27 leuke cadeaus die 13-jarige jongens zullen entertainen

Laatst bijgewerkt op 28 augustus, 2023

Geplaatst op

GiftExperts wordt gesteund door lezers. Als u een aankoop doet via een link op onze site, kunnen wij een commissie verdienen.

Diertien is het begin van de gevreesde puberjaren; wanneer een kind 13 wordt begint de mentale verandering op gang te komen. Niet langer zien ze zichzelf als kind maar in plaats daarvan beginnen ze het ā€œtienerā€ label te gebruiken. Een jongen van 13 kan zich onafhankelijker beginnen te voelen rond deze tijd en zal zeker zijn mening klaar hebben en meer controle hebben over hun lichaam, omgeving, maar ook meer behoefte hebben aan privacy.

Op sommige vlakken maakt dit het kopen van een cadeau makkelijker, omdat ze duidelijke interesses hebben waarvoor je iets kunt kopen. Veel kinderen van 13 hebben nog altijd bevestiging nodig van hun ouders. Ook zullen ze waarde hechten aan wat ouders van ze vinden, ondanks het feit dat ze het tegenovergestelde zullen tonen! Een cadeau die de interesses van 13-jarigen reflecteert maar ook nieuwe vaardigheden stimuleert is een goede manier om te laten zien dat je om ze geeft. We hebben een lijst samengesteld van 27 cadeaus die interessant kunnen zijn voor jongens van 13 jaar oud.

1. DJI Tello Ryze Mini Drone

DJI Tello Ryze Mini Drone
Waarom we ervan houden: Mini drone met ingebouwde 5-megapixel camera die technische vaardigheden bijbrengt.

Drones groeien nog altijd in populariteit en prikkelen de interesse in technologie en op afstand bestuurbare voertuigen. De DJI Tello Ryze Mini Drone heeft een ingebouwde 5-megapixel camera waarmee de 13-jarige de mogelijkheid heeft om mooie beelden te schiten van de omgeving tijdens het vliegen.

Het ontwerp is extreem lichtgewicht met 13 minuten viegtijd. De DJI Tello Ryze Mini Drone is ook programmeerbaar, wat goed is voor technische vaardigheden. Drones moeten met enige verantwoordelijkheid worden gevlogen, er zijn verschillende regels voor verschillende omgevingen. Deze regels leren en vervolgens hieraan gehoor geven is een goede manier voor een 13-jarige om een gevoel van sociale verantwoordelijkheid te krijgen.

Voordelen
 • 13 minuten vliegtijd
 • Extreem licht
 • Programmeerbaar
 • Goed voor technische vaardigheden
Nadelen
 • Verantwoordelijk vliegen essentieel

2. Lego Technic Graafmachine

Lego Technic Excavator
Waarom we ervan houden: Lego maar niet zoals je dat kent! Stimuleer belangrijke wetenschappenlijke vaardigheden. Dit werkende model kan middels een app worden aangestuurd.

Lego is een geniaal speelgoed voor elk kind en veel jongens zullen urenlang zoet zijn met het maken van modellen en bouwen van dingen met Legostenen als jongere kinderen. Dat hoeft niet te stoppen omdat de jongen 13 jaar is geworden, en zal zeker nog wel even doorgaan met deze Lego Technic Graafmachine! Dit speelgoed stimuleert de zogeheten STEM-vaardigheden. Deze hebben te maken met wiskunde, technologie en wetenschap. Dit model heeft veel werkende onderdelen, dus deze vaardigheden komen goed van pas.

Niet alleen zijn er 7 motoren meegeleverd die verschillende onderdelen van het model laten werken, maar ze kunnen ook worden bestuurd door middel van een appsysteem. Deze graafmachine is een flinke financiƫle investering, maar zal ook als het kind volwassen is geworden interessant blijven.

Voordelen
 • Replica van een graafmachine in modelvorm
 • Stimuleert wetenschappelijke vaardigheden
 • Bestuurd middels een app
 • 7 motoren meegeleverd
Nadelen
 • Batterijen benodigd
 • Erg duur

3. Nintendo Switch Lite

Nintendo Switch Lite
Waarom we ervan houden: Populaire spelconsole die draagbaar is en overall kan worden gebruikt.

Een goedkoper alternatief ten opzichte van de Nintendo Switch. De Nintendo Switch Lite heeft dezelfde populaire mogelijkheden om te gamen, zoals draagbaarheid en een geweldige batterijduur. Het verschil zit hem voornamelijk in het feit dat er geen TV verbinding mogelijk is (waardoor het een handheld is), maar ook dat de Joycons (de controllers aan weerzijden) in het geĆÆntegreerd zijn in het apparaat.

Voor veel kinderen van 13 jaar oud zal dit alternatief perfect zijn voor spelen op elke mogelijke locatie. We zien videogames vaak als ontspanning, maar ze leveren ook veel leermogelijkheden. Naast meer kennis van technologie kunnen dit soort spellen kinderen vingervlug maken, wat onder meer een goede hand-oog coƶrdinatie en reactietijd oplevert. Ook zullen de spellen vaak kritisch denkvermogen nodig hebben om succesvol te voltooien.

Voordelen
 • 3-7 uur batterij
 • Draagbaar
 • Populaire spelconsole
 • Goed voor technische vaardigheden
Nadelen
 • Deze versie ondersteund geen TV verbinding

4. Digitale Videocamera voor Vlogs

Waarom we ervan houden: Een hoogwaardige videocamera ontworpen voor jonge makers van inhoud om de interesse in videoproductie te stimuleren en technische vaardigheden te ontwikkelen.

Voor een 13-jarige jongen met talent voor verhalen vertellen en een gevoel voor creativiteit is de VTech KidiZoom Creator Cam een uitstekend cadeau. Deze digitale videocamera is ontworpen voor de beginnende vlogger of content creator en brengt de magie van mediaproductie in de handen van jonge kinderen. Deze camera legt niet alleen video’s vast, maar stimuleert ook de vertelvaardigheid, creativiteit en interesse in digitale media.

De gebruiksvriendelijke interface zorgt voor een makkelijk te hanteren camera voor jonge kinderen om zichzelf uit te drukken en hun communicatievaardigheden te verfijnen. Met de HD-videomogelijkheden en een reeks spannende visuele effecten stimuleert deze camera de creativiteit en kunnen jongens experimenteren met de verschillende aspecten van videoproductie. Het stimuleert ook het kritisch denken en probleemoplossend vermogen als ze leren hoe ze opnames in scĆØne moeten zetten, verhalen moeten verzinnen en opnames moeten monteren. De camera wordt geleverd met een groen scherm en een tafelstatief dat kan worden omgebouwd tot een selfie stick van 50 cm, dus het is een complete set om een nieuwe hobby mee te beginnen.

Voordelen
 • Het stimuleert een hobby en het ontwikkeling van vaardigheden
 • Moedigt creativiteit aan
 • Inclusief groen scherm en statief
 • Full HD video
Nadelen
 • Max. SD-kaart van 32 GB

5. Sphero Ollie Darkside Robot Bestuurd Met App

Sphero Ollie Darkside App Controlled Robot
Waarom we ervan houden: Wat is er niet leuk aan een robot die bestuurd wordt middels een app? Een leuke manier om wetenschappelijke kennis op te doen.

Robots zijn een veel voorkomende interesse voor veel 13-jarige jongens die niet alleen interesse hebben in wat de robot kan doen, maar ook hoe het werkt en hoe deze moet worden geprogrammeerd of bestuurd. De Sphero Ollie Darkside Robot wordt besteerd met een app en kan wel 25km/u behalen. Het maakt gebruik van Bluetooth connectiviteit die in verbinding staat met een geschikt apparaat (meestal een smartphone of tablet).

Spelen met een robot is een goede manier om STEM-vaardigheden te trainen en meer begrip te krijgen van robotica. De Sphero Ollie Darkside Robot zal zeker als een ā€œcoolā€ cadeau worden gezien door de meeste jongens van 13 jaar oud.

Voordelen
 • Reist met 25 km/u
 • Bluetooth verbinding
 • Bestuurd middels een app
 • Goed voor wetenschappelijke vaardigheden
Nadelen
 • Geschikt apparaat benodigd

6. Anker Soundcore 2

Anker Soundcore 2
Waarom we ervan houden: Draagbare Bluetooth speaker voor thuis, buiten of onderweg.

Rond de leeftijd van 13 jaar zullen jongens meer interesse krijgen in het zichzelf uiten en hun interesse en muziek is Ć©Ć©n manier om dit te doen. De Anker Soundcore 2 is een draagbare speaker die gebruikt maakt van een Bluetooth verbinding om in contact te blijven met geschikt apparaten om muziek af te spelen.

Het heeft een batterijduur tot 24 uur speeltijd en is ideaal voor het gebruik binnen en buiten, waardoor het ideaal is om mee te nemen naar het park, of op vakantie of in en om het huis. De Anker Soundcore 2 is waar voor zijn geld en ontworpen voor een intens basgeluid zonder ruis of verstoring op hogere volumes.

Voordelen
 • Maakt gebruik van een Bluetooth verbinding
 • 24-uur speeltijd
 • Geen ruis op hogere volumes
 • Intens basgeluid
 • Waar voor je geld
Nadelen
 • Opladen is nodig

7. FjƤllraven Unisex Rugzak KƄnken

Fjällraven Unisex Backpack Kånken
Waarom we ervan houden: Duurzame en lichte rugzak beschikbaar in verschillende kleuren die passen bij je look en persoonlijkheid.

Een rugzak is een ideaal praktisch cadeau voor een jongen van 13 jaar oud. Rond deze leeftijd beginnen ze hun eigen hobbies te ontwikkelen en hebben ze interesses die onafhankelijker zijn, vaak buitenshuis. Een 13-jarige jongen zal waarschijnlijk een rugzal nodig hebben voor school, wellicht ook eentje voor het sporten op school, buitenschoolse sport, of om mee te nemen naar vrienden. Dus zelfs wanneer de jongen waar je iets voor wil kopen al een rugzak heeft, kan een extra tas wellicht nuttig zijn!

De FjƤllraven Unisex Rugzak KƄnken is een populaire en stijlvolle rugzak met handige ingebouwde functies, zoals gewatteerde vakken, het lage gewicht, duurzame stof en verstelbare schouderbandjes. Het is beschikbaar in verschillende kleuren, dus je kunt er ƩƩn kiezen die past bij zijn look en persoonlijkheid!

Voordelen
 • Gewatterde vakken
 • Beschikbaar in verschillende kleuren
 • Aanpasbare schouderbandjes
 • Duurzame stof die erg licht is
Nadelen
 • Duurder dan andere rugzakken

8. Ultieme Pokerset

Ultimate Pokerset
Waarom we ervan houden: Introduceer pokeren, een leuk sociaal spel met vrienden die ook nog eens goed is voor rekenvaardigheden!

Een pokerset is wellicht niet de meest logische keuze voor een cadeau. De 13-jarige jongen zal echter erg blij zijn met deze Ultieme Pokerset. De set wordt geleverd in een stevige aluminium koffer inclusief 300 chips en 2 stokken kaarden die de ideale introductie zouden kunnen zijn tot het kaartspel.

Rond de leeftijd van 13 jaar oud zullen jongens zich meer als volwassen willen voelen. Ze betrekken bij Ć©Ć©n van je hobbies zal een goede manier zijn om hun in je leven te betrekken. Kaartspellen als poker zijn nuttig voor het opbouwen van een relatie met anderen en zal ook goed voor sociale vaardigheden zijn, maar ook rekenvaardigheden bevorderen.

Voordelen
 • Stevige aluminium opslagkoffer
 • 2 stokken kaarten meegeleverd
 • 300 chips in deze set
 • Goed voor rekenvaardigheden
Nadelen
 • Niet geschikt voor jongere broertjes of zusjes

9. Origami Vouwpuzzelboek

Waarom we ervan houden: Een creatief puzzelboek dat de geest uitdaagt en jonge tieners kennis laat maken met de wereld van origami.

Het boek Foldology Origami Puzzels is een unieke keuze om cadeau te geven en is een leuke uitdaging voor een 13-jarige jongen. Het is ontworpen om de geest op een boeiende en leerzame manier te stimuleren en biedt een verfrissende onderbreking van digitale schermen en een blik in de fascinerende wereld van het papiervouwen. Het gaat echter niet alleen om papier vouwen, er is ook een leuke twist.

Elke uitscheurbare pagina heeft een unieke puzzel die moet worden opgelost.

Het voltooien van de uitdagingen verbetert het probleemoplossend vermogen, het logisch denken en het geheugen. Het onder de knie krijgen van elke puzzel zal ook leiden tot een boost in het gevoel van eigenwaarde, waardoor de vermeende obstakels veranderen in overwonnen prestaties. Of hij nu thuis is of op reis, dit compacte en lichte boek biedt veel vermaak en mentale oefening. Het is een cadeau waar kunst en educatie hand in hand gaan, waardoor het een geweldig cadeau is voor tienerjongens die graag denkspelletjes spelen.

Voordelen
 • Verbetert het cognitieve denken en het vermogen tot herinneren
 • Ontwikkelt zelfvertrouwen en een gevoel van prestatie
 • Bevat 100 leuke uitscheurbare uitdagingen
 • Compact en reisvriendelijk
Nadelen
 • Kan niet opnieuw worden gevuld – Voor eenmalig gebruik

10. Lego Architectuur De Eiffeltoren

Lego Architecture The Eiffel Tower
Waarom we ervan houden: Maak een prachtige replica van de Eiffeltoren met stenen van Lego.

Wanneer kinderen ouder worden zullen enkele interesses simpelweg blijven hangen. Lego hoort hier vaak ook bij. Veel volwassenen vinden het nog altijd leuk om Lego te gebruiken om meer complexe bouwwerken te maken. De Lego Architectuur Eiffeltoren set is een pakket die ook door volwassenen kan worden gebruikt. Het zal een echte uitdaging zijn voor een 13-jarige met 321 onderdelen die je in elkaar kunt zetten in een mooi model om tentoon te stellen.

De set heeft duidelijke instructies en het volgen hiervan tot in detail zal veel vaardigheden vergen van een 13-jarige. Ook concentratie en doorzettingsvermogen is hierbij essentieel. Een verzamelboekje over de architectuur van de Eiffeltoren wordt ook meegeleverd, waardoor het ook nog eens een leerzame set zal zijn.

Voordelen
 • 321 onderdelen; redelijk uitdagend
 • Volledige instructies meegeleverd
 • Verzamelboek over de architectuur
 • Prachtig om ergens neet te zetten
 • Stimuleert doorzettingsvermogen
Nadelen
 • Voorzichtig bewaren is nodig

11. Harry Potter Toverschaakset

Harry Potter Wizard Chess Set
Waarom we ervan houden: Gebaseerd op het spel in de populaire Harry Potter boeken en films, helpt bij het leren van logica.

Harry Potter is een erg populaire franchise. Deze toverschaakset is gebaseerd op de boeken en films. Het is een prachtig ontworpen set en ziet er precies uit als de set waarmee Harry en zijn vrienden spelen. De Harry Potter Toverschaakset is een officieel gelicenseerd product, dus het heeft een hogere kwaliteit dan veel soortgelijke sets van andere fabrikanten.

Schaken is in zijn algemeenheid een erg leuke manier om probleemoplossend vermogen en logica te gebruiken, maar is ook een erg sociaal spel! Deze specifieke Harry Potter Toverschaakset is een ideale manier om de interesses van 13-jarigen te gebruiken om ze aan een nieuw spel te introduceren.

Voordelen
 • Gebaseerd op de populaire Harry Potter boeken en films
 • Erg mooi vormgegeven
 • Goed voor logica vaardigheden
 • Officieel gelicenseerd product
Nadelen
 • Tweede speler nodig

12. HQ Kites Symphony Beach III

HQ Kites Symphony Beach III
Waarom we ervan houden: Kite welke makkelijk is om mee te vliegen voor beginners.

Kitevliegen is een enorm coole activiteit, met allerlei stunts en kites die beschikbaar zijn op de markt. De HQ Kites Symphony Beach III is een ideaal cadeau voor een jongen van 13 die pas net interesse begint te tonen in kitevliegen, of voor iemand die op zoek is naar een nieuwe hobby.

De HQ Kites Symphony Beach III is erg goed voor beginners en heeft geen ingwikkelde extra spullen, waardoor het makkelijk is om te gebruiken en op te bergen. Het is gemaakt van stevige, duurzame materialen en kan in de meeste weersomstandigheden vliegen, maar ook tegen een stootje moet het zeker kunnen. Kitevliegen is een leuke manier om meer tijd buiten te stimuleren en hand-oog coƶrdinatie te trainen terwijl de jongen bezig is.

Voordelen
 • Geweldig voor beginners
 • Kan in de meeste weersomstandigheden vliegen
 • Geen extra spullen benodigd
 • Stevig en duurzaam qua materialen
 • Makkelijk om in te pakken en mee te nemen
Nadelen
 • Toezicht van volwassene nodig

13. Throw Throw Burrito

Throw Throw Burrito
Waarom we ervan houden: Een familie-vriendelijk spel die veel plezier zal opleveren. Snel kaarten spelen en bij elkaar zoeken.

Naarmate kinderen ouder worden, vooranamelijk als ze in de tienerjaren komen, zal het steeds lastiger zijn om tijd met de familie te spenderen; spelletjesavond gebruiken om iedereen te motiveren positieve tijd met elkaar te beleven is een leuke manier om ook tieners betrokken te houden bij het gezinsleven. Throw Throw Burrito is een spel die erg leuk zal zijn voor veel 13-jarigen en zal ze stimuleren om mee te doen.

Throw Throw Burrito is een snel kaartspel voor 2-6 spelers waarbij snel denken, herkennen van patronen en sociale vaardigheden belangrijk zijn. Ook zal het gooien van een burrito door de kamer erg belangrijk zijn, wat erg leuk is voor jongens van 13 jaar oud.

Voordelen
 • Voor de hele familie
 • Goed voor de sociale vaardigheden
 • 2-6 spelers
 • Kaarten zijn goed voor het herkennen van patronen
Nadelen
 • Gooien met onderdelen kan spullen beschadigen

14. Lego Educatie Mindstorms EV3

Lego Education Mindstorms EV3
Waarom we ervan houden: Praktische robotica om wetenschappelijke vaardigheden te verbeteren, gemaakt door Lego.

Lego met de toevoeging van robotica? De Lego Educatie Mindstorms EV3 zal geschikt zijn voor alle 13-jarige jongens. Dit pakket is speciaal ontworpen om technische vaardigheden te leren en programmeerbare robots te bouwen. Alle onderdelen die nodig zijn worden meegeleverd.

Naast het verbeteren van technische vaardigheden zal ook een groeiende interesse in robotica ontstaan. De Lego Education Mindstorms EV3 heeft alle voordelen van traditionele Lego; goed voor de bouwvaardigheden, concentratie en fijne motoriek, terwijl het ook het volgen van instructies zal bevorderen.

Voordelen
 • Populair Lego merk
 • Ontwerp en bouw programmeerbare robots
 • Inclusief technische onderdelen
 • Train je technische vaardigheden
 • Nuttig in de echte wereld
Nadelen
 • Laadkabel meegeleverd

15. Wikinger Klassiek

Wikinger Classic
Waarom we ervan houden: Een leuke nieuwe manier om buiten te spelen. Dit gooispel is goed voor de hand-oog coƶrdinatie.

Ook bekend als ā€˜Viking schakenā€™. Wikinger is een eeuwenoud spel voor buiten die erg leuk zal zal voor jongens van 13. Niet alleen is het een spel dat buiten wordt gespeeld, maar het is ook erg fysiek en zal gaan om het gooien van objecten om anderen om te gooien! Goed voor de fysieke vaardigheden en hand-oog coƶrdinatie.

Wikinger kan ook een sociaal spel zijn omdat het gespeeld kan worden door 2-12 spelers. Een ideaal cadeau voor een 13-jarige die houd van spelletjes en competitie. Het competitieve element alleen al zal helpen met de ontwikkeling en sociale vaardigheden. Kinderen leren te winnen, verliezen en andere spelers aan te moedigen.

Voordelen
 • Fysiek spel
 • Stimuleert fysiek buiten spelen
 • Ontworpen om buiten te gebruiken
 • 2-12 spelers
 • Goed voor de hand-oog coƶrdinatie
Nadelen
 • Niet geschikt voor jongeren broertjes of zusjes

16. Anki Overdrive Fast & Furious Editie

Anki Overdrive Fast And Furious Edition
Waarom we ervan houden: Controleer, race en vecht met robotautotjes met een app voor geschikte apparaten.

Racespellen zijn altijd interessant en de Anki Overdrive: Fast & Furious Editie is een extreem moderne versie van een klassieke autoracer. Met een grote baan, uitbreidingspakketten zal de 13-jarige jongen veel verschillende banen kunnen maken om op te racen met de autoā€™s.

De autoā€™s zal worden middels een app bestuurd, wat goed is voor technische kennis en een interesse in racen stimuleert. De Anki Overdrive: Fast & Furious Editie kan door meerdere spelers worden gespeeld, waardoor het sociaal is. Wel is een geschikt apparaat nodig om te kunnen spelen.

Voordelen
 • Stimuleert interesse in robotica
 • Met een app bestuurbaar
 • Goed voor technische vaardigheden
 • Uitbreidingen beschikbaar
Nadelen
 • Geschikt apparaat benodigd

17. Magnetische Bol van Fidget Toys

Waarom we ervan houden: Een upgrade voor de traditioneel fidget toy die stress verlicht en het probleemoplossend vermogen en creatief denken verder ontwikkelt.

Deze magnetische fidget toy van RoomyRoc is een geweldig cadeau voor een 13-jarige jongen die graag zijn handen en geest bezig houdt. Het biedt uren speelplezier dankzij de vele transformaties en het slanke ontwerp. Het is gemaakt met 60 sterke neodymiummagneten en past zichzelf aan in meer dan 100 vormen en formaties, stimuleert het ruimtelijk denken en bevordert fantasierijk spelen.

De aantrekkingskracht van deze fidget toy gaat verder dan alleen plezier. Het dient als therapeutische stressverlichter, bevordert kalmte en focus terwijl het een praktische activiteit biedt. Als een STEM-leermiddel bevordert het ook de ontwikkeling van vaardigheden en coƶrdinatie, en biedt het een combinatie van educatie en entertainment. Als de jongeman voor wie je een cadeau zoekt van puzzels en fidget toys houdt, dan zorgt deze ervoor dat traditionele fidget spinners saai en verouderd lijken. Geef hem deze cadeau en je kunt er zeker van zijn dat hij er urenlang mee zal spelen.

Voordelen
 • STEM-leermiddel dat de focus verbetert
 • Stressverlagend speelgoed voor zenuwachtige tieners
 • Meer dan 100 formaties met zelfuitlijnende magneten
 • De verschillende gekleurde sets kunnen gecombineerd worden
Nadelen
 • Kleine onderdelen – buiten het bereik van jonge kinderen bewaren

18. Intex Explorer Pro Bootset

Intex Explorer Pro Boat Set
Waarom we ervan houden: Erg leuke opblaasbare boot met peddels die goed is voor zelfverzekerdheid en fysieke vaardigheden in het water.

Watersport behoeft veel zekerheid in het water maar rond de leeftijd van 13 zullen kinderen goede zwemmers zijn die een nieuw avontuur zoeken vol met spanning. De Intex Explorer Pro Bootset bevat een pomp en peddels die nodig zijn, ook is er een 120 kg gewichtslimiet.

Deze boot helpt kinderen buiten actief te zijn en gezond te blijven terwijl ze wel hun fysieke vaardigheden en zekerheid in het water groeien. Een leuk cadeau voor een jongen van 13 jaar oud die houd van op het water zijn!

Voordelen
 • Inclusief pomp en peddels
 • 120 kg gewichtslimiet
 • Goed voor meer zekerheid in het water
 • Stimuleert buiten spelen
 • Goed voor fysieke activiteit
Nadelen
 • Water nodig om te gebruiken

19. Legostenen Opslagdoos

Lego Brick Storage
Waarom we ervan houden: Sla je Legostenen op in een gigantische Legosteen! Een leuke manier om je Lego collectie op orde te krijgen.

Deze Legostenen Opbergdoos is een praktisch cadeau voor een 13-jarige die veel Legostenen en sets in zijn bezit heeft. Lego is een speelgoed waarvan kinderen al snel veel hebben, dus veel ouders weten hoe lastig het is om dit allemaal op te Bergen. Niets zo erg als je voet in een Legosteentje zetten! Een ideaal cadeau voor meer onafhankelijkheid en om opruimen aan te moedigen.

De Legostenen Opslagdoos is gevormd als een Lego steen, waardoor het er leuk uit zal zien in de kamer van een tiener. Er zijn verschillende kleuren om uit te kiezen en er past maarliefst 12 liter Lego in de doos waardoor het een leuk praktisch cadeau zal zijn.

Voordelen
 • Bewaar tot maximaal 12 liter
 • Beschikbaar in verschillende kleuren
 • Stimuleert onafhankelijkheid met het schoonmaken
 • Handig om Lego in te bewaren
Nadelen
 • Groter dan de standaard opslagdozen

20. Lego Technic Mack Anthem 2 in 1 Vuilniswagen

Lego Technic Mack Anthem 2 in 1 Garbage Truck
Waarom we ervan houden: Bouw een exacte replica van een Mack Truck met echte functies en details.

Deze is voor de fans van ingewikkelde Lego bouwwerken! De Lego Technic Mack Anthem 2 in 1 Vuilniswagen is een realistische replica van een vrachtwagen. Bouw hem met Lego middels de volledige stap-voor-stap instructies. Instructies volgen is een goede vaardigheid voor een 13-jarige om te leren.

De Lego Technic Mack Anthem 2 in 1 Vuilniswagen is niet alleen een uitdagend bouwwerk voor een 130-jarige maar heeft ook bewegende onderdelen wat veel enthousiasme voor techniek zal creeƫren.

Voordelen
 • Realistische replica
 • Functionele onderdelen
 • Volledige instructies meegeleverd
 • Uitdagend genoeg voor kinderen van 13 jaar oud
Nadelen
 • Veel kleine onderdelen die moeten worden bewaard
 • Dure Lego set

21. Lacoste Analoge Klassieke Quartz Horloge

Lacoste Analogue Classic Quartz Watch
Waarom we ervan houden: Vier het tienerschap met een klassiek en stijlvol horloge.

Rond 13 jaar zullen sommige jongens meer modebewust worden en kunnen wellicht interesse tonen in een leuke toevoeging aan hun eigen stijl. Een horloge is een leuk cadeau voor een tienerjongen die meer interesse toont in zijn uiterlijk.

Dit Lacoste Analoge Klassieke Quartz horloge is een klassiek, mooi sportief ontwerp die gemaakt is van hoge kwaliteit materialen. Waterbestendig zal inhouden dat het altijd kan worden gedragen door de 13-jarige en het geheel wordt geleverd met cadeauverpakking en 2-jarige garantie. Het perfecte cadeau voor een tienerjongen.

Voordelen
 • Sportief klassiek ontwerp
 • Hoge kwaliteit materialen
 • Waterbestendig
 • Inclusief cadeaudoos
 • 2 jaar garantie
Nadelen
 • Speciale batterijen

22. Apollo Saturn Modelbouw Kit

Apollo Saturn Model Kit
Waarom we ervan houden: Stimuleer interesse in de ruimte met deze speciale modelbouw raket.

Ruimte en ontwekken van de ruimte zijn populaire interesses voor jongens van 13 jaar oud en dit Apollo Saturn Modelpakket is een manier om deze interesse verder te ontwikkelen. Modelbouwsels zijn populair als cadeau voor jongere kinderen vanwege de vaardigheden die kinderen leren bij het bouwen. Maar rond 13 jaar zullen veel kinderen eruit gegroeid zijn. Dit Apollo Saturn Modelbouw Kit kan het goede antwoord zijn hierop, omdat het een wat volwassener publiek heeft met interesse in de ruimte.

Alle materialen en volledige instructies worden meegeleverd, waardoor de jongen van 13 jaar oud zelf kan werken aan deze modelreplica van de klassieke raket.

Voordelen
 • Stimuleert interesse in de ruimte
 • Goed voor de bouwvaardigheden
 • Alle materialen meegeleverd
 • Volledige instructies
 • Ontwikkelt doorzettingsvermogen
Nadelen
 • Uiteindelijke model is lang en zal moeten worden opgeslagen of tentoon gesteld

23. Sphero Mini Robotbal

Sphero Mini Robotic Ball
Waarom we ervan houden: Een leerzaam speelgoed die interesse in coderen en programmeren stimuleert.

Jongens van 13 jaar en robots zijn een goede match! Robots zijn een populaire interesse voor spel en ontdekking en om technische vaardigheden te ontwikkelen. De Sphero Mini Robotbal is een leerzaam speelgoed die de interesse van 13-jarige jongens zal wekken die robots leuk vinden.

De Sphero Mini Robotbal kan ook worden geprogrammeerd, wat interesse ontwikkelt in coderen en programmeren. Met verschillende kleuren kan je altijd een mooi uiterlijk vinden voor elke jongen. De Sphero Mini Robotbal zal een cool en leuk cadeau zijn voor een jongen van 13 jaar oud.

Voordelen
 • Stimuleert gebruik van technologie
 • Groeit de interesse in coderen en programmeren
 • Downloadbore leerzame apps
 • Verschillende kleuren beschikbaar
Nadelen
 • Batterijen benodigd

24. Schilderset voor een Maanlamp

Waarom we ervan houden: Een creatief kunstpakket dat je alleen of met het hele gezin kunt maken.

Dit coole cadeau biedt 13-jarige jongens niet alleen een creatieve uitlaatklep, maar het stelt ze ook in staat om een persoonlijk stuk kamerdecoratie te ontwerpen. Deze set voor het beschilderen van maanlampen is gemaakt door Laoese en bevat alles wat een jongen nodig heeft om een zelfontworpen nachtlampje te maken. Het bevat zelfs benodigdheden om kleifiguurtjes van ruimtevaarders, raketten en planeten te knutselen en te versieren.

Naast de beschilderbare bol en houten basis wordt de set ook geleverd met 12 verfpotjes in verschillende kleuren, stempelstiften, gipsen mallen en vormtools om de figuren uit te snijden. De voordelen van dit cadeau gaan verder dan alleen creatief spelen. Het mengen van de kleuren om nieuwe kleuren te creƫren is een geweldige manier om over kleurentheorie te leren. Daarnaast verbetert het ook de behendigheid en oog-handcoƶrdinatie wanneer jongens de kleine details op de figuren schilderen. Als je op zoek bent naar een cadeau voor een artistieke tiener, zal dit niet teleurstellen. Zelfs als het plezier van het schilderen voorbij is, zal de prachtige lamp een blijvende herinnering zijn aan zijn artistieke talenten.

Voordelen
 • Inspireert creativiteit
 • Bevat meerdere projecten
 • Bevordert de artistieke trots
 • CreĆ«ert een werkend kunstwerk
Nadelen
 • Werkt op batterijen – niet meegeleverd

25. Anker Ergonomische Draadloze Muis

Anker Ergonomic Wireless Mouse
Waarom we ervan houden: Ideaal voor online gamers en internetgebruikers, deze muis zal de polsen in een ergonomische positie houden.

De wereld van het internet is erg interessant voor jongens van 13 jaar en met meer vraag naar computervaardigheden op het werk is het niet slecht om dit te trainen! Lang achter de PC hangen zal niet goed zijn voor het postuur voor groeiende lichamen, dus de Anker Ergonomische Draadloze Muis zal een practisch cadeau zijn om dit op te lossen. Elke internetgebruiker zal zo met een betere positive achter het bureau kunnen zitten.

De Anker Ergonomische Draadloze Muis is ontworpen om de pols in een ergonomische positive te houden om pijn te voorkomen en de rug in een betere positie te houden. Ook is het gevoeliger dan de meeste muizen op de markt, met geĆÆntegreerde knoppen om heen en terug te navigeren op internet, waardoor browsen maar ook gamen makkelijk zal zijn.

Voordelen
 • Houd polsen in een ergonomische positie
 • Gevoeliger dan een gewone muis
 • GeĆÆntegreerde volgende en terug knoppen
 • Ingebouwde modus voor het besparen van stroomverbruik
Nadelen
 • Batterijen benodigd

26. Intex K2 Challenger Kajak

Intex K2 Challenger Kayak
Waarom we ervan houden: Een opblaasbare kajak die zekerheid in het water en avontuur stimuleert.

Een ander idee voor een jongen van 13 die zeker is in het water en avontuur zoekt, is deze krachtige opblaasbare kajak. Hij kan in het zwembad worden gebruikt, op het strand of gewoon in de sloot. Peddels worden meegeleverd en ook een reparatieset is aanwezig. Alles wat je nodig hebt om te varen!

De Intex K2 Challenger Kajak is ontworpen met comfort en ruimte als uitgangspunt en stimuleert zekerheid in het water en op avontuur gaan. Kinderen kunnen zo buiten bezig zijn met iets praktisch. Een erg leuk cadeau voor een 13-jarige jongen die graag op avontuur gaat en plezier beleeft.

Voordelen
 • Sterke opblaasbare kajak
 • Geleverd met peddels
 • Inclusief reparatieset
 • Ontworpen met comfort en ruimte als uitgangspunt
 • Stimuleert zekerheid in het water en avontuur
Nadelen
 • Toegang tot water nodig in de buitenruimte

27. Ravensburger Vrijheidsbeeld Nachteditie

Ravensburger Statue of Liberty Night Edition
Waarom we ervan houden: Maak een model van het Vrijheidsbeeld, goed voor de bouwvaardigheden en fijne motoriek, terwijl het ook leuke lichteffecten heeft.

Als kinderen uit de kinderknutselwerkjes groeien zal deze Ravensburger Vrijheidsbeeld Nachteditie een leuke manier zijn om de bouwvaardigheden van 13-jarigen te blijven prikkelen zonder te kinderachtig te worden. De set is geschikt voor volwassenen en zal zeker voldoende uitdaging bieden voor een 13-jarige tijdens het bouwen. Fijne motoriek zal verbeteren en de exacte replica van dit beroemde standbeeld staat leuk in de slaapkamer.

Geen lijm zal nodig zijn en het eindproduct is een leuk beeldje, compleet met lichtjes die het model van het Vrijheidsbeeld kunnen oplichten. Het zal mooi staan in het hele huis of gewoon in de kamer van de 13-jarige jongen. Zo kan de jongen trost zijn bouwwerk laten zien aan anderen.

Voordelen
 • Gedetailleerde replica
 • Goed voor de bouwvaardigheden
 • Goed voor de fijne motoriek
 • Geen lijm benodigd
 • Lichteffecten
Nadelen
 • Batterijen benodigd
 • Veel kleine onderdelen
 

Slotwoorden

De leeftijd van 13 jaar markeert het begin van de tienerjaren. Wellicht ben je wat onzeker of in de war wat je zou moeten kopen als cadeau voor een jongen tijdens deze nieuwe levensfase van onafhankelijkheid en volwassenheid. Toch is het belangrijk te onthouden dat kinderen niet spontaan een compleet ander persoon worden, maar dat de belangrijkste delen van de persoonlijkheid altijd blijven bestaan.

Jongens van 13 jaar oud geven nog altijd veel om wat hun ouders denken, geloof het of niet, dus cadeaus die bouwen op een interesse of een nieuwe interesse aanboren zullen alvast richting krijgen. De cadeaus in deze lijst zullen passen bij een brede interesse en persoonlijkheden en vertegenwoordigen de mogelijkheid om oude vaardigheden te verbeteren en nieuwe te ontwikkelen. We hopen dat je iets kunt vinden dat past bij de 13-jarige jongen die je in gedachten hebt!

Meer inspiratie nodig?

Gabi van Kessel
Over Gabi van Kessel

Ik ben een yogalerares die graag cadeaus geeft en anderen wil helpen om het perfecte cadeau te vinden voor vrienden, familieleden, collega's... iedereen! Ik weet dat het soms moeilijk kan zijn om het juiste cadeau te vinden en daarom wil ik daar graag bij helpen. Cadeaus geven gaat niet alleen over geld uitgeven, het gaat erover dat je laat zien dat je om iemand geeft!