26 roliga presenter till 5-åriga killar som älskar att leka

Uppdaterad 3 maj, 2024

Publicerad

Vid fem års ålder har pojkar övergått från att vara småbarn eller förskolebarn och är på väg att bli ”stora barn”. Denna fas i barndomen är en unik övergångsperiod. Många femåringar har påbörjat sin utbildningsresa genom att börja skolan, och de utvecklar nu bättre kontroll över sina känslor och handlingar. Trots detta är känsloutbrott fortfarande vanliga eftersom förmågan till självreglering bara är i sin linda.

När det gäller fysisk utveckling upplever femåriga pojkar en betydande tillväxtspurt, de blir betydligt längre och uppvisar förbättrad koordination och skicklighet i sina rörelser. Att uppmuntra till en aktiv och hälsosam livsstil i den här åldern hjälper till att etablera positiva vanor som kommer att gynna dem i många år framöver. Gåvorna i den här kollektionen har valts med omsorg för att stödja en femårig pojkes utvecklingsstadium och samtidigt tillgodose en mängd olika intressen.

1. Playmobil Riddarna i det Stora Slottet Novelmore

Playmobil Knights Grand Castle of Novelmore
Motivering: Ett omfattande set med riddare och slott för att uppmuntra kreativt rollspel och byggande.

Playmobil Riddarna i det stora slottet Novelmore är ett gigantiskt Playmobil-set med massor av realistiska, detaljerade funktioner och tillbehör. Det är bra för att uppmuntra intresset för historia och fantasifullt rollspel, och det finns fungerande kanoner samt armborst. Riddarna kan till och med bryta sig igenom slottsmurarna!

Utöver att förbättra fantasin och de kreativa förmågorna så kan rollspel med småfigurer låta barn experimentera med en rad olika sociala situationer på ett säkert sätt, och på så sätt cementera vad de lärt sig om dem. Att bygga ihop Playmobil Riddarna i det stora slottet Novelmore är också en väldigt bra chans för en 5-åring att förbättra sina byggförmågor.

Fördelar
 • Detaljerat set med olika med massor av tillbehör
 • Uppmuntrar kreativt rollspel
 • Förbättrar byggförmågan
 • Fungerande kanoner och armborst
Nackdelar
 • Dyrt set
 • Massor av smådelar som kräver noggrann förvaring
 

2. Stiga NHL-Hockeyspel

Stiga NHL Stanley Cup Hockey Game
Motivering: Förbättra motoriken och bygg upp intresset för sport med detta högkvalitativa hockeyspel.

Ta chansen att utveckla eller expandera intresset för sport med Stiga NHL-hockeyspelet. Detta högkvalitativa bordsspel låter spelarna använda sin finmotorik för att med hjälp av stavar kontrollera spelarna i rinken. Detta hjälper till att bygga den fysiska styrkan i fingrar, händer och handleder, vilket kan vara till stor hjälp när 5-åringar lär sig att skriva.

Stiga NHL-hockeyspelet kommer med officiella NHL-färger och logotyper, så det är perfekt för en 5-åring som intresserar sig för denna hockeyliga. Det är dessutom ett spel man spelar med andra, vilket uppmuntrar positiva reaktioner och att vinna samt förlora på ett bra sätt!

Fördelar
 • Högkvalitativt spel
 • Förbättrar motoriken
 • Officiella NHL-färger och logotyper
 • Lättkontrollerade stavar
 • Uppmuntrar intresset för sport
Nackdelar
 • Bäst att spela med någon annan
 

3. Automatisk Kastare för Basebollar och Tennisbollar

Motivering: En automatisk kastmaskin som inkluderar slagträ, racket och bollar, så att pojkar kan utveckla sina sportfärdigheter och samtidigt leka utomhus.

Vill du hitta en leksak som får bort unga pojkar från sina skärmar och ut i trädgården? Då har du hittat den. En sportälskande 5-årig pojke som får den här häftiga presenten kommer aldrig vilja komma in igen, utan stanna ute och träna för att bli bättre på sport. Den här automatiska kastmaskinen för basebollar och tennisbollar från iPlay kommer få honom att svinga dagen lång.

Men setet kommer inte bara med maskinen. Det inkludera även ett basebollträ, en tennisracket och sex bollar. Den kan ställas in att kasta bollen i intervaller om fem till sju sekunder, så den är perfekt för olika skicklighetsnivåer. Medan pojken tränar på att slå homeruns med slagträet eller sin backhand med racketen, förbättrar han även koordinationen mellan hand och öga såväl som problemlösningsförmågan. Viktigast av allt är dock att han kommer att förstå vikten av att inte ge upp, att jobba hårt och att engagera sig i att förbättra sina färdigheter, oavsett vilken sport eller hobby det gäller. Det är en livsläxa han kommer att bära med sig för alltid.

Fördelar
 • Inkluderar slagträ, racket och bollar
 • Justerbara kastintervaller
 • Förbättrar koordinationen mellan hand och öga

Nackdelar
 • Kräver skyddshjälm – säljs separat

 

4. Lego City Stor Lastbil och Räddningshelikopter

Lego City Heavy Cargo Transport Truck and Rescue Helicopter

Motivering: Ett set med två Lego-fordon för massor av fantasifullt rollspel och förbättring av byggförmågorna.

Lego City Stor lastbil och räddningshelikopter är ett set med två fordon som låter barn bygga både en stor lastbil och en räddningshelikopter, där den sistnämnda kan fraktas på lastbilen. Detta ger en 5-årig kille massor av möjligheter att öva på att följa instruktioner och fila på byggförmågorna.

Lego är en fantastisk chans att förbättra finmotoriken genom att träna de små musklerna i fingrarna, vilket i sin tur är väldigt bra för handstilen. Eftersom 5-åringar ofta håller på att lära sig att skriva så är detta speciellt viktigt. Lego City Stor lastbil och räddningshelikopter är ett väldigt bra set för 5-åriga killar som är kompatibelt med andra set i Lego City-utbudet, och för den sakens skull även andra Lego-klossar.

Fördelar
 • Kan byggas till två fordon
 • Kompatibelt med andra Lego-set
 • Förbättrar förmågan att följa instruktionerna
 • Uppmuntrar byggförmågor
 • Perfekt för fantasirikt rollspelande

Nackdelar
 • Kräver förvaring

 

5. Programmeringsroboten Botley – Aktivitets-Set

Botley the Coding Robot Activity Set

Motivering: Utveckla kritiskt tänkande och programmering med denna gulliga, barnvänliga robot.

Teknik, datorer och framförallt programmering blir allt mer efterfrågat i dagens ekonomi, så varför inte ge den 5-åriga kille du ska köpa något till ett försprång? Programmeringsroboten Botley – aktivitets-set kommer med en gullig, barnvänlig robot som designats för att introducera barn till programmering.

Barn kan använda programmeringskorten och hindren som inkluderas för att lära sig hur man kontrollerar roboten. Detta uppmuntrar intresset för robotteknik och utvecklar deras kritiska tänkande samt problemlösning när de försöker komma underfund med vad roboten måste göra och hur man programmerar den. En riktigt bra, pedagogiskt present till en 5-årig kille som lär honom viktiga färdigheter.

Fördelar
 • Utvecklar kritiskt tänkande
 • Introducera programmeringsfärdigheter
 • Uppmuntrar intresset för robotteknik
 • Förbättrar teknik- och datorkunskaper
 • Inkluderar programmeringskort och hinder

Nackdelar
 • Kräver batterier

 

6. Franklin Sports Grow-with-Me Baseball Batting Tee

Motivering: En justerbar slagtee som är utformad för att lära unga spelare när de växer och förbättrar sina färdigheter.

Franklin Sports batting tee är perfekt för att hjälpa 5-åriga pojkar att utveckla sina teeballfärdigheter. Den hängande tee-designen gör att bollen kan hängas 18″-26″ högt, perfekt för yngre spelare som arbetar med koordination.

När pojken växer förvandlas den till en traditionell batting tee som kan justeras från 25″-36″ i höjd. Denna 2-i-1-tee är utformad för att växa med barnet. Setet innehåller ett slagträ i plast, bollar och en slagtee så det är en allt-i-ett-present. Att slå från tee bygger upp koordinationen mellan hand och öga och basebollfärdigheter. Den justerbara storleken passar olika åldrar och förmågor. En bra present för att börja träna teeball hemma.

Fördelar
 • Väx-med-mig justerbara storlekar
 • Hängande tee och traditionell tee
 • Levereras med slagträ, bollar och tee
 • Utvecklar färdigheter i baseboll

Nackdelar
 • Gjord av plast

 

7. Turbospoke Avgasrör till Cyklar

Turbospoke Exhaust System

Motivering: Ett avgassystem för cyklar som gör realistiska motorljud för att uppmuntra barn att leka fysiskt utomhus.

Att cykla är en viktig milstolpe i barns liv, och det kräver en hel del skicklighet. Barnen måste trots allt lära sig att hålla balansen, koordinera sina rörelser och ha gott om styrka i bål- och benmuskler för att kontrollera cykeln. När de väl bemästrat denna konst så är det ett utmärkt sätt för dem att hålla sig i form.

Turbospoke Avgasrör för cyklar är kompatibelt med majoriteten av alla barncyklar och producerar realistiska motorljud utan behov av batterier, vilket lockar barnen att cykla ännu mer. Det har attraktiv design och flera olika ljud att välja bland, vilket gör det till en utmärkt present till en 5-årig kille som kan eller håller på att lära sig att cykla.

Fördelar
 • Uppmuntrar cyklande och att vara utomhus
 • Realistiska motorljud
 • Kompatibelt med majoriteten av alla barncyklar
 • Snygg design
 • Kräver inga batterier

Nackdelar
 • Vuxen måste montera den

 

8. Dubbla Stampraketer för Dueller

Stomp Rocket Duelling Kit

Motivering: En spännande startplatta för skumgummiraketer som man kan leka med ensam eller tillsammans, för roliga och positiva tävlingar.

Gör dig redo för skoj som inte är av denna värld med den här startplattan för skumgummiraketer från Stomp Rocket. Den här spännande leksaken är perfekt för 5-åriga pojkar som älskar äventyr och energifylld lek. Med dess lättanvända design kan småttingarna skjuta upp raketer i skyn och se dem fara upp till 60 meter upp i luften. Den här raketrampen erbjuder dock mer än bara underhållning, och främjar även viktiga delar av barnets utveckling. När barn laddar raketerna på startplattan och tar sikte, utvecklar de koordinationen mellan hand och öga såväl som finmotoriken. Planeringen inför uppskjutningen uppmuntrar problemlösning och strategiskt tänkande.

Den är gjord av hållbara material och bjuder på timmar av aktiv lek. Skumgummiraketerna är mjuka och säkra, vilket innebär att de lämpar sig för lek både utom- och inomhus. Vare sig man planerar att leka ensam eller anordna vänskapliga tävlingar med familj och vänner för att se vem som kan komma högst, kommer den här raketleksaken att väcka fantasin och uppmuntra fysisk aktivitet. Det är som upplagt för superskoj för hela familjen.

Fördelar
 • Skjuter raketen upp till 60 meter
 • Säker design av skumgummi
 • Uppmuntrar vänskapligt tävlande
 • Ger barn frisk luft och håller dem aktiva

Nackdelar
 • Skumgummiraketerna blir lätt böjda

 

9. Lego Toy Story 4 Buzz & Woody på Nöjesfältet

Lego Toy Story 4 Buzz and Woody’s Carnival Mania

Motivering: Detta Lego-set baseras på de populära Toy Story-karaktärerna och uppmuntrar barns byggförmåga.

Lego Toy Story 4 Buzz & Woody på nöjesfältet baseras på de populära Toy Story-karaktärerna Woody och Buzz, och låter barnen återskapa scener från filmen Toy Story 4 eller hitta på helt egna scenarier.

5-åringar kommer garanterat tycka det är roligt att följa instruktionerna för att bygga nöjesfältet från filmen. Det kommer dessutom hjälpa till att förbättra deras koncentrationsförmåga, ihärdighet och byggförmåga. Eftersom Lego Toy Story 4 Buzz & Woody på nöjesfältet är kompatibelt med andra Lego-klossar är det även fullt möjligt att utöka möjligheterna.

Fördelar
 • Baseras på populära Toy Story-karaktärer
 • Uppmuntrar byggförmågan
 • Kompatibelt med andra Lego-set
 • Främjar fantasifull lek

Nackdelar
 • Kräver förvaring

 

10. Playmobil City Action SWAT-Lastbil

Playmobil City Action SWAT Truck

Motivering: Ett häftigt polis-set med ljus, ljud och tillbehör som uppmuntrar fantasifull lek.

Playmobil är en populär leksak vid denna ålder, och eftersom merparten av seten är kompatibla med varandra kan man kombinera karaktärer och tillbehör – bara fantasin sätter gränserna! Playmobil City Action SWAT-lastbil är en perfekt present till en 5-årig kille som intresserar sig för polisen eller att leka med ”onda” och ”goda”.

Playmobil City Action SWAT-lastbil har ljus och ljud, vilket uppmuntrar barnen att använda fantasin när de leker. Själva setet är även ett bra sätt att förbättra byggförmågan eftersom barnen måste bygga lastbilen genom att följa instruktionerna.

Fördelar
 • Ljus- och ljudeffekter
 • Uppmuntrar fantasifullt rollspelande
 • Förbättrar byggförmågan
 • Kommer med massor av tillbehör
 • Delar i barnstorlek

Nackdelar
 • Små delar som kräver noggrann förvaring

 

11. SilverLit Robo Dash Fjärrstyrd Hund

SilverLit Robo Dash Remote Control Dog

Motivering: En fjärrstyrd robothund som kan upptäcka föremål och följa efter en.

Om 5-åringen du ska köpa något till längtar efter ett husdjur så kanske denna fjärrstyrda hund kunde vara något. SilverLit Robo Dash fjärrstyrd hund är ett högteknologiskt, högkvalitativt alternativ till en riktig luden vän. Utöver att möjliggöra massor av fantasifullt rollspel och experimentering med djurskötsel finns det även möjlighet för barnet att lära sig ett och annat.

Med hjälp av fjärrkontrollen kan barnen förbättra sina tekniska kunskaper, och SilverLit Robo Dash fjärrstyrd hund har dessutom förmågan att upptäcka föremål. Det håller inte bara hunden säker, utan kommer även väcka barnets intresse för hur robotteknik fungerar.

Fördelar
 • Ökar intresset för robotteknik
 • Fjärrkontroll hjälper till att förbättra teknikkunskaperna
 • Teknik för att upptäcka föremål
 • Uppmuntrar rollspel

Nackdelar
 • Kräver batterier

 

12. Micro Sprite Sparkcykel

Micro Sprite Scooter

Motivering: En lättviktig sparkcykel med två hjul som hjälper barn att förbättra balansen, koordinationen och de fysiska förmågorna.

Sparkcyklar är ständigt populära bland barn och är ett användbart sätt för dem att ta sig runt. Många 5-åringar älskar att åka sparkcykel till och från skolan, i parken, runt grannskapet eller bara på garageuppfarten. Micro Sprite Sparkcykel är en perfekt uppgradering för en 5-åring som redan bemästrat denna förmåga.

Micro Sprite Sparkcykel är en skoter med två hjul som kräver mer balans och kontroll från användaren, med en lättviktig ram som gör den enkel att styra. Den har en viktgräns på 100 kg, så många vuxna kan dessutom passa på att testköra den samtidigt som man inte behöver oroa sig för att barnet ska växa ur den. Detta är en riktigt bra present till en 5-årig kille för att hålla honom aktiv och frisk!

Fördelar
 • Lättviktig ram
 • Förbättrar balans och koordination
 • Uppmuntrar fysisk lek utomhus
 • Håller barnen aktiva och friska
 • Viktgräns på 100 kg

Nackdelar
 • Dyrare present

 

13. Strumpor med Marvels Superhjältar

Motivering: En uppsättning med sex par superhjälteinspirerade strumpor med halkfria sulor och ett töjbart material som inte tappar formen.

Ge den 5-åriga pojken du ska köpa något till något att verkligen klä upp sig i med den här uppsättningen strumpor med Marvels superhjältar. Strumporna bär designer av ikoniska superhjältar och är en perfekt present till små pojkar som älskar actionhjältar. Med Spindelmannen, Iron Man och Captain America på fötterna kommer de att känna sig redo att ta sig an hela världen.

Utöver att vara en användbar present kan den även låta unga pojkar uttrycka sig egen personliga stil. Att sätta på sina egna strumpor blir dessutom lättare om de bara behöver matcha superhjältarna. De är gjorda av en mjuk blandning av polyester och är elastiska, vilket gör dem bekväma att leka i hela dagen lång. Tyget är töjbart, vilket innebär att strumporna sitter ordentligt och inte tappar formen efter att ha tvättats. De har dessutom halkfria sulor av gummi som ger bättre grepp när man leker inomhus. Med den här presenten kan något så vardagligt som strumpor bli en förlängning av barnens fantasi och unika personlighet.

Fördelar
 • Kommer i par om sex
 • Inkluderar sex populära Marvel-karaktärer
 • Gjorda av mjuka, hållbara material
 • Maskintvättbara – designen bleknar inte

Nackdelar
 • Små storlekar, så se till att dubbelkolla

 

14. ThinkFun Brädspelet Robot Turtles

ThinkFun Robot Turtles

Motivering: Ett roligt brädspel för 2–5 spelare som hjälper barn att lära sig om programmering.

Brädspelet Robot Turtles från ThinkFun kan spelas av 2–5 spelare och har massor av olika fördelar för barn. Detta brädspel kommer med alla fördelar hos traditionella brädspel, som att lära barn att vänta på sin tur, följa reglerna samt vinna och förlora utan att låta känslorna ta över.

Brädspelet Robot Turtles från ThinkFun hjälper dessutom barn att lära sig om teknik och programmering, vilket främjar dessa mycket eftertraktade förmågor. Det är designat för att spelas med föräldrar och barnen använder korten för att skriva kod, vilket innebär att inga skärmar behövs! En perfekt, pedagogisk present till en 5-årig kille.

Fördelar
 • 2–5 spelare
 • Lär barn om programmering
 • Uppmuntrar användning av teknik
 • Främjar sociala förmågor
 • Designat för att spelas med föräldrar

Nackdelar
 • Kräver ytterligare spelare

 

15. Stampraket med Stuntplan

Stomp Rocket Stunt Planes

Motivering: Dessa stuntplan är designade av flygplansingenjörer och kan utföra flera olika trick.

Stampraket med stuntplan är ett set som designats av flygplansingenjörer och kräver inga batterier. För en 5-årig kille som intresserar sig för plan, raketer och vetenskap är detta set perfekt. Det kommer färdigmonterat, så han kan sätta igång och leka med raketplanen och få dem att göra trick direkt.

Stampraket med stuntplan är en rolig present för att hjälpa till att förbättra en 5-årig killes vetenskapliga förståelse för flygande och aerodynamik. Det kanske verkar lite ambitiöst för en 5-åring, men grunderna som läggs i denna ålder kommer gagna honom senare i livet!

Fördelar
 • Designat av flygplansingenjörer
 • Kräver inga batterier
 • Färdigmonterad
 • Förbättrar den vetenskapliga förståelsen

Nackdelar
 • Bäst att leka med utomhus

 

16. Högupplöst, Stötsäker Kikare

Motivering: En kraftfull kikare som designats för unga barn och uppmuntrar nyfikenhet om världen vi lever i.

Upptäckt en värld av inlärning och utforskning med denna högupplösta kikare från DMbaby. Det är den perfekta presenten till en 5-årig pojke som är nyfiken på världen och allt den har att erbjuda. Den kraftfulla förstoringen hos denna kikare låter unga upptäckare komma nära inpå naturen, observera djurliv och ge sig ut på spännande äventyr utomhus.

Kikaren är gjord med unga barn i åtanke. Den är stötsäker och mycket tålig mot smällar och oavsiktliga tapp. Designen är även avrundad där man sätter ögonen och gjord av gummi, så att det är bekvämt att titta genom den. Greppen på vardera sida är ergonomiskt designade för att passa små händer bra och den reptåliga färgen innebär att den kommer att se ny ut länge. En present som denna uppmuntrar nyfikenhet och öppenhet för att lära sig medan man fågelskådar eller tittar på stjärnorna.

Fördelar
 • Fostrar nyfikenhet och uppmuntrar inlärning
 • Främjar uppskattningen för naturen
 • Att fokusera linserna utvecklar finmotoriken
 • Inte bara för unga barn, så håller i åratal

Nackdelar
 • Fokushjulet kan vara trögt

 

17. Rubie’s Officiella Marvel Spider-Man-Kostym

Rubie's Official Marvel Spider-Man Costume

Motivering: Uppmuntra fantasifull lek med denna officiella Spider-Man-kostym.

Fantasifullt rollspel och att klä ut sig är en stor del av barndomen, och denna officiella, licensierade Spider-Man-kostym kommer välkomnas av varenda 5-åriga kille. Vare sig han använder den för fantasifull lek i hemmet, på maskerader, under temadagar i skolan eller bara för åka och handla så kommer den bli ett välkommet tillskott till garderoben.

Eftersom det är en officiell, licensierad produkt så är Rubie’s Officiella Spider-Man-kostym gjord av högkvalitativa material. Den har dessutom testats enligt både EU:s och Storbritanniens standarder, så du kan vara säker på att den kommer hålla. Vid fem års ålder är de flesta barn rätt bra på att klä på sig själva, men kostymer är ett bra sätt att träna detta lite ytterligare.

Fördelar
 • Officiellt licensierad produkt
 • Högkvalitativa material
 • Uppmuntrar fantasifullt rollspel
 • Testad enligt brittiska och EU-standarder

Nackdelar
 • För 5–7 års ålder, så den kan växas ur rätt snabbt

 

18. Lego City Brandstation

Lego City Fire Station Garage Building Set

Motivering: Förbättra byggförmågan och finmotoriken samtidigt som du uppmuntrar fantasifull lek med Lego Citys brandstation.

Eftersom Lego är en utmärkt produkt för att utveckla finmotorik och fantasin är det en perfekt present till 5-åriga killar. Det finns massor av olika byggsatser tillgängliga för att lämpa sig för den specifika pojkens behov och intressen, och Lego City Brandstation är ett utmärkt val för 5-åriga killar som intresserar sig för brandkåren och brandbilar!

Lego City Brandstation kräver att barnet följer instruktionerna för att bygga ihop byggnader och bilar, vilket hjälper hans koncentrationsförmåga och ihärdighet såväl som förmågan att metodiskt följa instruktioner. Eftersom många killar i denna ålder är intresserade av att bygga med Lego är detta en väldigt passande present.

Fördelar
 • Kompatibelt med andra Lego-set
 • Robust och bra byggkvalitet
 • Uppmuntrar fantasifullt rollspel
 • Förbättrar finmotoriken
 • Ökar ihärdigheten

Nackdelar
 • Massor av småbitar som måste förvaras noggrant

 

19. Hasbro-Spelet Perfection

Hasbro Gaming Perfection Game

Motivering: Ett MENSA-granskat spel som kan spelas individuellt eller tillsammans med andra.

Bordsspel är ett bra sätt att bygga sociala förmågor eftersom barnen lär sig att komma överens med andra, vänta på sin tur och spela rättvist. Men en av de stora nackdelarna är att det inte alltid finns någon att spela med, och Hasbro-spelet Perfection löser detta eftersom det kan spelas individuellt eller med andra.

Hasbro-spelet Perfection har granskats av MENSA för barn och erbjuder massor av inlärningsmöjligheter, även om det framförallt är bra för att förbättra mattekunskaperna. Det har dessutom inbyggd förvaring eftersom alla bitar passar i själva spelet. Detta är en väldigt bra present till ett barn som älskar att spela spel, men som inte alltid har någon att spela med.

Fördelar
 • Kan spelas individuellt eller med andra
 • Granskat av MENSA för barn
 • Inbyggd förvaring – alla bitar passar i spelet
 • Förbättrar mattekunskaperna
 • Tränar reaktionsförmågan

Nackdelar
 • Kräver montering av vuxen

 

20. KidKraft Vitt Modernt Bord med två Stolar

KidKraft White Modern Wooden Table with 2 Chairs

Motivering: Perfekta möbler för barn som kommer hålla i åratal.

KidKraft Vitt modernt bord med två stolar är ett utmärkt tillskott till en liten killes sovrum som kommer passa in i inredningen och hålla i åratal. En 5-åring kommer få massor av användning av detta lilla bord och dess tillhörande stolar, som har byggts i barnstorlek och är mycket mångsidiga.

Bordet kan användas för pyssel, spel och mycket annat, och säkerställer att 5-åringen sitter i en bra, ergonomisk position när han ritar, lär sig att skriva eller gör sina läxor. KidKraft Vitt modernt bord med två stolar är lätt att montera och kommer med fullständiga instruktioner.

Fördelar
 • Perfekt för pyssel, spel och annat
 • Barnstorlek
 • Lätt att montera
 • Bra byggkvalitet

Nackdelar
 • Stort föremål som kräver speciellt utrymme

 

21. Jurassic World Mosasaurus med Naturtroget Skinn

Jurassic World Real Feel Mosasaurus

Motivering: Denna Mosasaurus med naturtroget skinn är en modell i stor skala från Jurassic World-varumärket.

Dinosaurier är ett väldigt populärt intresse bland 5-åriga killar, varav många kan namnge och identifiera ett överraskande antal varelser. Att spara all denna information är bra eftersom det håller deras hjärnor aktiva och bildar olika nervbanor och kopplingar som är användbara senare i livet. Om den 5-åriga kille du ska köpa en present till är intresserad av dinosaurier så är det alltså ett intresse som är värt att uppmuntra.

Jurassic World Mosasaurus med naturtroget skinn föreställer en förhistorisk, vattenlevande varelse med naturtroget skinn, vilket innebär att den känns mjuk och verklighetstrogen snarare än hård och plastig. Den hämtar inspiration från scener från Jurassic World-filmen och är designad för att inspirera fantasifull lek.

Fördelar
 • Naturtroget skinn
 • Uppmuntrar intresset för dinosaurier
 • Inspirerar fantasifull lek
 • Filminspirerad design

Nackdelar
 • Större leksak som kräver förvaringsutrymme

 

22. Top Race Fjärrstyrd Hund

Top Race Remote Controlled Dog

Motivering: Ett riktigt robothusdjur! Den här hunden kan känna igen din röst och följa kommandon.

Robotar och robotteknik är väldigt populärt bland 5-åriga killar, och det rör sig om kunskap som är mycket efterfrågad i dagens samhälle. Därför är det en bra idé att uppmuntra det i ett tidigt skede! Top Race Fjärrstyrd hund är som att ha ett robothusdjur, för du kan inte bara använda fjärrkontrollen för att få honom att sjunga, dansa och röra sig, utan han svarar även på röstkommandon.

Top Race Fjärrstyrd hund kommer älskas av varje 5-åring, och han kommer ha massor av skoj med att lära sig röstkommandon och få hunden att göra trick. Det är verkligen den perfekta presenten till 5-åriga killar som gillar robotar och husdjur.

Fördelar
 • Ökar intresset för robotteknik
 • Röstigenkänning
 • Kan lyda kommandon
 • Kan sjunga, dansa och röra sig
 • Fjärrstyrd

Nackdelar
 • Måste laddas

 

23. Tomy Upphoppande Piratspel

Tomy Pop Up Pirate Game

Motivering: Ett spännande spel som uppmuntrar sociala förmågor, som att vänta på sin tur, och dessutom förbättrar motoriken.

Tomy Upphoppande piratspel är väldigt roligt att spela med familjen och lämpar sig för alla åldrar. Fyra spelare kan spela det på samma gång, men det är även fullt möjligt för ett barn att leka med denna leksak på egen hand, så medspelare är inte strikt nödvändigt.

I detta spel skjuter man in olikfärgade små svärd i hålen i en tunna tills ett av dem får piraten att hoppa upp ur den. Att kunna få in svärden i rätt hål kräver en hel del fingerfärdighet och hjälper till att förbättra barns finmotorik.

Fördelar
 • Uppmuntrar sociala förmågor
 • Förbättrar motoriken
 • Upp till fyra spelare
 • Kan spelas ensam
 • Bra familjespel

Nackdelar
 • Kräver vuxens uppsikt

 

24. Geospace Mjuk Hoppstylta

Geospace The Original Deluxe Bungee Boing

Motivering: Håll barnen aktiva på ett nytt sätt! En mjuk hoppstylta för nybörjare för att utveckla fysiska förmågor.

5-åringar är fortfarande väldigt fysiska varelser som har massor av energi att bli av med. Ibland måste denna överskottsenergi brännas hemma, och Geospace Mjuka hoppstylta är ett perfekt sätt att göra det på. Det är en hoppstylta som lämpar sig speciellt bra för nybörjare och som låter barnen studsa utan att kräva alltför mycket balans.

Geospace Mjuka hoppstylta är dessutom säkrare för yngre barn eftersom den har en stabil, platt bas som låter barnen träna sin balans och koordination på ett säkert sätt. Den platta basen innebär dessutom att hoppstyltan kan användas inomhus utan att riskera att golvet skadas. En utmärkt present till en 5-årig kille som har massor av energi och gillar att visa upp sina fysiska förmågor.

Fördelar
 • Håller barnen aktiva
 • Utvecklar deras fysiska förmågor
 • Förbättrar koordination och balans
 • Säkrare för yngre barn
 • Kan användas inomhus och utomhus

Nackdelar
 • Kräver förvaringsutrymme

 

25. John Deere Monstertruck-Traktor

John Deere Monster Treads Lightning Wheels Tractor

Motivering: Den här leksaken baseras på John Deeres traktorer och är ett fantastiskt tillskott för lek med småvärldar.

John Deere Monstertruck-traktor med lysande hjul baseras på företagets riktiga traktorer och uppmuntrar fantasifull lek med småvärldar. Att leka med småvärldar är viktigt vid fem års ålder eftersom det är ett sätt för barn att sortera all information och kunskap de får från världen varje dag så att den kan sparas i deras hjärnor.

John Deere Monstertruck-traktor med lysande hjul kan användas både inomhus och utomhus, och är en väldigt bra present till en 5-årig kille som intresserar sig för fordon och jordbruk.

Fördelar
 • Baseras på John Deeres populära traktorer
 • Uppmuntrar fantasifull lek med småvärldar
 • Lysande hjul
 • Kan användas utomhus

Nackdelar
 • Kräver batterier

26. Tomy Screwball Klassisk Hinderbana

Tomy Screwball Scramble Classic

Motivering: Ett härligt familjespel för att förbättra motoriken och koordinationen.

Tomy Screwball Klassisk hinderbana är ett familjespel man kan spela ensam eller med andra. Det förbättrar koordination och finmotoriken när barnet navigerar de små kulorna över en rad olika hinder.

Tomy Screwball Klassisk hinderbana uppmuntrar dessutom de sociala färdigheter som vi associerar med brädspel, som att följa reglerna, vänta på sin tur och förlora på ett bra sätt utan att låta känslorna ta över. Detta är en utmärkt present för att hålla en 5-årig kille upptagen samtidigt som han jobbar på finmotoriken och fingerfärdigheten.

Fördelar
 • Familjespel
 • Förbättrar motoriken
 • Tränar koordinationen
 • Kan spelas ensam eller med andra

Nackdelar
 • Småkulor som utgör en kvävningsrisk för yngre barn

Avslutande ord

När det kommer till att köpa en present till en 5-årig kille så finns det massor av alternativ! 5-åringar har fortfarande väldigt breda intressen, så idéerna som listas här kan ge dig en fingervisning om vad du ska köpa genom att nämna alternativ som du kanske inte tänkt på eller ens känner till.

Många av alternativen är pedagogiska och förbättrar viktiga förmågor utan att verka som skolarbete, så de kommer garanterat gå hem hos både föräldrar och barn. Kort sagt bidrar alla presenter här till barnens utveckling. Vi hoppas att denna lista varit hjälpsam i ditt sökande efter en present till den 5-åriga kille du ska köpa något till.

Behöver du mer inspiration?

Helena Dahlgren
Om Helena Dahlgren

Jag heter Helena och jag kan hjälpa dig att hitta den perfekta presenten. Oavsett om du vill ge dem något spännande eller något som verkligen kommer att överraska dem kommer jag att visa dig mina favoritpresenter och hjälpa dig att hitta en present som matchar mottagarens personlighet.

Mitt mål är att hjälpa dig att hitta en fantastisk present till de viktiga personerna i ditt liv, oavsett om de är svåra eller lätta att hitta present till. Så se till att kolla in mina guider och gör dig redo att sätta ett leende på mottagarens läppar!