30 unika presenter till 17-åriga tjejer för att få dem att känna sig speciella

Uppdaterad 11 september, 2023

Publicerad

Vid 17 års ålder står tjejer på randen till vuxen ålder, och även om många 17-åriga tjejer är uppspelta över framtiden så är vissa även rädda för vuxenvärlden och allt den innebär. Det är i denna ålder som vänner och familj kan vara tysta, stabila stöttepelare i en annars tumultartad värld.

Att köpa en present till en 17-årig tjej kan vara svårt, och man måste ta hänsyn till vad hon gillar och inte gillar. Om du känner tjejen bra så lär du ha en uppfattning om hennes intressen och kan välja en present i linje med dem. Om du inte känner henne särskilt väl så kan en praktisk, användbar present vara en bra idé. Här har vi sammanställt ett urval av produkter som 17-åriga tjejer kommer gilla att få, så att du får lite hjälp i jakten på den perfekta presenten.

1. Pennor för Tillfällig Kroppskonst

Motivering: En kreativ present som låter tjejer experimentera med självuttryck i form av kroppskonst, utan permanenta resultat att oroa sig över.

Den här presenten låter den 17-åriga unga kvinna som du ska köpa något till experimentera med kroppskonst utan att fatta permanenta beslut hon kan komma att ångra. Dessa pennor från Bic är speciellt framtagna för att användas för kroppskonst, som tonåringar kan använda för att uttrycka sin individualitet. När det är dags för skola eller hon helt enkelt vill byta design, går konsten att tvätta bort i duschen.

Setet inkluderar åtta färgade tuschpennor plus fyra designstenciler. Det icke-giftiga bläcket är snabbtorkande och gjort för att hålla längre än bläcket i vanliga pennor. Att tvätta med tvål och vatten tar bort konsten, men de hävdar att det kan krävas mer än en tvätt, vilket förmodligen är önskvärt från en kroppskonstpenna – gjord för varaktighet, men lätt att skrubba bort. Den här häftiga presenten kan visa hennes personliga stil, individualitet och konstnärliga talang, precis som tatuering … fast utan ångern.

Fördelar
 • Icke-giftigt bläck
 • Inkluderar flera färger
 • Kan tvättas bort med tvål och vatten
 • Skoj med tillfällig kroppskonst
Nackdelar
 • Stencilerna väljs ut slumpmässigt

2. Målarbok för Tonåringar: Stressmotverkande Motiv

Colouring Book for Teens: Anti-Stress Designs
Motivering: En målarbok som är specialdesignad för att motverka stress hos tonåringar – en väldigt omtänksam present.

Färgläggning för vuxna har blivit en stor trend, och inte utan anledning; det är otroligt avslappnande, och med tanke på all stress i samhället skulle många må bra av att testa det. Denna Målarbok för tonåringar: stressmotverkande motiv är specialdesignad för att hjälpa till att främja avslappning och sänka stressnivåer.

Motiven är komplexa men samtidigt upplyftande, och ger användaren möjlighet att ägna sig åt mindfulness (medveten närvaro) när vederbörande färglägger de 35 sidorna av bilder, geometriska mönster och mandalas. Pappret lämpar sig för färgläggning med både pennor och olika typer av tuschpennor, och man kan även må bra över att 10 % av intäkterna från försäljningen går direkt till välgörande ändamål.

Fördelar
 • 35 sidor
 • Bra för mindfulness
 • Designad för att minska stress
 • Lämpar sig för pennor, tuschpennor etc.
 • 10 % av intäkterna går till välgörenhet
Nackdelar
 • Inga pennor inkluderas i setet

3. Joby GorillaPod Mobilt Vlogg-Kit

Joby GorillaPod Mobile Vlogging Kit
Motivering: Få allt som krävs för att starta en proffsig vlogg-kanal.

Att vlogga är ett stort fält, och allt aspirerande vloggare behöver för att komma igång är en smartphone och detta set. Joby GorillaPod Mobilt vlogg-kit inkluderar allt som behövs för att skapa vackra och proffsiga vloggar. Eftersom det är lättviktigt och bärbart är det perfekt för att vlogga på språng, och det kombinerar tre olika produkter för yttersta funktionalitet och lättanvändlighet.

Kitet inkluderar ett stabilt stativ för en kamera eller smartphone som kan hållas ut för att få en vidare och bättre vinkel, samt en Wavo Mobilmikrofon för att få bra, tydligt ljud både inomhus och utomhus. Det finns även en LED-lampa i miniformat som hjälper dig att skapa det perfekta utseendet och atmosfären för din vlogg. Detta kit kan vara en superbra present till en 17-årig tjej som gillar att vlogga för att bevara minnen eller som gör det som arbete. Det kan även vara ett perfekt insteg om hon inte testat vloggande tidigare.

Fördelar
 • Säkert stativ för telefon eller kamera
 • Kan filma i landskaps- eller porträttformat
 • Tydligt, bra ljud
 • LED-lampa i miniformat med dimmer och Bluetooth-anslutning
 • Perfekt för nybörjare och mer avancerade användare
Nackdelar
 • Kräver kompatibel enhet

4. Barefoot Dreams CozyChic Lyxfilt

Barefoot Dreams CozyChic Throw
Motivering: En lyxig filt som ger ultimat bekvämlighet.

Barefoot Dreams CozyChic Lyxfilt är nästan lika berömd som personerna som älskar den! Den har trots allt varit med i flera TV-program, inklusive Oprahs specialprogram om hennes favoritsaker, utöver att ha fått fantastiska recensioner. Den är tillgänglig i nio olika färger, så man kan välja en som passar den 17-åriga tjej man ska uppvakta.

Detta är en riktigt lyxig present som gör det enkelt att slappna av hemma. Den här filten är världsberömd för att vara mjuk, mysig och bekväm, men kan praktiskt nog fortfarande maskintvättas i lägre temperaturer. Det här är en present som kommer ge 17-åringen tröst när hon en vacker dag lämnar hemmet för att skaffa sig ett eget boende.

Fördelar
 • Utvald av kändisar
 • Tillgänglig i nio färger
 • Lyxig mikrofiber
 • Kan maskintvättas
Nackdelar
 • Dyrare produkt

5. Vattensäker Bluetooth-högtalare

Motivering: En kompakt och vattensäker högtalare som byggts för användning utomhus och när man är på språng med vänner.

Sparka igång festen med den här imponerande presenten. Vare sig den 17-åriga tjejen du ska köpa något till gillar pop eller rock, kommer hennes favoritartist låta fantastisk med den här bärbara högtalaren från JBL. Den här högtalaren är designad för att användas när man är på språng. Dess hållbara konstruktion klarar av att kastas ner i botten av ryggsäcken eller trunken utan att skadas. Den är till och med vattensäker, för användning under regniga träningspass eller sommarhäng vid poolen.

Den kommer i flera olika färger, inklusive tuggummirosa – perfekt för tjejer som gillar allt som är skärt. Om en högtalare inte räcker så kan man koppla ihop flera högtalare via Bluetooth för att få en surround-upplevelse. Allt från lugna sånger när hon pluggar till pumpande bas när hon ska dansa med polarna kommer att låta fantastiskt med den här högtalaren.

Fördelar
 • Stödjer Bluetooth-anslutning
 • Vattensäker ner till en meter
 • Tillgänglig i flera starka färger
 • 12 timmars speltid
Nackdelar
 • Flyter inte, tvärtemot vad marknadsföringen säger

6. Lonely Planets Ultimata Reselista

Lonely Planet's Ultimate Travel List
Motivering: Inspirera ett intresse för att resa i världen.

Att resa är en av de bästa presenterna man kan ge någon, eftersom det ger chansen att utforska nya kulturer, miljöer och levnadssätt. Den här boken kommer garanterat inspirera en tonåring att resa världen runt, och med tanke på att studenten hägrar så kan ett sabbatsår vara aktuellt. Lonely Planets Ultimata reselista är en bok som sammanställts av en global grupp skribenter, redaktörer och industriexperter. Här finns fler än 500 texter, och 200 av dem är helt nya för denna bok. Den inkluderar även massvis av inspirerande foton och kommentarer som tillhandahåller förhållandevis okända insider-tips om dessa fantastiska destinationer.

Lonely Planet är ledande experter inom fältet resor och har publicerat böcker, internetguider och tidningar sedan 1973. Just denna bok inkluderar öknar, UNESCOS världsarv, stränder, städer, marknader och mer för att hjälpa en 17-årig tjej att skapa sin alldeles egna reselista.

Fördelar
 • Inspirerar resor
 • Sammanställd av ett internationellt team
 • 500 texter
 • Från reseexperterna på Lonely Planet
Nackdelar
 • Endast hårt omslag

7. BaByliss Resehårtork 2000 w

BaByliss Travel 2000 W Hairdryer
Motivering: Torka håret snabbt med denna perfekta resehårtork från det populära hårvårdsmärket.

En resehårtork är en present som kommer förbli aktuell i åratal, och Babybliss Resehårtork 2000 w är den ultimata produkten i detta segment. Den kommer som sagt från det populära hårvårdsmärket Babybliss och är med sina 2000 w väldigt kraftfull, vilket säkerställer att håret torkar snabbt.

Den har dubbla spänningsinställningar, vilket innebär att den kan användas var som helst i världen, inklusive i USA. Vissa hårtorkar har svårt att leverera ett kraftfullt resultat på grund av dubbla spänningsinställningar, men den här hårtorken levererar ett bra resultat oavsett var i världen man är. Den är lättviktig och lätt att använda med sitt vikbara handtag, som även säkerställer att den är enkel att packa ner. Med andra ord är det en suverän present till en 17-årig tjej, som kan använda den för resor nu eller i framtiden.

Fördelar
 • Dubbla spänningsinställningar
 • Perfekt för resor
 • Populärt hårvårdsmärke
 • Specialdesignad för att torka snabbt
 • Lättviktig
Nackdelar
 • Inget munstycke för lockigt hår

8. Ultimate Ears BOOM 3 Trådlös Bluetooth-Högtalare

Ultimate Ears BOOM 3 Wireless Bluetooth Speaker
Motivering: Trådlös högtalare med 360-gradersljud.

Trådlösa högtalare är det perfekta sättet att lyssna på musik, podcasts och ljudböcker i ens egna utrymme. Ultimate Ears BOOM 3 Trådlösa Bluetooth-högtalare är ett utmärkt alternativ för de som letar efter högkvalitativt ljud och funktioner till ett bra pris. Den är kompatibel med en rad olika enheter, som smartphones, surfplattor och bärbara datorer via Bluetooth, och kan användas hands-free för att göra telefonsamtal så länge telefonens operativsystem stödjer det.

För en 17-årig tjej är denna högtalare perfekt att användas i sovrummet för att lyssna på hennes egen favoritmusik, och den magiska knappen ovanpå högtalaren kan programmeras att spela upp spellistor från Apple Music, Spotify och Deezer utan att man ens behöver trycka på play på sin enhet! 360-gradersljudet försäkrar att ljudet alltid är tydligt och högkvalitativt, så att inget missas bara för att man rör sig i rummet. Högtalaren är även tillräckligt tålig för att klara av en tonårings livsstil, och kan till exempel helt sänkas ner i vatten i upp till 30 minuter, så enstaka spill är inget problem.

Fördelar
 • Tillgänglig i många färger
 • Trådlös
 • 360-gradersljud
 • Vattentålig
 • 15 timmars speltid
Nackdelar
 • Kräver kompatibel enhet

9. Instax Square SQ1 Kamera

Instax Square SQ1 Instant Camera
Motivering: Populär kamera från märket Instax med inbyggt selfie-läge.

Instax kameror blir allt populärare bland tonåringar, och för framförallt tonåriga tjejer är det inte svårt att förstå varför. I en era av digitala foton är det sällsynt att faktiskt skriva ut fysiska bilder, men de flesta tonårstjejer älskar att ha bilder av familj och vänner på sina rum. Instax Square SQ1 Kamera med omedelbara utskrifter ger en problemfri lösning på det; det är bara att knäppa av bilden och skriva ut den. Dess automatiska exponering säkerställer att bilderna håller hög kvalitet, så den är perfekt för nybörjarfotografer.

Den här modellen av Instax-kamera har ett inbyggt selfie-objektiv och spegel, vilket hjälper en att få den perfekta bilden varje gång. Den är rolig, främjar socialt beteende och är belönande, och passar därför perfekt på familjesammankomster, fester eller till och med i skolan. En 17-årig tjej kommer älska att få denna kamera i present eftersom den låter henne spara sina minnen lätt och omedelbart.

Fördelar
 • Tillgänglig i tre färger
 • Populärt märke
 • Inbyggt selfie-läge
 • Omedelbara fotoutskrifter
Nackdelar
 • Kräver film

10. Bose Frames Ljudsolglasögon

Bose Frames Audio Sunglasses
Motivering: Solglasögon som låter dig lyssna på musik utan att använda jobbiga hörlurar.

Att lyssna på musik är en populär hobby för tonåriga tjejer, som ofta vill lyssna på sina favoritlåtar under dagen. Men det är inte alltid praktiskt eller ens säkert att använda hörlurar eftersom de kan distrahera och få en att inte vara uppmärksam på omgivningen. Bose Frames Ljudsolglasögon hjälper till att minimera denna risk. Utöver att vara en riktigt häftig pryl så har dessa solglasögon inbyggda Bose-högtalare som ger ljud utan att täppa till öronen, så att man kan vara medveten om omgivningen samtidigt som man lyssnar på musik.

Andra hör praktiskt taget ingenting medan du njuter av det högkvalitativa, tydliga ljudet. De är dessutom ett par riktigt trevliga solglasögon, med klassisk vinkelformig design och linser som blockerar upp till 99 % av alla UVA- och UVB-strålar. Dessa solglasögon använder Bluetooth för enkel trådlös anslutning och har till och med en integrerad mikrofon så att man kan använda sin telefons virtuella assistent.

Fördelar
 • Ljud utan att täcka öronen för medvetenhet om omgivningen
 • Klassisk, vinkelformig design
 • 99 % av UVA/B-strålar blockeras
 • Integrerad mikrofon
 • Anpassningsbara inställningar med Bose-appen
Nackdelar
 • Kräver kompatibel enhet

11. The North Face E-fingerhandskar för Kvinnor

The North Face Women's Etip Gloves
Motivering: Vädersäkra handskar som låter dig använda telefonens touch-skärm.

Ett bra par handskar är en väldigt bra och praktisk present till en 17-årig tjej, vare sig hon gillar utomhussport eller bara spenderar en del tid med att promenera från en plats till en annan. E-fingerhandskarna för kvinnor kommer från det högkvalitativa märket The North Face och är gjorda av fleece som kan tänjas i fyra riktningar för att bibehålla fingerfärdigheten och låta händerna vila i en naturlig position. Utöver det är de även helt vädersäkra.

De kommer i en kvinnospecifik storlek med 5-dimensionell passform som passar alla, så de är väldigt bekväma att använda. Dessutom har fingertopparna X-static®, vilket ger ett precist grepp och även möjliggör användning av enheter som telefoner, MP3-spelare eller smarta klockor. Man behöver alltså inte fumla med handskarna i munnen för att skicka ett SMS!

Fördelar
 • Finns i olika färger
 • Fungerar med touch-skärmar
 • Full fingerfärdighet
 • Helt vindsäkra
 • Vattentåliga
Nackdelar
 • Ganska dyra handskar

12. Belkin Boost Up Trådlös Laddningsstation

Belkin Boost Up Wireless Charging Dock
Motivering: Skippa trassliga sladdar på nattduksbordet och ladda dina enheter effektivt.

De trassliga sladdarna på nattduksbordet, kampen för att hitta rätt laddningskabel, svårigheten med att få i alla kontakter – allt detta blir ett minne blott med Belkin Boost Up Trådlös laddningsstation. Denna eleganta enhet låter dig ladda enheter enbart genom att placera dem på stationen. Det krävs inga sladdar eller inkopplingar! Perfekt för att få ordning i en tonårings sovrum.

Detta är en allt-i-ett-laddare för Apple-produkter som designats för iPhone, Apple Watch och Air Pods, och stödjer en rad olika produktserier. Stationen har ett Nattduksläge för Apple Watch som gör att alarmet fungerar även om den laddas. Den kan dessutom ladda alla enheter med Qi-laddningsteknik utan att man behöver ta bort telefonens skal.

Fördelar
 • Trådlös laddning
 • Designad för iPhone, Apple Watch, Air Pods
 • Stödjer Nattduksläge
 • Kan ladda alla enheter med Qi-teknik
 • Måste inte ta av telefonskal
Nackdelar
 • Enheter kräver Qi-teknik för att laddas

13. Just the Ticket: Häfte för Biljetter

Just the Ticket: Ticket Stub Organiser
Motivering: Bevara minnen med detta häfte för använda biljetter.

Många av oss har en liten samling av använda biljetter från speciella konserter, shower, resor eller sportevent som ett minne, och de flesta av oss gör antagligen inte något med dem! Istället samlar de damm och tar upp utrymme tills de till slut tappas bort eller kastas. Med Just the Ticket: Häfte för biljetter kan du spara upp till 80 biljetter tillsammans med egna anteckningar.

Det finns även en behändig ficka innanför omslaget där större föremål, som program, armband eller andra minnessaker, kan sparas. Det här är en perfekt present till en 17-årig tjej som kanske ska börja på högskolan och gå på flera såna här evenemang med klasskamrater. Biljetterna skyddas av plastfickor av arkivkvalitet och sidorna är helt fria från syra, vilket innebär att de kommer hålla långt bortom vår livstid. Man kan alltså skapa en alldeles egen bit historia.

Fördelar
 • Bevara minnen med detta häfte för använda biljetter
 • Kapacitet för upp till 80 biljetter
 • Utrymme för egna anteckningar
 • Hållbart häfte med två ringar
 • Expanderbar ficka längst bak
Nackdelar
 • Kan behöva påfyllnadsfickor

14. Apexel 10-i-1 Objektiv-set för Telefonkameror

Apexel 10-in-1 Phone Camera Lens Kit
Motivering: Ta bilder av konstverkskvalitet med din telefon.

Våra telefonkameror blir bara bättre och bättre, så varför inte anamma detta och använda olika objektiv för att ta högkvalitativa, konstnärliga bilder med sin telefon? Apexel 10-i-1 Objektiv-set för telefonkameror inkluderar objektiv för vidvinkel, makro, fisköga, telefoto, kalejdoskop och en rad olika filter. Dess unika design med spännen är kompatibel med de flesta smartphones och mobila enheter, och den levereras dessutom med en behändig förvaringsväska.

Detta gör den till en perfekt present till en 17-årig tjej som gillar att ta foton med sin smartphone och kanske börjat uttrycka ett intresse för fotografi. Det är helt enkelt ett väldigt bra set som skapar en brygga mellan smartphones och mer högkvalitativa kameror.

Fördelar
 • Utvecklar intresset för fotografi
 • Passar de flesta smartphones
 • Inkluderar objektiv för vidvinkel, makro, fisköga, telefoto, kalejdoskop och filter
Nackdelar
 • Kräver kompatibel enhet

15. Sminkspegel med Närhetssensor

Beauty Mirror with Approach Sensor
Motivering: En dubbelsidig, ljus LED-spegel med vridbar design som är perfekt för att sminka sig.

Sminkspegeln med närhetssensor är perfekt för tonåringar sovrum och är en dubbelsidig, ljus LED-spegel med vridbar design. Den är trådlös och uppladdningsbar, med en ren, tydlig reflektion tack vare förvrängningsfritt glas.

Den här spegeln aktiveras av rörelser och lyser upp när man närmar sig den, vilket gör den otroligt behändig att använda när man ska göra sig redo för dagen och sminka sig. Förstoringen på 7x är dessutom användbar för detaljarbete. Den här spegeln är en praktisk för de flesta tonårstjejer, men framförallt de som intresserar sig för hår och smink.

Fördelar
 • Perfekt för sovrummet
 • Dubbelsidig
 • Förvrängningsfritt glas
 • Trådlös
 • Rörelseaktiverad
Nackdelar
 • Kräver laddning

16. Tidlöst Trilogihalsband med Kristaller

Motivering: En minnessak och ett halsband med ett viktigt budskap om att minnas det förflutna, leva i nuet och vända blicken mot framtiden som vuxen.

Det här kan bli en väldigt speciell present till en 17-årig tjej som hon kommer att vilja behålla resten av livet. Det här lyxiga kristallhalsbandet är designat med tre solitaire-slipade stenar som representerar det förflutna, nuet och framtiden. Det är ett perfekt budskap för att påminna henne om att hon håller på att bli vuxen och har resten av livet framför sig.

De tre stenarna är högkvalitativa Swarovski-kristaller som inte blir grumliga i första taget, till skillnad från kubisk zirkonia. Om man tar hand om dem ordentligt kommer de att fortsätta att glittra i åratal. Den rodiumpläterade kedjan är elegant och ett perfekt komplement till halsbandets enkelhet. Det här halsbandet kan förhöja utseendet hos varje utstyrsel hon använder. Vare sig hon ska till högskolan eller påbörja sin praktik, kommer den här accessoaren få henne att känna sig vuxen och påminna henne om den ljusa framtid hon har att se fram emot.

Fördelar
 • En present med ett budskap
 • Rodiumpläterat – kommer inte att missfärgas
 • Kommer i en lyxig presentask
 • Minnessak att behålla
Nackdelar
 • Föreslås att det tas av vid bad

17. Panda Lyxig Bambukudde av Minnesskum

Panda Luxury Memory Foam Bamboo Pillow
Motivering: Främja bekvämlighet och avslappning med denna lyxiga bambukudde av minnesskum.

17-åriga tjejer får allt stressigare och mer pressade livsstilar, och behöver möjligheten att slappna av så ofta som möjligt. Därför är Pandas lyxiga bambukudde av minnesskum i tre lager ett perfekt alternativ för att tillhandahålla ultimat komfort och stöd. Den är hypoallergen, vilket är perfekt för dammallergiker, och ett antibakteriellt Panda bambuörngott inkluderas.

Med sin silkeslena yta använder denna kudde temperaturreglerande teknik för att hålla kudden sval på sommaren och varm på vintern, samtidigt som örngottet är lätt att ta av och tvätta. Material av toppkvalitet och en design i tre lager innebär att kudden är mjuk och bekväm samtidigt som den är tillräckligt fast för att ge det stöd som behövs för en god natts sömn. Vid 17 års ålder är det viktigt att sova bra, så det är verkligen en perfekt present till en 17-årig tjej! Tillverkaren ger tio års garanti och en testperiod på 30 nätter, så man kan köpa den utan att oroa sig.

Fördelar
 • Hypoallergen
 • Inkluderar antibakteriellt örngott
 • Temperaturreglerande teknik
 • Mjuk men stödjande
 • Tio års garanti från tillverkaren
Nackdelar
 • Örngottet kommer bara i en färg

18. Kodak Step Fotoskrivare för Mobila Enheter

Kodak Step Instant Printer
Motivering: Skriv snabbt och enkelt ut foton från din telefon.

Vi lever i en alltmer digital era, vilket påverkar antalet foton vi skriver ut. 17-åriga tjejer älskar att bevara minnen genom att skriva ut foton av sina närstående för att visa upp i sina sovrum eller personliga utrymmen, men alltför ofta fastnar fotona på telefonen utan att vi gör något med dem. Kodak Step Fotoskrivare för mobila enheter är svaret, eftersom den låter dig skriva ut bilder omedelbart direkt från telefonen, surfplattan eller dina andra enheter.

Skrivaren använder toppmodern zero ink-teknologi, så man behöver inte köpa bläckpatroner, toners eller band. Istället levererar den högkvalitativa, omedelbara utskrifter som klarar av fukt och inte blir utsmetade. Den tillhörande gratisappen låter en enkelt redigera foton för att lägga till filter, klistermärken eller text, och fotona har klistrig baksida, vilket innebär att man kan sätta upp dem var som helst. Detta kommer garanterat gå hem hos en 17-årig tjej!

Fördelar
 • Tillgänglig i flera färger
 • Omedelbara utskrifter
 • Bilderna kan klistras upp
 • Zero ink-teknologi
 • Gratis redigeringsapp
Nackdelar
 • Måste köpa speciellt fotopapper

19. Kindle Oasis Läsplatta

Kindle Oasis
Motivering: Läser du i badet? Inga problem. Slappna av med ett skönt bad och en god bok.

Vem älskar inte att läsa i poolen eller badet? Nu kan du göra det enkelt med denna helt vattensäkra Kindle. Kindle Oasis läsplatta är tunn, lätt och har ergonomisk design, så det är lätt att byta sida snabbt. Den ser ut precis som tryckt papper, men man kan justera ljusstyrkan för att få sidan att gå från vit till bärnsten för att anpassa läsupplevelsen. Att läsa är ett bra sätt för 17-åriga tjejer att slappna av och få kunskap, så det är något vi bör uppmuntra, vilket Kindle Oasis läsplatta är perfekt för.

Med omedelbar tillgång till miljontals böcker, tidningar och ljudböcker är världen ditt ostron, och den här enheten är dessutom designad att användas med Audible, så du kan ansluta den till en Bluetooth-högtalare och sömlöst byta mellan läsning och lyssnande. Man behöver inte oroa sig över att blöta ner sidorna eller ta sönder den elektroniska enheten, för Kindle Oasis är byggd för att klara av nedsänkning i vatten ned till två meter i upp till 60 minuter, så lite stänkt i badet är inga problem!

Fördelar
 • Uppmuntrar avslappning
 • Tunn, lätt och ergonomisk design
 • Vattentålig
 • Tillgång till miljontals böcker
 • Fungerar med Audible
Nackdelar
 • Kräver Amazon-konto för att köpa böcker

20. Hydro Flask Hibiscus – Vattenflaska

Hydro Flask Hibiscus
Motivering: Hydro Flask är vätskebalansens förespråkare och ser till att man dricker ordentligt.

De flesta av oss borde dricka mer vatten, och det inkluderar tonåringar. Det är faktiskt extra viktigt att de vätskesätter sina kroppar tillräckligt eftersom många tonåringar inte sover tillräckligt, och då måste man verkligen se till att dricka ordentligt. Hydro Flask har dubbla väggar och är vakuumisolerad, vilket innebär att den håller kalla drycker kalla i upp till 24 timmar och varma drycker varma i upp till 12 timmar. Det är alltså ett perfekt alternativ att ta med sig när man ska iväg för att säkerställa att man dricker tillräckligt under dagen.

Den är gjord i rostfritt stål av livsmedelskvalitet, och den hållbara designen är perfekt för tonåringars livsstil. Eftersom flaskan är tillgänglig i flera storlekar kan man välja den som passar tonåringen man ska köpa den till bäst.

Fördelar
 • Tillgänglig i flera storlekar
 • Ftalat- och BPA-fri
 • Hållbar design
 • Håller kalla drycker kalla i 24 timmar och varma i 12 timmar
 • Uppmuntrar hälsosamma dryckesvanor
Nackdelar
 • Måste tippas för att dricka. Inget sugrör eller liknande

21. Converse Axelväska i Miniformat

Converse Cross Body Mini Bag
Motivering: Praktisk, behändig väska från ett populärt märke.

Converse är ett populärt och omedelbart igenkänningsbart märke. Många 17-åringar har skor från Converse, så varför inte ge dem en matchande väska från samma märke? Med justerbar axelrem och gott om utrymme inuti är detta en behändig väska att ta med till skolan, ut med vänner eller vart man än ska.

Det finns gott om fickor, samtliga med dragkedjor för att göra dem säkra och behändiga, och den lilla storleken innebär att väskan är lätt att bära. Den kommer i svart färg som matchar alla outfits och lämpar sig för de flesta tillfällen. Det gör det till en praktisk och behändig väska, såväl som en utmärkt present till en 17-årig tjej.

Fördelar
 • Populärt märke
 • Justerbar axelrem
 • Fickor med dragkedja
 • Neutral färg
 • Praktisk väska
Nackdelar
 • Liten storlek

22. Kawaii Tarot: 78 Gulliga och Magiska Kort

Kawaii Tarot: A 78-Card Deck of Magic and Cute
Motivering: Gulliga tarotkort som är perfekta för nybörjare.

Många 17-åriga tjejer börjar utforska de spirituella delarna av livet och gillar att experimentera med saker som tarotkort. Just detta set är gjord i den gulliga, japanska ”kawaii”-stilen, som blivit populär tack vare serietidningar, TV-serier och annat. Det är verkligen ett gulligt, flickigt set som är perfekt för nybörjare.

Kortleken har 78 kort och kommer med en lättanvänd guide som hjälper en att tolka dem, såväl som en vacker pastelldesign som lär locka de flesta 17-åriga tjejer. Om tjejen du ska köpa något till är intresserad av spiritualitet eller sånt som är japanskt så är denna present ett perfekt val.

Fördelar
 • Designer i kawaii-stil
 • Uppmuntrar utforskning av spiritualitet
 • Perfekt för nybörjare
 • Lättanvänd guide
Nackdelar
 • Kanske inte lämpar sig för alla religioner

23. This Works Kuddsprej för Djup Sömn

This Works Deep Sleep Pillow Spray
Motivering: Hjälp henne att få vila, slappna av och ladda batterierna med denna lyxiga kuddsprej.

Sömn är otroligt viktigt för tonåringar som växer både fysiskt och kognitivt. Många av dem får dock inte den vila de behöver och sömnproblem blir allt vanligare bland tonåringar. Varför inte ge avslappning i present i form av denna This Works Kuddsprej för djup sömn?

Sprejen kombinerar lavendel, kamomill och vetiver (Chrysopogon zizanioides) för att lindra ångest, lugna sinnet och förbättra sömnkvaliteten så att man vaknar med en känsla av fräschhet, redo att tackla dagen. This Works är ett populärt märke inom hudvård, och de har gjort denna kuddsprej för att uppmuntra djupare sömn, vilket i sin tur hjälper huden eftersom den repareras över natten. Sprejen främjar alltså återbildning för att få renare, ljusare och friskare hy. Den är gjord med 100 % rena eteriska oljor och har inga sulfater, ftalater, syntetiska färger, parabener eller petroleum, så det är en väldigt ”ren” produkt som är perfekt för tonåringar.

Fördelar
 • Hjälper till att främja hälsosamma sömnmönster
 • Lavendel-, kamomill- och vetiverdoft
 • Lindrar ångest
 • Bra för huden
 • Gjord med 100 % rena eteriska oljor
Nackdelar
 • Måste kolla upp allergier i förväg

24. Renpho Fotmassage med Värme

Renpho Foot Massager with Heat
Motivering: Få avslappning i hela kroppen med en skön fotmassage.

När stressen börjar ansamlas och så får det både kropp och hjärna att inte fungera som de ska. Därför är det så viktigt att lindra stressen med en regelbunden massage, och fotmassage är ett fantastiskt alternativ som har fördelar för hela kroppen. Renpho Fotmassage med värme kan hjälpa till att lindra smärta, förbättra blodflödet, minska stress och främja bättre sömn.

Den ergonomiska designen ger en otroligt behaglig massage, precis som hos en professionell massör. De tre knådningsstyrkorna och lufttrycksnivåerna kan justeras efter eget tycke och smak, och den lugnande värmefunktionen kan ställas in oberoende av de andra inställningarna. Med fjärrkontrollen behöver man inte böja sig ned för att justera inställningarna, och med ett års garanti är det ett inköp man kan göra utan att oroa sig.

Fördelar
 • Lindrar stress och förbättrar sömnen
 • Ergonomisk design
 • Tre knådningsstyrkor, tre lufttrycksnivåer
 • Fjärrkontroll
 • Ett års garanti
Nackdelar
 • Kanske inte lämpar sig för vissa hälsotillstånd

25. Handledsväska av Designermärke

Buddha Board Enso
Motivering: En vacker, högkvalitativ handledsväska som kommer att förbli moderiktig i takt med att hon blir vuxen.

Ge bort en present som en 17-årig tjej kommer att vara stolt över att visa upp för polarna. Den här flådiga gåvan kommer få henne att känna sig sofistikerad och vuxen varje gång hon tar fram denna lilla handväska. Den är gjord av designermärket Coach och tillverkad av toppklassigt läder som tryckts med ett väldigt feminint, rosa blomstermönster. Den har en löstagbar handledsrem som gör den lätt att bära och ett brett fack med blixtlås för växelpengar, kort, ID och kontanter.

Den här lilla handväskan inte bara dryper av stil, utan det livliga mönstret ser även till att den är ålderslämplig även när hon når 20-årsåldern och bortom. Det här är ett väldigt bra alternativ till större plånböcker och ett perfekt alternativ för en 17-åring som gillar att ha med sig alla nödvändigheter i ett litet format. Vare sig hon använder den som en fristående handledsväska eller en plånbok hon lägger i ryggsäcken, är det en lyxaccessoar som kommer att få alla hennes vänner att beundra hennes roliga och färgglada stil.

Fördelar
 • Äkta läder
 • Löstagbar handledsrem
 • Tillgänglig i olika glada mönster
 • Inspirerar en rolig personlig stil
Nackdelar
 • Inkluderar inte en presentask

26. Oxo Svep & Sopa Laptopstädare

Oxo Sweep & Swipe Laptop Cleaner
Motivering: En häftig och praktisk present för att hålla prylar rena.

Om du är ute efter en liten och praktisk present så är Oxo Svep & sopa laptopstädare ett bra val. Detta dubbelsidiga verktyg rengör bärbara datorer, surfplattor och smartphones på ett säkert sätt med hjälp av en mikrofiberdyna som tar bort fläckar och fingeravtryck från skärmar. Det finns även en mjuk borste som lämpar sig för att sopa bort damm och smuts från till exempel tangentbord.

Eftersom 17-åriga tjejer är ökända för att ha massor av prylar så är detta ett perfekt redskap för att hjälpa till att hålla dem rena. Man behöver inte använda vatten eller starka kemikalier, så allt är extremt säkert. Oxo erbjuder dessutom bra kundtjänst, så man kan handla från dem utan oro!

Fördelar
 • Praktisk present
 • Dubbelsidigt verktyg
 • Inget vatten eller kemikalier
 • Säker rengöring
 • Bra kundtjänst
Nackdelar
 • Inga färgalternativ

27. TP-Link Kasa Smart Glödlampa

TP-Link Kasa Smart Bulb
Motivering: Skapa en mysig atmosfär med denna smarta glödlampa.

Vid 17 års ålder njuter de flesta tjejer av att ha sitt eget utrymme och skapa en plats som präglas av deras egna intressen. TP-Link Kasa smart glödlampa är kompatibel med Amazon, Alexa och Google Assistant, och kan kontrolleras helt och hållet med rösten. Den fungerar med alla routrar med WiFi utan behov av en separat hubb och är perfekt för att skapa en unik atmosfär.

Med sina många färger och möjlighet att dimma ljuset kan man få just den atmosfär man vill ha, och det är lätt att skapa scheman för att sätta på och stänga av lamporna automatiskt. Man kan till och med använda sin smartphone eller surfplatta för att kontrollera lamporna från var som helst, oavsett om man är hemma eller inte! Den här glödlampan erbjuder oändliga belysningsmöjligheter, är enkel att installera och är en perfekt present till en 17-årig tjej som älskar sitt eget utrymme.

Fördelar
 • Kompatibel med Amazon, Alexa och Google Assistant
 • Röstkontrollerad
 • Fungerar med alla WiFi-routrar
 • Skapar en behaglig atmosfär
 • Kontrollera lamporna när man inte är hemma
Nackdelar
 • Kräver kompatibla enheter

28. Repel Vindsäkert Dubbelventilerat Paraply

Repel Windproof Double Vented Umbrella
Motivering: Perfekt, praktiskt och med livstidsgaranti.

Det kanske låter tramsigt, men ett bra paraply är något man tenderar att använda i åratal, så Repels Vindsäkra dubbelventilerade paraply är en perfekt, praktisk present till en 17-årig tjej när hon gör sig redo att bege sig in i vuxenvärlden. Med livstidsgaranti är företaget uppenbarligen säkra på att du kommer älska och använda det här paraplyet i åratal och att det kommer skydda dig mot alla väderlekar. De lovar att det kommer klara av regn, snöblandat regn och snö.

Med en automatisk funktion för att öppna och stänga det är det lätt att använda med en hand, vilket gör det extremt behändigt. Det här paraplyet har varit med i TV-program och utnämndes till det bäst designade paraplyet 2019. Det är designat med nio ribbor av fiberglas stärkt med syntetharts, till skillnad från de sex eller åtta ribbor som vanligtvis finns i paraplyn. Det innebär att det klarar av kraftfulla vindpustar utan att vändas ut och in. Vidare är detta paraply designat för att inte bara skydda mot elementen, utan även hålla dem ute på allvar. Det innebär att paraplyet är vattensäkert och vädersäkert, samt att det torkar omedelbart. Kort och gott är detta det perfekta paraplyet.

Fördelar
 • Praktisk present
 • Livstidsgaranti
 • Automatisk öppning och stängning
 • Uppvisat på TV
 • Vindsäkert
Nackdelar
 • Inga färgalternativ

29. Beautify Smyckeorganiserare i Akryl

Beautify Acrylic Jewellery Organiser
Motivering: Ett attraktivt och praktiskt sätt att förvara smycken.

Vid 17 års ålder har de flesta tjejer samlat på sig en samling smycken, men tonåringar är inte kända för att vara organiserade! När smycken lämnas oorganiserade eller trasslade i en låda så riskerar de att skadas. Beutify Smyckesorganiserare i akryl är en praktisk och attraktiv lösning som är perfekt för att förvara smycken som halsband, ringar och örhängen.

Det finns sex rymliga lådor med ett speciellt foder, två sidofack och nio krokar att hänga saker i. Den expanderande designen innebär att det finns gott om plats för smyckessamlingen att organiseras. Anordningen är gjord av högkvalitativ, genomskinlig akryl och behöver inte monteras, så det är bara att börja använda den direkt. Dess kompakta design innebär att den inte tar upp särskilt mycket utrymme i sovrummet, och den kan användas både för smycken och andra saker, som hårspännen, parfymer eller sminkborstar.

Fördelar
 • Organiseringslösning
 • Sex lådor, två sidofack och hängkrokar
 • Högkvalitativ, genomskinlig akryl
 • Kompakt design
Nackdelar
 • Inga färgalternativ

30. Foreo UFO Smart Enhet för Ansiktsmasker

Foreo UFO Smart Mask Treatment Device
Motivering: Gör din hudvård smartare, inte svårare.

Tonåringars hy kräver lite extra kärlek, och Foreo UFO Smart enhet för ansiktsmasker är ett bra sätt att börja med hudvård som är smartare snarare än svårare. Den är designad för att fungera med ansiktsmasker i arkform från Foreo och är appkontrollerad för att göra varje mask så effektiv som möjligt. Detta ger en tillgång till avancerade och professionella behandlingar i sitt eget hem.

Den smarta behandlingsenheten använder sig av LED-ljusterapi, värme, kyla och pulserande ljudvågor. Detta förbättrar hudhälsan genom att öka blodcirkulationen och dra ut orenheter, såväl som att minska uppkomsten av imperfektioner och bekämpa inflammation. De pulserande ljudvågorna ger en lugnande ansiktsmassage och ökar effektiviteten hos hudvårdsprodukterna. Med denna enhet för smarta ansiktsbehandlingar kan man minska tiden som krävs för en ansiktsmaskbehandling från 20 minuter till 90 sekunder – perfekt för en upptagen 17-årig tjej!

Fördelar
 • Lämpar sig för tonåringars hud
 • Förbättrar hudhälsan
 • Lugnande ansiktsmassage
 • Minskar tiden som krävs för en behandling
Nackdelar
 • Kräver kompatibla masker

Avslutande ord

Vid 17 års ålder är de flesta tjejer betydligt lugnare än de var tidigare under tonåren; det sker färre hormonförändringar och de har en ökad känsla av kontroll över sin värld och sina liv. Men denna ålder kommer även med nya ansvar och mer press, så de förlitar sig fortfarande på stöd från vuxna, vare sig det är praktiskt eller känslomässigt, för att klara av de kommande åren och ta steget in i vuxenvärlden.

När du köper en present till en 17-årig tjej så bör du tänka på vad hon behöver, både kort- och långsiktigt. Därför kan du köpa produkter till henne som hjälper henne att sova bra på nätterna eller något hon får användning av i början av vuxenlivet. Vi har sammanställt denna samling av bra presenter till 17-åriga tjejer baserat på det skede i livet de befinner sig i såväl som vanliga intressen och hobbyer. Vi hoppas att du lyckas hitta den perfekta presenten till den 17-åriga tjej du vill köpa något till!

Behöver du mer inspiration?

Helena Dahlgren
Om Helena Dahlgren

Jag heter Helena och jag kan hjälpa dig att hitta den perfekta presenten. Oavsett om du vill ge dem något spännande eller något som verkligen kommer att överraska dem kommer jag att visa dig mina favoritpresenter och hjälpa dig att hitta en present som matchar mottagarens personlighet.

Mitt mål är att hjälpa dig att hitta en fantastisk present till de viktiga personerna i ditt liv, oavsett om de är svåra eller lätta att hitta present till. Så se till att kolla in mina guider och gör dig redo att sätta ett leende på mottagarens läppar!