27 riktigt unika presenter till 16-åriga tjejer

Uppdaterad 2 maj, 2024

Publicerad

Tonåringar i 16-årsåldern går igenom en avgörande utvecklingsfas som kan väcka en rad känslor hos deras nära och kära, från enorm stolthet till överväldigande stress och frustration. Att hantera en tonårings respektlösa beteende, slöhet eller humör kan vara utmanande, men det är viktigt att komma ihåg att dessa ofta är tillfälliga och en del av deras utvecklingsresa. Istället för att älta det negativa, försök att fokusera på den glädje som 16-åringar kan ge när de mognar, upptäcker sin identitet, följer sina passioner och uppnår olika milstolpar. Flickor i denna ålder kan uppvisa större mognad jämfört med sina manliga motsvarigheter, vilket gör det möjligt för dem att bilda meningsfulla vänskap med vuxna i sina liv.

När det gäller att välja en present till en 16-årig tjej kan processen vara ganska förvirrande. Du kanske känner dig vilsen, funderar på om du bara ska ge henne pengar eller oroar dig för om den gåva du har valt är något hon kommer att uppskatta, njuta av eller använda. För att hjälpa dig i din presentgivning har vi sammanställt en lista med förslag som sannolikt kommer att tas emot väl av en 16-årig tjej.

1. Fujifilm X-A5

Fujifilm X-A5
Motivering: En lyxig, högkvalitativ kamera med ett slående utseende.

Om den 16-åriga tjej du vill köpa något till är en blivande fotograf så kan en lyxigare kamera vara ett bra sätt att uppmuntra detta kreativa intresse. Fujifilm X-A5 är en digitalkamera på 24,2 megapixel och alla funktioner som krävs för att ta högkvalitativa foton. Den stora LCD-skärmen har både touchscreen-funktionalitet och förmågan att rotera 180 grader, vilket gör kameran väldigt enkel och intuitiv att använda.

Bluetooth-teknik innebär att bildöverföringen är enkel och snabb, så att man kan behandla bilderna i datorn. Den här kameran är extremt snygg, med aluminiumfinish och läderdetaljer. Den kommer med ett 45 mm-objektiv, litiumjonbatteri, strömadaptrar, USB-kabel och axelrem. Den lilla, lättviktiga designen gör den perfekt för tonåringar eftersom den är enkel att hantera och lätt att ta med sig. Batterierna räcker till runt 450 bilder.

Fördelar
 • Liten, lättviktig design
 • Batteritid för 450 fotografin
 • Aluminium- och läderdetaljer
 • Touchscreen
 • 24,2 megapixels upplösning
Nackdelar
 • Dyrare present
 

2. Sorel Nakiska-tofflor

Sorel Women's Nakiska Slide Ii' Slippers
Motivering: En snygg och praktisk present till tonåringar.

Praktiska presenter är ett bra alternativ för tonåriga tjejer, och Sorels Nakiska-tofflor är både praktiska och snygga. Ett bra par tofflor att använda hemma som är bekväma och mysiga är oersättliga, och därför är det en present som ofta välkomnas med öppna armar.

Dessa tofflor har ett mockaliknande läderutseende och konstpäls som är väldigt mjuk och varm mot fötterna. Undersulan är täckt med gummi som ger bra grepp för att undvika att man halkar eller ramlar. De kan till och med användas för snabba vändor utomhus eller när man äter frukost i trädgården på sommaren!

Fördelar
 • Praktisk present
 • Design som låter en skjuta in foton enkelt
 • Bekväma
 • Sula med bra grepp
 • Flera olika färger tillgängliga
Nackdelar
 • Måste veta skostorleken innan man köper
 

3. Numark DJ2GO2

Motivering: Funktionsspäckad, ultraportabel 2-kanals DJ-controller som är perfekt för blivande 16-åriga DJ:s.

Numark DJ2GO2 Touch är en kompakt men kraftfull 2-kanals USB DJ-controller, perfekt för teknikintresserade tonåringar som vill lära sig DJ-konsten. Den är fullmatad med professionella funktioner som jogghjul, pitch-fader, pad-lägen och programvaran Serato DJ Lite för mixning, scratching och kreativa inslag.

Trots sin ringa storlek är DJ2GO2 Touch en riktig kraftpaket. Den fungerar med Mac, PC och iOS-enheter och har både hörlurs- och huvudutgångar för fullständig flexibilitet. De touch-kapacitiva jog-hjulen är mycket responsiva för sömlös mixning och scratching. De bakgrundsbelysta kontrollerna är synliga i alla miljöer. För blivande DJ:s är den här handkontrollen en perfekt kombination av portabilitet och professionella funktioner. Tonåringar kan börja lära sig grunderna i mixning var som helst och sedan koppla upp sig mot klubbar i takt med att färdigheterna utvecklas. Det är en gåva som kommer att ge näring åt konstnärlig passion och öppna en värld av musikalisk kreativitet.

Fördelar
 • Ultraportabel design, perfekt för resor
 • Laddad med viktiga DJ-funktioner
 • Fungerar med de vanligaste DJ-programvarorna
 • Bakgrundsbelysta reglage för bättre synlighet
Nackdelar
 • Hörlurar säljs separat
 

4. Foreo Luna 3 Smart Ansiktsborste

Foreo Luna 3 Smart Facial Cleansing
Motivering: Åstadkom effektiv hudrengöring med denna ansiktsborste i hypoallergen silikon.

De flesta 16-åringar gillar att få praktiska presenter som kan användas för självvård, och många är dessutom intresserade av lyxiga skönhetsprodukter. Foreo Luna 3 Smart Ansiktsborste är en populär, högkvalitativ skönhetsprodukt som har använts och recenserats av många skönhets- och livsstilsbloggare samt vloggare som 16-åringar kanske följer.

Den är tillgänglig i flera olika färger och gjord i hypoallergen silikon, så den lämpar sig för alla hudtyper. Foreo Luna 3 Smart ansiktsborste använder vibrationer för att hjälpa till att ta bort 99,5 % av all smuts, sminkrester och döda hudceller för att göra huden mjuk, len och ren samtidigt som den säkerställer att produkter fungerar bättre. Med hjälp av appen kan användare anpassa rutinen så att ansiktsborsten varierar hastigheten och styrkan för att få bästa möjliga resultat för dennes hudtyp.

Fördelar
 • Tillgänglig i flera färger
 • Tar bort 99,5 % av all smuts, sminkrester och döda hudceller
 • Prisbelönt produkt
 • Praktisk självvårdspresent
 • Hypoallergen silikon
Nackdelar
 • Dyrare produkt
 

5. Tile Mate Essentials 4-Pack

Motivering: Håll koll på nycklar, plånböcker, telefoner och mycket mer med detta mångsidiga 4-pack med Bluetooth trackers.

Tiles Bluetooth-spårare hjälper vem som helst att hitta borttappade föremål med hjälp av en smartphone-app. Detta paket innehåller fyra Tile Mates som du kan fästa på nycklar, väskor, fjärrkontroller eller värdesaker. Ring en Tile när den är i närheten eller kontrollera dess plats på en karta när den är utanför Bluetooth-räckvidd.

Perfekt för disträa 16-åringar, dessa brickor ser till att de alltid hittar sina saker. Funktionen för att hitta telefonen är också praktisk för att ringa felplacerade enheter. Detta användbara fyrpack är en perfekt present till upptagna tonåringar som är på språng.

Fördelar
 • Spårar flera objekt
 • Hitta saker enkelt
 • Hitta borttappade telefoner
 • Vattenbeständig
Nackdelar
 • Batterierna måste bytas ut
 

6. Mario Badescu Ansiktssprej

Mario Badescu Facial Spray
Motivering: Denna uppfriskande ansiktssprej är perfekt för alla hudtyper och en väldigt uppskattad skönhetspresent.

1967 började Mario Badescu introducera ansiktsbehandlingar av europeisk stil i New York. Han tog fram en rad olika produkter för skönhetsbehandlingar i hemmet, inklusive masker, rengörare, lotions och serum. Denna Mario Badescu Ansiktssprej är en del av ett sortiment som skapats med botaniska och färska fruktextrakt, och vänder sig till en rad olika hudproblem, från akne till åldrande. Denna uppfriskande, återfuktande sprej lämpar sig för alla hudtyper och är perfekt för tonåringars hud, som ofta drabbas av diverse problem och behöver återfuktas. Sprejen fräschar upp huden på ett lätt sätt för att höja fuktighetsnivån utan att täppa igen porerna.

Den här produkten har en rad olika användningar och är en väldigt mångsidig produkt; den kan sprejas över en fuktkräm för att höja dess effektivitet, för att få smink att sätta sig eller till och med på torrt hår för att ge det fukt. Det är en utmärkt produkt som en tonåring kan ha i väskan och garanterat något som hon kommer uppskatta att få.

Fördelar
 • Kan användas med alla hudtyper
 • Kan användas i håret
 • Får smink att sätta sig och höjer fuktighetsnivån
 • Gjord med naturliga ingredienser
 • Täpper inte igen porerna
Nackdelar
 • Bäst att använda med andra produkter i samma sortiment
 

7. Kameralampa med Telefonhållare

Selfie Ring Light with Cell Phone Holder
Motivering: Vacker, professionell belysning för selfies, videor och mer.

Kreativa hobbyer, som att skapa YouTube-videor, blir allt populärare bland tonåringar. Det är definitivt någon man bör uppmuntra eftersom det hjälper dem att utveckla sin kreativitet såväl som en rad andra förmågor, som planering, videografi och redigering. Att ha bra utrustning kan göra stor skillnad när man filmar videor, och en ringlampa är en bra utgångspunkt.

Även om den 16-åriga tjej du ska köpa något till inte skapar videor så kan Kameralampan, som kommer med ett stativ och Bluetooth-kontroll, vara perfekt för att ta vackra, väl upplysta foton. Den kommer med två inbyggda telefonhållare att välja mellan, och den stabila basen gör det lätt att få den vinkel man vill ha. Ljuset denna kameralampa avger är justerbart med tio olika ljusstyrkor och tre olika färger.

Fördelar
 • Kommer med stativ
 • Två telefonhållare att välja mellan
 • Ljus i tre olika färger
 • Uppmuntrar kreativa hobbyer
 • Tio olika ljusstyrkor
Nackdelar
 • Inte lätt att använda med surfplattor eller laptops
 

8. Instax Mini 11-Kamera

Instax Mini 11 Camera
Motivering: Roligt och socialt fotografi med hjälp av inbyggt selfie-objektiv!

Instax kameror är extremt populära och har fått kultliknande status bland många tonåriga tjejer. Och det är lätt att se varför när man tittar på Instax Mini 11-kameran, som är tillgänglig i flera olika dämpade färger och har inbyggt selfie-objektiv samt selfie-spegel.

Den automatiska exponeringen producerar perfekta bilder varje gång och de omedelbara utskrifterna i kreditkortsformat kommer garanterat gå hem hos vänner. Det är en perfekt produkt för 16-åriga tjejer eftersom bilderna kan användas för att dekorera och anpassa hennes sovrum. Instax Mini 11-kameran kommer med handrem, två anpassningsbara slutarknappar, användarmanual och batterier, så det är bara att sätta igång!

Fördelar
 • Populär produkt bland tonårstjejer
 • Fem olika färger
 • Selfie-objektiv och spegel
 • Automatiska exponeringsinställningar
 • Omedelbara utskrifter
Nackdelar
 • Kräver batterier
 • Kräver film
 

9. Trendigt Kristallarmband

Motivering: Ett vackert och unikt kristallarmband som även kan användas som halsband.

Om du är ute efter en present till en trendig tjejs 16-årsdag, kommer det här kristallarmbandet från Swarovski att göra ett bra intryck. Det är gjort av mjuk fuskmocka och utsmyckat med glittrande kristaller. Designen är gjord för att viras runt handleden, men det kan även användas som ett choker-halsband. Det dubbla spännet har ett litet kristallemblem av Swarovski-svanen som tillräckligt stort för att synas, men litet nog att inte överglänsa den snygga designen hos själva smycket.

Armbandet är tillgängligt i sju olika färger, men det gröna sticker verkligen ut som ett unikt och iögonfallande smycke. Det kommer att bli kronan på verket för alla utstyrslar hon bär. Den här presenten kommer hjälpa henne att stå ut från mängden som en modeikon i skolan, vilket kan ge henne självförtroende och låta henne uttrycka sin individualitet med sin stil. Det kommer i en lyxig presentask, så om du är ute efter en flådig present är det här ett säkert val.

Fördelar
 • Kan användas som halsband
 • Gjort av högkvalitativa kristaller
 • Främjar personlig stil
 • Kommer i lyxig presentask

Nackdelar
 • Inte vattensäkert

 

10. Stor, Upplyst Spegel för Sminkbordet

Large Lighted Makeup Dressing Table Mirror

Motivering: 30 % ljusare än andra speglar och perfekt för en tonårings sovrum.

Vid 16 års ålder anser många 16-åriga tjejer att deras sovrum är en personlig tillflyktsort – ett utrymme där de kan slappna av, vara sig själva och ägna sig åt sina intressen. Därför väljer de med stolthet ut de prylar som de vill utsmycka rummet med. Denna stora, upplysta spegel för sminkbordet är perfekt för ett tonårsrum eftersom den är 30 % ljusare än andra upplysta speglar, vilket gör det lätt att sminka sig oavsett om det är dag eller natt!

Med sin stora, tydliga yta på 12″ (30 cm) kan man enkelt se hela ansiktet i denna spegel, och det finns även en användbar detaljspegel med sugkoppar så att man kan se små detaljer, som eyeliner, mascara och ögonbryn. Den smarta dimmern på spegelns sida låter en få önskad ljusstyrka, och själva spegeln kan vridas 180 grader horisontellt och 360 grader vertikalt, och låsas i vilken position som helst.

Fördelar
 • 30 % ljusare än andra upplysta speglar
 • Tydlig yta på 12″
 • Detaljspegel
 • Dimmer
 • Kan vinklas 180 grader horisontellt och 360 grader vertikalt

Nackdelar
 • Kräver batterier

 

11. American Tourister Soundbox Expanderbar Resväska

American Tourister Soundbox Expandable Suitcase

Motivering: Den här praktiska väskan är perfekt för semestrar och resor, lätt att manövrera, superlätt och snygg.

När 16-åriga flickor blir mer mogna och självständiga så kan de börja åka på resor, och att ha en egen resväska är väldigt användbart. American Tourister Soundbox Expanderbar resväska är en mycket lättviktig väska, vilket gör den till en bra och praktisk present.

Den är tillgänglig i flera olika färger, så att man kan välja en som passar stilen och personligheten hos den tjej man ska köpa den till. Den här väskan har ett kombinationslås med tre siffror så att innehållet förblir säkert under resan, och blixtlåssystemet låter en expandera väskan och skapa mer utrymme – perfekt när man ska packa ner souvenirerna inför hemresan. Om du är ute efter en användbart present så kommer denna komma väl till pass under flera år.

Fördelar
 • Tillgänglig i flera olika färger
 • Kombinationslås med tre siffror
 • Hjul som kan rotera i 360 grader
 • Mycket lättviktig
 • Praktisk present

Nackdelar
 • Kommer endast användas ibland

 

12. Hydro Flask Vattenflaska

Hydro Flask Water Bottle

Motivering: En flaska i rostfritt stål som håller vätskor kalla och uppmuntrar gode dryckesvanor.

Upptagna tonåringar måste bibehålla vätskebalansen, och en smart såväl som snygg vattenflaska som är lätt att ta med kan säkerställa att de dricker tillräckligt under dagen. Hydro Flask Vattenflaska är tillgänglig i flera olika färger och storlekar så att man kan välja den som passar bäst.

Hydro Flask på 620 ml är perfekt för att uppmuntra tonåringar att bibehålla vätskebalansen eftersom den är lätt att transportera och lämpar sig för både varma och kalla drycker. Designen är robust, helt fri från BPA och vakuumisoleringen med dubbla väggar håller drycker varma i upp till 12 timmar eller kalla i upp till 24 timmar. Hydro Flask kommer med livstidsgaranti från tillverkaren och är en suverän, praktisk present.

Fördelar
 • Tillgänglig i flera färger
 • Tillgänglig i flera storlekar
 • Rostfritt stål
 • Håller vätskor kalla i upp till 24 timmar
 • Lätt att lägga isbitar i

Nackdelar
 • Kan inte maskindiskas

 

13. Samsung Trådlös Laddningsplatta

Samsung Wireless Fast Charging Pad

Motivering: Ladda en tonårings enheter utan en massa trassliga sladdar.

Tonåringar är kända för att ha massor av enheter som kräver konstant laddning, och vissa kånkar till och med runt på laddningskablar ifall de skulle behöva koppla in dem. Hemmavid kan detta resultera i trassliga kablar i husets alla uttag, vilket leder till massor av stress när något går sönder, skadas eller tappas bort! Samsung Trådlös laddningsplatta är en utmärkt lösning på detta problem för 16-åriga tjejer.

Med denna trådlösa laddningsplatta kan man ladda sin smartphone utan att behöva ansluta några kablar. Enheter med trådlös snabbladdning behöver bara placeras på laddningsplattan för att snabbt bli uppladdade igen. Typ C-laddningsuttaget ger ännu fler anslutningsmöjligheter, så det är en väldigt användbar present till en tonårig tjej med många enheter.

Fördelar
 • Trådlös laddning
 • Kompatibel med många enheter
 • Kompakt design
 • Typ C-laddningsuttag
 • Praktisk present

Nackdelar
 • Enheter måste stödja trådlös laddning

 

14. Digitalkamera med Omedelbara Utskrifter

Motivering: En högkvalitativ digitalkamera med omedelbar utskrift som låter unga damer fånga minnen och uttrycka sig med fotografins konst.

Vare sig den 16-åriga unga damen du handlar till gillar fotografi eller bara vill fånga roliga ögonblick med sina bästa vänner, kommer hon att bli väldigt glad över den här presenten. Det är en kamera från Kodak som kan skriva ut ens foton direkt – perfekt för skolutflykter, födelsedagsfester, sporthändelser eller bara för att skapa tokiga minnen. Dess kompakta storlek gör den perfekt att ha i skolväskan eller bakfickan, så att den alltid är nära till hands för att fånga något spännande. De omedelbara utskrifterna gör det dessutom enkelt att dela minnen med vänner på direkten.

Kameran kommer med ett f/2-objektiv som tar otroliga bilder, och den inbyggda blixten gör det enkelt att få till bra foton även i dåligt ljus. Upplösningen på fem megapixel innebär att fotona blir kristallklara och redo att hänga i skolskåpet eller andra personliga utrymmen. Den här presenten inspirerar kärleken för konst och fotografi, och agerar fordon för det kreativa uttrycket.

Fördelar
 • Kompakt storlek
 • Utskrifter utan utsmetning
 • Uppmuntrar en hobby och nu färdighet
 • Kräver inte bläckpåfyllningar

Nackdelar
 • Minneskort säljs separat

 

15. Trendig Fotohängare

Hanging Photo Display

Motivering: Styla och anpassa ett sovrum med denna trendiga fotohängare i makramé.

Väggdekor i makramé har blåvit en riktig trend inom heminredning, och tonåringar är inte sena att haka på. Denna väggdekor tillför en intressant textur till utrymmen och gör att de känns mycket mer skräddarsydda och mysiga. Den kommer dessutom med fördelen att man kan hänga egna fotografier i den. Att inreda ett utrymme med foton på familj och vänner är ett bra sätt för tonåringar att känna sig säkra och älskade i sitt eget utrymme.

Denna trendiga fotohängare har löstagbara klämmor så att man kan anpassa antalet foton man visar upp. Eftersom de är så lätt att lägga till och ta bort kan man uppdatera utseende på bara några minuter.

Fördelar
 • Trendig makramédekor
 • Perfekt för sovrummet
 • 25 träklämmor
 • Vackert inredningsobjekt

Nackdelar
 • Måste ha utskrivna foton

 

16. Rengörare för Sminkborstar

Brush Cleansing Palette

Motivering: En mycket praktisk present för tjejer som älskar smink.

Bra sminkning börjar med en ren borste, och denna rengörare för sminkborstar är en fantastisk och praktisk present till tjejer som älskar att experimentera med smink. Sminkälskare har ofta väldigt specifik smak vad gäller smink och sminkborstar, och denna rengörare fungerar med alla typer av borstar, så man behöver inte oroa sig över att köpa ”fel”.

Den kommer från det populära märket Real Techniques, och den lättviktiga och ergonomiska designen gör att den passar över handen för att göra det lekande lätt att rengöra borstar. Med flera olika ytor kommer olja, sminkrester och smuts att tas bort från borstarna så att de förblir fräscha, håller längre och lättare kan applicera smink. Den används bäst med Real Techniques rengörande gel, och det är verkligen en present som sminkälskare kommer uppskatta!

Fördelar
 • Praktisk present
 • Från populära Real Techniques
 • Håller borstar hygieniska
 • Förlänger livslängden för sminkborstar
 • Flera texturer gör det enklare att rengöra borstarna

Nackdelar
 • Bäst att använda med Real Techniques djuprengörande gel som säljs separat

 

17. Teknikorganisatör med Dragkedja

Motivering: En teknikorganisatör med tunn design som gör det enkelt att förvara tillbehör så att de inte skadas eller försvinner.

Om den 16-åriga tjej du ska hitta en present till älskar sina tekniska prylar så kommer den här organisatören för tekniktillbehör att bli en present hon verkligen får användning för. Till skillnad från andra teknikorganisatör är den här designad för att förbli platt, så att den enkelt får plats i ryggsäcken eller handväskan. Den är ungefär lika stor som en surfplatta och därmed en perfekt plats att förvara minneskort, kablar, batterier och andra tekniktillbehör som hon behöver utanför hemmet.

Trekvartsblixtlåset ser till att organisatören kan öppnas platt och ge tillgång till alla elastiska band och nätfickor av varierande storlekar, där man kan hålla allt organiserat och nära till hands. Den halvstela konstruktionen ser till att allt inuti hålls säkert samtidigt som den kan expandera något för att få plats med större nätadaptrar eller batterier. Den här presenten ser till att hon aldrig får slut på batteri eller tappar bort dyra adaptrar. Ansvar och att vara förberedd är vad den här presenten handlar om.

Fördelar
 • Platt design för att göra den mindre
 • Skyddar dyr utrustning
 • Fickor av olika storlekar, för organisering
 • Låter henne vara förberedd och ansvarsfull

Nackdelar
 • Inte för väldigt stora föremål

 

18. Elektrisk Skalpmassör

Electric Scalp Head Massager

Motivering: Uppmuntra djup avslappning och hälsosam hårtillväxt med en skalpmassör.

Tonåren kan vara stressiga, och allt vi vuxna kan göra för att främja avslappning är positivt. Det är just därför en elektrisk skalpmassör är en utomordentlig present till en 16-årig tjej. Utöver att vara väldigt avslappnande så kan den främja hälsosam hårväxt genom att massera huvud och skalp.

Fyra massagehuvuden med 28 individuella knådare och fyra massageläge ger en djup, fullständig massage för att lindra stress, främja avslappning och uppmuntra djup sömn, vilket är viktigt för att tonåringars hjärna ska växa. Med ett knapptryck startar massören, och den kan även användas på axlar och nacke. Den är lätt att ta med, vattensäker och ergonomisk.

Fördelar
 • Främjar hälsosam hårtillväxt
 • Uppmuntrar avslappning och djup sömn
 • Släpper på spänningar och stress
 • Kan användas på nacke och axlar
 • Vattensäker

Nackdelar
 • Måste laddas

 

19. Warmies Marshmallow-Sengångare

Warmies Marshmallow Sloth

Motivering: Ett gulligt och säkert alternativ till en varmvattenflaska.

Världens bästa säljande, uppvärmningsbara leksak heter Warmies, och de är betydligt säkrare än traditionella varmvattenflaskor eftersom de kan värmas försiktigt i mikron. Man behöver inte oroa sig över att bränna eller skålla sig eller att vattnet ska läcka. Efter bara 90 sekunder i mikrovågsugnen når Warmies optimal temperatur för att bli varma och bekväma.

Warmies Marshmallow-sengångare är lätt doftsatt med lavendel och hjälper till att främja avslappning. Detta är perfekt för att lindra krämpor, smärta, mensvärk och annat, och kan användas på alla delar av kroppen. De är gjord av ett supermjukt, gosigt men samtidigt hållbart material, vilket gör dem perfekta att kela med. En 16-årig tjej kommer älska en Warmies.

Fördelar
 • Säkert alternativ till varmvattenflaskor
 • Bara 90 sekunder i mikron
 • Lätt doftsatt
 • Främjar avslappning
 • Mjuk men hållbart material

Nackdelar
 • Kräver mikrovågsugn

 

20. Jewellery Cleaning Diamond Dazzle Stik

Motivering: En praktisk present för att rengöra smycken bara genom att vrida och borsta för att få de dyra stenarna att gnistra som aldrig förr.

Diamin Dazzle Stik för smyckesrengöring är en bra, praktisk present till en 16-åring. Den gör det väldigt lätt att rengöra diamanter och andra ädelstenar med perfekt resultat och helt utan risk. Det är bara att vrida och borsta dina dyrgripar för att få dem att skina. Diamond Dazzle Stik-gelen innehåller mikrofina rengörings- och poleringsmedel som får ädelstenar att skina samtidigt som de fyller i pyttesmå sprickor i stenens fäste.

Denna produkt är kompakt, behändig och väldigt portabel, så att man kan ha den till handa närhelst man vill rengöra sina smycken. Tillverkaren är hängiven till att leverera rengöringsprodukter av högsta kvalitet så att du kan hålla dina juveler i toppskick utan att riskera skador.

Fördelar
 • Praktisk present
 • Säker för ädelstenar
 • Fyller små repor i fästet
 • Kompakt och behändig

Nackdelar
 • Bäst att avsluta med rengöringsduk som säljs separat

 

21. Filttavla för Bokstäver

Grey Felt Letter Board Set

Motivering: Anpassa ett utrymme med citat och skyltar som förgyller dekoren.

Att göra sitt sovrum till en fristad innebär att man anpassar det till sig själv, och att använda en filttavla som man kan fästa bokstäver vid för att skriva saker är ett vackert sätt att komplettera dekoren. På filttavlan kan man skriva inspirerande citat eller trevliga budskap, och den är verkligen bra att ta fram vid fester och händelser.

Denna filttavla för bokstäver är perfekt för 16-åriga tjejer som vill göra sina utrymmen lite mer personliga. Det kompletta setet kommer med allt man behöver för att skriva citat, menyer, skyltar och annat, med totalt 526 bokstäver 164 symboler och 33 kursiverade ord. Den kommer även med ett stativ i trä, sax och en tygpåse för förvaring. Bokstäverna har olika färger och storlekar, vilket gör det ännu enklare att göra ens budskap lite mer personliga, och eftersom setet har 100 % garanti kan du få ett ersättnings-set om du har några problem.

Fördelar
 • Komplett set
 • Trevligt inslag i inredningen
 • Flera bokstavsfärger och storlekar
 • Kan ställas eller hängas
 • Har 100 % garanti

Nackdelar
 • Endast tillgänglig i en färg

 

22. Gonex Liten Sminkväska

Gonex Small Makeup Bag

Motivering: Den här lilla sminkväskan är perfekt att ha det viktigaste i och lämpar sig att ha i handväskan.

Gonex lilla sminkväska har perfekt storlek för förvaring i en handväska, gymväska eller skolväska, och ger enkel åtkomst till de viktigaste sminkprodukterna. Den är gjord av högkvalitativt konstläder med ett diagonalt mönster som antyder att det är en lyxig produkt – den är dock fortfarande väldigt rimligt prissatt. Det vattensäkra tyget är dessutom lätt att rengöra.

Den här sminkväskan är perfekt för alla viktiga saker man behöver under dagen, och det mjuka, guldfärgade fodret har små sidofickor där man kan förvara mindre föremål, som läppstift. Den är tillgänglig i flera olika färger och företaget erbjuder en pengarna tillbaka-garanti om man inte är 100 % nöjd, 30 dagars öppet köp, ett års garanti och livstids kundtjänst så att man kan vara helt lugn!

Fördelar
 • Tillgänglig i flera färger
 • Perfekt, behändig storlek
 • Högkvalitativt konstläder
 • Vattensäkert tyg
 • Massor av garantier

Nackdelar
 • Liten storlek

 

23. Duufin Diadem

Duufin 6 Pieces Women Headbands

Motivering: Ett set med sex stycken diadem – perfekta för många olika sammanhang.

Diadem åtnjuter stor popularitet just nu och är en enkel, moderiktig uppdatering av de flesta frisyrer. En 16-årig tjej som intresserar sig för mode kommer garanterat uppskatta att få dem i present, och Duufins sex stycken diadem är ett perfekt present-set.

Det kommer med sex diadem i bandana-stil och olika färger för att passa olika utstyrslar och tillfällen. Själva diademen är gjorda av flexibel plast och mjukt tyg för att göra dem enkla och bekväma att bära.

Fördelar
 • Moderiktig accessoar
 • En perfekt present
 • Inkluderar sex diadem
 • Sex olika färger
 • Lätta och bekväma att bära

Nackdelar
 • Alla har samma stil

 

24. Vamvo Miniprojektor

Vamvo Mini Projector

Motivering: Gör ditt hem till en biograf för perfekta filmkvällar.

Att gå på bio är en storfavorit bland många tonåriga tjejer, men de gillar även att ta det lugnt hemma. Så varför inte kombinera båda och göra dem samtidigt? Med Vamvo Miniprojektor så kan hon nämligen det! Denna lättviktiga projektor har väldigt gullig design som lockar 16-åriga tjejer, men den har även bra teknisk prestanda!

Den stödjer 1080p full HD, har 1000 lux ljusstyrka och kan skapa en bild på upp till 152″ för att få hemmet att kännas som en riktig biograf. Anslutning är enkelt via HDMI, USB, AV och Mikro SD-kort, såväl som ljud ut och kompatibilitet med Firestick, PS4, USB-minnen, smartphones, surfplattor och laptops. Med andra ord är den otroligt mångsidig! Vamvo erbjuder en 24 månaders riskfri garanti så att man kan köpa den utan att oroa sig.

Fördelar
 • Skapa en egen biograf hemma
 • Gullig design
 • 1080p full HD
 • 1000 lux ljusstyrka
 • Kompatibel med många enheter

Nackdelar
 • Behöver en HDMI-adapter/kabel för att ansluta till smarta enheter

 

25. Lyxigt Set för Måleri och Ritande

Motivering: Ett massivt set med kritor, pennor och annat till unga tjejer som gillar att rita och färglägga.

Om den 16-åriga tjej du ska köpa nåt till tar sin konst på allvar kan du inte hitta en bättre present än denna. Det är ett ultimat kit för konstnärer som gillar att rita, sketcha, färglägga och måla. Det är inte bara fyllt med massvis av färgalternativ, utan kommer även med olika medium att skapa konst i. Vare sig hon gillar att använda pennor, kritor eller oljefärg, har det här kitet vad hon behöver.

Setet har 150 delar som presenteras i en vacker trälåda med olika fack som håller allt organiserat och på en och samma plats. En målarbok och två tomma målarblock inkluderas till och med. Det är ett sånt här konst-set som hon kommer att behålla i åratal. Det är en sann konstnärs första proffs-set och hon kommer att hålla det kärt i takt med att hennes färdigheter blir bättre, som den moderna Picasso hon är. Stöd hennes passion för konst och hjälp henne att utveckla sin personliga konstnärliga stil med en present hon garanterat kommer att älska.

Fördelar
 • Bra för att rita och måla
 • Inkluderar sketchböcker
 • Kommer i en återanvändbar låda
 • Stödjer passionen för konst

Nackdelar
 • Kan inte fyllas på

 

26. Ostrich Resekudde i Miniformat

Ostrich Mini Travel Pillow

Motivering: En perfekt resekudde som passar utmärkt som present.

En resekudde är väldigt behändig vare sig man tar med sig den på semestern eller bara på längre bil- och tågresor. Ostrich Resekudde i miniformat är en ny version av denna produkt och en väldigt praktisk present till en 16-årig tjej. Dess smarta design innebär att man kan trä den över handen, underarmen eller armbågen för att möjliggöra en bekväm tupplur på resande fot!

Den är handgjord av högkvalitativa material och fylld med mikropärlor som anpassar sig efter hur man ligger. Denna resekudde i miniformat är väldigt bekväm samtidigt som den är lätt att ta med sig. Vidare går den utmärkt att handtvätta med en mild tvål och vatten för att få den ren, och sedan kan den lufttorkas så att den hålls fräsch och hygienisk.

Fördelar
 • Perfekt för resor
 • Kan bäras på handen, underarmen eller armbågen
 • Högkvalitativa material
 • Mysig och bekväm
 • Lätt att tvätta

Nackdelar
 • Endast tillgänglig i grått

27. Månlampa

Moon Lamp

Motivering: En fantastisk, realistisk månlampa baserad på information från NASA.

I vissa länder brukar man säga att tonåringar vill ha ”månen på en pinne”, vilket innebär att de ber om orealistiska presenter. Den här varianten är inte direkt på en pinne, men Månlampan är en otrolig, högkvalitativ lampa som ser ut precis som månen. Och det är heller inte någon konstnärlig tolkning av den, utan faktiskt baserad på information från NASA, komplett med simulerade skuggor och kratrar.

Månlampan är en riktigt vacker present till en tjej som intresserar sig för rymden eller som vill ta inredning i sitt rum till nya höjder. Den har dessutom ljudkontroll, vilket innebär att man bara behöver klappa händerna för att skifta mellan 16 olika färger, eller så kan man klappa på lampan för samma effekt. Utöver dessa funktioner har den även en fjärrkontroll. Lampan uppfyller alla säkerhetsstandarder och kommer med 180 dagars garanti såväl som livstidssupport.

Fördelar
 • Baseras på information från NASA
 • 16 olika färger
 • Klappa händerna för att byta färg
 • Rörelsekänslig
 • Möter höga kvalitetskrav

Nackdelar
 • Måste laddas

Avslutande ord

16-åriga tjejer springer i rusande fart mot vuxenlivet, så många av de produkter vi listar här kan vara sådana som du inte själv skulle ha något emot att få! Skönhet, mode och hårstyling är ledorden för många av produkterna eftersom dessa är stora intressen för tonåringar. Och även om de verkar lite ytliga så är även sätt för 16-åriga tjejer att öva på självvård, vilket är en mycket viktig förmåga i livet.

Det är en sammanställning av presenter som 16-åriga tjejer troligen kommer gilla, och inkluderar både användbara produkter, moderiktiga gåvor och dekorativa föremål – kort och gott bör du inte ha några problem med att hitta något som passar den 16-åriga tjej som du ska köpa en present till!

Behöver du mer inspiration?

Helena Dahlgren
Om Helena Dahlgren

Jag heter Helena och jag kan hjälpa dig att hitta den perfekta presenten. Oavsett om du vill ge dem något spännande eller något som verkligen kommer att överraska dem kommer jag att visa dig mina favoritpresenter och hjälpa dig att hitta en present som matchar mottagarens personlighet.

Mitt mål är att hjälpa dig att hitta en fantastisk present till de viktiga personerna i ditt liv, oavsett om de är svåra eller lätta att hitta present till. Så se till att kolla in mina guider och gör dig redo att sätta ett leende på mottagarens läppar!