27 super leuke cadeaus voor jongens van 3 jaar

Laatst bijgewerkt op 2 mei, 2024

Geplaatst op

GiftExperts wordt gesteund door lezers. Als u een aankoop doet via een link op onze site, kunnen wij een commissie verdienen.

Als kinderen hun derde verjaardag bereiken, maken ze de overgang van ‘peuters’ naar ‘kleuters’, wat kan samenvallen met het starten van een kleuterschool of het overstappen naar een kleuterklas binnen hun huidige kinderopvangomgeving. De overgang van peuter naar kleuter kan uitdagend zijn, waardoor sommigen 3-jarigen “Threenagers” noemen omdat hun gedrag lijkt op dat van tieners. Driejarigen ervaren intense emoties en uiten snel hun ideeĆ«n, gevoelens en meningen. Hoewel dit een uitdaging kan zijn om mee om te gaan, is het een uitstekende indicatie van hun goede ontwikkeling.

Net als de meeste jonge kinderen hebben jongens van 3 jaar veel tijd buiten en lichamelijke activiteit nodig. Hen de kans geven om te rennen, klimmen en springen is cruciaal om hun fysieke vaardigheden te oefenen, kracht, evenwicht en coƶrdinatie op te bouwen en hun schijnbaar tomeloze energie kwijt te raken. Als je op zoek bent naar een cadeau voor een 3-jarige jongen, is er een grote verscheidenheid aan speelgoed en cadeaus om uit te kiezen, maar wij hebben een aantal van de beste opties samengesteld die ook hun ontwikkeling ondersteunen.

1. Brio Railway Set

Brio World Railway Deluxe Set
Waarom we ervan houden: Klassieke treinset die helpt bij de bouwvaardigheden en fantasierijk spelen.

Treinbanen zijn tijdloos speelgoed die niet snel dateren of uit de mode raken. Brio is een uniek tijdloos merk, omdat ze al vele jaren treinspeelgoed maken. Brioā€™s sets zijn geschikt om te gebruiken met andere treinsets, dus het spelen kan makkelijk worden uitgebreid wanneer het kind meer sets en speciale onderdelen krijgt. De meeste speelgoedtreinen zijn ook geschikt om te gebruiken met deze baan.

De Brio World Treinset Deluxe is een zeer grote treinset met meer dan 100 onderdelen, inclusief bruggen, figuren en wegonderdelen voor extra spelplezier. Een treinbaan bouwen is goed voor vroege technische vaardigheden en bouwvaardigheden, maar zal ook fantasierijk spelen stimuleren.

Voordelen
 • Tijdloos speelgoed
 • Ontwikkelt bouwvaardigheden
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Geschikt om te gebruiken met andere treinsets
Nadelen
 • Duurder speelgoed; een investering
 

2. Fisher-Price Transformerende Batmobiel

Fisher-Price Transforming Batmobile
Waarom we ervan houden: Batmanā€™s Batmobiel heeft veel te bieden aan een 3-jarige: licht, geluid, schietende projectielen en een afstandsbediening.

Rond 3 jaar oud zullen jongens een interesse ontwikkelen in superhelden en ā€˜goedā€™ tegen ā€˜slechtā€™. Sommige ouders maken zich zorgen in deze fase dat het fantasierijke spel van kinderen te aggressief of luidruchtig wordt, maar onderzoek heeft uitgewezen dat deze manier van spelen natuurlijk, normaal en zelfs behulpzaam is om aggressie te voorkomen. Superheld spelen is ook een goede manier op de sociale vaardigheden van de 3-jarige te helpen verbeteren, omdat het hem help veilig te experimenteren met verschillende scenarioā€™s en emoties.

De Fisher-Price Transformerende Batmobiel is gebaseerd op een zeer populaire superheld, wat erg leuk is voor een 3-jarige fan. Ook heeft het lich ten geluid om fantasierijk spel te stimuleren, maar ook een afstandsbediening om het begrip van technologie te verbeteren.

Voordelen
 • Gebaseerd op een populaire superheld
 • Afstandsbediening
 • Licht en geluid
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Groeit begrip van technologie
Nadelen
 • Batterijen benodigd
 

3. Berg Buzzy Nitro Skelter

Berg Buzzy Nitro Go Kart
Waarom we ervan houden: Een dure skelter die is ontworpen voor jongere kinderen om fysieke vaardigheden te ontwikkelen.

Skelters zijn een populair cadeau voor 3-jarige kinderen, dus dit kan een ideaal cadeau zijn voor een jongen van deze leeftijd. De Berg Buzzy Nitro Skelter is ontworpen met jongere kinderen als uitgangspunt, dus het zal goed passen bij hun fysiek grootte en de behoeften van hun ontwikkeling.

De Berg Buzzy Nitro Skelter is erg fijn voor het aanmoedigen van fysiek spel en vaardigheden, maar zal ook kracht in onder meer de benen verbeteren, terwijl kinderen de pedalen leren te gebruiken en ook de skelter leren te besturen. Dit is bovendien goed voor de coƶrdinatie en controle over het lichaam. Een leuke bonus is het feit dat de skelter ook binnen kan worden gebruikt, dus er is geen goed weer nodig om ermee te kunnen spelen.

Voordelen
 • Stimuleert fysieke vaardigheden en spel
 • Goed voor kracht in verschillende spiergroepen
 • Stabiel ontwerp, perfect voor jongere kinderen
 • Kan ook binnen worden gebruikt
 • Goed voor de coƶrdinatie
Nadelen
 • Groter object die moet worden opgeborgen
 

4. Little Tikes 2-in-1 Pirate Ship Toy

Waarom we ervan houden: Een leuk speeltje met piratenthema voor coƶrdinatie en verbeelding.

Het Little Tikes 2-in-1 Piratenschip speelgoed is een boeiend cadeau voor de verbeelding van een 3-jarige jongen. Deze boot heeft geluiden van een piratenschip en wordt geleverd met twee piratenfiguren en een kanon voor het naspelen van spannende avonturen.

Met dit piratenschip kun je creatief spelen en stimuleer je de grote motoriek en het evenwicht. Na het in elkaar zetten zorgt het voor interactief speelplezier. Dit 2-in-1 speelgoed kan worden gebruikt als ride-on of voor het spelen met een piratenschip. Help een 3-jarige de volle zee thuis te brengen met dit boeiende piratencadeau.

Voordelen
 • Piratenthema stimuleert fantasierijk spel
 • Ontwikkelt motorische vaardigheden en coƶrdinatie
 • Realistische geluiden van piratenschip
 • Wordt geleverd met piratenfiguren en kanon
Nadelen
 • Assemblage door volwassenen vereist
 • Het beste voor vlakke oppervlakken
 

5. Thomas De Stoomlocomotief Super Station

Thomas & Friends Super Station
Waarom we ervan houden: Gebaseerd op de populaire TV serie. Deze trainset stimuleert fantasierijk spelen.

Thomas de Stoomlocomotief is een zeer populaire kinderserie en een belangrijke interesse voor veel jongens van 3 jaar oud. De kleine blauwe trein Thomas is bijna universeel herkenbaar en veel kleine jongens zullen veel van de vriendjes van de trein ook verbazingwekkend goed herkennen.

Dit Thomas De Stoomlocomotief Super Station is groot genoeg voor ruim 100 treinen om op de banen te passen en kan op vele verschillende manieren worden gebouwd. Het open einde dat dit speelgoed kenmerkt zal inhouden dat wanneer het kind groter wordt het nog altijd graag met dit speelgoed wil spelen. De baan is goed voor de fantasie en bouwvaardigheden. Een ideaal cadeau voor een 3-jarige fan van de serie, een cadeau dat veel fantasierijk spel met speelgoedtreinen zal stimuleren.

Voordelen
 • Gebaseerd op een populaire TV serie voor kinderen
 • Goed voor bouwvaardigheden
 • Open einde
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Inclusief onderdelen om aan andere sets te koppelen
Nadelen
 • Extra motoren worden apart verkocht
 

6. Aquaplay Bergmeer

Aquaplay Mountain Lake
Waarom we ervan houden: Waterkanaal systeem voor uren plezier die de fantasie stimuleert en goed is voor de vroege rekenvaardigheden.

Spelen met water is een populair onderdeel van het spelen in de zomer voor veel kleuters, met een goede reden! De leermogelijkheden tijdens het spelen met water en de zintuigen die hierbij worden geprikkeld zijn een kans opzich. De Aquaplay Mountain Lake is een waterbaan voor kinderen om mee te experimenteren en spelen.

Het helpt om vroege interesse in techniek en wetenschap te ontdekken, omdat kinderen beginnen te experimenteren met het bouwen van dammen en een waterrad. Vroege rekenvaardigheden worden ook ontwikkeld door concepten als ā€˜volā€™ en ā€˜leegā€™. Een ideaal cadeau voor een jongen van 3 jaar oud die houd van buiten spelen met water.

Voordelen
 • Mogelijkheid om met zintuigen te spelen
 • Traint vroege technische vaardigheden
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Ontwikkelt vroege rekenvaardigheden
Nadelen
 • Beste om buiten te gebruiken; buitenruimte benodigd
 

7. Set Magnetische Bouwstenen

Waarom we ervan houden: Een uitbreidbare set magnetische bouwstenen die de creativiteit stimuleert en tegelijk het leren over vormen en kleuren bevordert.

Deze set premium magnetische bouwstenen van Desire Deluxe is het perfecte cadeau voor een driejarig jongetje dat dol is op bouwen en ontwerpen. Met 57 magnetische bouwstenen in verschillende vormen en levendige kleuren zorgt deze set ervoor dat kleintjes urenlang fantasierijk kunnen spelen.

Bouwen met magnetische blokken bevordert de cognitieve ontwikkeling, de fijne motoriek en de oog-handcoƶrdinatie. De verschillende structuren leren het kind iets over vormen, kleuren en ruimtelijke verhoudingen. Daarnaast zorgen de extra sterke magneten ervoor dat de creaties stabiel en stevig blijven staan en stimuleren ze probleemoplossende vaardigheden terwijl kinderen experimenteren met verschillende ontwerpen. Deze magnetische blokken zijn gemaakt van kwalitatief, niet-giftig ABS-plastic, waardoor de duurzaamheid en veiligheid gegarandeerd zijn. De gladde, afgeronde hoeken maken ze veilig en makkelijk hanteerbaar voor kleine handjes. Een cadeau als dit zal jongens ook een gevoel van voldoening geven als ze creaties maken waar ze trots op kunnen zijn. De set kan ook worden uitgebreid voor nog grotere en betere creaties.

Voordelen
 • Een leuke manier om over kleuren en vormen te leren
 • Ontwikkelt de fijne motoriek
 • Uitbreidbare set voor opgroeiende kinderen
 • Bevordert een gevoel van persoonlijke prestatie

Nadelen
 • Geen opbergdoos inbegrepen

 

8. Set met kampeertent en Speelgoed

Set met kampeertent en Speelgoed

Waarom we ervan houden: Een kampeer set die geschikt is voor peuters en kleuters, inclusief speelgoed waarmee ze kunnen leren over avonturen in de buitenlucht en basisvaardigheden om te overleven.

Maak van de woonkamer een leuke kampeertrip met deze enorme set kampeerspullen voor tijdens het spelen. Deze set van ToyVelt heeft alles wat een driejarige jongen nodig heeft om te overleven op zijn eigen fantasierijke kampeerdag. De set bevat een grote pop-up tent met een gemakkelijk oprolbare deur, twee walkietalkies, een telescoop, een waterfles, een schepje, een kompas, een zaklamp en nog veel meer. Er zit zelfs nepvoedsel bij zodat hij de hele dag energie heeft voor avontuur en verkenning.

De werkende zaklamp heeft ook een ingebouwd, functioneel kompas. Dit is een geweldige kans om les te geven over kaarten, richtingen en hoe je een kompas moet lezen. De tent kan binnenshuis worden gebruikt, maar het waterbestendige materiaal maakt het ook een ideaal item voor in de achtertuin. Het is een leuke manier om de liefde voor het buitenleven aan te moedigen en het kind belangrijke overlevingsvaardigheden te leren. Elke driejarige jongen zal een avontuurlijk cadeau als dit geweldig vinden.

Voordelen
 • Veel speelgoed in Ć©Ć©n cadeau
 • Biedt een introductie in overlevingsvaardigheden
 • Stimuleert het fantasierijk spelen
 • Eenvoudig op te zetten tent

Nadelen
 • Voor meerdere onderdelen zijn batterijen nodig – niet meegeleverd

 

9. Toy Story Ultieme Lopende Buzz Lightyear

Toy Story Ultimate Walking Buzz Lightyea

Waarom we ervan houden: Lopende en pratende Buzz Lightyear uit de populaire film Toy Story 4.

Toy Story is een populaire en direct herkenbare filmserie en de meest recente film, Toy Story 4, was een grote hit. Veel jongens van 3 jaar zullen dus fan zijn van de karakters in de Toy Story 4 film. Buzz Lightyear, als Ć©Ć©n van de belangrijkste karakters, is hierbij natuurlijk de meest bekende keuze.

De Toy Story Ultieme Lopende Buzz Lightyear is een leuk figuur om meet e spelen met licht en geluid, maar ook nog praat en beweegt! Kinderen van 3 jaar zullen het geweldig vinden om de populaire zinnen na te horen zeggen en zullen uren plezier beleven aan hun eigen speelscenarioā€™s, gebaseerd rond de verhalen uit de films en hun eigen ideeĆ«n.

Voordelen
 • Populair karakter voor kinderen
 • Loopt en praat
 • Licht en geluid
 • Stimuleert fantasierijk spelen

Nadelen
 • Batterijen benodigd

 

10. Peppa Pig Familiehuis Speelset

Peppa Pig Family Home Playset

Waarom we ervan houden: Fantasierijk rollenspel wordt makkelijk met deze set vol populaire TV karakters, goed voor de stimulatie van creatief spelen.

Peppa Pig is een extreem populair kinderkarakter van TV en deze speelset is gebaseerd op de TV serie. Het zal zonder twijfel goed worden ontvangen door de meeste 3-jarige jongens. Kinderen van deze leeftijd beginnen meer hun fantasie te gebruiken tijdens het spelen en veel van hen hebben de voorkeur voor rollenspellen gebaseerd op hun eigen ervaringen. Deze set geeft ze hiertoe de mogelijkheid, omdat het is gebaseerd op het familieleven in huis.

Met veel toebehoren zijn er voldoende mogelijkheiden om creatief te kunnen spelen en de woordenschat te vergroten. Perfect voor een 3-jarge jongen die fan is van Peppa Pig.

Voordelen
 • Gebaseerd op populaire TV karakters voor kinderen
 • Stimuleert fantasierijk rollenspel
 • Geleverd met veel toebehoren
 • Inclusief Peppa Pig figuur

Nadelen
 • Groter object; ruimte nodig voor spelen en bewaren

 

11. Rolly Toys Kruiwagen

Rolly Toys Wheelbarrow

Waarom we ervan houden: Laat kinderen helpen bij het tuineren en andere klusjes, of geef ze een mogelijkheid om al hun speelgoed mee te nemen in deze kruiwagen van kinderformaat.

Veel kinderen houden ervan om speelgoed van de ene naar de andere locatie te verplaatsen. Hoewel volwassenen dit wellicht zien als ā€˜rommel makenā€™, is het een belangrijk onderdeel van het leerproces. De acties die worden herhaal zijn een manier om concepten te begrijpen, transport is hier een belangerijk onderdeel van, waarbij kinderen objecten van de ene naar de andere plek verplaatsen. Dit kan worden ondersteund door een cadeau als deze Rolly Toys Kruiwagen.

De Rolly Toys Kruiwagen is makkelijk om in elkaar te zetten, dus de 3-jarige kan er snel mee aan de slag gaan. Het formaat is geschikt voor kleine kinderen, bijvoorbeeld zodat ze kunnen helpen met tuinieren of andere klusjes om het huis, of gewoon kunnen spelen met de kruiwagen.

Voordelen
 • Makkelijk om in elkaar te zetten
 • Kinderformaat
 • Stimuleert fysieke vaardigheden
 • Goed voor zelfverzekerdheid

Nadelen
 • Moet in elkaar worden gezet

 

12. Hape Ezel met Whiteboard en Schoolbord

Hape Easel with Whiteboard and Chalkboard

Waarom we ervan houden: Perfect voor een artiest in spƩ, goed voor motoriek en vroeg gebruik van letters.

Een ezel is een goede manier om de artiest in de kinderen naar boven te halen, maar ook is het goed voor de vroege schrijfvaardigheden. Voordat kinderen leren schrijven is het belangrijk dat ze goede motoriek ontwikkelen, zowel groffe motoriek (grote bewegingen) als fijne motoriek (kleine bewegingen). Tekenen op een verticaal oppervlak zoals een ezel is bevorderlijk voor beide vormen motoriek.

De Hape Ezel met Whiteboard en Schoolbord is een dubbelzijdige ezel met een magnetisch whiteboard aan Ć©Ć©n kant en een normaal schoolbord aan de andere kant. Het wordt zelfs geleverd met verfpotten en een rol papier, dus er zijn voldoende manieren om te spelen en experimenteren middels dit cadeau.

Voordelen
 • Ezel met twee kanten met magnetisch whiteboard aan Ć©Ć©n kant, schoolboard aan de andere kant.
 • Hoogte-verstelbaar
 • Inclusief ezel, drie verfpotten en vervangbare papieren rol
 • Goed voor de creativiteit
 • Stimuleert motoriek

Nadelen
 • Groter object die ruimte nodig heeft om te bewaren en mee te spelen

 

13. Melissa & Doug Houten Schep & Serveer IJswinkel

Melissa & Doug Wooden Scoop & Serve Ice Cream

Waarom we ervan houden: De meeste kinderen van 3 jaar zullen houden vij ijs en dit houten speelgoed maakt gebruik hierovan voor sociaal en fantasierijk spel.

Melissa & Doug zijn een geweldig merk die een alternatief bieden aan de overweldigende hoeveelheid aan plastic speelgoed producten op de markt. Dus als je graag wat milieuvriendelijker wil zijn, of wellicht de zintuigelijke voordelen van hout waarderen kan, dan is dit een goede plek om te beginnen. De Melissa & Doug Houten Schep & Serveer IJswinkel set is een leuk speelgoed die kinderen de mogelijkheid geeft om ijsjes te maken en verkopen.

Betalen voor ijs introduceert de mogelijkheid om vroege rekenvaardigheden te trainen, ook zullen kinderen zo het concept van waarde van een getal beter te begrijpen. Deze set stimuleert ook vele fantasierijke speelscenarioā€™s welke op hun beurt goed zijn voor sociale vaardigheden, omdat kinderen experimenteren met verschillende situaties en interacties.

Voordelen
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Goed voor sociale vaardigheden
 • Mogelijkheid om rekenvaardigheden te gebruiken
 • Gemaakt van hout; milieuvriendelijk
 • Gaat lang mee

Nadelen
 • 28 onderdelen; makkelijk om onderdelen te verliezen

 

14. Little Tikes First Slide

Little Tikes First Slide

Waarom we ervan houden: Ontwopren voor jonge kinderen. Deze glijbaan zal kinderen fysiek actief helpen zijn.

Glijbanen zijn een goede manier voor kinderen om energie kwijt te kunnen en tegelijk hun fysieke vaardigheden te oefenen. Kinderen van 3 jaar worden aangetrokken tot het risico en het plezier dat ze opleveren. Het is niet altijd mogelijk of praktisch om elke dag naar de speeltuin te gaan, dus zoā€™n aanwinst in de tuin zou een goed cadeau zijn voor de 3-jarige jongen.

De Little Tikes Eerste Glijbaan is ontworpen met jonge kinderen als uitgangspunt, dus heeft het een formaat dat goed past bij deze leeftijd. Het is een makkelijke manier om kinderen actief te houden en om hun fysieke vaardigheden en kracht te ontwikkelen (veel klimmen en balanceren!). De Little Tikes Eerste Glijbaan is ook geschikt voor gebruik binnen, waardoor het ook een ideaal cadeau is voor kinderen die niet altijd naar buiten willen.

Voordelen
 • Ontworpen voor jonge kinderen
 • Houd kinderen actief
 • Goed voor fysieke vaardigheden en kracht
 • Geschikt voor gebruik binnen en buiten

Nadelen
 • Groter object; ruimte nodig voor opslag

 

15. Melissa & Doug Telraam

Melissa & Doug Abacus

Waarom we ervan houden: Ontwikkel vroege rekenvaardigheden met dit leuke houten speelgoed.

Een telraam is speelgoed van vroeger; ze werden voor het eerst gebruikt als rekenmachines in het oude Babylon, meer dan 5000 jaar geleden. Een manier om grote getallen te weergeven en complexe wiskunde uit te voeren! Voor kinderen moedigen ze tellen, nummerherkenning en kleurherkenning aan.

Het Melissa & Doug Telraam is een prachtig houten speelgoed, een milieuvriendelijker alternatief ten opzichte van plastic, met verschillend gekleurde kralen die de fijne motoriek verbeteren als kinderen ze gebruiken. Een tijdloos speelgoed met robuust ontwerp dat een leuk cadeau is voor een 3-jarige die nog zonder twijfel jarenlang mee kan voor verschillende functies.

Voordelen
 • Houten speelgoed; milieuvriendelijker
 • Ontwikkel vroege rekenvaardigheden
 • Tijdloos speelgoed
 • Stiuleert herkennen van kleuren

Nadelen
 • Kinderen kunnen er snel uit groeien

 

16. Paw Patrol Rescue Police Wagen

Paw Patrol Rescue Police Cruiser

Waarom we ervan houden: Gebaseerd op de populaire show voor kinderen. Deze politiewagen heeft alle bekende Paw Patrol karakters voor fantasierijk spel en plezier met verhalen vertellen.

Paw Patrol is een populaire serie voor 3-jarige jongens en deze set is perfect vanwege de toevoeging van alle karakters uit de serie, dus je hoeft niets apart te kopen. Omdat alle karakters aanwezig zijn, zullen veel verschillende scenarioā€™s verzonnen kunnen worden door de 3-jarige jongen, waardoor ze kunnen expermenteren met verschillende soorten interacties tussen karakters en ook spraak en taalgebruik zullen bevorderen.

De Paw Patrol Rescue Police Wagen bevat niet alleen de karakters, maar heeft ook echt werkende onderdelen die spel en begrip van technologie zullen bevorderden. Een ideale speelset voor een 3-jarige jongen die houd van de serie Paw Patrol.

Voordelen
 • Gebaseerd op populaire kinderserie
 • Werkende onderdelen
 • Inclusief alle karakters
 • Goed voor fantasierijk spelen
 • Stimuleert spraak en taalvaardigheden

Nadelen
 • Duurder speelgoed

 

17. Toy Story Trekpop Woody Pratende Pop

Toy Story Pull String Woody Talking Figure

Waarom we ervan houden: Gebaseerd op populaire kinderfilm. Deze pop zal creativiteit, fantasie en verhalen vertellen stimuleren.

De Toy Story serie films is erg populair bij zowel oudere als jongere kinderen, dus veel 3-jarigen zullen zich kunnen vinden in de karakters uit de films. Woody is waarschijnlijk het belangrijkste karakter in alle films, dus hij heeft de meeste 3-jarige fans!

De Toy Story Trekpop Woody Pratende Pop is net als de Woody in de films, met 5 verschillende zinnen die worden geactiveerd door aan een touwtje te trekken in de rug van Woody. Het figuur heeft ook een verwijderbare hoed, waarmee kinderen op creatieve manier kunnen spelen gebaseerd op de scenes uit de films. Dit stimuleert fantasie en creatieve vaardigheden.

Voordelen
 • 5 verschillende zinnen
 • Gebaseerd op populair filmkarakter
 • Stimuleert creatief, fantasierijk spel
 • Inclusief hoed

Nadelen
 • Batterijen benodigd

 

18. Intex Dinoland Speelcentrum

Intex Dinoland Play Centre

Waarom we ervan houden: Perfect voor kinderen in de zomer, veel spetterplezier met dit opblaasbare zwembad en speelcentrum.

Een opblaasbaar zwembad en waterspeelcentrum in Ć©Ć©n. De Intex Dinoland zal de zekerheid van kinderen in het water verbeteren, wat de fundering zal leggen voor bijvoorbeeld zwemlessen. Dit speelcentrum is gebaseerd op een populair dinosaurus thema en bevat onder meer een glijbaan en spetterobjecten. Zo kunnen kinderen op verschillende manieren spelen met en in water.

Het Intex Dinoland Speelcentrum is een geweldige manier om af te koelen in de zomer en om buiten spelen op fysieke manier te stimuleren, inclusief vele verschillende bewegingsmethoden die de 3-jarige actief en gezond zal houden.

Voordelen
 • Leuk zwembadje
 • Glijbaan en spetterobjecten
 • Dinosaurus thema
 • Goed voor meer zekerheid in het water
 • Stimuleert buiten spelen op fysieke manier

Nadelen
 • Buitenruimte benodigd
 • Volwassene moet toezicht houden

 

19. Hape Werkplaats

Hape Workbench

Waarom we ervan houden: Stimuleer fantasierijk spel en vroege technische vaardigheden met deze houten werkbank.

Kinderen houden ervan om te spelen gebaseerd op imitatie, daarvoor is de Hape Werkbank absoluut ideaal voor een kind die een ouder, grootouder of vriend veel praktisch werk ziet doen, of als het kind interesse toont in gereedschap en dingen repareren. Omdat het een houten speelgoed is, zal het een milieuvriendelijker alternatief zijn voor de standaard plastic versies op de markt. Deze werkbank bevat 35 onderdelen, dus voldoende om mee te spelen.

De Hape Werkbank stimuleert fantasierijk spelen, groeit de technische vaardigheden en traint de fijne motoriek en vaardigheden doordat kinderen boutjes, schroefjes en moertjes gebruiken om kracht in de vingers, handen en polsen te verbeteren, wat later belangrijk is voor het schrijven.

Voordelen
 • Houten speelgoed, milieuvriendelijker
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Goed voor vroege technische vaardigheden
 • 35 onderdelen
 • Goed voor fijne motoriek en vaardigheden

Nadelen
 • Groter object; ruimte nodig voor opslag en spelen

 

20. Vliegende Parachutemannetjes voor Buiten

Waarom we ervan houden: Een klassieker die veel plezier en opwinding biedt en tegelijkertijd het kind iets leert over oorzaak & gevolg en het concept van zwaartekracht.

Laat je verbeelding de vrije loop met de Nutty Toys Parachute Men set. Dit boeiende cadeau is niet alleen leuk, maar biedt ook tal van ontwikkelingsvoordelen voor driejarige jongens. De set bestaat uit drie kleurrijke parachutisten, elk bevestigd aan een knoopvrije parachute die opengaat wanneer deze van een hoogte wordt losgelaten. Deze leuke speelactiviteit bevordert de oog-handcoƶrdinatie, de fijne motoriek en het ruimtelijk inzicht wanneer kinderen de parachutisten in de lucht loslaten en daarna langzaam zien afdalen.

Door interactief te spelen, leren jongens over zwaartekracht, oorzaak & gevolg en de natuurkundige basisbegrippen. Ze kunnen zelfs experimenteren met verschillende lanceringstechnieken, het gedrag van de parachute observeren en probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen terwijl ze verschillende manieren uitproberen om de parachute los te laten. Dit cadeau biedt urenlang plezier, zowel binnen als buiten. Het stimuleert de actieve speelmomenten, sociale interactie en het coƶperatief spel. Of het nu in de achtertuin is, in het park of vanaf de trap, deze parachutisten zullen zeker een spannend speeltje zijn dat niet zal teleurstellen.

Voordelen
 • Parachute-ontwerp dat niet in de knoop raakt
 • Stimuleert het experimenteren en probleemoplossend denken
 • Wordt geleverd in een set van drie
 • Er zijn geen batterijen nodig

Nadelen
 • Toezicht vereist bij gebruik vanaf hoogtes

 

21. FurReal Ricky Interactieve Knuffelhond

FurReal Ricky Interactive Plush Pet

Waarom we ervan houden: Een pluchen puppy die je kunt voeren, uitlaten, en mee kunt spelen! Goed voor kennis rondom zorg voor huisdieren en verantwoordelijkheid.

Veel 3-jarigen hebben, of zouden graag een huisdier willen. De FurReal Ricky Interactieve Knuffelhond moet worden verzorgd net als een echte hond; hij kan worden gevoerd, uitgelaten of mee worden gespeeld. Dit is wellicht een goede manier om een kind te introduceren aan de verantwoordelijkheid die komt kijken bij het verzorgen van een huisdier, of een realistische manier waarop ze een rollenspel kunnen uitvoeren.

Fantasierijk rollenspel waar verzorging bij komt kijken, zoals het verzorgen van een huisdier, is ook goed voor de sociale vaardigheden tijdens het spelen met anderen. Deze hond zou een goed cadeau zijn voor een jongen van 3- jaar oud die houd van dieren.

Voordelen
 • Stimuleert verzorgend gedrag
 • Geeft toegang tot fantasierijk rollenspel
 • Helpt kinderen om zorg voor huisdieren te begrijpen
 • Maakt leuke geluiden

Nadelen
 • Batterijen benodigd

 

22. Green Toys Dubbeldekker Autolader

Green Toys Double-Decker Car Carrier

Waarom we ervan houden: Gemaakt met milieuvriendelijke materialen. Dit voertuig is goed voor fysieke vaardigheden en fantasierijk spelen.

Veel jongens van 3 jaar oud hebben een grote interesse in autoā€™s, voertuigen en alles wat kan bewegen! De Green Toys Dubbeldekker Autolader is een droom die werkelijkheid wordt met voertuigen die in deze lader kunnen worden geplaatst. Dit stimuleert fantasierijk spel en fysieke vaardigheden, welke worden aangemoedigd door duwen en trekken van de voertuigen in de omgeving.

De Green Toys Dubbeldekker Autolader is geschikt voor binnen en buiten en kan worden schoongemaakt in de vaatwasser, wat altijd prettig is bij speelgoed! Het is gemaakt van 100% gerecycled plastic zonder BPA, phthalaten, externe verf of coatings. Dit houd in dat he veilig, niet giftig en milieuvriendelijk is als cadeau.

Voordelen
 • Gemaakt van 100% gerecycled plastic
 • Geschikt voor buiten en binnen
 • Geen BPA, phthalaten, PVC, of externe verf of coatings
 • Kan in de vaatwasser worden schoongemaakt
 • Stimuleert fantasierijk spelen

Nadelen
 • Groter object, veel ruimte voor opslag nodig

 

23. Scuttlebug Beetle

Scuttlebug Beetle

Waarom we ervan houden: Populaire driewieler die goed is voor fysiek spelen en vaardigheden.

Driewielers zijn leuke cadeaus voor een jongen van 3 jaar en de Scuttlebug Beetle is ideaal; het is zeer net qua prijs en kan worden opgevouwen wanneer hij niet wordt gebruikt. Dit maakt het ook een ideale keuze voor meenemen in de auto, op de bodem van een wandelwagen, of tijdens een parkwandeling.

De Scuttlebug Beetle stimuleert fysieke vaardigheden als balans en sturen om obstakels te vermijden en kinderen actief en gezond te houden, terwijl het ook hun kracht in verschillende spiergroepen zal stimuleren. Hij is beschikbaar in verschillende ontwerpen, dus je zal er altijd Ć©Ć©n vinden die past bij het karakter van de 3-jarige jongen waar je iets voor wil kopen.

Voordelen
 • Stimuleert fysieke vaardigheden
 • Houd kinderen actief en gezond
 • Kan binnen en buiten worden gebruikt
 • Goed voor kracht en balans
 • Verschillende ontwerpen te koop

Nadelen
 • Wellicht beschermende middelen nodig bij buiten spelen, bijvoorbeeld een helm

24. Melissa & Doug Gigantische Giraf

Melissa & Doug Giant Giraffe

Waarom we ervan houden: Een gigantische en levensechte giraffe knuffel om verzorgend gedrag te stimuleren.

Zelfs erg jonge kinderen houden ervan om te zorgen voor anderen, ze kunnen liefde en verzorgende gedrag vertonen richting dieren en jongere kinderen. Zachte knuffels zijn een goede manier om dit gedrag te stimuleren. De Melissa & Doug Gigantische Giraf is een zeer grote knuffel van een giraf waarvan kleine jongens zullen houden. Omdat hij groter is dan de meeste kinderen, zal de giraf zeker een mooi object zijn in elke slaapkamer of speelkamer.

Het ontwerp is gedetailleerd en heeft levensechte details, het is speelgoed dat perfect is voor een 3-jarige jongen die houd van dieren aaien. De Melissa & Doug Gigantische Giraf is bovendien gemaakt van duurzame materialen en heeft een wasbaar oppervlak, dus het kan nog vele jaren liefde krijgen!

Voordelen
 • Levensechte knuffel
 • Gedetailleerd ontwerp
 • Duurzaam in gebruik
 • Goed voor verzorgend gedrag
 • Oppervlak is wasbaar

Nadelen
 • Groot speelgoed; opslagruimte nodig

25. Digitaal Tekenblok

Rubie's Official Marvel Spider-Man Costume

Waarom we ervan houden: Een eenvoudig te gebruiken digitaal tekenblok dat eindeloos veel ruimte biedt voor creatieve expressie en artistieke ontwikkeling.

Laat de creatieve ideeƫn stromen met dit geweldige cadeau-idee. Als de driejarige jongen voor wie je gaat winkelen graag kleurt, tekent of gewoon graag creƫert, dan is dit digitale tekenblok precies wat hij wil. Dankzij de wis-knop is deze tablet een eindeloos canvas voor alles wat zijn kleine geest kan bedenken.

Het gebruiksvriendelijke ontwerp en het levendige kleurenscherm maken dit een spannende upgrade voor gewone kleurpotloden en papier. Het scherm is drukgevoelig, dus hoe harder de pen op de tablet wordt gedrukt, hoe dikker de lijnen worden. Dit is een handige functie om te oefenen met schetsen en om meer geavanceerde artistieke vaardigheden te ontwikkelen. Voor creaties die opgeslagen moeten worden, om te laten zien of om later aan te werken, zorgt de vergrendelknop ervoor dat er niets gewist wordt. Kunst is niet alleen een effectieve manier voor jongens om zich uit te drukken, maar het geeft ze ook meer zelfvertrouwen voor als ze hun vaardigheden willen tonen. Dit cadeau is ook een uitstekend hulpmiddel voor ouders om kinderen te leren schrijven, spellen en rekenen.

Voordelen
 • Ontwikkelt de artistieke vaardigheden
 • Verhoogt het zelfvertrouwen
 • Verbetert de fijne motoriek
 • Drukgevoelig scherm voor tekentechnieken

Nadelen
 • Batterijen zijn vereist maar niet in begrepen

26. Lego Duplo Grote Speeltuin Doos

Lego Duplo Large Playground Brick Box

Waarom we ervan houden: Stimuleer bouwvaardigheden en het lezen van instructies, leuke mogelijkheid om een speeltuin te bouwen met schommel en glijbaan.

Speelgoed om meet e bouwen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Speelgoed met open einde zoals Lego Duplo geven kinderen de mogelijkheid om fantasie te gebruiken, te plannen en om dingen te bouwen, hun creatie te veranderen en om uitdagingingen tijdens het bouwproces aan te gaan.

Deze Lego Duplo Grote Speeltuin Doos is een grote set die kan worden gebruikt middels open einde, vooral wanneer het wordt gebruikt met andere Lego Duplo sets, maar er zijn ook instructies en bouwideeƫn meegeleverd. Deze set geeft kinderen de mogelijkheid om een schommel en glijbaan te maken, wat perfect is voor fantasierijk rollenspel.

Voordelen
 • Stimuleert rollenspel
 • Goed voor bouwvaardigheden
 • Kinderen leren om instructies te volgen via afbeeldingen
 • Geschikt om te gebruiken met andere Lego Duplo sets
 • Gelever met eigen opslagdoos

Nadelen
 • Duurder speelgoed

27. Green Toys Mini Voertuigen

Green Toys Mini Vehicles

Waarom we ervan houden: Milieuvriendelijk, duurzaam, plastic speelgoed voor fantasierijk spel.

Jongens van 3 jaar oud die interesse hebben in voertuigen zullen gek zijn van deze set autotjes van Green Toys. Green Toys is een merk dat milieuvriendelijke materialen gebruikt, de voertuigen zijn dan ook gemaakt van van 100% gerecycled plastic, zonder gif en veilig voor kinderen. Als bonus zijn de voertuigen helemaal veilig voor de vaatwasser, waardoor het makkelijk is om ze schoon te maken en fris te houden.

Spelen met voertuigen is niet alleen een populaire manier van spelen voor jongens van 3 jaar oud, maar ook een goede mogelijkheid om de fantasie te prikkelen, hand-oog coƶrdinatie te bevorderen, maar ook om spraak- en taalvaardigheden te verbeteren tijdens het spelen. De Green Toys Mini Voertuigen set is een geweldig cadeau voor de meeste 3-jarige jongens.

Voordelen
 • Milieuvriendelijk; gemaakt van 100% gerecycled plastic
 • Niet giftig en veilig voor kinderen
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Goed voor de hand-oog coƶrdinatie
 • Veilig om in de vaatwasser te doen om makkelijk schoon te maken

Nadelen
 • Duurder dan alternatieven

Slotwoorden

Fantasierijk spel en de woordenschat die nodig is voor het vertellen van verhalen, uitleg en de gesprekken die karakters hebben zijn allen belangrijke vaardigheden om te hebben rond 3 jaar oud. Gelukkig zullen kinderen aangetrokken zijn tot speelgoed die hen helpt bij deze vaardigheden, zoals actiefiguren, poppen en speelsets.

Echter, zoals je kunt zien uit de brede keuze aan cadeaus en speelgoed in deze lijst, zullen jongens van 3 jaar oud nog altijd relatief open staan voor het spelen met verschillende soorten speelgoed. Al het speelgoed en cadeaus in de lijst helpen bij verschillende soorten ontwikkeling en stimuleren verschillende vaardigheden. We hopen dat deze lijst nuttig is voor je om een cadeau te vinden die past bij de 3-jarige jongen waar je iets voor wil kopen.

Meer inspiratie nodig?

Gabi van Kessel
Over Gabi van Kessel

Ik ben een yogalerares die graag cadeaus geeft en anderen wil helpen om het perfecte cadeau te vinden voor vrienden, familieleden, collega's... iedereen! Ik weet dat het soms moeilijk kan zijn om het juiste cadeau te vinden en daarom wil ik daar graag bij helpen. Cadeaus geven gaat niet alleen over geld uitgeven, het gaat erover dat je laat zien dat je om iemand geeft!