23 cadeaus die 6-jarige jongens geweldig zullen vinden

Laatst bijgewerkt op 3 mei, 2024

Geplaatst op

GiftExperts wordt gesteund door lezers. Als u een aankoop doet via een link op onze site, kunnen wij een commissie verdienen.

Op zesjarige leeftijd vertonen jongens vaak een paradoxale mix van kenmerken; ze beginnen zelfstandig deel te nemen aan sociale bijeenkomsten, speelafspraken en schoolfeesten, maar verlangen tegelijkertijd naar de vertrouwdheid en troost van thuis en het gezin. Deze leeftijd markeert een periode van belangrijke overgang.

Hoewel veel jongens op deze leeftijd hobby’s en interesses binnenshuis ontwikkelen, zoals bordspelletjes spelen, videospelletjes spelen of constructieve activiteiten ondernemen, hebben ze ook een overvloed aan energie en hebben ze veel tijd buitenshuis nodig. Naarmate hun educatieve ervaring meer gestructureerd en klassikaal wordt, wordt de behoefte aan buitenactiviteiten steeds belangrijker. In deze fase proberen veel ouders hun kinderen aan sport te laten doen om hun lichaamsbeweging te bevorderen en hun algehele welzijn op peil te houden.

Bij het zoeken naar het ideale cadeau voor een 6-jarige jongen is er een breed scala aan opties die zowel binnen- als buitenactiviteiten mogelijk maken. Onze lijst bevat een gevarieerde selectie ideeƫn, zodat je het perfecte cadeau kunt vinden dat niet alleen plezier brengt, maar ook bijdraagt aan de algehele ontwikkeling van het kind.

1. Hot Wheels Parkeergarage en Speelgoedautoā€™s

Hot Wheels Mini Cars and Toy Garage
Waarom we ervan houden: ƉƩn van de grootste Hot Wheels garages ooit om fantasierijk spel en bouwvaardigheden aan te moedigen.

Als onderdeel van de populaire Hot Wheels speelautoā€™s en accessoires is deze Hot Wheels Parkeergarage Ć©Ć©n van de grootste garages met veel indrukwekkende mogelijkheden. Er zijn parkeerplekken voor 26 autoā€™s, dus als de 6 jarige waarvoor je iets wil kopen een collectie speelgoedautoā€™s heeft dan kan dit zeker het ideale cadeau zijn; er is zelfs nog meer ruimte om met autoā€™s te kunnen spelen!

Deze parkeergarage bouwen kan via het volgen van instructies en zal goed zijn voor de bouwvaardigheden en het eindproduct is perfect voor fantasievol spelen.

Voordelen
 • ƉƩn van de grootste Hot Wheels garages
 • Moedigt fantasierijk spelen aan
 • Bevordering van bouwbaardigheden
 • Meerdere actiezones
 • Parkeerplaatsen voor 36 autoā€™s
Nadelen
 • Groot speelgoed; behoeft ruimte om mee te spelen en te bewaren
 

2. Lego City Brandweerkazerne Stad

Lego City Downtown Fire Brigade
Waarom we ervan houden: Een complex brandweerstation om te bouwen, inclusief lichten en geluiden om het kind gemotiveerd en geĆÆnteresseerd te houden!

Lego is een ideale keuze voor het bevorderen van concentratie en doorzettingsvermogen en de Lego City Brandweerkazerne Stad is een bijpassend ingewikkeld pakket, welke kinderen een brandweerbasis laat bouwen met licht Ć©n geluid. Dit zal kinderen zeker geĆÆnteresseerd houden in het bouwproduces, door het volgen van instructies en bouwen zullen ze hun fijne motoriek verbeteren.

Lego is robuust en gebouwd om lang meet e gaan. Een tijdloos speelgoed die nog jaren meek an. Net als andere Lego sets is de Lego City Brandweerkazerne geschikt om te gebruiken met andere Legoblokken, waardoor je nog leukere dingen kunt bouwen, een ideaal cadeau voor de liefhebbers van Lego!

Voordelen
 • Verbetering van de bouwvaardigheden en fijne motoriek
 • Stimuleert doorzettingsvermogen en concentratie
 • Geschikt samen met andere Lego sets
 • Licht en geluid
 • Robuust, gebouwd om lang mee te gaan
Nadelen
 • Veel kleine onderdelen; voorzichtig bewaren is nodig
 

3. Magnetische Bouwstenen met Vlag

Waarom we ervan houden: Een op pixels geĆÆnspireerde set magnetische bouwstenen die het creatieve spel stimuleert en tegelijkertijd het kind iets bijbrengt over vlaggen en de wereldcultuur.

Speel- en leertijd combineren is de beste manier voor jonge geesten om nieuwe informatie op te nemen. Deze set magnetische bouwstenen van Pixio is de ultieme manier om op een leuke manier te leren over de vlaggen van de wereld. Deze wereldvlaggeneditie maakt deel uit van een serie magnetische bouwstenen die creatieve inspiratie halen uit het concept van pixels in de digitale wereld. Kleine vierkante magnetische blokken die lijken op pixels worden aan elkaar bevestigd via de magnetische nummers om het grotere plaatje te creƫren.

De vlaggeneditie bevat alle kleuren die nodig zijn om de vlaggen van de wereld na te maken en de gebruiksvriendelijke app geeft visuele aanwijzingen over hoe de magneten voor elk land gerangschikt moeten worden. Dit is niet alleen een fantastisch leermiddel, maar ook een praktische manier om de creativiteit en het zelfstandig leren te stimuleren. De voltooide vlaggen zijn een leuk project om op school te laten zien wanneer het kind over vlaggen of de wereldcultuur leert.

Voordelen
 • Dient als een interactief leerinstrument
 • Sterke magneten voor eenvoudige bevestiging
 • Wekt de interesse in andere culturen
 • Gebruiksvriendelijke app voor inspiratie en ontwerp
 • Duurzaam en spatwaterdicht ontwerp

Nadelen
 • Bevat zeer kleine onderdelen

 

4. Hover Soccer Ball

Waarom we ervan houden: Een drijvende LED-voetbal die aanzet tot actief spel binnenshuis voor jongens van 6 jaar.

Deze futuristische voetbal zweeft op magische wijze net boven de grond met behulp van ronddraaiende ventilatoren. De knipperende LED-lampjes en de mogelijkheid om in de lucht te zweven zullen jongens van 6 jaar fascineren. Hiermee kunnen ze hun coƶrdinatie oefenen door de lastige vluchtbaan van de bal te controleren.

De beschermende schuimrubberen stootrand voorkomt schade aan meubels of voeten tijdens energiek spel. Hij is gemakkelijk te gebruiken op gladde oppervlakken en de perfecte manier om actieve kinderen bezig te houden met beweging en plezier in de lucht.

Voordelen
 • Gebruik binnen en buiten
 • Beschermende schuimrubberen bumper
 • Knipperende LED-lampjes

Nadelen
 • Batterijen niet meegeleverd

 

5. Elektronische Spaarpotkluis

Waarom we ervan houden: Een elektronische spaarpot waarmee jonge kinderen leren sparen en tegelijkertijd leren tellen en rekenen.

Geef een zesjarige jongen een levensles die hij de rest van zijn leven zal onthouden met deze elektronische spaarpot. Het zal hem een veilige plek bieden om al zijn zakgeld te bewaren terwijl hij leert hoe belangrijk het is om te sparen voor de dingen die hij wil kopen. Als je hem deze les al op jonge leeftijd leert, kan dat een positieve invloed hebben op zijn financiƫle toekomst. Natuurlijk, hij is nog maar zes, maar goede gewoontes kunnen al vroeg aangeleerd worden.

Dit cadeau is ook een geweldige manier om rekenvaardigheden aan te leren als hij zijn spaargeld optelt en leert over de nominale waarde van de biljetten en munten die hij erin stopt. Wanneer het tijd is om het geld te tellen voor dat nieuwe speelgoed waar hij voor heeft gespaard, wordt het deurtje geopend door de viercijferige code in te voeren. Ouders kunnen de code geheim houden of delen om te leren over vertrouwen en zelfbeheersing. Sparen wordt leuk met deze geldkluis die speciaal voor kinderen is gemaakt.

Voordelen
 • Leert het kind om verantwoordelijk te zijn
 • Aanpasbare toetsenbordcode
 • Controlelampje voor veilige vergrendeling
 • Groot formaat voor sparen op lange termijn

Nadelen
 • Geen LCD-scherm

 

6. Playmobil Politiebureau met Cel

Playmobil Police Command Centre with Jail

Waarom we ervan houden: Playmobil set welke rollenspel en ontdekken van verschillende beroepen en levensstijlen leert verkennen.

Fantasierijk spelen in een kleine wereld (met kleine figuren en voertuigen) is een leuke manier voor kinderen om hun sociale vaardigheden te trainen, zelfs wanneer ze alleen spelen. Deze manier van spelen geeft kinderen de mogelijkheid om verschillende sociale interacties en scenarioā€™s uit te spelen op een veilige en gecontroleerde manier. Door de figuren een rol te geven zal het gedachtenproces op gang worden gezet en kan de wereld beter worden begrepen door middel van het spelen.

Het Playmobil Politiebureau Met Cel is een leuke manier voor kinderen om concepten te verkennen: goed, slecht, handhaving zijn allemaal populaire themaā€™s voor jongens van 6. Spelen geeft kinderen ook positieve waarden mee rondom onze hulpdiensten.

Voordelen
 • Stimuleert fantasierijk spelen in een afgebakende wereld
 • Kinderen hebben de mogelijkheid om een rollenspel uit te voeren met verschillende scenarioā€™s
 • Bevorderding van positieve waarden
 • Kan worden gebruikt met andere Playmobil sets
 • Robuust, gebouwd om lang mee te gaan

Nadelen
 • Groot object tijdens het bouwen; veel opslagruimte nodig

 

7. The Original The Floor is Lava!

Waarom we ervan houden: Een leuk bordspel voor het hele gezin dat actief spel en verbeelding stimuleert voor jongens van 6 jaar.

Dit spannende spel verandert elke vloer in een spannend lavaveld waar kinderen overheen kunnen springen. De schuimrubberen “veiligheidsstenen” vormen een leuke hindernisbaan die aanzet tot fysieke activiteit. Jongens van zes zullen het geweldig vinden om van steen naar steen te springen en de hete lava eronder te ontwijken.

Ontworpen voor zowel binnen als buiten, biedt het schermvrij vermaak dat het hele gezin in beweging brengt. De duurzame, slipbestendige stenen kunnen energiek spel aan en houden kinderen stevig op hun voeten. Een interactief spel dat een actieve verbeelding stimuleert voor jongens en meisjes vanaf 5 jaar.

Voordelen
 • Bevordert lichaamsbeweging
 • Schuimrubberen stenen zijn gedempt en slipvast
 • 27 uitdagingskaarten zorgen voor afwisseling
 • Leuk familievermaak

Nadelen
 • Het beste voor vlakke oppervlakken binnen en buiten

 

8. Code & Go Robotmuis Programmeren Activiteitenset

Code & Go Robot Mouse Activity Set

Waarom we ervan houden: Introduceer kinderen aan wetenschappelijke vaardigheden op een vroeg moment en leer op speelse wijze programmeren.

Dit cadeau focust op de introductie van wetenschappelijke vaardigheden en programmeren in het bijzonder. Het is ideaal voor een jongen van 6 die een interesse begint te tonen in computers. De Code & Go Robotmuis Activiteitenset helpt kinderen een muis te programmeren.

Het idee is om de muis door een doolhof te laten navigeren. Kinderen leren problemen op te lossen en kritisch te denken. Ook leren ze vooruit te denken en de muis te programmeren. Het is een erg leerzaam cadeau, met vaardigheden die je niet altijd in school zal leren maar steeds belangrijker worden in de wereld van vandaag.

Voordelen
 • Vroege introductie aan wetenschappelijke vaardigheden
 • Leren programmeren
 • Bevorder kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden
 • Licht en geluid aanwezig
 • Opties voor beginners en geavanceerde gebruikers

Nadelen
 • Kind kan hulp nodig hebben om te kunnen beginnen

 

9. Nerf Elite Titan NStrike

Nerf Elite Titan Toy Blaster

Waarom we ervan houden: De droom van elke jongen van 6! Een Nerf geweer met enorme capaciteit, goed voor hand-oog coƶrdinatie door te schieten.

Nerf guns zijn een leuk speelgoed voor jongens van 6 die houden van ā€˜oorlogje spelenā€™ met vriendjes. Doelen raken met de Nerf Elite Titan is erg leuk. Het heeft ruimte voor veel projectielen, waardoor het kind kan blijven schieten zonder te moeten herladen. Het volledig geautomatiseerde systeem maakt schieten makkelijk en geeft je kind de mogelijkheid de focus te leggen op het richten, wat goed is voor de hand-oog coƶrdinatie.

Rondrennen en spelen met de Nerf Elite Titan is goed voor de fysieke beweging, welke kinderen fit houd. Wanneer je een cadeau wil geven waar een jongen van 6 gelukkig van wordt, zal dit zeker een hit zijn.

Voordelen
 • Volledig gemotoriseerd
 • Grote capaciteit voor projectielen
 • Goed voor hand-oog coƶrdinatie
 • Stimuleert fysieke activiteit

Nadelen
 • Groter speelgoed; opslagruimte nodig

 

10. Hudora Basketbalframe

Hudora All Stars Basketball Stand

Waarom we ervan houden: Help een 6-jarige interesse in sport te ontwikkelen of na te streven. Stimuleert fysiek buiten spelen en houd kinderen gezond en fit.

Dit Hudora All Stars Basketbalframe is een basketbalhoepel met standaard en paal, waardoor muurbevestiging niet nodig zal zijn. Je kunt de standaard verplaatsen als je deze nodig hebt en op andere momenten opslaan. Naast het ontwikkelen van interesse in sport, vooral basketbal of netbal, zal de Hudora All Stars Basketbal standaard vooral de 6-jarige stimuleren om meer buiten te spelen om ze actief, fit en gezond te houden.

Basketbal, maar ook soortgelijke sporten helpen om coƶrdinatie, voornamelijk hand-oog coƶrdinatie, te bevorderen wat later het schrijven makkelijker zal maken. Wanneer de jongen van 6 waar je iets voor koopt houd van sporten dan is dit een geweldige manier om die passie te groeien.

Voordelen
 • Moedigt buitenspelen aan
 • Ontwikkeling van interesse in sport
 • Groeit fysieke activitiet, houd kinderen gezond
 • Goed voor de hand-oog coƶrdinatie
 • Geen muurbevestiging nodig

Nadelen
 • Veel buitenruimte zal nodig zijn

 

11. Smart Sketcher Projector

Smart Sketcher Projector

Waarom we ervan houden: Met hun eigen fotoā€™s en afbeeldingen mooie tekeningen maken zal de interesse in kunst en creativiteit vergroten.

De meeste 6-jarige kinderen houden van kunst en sommige hebben een natuurlijke aanleg voor tekenen, terwijl anderen het juist verschrikkelijk ingewikkeld vinden om hun fantasie tot leven te brengen. De Smart Sketcher Projector projecteert afbeeldingen en fotoā€™s op papier, waardoor het kind de vormen kan natekeken of hun eigen ontwerp kunnen maken. Door de lijnen te volgen zal het resultaat erg positief zijn voor kinderen. Ook is het goed voor hand-oog coƶrdinatie, fijne motoriek en concentratie, welke allemaal belangrijk zijn voor de schrijfvaardigheden van kinderen van 6 jaar oud.

Jongens van 6 houden er ook van om tekeningen voor zichzelf te maken, bijvoorbeeld voor hun slaapkamer, vrienden of familie. De Smart Sketcher Projector is een geweldige manier om de artistieke en creatieve kant van een 6 jaar oude jongen naar boven te halen.

Voordelen
 • Interactieve geluiden en special effects
 • Je eigen fotoā€™s en afbeeldingen gebruiken
 • Stimuleert creativiteit en artistieke vaardigheden
 • Goed voor de hand-oog coƶrdinatie

Nadelen
 • Batterijen benodigd

 

12. ThinkGizmos RoboShooter

ThinkGizmos RoboShooter

Waarom we ervan houden: Een geweldige interactieve robot met licht, geluiden, schietende projectielen en meer met een druk op de knop van de afstandsbediening!

Veel jongens van 6 vinden robots geweldig, dus spelen met een robot is een leuke manier om die interesse verder te vergroten. Omdat de ThinkGizmos RoboShooter bestuurd wordt op afstand heeft hij functies als schieten, lichtjes, geluiden en stemopnames. Het stimuleert het gebruik van technologische vaardigheden.

De ThinkGizmos Roboshooter spreekt ook meerdere talen en zal veel fantasierijk en creatief spelen stimuleren, vooral met de stemrecorder. Kinderen vinden het leuk om de robot door het huis te sturen om een bericht te versturen! Een geweldig cadeau voor een jongen van 6 jaar oud met interesse in robotica of technologie.

Voordelen
 • Stemopnames, afvuren van projectielen, licht en geluid
 • Spreekt meerdere talen
 • Bestuurbaar met afstandsbediening
 • Stimuleert fantasierijk spelen

Nadelen
 • Batterijen benodigd

 

13. Fidget Kubus die van Vorm Verandert

Waarom we ervan houden: Vermakelijk speelgoed dat tot de verbeelding spreekt en de creativiteit stimuleert als het in meer dan 70 unieke vormen en ontwerpen wordt gemanipuleerd.

Laat de verbeeldingskracht de vrije loop met de Shashibo Shape-Shifting Box. Dit fascinerende speelgoed zal elke zesjarige jongen zeker bekoren met eindeloze mogelijkheden voor plezier en creativiteit. Dit is niet zomaar een doos, het is een geometrisch wonder dat op magische wijze verandert in meer dan 70 verschillende vormen. Het unieke ontwerp heeft onderling verbonden magnetische zijkanten die gevouwen, gedraaid en gecombineerd kunnen worden om betoverende patronen en structuren te creƫren. Dit speelgoed prikkelt de nieuwsgierigheid en daagt jonge geesten uit om creatief te denken terwijl ze nieuwe vormen en psychedelische ontwerpen ontdekken.

Naast het plezier heeft het ook veel voordelen voor de ontwikkeling van het kind. Het verbetert de fijne motoriek wanneer kinderen de zijkanten manipuleren en omvormen om verschillende vormen en ontwerpen te maken, terwijl de puzzelachtige aard van het speelgoed de probleemoplossende vaardigheden en het kritisch denken stimuleert. Het is ook een geweldig fidget-speeltje, waarvan gezegd wordt dat het stress en angst wegneemt. Dit kleurrijke en zeer verslavende speelgoed zal kinderen en ouders urenlang fascineren.

Voordelen
 • Low-tech, high-fun speelgoed
 • Verbetert de fijne motoriek
 • Verbetert het kritisch denken
 • Ontwikkelt probleemoplossende vaardigheden
 • Fidget-speelgoed voor stressverlichting

Nadelen
 • Kan stuk gaan als er niet op de juiste manier mee wordt omgegaan

 

14. Osmo Genius Starter Kit voor iPad

Osmo Genius Starter Kit

Waarom we ervan houden: Dit pakket is ontworpen om te worden gebruikt met een iPad maar heeft veel leerzame spelletjes die probleemoplossend vermogen en logica bevorderen: Een oplossing voor te veel schermtijd?

Kinderen houden van technologie, helaas zit hier vaak een hoop schermtijd aan vast, wat een bron van stress en conflict voor ouders van 6-jarigen kan worden. Als de 6-jarige een iPad of toegang tot een iPad heeft, dan kan de Osmo Genius Starter Kit een goed cadeau voor ze zijn, omdat het op positieve manier schermtijd motiveert.

De Osmo Genius Starter Kit is een set aan materialmen welke kunnen worden gebruikt samen met een app op de tablet. De materialen zijn fysieke objecten die je kunt oppakken en manipuleren tijdens interactie met het spel op het scherm. De spellen en materialen zijn allemaal leerzaam en gericht op wetenschap, logica, probleemoplossend vermogen en innovatie.

Voordelen
 • Gebruikt technologische interesse van kinderen
 • Echt leren in de praktijk
 • Leert nummers, letters, woorden en rekenen
 • Bevordering van logica en probleemoplossende vaardigheden

Nadelen
 • Nodig om een iPad te gebruiken

 

15. Wie Is Het?

Wie Is Het?

Waarom we ervan houden: Interactief bordspel dat spraak, taal en logica traint.

Wie Is Het? is een klassiek familie bordspel welke kinderen van 6 ook goed kunnen spelen. Wie Is Het? vraagt spelers een proces van eliminatie door te lopen om het karakter te vinden dat de andere speler heeft gekozen. Dit behoeft logica en probleemoplossend vermogen, maar zal ook spraak en taalvaardigheden bevorderen. De juiste informatie achterhalen zal inhouden dat kinderen de juiste vragen moeten stellen.

Bordspellen spelen met anderen zal ook op sociaal vlak helpen: etiquette en spelregels van spellen en sociale vaardigheden (zoals beurt afwachten, eerlijk spelen) zijn allemaal relevant. Een leuke manier voor iemand van 6 jaar oud om een familiespel te spelen.

Voordelen
 • Samen sociaal spelen
 • Stimuleert sociale vaardigheden en op de beurt wachten
 • Goed voor spraak en taalvaardigheden
 • Groeit de kennis rondom logica

Nadelen
 • Andere speler is nodig

 

16. Playmobil Porsche

Playmobil Porsche

Waarom we ervan houden: Porsche auto die op afstand bestuurbaar is, perfect voor Playmobil figuren en fantasierijk spelen!

De Playmobil Porsche is gebaseerd op de Playmobil film en kan ook met andere Playmobil sets worden gebruikt om fantasierijk sociaal spelen te bevorderen. De Porsche, figuren en accessoires kunnen worden gebruikt om sceneā€™s te spelen van de film of andere sociale scenarioā€™s, wat het begrip van dit soort situaties zal bevorderen.

De Playmobil Porsche is ook op afstand bestuurbaar, wat de kennis en het gebruik van technologie door kinderen zal bevorderen. Deze set kan een goed beginpunt zijn voor een Playmobil collectie, of een toevoeging aan een al bestaande en groeiende collectie, vooral voor fans van de film.

Voordelen
 • Gebaseerd op de Playmobil film
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Afstandsbediening leert kinderen over technologie
 • Geschikt om te gebruiken met andere Playmobil sets

Nadelen
 • Batterijen benodigd
 • Al in elkaar gezet, geen bouwen nodig

 

17. Intex Opblaadbare Eend

Intex Inflatable Duck

Waarom we ervan houden: Een klassiek stuk speelgoed voor in het zwembad om meer zekerheid te krijgen in het water en om kinderen actief te houden.

Zwemmen is een goede beweging voor jonge kinderen en rond de leeftijd van 6 jaar oud zullen veel kinderen al wat meer zekerheid hebben in het water. Onder toezicht van een volwassene kan deze leuke opblaasbare eend worden gebruikt om kracht en fitheid te trainen. De twee handvatten helpen het geheel te stabiliseren in het water, waardoor hij moeilijk kan kapseizen, wat goed is voor de zekerheid van de kinderen.

Zwemmen is ook goed voor de groffe motoriek, omdat ze hun lichaam leren bewegen in het water. De opblaasbare eend zal ook andere acties stimuleren, zoals jezelf optrekken, balanceren en kracht trainen. Dit is allemaal goed om later betere controle te hebben voor het schrijven.

Voordelen
 • Helpt kinderen meer zekerheid te krijgen in het water
 • Leuke manier om fysieke activiteit te stimuleren en te verbeteren
 • Handvatten zijn stevig
 • Inclusief reparatie kit

Nadelen
 • Toegang tot een zwembad is benodigd
 • Toezicht van een volwassene belangrijk

 

18. Lego City Cargo Treinenset

Lego City Cargo Train Set

Waarom we ervan houden: Combinatie van twee klassieke bouwsets: Lego en een treinenset, met de extra toevoeging van een batterij-bestuurde trein!

Lego en treinensets zijn allebei klassieke vormen van speelgoed die verschillende bouwvaardigheden bevorderen. Deze Lego City Cargo Treinenset combineert beiden! Ook zijn er zes figuren toegevoegd welke fantasierijk spelen stimuleren wanneer de set eenmaal is opgebouwd.

Een ideaal cadeau voor jongens van 6 jaar oud die houden van zowel Lego als treinen. De Lego City Cargo Treinset wordt geleverd met een gemotoriseerde trein die op afstand kan worden bediend middels Bluetooth. Deze is geschikt voor elk ander Lego setje, wat inhoud dat de fantasie van kinderen op vele manieren kan worden geprikkeld.

Voordelen
 • Combineert twee klassieke bouw sets
 • Geschikt om te gebruiken met andere Lego sets
 • Gemotoriseerde train met afstandsbediening die werkt met Bluetooth
 • Inclusief zes mini figuren

Nadelen
 • Veel onderdleen die moeten worden opgeslagen

 

19. Brio Doolhof

Brio Labyrinth

Waarom we ervan houden: Prachtig traditioneel spel, gemaakt van hout en goed voor de hand-oog coƶrdinatie.

Soms is het fijn om terug naar de basis te gaan in deze tijd van interactieve electronica, technologie en schermtijd. Dit Brio Doolhof is een traditioneel doolhofspel, welke goed is voor de hand-oog coƶrdinatie. Het kind moet draaiknoppen gebruiken om het bord te bewegen om een kleine bal door een doolhof heen te leiden.

Hiervoor zijn gerichte vaardigheden, geduld en logica nodig. Ook is het goed voor de fijne motoriek door het opbouwen van flexibiliteit en de kleine spieren in de vingers, welke vervolgens weer schrijven makkelijker zullen maken. Het Brio Doolhof is gemaakt van houd, wat een bijdrage levert aan het traditionele gevoel en de milieuvriendelijke aanpak van dit speelgoed. Een leuk cadeau voor een jongen van 6 jaar oud die al lang alle moderne, technologisch geavanceerde gadgets heeft!

Voordelen
 • Traditioneel spel
 • Gemaakt van hout; milieuvriendelijker
 • Goed voor de hand-oog coƶrdinatie
 • Traint de fijne motoriek

Nadelen
 • Geen opslagruimte voor ballen

 

20. ValueTalks Beschermende Kinderhelm En Beschermers Set

ValueTalks Kids Bike Helmet and Pads Set

Waarom we ervan houden: Een geweldig extra cadeau om een kind veilig buiten te kunnen laten spelen bij verschillende sporten en activiteiten.

Wanneer je weet dat de 6-jarige waarvoor je iets wil kopen een step, fiets of skateboard zal krijgen of een waaghals is, dan zal deze ValueTalks Beschermende Kinderhelm en Beschermers Set een goed cadeau zijn om het erbij te geven. Deze set geeft volledige bescherming voor meedoen in een reeks aan sporten en activiteiten.

Met aanapsbare bandjes zal de set geschikt zijn voor kinderen tussen 3 tot 12 jaar oud en het is comfortabel om te dragen terwijl je aan de buitekant wel harde materialen hebt die het kind beschermen, terwijl ze met plezier buiten kunnen spelen!

Voordelen
 • Bescherming op alle vlakken
 • Verstelbare straps; goed formaat voor kinderen tussen 3-12
 • Geschikt voor verschillende sporten en activiteiten
 • Harde buitenkant maar comfortabel om te dragen

Nadelen
 • Alleen beschikbaar in twee kleuropties

 

21. Hot Wheels City Gator Autowasserette

Hot Wheels City Gator Car Wash

Waarom we ervan houden: Een indrukwekkende autowasserette op grote schaal welke bouwvaardigheden en motoriek bevorderen kan.

De Hot Wheels City Gator Autowasserette is onderdeel van de populaire Hot Wheels serie en kan samen met andere Hot Wheels sets worden gebruikt om speelsessies interessanter te maken. Deze autowasstraat is groot met veel verschillende en interessante functies, zoals kleurveranderende onderdelen.

Deze set samenstellen helpt om bouwvaardigheden te trainen en zal motoriek bevorderen, net als het rondrijden van autoā€™s in en rond obstakels. De Hot Wheels City Gator Autowasserette is een geweldige cadeau voor een jongen van 6 jaar oud die ervan houd om met autoā€™s te spelen en graag fantasie scenarioā€™s speelt.

Voordelen
 • Kleurveranderende eigenschappen
 • Helpt motoriek
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Traint de bouwvaardigheden

Nadelen
 • Groot speelgoed die ruimte nodig heeft om mee te spelen en te bewaren

 

22. Playmobil City Life Gemeubuleerd Schoolgebouw

Playmobil City Life Furnished School Building

Waarom we ervan houden: Kan worden gebruikt om fantasierijk verhalen te vertellen en scenarioā€™s te spelen die gericht zijn op schoolervaringen.

Hoewel kinderen het leuk vinden om hun fantasie te gebruiken, zullen ze ook graag de dingen uitspelen die ze al kennen gebaseerd op scenarioā€™s uit het echte leven. Het Playmobil City Life Gemeubuleerd Schoolgebouw geeft ze hiertoe de mogelijkheid! Twee verdiepingen met een trap, lift, meubels en alle accessoires die je zou verwachten in een echte school. Kinderen kunnen hun kennis uit de echte wereld over school en hun schooldag gebruiken tijdens het spelen.

Als jongens van 6 jaar oud op deze manier spelen zullen ze ook spraak en taalvaardigheden verbeteren, wat nodig is om het verhaal te vertellen of de scenarioā€™s uit te leggen die ze aan het naspelen zijn met de figuurtjes.

Voordelen
 • Kan worden gecombineerd met andere Playmobil sets
 • Stimuleert verhalen vertellen
 • Goed voor fantasierijk spelen
 • Geschikt voor de leeftijd qua formaat
 • Accessoires en figuren meegeleverd

Nadelen
 • Groter object; ruimte nodig om te spelen en te bewaren

 

23. Oplaadbare Laser Tag Set

Waarom we ervan houden: Een laser tag-game die vier blasters en vesten bevat zodat jongens veilig plezier kunnen beleven door binnen of buiten als groep te spelen.

Bereid je voor op een energieke ervaring met deze geweldige lasergame. Dit spannende spel, dat is ontworpen om tot de verbeelding van zesjarige te spreken, belooft urenlang speelplezier boordevol actie en biedt tegelijkertijd waardevolle ontwikkelingsvoordelen. Met de innovatieve functies en meeslepende spelervaring stimuleert dit spel het strategisch denken, probleemoplossend vermogen en de effectieve communicatievaardigheden. De set bevat alle benodigdheden voor vier personen en is dus perfect voor speelafspraakjes of feestjes. Terwijl kinderen in teamverband strijden, leren ze samenwerken, strategieƫn plannen en zich aanpassen aan verschillende situaties.

Dit spel is uitgerust met duurzame laserblasters en vesten met ingebouwde sensoren en biedt urenlang actief speelplezier. De oplaadbare batterijen zorgen voor lange speelsessies zonder het gedoe van lege batterijen die vervangen moeten worden, zodat kinderen volledig in de spanning kunnen opgaan. Het spel kan zowel binnen als buiten gespeeld worden, wat flexibiliteit biedt voor de speeltijd. Of het nu gaat om het organiseren van spannende missies in de achtertuin of het creƫren van epische gevechten in de woonkamer, de jongens zullen hun verbeelding de vrije loop kunnen laten en plezier beleven aan dit actieve spel.

Voordelen
 • Vesten met sensoren die de statistieken bijhouden
 • Inclusief vier sets uitrusting
 • Stimuleert het spelen in groepsverband
 • Stimuleert buitenactiviteiten

Nadelen
 • Beperkt sensorbereik

 

Slotwoorden

Deze verzameling speelgoed en cadeauā€™s voor 6-jarige jongens bevat een brede selectie aan producten welke de verschillende behoeften en interesses van kinderen zal bevredigen. Alle keuzes bevorderen verschillende typen ontwikkeling en vaardigheden zonder dat ze te veel gericht zijn op het leerzame aspect

Bij het zoeken door deze lijst in de speurtocht naar het perfecte cadeau voor een jongen van 6 jaar oud waar je iets voor wil kopen, hebben we je hopelijk geĆÆnspireerd. Er zullen altijd dingen tussen staan die je inspireren, of wellicht ben je iets tegen gekomen waar je nog nooit aan gedacht had om als cadeau te geven.

Meer inspiratie nodig?

Gabi van Kessel
Over Gabi van Kessel

Ik ben een yogalerares die graag cadeaus geeft en anderen wil helpen om het perfecte cadeau te vinden voor vrienden, familieleden, collega's... iedereen! Ik weet dat het soms moeilijk kan zijn om het juiste cadeau te vinden en daarom wil ik daar graag bij helpen. Cadeaus geven gaat niet alleen over geld uitgeven, het gaat erover dat je laat zien dat je om iemand geeft!