26 leuke cadeaus waar jongens van 5 jaar graag mee spelen

Laatst bijgewerkt op 3 mei, 2024

Geplaatst op

GiftExperts wordt gesteund door lezers. Als u een aankoop doet via een link op onze site, kunnen wij een commissie verdienen.

Als jongens vijf jaar oud zijn, hebben ze de overstap gemaakt van peuters of kleuters naar “grote kinderen”. Deze fase van de kindertijd is een unieke overgangsperiode. Veel vijfjarigen zijn aan hun schoolreis begonnen en ontwikkelen nu een betere controle over hun emoties en handelingen. Toch komen emotionele uitbarstingen nog vaak voor, omdat het zelfregulerend vermogen nog in de kinderschoenen staat.

Wat de lichamelijke ontwikkeling betreft, maken vijfjarige jongens een aanzienlijke groeispurt door. Ze worden aanzienlijk groter en laten een betere coƶrdinatie en vaardigheid in hun bewegingen zien. Door op deze leeftijd een actieve en gezonde levensstijl aan te moedigen, kunnen ze positieve gewoonten aanleren waar ze nog jaren profijt van zullen hebben. De cadeaus in deze collectie zijn zorgvuldig gekozen om de ontwikkelingsfase van een vijfjarige jongen te ondersteunen en tegelijkertijd tegemoet te komen aan de verschillende interesses.

1. Playmobil Knights Grote Burcht van de Artefactridder

Playmobil Knights Grand Castle of Novelmore
Waarom we ervan houden: Een uitgebreide set met ridders en kasteel om creatief rollenspel en bouwen aan te moedigen.

De Playmobil Knights Grote Burcht van de Artefactridder is een gigantische Playmobil set met veel realistische, gedetailleerde onderdelen en toebehoren. Geweldig om de interesse in geschiedenis en fantasierijk rollenspel aan te moedigen; er zijn werkende kanonnen, kruisbogen en muren die kunnen worden afgebroken door de meegeleverde ridders.

Naast dat het goed is voor de fantasie en creatieve vaardigheden, zal het rollenspel met kleine figuren kinderen de mogelijkheid geven om te experimenteren met verschillende sociale situaties op een veilige manier, maar ook leren terwijl ze dit doen. Het bouwen van de Playmobil Knights Grote Burcht van de Artefactridder is ook een goede mogelijkheid voor een 5-jarige jongen om zijn bouwvaardigheden te trainen.

Voordelen
 • Gedetailleerde set met veel toebehoren
 • Stimuleert creatief rollenspel
 • Goed voor de bouwvaardigheden
 • Werkende kanonnen en kruisbogen
Nadelen
 • Dure set
 • Veel kleine onderdelen die moeten worden bewaard
 

2. Stiga NHL Stanley Cup Hockeyspel

Stiga NHL Stanley Cup Hockey Game
Waarom we ervan houden: Verbeter motoriek en groei de interesse in sport met dit hoogwaardige hockeyspel.

Neem de mogelijkheid om de interesse in sport te groeien of stimuleren middels dit Stiga NHL Stanley Cup Hockeyspel. Dit bordspel van hoge kwaliteit maakt gebruik van een aantal poppetjes en kleine bewegingen om spelers op het bord te manipuleren. Dit is goed voor fysieke kracht in de vingers, handen en polsen. Het zal ook de 5-jarige jongen helpen om beter te kunnen schrijven en het handschrift te verbeteren.

Het Stiga NHL Stanley Cup Hockeyspel wordt geleverd in officiƫle NHL kleuren en logos, dus het is perfect voor een 5-jarige die een interesse heeft voor hockey. Het is een spel die op sociale wijze kan worden gespeeld en zorgt voor positieve interactie en de mogelijkheid om op eerlijke manier te winnen en verliezen!

Voordelen
 • Tafel van hoge kwaliteit
 • Goed voor de motoriek
 • OfficiĆ«le NHL kleuren en logos
 • Makkelijk te bewegen mannetjes
 • Groei interesse in sport
Nadelen
 • Het beste om te spelen met een andere speler
 

3. Automatisch Honkbal- en Tenniswerper

Waarom we ervan houden: Een automatische werpmachine die een knuppel, racket en ballen bevat, zodat jongens hun atletische vaardigheden kunnen ontwikkelen terwijl ze buiten spelen.

Op zoek naar speelgoed dat jongens van hun scherm weghaalt en naar de achtertuin brengt? Dit is de oplossing. De vijfjarige jongen die van sport houdt en dit geweldige cadeau krijgt, zal niet meer naar binnen willen en alleen nog zijn sportvaardigheden willen oefenen. Met deze automatische honkbal- en tennisbalwerper van iPlay kan hij de hele middag naar hartenlust spelen.

De set bestaat niet alleen uit de werpmachine maar bevat ook een honkbalknuppel, een tennisracket en zes ballen. De machine kan worden ingesteld met intervallen van vijf tot zeven seconden, dus ideaal voor verschillende niveaus. Terwijl de jongens hun slagvaardigheid of backhandopslag oefenen, verbeteren ze ook hun oog-handcoƶrdinatie en trainen ze hun probleemoplossend vermogen. Het belangrijkste is dat ze begrijpen hoe belangrijk het is om niet op te geven, hard te werken en zich in te zetten om hun vaardigheden te verbeteren voor welke sport of hobby ze ook kiezen. Het is een levensles die ze zich altijd zullen herinneren.

Voordelen
 • Inclusief knuppel, racket en ballen
 • Instelbare intervallen
 • Verbetert de oog-handcoƶrdinatie
 • Stimuleert de motivatie om vaardigheden te ontwikkelen

Nadelen
 • Vereist een veiligheidshelm- apart verkrijgbaar

 

4. Lego City Zware Laadvrachtwagen en Helikopter

Lego City Heavy Cargo Transport Truck and Rescue Helicopter

Waarom we ervan houden: Lego set met 2 voertuigen voor fantasierijk rollenspel en de verbetering van de bouwvaardigheden.

De Lego City Zware Laadvrachtwagen en Helikopter set is voorzien van 2 voertuigen in Ć©Ć©n set, waarbij kinderen zowel een grote laadtruck als een reddingshelikopter kunnen bouwen, welke kan worden vervoerd op de vrachtwagen, dit alles is samen Ć©Ć©n Legoset. Hierdoor heeft de 5-jarige jongen veel mogelijkheid om instructies te volgen en zijn bouwvaardigheden te trainen.

Lego is een fantastische mogelijkheid om fijne motoriek te trainen door kleine spieren te gebruiken in de vingers, welke vervolgens weer het handschrift verbeteren. Omdat 5-jarigen vaak leren schrijven en letters leren gebruiken, is deze ontwikkeling extra belangrijk. De Lego City Zware Laadvrachtwagen en Helikopter is een leuke set voor jongens van 5 jaar en kan worden gebruikt met andere sets in de Lego City serie en ook met andere Legostenen.

Voordelen
 • Twee voertuigen bouwen
 • Geschikt voor gebruikt met andere Lego sets
 • Goed voor beter worden in volgen van instructies
 • Stimuleert bouwvaardigheden
 • Ideaal voor fantasierijk rollenspel

Nadelen
 • Opslag benodigd

 

5. Botley de Coderende Robot Activiteitenset

Botley the Coding Robot Activity Set

Waarom we ervan houden: Ontwikkel kritisch denkvermogen en codeer vaardigheden met deze schattige, kindvriendelijke robot.

Technologie, computers en voornamelijk coderen is steeds populairder in de economie van vandaag de dag. Dus waarom zou je de 5-jarige jongens hierin geen voorsprong geven? De Botley de Coderende Robot Activiteitenset is een schattige, kindvriendelijke robot ontworpen om kinderen te introduceren aan coderen als vaardigheid.

Kinderen kunnen de zelf geprogrammeerde autoā€™s en obstakels gebruiken om te leren hoe een robot kan worden gemanipuleerd, waardoor interesse in robotica groeit en kritisch denken en probleemoplossend vermogen wordt getraind tijdens het programmeren van de robot. Een leuk en leerzaam cadeau voor een jongen van 5 jaar om verschillende vaardigheden bij te brengen.

Voordelen
 • Ontwikkel kritisch denkvermogen
 • Introduceer coderen
 • Groei interesse in robotica
 • Stimuleert vaardigheden in technologie en computers
 • Inclusief codeerkaarten en obstakels

Nadelen
 • Batterijen benodigd

 

6. Franklin Sports Grow-with-Me Baseball Batting Tee

Waarom we ervan houden: Een verstelbare slagteen ontworpen om jonge spelers te leren terwijl ze groeien en hun vaardigheden verbeteren.

De Franklin Sports slagteen is perfect om 5-jarige jongens te helpen hun teeballvaardigheden te ontwikkelen. Door het ontwerp van de hangende tee kan de bal 18″-26″ hoog worden opgehangen, ideaal voor jongere spelers die aan hun coƶrdinatie werken.

Als jongens groeien, verandert het in een traditioneel slagtruitje dat verstelbaar is van 25″-36″ in hoogte. Deze 2-in-1 tee is ontworpen om met een kind mee te groeien. De set bestaat uit een plastic knuppel, ballen en slagteen, dus het is een alles-in-Ć©Ć©n cadeau. Slaan vanaf de tee bouwt de hand-oog coƶrdinatie en honkbalvaardigheden op. De verstelbare maat is geschikt voor verschillende leeftijden en vaardigheden. Een geweldig cadeau om thuis te beginnen met teeballtraining.

Voordelen
 • Meegroei-instelbare maten
 • Hangend T-shirt en traditioneel T-shirt
 • Wordt geleverd met knuppel, ballen en tee
 • Ontwikkelt honkbalvaardigheden

Nadelen
 • Plastic vleermuis kan breekbaar zijn

 

7. Turbospoke Uitlaatsysteem

Turbospoke Exhaust System

Waarom we ervan houden: Een uitlaat voor de fiets die realistische motorgeluiden maakt voor veel fietsplezier buiten.

Fietsen is belangrijk voor kinderen om te leren, maar er zijn veel vaardigheden nodig om het ook daadwerkelijk te kunnen. Kinderen moeten leren balanceren, coƶrdineren en kracht gebruiken (vooral in de benen) om de fiets de baas te kunnen blijven. Als ze het eenmaal hebben geleerd is het een geweldigde manier om kinderen actief en gezond te houden.

Het Turbospoke Uitlaatsysteem is geschikt voor de meeste kinderfietsen en maakt realistische motorgeluiden zonder de noodzaak voor batterijen, om kinderen geĆÆnteresseerd te houden in het fietsen. Het heeft een aantrekkelijk ontwerp en enkele verschillende geluiden om uit te kiezen. Het zou een ideaal cadeau zijn voor een jongen van 5 jaar oud die bijna leert te fietsen, of het al heeft geleerd!

Voordelen
 • Stimuleer fietsen; buiten zijn, fysiek spelen
 • Realistische motorgeluiden
 • Geschikt om te gebruiken met de meeste kinderfietsen
 • Aantrekkelijk ontwerp
 • Geen batterijen benodigd

Nadelen
 • Monteren moet gedaan worden door een volwassene

 

8. Raketwerper met Dubbele Lancering

Stomp Rocket The Original Dueling Rockets

Waarom we ervan houden: Een spannende raketwerper van schuim waarmee het kind alleen of samen met anderen kan spelen tijdens een leuke en gezonde wedstrijd.

Maak je klaar voor ongelofelijk veel speelplezier met dit lanceerspel voor raketten van Stomp Rocket. Dit leuke speelgoed is perfect voor vijfjarige jongens die van avontuur en een energiek spel houden. Met het eenvoudig te gebruiken ontwerp kunnen jonge kinderen de schuimrubberen raketten in de lucht lanceren en ze tot wel 60 meter ver door de lucht zien vliegen. Dit raketspel biedt meer dan alleen vermaak, het bevordert ook belangrijke aspecten van de ontwikkeling van kinderen. Terwijl ze de schuimrubberen raketten in de raketwerper plaatsen en deze richten, ontwikkelen ze hun oog-handcoƶrdinatie en fijne motoriek. De anticipatie van het lanceren van de raket stimuleert het oplossen van problemen en het strategisch denken.

Dit speelgoed is gemaakt van duurzame materialen en staat garant voor eindeloze uren actief speelplezier. De schuimrubberen raketten zijn zacht en veilig, waardoor ze geschikt zijn voor zowel binnen als buiten. Of ze nu alleen spelen of vriendschappelijke wedstrijdjes organiseren met vrienden en familie om te zien wie er hoger geraakt, deze raketwerper prikkelt de verbeelding en stimuleert de lichamelijke activiteit. Het is gegarandeerd een knaller voor het hele gezin.

Voordelen
 • Lanceringen tot 60 m
 • Veilig schuimontwerp
 • Stimuleert een gezonde concurrentie
 • Zorgt ervoor dat kinderen actief buitenspelen

Nadelen
 • De schuimraketten buigen gemakkelijk

 

9. Lego Toy Story 4 Buzz en Woodyā€™s Kermismania

Lego Toy Story 4 Buzz and Woody’s Carnival Mania

Waarom we ervan houden: Een Lego set gebaseerd op de populaire Toy Story karakters, stimuleert bouwvaardigheden.

Gebaseerd op de populaire Toy Story karakters Buzz en Woody. De Lego Toy Story 4 Buzz en Woodyā€™s Kermismania set geeft kinderen de mogelijkheid om scenes uit de Toy Sory 4 film na te spelen, of ook fantasiespel.

De instructies volgen om de kermis te bouwen uit de film zal zeker de interesses van een 5-jarige aanspreken en goed zijn voor hun concentratie, doorzettingsvermogen en bouwvaardigheden. Omdat de Lego Toy Story 4 Buzz en Woodyā€™s Kermismania set geschikt is om te gebruiken met andere Legostenen is het feit dat er andere stenen of sets kunnen worden gebruikt om het spelen en de fantasie verder te gebruiken.

Voordelen
 • Gebaseerd op populaire Toy Story karakters
 • Stimuleert bouwvaardigheden
 • Geschikt om te gebruiken met andere Lego sets
 • Stimuleert fantasierijk spelen

Nadelen
 • Opslag benodigd

 

10. Playmobil City Action SWAT Vrachtwagen

Playmobil City Action SWAT Truck

Waarom we ervan houden: Geweldige politie speelset met licht, geluid en toebehoren die fantasierijk spelen stimuleert.

Playmobil is een populair speelgoed voor deze leeftijd, wat fijn is omdat er veel geschikte sets zijn waarbij karakters en toebehoren kunnen worden gemixt en gematcht voor complexe scenarioā€™s. De Playmobil City Action SWAT vrachtwagen zou een leuk cadeau zijn voor een jongen van 5 jaar oud welke interesse heeft in politie of ā€˜goedā€™ tegen ā€˜slechtā€™.

De Playmobil City Action SWAT vrachtwagen heeft licht en geluid om het geheel realistischer te laten over komen tijdens het fantasierijke rollenspel. De set zelf is ook een ideale manier om bouwvaardigheden te verbeteren omdat het moet worden gebouwd door instructies te volgen.

Voordelen
 • Licht- en geluidseffecten
 • Stimuleert fantasierijk rollenspel
 • Goed voor bouwvaardigheden
 • Geleverd met veel toebehoren
 • Kinderformaat onderdelen

Nadelen
 • Kleine onderdelen hebben opslag nodig

 

11. SilverLit Robo Dash

SilverLit Robo Dash Remote Control Dog

Waarom we ervan houden: Een op afstand bestuurbare robot hond die objecten kan herkennen en je kan volgen.

Als de 5-jarige waar je iets voor koopt verlangt naar een huisdier, dan kan een op afstand bestuurbare hond de oplossing zijn. De SilverLit Robo Dash op afstand bestuurbare hond is een high-tech alternatief van hoge kwaliteit voor een echt huisdier. Naast het fantasierijke rollenspel en het experimenteren met zorgen voor huisdieren, zijn er vele andere leermogelijkheden.

De afstandsbediening gebruiken geeft kinderen de mogelijkheid om hun technische vaardigheden te verbeteren en de ingebouwde objectdetectie van de SilverLit Robo Dash houd het hondje veilig maar geeft kinderen ook inzicht in hoe robots werken.

Voordelen
 • Goed voor de interesse in robotica
 • Afstandsbediening groeit begrip van technologie
 • Objectherkenning
 • Stimuleert rollenspel

Nadelen
 • Batterijen benodigd

 

12. Micro Sprite Step

Micro Sprite Scooter

Waarom we ervan houden: Lichtgewicht step met 2 wielen die goed is voor balans, coƶrdinatie en fysieke vaardigheden.

Steppen is een populaire bezigheid voor de jeugd en geeft kinderen een manier om de wereld te ontdekken. Veel kinderen van 5 jaar zullen steppen geweldig vinden, bijvoorbeeld naar school, het park of gewoon in de buurt tijdens het buiten spelen. De Micro Sprite step is de ideale upgrade voor een 5-jarige die op jongere leeftijd al een step heeft gehad.

De Micro Sprite step heeft 2 wielen, waardoor meer balans en controle nodig is van de gebruiker. Het lichte frame maakt het makkelijk om te sturen. Het gewichtslimiet is 100 kg dus veel volwassenen kunnen gerust een testritje maken. Ook groeit het goed mee met het kind. Een geweldig cadeau om een 5-jarige jongen actief en gezond te houden!

Voordelen
 • Lichtgewicht frame
 • Stimuleert balans en coƶrdinatie
 • Fysiek buiten spelen
 • Houd kinderen actief en gezond
 • 100 kg gewichtslimiet

Nadelen
 • Duurder cadeau

 

13. Set Marvel Superheldensokken

Waarom we ervan houden: Een set van zes paar op superhelden geĆÆnspireerde sokken met anti-slipzolen en rekbaar materiaal dat niet uit model raakt.

Laat de vijfjarige voor wie je gaat winkelen een geweldige stijl zien met deze set Marvel superheldensokken. Ze zijn ontworpen met iconische Marvel-personages en zijn een fantastisch cadeau voor kleine jongens die van actiehelden houden. Met Spider-Man, Iron Man, Hulk en Captain America aan hun voeten zijn ze klaar om de wereld te veroveren.

Behalve dat ze een functioneel cadeau zijn, kunnen jonge kinderen er ook hun eigen persoonlijke stijl mee uitdrukken. Hun eigen sokken aantrekken is ook makkelijker omdat ze alleen maar de superhelden moeten matchen. Ze zijn gemaakt van een zachte mix van polyester en elastiek, waardoor ze comfortabel zijn om de hele dag mee te spelen. Door de rekbare stof blijven ze goed zitten en verliezen ze hun vorm niet als ze in de wasmachine worden gewassen. Ze hebben ook rubberen anti-slipzolen om vallen te voorkomen tijdens het spelen binnenshuis. Met dit cadeau wordt zelfs iets alledaags zoals sokken een verlengstuk van hun leuke en unieke persoonlijkheid.

Voordelen
 • Wordt geleverd in een set van zes
 • Met zes populaire Marvel-personages
 • Gemaakt van zachte, duurzame materialen
 • Kunnen gewassen worden in de machine – De tekening vervaagt niet

Nadelen
 • Valt klein uit dus dubbelcheck de maat

 

14. ThinkFun Robot Schildpadden Bordspel

ThinkFun Robot Turtles

Waarom we ervan houden: Een leuk bordspel die kinderen leert coderen, voor 2-5 spelers.

Een leuk bordspel voor 2-5 spelers. Deze ThinkFun Robotschildpadden staat garant voor een hoop voordelen voor kinderen en zou een ideaal cadeau zijn voor 5-jarige jongens. Dit bordspel heeft alle voordelen van traditionele bordspellen: het leert kinderen op de beurt te wachten, regels te volgen en emoties te reguleren tijdens het winnen en verliezen.

Dit bordspel helpt kinderen echter ook om te leren over technologie en coderen, wat goed is voor de gewilde technische vaardigheden die hierbij horen. Het spel is ontworpen om gespeeld te worden met ouders. Kinderen schrijven de code met kaarten, maar geen enkel scherm is hierbij nodig! Een ideaal en leerzaam cadeau voor een jongen van 5 jaar oud.

Voordelen
 • 2-5 spelers
 • Leert kinderen coderen
 • Stimuleert gebruik van technologie
 • Goed voor sociale vaardigheden
 • Ontworpen om te spelen met ouders

Nadelen
 • Extra spelers benodigd

 

15. Stomp Rocket Stunt Vliegtuigen

Stomp Rocket Stunt Planes

Waarom we ervan houden: Ontworpen door ruimtetechneuten. Deze stunt vliegtuigen kunnen verschillende trucjes uitvoeren.

De Stomp Rocket Stuntvliegtuigen set is ontworpen door ruimtetechneuten en heeft geen batterijen nodig. Voor een jongen van 5 jaar oud die interesse heeft in vliegtuigen, raketten of wetenschap is deze set perfect. Het is al helemaal klaar voor gebruik, dus kunnen kinderen direct beginnen te spelen en verschillende stunts uitvoeren met deze raketvliegtuigen.

De Stomp Rocket Stunt Vliegtuigen set is een ideaal cadeau om de wetenschappelijke vaardigheid van 5-jarige jongens te verbeteren op het vlak van vliegen en aerodynamica; dit klinkt wellicht wat ambitieus voor 5 jaar oud, maar fundering van deze kennis zal op latere leeftijd goed van pas komen!

Voordelen
 • Ontworpen door ruimtetechneuten
 • Geen batterijen benodigd
 • Al in elkaar gezet
 • Goed voor kennis rondom wetenschap

Nadelen
 • Het liefste buiten gebruiken

 

16. Schokbestendige Verrekijker met Hoge Resolutie

Playmobil Dragons Ruffnut and Tuffnut with Barf and Belch

Waarom we ervan houden: Een krachtige verrekijker ontworpen voor jonge kinderen om hun nieuwsgierigheid naar de wereld waarin we leven te stimuleren.

Ontdek een wereld van leren en ontdekken met deze hoge-resolutie verrekijker van DMbaby. Dit is het perfecte cadeau voor elke vijfjarige jongen die nieuwsgierig is naar de wereld en alles wat deze te bieden heeft. Dankzij de krachtige vergroting van deze verrekijker kunnen jonge avonturiers de natuur van dichtbij bekijken, wilde dieren observeren en spannende avonturen beleven.

Deze verrekijker is gemaakt met jonge kinderen in gedachten. Hij is schokbestendig en zeer goed bestand tegen stoten en vallen. Hij hebben ook afgeronde oogschelpen die gemaakt zijn van rubber om comfort te bieden terwijl het kind door de lenzen kijkt. De handgrepen aan weerszijden zijn ergonomisch ontworpen om comfortabel in kleine handjes te passen en de krasbestendige verf zorgt ervoor dat deze verrekijker er lang als nieuw uit blijft zien. Een cadeau als dit stimuleert de nieuwsgierigheid en openheid om te leren wanneer het kind naar de vogels of naar de sterren kijkt.

Voordelen
 • Het stimuleert de nieuwsgierigheid en moedigt leren aan
 • Bevordert de waardering voor de natuur
 • Het scherpstellen van de lenzen ontwikkelt de fijne motoriek
 • Niet alleen voor jonge kinderen, dus gaat jaren mee

Nadelen
 • Het focuswiel kan stroef zijn

 

17. Rubieā€™s OfficiĆ«le Marvel Spider-Man Kostuum

Rubie's Official Marvel Spider-Man Costume

Waarom we ervan houden: Stimuleer fantasierijk spelen met dit officiƫle Spider-Man kostuum.

Fantasierijk rollenspel en verkleden is een belangrijk onderdeel van de jeugd en dit officiƫle gelicenseerd Spider-Man kostuum zal dan ook goed worden ontvangen door de meeste jongens van 5 jaar oud. Of hij het nu gebruikt voor fantasierijk spelen thuis, of op een verkleedfeestje, speciale dagen op school of gewoon onderweg naar de winkel, het zal altijd een goede toevoeging zijn aan de verkleedcollectie.

Omdat het gaat om een officieel gelicenseerd product, is Rubieā€™s Marvel Spider-Man Kostuum gemaakt van hoge kwaliteit materialen en is het getest tegen EU en UK standaarden, dus je kunt er zeker van zijn dat het lang mee zal gaan. Rond 5 jaar oud zullen de meeste kinderen vrij goed zijn in verkleden en kostuums zijn een goede manier om dit te oefenen.

Voordelen
 • Officieel gelicenseerd product
 • Hoge kwaliteit materialen
 • Stimuleert fantasierijk rollenspel
 • Getest tegen EU en UK standaarden

Nadelen
 • Voor leeftijden 5-7, kan er snel uit groeien

 

18. Lego City Brandweerkazerne Bouwset

Lego City Fire Station Garage Building Set

Waarom we ervan houden: Stimuleer bouwen en fijne motoriek, maar ook fantasie met deze brandweerkazerne van Lego City.

Omdat Lego een fantastisch speelgoed is voor het ontwikkelen van de fijne motoriek en het spelen met fantasie als uitgangspunt, is dit een ideaal cadeau voor een jongen van 5 jaar oud. Er zijn veel verschillende beschikbare sets voor ieders behoeften en interesses, zo ook de Lego City Brandweerkazerne Bouwset. Een leuke keuze voor jongens van 5 die interesse hebben in brandweer, of ten minste de brandweerwagens!

De Lego City Brandweerkazerne Bouwset zal het kind helpen om instructies te leren volgen om het gebouw te kunnen bouwen. Dit is goed voor de concentratie en het doorzettingsvermogen. Ook zal instructies volgen hierdoor steeds makkelijker worden. Omdat veel jongens van deze leeftijd interesse hebben in het bouwen met Lego, zal ook dit een ideaal cadeau zijn.

Voordelen
 • Geschikt om te gebruiken met andere Lego sets
 • Robuust en gebouwd om lang mee te gaan
 • Stimuleert fantasierijk rollenspel
 • Goed voor de fine motoriek
 • Groeit het doorzettingsvermogen

Nadelen
 • Veel kleine onderdelen die moeten worden bewaard

 

19. KidKraft Wit Modern Houten Tafel met 2 Stoelen

KidKraft White Modern Wooden Table with 2 Chairs

Waarom we ervan houden: Ideale meubelset die nog jaren door kinderen kan worden gebruikt.

Een ideale toevoeging aan een slaapkamer van een kleine jongen. De KidKraft Witte Moderne Tafel met 2 Stoelen zal waarschijnlijk passen in de meeste slaapkamers en is gebouwd om lang mee te gaan. Een kind van 5 jaar oud zal veel gebruik maken van deze kleine tafel en stoelen set, welke een kinderformaat hebben en erg divers zijn in gebruik.

De tafel kan worden gebruikt voor zowel tekenen als knutselen, maar zal ook de jongen van 5 jaar oud in een goede, ergonomische positive houden om te kunnen tekenen en schrijven. Het is een perfecte plek om huiswerk te doen! De KidKraft Witte Moderne Houten Tafel met 2 Stoelen is makkelijk om in elkaar te zetten en wordt geleverd met de instructies om het geheel in elkaar te zetten.

Voordelen
 • Ideaal voor knutselen, kunst, spelletjes en meer
 • Kindvriendelijk formaat
 • Makkelijk in elkaar zetten
 • Gaat lang mee

Nadelen
 • Groot object, vaste ruimte nodig

 

20. Jurassic World Realistische Mosasaurus

Jurassic World Real Feel Mosasaurus

Waarom we ervan houden: Onderdeel van het populaire Jurassic World merk. Deze realistische Mosasaurus is een prachtig model.

Dinosaurussen zijn een populaire interesse bij jongens van 5 jaar oud, bij kinderen zijn ze zelfs zo populair dat ze veel soorten kunnen opnoemen. Deze informatie leren is positief, omdat het de hersenen actief houd en allerlei neurologische verbindingen maakt die in een latere levensfase nuttig kunnen zijn. Als de jongen van 5 jaar interesse heeft in dinoā€™s dan is dit een interesse die je zeker moet aanmoedigen.

De Jurassic World Realistische Mosasaurus is een groot model van een Mosasaurus, een prehistorisch waterdier, welke is voorzien van een realistisch gevoel, waardoor het zowel zacht als ribbelig is, maar niet plastic aan zal voelen. De inspiratie komt van de Jurassic World films af en die model is erg fijn voor fantasierijk spelen.

Voordelen
 • Echt gevoel
 • Stimuleert interesse in dinoā€™s
 • Goed voor fantasierijk spelen
 • Ontwerp gebaseerd op de film

Nadelen
 • Groter object, opslag nodig

 

21. Top Race Robothond

Top Race Remote Controlled Dog

Waarom we ervan houden: Een echte robot hond! Deze hond kan je stem herkennen en commandoā€™s opvolgen.

Robots en robotica spelen een grote rol in het leven van 5-jarige jongens omdat dit type vaardigheid steeds populairder wordt in de wereld van vandaag dus is het ook een goed idee om al vroeg deze interesse te stimuleren! De Top Race Robothond is een echt robot huisdier. Je kunt de robot niet alleen laten zingen, dansen en laten bewegen met de afstandsbediening, maar ook laten reageren op stemcommandoā€™s.

De Top Race Robothond zal erg leuk zijn voor een jongen van 5 jaar, omdat hij leert over stemcommandoā€™s die de hond trucjes laat uitvoeren. Het is een ideaal cadeau voor een jongen die gek is op robots of huisdieren.

Voordelen
 • Groeit de interesse in robotica
 • Stemherkenning
 • Kan commandoā€™s volgen
 • Kan zingen, dansen en bewegen
 • Op afstand bestuurbaar

Nadelen
 • Opladen benodigd

 

22. KidKraft Racecar Bijzettafel

KidKraft Racecar Side Table

Waarom we ervan houden: De perfecte toevoeging aan een jongenskamer, gemaakt voor jongere kinderen.

Sommige 5-jarigen zijn zich extreem bewust van hun omgeving en vele zullen hierom hun eigen ruimtes, zoals de slaapkamer of speelkamer, willen inrichten gebaseerd op hun interesses en persoonlijkheid. Als de 5-jarige jongen waar je iets voor koopt ook zo is, dan zal de KidKraft Racecar Bijzettafel een ideaal cadeau zijn.

De KidKraft Racecar Bijzettafel kan goed passen in het interieur van een 5-jarige jongen die interesse heeft in voertuigen, voornamelijk racewagens, en is bovendien gebouwd om lang mee te gaan. Ook heeft het een ideaal formaat voor kleine kinderen, met een lade voor opslag van benodigdheden in bed. Het is een extreem praktisch meubel, waardoor de 5-jarige jongen het gevoel krijgt dat hij zelf zijn ruimte heeft ingericht, en zal deze hierom wellicht zelf schoon en georganiseerd houden!

Voordelen
 • Kan passen in de slaapkamer van een jongen
 • Geschikt formaat voor jongere kinderen
 • Gaat lang mee
 • Handig voor opslag naast bed
 • Inclusief instructies voor bouwen

Nadelen
 • Volwassene nodig om te bouwen

 

23. Tomy Pop Up Piratenspel

Tomy Pop Up Pirate Game

Waarom we ervan houden: Een leuk spel die sociale vaardigheden stimuleert en kinderen laat wachten op de beurt, goed voor de motoriek.

Het Tomy Pop Up Piratenspel is erg leuk om te spelen met de hele familie en is geschikt voor alle leeftijden, het is te spelen met maximal 4 spelers tegelijk. Echter is het ook goed mogelijk dat het kind zelf met het spel wil spelen, dus het is niet altijd nodig om extra spelers te hebben.

Het spel laat spelers kleine zwaarden in gaten prikken, totdat Ć©Ć©n hiervan de piraat omhoog laat komen. De zwaarden in de juiste gaten plaatsen behoeft zekere vaardigheden die goed zijn voor de fijne motoriek.

Voordelen
 • Stimuleert sociale vaardigheden
 • Goed voor de motoriek
 • Tot wel 4 spelers
 • Kan ook alleen worden gespeeld
 • Leuk familiespel

Nadelen
 • Supervisie van ouders nodig

 

24. John Deere Monster Treads Laserwielen Tractor

John Deere Monster Treads Lightning Wheels Tractor

Waarom we ervan houden: Gebaseerd op de populaire John Deere Tractors, een geweldig stuk speelgoed! Leuk voor fantasierijk spelen in een kleine wereld.

Deze tractor is gebaseerd op de populaire John Deere tractoren. De John Deere Monster Treads Laserwielen tractor heeft lichtgevende wielen en stimuleert fantasierijk spelen in een kleine wereld. Dit type fantasiespel is belangrijk rond de leeftijd van 5 jaar, omdat het een manier is voor kinderen om alle kennis en informatie die ze ontvangen van de wereld beter kunnen verwerken op deze manier.

De John Deere Monster Treads Laserwielen Tractor kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en is een geweldig cadeau voor 5-jarige jongens met een interesse in voertuigen of boerderijen en landbouw.

Voordelen
 • Gebaseerd op populaire John Deere Tractors
 • Stimuleer fantasierijk spelen in een kleine wereld
 • Lichtgevende wielen
 • Kan buiten worden gebruikt

Nadelen
 • Batterijen benodigd

 

25. Hot Wheels Mario Kart Circuit Racebaan

Hot Wheels Mario Kart Circuit Track Set

Waarom we ervan houden: Combineer het plezier van Hot Wheels met de populaire Mario Kart karakters, deze set zal een jongen van 5 jaar urenlang bezig houden.

Hot Wheels is een erg populair merk bij 5-jarige jongens, die houden van de vele stunts die deze sets kunnen opleveren bij de kleine autotjes. De Hot Wheels Mario Kart Circuit Racebaan combineert de populariteit van het merk Hot Wheels met de beroemde karakters uit Mario Kart, dus zal het zeker een hit zijn bij jongens van 5 jaar oud!

Naast het feit dat het geschikt is om te gebruiken met andere Hot Wheels sets en banen is deze set voorzien van autoā€™s uit de wereld van Mario Kart, dus zal het fantasierijk spelen en bouwvaardigheden van kinderen stimuleren, vooral tijdens het volgen van de instructies voor het bouwen.

Voordelen
 • Geschikt om te gebruiken met andere Hot Wheels sets
 • Gebaseer op populaire Mario Kart karakters
 • Met Mario Kart karts
 • Goed voor bouwvaardigheden
 • Inclusief bouwinstructies

Nadelen
 • Vrij dure set

 

26. Tomy Crazy Ball Klassiek

Tomy Screwball Scramble Classic

Waarom we ervan houden: Leuk familiespel die goed is voor de motoriek en coƶrdinatie.

Een klassiek familiespel die alleen of samen kan worden gespeeld. De TOMY Crazy Ball Klassiek stimuleert coƶrdinatie en is goed voor de fijne motoriek, omdat het kind kleine ballen moet sturen door een reeks van verschillende obstakels.

Het spel Tomy Crazy Ball Klassiek stimuleert ook de sociale vaardigheden die gebruikt worden bij bordspellen, zoals het volgen van regels, wachten op de beurt, of op een eerlijke manier winnen of verliezen en de emotionele zelfcontrole die hierbij komt kijken. Een leuk cadeau om 5-jarige jongens bezig te houden tijdens het trainen van zijn fijne motoriek en vaardigheid in de handen.

Voordelen
 • Familiespel
 • Goed voor de motoriek
 • Stimuleer coƶrdinatie
 • Kan alleen of met anderen worden gespeeld

Nadelen
 • Kleine ballen, verstikkingsgevaar voor jonge kinderen

Slotwoorden

Wanneer het aankomt op het kopen van een cadeau voor een jongen van 5 jaar oud, zijn er veel mogelijkheden! Gelukkig hebben 5-jarigen nog altijd veel verschillende interesses, dus de ideeƫn in deze lijst kunnen wat richting geven aan het kiezen van een cadeau, of opties aandragen waar je nog niet aan had gedacht.

Veel van de keuzes zijn educatief en verbetere belangrijke vaardigheden voor school terwijl ze niet erg lijken op schoolwork, dus zullen ze een hit zijn bij zowel ouders als kinderen. De cadeaus in de lijst zullen allemaal bij dragen aan de ontwikkeling van kinderen. We hopen dat het overzicht nuttig is geweest en heeft geholpen om een cadeau te kiezen voor een 5-jarige jongen waarvoor je iets wil kopen.

Meer inspiratie nodig?

Gabi van Kessel
Over Gabi van Kessel

Ik ben een yogalerares die graag cadeaus geeft en anderen wil helpen om het perfecte cadeau te vinden voor vrienden, familieleden, collega's... iedereen! Ik weet dat het soms moeilijk kan zijn om het juiste cadeau te vinden en daarom wil ik daar graag bij helpen. Cadeaus geven gaat niet alleen over geld uitgeven, het gaat erover dat je laat zien dat je om iemand geeft!