24 unieke en leuke cadeaus voor jongens van 1 jaar oud

Laatst bijgewerkt op 2 mei, 2024

Geplaatst op

GiftExperts wordt gesteund door lezers. Als u een aankoop doet via een link op onze site, kunnen wij een commissie verdienen.

Tegen de tijd dat een babyjongen zijn eerste verjaardag bereikt, heeft hij een ongelooflijke transformatie ondergaan, waarbij hij evolueert van een kleine, slaperige zuigeling tot een bijna-peuter met een unieke persoonlijkheid. Tijdens dit eerste jaar vindt zowel zijn fysieke als mentale groei plaats in een tempo dat zijn weerga niet kent.

Als je op zoek bent naar een cadeau voor een jongetje van een jaar dat zijn ontwikkeling blijft bevorderen, kan deze compilatie van 24 suggesties nuttig zijn. We hebben speelgoed en cadeaus opgenomen die verschillende aspecten van de groei bevorderen en inspelen op de verschillende interesses en persoonlijkheden van kleine jongens, zodat je zeker iets geschikts vindt voor de jongen voor wie je gaat winkelen.

1. Houten Ramp voor Raceauto’s

Waarom we ervan houden: Leuk speelgoed dat is ontworpen met het oog op veiligheid, dat de probleemoplossende vaardigheden stimuleert en de oog-handcoƶrdinatie verbetert.

Deze houten ramp voor raceauto’s van Top Bright is een geweldig cadeau voor elke Ć©Ć©njarige die van auto’s houdt. Het ontwerp met meerdere niveaus maakt gebruik van de zwaartekracht om de auto’s naar de onderste helling te laten rollen, dus er zijn geen batterijen nodig, alleen verbeelding.

Dit kleurrijke speelgoed bestaat uit een ramp en vier auto’s, elk met een andere kleur. De ramp is gemaakt van hout en BPA-vrij plastic en de auto’s zijn gemaakt van massief hout, met peuters in gedachten. De metalen assen die de vier wielen vasthouden zijn permanent bevestigd zodat ze niet verwijderd kunnen worden, wat betekent dat er geen kleine onderdelen zijn die een gevaar kunnen vormen voor jonge kinderen. Dit leuke speelgoed helpt bij het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden zoals de oog-handcoƶrdinatie en fijne motoriek. Kinderen leren over oorzaak & gevolg en ontwikkelen probleemoplossende vaardigheden wanneer ze uitzoeken hoe ze de auto’s van de hellingen kunnen laten rijden. Dit cadeau zorgt voor urenlang vermaak voor de gelukkige peuter waarvoor jij iets wilt kopen.

Voordelen
 • Verbetert de oog-handcoƶrdinatie
 • Ontwikkelt de fijne motoriek
 • Geeft inzicht in oorzaak en gevolg
 • Zonder batterijen

Nadelen
 • De auto’s kunnen vast komen te zitten in de ramp

 

2. VTech KidiBeats Drum Set

Waarom we ervan houden: Dit interactieve drumstel laat 1-jarigen swingen terwijl ze muziek maken, leren en motorische vaardigheden ontwikkelen.

De VTech KidiBeats Drumset is leuk muzikaal speelgoed dat perfect past bij de ontluikende interesse van een 1-jarige in muziek maken. Het wordt geleverd met drie drumpads en een bekken, die elk unieke geluiden maken die de zintuiglijke ontwikkeling op deze leeftijd bevorderen. Peuters kunnen meespelen op 9 verschillende melodieƫn in leuke muziekstijlen en meezingen met letters, cijfers en meer.

Met 4 standen, zoals vrij spelen, meelopen, letters en cijfers, vermaakt dit drumstel je urenlang terwijl je vaardigheden ontwikkelt. LED-lampjes op elk drumpad zorgen voor extra visuele stimulatie. Trommelstokken zijn inbegrepen zodat peuters kunnen spelen op de bijgevoegde trommels en bekkens en zo aan hun motorische coƶrdinatie kunnen werken. De interactieve lichtjes, geluiden en texturen prikkelen de zintuigen en nieuwsgierigheid van peuters van 1 jaar en stimuleren de verbeelding, creativiteit en het leerproces.

Voordelen
 • Bouwt muziek-, zintuiglijke en motorische vaardigheden op
 • 4 standen die zich aanpassen aan de vaardigheden van de peuter
 • Speelt 9 melodieĆ«n in verschillende muziekstijlen
 • Leert letters, cijfers en meer
 • LED-lampjes op drumpads

Nadelen
 • Kan luidruchtig zijn

 

3. Bobby Car Next

Bobby Car Next

Waarom we ervan houden: Zelf voortbewegen, spelen met lampen en geluiden: kinderen zullen niet eens door hebben dat ze hun balans en fysieke kracht aan het trainen zijn

Rond de leeftijd van 1 jaar oud zijn de meeste kinderen oud genoeg om hun eigen gewicht te dragen op hun benen, maar ook zullen ze de kracht hebben om te balanceren. Ook het lopen begint al langzaam te ontwikkelen. Loopwagens helpen om de beenspieren verder te trainen, omdat kinderen hun eigen gewicht voort moeten duwen om de auto voort te bewegen. Ze moeten ook hun ledematen leren coƶrdineren om dit te doen, wat helpt met hun algemene fysieke ontwikkeling.

De Bobby Car is gebouwd om lang meet e gaan, met een hoog gewichtslimiet van 50 kg en in gebouwde kniesteun voor oudere kinderen. Dit is dus een cadeau dat erg lang mee zal gaan. De lampen en de toeter zorgen voor extra entertainment en leren kleintjes om simpele technologie te gebruiken door deze aan en uit te zetten.

Voordelen
 • Gemaakt om lang mee te gaan
 • Neutrale kleuren ā€“ kan ook door jongere broertjes of zusjes worden gebruikt
 • Opening ā€™kofferbakā€™ om speelgoed in te bewaren
 • Stimuleert fysieke ontwikkeling
 • Lichten gaan automatisch uit, wat goed is voor stroomverbruik

Nadelen
 • Batterijen benodigd
 • Veel supervisie van ouders nodig

 

4. Brio Mijn Eerste Luxe Treinenset

Brio My First Railway

Waarom we ervan houden: Klassieke treinbaan speelgoed welke bouwen, coƶrdinatie en fantasie verder traint.

Treinbanen zijn een klassiek speelgoed voor kinderen die vaak worden gegeven aan jongens van 1 jaar om een goede reden; treinbanen staan garant voor verschillende leermogelijkheden. Ze zijn op veel verschillende manieren te gebruiken, dus er is niet slechts Ć©Ć©n manier om te spelen. Kinderen kunnen de baan op hun eigen manier bouwen en experimenteren met hun bouwvaardigheden en fantasie.

Treinbanen bouwen behoeft een goede fijne motoriek en precisie, terwijl treinen over de baan laten rijden fysieke vaardigheden en bewegingen als bukken, kruipen en op de plaats bewegen mogelijk maakt. De Brio Mijn Eerste Luxe Treinenset past bij andere typen houten banen die op verschillende manieren kunnen worden gebruikt als de kinderen ouder worden.

Voordelen
 • Klassiek en tijdloos speelgoed
 • Stimuleert bouwvaardigheden
 • Bevorderd fysieke vaardigheden en kracht
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Verbind met andere houten treinbanen

Nadelen
 • Volwassene nodig om te helpen met bouwen

 

5. Fisher-Price Laugh & Learn Baby Toy Game & Learn Controller

Waarom we ervan houden: Deze nep-videogamecontroller betrekt baby bij het spel en leert hem spelenderwijs begrippen als letters, cijfers, vormen en kleuren.

De Fisher-Price Laugh & Learn Game & Learn Controller ziet eruit als een gamecontroller voor mama en papa. Maar dit is een controller die speciaal voor baby’s is gemaakt en waarmee ze kunnen lachen en leren met lichtjes, muziek en zinnetjes.

Baby’s vanaf 6 maanden kunnen op de gemakkelijk vast te pakken vormknoppen drukken om liedjes, woorden en geluiden te horen die hun groeiende geest stimuleren. Er is ook een joystick en een tuimelschakelaar om de motorische vaardigheden op te bouwen. Met twee standen – Leren en Spelen – groeit dit speelgoed met baby mee door de ontwikkelingsfases tot 3 jaar.

Voordelen
 • Leert alfabet, getallen, kleuren, vormen
 • Twee standen die zich aanpassen aan de leerfase van de baby
 • Leuke lichtjes, muziek en zinnetjes
 • Gemakkelijk vast te pakken vormknoppen
 • Joystick en tuimelschakelaar ontwikkelen motorische vaardigheden

Nadelen
 • Batterijen vereist

 

6. Lego Duplo Classic Deluxe Opbergdoos

Lego Duplo Classic Brick Box Building Set

Waarom we ervan houden: Duplo is tijdloos en gemaakt om lang mee te gaan, met voldoende fantasierijk spel en bouwmomenten om ook leerzaam te zijn.

Duplo verliest niet veel van zijn aantrekkingskracht naarmate de generaties vorderen; veel mensen met oudere kinderen hebben zelf nog een doos Duplo staan voor wanneer kleintjes op bezoek komen. Wellicht komt dit door de vele toepassingen en het feit dat het een speelgoed is dat tijdloos is door de jaren heen.

De Lego Duplo Classic Deluxe Opbergdoos is een set van 85 onderdelen die kinderen de mogelijkheid geeft om hun eigen gebouwen te ontwerpen en bouwen. Ook worden enkele ideeĆ«n en suggesties meegeleverd om hierbij te helpen. Rond 1 jaar oud zullen de meeste babyā€™s het leuk vinden om dingen te bouwen, er wordt dan al een start gemaakt met de ontwikkeling van vaardigheden nodig om speelgoed als Duplo te gaan gebruiken.

Voordelen
 • Tijdloze favoriet ā€“ geliefd bij vele generaties
 • Fantasievol spelen op vele manieren
 • Ontwikkelt kracht en vaardigheid in handen
 • Handige opslagdoos

Nadelen
 • Gemaakt van plastic
 • Jonge peuters hebben wellicht wat hulp nodig

 

7. Muzikale en Lichtgevende Robot

Waarom we ervan houden: Interactief speelgoed dat de fijne motoriek ontwikkelt en tegelijkertijd de verbeelding stimuleert voor uren muzikaal plezier.

Als je op zoek bent naar leuk speelgoed dat ook goed is voor de ontwikkeling, kies dan dit cadeau voor de Ć©Ć©njarige jongen voor wie je gaat winkelen. Deze interactieve robot van Hahaland heeft heel wat functies die ongetwijfeld voor urenlang plezier zullen zorgen. De robot licht niet alleen op en speelt muziek, maar heeft ook beweegbare armen en benen die leuke klikgeluiden maken wanneer ze in beweging zijn. De draaiknop op het hoofd van de robot laat zelfs de ogen van de robot bewegen, nog wat extra speelplezier om een jongetje bezig te houden.

Spelen met dit speelgoed zorgt voor de ontwikkeling van de zintuiglijke waarneming en stimuleert de verbeelding. De knoppen en bewegende ledematen ontwikkelen ook de fijne motoriek wanneer het kind leert om ze zelf te bewegen. Dit speelgoed is gemaakt van BPA-vrij en ftalaatvrij plastic en heeft gladde randen waardoor het extra veilig is. Houd er rekening mee dat dit speelgoed batterijen nodig heeft die niet zijn inbegrepen. Maar als de batterijen er eenmaal in zitten, zullen de muziek en de lichtjes zeker een succes zijn bij de kleine jongen die dit coole cadeau krijgt.

Voordelen
 • Ontwikkelt de fijne motoriek
 • Stimuleert zelfstandig spelen
 • Niet-giftige materialen

Nadelen
 • Batterijen niet inbegrepen

 

8. Munchkin Eenden Babybad Met Witte Warmtesensor

Munchkin White Hot Inflatable Duck Bathtub

Waarom we ervan houden: Een eigen opblaasbaar badje voor de kleintjes met genoeg ingebouwde veiligheidsfuncties om ze te helpen adem halen en veilig in het water laten spelen.

Kinderen houden ervan te spetteren en spelen met water. Op een leeftijd van 1 jaar zal het spel een groot plezier zijn voor de zintuigen! Door te spelen in het water zullen de kleintjes zekerder zijn met zwemmen, vullen en legen van bekertjes leren en meer begrip krijgen voor hoeveelheden.

Het Munchkin Eenden Babybad is een opblaasbaar badje voor kinderen die makkelijk kan worden platgemaakt en opgeborgen, waardoor het ook ideaal is voor onderweg Ć©n thuis. Er zijn verschillende veiligheidsmaatregelen ingebouwd, waardoor het kind niet kan wegglippen (een stroeve vloer) en een kleurveranderende temperatuur zal je laten weten als het water te heet is.

Voordelen
 • Ideaal voor op reis
 • Makkelijk op te bergen
 • Ingebouwde veiligheidsfuncties
 • Stimuleert spelen in het water

Nadelen
 • Kan slechts mee tot en met 2 jaar oud

 

9. Interactieve Onderzeeƫr voor in Bad

Waarom we ervan houden: Leuk speelgoed dat het in bad gaan verandert in een leuke en interactieve leerervaring.

Maak van badtijd speeltijd met dit leuke bad-speelgoed. Jongens van ƩƩn jaar zitten niet graag stil, ze willen de hele tijd spelen en ontdekken. Nu kan het badplezier beginnen met deze onderzeeƫr die met een zuignap aan de zijkant van het bad bevestigd kan worden. Met behulp van de meegeleverde gele beker kunnen balletjes en water in de bovenkant van de buis worden gedaan en als je op de oranje knop drukt, komen de balletjes er aan de onderkant weer uit.

Dit speelgoed verbetert meerdere belangrijke ontwikkelingsvaardigheden. De oog-handcoƶrdinatie en fijne motoriek ontwikkelen zich als hij leert om het water en de ballen in de buis te doen. Het kind maakt ook kennis met het concept van oorzaak en gevolg wanneer hij ziet dat de ballen er weer uitkomen wanneer er op de knop gedrukt wordt. Het felgekleurde plastic waarvan het gemaakt is, bevat geen giftige stoffen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat er schadelijke chemicaliƫn in het badwater terechtkomen. Het is gewoon puur plezier waardoor in bad gaan zijn favoriete moment van de dag wordt. Dit is gewoonweg een spetterend cadeau!

Voordelen
 • Geeft inzicht in oorzaak en gevolg
 • Verbetert de fijne motoriek
 • Extra sterke zuignappen
 • Toxinevrij plastic

Nadelen
 • Alleen geschikt voor in bad

 

10. Hape Beestjes Speelkubus

Hape Country Critters Play Cube

Waarom we ervan houden: Een robuuste houden speelkubus die kinderen hun fijne motoriek en probleemoplossende vaardigheden helpt te ontwikkelen met de vele bewegende onderdelen.

Rond Ć©Ć©n jaar oud trekken de meeste kleintjes zich op aan meubels om te staan. Het is een goede vaardigheid om aan te moedigen, omdat het stevigheid in de benen en het lichaam als geheel vormt, wat belangrijk is om te leren lopen. De Hape Beestjes Speelkubus zal kinderen geĆÆnteresseerd houden door de verschillende bewegende onderdelen.

De Hape Beestjes Speelkubus ontwikkelt ook de fijne motoriek van kinderen. Ze moeten namelijk handen en vingers gebruiken om te bewegen en de bewegende onderdelen te manipuleren. Omdat het een houten object is van niet-giftige, kindvriendelijke materialen is deze Speelkubus ook ideaal in een modern en minimalistisch interieur

Voordelen
 • Niet giftige en kindvriendelijke coating
 • Ontwikkelt fijne motoriek
 • Stimuleert staand spelen
 • Stimuleert probleem oplossende vaardigheden
 • Bewegende onderdelen behouden nieuwschierigheid en interesse van het kind

Nadelen
 • Groter speelgoed; benodigd grotere opslagruimte en ruimte om te spelen

 

11. Fisher-Prince Laugh & Learn Rijmend Verhalenboek

Fisher-Prince Laugh & Learn Storybook Rhymes

Waarom we ervan houden: Combinatie van een verhalenboek en interactieve technologie die kleintjes langdurig entertainen en nieuwe dingen leren kan.

Kinderen van 1 houden van boekjes en verhalen, en elke technologie waar ze mee geconfronteerd worden. De Fisher-Price Laugh & Learn Rijmend Verhalenboeken hebben beide van deze elementen en een boek vormt een interactief speelgoed vol verhalen waardoor het kind zijn aandacht vast blijft houden en verschillende leermomenten aanbied.

De paginaā€™s van het Fisher-Price Laugh & Learn Verhalenboek zijn gemaakt van plastic waardoor ook kleine handjes ze makkelijk kunnen omdraaien, wat onder meer de fijne motoriek traint zonder papiersnee. Ook zijn er een aantal knoppen die oplichten en geluiden of muziek maken. Ook leren deze tellen, nummers, woorden, letters en vormen. Hierdoor zal de luistervaardigheid van het 1-jaar-oude kleintje een stuk groeien, maar ook hun woordenschat vergroten

Voordelen
 • Ontwikkelt spraak en taalontwikkeling
 • Stimuleert gebruik van technologie
 • Vergroot begrip van oorzaak en gevolg
 • Leerzaam; tellen, woorden, vormen en letters

Nadelen
 • Benodigd batterijen

 

12. Houten Truck om Vormen te Leren

Lego Duplo My First Alphabet Truck

Waarom we ervan houden: Kleurrijk speelgoed om de vormen te leren sorteren stimuleert het probleemoplossend vermogen en bevordert de oog-handcoƶrdinatie.

Zorg voor meer inzicht in vormen en kleuren met dit praktische speelgoed. Jongens van Ć©Ć©n jaar oud zullen dol zijn op dit speelgoed met vormen dat ontworpen is als een vrachtwagen. Het helpt peuters niet alleen vertrouwd te raken met vormen, maar biedt ook andere leuke functies die het spelen spannend houden.

De vrachtwagen is ontworpen om op een betonmixer te lijken, compleet met een draaiende ton op de achterkant. De ton heeft zeven gaten, elk met een andere vorm die passen bij de bijgeleverde houten blokken. Als alle vormen in de truck zijn geladen, kan deze met de scharnieren gekanteld en geleegd worden, net zoals een echte vrachtwagen. De voorkant van de vrachtwagen heeft een opklapbare voorruit en een kleine houten chauffeur die voorin kan zitten. Dit cadeau helpt de fijne motoriek te verbeteren en stimuleert het probleemoplossend en kritisch denken. De blokken kunnen in de truck worden opgeborgen, wat handig is voor de opslag en om te leren hoe je moet opruimen wanneer het spelen voorbij is.

Voordelen
 • Verbetert de hand-oog coƶrdinatie
 • Ontwikkelt de fijne motoriek
 • Stimuleert het probleemoplossend vermogen
 • Leert het kind iets over vormen en kleuren

Nadelen
 • Het touwtje is te kort om het speelgoed verder te trekken

 

13. Melissa & Doug Mega Racewagen Lader

Melissa & Doug Mega Race-Car Carrier

Waarom we ervan houden: Enorm veel wagens! Deze leuke houten set stimuleert fantasierijk spel en de ontwikkeling van fysieke vaardigheden.

Veel jongens van 1 jaar oud houden ervan om met verschillende typen voertuigen te spelen en de Melissa & Doug Mega Racewagen Lader is een fijne houten set, perfect als cadeau voor een kleine jongen die houd van verschillende soorten voertuigen. De set bevat onder meer 6 gekleurde racewagens en een dubbellaags vrachtwagen voor autotransport.

Als kinderen duwen, trekken en de voertuigen gebruiken wordt hun fysieke kracht ontwikkeld en zal ook de fantasie worden geprikkeld, ook in deze vroege ontwikkelingsfase. De Melissa & Doug Mega Racewagen Drager is gemaakt van hout en hierdoor milieuvriendelijker dan plastic speelgoed. Het is robuust en gemaakt om lang mee te gaan.

Voordelen
 • Stimuleert duwen, trekken en beweging
 • Verbetering van fysieke vaardigheden
 • Vroeg fantasierijk spel
 • Houten speelgoed; milieuvriendelijker

Nadelen
 • Kleine onderdelen; supervisie nodig

 

14. EverEarth Werkbank met Gereedschap

EverEarth Work Bench with Tools

Waarom we ervan houden: Stimuleert vroeg fantasiespel en helpt de fijne motoriek te verbeteren met een werkbank en gereedschap.

De EverEarth Werkbank met Gereedschap is een mooie, milieuvriendelijke houten speelgoed werkbank die rollenspel stimuleert (denk aan klusjesman of bouwer) en het kind doet alsof hij dingen wil repareren. Ook helpt het bij het bevorderen van de fijne motoriek door de schroeven, spijkers en bouten met de handen te gebruiken. Bij het draaien van de schroeven op hun plek ontwikkelen ze kracht in de vingers en polsen, wat later kan helpen bij het schrijven.

De EverEarth Werkbank met Gereedschap is geschikt voor verschillende leeftijden, omdat een deel van de onderdelen vrij uitdagend zijn.

Voordelen
 • Hout; milieuvriendelijk
 • Vroeg fantasierijk spel
 • Verbetering van fijne motoriek
 • Geschikt voor verschillende leeftijden

Nadelen
 • Kleine onderdelen; supervisie nodig

 

15. Selonis Zachte Ballenbak

Selonis Soft Ball Pit Pool

Waarom we ervan houden: De ballenbak is erg leuk voor kinderen om hun fysieke vaardigheden te ontwikkelen. Een zachte ballenbak in het comfort van je eigen woonkamer!

Ballenbakken zijn geweldig voor de kleintjes! Kinderen van 1 jaar oud zullen uren plezier hebben met springen, klimmen en zwemmen in het bad. Dit alles is goed voor de fysieke vaardigheden en kracht van de kleine hummels.

De Selonis Zachte Ballenbak is anders dan de standaard ballenbakken voor thuis, welke normaal felgekleurd zijn; De zachte stof is bovendien veilig voor kleine kinderen, terwijl het ook stevig genoeg is om rechtop te kunnen staan en tegen klimmen en springen kan. De ballenbak en ballen hebben een mooie kleir en passen in elk intereur. De buitenzijde is bovendien verwijderbaar en kan gewassen worden, waardoor het makkelijk is de ballenbak goed schoon te houden na gebruik.

Voordelen
 • Veel plezier voor kinderen van alle leeftijden
 • Verbetering van fysieke kracht en vaardigheden
 • Verwijderdbare en wasbare buitenzijde
 • Zacht en veilig voor kleine kinderen
 • Stijlvol en modern, past in het interieur

Nadelen
 • Opruimen vergt tijd

 

16. Little Tikes Schildpad Zandbak

Little Tikes Turtle Sandbox

Waarom we ervan houden: Veilige en stevige zandbak die veel mogelijkheid bied voor zintuigelijk spel en plezier.

De Little Tikes Schildpad Zandbak is een ideale bak voor 1-jarige kinderen om buiten te spelen. Het formaat is perfect voor voldoende speelruimte in het zand, wat een geweldige zuintuigelijke ervaring is voor babies en peuters, welke vooral leren via hun zintuigen. Er zijn ingebouwde zitplaatsen, waardoor het kind niet in het zand zelf hoeft te zitten, maar dit kan natuurlijk wel als ze dit graag willen!

De Little Tikes Schildpad Zandbak is ook erg veilig, omdat het met een ingebouwd deksel wordt geleverd die het zand droog houden kan en ook bescherd tegen vuil. Zandspullen als emmers, schepjes, bekers kunnen gewoon in de bak worden bewaard, zodat ze de volgende keer direct gebruikt kunnen worden. Het vullen en legen is een leuke speelmethode, welke de fundering legt voor 1-jarigen om wiskundige concepten te begrijpen.

Voordelen
 • Groot opperval voor veel spelen in het zand
 • Stimuleert spelen door te voelen en ervaring
 • Groeit vroege conceptbegrip van rekenen
 • Geleverd met ingebouwd deksel om zand af te schermen
 • 2 zitplekken

Nadelen
 • Buitenruimte nodig
 • Zand apart kopen

 

17. Step2 Whisper Ride II Duwauto

Step2 Whisper Ride II Ride-On Push Car

Waarom we ervan houden: Een wagen om te duwen, wat een geweldige manier is voor kinderen om zich rond te bewegen, terwijl ze hun fysieke kracht ontwikkelen.

Een alternatief voor een wandelwagen of loopwagen, dat is exact wat deze Step2 Whisper Ride II Duwauto is. Een speelgoed dat ouders kunnen voortduwen, waardoor het handig is voor spelen Ć©n transport! Terwijl het kind wordt voortgeduwd zal zijn balans en kracht verbeteren tijdens het zitten, maar ook zullen ze experimenteren met technologie en oorzaak en gevolg door het drukken op de toeter.

De Step2 Whisper Duwauto heeft een handvat die makkelijk kan worden ingeklapt, waardoor opslag een stuk makkelijker zal zijn. Ook zijn er bekerhouders voor kind en ouder, een veiligheidsriem voor het kind en gladde wielen die weinig geluid maken. Dit maakt het wandelen door de omgeving een prettige ervaring met deze wagen.

Voordelen
 • Rijwagen die balans en kracht vergroot
 • Toeter vergroot begrip van oorzaak en gevolg
 • Stimuleert fysieke vaardigheden
 • Vergroot de tijd die buiten wordt besteed
 • Vouwbare duwhendel, handig voor opslag

Nadelen
 • Volwassene nodig om te duwen
 • Opslagruimte nodig

 

18. Aquadoodle Classic Grote Tekenmat

Aquadoodle Classic Large Water Doodle Mat

Waarom we ervan houden: Spelen zonder rommel en makkelijk opvouwen, dat klinkt goed. Deze tekenmat stimuleert de creativiteit en groffe motoriek.

De Aquadoodle Classic Grote Tekenmat is het ideale cadeau voor een jongen van 1 jaar, omdat het de zintuigen stimuleert en geen rommel produceert. Spelen met de zintuigen is erg belangrijk voor jonge kinderen, omdat het de beste manier is waarop ze leren. Toch kan dit soort speelgedrag al snel veel rommel opleveren, dus veel ouders maken er niet graag gebruik van in huis. De Aquadoodle lost dit probleem op, alleen een klein beetje water hoeft in de pen te worden gedaan om er urenlang mee te kunnen tekenen.

Tekenen activeert de creativiteit van kinderen bij het maken van vormen. E nook is het goed voor de groffe motoriek en begrip van oorzaak en gevolg, wat later tekenen makkerlijker zal maken. De Aquadoodle kan makkelijk worden gevouwen voor opslag, waardoor het een prima cadeau is voor een jongen van 1 jaar oud.

Voordelen
 • Spelen zonder rommel
 • Spelen door te voelen
 • Stimuleert groffe motoriek
 • Verbetering van begrip oorzaak en gevolg
 • Vouwen om te bewaren

Nadelen
 • Groter object, ruimte nodig om te spelen

 

19. Hape Hamertafel met Xylofoon

Hape Pound and Tap Bench with Slide Out Xylophone

Waarom we ervan houden: Een multifunctioneel muziekinstrument die een flinke hoeveelheid vaardigheden aanmoedigen kan.

Muziek maken is een favoriet tijdverdrijf voor veel kinderen. Vooral kindjes van 1 jaar oud houden van het experimenteren met geluid. De Hape Hamertafel met Uitschuifbare Xylofoon is een prachtige houten stuk speelgoed die op verschillende manieren kan worden gebruikt. Kinderen kunnen hun motoriek verbeteren door de hamer te gebruiken met de ballen, welke dan op de noten van de xylofoon vallen en geluid maken. Dit is een nieuwe manier om oorzaak en gevolg te leren begrijpen.

De Hape Hamertafel met Xylofoon kan ook zonder het muziekinstrument worden gebruikt, zodat de xylofoon apart kan worden gebruikt. Dit stimuleert experimentatie met muziek, luistervaardigheden en creativiteit.

Voordelen
 • Multifunctioneel; kan op verschillende manieren worden gespeeld
 • Gemaakt van hout; milieuvriendelijker
 • Verbeterde luistervaardigheden
 • Muziek en creativiteit
 • Stimuleert motoriek

Nadelen
 • Volume controle afwezig!

 

20. Fisher-Price Smart Stages Puppy

Fisher-Price Smart Stages Puppy

Waarom we ervan houden: Een knuffel die spelenderwijs spraak en taal helpt te ontwikkelen met veel leerzame momenten.

De Fisher-Price Smart Stages Puppy is een schattige en zachte puppy met veel interactieve knoppen om mee te spelen. De handen, voeten, oren en het hart kunnen worden ingedrukt voor verschillende effecten, welke het begrip voor oorzaak, gevolg en technologie zal versterken.

Momenten om te kunnen leren zijn er genoeg, omdat de Smart Stages Puppy woorden, kleuren letters en nummers leert door op de knoppen te drukken. Hierdoor worden ook de luistervaardigheden en taalontwikkeling gestimuleert, wat kan worden aangepast aan de ontwikkeling en leeftijd van het kind. De Smart Stages Puppy heeft drie verschillende ā€˜niveauā€™sā€™ om te leren die kunnen worden gekozen. Dit systeem zorg ervoor dat de Smart Stages Puppy een speelgoed is waar een 1-jarige jongen meerdere jaren mee vooruit kan.

Voordelen
 • Zacht en knuffelbaar speelgoed
 • Leerzaam ā€“ leert woorden, kleuren, letters en nummers
 • Verbeterd begrip van oorzaak en gevolg
 • Stimuleert spraak en taalontwikkeling

Nadelen
 • Batterijen benodigd

 

21. Green Toys Kiepwagen

Green Toys Dump Truck

Waarom we ervan houden: Een klassieke kiepwagen, welke de fantasie en fysieke kracht helpt ontwikkelen. Gemaakt van stevige, milieuvriendelijke materialen.

Green Toys staan bekend om hun kwaliteit, het speelgoed wordt vaak gekozen door de dagopvang omdat ze robuust, stevig en volledig gifloos zijn. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele plastic speelgoed, omdat het gemaakt is van gerecycled plastic zonder BPA, PVC, of andere slechte stoffen.

De Green Toys Kiepwagen helpt kinderen experimenteren met en verbeteren van hun vaardigheden gericht op duwen, trekken en sturen. Kinderen hebben ook de optie om de wagen te vullen en legen, wat fantasierijk spel stimuleert, ditz al de fysieke vaardigheden verbeteren tijdens het spelen.

Voordelen
 • Kindvriendelijk; gaat lang mee
 • Milieuvriendelijk; gemaakt van gerecycled plastic
 • Stimuleert fantasievol spelen
 • Werkende kiepklep stimuleert fysieke vaardigheden
 • Stimuleert beweging doordat het kind duwt en trekt

Nadelen
 • Iets duurder dan de alternatieven die geen gerecycled plastic als basismateriaal gebruiken

 

22. Brio Wilde Hommel Trekdier

Brio Pull-along Bumblebee

Waarom we ervan houden: Geweldige houten sleep speelgoed die fysieke vaardigheden en beweging stimuleert.

Trekspeelgoed zijn een geweldige keuze voor een jongen van 1 jaar. Rond die leeftijd beginnen kinderen hun grenzen te verleggen rondom wat hun fysieke limieten zijn. Ze worden beter in kruipen, rondtrekken, en snel genoeg ook lopen. Een stuk speelgoed hebben die met ze mee kan worden genomen op elk moment is erg aantrekkelijk op de leeftijd van 1 jaar, wat ze stimuleert om meer fysiek te bewegen.

Dit Brio trekdier in de vorm van een hommel is een leuke houten toevoeging welke zelfs kan zoemen tijdens het meenemen, zonder dat er stroom voor nodig is. Dit helpt het oorzaak-gevolg begrip van de kleintjes te bevorderen, als ze het speelgoed trekken horen ze het geluid.

Voordelen
 • Houten speelgoed; milieuvriendelijker
 • Stimuleert fysieke vaardigheden en beweging
 • Groeit het begrip van oorzaak en gevolg
 • Vormt een zoemend geluid zonder batterijen

Nadelen
 • Zwaar speelgoed; kan mogelijk gevaarlijk zijn wanneer je ermee in het rond slingert

 

23. VTech Turn & Learn Chauffeur

VTech Turn & Learn Driver

Waarom we ervan houden: Interactief stuurwiel speelgoed met veel lichten, geluiden en leermogelijkheden.

Jongens van 1 jaar oud houden zowel van rijdens als technologie, waardoor dit het ideale cadeau is omdat het de twee combineert! De Vtech Turn & Learn Chauffeur is een stuur met veel interactieve functies en knoppen om het kind geĆÆnteresseerd te houden en hun begrip van oorzaak, gevolg en technologie te bevorderen.

De Vtech Turn & Learn Chauffeur heeft veel lampjes, geluiden en muziek om kinderen nieuwschierig te houden en hun spraak en taal te ontwikkelen tijdens het imiteren van woorden en geluiden. Er zijn veel leermogelijkheden, omdat drukken op de knoppen dierengeluiden en voertuigen leert aan de kleintjes, inclusief hun namen.

Voordelen
 • Licht, geluiden en muziek
 • Stuur vergroot het begrip van oorzaak en gevolg
 • Leerzaam; leert over dieren en voertuigen
 • Stimuleert gebruik van technologie

Nadelen
 • Batterijen benodigd

24. Melissa & Doug Geometrisch Stapelspeelgoed voor Peuters

Melissa & Doug Geometric Stacker Toddler Toy

Waarom we ervan houden: Prachtig houten geomatrisch stapelspeelgoed die concepten als vormen, formaten en kleur leert te begrijpen.

Het Melissa & Doug Geometrische Stapelspeelgoed voor Peuters is een prachtige houten object die gemaakt is van kindvriendelijke materialen en gebouwd is om lang mee te gaan. Veel kinderen van 1 jaar oud leren door dingen te herhalen en zo hun begrip van concepten beter te vormen. Dit heet stapelen, wat een populaire vorm van gedrag is voor 1-jarigen en mogelijk zal zijn met dit speelgoed.

De felgekleurde onderdelen kunnen samen worden gestapeld in volgorde, wat onder meer het doorzettingsvermogen van de kleintjes traint en ze begrip geeft rondom vormen, groottes en kleuren. Tijdens het spelen verbeteren de 1-jarige kinderen ook hun hand-oog coƶrdinatie en motoriek.

Voordelen
 • Houten speelgoed; meer milieuvriendelijk
 • Gemaakt van duurzame, kindvriendelijke materialen
 • Traint herkenning van vorm, grootte en kleur
 • Stimuleert probleemoplossend vermogen
 • Groeit het doorzettingsvermogen

Nadelen
 • Verschillende onderdelen; makkelijk om iets kwijt te raken

Slotwoorden

1-jaar-oude jongens vinden het geweldig om een cadeau te ontvangen en verschillende soorten speelgoed te ontdekken. Hun natuurlijke energie, nieuwschierigheid en interesse zal inhouden dat ze graag interactie willen hebben met de wereld om zich heen en verschillende speelmethoden proberen. Dit instinct is geweldig voor hun ontwikkeling, omdat jongens van 1 jaar oud vaak nieuwe ervaringen opzoeken en dingen ā€˜uitproberenā€™.

Het speelgoed en de cadeaus die we in deze lijst hebben samengesteld zijn gevarieerd genoeg om iets te kunnen kiezen. Ook hebben ze allemaal bepaalde voordelen voor het leerproces van kinderen, dus wat je ook kiest om te geven aan de 1-jaar-oude jongen waar je aan denkt zal zeker goed worden ontvangen door zowel kind als ouders!

Meer inspiratie nodig?

Gabi van Kessel
Over Gabi van Kessel

Ik ben een yogalerares die graag cadeaus geeft en anderen wil helpen om het perfecte cadeau te vinden voor vrienden, familieleden, collega's... iedereen! Ik weet dat het soms moeilijk kan zijn om het juiste cadeau te vinden en daarom wil ik daar graag bij helpen. Cadeaus geven gaat niet alleen over geld uitgeven, het gaat erover dat je laat zien dat je om iemand geeft!