22 unieke cadeaus waar elk 6-jarig meisje blij van wordt

Laatst bijgewerkt op 2 mei, 2024

Geplaatst op

GiftExperts wordt gesteund door lezers. Als u een aankoop doet via een link op onze site, kunnen wij een commissie verdienen.

Tegen de tijd dat ze 6 jaar oud zijn, hebben jonge meisjes meestal hun eigen unieke persoonlijkheid ontwikkeld en een reeks interesses ontwikkeld. Als er een speciale gebeurtenis voor de deur staat, zoals een verjaardag of een feestdag, hebben ze misschien al een verlanglijstje samengesteld of specifieke ideeƫn over wat ze zouden willen ontvangen. Maar zelfs als ze geen duidelijke voorkeur hebben, is er geen reden tot bezorgdheid, want 6-jarige meisjes staan er meestal voor open om nieuwe dingen te proberen!

Om je te helpen bij het maken van je keuze, hebben we een lijst samengesteld met de 22 beste speelgoed- en cadeauartikelen voor 6-jarige meisjes. De lijst omvat verschillende persoonlijkheden en interesses, zodat je zeker iets vindt dat geschikt is voor het meisje waarvoor je gaat winkelen.

1. Lichtgevende Dansende Unicorn

Waarom we ervan houden: Interactief unicorn-speelgoed dat voor urenlang plezier zorgt en de verbeelding inspireert terwijl het danst op de muziek en licht geeft.

Deze dansende unicorn van Little Live Pets is het speelgoed dat ontbreekt in de speelgoedkast van elk zesjarig meisje als ze houdt van magische unicorns en alles wat roze is. Met de interactieve functies en schattige accessoires zal dit cadeau haar urenlang vermaken in een wereld vol fantasie.

Dit kleine unicorn-speeltje is gemaakt van duurzaam en gemakkelijk schoon te maken plastic dat is afgewerkt met kleurrijke wervelingen en hartjespatronen. Het meest opvallende kenmerk van deze unicorn is het oplichtende onderdeel dat wordt geactiveerd door op de hartjesknop op de buik te drukken. Als de hoorn brandt, speelt de unicorn muziek af en danst hij door zowel de nek als alle vier de benen te bewegen. Hij maakt ook draf- en hinnikgeluiden. Bij de unicorn zit een kleine cupcake om hem te voeren en een borstel om de roze manen en staart te verzorgen. Batterijen zijn inbegrepen, dus het kind kan er meteen mee spelen. Kleine meisjes zullen het geweldig vinden om dit leuke cadeau te krijgen.

Voordelen
 • Stimuleert de verbeelding
 • Geeft licht
 • Danst op muziek
 • Batterijen inbegrepen

Nadelen
 • Bevat kleine onderdelen

 

2. Rainbow Unicorn Light Up Roller Skates

Waarom we ervan houden: Lichtgevende skates met een magisch eenhoornontwerp, perfect om aan te zetten tot actief spelen.

Deze verstelbare rolschaatsen hebben een kleurrijk regenboog light-up ontwerp op alle 8 de wielen. De boots met eenhoornthema spreken jonge meisjes aan. De rolschaatsen groeien mee met de kinderen via een eenvoudige maatverstelling met Ć©Ć©n knop.

Het versterkte aluminium frame, PU wielen en ABEC-7 lagers zorgen voor een soepele en zelfverzekerde rit. Het is een leuke manier om meisjes actief te houden en tegelijkertijd stijlvol. De zelfgenererende lichtjes voegen magische flair toe zonder batterijen. Rolschaatsen zorgt voor evenwicht en coƶrdinatie op een nieuwe manier waar kinderen dol op zullen zijn. Deze rolschaatsen van hoge kwaliteit zijn een prachtig cadeau voor de feestdagen of verjaardagen. Ze inspireren tot actief spel voor meisjes vanaf 6 jaar en kunnen meerdere jaren gebruikt worden als ze groeien.

Voordelen
 • Magisch eenhoorn thema
 • Verstelbare maat groeit met kind mee
 • Oplichtende regenboogwielen
 • Duurzaam en soepel rijgedrag

Nadelen
 • Wielen kunnen krassen maken op vloeren

 

3. Megafoon met Meerdere Stemwisselaars

Waarom we ervan houden: Een leuk cadeau voor jonge meisjes om mee te spelen waar het gezin ook van kan genieten.

Mensen van alle leeftijden spelen graag met stemvervormers, ook het zesjarige meisje voor wie je aan het winkelen bent. Deze megafoon stemvervormer zou een leuk cadeau zijn om haar te vermaken, zowel binnen als buiten. Het heeft 10 voorgeprogrammeerde stemvervormers en een schuifknop om de frequentie te veranderen, waardoor je honderden stemveranderingen kunt creƫren. Het is een geweldige manier om jonge kinderen iets te leren over de wetenschap van spraaksynthese.

Naast het plezier van het veranderen en versterken van stemmen, heeft het ook ingebouwde LED-lampjes die oplichten wanneer de trekker wordt ingedrukt. Dit zou een perfect cadeau zijn voor buitensportwedstrijden om vrienden aan te moedigen, of om leuke liedjes te zingen met gekke stemmetjes. De megafoon werkt op een negen volt batterij en deze wordt bij de set geleverd, dus het is klaar voor gebruik wanneer het uitgepakt wordt. Dit is een cadeau dat uren plezier en vermaak zal bieden, alleen of met het hele gezin.

Voordelen
 • Leert het kinds iets bij over spraaksynthese
 • Produceert honderden geluidsvariaties
 • Stimuleert het zelfvertrouwen
 • Biedt plezier voor alle leeftijden

Nadelen
 • Batterijen zijn vereist

 

4. Lego Friends MiaĀ“s Huis

Lego Friends Mia´s House

Waarom we ervan houden: Deze set is onderdeel van de Lego Friends reeks, geschikt voor verschillende spelscenarioā€™s en ontwikkeling van sociale vaardigheden.

Lego Friends Miaā€™s huis wordt geleverd met 3 figuren om spel te stimuleren en is een huis met twee verdiepingen met alle kenmerken van een thuis en enkele extraā€™s. Miaā€™s huis heeft een klimmuur en een paardenstal, wat de liefde voor buiten zijn reflecteert (welke het karakter kenmerkt). Deze set is complex genoeg om voldoende uitdaging te geven aan een 6-jarige die aan het bouwen gaat, dus ze moeten volop gebruik leren maken van hun logica, bouwvaardigheden en doorzettingsvermogen.

De Lego Friends Miaā€™s Huis set zal kinderen de mogelijkheid geven rollenspellen uit te voeren voor verschillende scenarioā€™s gebaseerd op de karakters uit het Lego Friends universum, maar ook hun eigen ervaringen thuis en in de familie komen er in terug.

Voordelen
 • Lego Friends set past goed bij andere Lego
 • Duurzaam, gebouwd om lang mee te gaan
 • Stimuleert sociale vaardigheden
 • Ontwikkelt fantasierijk spelen
 • Moedigt bouwvaardigheden aan

Nadelen
 • Veel kleine onderdelen die goed moeten worden bewaard

 

5. Hudora All Stars Basketbalframe

Hudora All Stars Basketball Stand

Waarom we ervan houden: Dit basketbalframe helpt bij fysiek spelen en buiten zijn, waardoor kinderen gezond blijven en meer interesse in sport krijgen.

Dit Hudora All Stars Basketbalframe is een frame voor basketballen met een standaard en paal, waardoor muurbevestiging niet nodig zal zijn. Je kunt de standaard verplaatsen als je deze nodig hebt en op andere momenten opslaan. Naast het ontwikkelen van interesse in sport, vooral basketbal of netball, zal de Hudora All Stars Basketbal standaard vooral de 6-jarige stimuleren om meer buiten te spelen om ze actief, fit en gezond te houden.

Basketbal, maar ook soortgelijke sporten helpen om coƶrdinatie, voornamelijk hand-oog coƶrdinatie, te bevorderen wat later het schrijven makkelijker zal maken. Wanneer het meisje van 6 waar je iets voor koopt houd van sporten dan is dit een geweldige manier om die passie te groeien.

Voordelen
 • Meer buiten spelen
 • Ontwikkelt interesse in sport
 • Stimulert fysieke activiteit en houd kinderen fit en gezond
 • Ontwikkelt hand-oog coƶrdinatie
 • Geen bevestiging aan de muur nodig

Nadelen
 • Veel buitenruimte nodig

 

6. Hudora Big Wheel 205 Step

Hudora BigWheel 205

Waarom we ervan houden: Steppen zijn erg populair bij kinderen van jaar oud en dit model van hoge kwaliteit zal hun fysieke vaardigheden en gezondheid bevorderen.

Kinderen van 6 houden van een step! Of het nu in de buurt is, of in het park rondrijden, of zelfs naar school: ze lijken steeds populairder te worden. De Hudora Big Wheel 205 is een robuust model van hoge kwaliteit die ook nog eens erg veilig is; het grotere voorwiel maakt het geheel stabieler en de rem aan het achterwiel is makkelijk te bedienen.

Een step is ook een leuke manier om buiten spelen te stimuleren en kinderen gezond te houden, maar ook fysieke vaardigheden te bevorderen. Leren balanceren benodigd hand-oog coƶrdinatie. De Hudora Big Wheel 205 is ook makkelijk op te vouwen, bewaren of te dragen, wat het een ideal cadeau maakt, zelfs als er niet veel opslagruimte aanwezig is.

Voordelen
 • Aanpasbaar handvathoogte die kan meegroeien met het kind
 • Gebruiker kan maximal 100 kg wegen, groeit er niet uit
 • Makkelijk opvouwen om snel mee te nemen of te bewaren
 • Stimuleert fysieke vaardigheden
 • Bewegen is gezond

Nadelen
 • Beschermende producten nodig, bijvoorbeeld een helm

 

7. Barbie Droomhuis

Barbie Dreamhouse

Waarom we ervan houden: Een poppenhuis die past bij andere Barbie sets, welke de fantasie, het vertellen van verhalen en rollenspel aan zal moedigen.

Het Barbie Droomhuis is het droomspeelgoed van meedere generaties; het ontwerp is zeker veranderd in verloop van de tijd! Het Barbie Droomhuis heeft nu een werkende lift, een terras complete met zwembad en glijbaan en ook allerlei lichtjes en geluiden. Het Barbie Droomhuis is een cadeau met een echte wow-factor en zal elk 6-jarig meisje onder de indruk laten zijn bij ontvangst!

Het huis kan samen met andere Barbie sets worden gebruikt en heeft zoā€™n 60 soorten accessoires met eindeloze manieren om ermee te spelen. Het Droomhuis zal dus echt de creativiteit en de fantasie van het 6 jaar oude meisje stimuleren, waardoor ze verhalen kan bedenken en verschillende scenarioā€™s kan naspelen.

Voordelen
 • Kan worden gebruikt met ander Barbie speelgoed
 • Licht en geluid voegt realistisch gevoel toe
 • Stimuleert fantasierijk rollenspel
 • Ontwikkelt verhaalvertellende vaardigheden
 • Meer dan 60 accessoires toegevoegd

Nadelen
 • Groot object die ruimte nodig heeft om te spelen en te bewaren
 • Benodigd batterijen

 

8. Intex Opblaasbare Flamingo

Intex Inflatable Flamingo

Waarom we ervan houden: Een Flamingo zwembad speelgoed om de aanwezigheid in het water makkelijker te maken en kracht te bevorderen.

Zwemmen is een geweldige oefening voor jongen kinderen en op de leeftijd van 6 jaar zullen veel kinderen zekerder zijn in het water. Onder de supervisie van onders kan deze leuke opblaasbare flamingo worden gebruikt om hun kracht en fitheid te trainen. De twee handvatten geven het geheel meer stabiliteit bij het drijven waardoor het niet snel zal omvallen, wat de kinderen nog meer zekerheid geeft.

Ook wordt de groffe motoriek van kinderen getraind door het zwemmen, omdat ze hun lichaam door het water voortbewegen en zich optrekken aan de Intex Opblaasbare Flamingo, maar ook balanceren en ronddobberen.

Voordelen
 • Makkelijk om op te blazen
 • 2 handvaten om stabiliteit in het water te bevorderen
 • Kinderen worden zelfverzekerder in het water
 • Mogelijkheid om fysieke vaardigheden te ontwikkelen
 • Leuk flamingo ontwerp

Nadelen
 • Alleen geschikt bij een zwembadbezoek
 • Ouders moeten oogje in het zeil houden

 

9. FurReal Friends Cubby De Nieuwschierige Beer

FurReal Friends Cubby The Curious Bear Interactive Plush Toy

Waarom we ervan houden: Een schattige, pluizige beer met levensechte kenmerken die interactief rollenspel en verzorgend gedrag stimuleert.

FurReal Friends Cubby De Nieuwschierige Beer is een interactieve knuffelbeer die lijkt op een echte baby beer. Hij heeft een zachte vacht en extreem realistische expressies, ideaal voor interacties met kinderen. Hij kan worden gevoed en de vacht kan worden verzorgd, wat fantasierijk rollenspel en sociale zorggevende vaardigheden stimuleert. Kinderen van 6 imiteren de ouders graag en Cubby geeft ze hiertoe de mogelijkheid.

Cubby de Nieuwschierige Beer heeft ook een nachtmodus waar hij zachte, kalmerende muziek speelt en slaapgeluiden maakt om het kind te stimuleren met hem te knuffelen om in slaap te vallen. Hierdoor is Cubby het perfecte cadeau voor een meisje van 6 jaar oud die houd van verzorgend spelen met poppen of jongere kinderen.

Voordelen
 • Zachte vacht en levensechte uitdrukkingen
 • Stimuleert verzorgend gedrag
 • Dag- en nachtmodus aanwezig
 • Stimuleert fantasierijk rollenspel

Nadelen
 • Batterijen benodigd
 • Accessoires zijn klein formaat

 

10. Monopoly Junior

Monopoly Junior

Waarom we ervan houden: Een introductie in het klassieke bordspel voor de hele familie. Monopoly Junior zal een hoop vaardigheden helpen ontwikkelen terwijl het kind een spel doet met de hele familie.

Monopoly is een klassiek bordspel die vaak met de familie en vrienden wordt gespeeld op dagen als Kerst. De volwassen versie is een beetje te ingewikkeld voor meisjes van 6 jaar oud, hoewel ze wel graag mee doen. Monopoly Junior is een ideale manier om kinderen te introduceren met bordspellen, wat onder meer hun rekenvaardigheden en probleemoplossende kennis zal groeien, maar ook sociale vaardigheden stimuleert die bij het spelen komt kijken. Denk hierbij aan het wachten op je beurt, delen, eerlijk spelen en de regels volgen.

Voordelen
 • Ontwikkelt wiskundige en probleemoplossende vaardigheden
 • Stimuleert sociale vaardigheden; de beurt nemen en delen
 • Introduceert het kind met het spel Monopoly
 • Kind kan meedoen met de hele familie

Nadelen
 • Extra spelers benodigd

 

11. VTech Kidizoom Duo DX Kindercamera

VTech Kidizoom Duo DX Children’s Camera

Waarom we ervan houden: Een kindbestendige camera welke het kind technologie helpt te gebruiken op een creatieve manier.

Kinderen van 6 weten al prima om te gaan met technologie, omdat ze er al jarenlang mee op groeien. De meesten kunnen technologie dus ook moeiteloos gebruiken en hier ook plezier in hebben; de VTech Kidizoom Duo DX Kindercamera is een digitale camera ontworpen voor kinderen; het heeft een robuust ā€˜kinderbestendigā€™ ontwerp met een krachtige rubberen omhulsel om schade te beperken wanneer deze per ongeluk valt. Wel is het nog altijd mogelijk om videos en fotoā€™s te nemen van hoge kwaliteit. Rond de leeftijd van 6 jaar zullen kinderen ook interesse hebben in fotoā€™s en films maken, ze zullen graag de mogelijkheid aanpakken om hun eigen fotoā€™s te maken en kleine filmpjes te schieten.

De VTech Kidizoom camera heeft ook ingebouwde leerzame spelletjes die elke 6 jarige bezig zullen houden tijdens het wachten. De dubbele camera laat de kinderen experimenteren met selfies, maar ook stickers en leuke toevoegingen kunnen gebruikt worden om fotoā€™s op te leuken.

Voordelen
 • Robuust ā€˜kindbestendigā€™ ontwerp dat niet snel breekt!
 • Neemt fotoā€™s en videoā€™s van hoge kwaliteit
 • Inclusief leerspelletjes
 • Stimuleert creativiteit en expressie
 • Groeit technologische kennis

Nadelen
 • Batterijen benodigd
 • Kind heeft wellicht hulp nodig bij het exporteren van fotoā€™s of videoā€™s naar de computer

 

12. Braun Mega Haarstijl Set

Braun Mega Hairstyling Set

Waarom we ervan houden: Sommige jonge meiden houden ervan om te spelen met haarproducten, deze set geeft ze de mogelijkheid dit te doen zonder hitteproblemen.

Rond 6 jaar zullen kleine meisjes het leuk vinden om kapper te spelen, maar ze zijn zeker nog niet klaar voor de verantwoordelijkheid die haardrogers en stijltangen met zich mee brengen! De Braun Mega Hairstyling Set heeft echt werkende accesoires zoals een fƶhn met batterijen die echte lucht blaast en een waterspuiter die met water kan worden gevult en echt kan spuiten. De stijltang is gewoon speelgoed en de fƶhn produceert geen hitte, waardoor de set helemaal veilig is voor meisjes van 6 die zelf willen spelen.

De Braun Mega Hairstyling Set stimuleert imitatie en fantasierijk rollenspel en wanneer je het gebruikt met anderen kunnen ook sociale vaardigheden worden ontwikkeld. Het helpt het 6-jarige kind ook te oefenen met borstelen en stijlen van het haar, wat goed is voor de zelfverzorging op latere leeftijd.

Voordelen
 • Fantasierijk spelen
 • Stimuleert imitatie en sociale vaardigheden
 • Echte luchtblaas functie
 • Traint zelfverzorging vaardigheden

Nadelen
 • Batterijen benodigd

 

13. Lego Friends Frozen 2 Kasteel

Lego Friends Frozen 2 Castle

Waarom we ervan houden: Deze set is gebaseerd op de populaire Disney Frozen films en motiveert de kinderen om te bouwen, fijne motoriek te ontwikkelen en fantasierijk rollenspel te gebruiken.

Frozen, en nu Frozen 2, is nog altijd enorm populair bij kinderen van 6 jaar en deze Lego set is gebaseerd op het kasteel van de film Frozen 2, het is dan ook de ideale manier om de interesse te wekken. Het Lego Friends Frozen 2 Kasteel wordt geleverd met 3 mini poppetjes en enkele dierenfiguren, waarmee kinderen verhaallijnen kunnen simuleren die ze in de film hebben gezien of zelf hebben bedacht.

De Lego elementen van deze set worden met instructieboekje geleverd, waardoor de 6-jarige ze stap voor stap kan volgen en het kasteel heeft zelfs een modulair ontwerp waardoor het niet stukje bij beetje hoeft te worden opgebouwd, maar in lagen kan worden gebouwd welke ook apart kunnen worden gebruikt voor verschillende spelscenarioā€™s. Hierdoor levert het bouwelement voldoende uitdagen en ontwikkeling voor de fijne motoriek, terwijl het niet te overweldigend is, maar de 6-jarige wel voldoende zelfstandigheid geeft.

Voordelen
 • Modulair ontwerp dat makkelijk is samen te stellen en uit elkaar te halen
 • Geschikt samen met andere Lego sets
 • Gebaseerd op populaire filmkarakters
 • Stimuleert fantasierijk rollenspel
 • Traint bouwvaardigheden en fijne motoriek

Nadelen
 • Kleine onderdelen benodigen voorzichtig bewaren

 

14. IJssalon Set

Waarom we ervan houden: Een lief cadeau voor kleine meisjes waarmee ze kunnen leren tellen en rekenen terwijl ze hun verbeelding de vrije loop laten.

Geef een cadeau waarmee een zesjarig meisje haar eigen nep-ijswinkel kan openen. Deze set is gemaakt door Mindsprout en is ontworpen om het fantasierijke spel aan te moedigen. Het bestaat uit 28 onderdelen, waaronder acht verschillende ijssmaken, zes toppings, slagroom, hoorntjes, een ijsbeker, een ijsschep, een tang en een lepel. Er zitten zelfs kleine kersen bij om het heerlijke ijsje mee af te werken.

Behalve dat het leuk is om mee te spelen, leert dit speelgoed het kind ook tellen dankzij het bijgeleverde speelgoedgeld. Kleine meisjes kunnen het optellen en aftrekken oefenen wanneer ze hun zoete lekkernijen verkopen en de betaling in ontvangst moet nemen. Alle onderdelen zijn gemaakt van duurzaam plastic dat gemakkelijk schoongemaakt en gedesinfecteerd kan worden. Als het tijd is om het ijssalon te sluiten, kan alles van de set worden opgeborgen in de ijskraam die ook dienst doet als draagtas. Kleine meisjes die van ijsjes houden, zullen dol zijn op dit cadeau.

Voordelen
 • Leert kinderen tellen en rekenen
 • Inspireert de verbeelding
 • Kan opgeborgen worden in een draagtas

Nadelen
 • Bevat kleine onderdelen

 

15. Barbie Dreamplane Speelset

Barbie Dreamplane Playset

Waarom we ervan houden: Hiermee hebben kinderen de mogelijkheid om rollenspel te gebruiken op reis. Deze Barbie Dreamplane Speelset stimuleert verhalen vertellen en fantasie.

Barbies zijn een zeer populair speelgoed voor meisjes van 6 jaar oud, omdat er zoveel verschillende sets beschikbaar zijn. De Barbie Dreamplane set is een vleigtuig van barbie-formaat met alle accessoires die je zou verwachten, maar ook geschikt voor poppen van andere sets.

Rollenspel gericht op vakantie geeft de 6-jarige de mogelijkheid om commentaar te leveren op hun verhalen en ze ook zelf te verzinnen. Ook ervaringen uit hun eigen leven kunnen hierbij worden gebruikt. Barbies zijn een populair stuk speelgoed om samen met andere kinderen te gebruiken en met ruimte voor 2 passagiers en een piloot kan het kind ook op een sociale manier spelen met de Barbie Dreamplane Speelset.

Voordelen
 • Geschikt samen met andere Barbie sets
 • Stimuleert fantasie en rollenspel
 • Traint de vaardigheden rondom vertellen van verhalen
 • Stimuleert sociaal spelen
 • Accessoires meegeleverd

Nadelen
 • Accessoires bestaat uit kleine onderdelen die voorzichtig moeten worden opgeborgen

 

16. FurReal Friends Pax Mijn Poepende Pup

FurReal Friends Pax, My Poopin’ Pup

Waarom we ervan houden: Een speelgoed puppy die je kunt voeren, uitlaten en schoon houden! Beter begrip van huisdier verzorging en verantwoordelijkheid.

Veel kinderen van 6 zouden graag een huisdier willen hebben. De FurReal Friends Pax Mijn Poepende Pup moet verzorgd worden net als een echte puppy; hij kan worden gevoerd, uitgelaten en moet ook worden verschoond naderhand! Dit kan een goede manier zijn om een kind te introduceren met verantwoordelijkheden die komen kijken bij het verzorgen van een huisdier, of het is een realistische manier om een rollespel uit te voeren.

Fantasierijk rollenspel die gericht is op verzogend gedrag, zoals voor een huisdier zorgen, zorgt er ook voor dat de sociale vaardigheden groeien tijdens het spelen met anderen.

Voordelen
 • Stimuleert verzorgend spel
 • Geeft mogelijkheid tot fantasierijk rollenspel
 • Helpt kinderen om huisdierverzorging beter te begrijpen
 • Maakt leuke geluiden

Nadelen
 • Batterijen benodigd

 

17. Wie Is Het?

Wie Is Het?

Waarom we ervan houden: Interactief bordspel die goed is voor spraak, taal en logica vaardigheden.

Wie Is Het? Is een klassiek bordspel voor de hele familie. Rond de leeftijd van 6 jaar zullen kinderen het ook gaan spelen. Wie Is Het? is een spel waarbij kinderen personages moet elimineren om het karakter te vinden welke de tegenstander heeft gekozen. Hiervoor is logica en probleemoplossend vermogen nodig, maar zal ook spraak en taalvaardigheden van spelers ontwikkelen via het stellen van gerichte vragen. Ze moeten goed nadenken hoe ze het meeste informatie ontvangen door goede vragen te stellen.

Bordspellen spelen met anderen zorgt er ook voor dat kinderen etiquette en spelregels leren en sociale vaardigheden ontwikkelen zoals wachten op de beurt, vriendelijk winnen en verliezen en het volgen van regels.

Voordelen
 • Samen spelen op een sociale manier
 • Stimuleert sociale vaardigheden en omstebeurt gaan
 • Traint spraak en taalvaardigheden
 • Groei in kennis rondom logica

Nadelen
 • Een tweede speler benodigd

 

18. Playmobil City Life Schoolgebouw Met Meubels

Playmobil City Life Furnished School Building

Waarom we ervan houden: Kan samen met andere Playmobil sets worden gebruikt om fantasierijk verhalenspel te ontwikkelen.

Hoewel kinderen graag fantasie gebruiken tijdens het spelen, houden ze er ook van om te spelen met wat ze kennen via realistische scenarioā€™s. Dit Playmobil City Life Schoolgebouw Met Meubels geeft ze hiertoe de mogelijkheid! Twee verdiepingen met trappen een lift en alle meubels die je zou verwachten in een echte school. Kinderen kunnen hun kennis uit de echte wereld gebruiken om te spelen (en hun schooldag nabootsen).

Fantasierijk spelen op deze manier zal niet alleen creativiteit bevorderen, maar ook spraak en taalvaardigheden verbeteren omdat kinderen het verhaal moeten vertellen tijdens het spel. Sociale vaardigheden worden ook ontwikkeld tijdens het ontdekken van verschillende sociale situaties.

Voordelen
 • Kan worden gecombineerd met andere Playmobil sets
 • Stimuleert vaardigheden rondom verhalen vertellen
 • Fantasievol spelen
 • Formaat past bij de leeftijd
 • Accessoires en figuren meegeleverd

Nadelen
 • Groter object; ruimte nodig voor opslag en spelen

 

19. Unicorn Muzikale Juwelendoos

Waarom we ervan houden: Een volwassen cadeau dat een jong meisje zal leren over verantwoordelijkheid en het zorgen voor al haar juwelen tijdens het spelen.

Als je gaat winkelen voor een zesjarig meisje dat graag met haar juwelen speelt, geeft dit cadeau haar een plek om alles georganiseerd en veilig te bewaren, zodat ze niets kwijtraakt of beschadigt. De doos is bedekt met een dromerig motief van unicorns, kastelen en sterren en in het doosje zit een draaiende unicorn die ronddraait op de melodie van The Beautiful Dreamer. De pastelkleuren maken dit een mooi decoratiestuk voor op haar dressoir of nachtkastje.

Dit cadeau zou geweldig zijn als eerste juwelendoosje voor een klein meisje. Een cadeau waarmee ze zich volwassen voelt omdat ze haar eigen plek heeft om alle spullen te bewaren die haar het dierbaarst zijn. Of het nu haar kettingen, armbanden, ringen of speciale snuisterijen zijn, de fluwelen binnenkant en de scharnierende sluiting houden alles veilig binnenin. De binnenkant van het deksel heeft ook een stervormig spiegeltje waarmee ze haar accessoires kan bekijken voordat ze op stap gaat met haar vriendinnetjes of familie.

Voordelen
 • Leert het kind verantwoordelijkheid te zijn
 • Houdt de kamer opgeruimd
 • Speelt muziek terwijl de unicorn ronddraait
 • Gemaakt van stevig hout

Nadelen
 • Klein formaat – Alleen voor jonge meisjes

 

20. Make Your Own Glitter Zeepset

Make Your Own Soap Set

Waarom we ervan houden: Meiden van 6 jaar oud houden van knutselen en deze is uniek; geeft kinderen de mogelijkheid om hun eigen zeep te maken.

Creatieve speelsets zijn een leuke manier om meisjes van 6 te entertainen. Ze zijn nu oud genoeg om instructies te volgen en het maakproces te volgen. De Make Your Own Zeepset doet precies wat het zegt en geeft kinderen de mogelijkheid om hun eigen zeep te ontwerpen en maken. Deze set heeft veilige glitter om elke 6-jarige vrolijk te maken!

Het process van ingrediƫnten combineren zal wat hulp behoeven, omdat enkele onderelen gesmolten moeten worden. Maar het proces van verschillende ingrediƫnten combineren en deze zien veranderen zal ook de wetenschappelijke kennis van kinderen vergoten. Zelf zeep maken zal ze ook graag in het bad doen springen of onder de douche doen gaan, om het uit te testen.

Voordelen
 • Kinderen ontwikkelen wetenschappelijke kennis
 • Kleuren kunnen worden gemixt voor meer effecten
 • Ontwikkelt creativiteit
 • Kinderen houden ervan om gerichte instructies op te volgen

Nadelen
 • Supervisie van een ouder nodig

 

21. Unicorn Eclipse Pro Bristle Dartboard

Unicorn Eclipse Pro Bristle Dartboard

Waarom we ervan houden: Een professioneel dartbord dat kan worden gebruikt door de hele familie, helpt hand-oog coƶrdinatie en rekenvaarigheden verbeteren.

Het zal niet de meest logische keuze zijn voor meisjes van 6, maar darts kan echt een hoop voordelen hebben! Het is niet alleen een spel die met de hele familie gespeeld kan worden, maar het is ook goed voor de hand-oog coƶrdinatie, wat vervolgens weer helpt bij het schrijven!

Het Unicorn Eclipse Pro Bristle Dartbord is een bord van hoge kwaliteit en gebouwd om lang mee te gaan bij normaal gebruik. Het moet aan een muur worden gehangen, maar kan wel binnen worden gebruikt. Om de beurt spelen, winnen en verliezen en spelen op een eerlijke manier, maar ook leren rekenen en het scoresysteem zijn allemaal erg leerzaam.

Voordelen
 • Professioneel dartbord van kwaliteit
 • Verbering in hand-oog coƶrdinatie
 • Kan binnen worden gebruikt
 • Kan worden gespeeld met de hele familie
 • Stimuleert rekenvaardigheden

Nadelen
 • Scherpe punten vergen veilige opslag en supervisie van een ouder
 • Moet aan de muur worden gehangen

 

22. Meerminstaart Deken

Mermaid Tail Blanket

Waarom we ervan houden: Een comfortabele deken die eruit ziet al seen meerminstaart en geweldig is voor een meisje van 6 jaar die een deken zoekt om mee op de bank te liggen.

Een kleed is ook bij meisjes van 6 erg populair, omdat op de bank zitten met een warm dekentje heerlijk is tijdens het kijken van een film of tijdens een slaapfeestje. De deken is ontworpen om gedragen te worden als een staart van een zeemeermin. Dit type zelfregulerend gedrag is goed om meer controle te krijgen over hun emoties.

Dit Meerminstaart Deken is gemaakt van milieuvriendelijk materiaal maar is nog wel duurzaam en van hoge kwaliteit. Het is gemaakt voor kinderen tussen de 3-8 en bedoeld als staartvin. Het kan ook als kostuum worden gebruikt voor fantasierijk rollenspel.

Voordelen
 • Geschikt voor kinderen tussen de leeftijd 3-8
 • Duurzame deken van hoge kwaliteit
 • Milieuvriendelijk matieraal
 • Past bij de interesses van kinderen

Nadelen
 • Moet goed worden uitgewassen

Slotwoorden

Wanneer het aankomt op het kopen van een cadeau voor een meisje van 6 jaar oud, zijn er een hoop mogelijkheden. Iets kiezen wat ze leuk zal vinden, daadwerkelijk gebruikt zal worden en ook nog eens iets wat ze nog niet heeft kan overweldigend zijn. De ideeƫn in deze lijst kunnen je wellicht wat suggesties geven om een cadeau te kiezen waar je wellict nog niet over had nagedacht of waarvan je het bestaan nog niet kende.

Veel van die keuzes zijn leerzaam en helpen belangrijke vaardigheden voor school te groeien, terwijl ze niet doen denken aan werk voor school. Het zal dus zeker een hit zijn bij ouders en kinderen. We hopen dat deze lijst je heeft geholpen en dat je het perfecte cadeau voor een 6 jaar oude meid hebt kunnen vinden!

Meer inspiratie nodig?

Gabi van Kessel
Over Gabi van Kessel

Ik ben een yogalerares die graag cadeaus geeft en anderen wil helpen om het perfecte cadeau te vinden voor vrienden, familieleden, collega's... iedereen! Ik weet dat het soms moeilijk kan zijn om het juiste cadeau te vinden en daarom wil ik daar graag bij helpen. Cadeaus geven gaat niet alleen over geld uitgeven, het gaat erover dat je laat zien dat je om iemand geeft!