30 super leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar

Laatst bijgewerkt op 3 april, 2023

Geplaatst op

GiftExperts wordt gesteund door lezers. Als u een aankoop doet via een link op onze site, kunnen wij een commissie verdienen.

Als kinderen 3 jaar oud worden, zullen ze van ā€˜peutersā€™ langzaam veranderen in ā€˜kleutersā€™, dit kan ook samen gaan met de introductie aan de kleuterklas, of een peuterklas die hiervoor komt. De verandering van peuter naar kleuter is niet altijd even makkelijk, omdat het gedrag van kinderen vaak overeen komt met pubers. Emoties zullen alom vertegenwoordigd zijn rond de leeftijd van 3 jaar, kinderen zullen hun gedachten, gevoelens en meningen overduidelijk maken. Hoewel het wat lastig kan zijn om hiermee om te gaan, is het een goed teken dat ze op de juiste manier aan het ontwikkelen zijn.

Jongens van 3 jaar oud, zoals zoveel jonge kinderen, hebben veel tijd buiten nodig voor fysieke activiteit; ze de ruimte geven om te rennen, klimmen en springen is essentieel voor het trainen van fysieke vaardigheden, ontwikkelen van kracht en om de nodige energie kwijt te raken. Als je op zoek bent naar een cadeau voor een jongen van 3 jaar oud, dan zijn er genoeg cadeaus en speelgoed keuzes voor je. Wij helpen graag een handig door het beste uit te kiezen, waarbij het speelgoed ook nog eens goed is voor de ontwikkeling.

1. Brio World Railway Deluxe Set

Waarom we ervan houden: Klassieke treinset die helpt bij de bouwvaardigheden en fantasierijk spelen.

Treinbanen zijn tijdloos speelgoed die niet snel dateren of uit de mode raken. Brio is een uniek tijdloos merk, omdat ze al vele jaren treinspeelgoed maken. Brioā€™s sets zijn geschikt om te gebruiken met andere treinsets, dus het spelen kan makkelijk worden uitgebreid wanneer het kind meer sets en speciale onderdelen krijgt. De meeste speelgoedtreinen zijn ook geschikt om te gebruiken met deze baan.

De Brio World Treinset Deluxe is een zeer grote treinset met meer dan 100 onderdelen, inclusief bruggen, figuren en wegonderdelen voor extra spelplezier. Een treinbaan bouwen is goed voor vroege technische vaardigheden en bouwvaardigheden, maar zal ook fantasierijk spelen stimuleren.

Voordelen
 • Tijdloos speelgoed
 • Ontwikkelt bouwvaardigheden
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Geschikt om te gebruiken met andere treinsets
Nadelen
 • Duurder speelgoed; een investering

2. Fisher-Price Transformerende Batmobiel

Fisher-Price Transforming Batmobile
Waarom we ervan houden: Batmanā€™s Batmobiel heeft veel te bieden aan een 3-jarige: licht, geluid, schietende projectielen en een afstandsbediening.

Rond 3 jaar oud zullen jongens een interesse ontwikkelen in superhelden en ā€˜goedā€™ tegen ā€˜slechtā€™. Sommige ouders maken zich zorgen in deze fase dat het fantasierijke spel van kinderen te aggressief of luidruchtig wordt, maar onderzoek heeft uitgewezen dat deze manier van spelen natuurlijk, normaal en zelfs behulpzaam is om aggressie te voorkomen. Superheld spelen is ook een goede manier op de sociale vaardigheden van de 3-jarige te helpen verbeteren, omdat het hem help veilig te experimenteren met verschillende scenarioā€™s en emoties.

De Fisher-Price Transformerende Batmobiel is gebaseerd op een zeer populaire superheld, wat erg leuk is voor een 3-jarige fan. Ook heeft het lich ten geluid om fantasierijk spel te stimuleren, maar ook een afstandsbediening om het begrip van technologie te verbeteren.

Voordelen
 • Gebaseerd op een populaire superheld
 • Afstandsbediening
 • Licht en geluid
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Groeit begrip van technologie
Nadelen
 • Batterijen benodigd

3. Berg Buzzy Nitro Skelter

Berg Buzzy Nitro Go Kart
Waarom we ervan houden: Een dure skelter die is ontworpen voor jongere kinderen om fysieke vaardigheden te ontwikkelen.

Skelters zijn een populair cadeau voor 3-jarige kinderen, dus dit kan een ideaal cadeau zijn voor een jongen van deze leeftijd. De Berg Buzzy Nitro Skelter is ontworpen met jongere kinderen als uitgangspunt, dus het zal goed passen bij hun fysiek grootte en de behoeften van hun ontwikkeling.

De Berg Buzzy Nitro Skelter is erg fijn voor het aanmoedigen van fysiek spel en vaardigheden, maar zal ook kracht in onder meer de benen verbeteren, terwijl kinderen de pedalen leren te gebruiken en ook de skelter leren te besturen. Dit is bovendien goed voor de coƶrdinatie en controle over het lichaam. Een leuke bonus is het feit dat de skelter ook binnen kan worden gebruikt, dus er is geen goed weer nodig om ermee te kunnen spelen.

Voordelen
 • Stimuleert fysieke vaardigheden en spel
 • Goed voor kracht in verschillende spiergroepen
 • Stabiel ontwerp, perfect voor jongere kinderen
 • Kan ook binnen worden gebruikt
 • Goed voor de coƶrdinatie
Nadelen
 • Groter object die moet worden opgeborgen

4. Hape Gourmet Grill Speelset

Hape Gourmet Grill Playset
Waarom we ervan houden: Laat een 3-jarige zijn fantasie gebruiken door voedsel te grillen op deze barbecue!

Kinderen van 3 jaar houden ervan om activiteiten te imiteren die ze bij hun ouders hebben gezien, dus als de 3-jarige waarvoor je iets wil kopen een barbecue heeft of iemand heeft zien koken op de grill, dan zullen ze het erg leuk vinden om dit zelf te proberen, op een kindvriendelijke manier!

De Hape Gourmet Grill Speelset is een erg leuke houten speelgoedbarbecue, met veel toebehoren die kinderen helpen te spelen op een fantasierijke manier, maar ook meer begrip laten ontwikkelen rondom voedselbereiding. Ook kan de grill worden gebruikt samen met andere kinderen, wat goed is voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden als tafelmanieren en wachten op de beurt.

Voordelen
 • Houten speelgoed; milieuvriendelijker
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Ontwikkelt begrip van voedselbereiding
 • Geleverd met veel toebehoren
Nadelen
 • Groter object die ruimte behoeft voor spelen en opslag
 • Duurder speelgoed

5. Thomas De Stoomlocomotief Super Station

Thomas & Friends Super Station
Waarom we ervan houden: Gebaseerd op de populaire TV serie. Deze trainset stimuleert fantasierijk spelen.

Thomas de Stoomlocomotief is een zeer populaire kinderserie en een belangrijke interesse voor veel jongens van 3 jaar oud. De kleine blauwe trein Thomas is bijna universeel herkenbaar en veel kleine jongens zullen veel van de vriendjes van de trein ook verbazingwekkend goed herkennen.

Dit Thomas De Stoomlocomotief Super Station is groot genoeg voor ruim 100 treinen om op de banen te passen en kan op vele verschillende manieren worden gebouwd. Het open einde dat dit speelgoed kenmerkt zal inhouden dat wanneer het kind groter wordt het nog altijd graag met dit speelgoed wil spelen. De baan is goed voor de fantasie en bouwvaardigheden. Een ideaal cadeau voor een 3-jarige fan van de serie, een cadeau dat veel fantasierijk spel met speelgoedtreinen zal stimuleren.

Voordelen
 • Gebaseerd op een populaire TV serie voor kinderen
 • Goed voor bouwvaardigheden
 • Open einde
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Inclusief onderdelen om aan andere sets te koppelen
Nadelen
 • Extra motoren worden apart verkocht

6. Aquaplay Bergmeer

Aquaplay Mountain Lake
Waarom we ervan houden: Waterkanaal systeem voor uren plezier die de fantasie stimuleert en goed is voor de vroege rekenvaardigheden.

Spelen met water is een populair onderdeel van het spelen in de zomer voor veel kleuters, met een goede reden! De leermogelijkheden tijdens het spelen met water en de zintuigen die hierbij worden geprikkeld zijn een kans opzich. De Aquaplay Mountain Lake is een waterbaan voor kinderen om mee te experimenteren en spelen.

Het helpt om vroege interesse in techniek en wetenschap te ontdekken, omdat kinderen beginnen te experimenteren met het bouwen van dammen en een waterrad. Vroege rekenvaardigheden worden ook ontwikkeld door concepten als ā€˜volā€™ en ā€˜leegā€™. Een ideaal cadeau voor een jongen van 3 jaar oud die houd van buiten spelen met water.

Voordelen
 • Mogelijkheid om met zintuigen te spelen
 • Traint vroege technische vaardigheden
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Ontwikkelt vroege rekenvaardigheden
Nadelen
 • Beste om buiten te gebruiken; buitenruimte benodigd

7. John Deere Tractor Skelter Met Lader en Trailer

John Deere Ride-on Tractor with Loader and Trailer
Waarom we ervan houden: Tractor skelter met een werkende lader, gelicenseerd door John Deere.

Veel jongens van 3 jaar oud hebben interesse in voertuigen, dus deze John Deere Skelter Tractor met Lader en Trailer kan het perfecte cadeau zijn. Het is gelicenseerd door John Deere dus is het een exacte replica! Het is voorzien van een werkende graafschep en verwijderbare trailer, dus is er veel voor het kind om mee te kunnen spelen.

De John Deere Skelter Tractor stimuleert actief buiten spelen en helpt kinderen om gezond te blijven en om fysieke vaardigheden te ontwikkelen, dit allemaal terwijl ze de pedalen en bewegende onderdelen onder de knie proberen te krijgen. Het is een geweldig speciaal cadeau voor een jongen van 3 jaar oud die interesse heeft in voertuigen en rijden.

Voordelen
 • Gelicenseerd door John Deere
 • Verwijderbare trailer
 • Werkende lader aan voorzijde
 • Stimuleert buiten spelen
 • Goed voor de fysieke vaardigheden
Nadelen
 • Groter object, veilige opslag benodigd

8. Paw Patrol Launch’N Haul

Waarom we ervan houden: 2-in-1 transformerend voertuig gebaseerd op een populaire kinderserie.

Paw Patrol is een extreem populaire kinderserie, geliefd bij veel jongens van 3 jaar en dit voertuig kan alle 7 karakters en hun special voertuigen meenemen, zodat je de hele set op een leuke manier kunt verzamelen. Speelgoed gebaseerd op een TV serie of film is een goede basis voor fantasierijk spelen en om kinderen een ā€˜lanceerpuntā€™ te geven voor het spelen.

3-jarige kinderen houden ervan om dit Paw Patrol station te gebruiken om verschillende scenarios uit de serie na te spelen, maar ook om hun eigen fantasie de vrije loop te laten door zelf iets te verzinnen. Het voertuig kan transformeren, wat verdure interesse zal stimuleren. De pups en hun voertuigen kunnen ook apart worden gekocht om de set verder uit te breiden in de toekomst.

Voordelen
 • Gebaseerd op populaire kinderserie
 • 2-in-1 transformerend voertuig
 • Ruimte voor 7 voertuigen
 • Stimuleert fantasierijk spelen
Nadelen
 • Voertuigen apart verkocht

9. Toy Story Ultieme Lopende Buzz Lightyear

Toy Story Ultimate Walking Buzz Lightyea
Waarom we ervan houden: Lopende en pratende Buzz Lightyear uit de populaire film Toy Story 4.

Toy Story is een populaire en direct herkenbare filmserie en de meest recente film, Toy Story 4, was een grote hit. Veel jongens van 3 jaar zullen dus fan zijn van de karakters in de Toy Story 4 film. Buzz Lightyear, als Ć©Ć©n van de belangrijkste karakters, is hierbij natuurlijk de meest bekende keuze.

De Toy Story Ultieme Lopende Buzz Lightyear is een leuk figuur om meet e spelen met licht en geluid, maar ook nog praat en beweegt! Kinderen van 3 jaar zullen het geweldig vinden om de populaire zinnen na te horen zeggen en zullen uren plezier beleven aan hun eigen speelscenarioā€™s, gebaseerd rond de verhalen uit de films en hun eigen ideeĆ«n.

Voordelen
 • Populair karakter voor kinderen
 • Loopt en praat
 • Licht en geluid
 • Stimuleert fantasierijk spelen
Nadelen
 • Batterijen benodigd

10. Peppa Pig Familiehuis Speelset

Peppa Pig Family Home Playset
Waarom we ervan houden: Fantasierijk rollenspel wordt makkelijk met deze set vol populaire TV karakters, goed voor de stimulatie van creatief spelen.

Peppa Pig is een extreem populair kinderkarakter van TV en deze speelset is gebaseerd op de TV serie. Het zal zonder twijfel goed worden ontvangen door de meeste 3-jarige jongens. Kinderen van deze leeftijd beginnen meer hun fantasie te gebruiken tijdens het spelen en veel van hen hebben de voorkeur voor rollenspellen gebaseerd op hun eigen ervaringen. Deze set geeft ze hiertoe de mogelijkheid, omdat het is gebaseerd op het familieleven in huis.

Met veel toebehoren zijn er voldoende mogelijkheiden om creatief te kunnen spelen en de woordenschat te vergroten. Perfect voor een 3-jarge jongen die fan is van Peppa Pig.

Voordelen
 • Gebaseerd op populaire TV karakters voor kinderen
 • Stimuleert fantasierijk rollenspel
 • Geleverd met veel toebehoren
 • Inclusief Peppa Pig figuur
Nadelen
 • Groter object; ruimte nodig voor spelen en bewaren

11. Rolly Toys Kruiwagen

Rolly Toys Wheelbarrow
Waarom we ervan houden: Laat kinderen helpen bij het tuineren en andere klusjes, of geef ze een mogelijkheid om al hun speelgoed mee te nemen in deze kruiwagen van kinderformaat.

Veel kinderen houden ervan om speelgoed van de ene naar de andere locatie te verplaatsen. Hoewel volwassenen dit wellicht zien als ā€˜rommel makenā€™, is het een belangrijk onderdeel van het leerproces. De acties die worden herhaal zijn een manier om concepten te begrijpen, transport is hier een belangerijk onderdeel van, waarbij kinderen objecten van de ene naar de andere plek verplaatsen. Dit kan worden ondersteund door een cadeau als deze Rolly Toys Kruiwagen.

De Rolly Toys Kruiwagen is makkelijk om in elkaar te zetten, dus de 3-jarige kan er snel mee aan de slag gaan. Het formaat is geschikt voor kleine kinderen, bijvoorbeeld zodat ze kunnen helpen met tuinieren of andere klusjes om het huis, of gewoon kunnen spelen met de kruiwagen.

Voordelen
 • Makkelijk om in elkaar te zetten
 • Kinderformaat
 • Stimuleert fysieke vaardigheden
 • Goed voor zelfverzekerdheid
Nadelen
 • Moet in elkaar worden gezet

12. Hape Ezel met Whiteboard en Schoolbord

Hape Easel with Whiteboard and Chalkboard
Waarom we ervan houden: Perfect voor een artiest in spƩ, goed voor motoriek en vroeg gebruik van letters.

Een ezel is een goede manier om de artiest in de kinderen naar boven te halen, maar ook is het goed voor de vroege schrijfvaardigheden. Voordat kinderen leren schrijven is het belangrijk dat ze goede motoriek ontwikkelen, zowel groffe motoriek (grote bewegingen) als fijne motoriek (kleine bewegingen). Tekenen op een verticaal oppervlak zoals een ezel is bevorderlijk voor beide vormen motoriek.

De Hape Ezel met Whiteboard en Schoolbord is een dubbelzijdige ezel met een magnetisch whiteboard aan Ć©Ć©n kant en een normaal schoolbord aan de andere kant. Het wordt zelfs geleverd met verfpotten en een rol papier, dus er zijn voldoende manieren om te spelen en experimenteren middels dit cadeau.

Voordelen
 • Ezel met twee kanten met magnetisch whiteboard aan Ć©Ć©n kant, schoolboard aan de andere kant.
 • Hoogte-verstelbaar
 • Inclusief ezel, drie verfpotten en vervangbare papieren rol
 • Goed voor de creativiteit
 • Stimuleert motoriek
Nadelen
 • Groter object die ruimte nodig heeft om te bewaren en mee te spelen

13. Melissa & Doug Houten Schep & Serveer IJswinkel

Melissa & Doug Wooden Scoop & Serve Ice Cream
Waarom we ervan houden: De meeste kinderen van 3 jaar zullen houden vij ijs en dit houten speelgoed maakt gebruik hierovan voor sociaal en fantasierijk spel.

Melissa & Doug zijn een geweldig merk die een alternatief bieden aan de overweldigende hoeveelheid aan plastic speelgoed producten op de markt. Dus als je graag wat milieuvriendelijker wil zijn, of wellicht de zintuigelijke voordelen van hout waarderen kan, dan is dit een goede plek om te beginnen. De Melissa & Doug Houten Schep & Serveer IJswinkel set is een leuk speelgoed die kinderen de mogelijkheid geeft om ijsjes te maken en verkopen.

Betalen voor ijs introduceert de mogelijkheid om vroege rekenvaardigheden te trainen, ook zullen kinderen zo het concept van waarde van een getal beter te begrijpen. Deze set stimuleert ook vele fantasierijke speelscenarioā€™s welke op hun beurt goed zijn voor sociale vaardigheden, omdat kinderen experimenteren met verschillende situaties en interacties.

Voordelen
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Goed voor sociale vaardigheden
 • Mogelijkheid om rekenvaardigheden te gebruiken
 • Gemaakt van hout; milieuvriendelijk
 • Gaat lang mee
Nadelen
 • 28 onderdelen; makkelijk om onderdelen te verliezen

14. Little Tikes First Slide

Waarom we ervan houden: Ontwopren voor jonge kinderen. Deze glijbaan zal kinderen fysiek actief helpen zijn.

Glijbanen zijn een goede manier voor kinderen om energie kwijt te kunnen en tegelijk hun fysieke vaardigheden te oefenen. Kinderen van 3 jaar worden aangetrokken tot het risico en het plezier dat ze opleveren. Het is niet altijd mogelijk of praktisch om elke dag naar de speeltuin te gaan, dus zoā€™n aanwinst in de tuin zou een goed cadeau zijn voor de 3-jarige jongen.

De Little Tikes Eerste Glijbaan is ontworpen met jonge kinderen als uitgangspunt, dus heeft het een formaat dat goed past bij deze leeftijd. Het is een makkelijke manier om kinderen actief te houden en om hun fysieke vaardigheden en kracht te ontwikkelen (veel klimmen en balanceren!). De Little Tikes Eerste Glijbaan is ook geschikt voor gebruik binnen, waardoor het ook een ideaal cadeau is voor kinderen die niet altijd naar buiten willen.

Voordelen
 • Ontworpen voor jonge kinderen
 • Houd kinderen actief
 • Goed voor fysieke vaardigheden en kracht
 • Geschikt voor gebruik binnen en buiten
Nadelen
 • Groter object; ruimte nodig voor opslag

15. Melissa & Doug Telraam

Melissa & Doug Abacus
Waarom we ervan houden: Ontwikkel vroege rekenvaardigheden met dit leuke houten speelgoed.

Een telraam is speelgoed van vroeger; ze werden voor het eerst gebruikt als rekenmachines in het oude Babylon, meer dan 5000 jaar geleden. Een manier om grote getallen te weergeven en complexe wiskunde uit te voeren! Voor kinderen moedigen ze tellen, nummerherkenning en kleurherkenning aan.

Het Melissa & Doug Telraam is een prachtig houten speelgoed, een milieuvriendelijker alternatief ten opzichte van plastic, met verschillend gekleurde kralen die de fijne motoriek verbeteren als kinderen ze gebruiken. Een tijdloos speelgoed met robuust ontwerp dat een leuk cadeau is voor een 3-jarige die nog zonder twijfel jarenlang mee kan voor verschillende functies.

Voordelen
 • Houten speelgoed; milieuvriendelijker
 • Ontwikkel vroege rekenvaardigheden
 • Tijdloos speelgoed
 • Stiuleert herkennen van kleuren
Nadelen
 • Kinderen kunnen er snel uit groeien

16. Paw Patrol Rescue Police Wagen

Paw Patrol Rescue Police Cruiser
Waarom we ervan houden: Gebaseerd op de populaire show voor kinderen. Deze politiewagen heeft alle bekende Paw Patrol karakters voor fantasierijk spel en plezier met verhalen vertellen.

Paw Patrol is een populaire serie voor 3-jarige jongens en deze set is perfect vanwege de toevoeging van alle karakters uit de serie, dus je hoeft niets apart te kopen. Omdat alle karakters aanwezig zijn, zullen veel verschillende scenarioā€™s verzonnen kunnen worden door de 3-jarige jongen, waardoor ze kunnen expermenteren met verschillende soorten interacties tussen karakters en ook spraak en taalgebruik zullen bevorderen.

De Paw Patrol Rescue Police Wagen bevat niet alleen de karakters, maar heeft ook echt werkende onderdelen die spel en begrip van technologie zullen bevorderden. Een ideale speelset voor een 3-jarige jongen die houd van de serie Paw Patrol.

Voordelen
 • Gebaseerd op populaire kinderserie
 • Werkende onderdelen
 • Inclusief alle karakters
 • Goed voor fantasierijk spelen
 • Stimuleert spraak en taalvaardigheden
Nadelen
 • Duurder speelgoed

17. Toy Story Trekpop Woody Pratende Pop

Toy Story Pull String Woody Talking Figure
Waarom we ervan houden: Gebaseerd op populaire kinderfilm. Deze pop zal creativiteit, fantasie en verhalen vertellen stimuleren.

De Toy Story serie films is erg populair bij zowel oudere als jongere kinderen, dus veel 3-jarigen zullen zich kunnen vinden in de karakters uit de films. Woody is waarschijnlijk het belangrijkste karakter in alle films, dus hij heeft de meeste 3-jarige fans!

De Toy Story Trekpop Woody Pratende Pop is net als de Woody in de films, met 5 verschillende zinnen die worden geactiveerd door aan een touwtje te trekken in de rug van Woody. Het figuur heeft ook een verwijderbare hoed, waarmee kinderen op creatieve manier kunnen spelen gebaseerd op de scenes uit de films. Dit stimuleert fantasie en creatieve vaardigheden.

Voordelen
 • 5 verschillende zinnen
 • Gebaseerd op populair filmkarakter
 • Stimuleert creatief, fantasierijk spel
 • Inclusief hoed
Nadelen
 • Batterijen benodigd

18. Intex Dinoland Speelcentrum

Intex Dinoland Play Centre
Waarom we ervan houden: Perfect voor kinderen in de zomer, veel spetterplezier met dit opblaasbare zwembad en speelcentrum.

Een opblaasbaar zwembad en waterspeelcentrum in Ć©Ć©n. De Intex Dinoland zal de zekerheid van kinderen in het water verbeteren, wat de fundering zal leggen voor bijvoorbeeld zwemlessen. Dit speelcentrum is gebaseerd op een populair dinosaurus thema en bevat onder meer een glijbaan en spetterobjecten. Zo kunnen kinderen op verschillende manieren spelen met en in water.

Het Intex Dinoland Speelcentrum is een geweldige manier om af te koelen in de zomer en om buiten spelen op fysieke manier te stimuleren, inclusief vele verschillende bewegingsmethoden die de 3-jarige actief en gezond zal houden.

Voordelen
 • Leuk zwembadje
 • Glijbaan en spetterobjecten
 • Dinosaurus thema
 • Goed voor meer zekerheid in het water
 • Stimuleert buiten spelen op fysieke manier
Nadelen
 • Buitenruimte benodigd
 • Volwassene moet toezicht houden

19. Hape Werkplaats

Hape Workbench
Waarom we ervan houden: Stimuleer fantasierijk spel en vroege technische vaardigheden met deze houten werkbank.

Kinderen houden ervan om te spelen gebaseerd op imitatie, daarvoor is de Hape Werkbank absoluut ideaal voor een kind die een ouder, grootouder of vriend veel praktisch werk ziet doen, of als het kind interesse toont in gereedschap en dingen repareren. Omdat het een houten speelgoed is, zal het een milieuvriendelijker alternatief zijn voor de standaard plastic versies op de markt. Deze werkbank bevat 35 onderdelen, dus voldoende om mee te spelen.

De Hape Werkbank stimuleert fantasierijk spelen, groeit de technische vaardigheden en traint de fijne motoriek en vaardigheden doordat kinderen boutjes, schroefjes en moertjes gebruiken om kracht in de vingers, handen en polsen te verbeteren, wat later belangrijk is voor het schrijven.

Voordelen
 • Houten speelgoed, milieuvriendelijker
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Goed voor vroege technische vaardigheden
 • 35 onderdelen
 • Goed voor fijne motoriek en vaardigheden
Nadelen
 • Groter object; ruimte nodig voor opslag en spelen

20. Fisher-Price Jurassic World Dinosaurus

Fisher-Price Jurassic World Dinosaur
Waarom we ervan houden: Stimuleer fantasierijk spelen en interesse in Dinosaurussen met dit beweegbare figuur.

Dinosaurussen zijn een populaire interesse van jongens van 3 jaar oud. Het is een interesse die de moeite waard is om aan te moedigen, omdat het kinderen helpt om hun woordenschat te verbeteren en verschillende kenmerken te herkennen op gebied van wetenschap in het algemeen.

De Fisher-Price Jurassic World Dinosaurus is gebaseerd op de films van Jurassic World en heeft bewegende onderdelen die fantasierijk spelen zal stimuleren. Het kan samen met andere dinosaurus speelgoed keuzes worden gebruikt, maar ook voertuigen, dieren of andere figuren. Een jongen van 3 jaar zal deze dinosaurus geweldig vinden, ook omdat het de start kan zijn van een groeiende collectie, of een toevoeging aan een al bestaande collectie dinoā€™s.

Voordelen
 • Ontwikkel interesse in dinoā€™s
 • Stimuleer fantasierijk spelen
 • Bewegende onderdelen
 • Gebaseerd op de films van Jurassic World
Nadelen
 • Plastic speelgoed; minder milieuvriendelijke keuze

21. FurReal Ricky Interactieve Knuffelhond

FurReal Ricky Interactive Plush Pet
Waarom we ervan houden: Een pluchen puppy die je kunt voeren, uitlaten, en mee kunt spelen! Goed voor kennis rondom zorg voor huisdieren en verantwoordelijkheid.

Veel 3-jarigen hebben, of zouden graag een huisdier willen. De FurReal Ricky Interactieve Knuffelhond moet worden verzorgd net als een echte hond; hij kan worden gevoerd, uitgelaten of mee worden gespeeld. Dit is wellicht een goede manier om een kind te introduceren aan de verantwoordelijkheid die komt kijken bij het verzorgen van een huisdier, of een realistische manier waarop ze een rollenspel kunnen uitvoeren.

Fantasierijk rollenspel waar verzorging bij komt kijken, zoals het verzorgen van een huisdier, is ook goed voor de sociale vaardigheden tijdens het spelen met anderen. Deze hond zou een goed cadeau zijn voor een jongen van 3- jaar oud die houd van dieren.

Voordelen
 • Stimuleert verzorgend gedrag
 • Geeft toegang tot fantasierijk rollenspel
 • Helpt kinderen om zorg voor huisdieren te begrijpen
 • Maakt leuke geluiden
Nadelen
 • Batterijen benodigd

22. Green Toys Dubbeldekker Autolader

Green Toys Double-Decker Car Carrier
Waarom we ervan houden: Gemaakt met milieuvriendelijke materialen. Dit voertuig is goed voor fysieke vaardigheden en fantasierijk spelen.

Veel jongens van 3 jaar oud hebben een grote interesse in autoā€™s, voertuigen en alles wat kan bewegen! De Green Toys Dubbeldekker Autolader is een droom die werkelijkheid wordt met voertuigen die in deze lader kunnen worden geplaatst. Dit stimuleert fantasierijk spel en fysieke vaardigheden, welke worden aangemoedigd door duwen en trekken van de voertuigen in de omgeving.

De Green Toys Dubbeldekker Autolader is geschikt voor binnen en buiten en kan worden schoongemaakt in de vaatwasser, wat altijd prettig is bij speelgoed! Het is gemaakt van 100% gerecycled plastic zonder BPA, phthalaten, externe verf of coatings. Dit houd in dat he veilig, niet giftig en milieuvriendelijk is als cadeau.

Voordelen
 • Gemaakt van 100% gerecycled plastic
 • Geschikt voor buiten en binnen
 • Geen BPA, phthalaten, PVC, of externe verf of coatings
 • Kan in de vaatwasser worden schoongemaakt
 • Stimuleert fantasierijk spelen
Nadelen
 • Groter object, veel ruimte voor opslag nodig

23. Scuttlebug Beetle

Scuttlebug Beetle
Waarom we ervan houden: Populaire driewieler die goed is voor fysiek spelen en vaardigheden.

Driewielers zijn leuke cadeaus voor een jongen van 3 jaar en de Scuttlebug Beetle is ideaal; het is zeer net qua prijs en kan worden opgevouwen wanneer hij niet wordt gebruikt. Dit maakt het ook een ideale keuze voor meenemen in de auto, op de bodem van een wandelwagen, of tijdens een parkwandeling.

De Scuttlebug Beetle stimuleert fysieke vaardigheden als balans en sturen om obstakels te vermijden en kinderen actief en gezond te houden, terwijl het ook hun kracht in verschillende spiergroepen zal stimuleren. Hij is beschikbaar in verschillende ontwerpen, dus je zal er altijd Ć©Ć©n vinden die past bij het karakter van de 3-jarige jongen waar je iets voor wil kopen.

Voordelen
 • Stimuleert fysieke vaardigheden
 • Houd kinderen actief en gezond
 • Kan binnen en buiten worden gebruikt
 • Goed voor kracht en balans
 • Verschillende ontwerpen te koop
Nadelen
 • Wellicht beschermende middelen nodig bij buiten spelen, bijvoorbeeld een helm

24. Teenage Mutant Ninja Turtles Tank Speelset

Teenage Mutant Ninja Turtles Tank Playset
Waarom we ervan houden: Gebaseerd op de populaire Ninja Turtles karakters, deze speelset is goed voor de fantasie.

Deze Speelset is gebaseerd op de populaire Teenage Mutant Ninja Turtles karakters en is voorzien van zowel voertuigen als karakters, welke gebruikt kunnen worden voor fantasierijk rollenspel. Dit is goed voor onder meer de ontwikkeling van spraak- en taalvaardigheden, omdat kinderen taal gebruiken om uit te leggen wat er met de fantasie scenarioā€™s voorvalt, of door ze uit te leggen anderen. Ook kunnen ze stemmen geven aan de karakters.

De Teenage Mutant Ninja Turtles Tank Speelset heeft een 2-in-1 voertuig en is geschikt om te gebruiken met ander speelgoed in de serie, dus kan het worden gekocht voor de 3-jarige jongen met uitbreidingsmogelijkheden. Erg leuk als de jongen fan is van de Teenage Mutant Ninja Turtles.

Voordelen
 • Gebaseerd op populaire karakters uit Ninja Turtles
 • Stimuleer fantasierijk rollenspel
 • Goed voor spraak en taalvaardigheden
 • 2-in 1 voertuig
 • Geschikt om te gebuiken met ander speelgoed in deze reeks
Nadelen
 • Plastic speelgoed; minder milieuvriendelijke keuze

25. Hape Parkeer en Go Garage

Hape Park and Go Garage
Waarom we ervan houden: Een milieuvriendelijk alternatief voor plastic wagens en garage sets om hand-oog coƶrdinatie en rollenspel te stimuleren.

Veel families proberen hun gebruik van plastic te verminderen en speelgoed van kinderen wordt vrijwel altijd gemaakt van plastic. Het wordt vaak gekozen voor het maken van kinderspeelgoed omdat het goedkoop is, makkelijk omgevormd kan worden en robuust is, maar wanneer je naar een alternatief zoekt ten opzichte van plastic dan kan de Hape Parkeer en Go Garage een mooi, tijdloos speelgoed zijn en de ideale keuze worden, omdat het is gemaakt van hout.

De Hape Parkeer en Go Garage heeft 3 voertuigen meegeleverd, deze hoeven dus niet apart te worden gekocht. Ze stimuleren fantasierijk spelen, wat erg populair is bij 3-jarige jongens.

Voordelen
 • Houten speelgoed; milieuvriendelijker
 • Inclusief 3 voertuigen
 • Ontwikkelt hand-oog coƶrdinatie
 • Stimuleert fantasierijk spelen
Nadelen
 • Duurder dan plastic sets

26. Melissa & Doug Gigantische Giraf

Melissa & Doug Giant Giraffe
Waarom we ervan houden: Een gigantische en levensechte giraffe knuffel om verzorgend gedrag te stimuleren.

Zelfs erg jonge kinderen houden ervan om te zorgen voor anderen, ze kunnen liefde en verzorgende gedrag vertonen richting dieren en jongere kinderen. Zachte knuffels zijn een goede manier om dit gedrag te stimuleren. De Melissa & Doug Gigantische Giraf is een zeer grote knuffel van een giraf waarvan kleine jongens zullen houden. Omdat hij groter is dan de meeste kinderen, zal de giraf zeker een mooi object zijn in elke slaapkamer of speelkamer.

Het ontwerp is gedetailleerd en heeft levensechte details, het is speelgoed dat perfect is voor een 3-jarige jongen die houd van dieren aaien. De Melissa & Doug Gigantische Giraf is bovendien gemaakt van duurzame materialen en heeft een wasbaar oppervlak, dus het kan nog vele jaren liefde krijgen!

Voordelen
 • Levensechte knuffel
 • Gedetailleerd ontwerp
 • Duurzaam in gebruik
 • Goed voor verzorgend gedrag
 • Oppervlak is wasbaar
Nadelen
 • Groot speelgoed; opslagruimte nodig

27. Officieel Marvel Spider-Man Kostuum

Rubie's Official Marvel Spider-Man Costume
Waarom we ervan houden: Stimuleer fantasierijk spelen met dit officiƫle Spider-Man verkleedkostuum.

Fantasierijk rollenspel en verkleden is een groot onderdeel van jong zijn en dit officiƫle gelicenseerde Spider-Man kostuum zal goed worden ontvangen door de meeste 3-jarige jongens. Of hij thuis ermee wil spelen of op een feestje een pak nodig heeft (wellicht is er op school een verkleeddag), of mocht de jongen graag buiten lopen in zijn superheldenpak, dan kan dit kostuum een goede toevoeging zijn aan zijn verkleedcollectie.

Omdat het een officieel gelicenseerd product is, is dit Marvel Spider-Man Kostuum gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit en is het gestest tegen standaarden in de EU en UK, dus je kunt er zeker van zijn dat het lang mee zal gaan. Rond 3 jaar zullen de meeste kinderen geĆÆnteresseerd zijn in zichzelf verkleden met een kostuum en dit is een goede manier om deze vaardigheden te stimuleren.

Voordelen
 • Officeel gelicenseerd product
 • Hoge kwaliteit materialen
 • Stimuleert fantasierijk rollenspel
 • Getest tegen EU en UK Standaarden
Nadelen
 • Voor 3-4 jaar oude kinderen, kunnen er snel uit groeien

28. Lego Duplo Grote Speeltuin Doos

Lego Duplo Large Playground Brick Box
Waarom we ervan houden: Stimuleer bouwvaardigheden en het lezen van instructies, leuke mogelijkheid om een speeltuin te bouwen met schommel en glijbaan.

Speelgoed om meet e bouwen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Speelgoed met open einde zoals Lego Duplo geven kinderen de mogelijkheid om fantasie te gebruiken, te plannen en om dingen te bouwen, hun creatie te veranderen en om uitdagingingen tijdens het bouwproces aan te gaan.

Deze Lego Duplo Grote Speeltuin Doos is een grote set die kan worden gebruikt middels open einde, vooral wanneer het wordt gebruikt met andere Lego Duplo sets, maar er zijn ook instructies en bouwideeƫn meegeleverd. Deze set geeft kinderen de mogelijkheid om een schommel en glijbaan te maken, wat perfect is voor fantasierijk rollenspel.

Voordelen
 • Stimuleert rollenspel
 • Goed voor bouwvaardigheden
 • Kinderen leren om instructies te volgen via afbeeldingen
 • Geschikt om te gebruiken met andere Lego Duplo sets
 • Gelever met eigen opslagdoos
Nadelen
 • Duurder speelgoed

29. Green Toys Mini Voertuigen

Green Toys Mini Vehicles
Waarom we ervan houden: Milieuvriendelijk, duurzaam, plastic speelgoed voor fantasierijk spel.

Jongens van 3 jaar oud die interesse hebben in voertuigen zullen gek zijn van deze set autotjes van Green Toys. Green Toys is een merk dat milieuvriendelijke materialen gebruikt, de voertuigen zijn dan ook gemaakt van van 100% gerecycled plastic, zonder gif en veilig voor kinderen. Als bonus zijn de voertuigen helemaal veilig voor de vaatwasser, waardoor het makkelijk is om ze schoon te maken en fris te houden.

Spelen met voertuigen is niet alleen een populaire manier van spelen voor jongens van 3 jaar oud, maar ook een goede mogelijkheid om de fantasie te prikkelen, hand-oog coƶrdinatie te bevorderen, maar ook om spraak- en taalvaardigheden te verbeteren tijdens het spelen. De Green Toys Mini Voertuigen set is een geweldig cadeau voor de meeste 3-jarige jongens.

Voordelen
 • Milieuvriendelijk; gemaakt van 100% gerecycled plastic
 • Niet giftig en veilig voor kinderen
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Goed voor de hand-oog coƶrdinatie
 • Veilig om in de vaatwasser te doen om makkelijk schoon te maken
Nadelen
 • Duurder dan alternatieven

Slotwoorden

Fantasierijk spel en de woordenschat die nodig is voor het vertellen van verhalen, uitleg en de gesprekken die karakters hebben zijn allen belangrijke vaardigheden om te hebben rond 3 jaar oud. Gelukkig zullen kinderen aangetrokken zijn tot speelgoed die hen helpt bij deze vaardigheden, zoals actiefiguren, poppen en speelsets.

Echter, zoals je kunt zien uit de brede keuze aan cadeaus en speelgoed in deze lijst, zullen jongens van 3 jaar oud nog altijd relatief open staan voor het spelen met verschillende soorten speelgoed. Al het speelgoed en cadeaus in de lijst helpen bij verschillende soorten ontwikkeling en stimuleren verschillende vaardigheden. We hopen dat deze lijst nuttig is voor je om een cadeau te vinden die past bij de 3-jarige jongen waar je iets voor wil kopen.

Meer inspiratie nodig?

Gabi van Kessel
Over Gabi van Kessel

Ik ben een yogalerares die graag cadeaus geeft en anderen wil helpen om het perfecte cadeau te vinden voor vrienden, familieleden, collega\'s... iedereen! Ik weet dat het soms moeilijk kan zijn om het juiste cadeau te vinden en daarom wil ik daar graag bij helpen. Cadeaus geven gaat niet alleen over geld uitgeven, het gaat erover dat je laat zien dat je om iemand geeft!