27 cadeaus om 10-jarige meisjes zich speciaal te laten voelen

Laatst bijgewerkt op 29 augustus, 2023

Geplaatst op

GiftExperts wordt gesteund door lezers. Als u een aankoop doet via een link op onze site, kunnen wij een commissie verdienen.

Het 10e levensjaar is een tijd van verandering en transitie; kinderen van deze leeftijd komen steeds dichterbij de fase van adolescentie en zitten sterk tussen de ā€˜tweenā€™ leeftijd. Een eigen identiteit en zelfvertrouwen wordt steeds belangrijker rond deze leeftijd aangezien kinderen meer een idee krijgen van wie ze werkelijk zijn en hoe ze passen in de wereld. Sommige kinderen van deze leeftijd zullen een transitie maken van de ene school naar de andere. Andere kinderen zullen misschien geĆÆntroduceerd worden tot verschillende sociale settings, of bepaalde sportclubs. Sociale interactie is erg belangrijk op dit punt en kinderen zullen dus ook sociaal een stuk vaardiger worden; ze zullen beter omgaan met conflicten, moeten hun emoties beheersen en zullen moeten onderhandelen over bepaalde oplossingen met leeftijdsgenoten.

Als je op zoek bent naar een cadeau voor een 10-jarig meisje, zal deze lijst je misschien helpen om iets speciaals te vinden. Wij hebben een lijst van opties opgezet dat zich richt op verschillende interesses en vaardigheden.

1. Instax Square Instant Camera

Instax Square Instant Camera
Waarom we ervan houden: Perfect voor snelle selfies met vrienden of om een interesse in fotografie te stimuleren.

Instax is de afgelopen jaren een product dat erg trendy is geworden; in een tijdperk van digitale fotografie lijkt het dat de eenvoudigheid van een foto maken en deze uitprinten erg interessant is. Met dit in het achterhoofd is dit een goed cadeau voor een 10-jarig meisje, of zij nou geĆÆnteresseerd is in fotografie of het gewoon leuk vindt om selfies te maken met haar vrienden (er is zelf eens ingebouwde selfie modus!)

De Instax Square Instant camera is beschikbaar in verschillende kleuren zodat je er een kunt kiezen die bij haar stijl en persoonlijkheid past. Fotografie is een leuke interesse om te stimuleren en de beloning om een mooie foto te maken die meteen wordt uitgeprint kan erg motiverend en leuk zijn.

Voordelen
 • Beschikbaar in verschillende kleuren
 • 5 verschillende standen
 • Ingebouwde flits
 • Stimuleert creativiteit
 • Leuk om te gebruiken samen met vrienden
Nadelen
 • Je hebt film nodig

2. Anki Cozmo Robot

Anki Cozmo Robot
Waarom we ervan houden: Maak kennis met programmeren met deze levensechte robotvriend

10-jarige meisjes zijn erg bekend met technologische speeltjes, aangezien zij zijn opgegroeid ni een digitaal tijdperk en hierdoor kunnen zij relatief snel omgaan met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Dit is een goede interesse om te stimuleren omdat de wereld steeds meer op zoek is naar mensen die technologisch vaardig zijn. Dit is de realiteit in het dagelijks leven, maar ook in het professionele leven. Programmeren is een vaardigheid die erg in vraag is en de Anki Cozmo Robot is een makkelijke manier om kinderen te stimuleren om dit te leren, zonder dat het voelt als werk!

De Anki Cozmo Robot is een leuke, levensechte robotvriend waarmee je interactieve spelletje kunt spelen en samen kunt ontdekken. Gebruik de app op een compatibel apparaat en hiermee kun je leren om code te schrijven voor de robot, die stevig genoeg is om tegen een paar stootjes te kunnen tijdens het spelen.

Voordelen
 • Stimuleert een interesse in technologie
 • Leer programmeren
 • Stevig en veilig
 • Je kunt er spelletjes mee spelen
 • Beschikbaar in standaard, of collectorā€™s edition
Nadelen
 • Duur
 • Heeft een compatibel apparaat nodig

3. Doodle Vlinder Kussensloop

Doodle Butterfly Pillowcase
Waarom we ervan houden: Een herbruikbare kleuractiviteit is een geweldig cadeau voor kunstzinnige 10-jarige meisjes.

Op deze leeftijd gebruiken veel meisjes het decor van hun slaapkamer als een manier om hun interesses en persoonlijkheid te uiten. Daarom is dat een erg belangrijke manier om je eigen identiteit en zelfvertrouwen te ontdekken. Het is dus een goed idee om de slaapkamer knus te maken zodat kinderen een plek hebben om tijd te spenderen met hun vrienden na een lange dag school.

De Doodle Vlinder Kussensloop is perfect om een 10-jarig meisje wat zeggenschap te geven over haar eigen kamer; het is een kussensloop die je zelf kunt inkleuren en ontwrepen. Een kant heeft een uitgebreid en prachtig design dat ingekleurd kan worden, met wasbare pennen, terwijl de andere kant een simpel model heeft waar meisjes zelf iets in kunnen tekenen. Hiermee kunnen wordt hun creativiteit gestimuleerd. Het product is gemaakt van eco-vriendelijk katoen waardoor hij compleet wasbaar en herbruikbaar is; zet een warm wasje aan en je kunt weer opnieuw beginnen met tekenen!

Voordelen
 • Herbruikbaar
 • Wasbare pennen
 • Stimuleert interesse in kunst
 • Eco-vriendelijk katoen
Nadelen
 • De inkt kan vlekken veroorzaken als er op wordt geslapen

4. Razor E90 Electrische Scooter

Razor E90 Electric Scooter
Waarom we ervan houden: Een snelle elektrische scooter die je kind lekker buiten laat spelen.

Scooters zijn een klassiek speelgoed en transportmiddel in menige jeugd en deze stimuleert kinderen om buiten te spelen en druk bezig te zijn. Hoewel kinderen met een elektrische scooter niet zelf de scooter naar voren hoeven te duwen, moeten ze nog steeds zichzelf balanceren waardoor de buikspieren getraind worden. Deze spieren zijn belangrijk voor heel veel activiteiten, bijvoorbeeld voor een goed handschrift!

De Razor Power Core E90 Elektrische Scooter is een onderhoudsvrije elektrische scooter waarmee je binnen een oplaadsessie 80 minuten kan rijden met een snelheid tot 16 km/h. Het is de ideale volgende stap van een traditionele scooter en het geeft 10-jarige meisjes een nieuwe manier om ergens naar toe te gaan, samen met een beetje extra onafhankelijkheid.

Voordelen
 • Tot 80 minuten rijtijd
 • Onderhousvrijd
 • Tot 16 km/h
 • Stimuleert fysieke activiteit
 • Stimuleert kinderen om naar buiten te gaan
Nadelen
 • Bestuurder heeft een maximaal gewicht van 54kg

5. Nancy Bā€™s Science Club Microscoop & Activiteiten Dagboek

Nancy B'S Science Club Microscope & Activity Journal
Waarom we ervan houden: Breng de wetenschap tot leven en stimuleer een interesse hierin met een echte, werkende microscoop.

We hebben meer vrouwen nodig in de wetenschap, dus het is een goed idee om een interesse hierin al vroeg te stimuleren! 10-jarige meisjes zijn nog erg geĆÆnteresseerd in de wereld om hun heen en letten vaak op de kleine details in hun omgeving. Dit cadeau zal hen helpen om geĆÆnteresseerder te raken in de wetenschap.

De Nancy B Science Club Microscoop en Activiteiten Dagboek is perfect voor 10-jarige meisjes. Het stimuleert wetenschappelijke ontdekkingen door middel van voorgestelde activiteiten en laat je kind kennis maken met het vinden van data dankzij het bijgevoegde dagboek. Dit is een ideaal, leuk, maar ook leerzaam cadeau voor een 10-jarige.

Voordelen
 • Stimuleert een interesse in wetenschap
 • Leerzaam
 • Bevat voorgestelde activiteiten
 • Bevat een dagboek van 22 paginaā€™s.
Nadelen
 • Heeft batterijen nodig

6. Set met Kook- en Bakgerei

Waarom we ervan houden: Een functionele bakset die interesse wekt voor culinaire vaardigheden en een gevoel van persoonlijke prestatie stimuleert.

Dit cadeau zal elk 10-jarig meisje inspireren om samen met het gezin heerlijke lekkernijen in de keuken te bereiden. Het is niet zomaar speelgoed, het is een volledig functionele set, alleen gemaakt voor kleinere handen. Het bevat een deegroller, metalen deegschep, maatbekers, siliconen spatels en een bakmatje met makkelijk af te lezen afmetingen. Er zit zelfs een nylon mes bij dat de kinderen veilig zelf kunnen gebruiken zonder toezicht.

Niet alleen zijn alle onderdelen veilig voor jonge meisjes om zelf te gebruiken, ze kunnen ook in de vaatwasser en zijn BPA-vrij, dus je hoeft je geen zorgen te maken over schadelijke chemicaliĆ«n. Dit is een spectaculair cadeau dat meisjes zal helpen om hobby’s te ontwikkelen die een groter gevoel van onafhankelijkheid en zelfvoldoening zullen stimuleren. Het is ook een geweldige manier voor ouders of grootouders die van bakken houden om samen tijd door te brengen in de keuken.

Voordelen
 • Gevoel van zelfontplooiing door te bakken
 • Ontwikkelt een nieuwe vaardigheid en hobby
 • Stimuleert tijd doorbrengen met het gezin
 • Complete set aangepast voor kinderen
Nadelen
 • Het gebruik van de oven vereist toezicht

7. Cinematic Light Up Box

Cinematic Light Up Box
Waarom we ervan houden: Met 205 letters en emojis kun jij opschrijven wat je maar wilt!

10-jarige meisjes proberen vaak hun eigen gepersonaliseerde ruimte te creƫren en soms willen ze dan leuke citaten ophangen. Het probleem is dat hun favoriete citaten en spreekwoorden vaak veranderen en je wilt natuurlijk niet steeds nieuwe posters kopen.

De Cinematic Light Box is het perfecte alternatief voor posters omdat deze altijd kan worden veranderd naar de voorkeur van het kind en het is een hele goede manier om leuke verjaardagsboodschappen op te schrijven, of andere feestelijke berichtjes. Dit product is ideaal als decor in je kamer omdat hij is bijgevoegd met 205 letters en emojiā€™s zodat je alles kan opschrijven wat je maar wilt!

Voordelen
 • Perfect als slaapkamerdecor
 • Bevat 205 letters en emojiā€™s
 • USB of batterij
 • A4 grootte
 • 2 jaar garantie
Nadelen
 • Kan batterijen nodig hebben

8. PlayShifu Shifu Orboot

Shifu Orboot
Waarom we ervan houden: Globes zijn een heel goed middel om te leren en deze maakt ook nog eens gebruik van augmented reality!

Globes zijn een fantastisch middel om te leren en kinderen kunnen er heel lang mee op voortborduren. Globes geven namelijk context en een realistische kijk op het begrijpen van geografische locaties. De Shifu Orboot neemt dit net een stapje verder, door een extra laag toe te voegen met augmented reality via hun app.

Terwijl kinderen hun apparaat bij de globe houden, hebben ze toegang tot een grote reeks informatie waardoor ze hun technologische vaardigheden kunnen verbeteren en op een positieve manier gebruik maken van technologie. De Shifu Orboot werkt zowel met iOS als Android apparaten en geeft kinderen een manier om geĆÆnteresseerd te raken in geografie en de wereld.

Voordelen
 • Stimuleert interesse in geografie
 • Promoot het gebruik van technologie
 • Verbetert technologische vaardigheden
 • Gechikt voor iOS en Android apparaten
 • Helpt met leren
Nadelen
 • Vereist een compatibel apparaat

9. GirlZone Nail Art Studio Kit

GirlZone Nail Art Studio Kit
Waarom we ervan houden: Creeer prachtige nagelontwerpen met alles dat je nodig hebt inbegrepen.

Nagelkunst is erg populair met 10-jarige meisjes omdat dit aanspreekt op hun creativiteit en hun interesse in beauty & fashion. Daarbij is het een hele leuk sociale activiteit voor meisjes omdat ze omstebeurt hun nagels kunnen doen en gezellig kunnen kletsen.

Daarbij stimuleert het hand-oog-coƶrdinatie en de fijne motorische vaardigheden. De GirlZone Nail Art Studio Kit is een uitstekend product met alles dat een meisje nodig heeft om prachtige nagelkunst ontwerpen te maken.

Voordelen
 • 3-in-1 nagelkunst pennen
 • 8 vellen stickers inbegrepen
 • Stimuleert creativiteit
 • Leuke sociale activiteit
 • Bevordert hand-oog-coordinatie
Nadelen
 • Nagellak moet misschien worden verwijderd voor school

10. Lego Friends Heartlake Miaā€™s Kampeerbusje

Lego Friends Heartlake Mia’s Camper Van
Waarom we ervan houden: Perfect voor een fantasierijk rollenspel dat ook nog eens de bouwende vaardigheden beter maakt.

Spelen met Lego bidet vele voordelen aan door de jeugd heen. De Lego Friends Heartlake Miaā€™s Kampeerbusje set is met 488 onderdelen ideaal voor 10-jarige meisjes omdat ze een sterke uitdaging hebben om alles in elkaar te zetten en de instructies te volgen. Om deze meer complexe lego sets in elkaar te zetten, hebben meisjes fijne motorische vaardigheden en behendigheid nodig waardoor je de spieren in je vingers versterkt en zo beter kan schrijven.

Compatibel met andere Lego sets zodat je met andere Lego Sets kunt spelen en zo op een fantasierijke manier leuk sociaal kan spelen. Perfect voor 10-jarige meisjes.

Voordelen
 • 488 onderdelen; uitdagend voor 10-jarige meisjes
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Bevordert bouwende vaardigheden
 • Bevat Lego Friends minifiguren
 • Compatibel met andere Lego sets
Nadelen
 • Kleine onderdelen, moeten zorgvuldig worden opgebergd.

11. Nintendo Switch Lite

Nintendo Switch Lite
Waarom we ervan houden: Populair gaming apparaat dat draagbaar is en ontworpen is om onderweg te gebruiken.

De Nintendo Switch Lite is een goedkoper alternatief dan de Nintendo Switch, dat nog steeds dezelfde eigenschappen heeft met een goede draagbaarheid en een geweldige batterijduur. Het verschil is dat dit apparaat niet kan worden aangesloten op de TV en dus alleen een handheld apparaat is.

Dit zou perfect zijn voor een 10-jarig meisje omdat het hen de mogelijkheid geeft om onderweg te spelen. Hoewel we videogames vaak alleen zien als spelletjes, bieden ze vaak veel educatieve voordelen. Kinderen kunnen beter omgaan met technologie en daarbij zijn ze vaak behendiger, hun hand-oog-coƶrdinatie wordt beter, reactietijd wordt sneller en ze kunnen kritischer nadenken.

Voordelen
 • 3-7uur batterijduur
 • Draagbaar
 • Populair gaming apparaat
 • Verbetert technologische vaardigheden
Nadelen
 • Kan niet worden aangesloten op de TV

12. Pandora Vlinder Zilveren Ketting

Pandora Butterfly Silver Bracelet
Waarom we ervan houden: Pandora kettingen zijn een echte moderne klassieker aan het worden en dit is de perfecte beginset.

Pandora kettingen zijn het moderne alternatief op de meer traditionele kettingen en zijn hierdoor een uitstekend cadeau. Ze zijn erg bekend en populair en bieden een erg stijlvolle manier om speciale herinneringen te bewaren. Dankzij de verschillende kralen en bedels is dit een cadeau dat steeds kan worden aangevuld na verloop van tijd, voor alle speciale gebeurtenissen in het leven van een 10-jarig meisje.

De Pandora Vlinder zilveren ketting is gemaakt van sterling zilver en is dus geschikt voor de gevoelige huid. Daarbij is hij beschikbaar in verschillende maten zodat hij altijd goed past. Dit is een geweldige starter set voor een 10-jarig meisje dat graag een speciaal, betekenisvol sieraad wilt voor de komende jaren.

Voordelen
 • Moderne klassieker
 • Beschikbaar in verschillende groottes
 • Kralen en bedels kunnen worden aangevuld
 • Sterling zilver
Nadelen
 • Iets duurder cadeau voor een 10-jarig meisje

13. Stiga Sports Voettbal Rebounder Goal

Stiga Sports Football Rebounder Goal
Waarom we ervan houden: Ideaal om te oefenen voor voetbal zonder een team, dit is geweldig om in je eentje te spelen.

Het is niet altijd mogelijk of praktisch om een sport te spelen met een heel team, maar het kan vervelend zijn om steeds je bal te moeten halen als je alleen bent. De Stiga Sports Voetbal Rebounder Goal biedt een oplossing voor dit probleem omdat de bal steeds wordt teruggekaatst zodat de speler moeiteloos door kan blijven spelen.

Dit is het ideale cadeau voor de 10-jarige sportfan waardoor zij fysiek actief en gezond blijft en de nodige sportieve vaardigheden bijleert, zoals balcontrole. Er zijn twee groottes beschikbaar zodat jij kunt kiezen welke het meest geschikt is. Dit is dus een geweldige manier om in je eentje thuis te oefenen aan je voetbalkunsten.

Voordelen
 • Kan in je eentje worden gebruikt
 • Perfect voor voetbaltraining
 • Houdt kinderen actief en gezond
 • Verbetert de coƶrdinatie
 • 2 groottes beschikbar
Nadelen
 • Kan alleen buiten gebruikt worden

14. Jansport Big Student Rugzak

Jansport Big Student Backpack
Waarom we ervan houden: Perfect als je boeken of sportkleren wilt dragen, waardoor dit een heel praktisch cadeau is.

Wanneer een meisje verschillende interesses heeft kan het nogal lastig zijn om een cadeautje te vinden, zeker als je niet goed weet wat ze thuis al heeft. In dit soort situaties kopen mensen liever een praktisch cadeau zodat je zeker weet dat het cadeau gebruikt zal worden.

De Jansport Big Student rugzak is zeer zeker praktisch en handig omdat 10-jarige meisjes deze kunnen gebruiken voor school, sport of andere activiteiten. Dankzij de grote maat kun je er veel mee dragen en de ergonomische vorm zorgt ervoor dat je rug goed gezond blijft.

Voordelen
 • Praktisch en handig Cadeau
 • Grootte maat
 • Beschikbaar in verschillende kleuren
 • Ergonomische vorm voor een goede gezondheid
Nadelen
 • Duurder dan andere rugzakken

15. Faber-Castell Polychromos Kleurenpotloden

Faber-Castell Polychromos Colour Pencils
Waarom we ervan houden: Een geweldig cadeau om de artistieke kant van iemand te ontdekken, dit is een prachtige set vol met potloden van hoge kwaliteit.

Als het 10-jarige meisje, waar je dit cadeau voor koopt, van kunst en tekenen houdt dan zal deze set misschien wel het perfecte cadeau zijn. Je kunt kiezen tussen een grote reeks potloden zodat je de perfecte set hebt voor het meisje waar je deze voor koopt.

De potloden zelf zijn van hoge kwaliteit. Het zijn professionele potloden die in een grote reeks sprankelende kleuren komen. Ze worden opgeslagen in een opslagdoosje zodat je deze netjes op kan bergen. Het stimuleren van de artistieke kant van 10jarige meisjes is een goede manier om te laten zien dat je geeft om haar persoonlijkheid en individuele interesses.

Voordelen
 • Beschikbaar in verschillende hoeveelheden
 • Stimuleert de artistieke kant
 • Professionele potloden
 • Sprankelende kleuren
 • Makkelijk op te bergen
Nadelen
 • Duurdere Potloden

16. Vlando Houten Sieradenkistje

Vlando Wooden Jewellery Box
Waarom we ervan houden: Perfect om verschillende sieraden op te bergen. Dit kistje is het perfecte Cadeau voor een 10-jarig meisje.

Een sieradenkistje zal misschien niet een overduidelijk cadeau zijn voor een 10-jarig meisje, maar deze wordt vaak erg geapprecieerd. Als de meeste meisjes rond 10 jaar oud zijn hebben ze vaak een kleine collectie sieraden die ze ergens veilig moeten kunnen opbergen zodat deze niet kwijtraken.

De Vlando Houten Sieradenkist heeft speciale vakjes voor verschillende sieraden, geheime opbervakjes om belangrijke sieraden op te bergen en een grote spiegel zodat je kunt zien hoe je eruit ziet met de sieraden om. Het sieradenkistje is gemaakt van duurzame materialen zodat je hem lang kunt gebruiken. Dit cadeau zal ervoor zorgen dat het 10-jarige meisje waar je dit voor koopt beter zal omgaan met haar belangrijke spullen.

Voordelen
 • Grote Spiegel
 • Speciale vakjes
 • Stimuleert verantwoordelijkheid
 • Geheime ruimtes om sieraden op te bergen
 • Gemaakt van duurzame materialen
Nadelen
 • Kan niet op slot

17. Lego Harry Potter Hagrids Huisje: Scheurbeks Ontsnapping

Lego Harry Potter Hagrid’s Hut: Buckbeak’s Rescue
Waarom we ervan houden: Deze lego set is gebaseerd op de Harry Potter boeken en films en is ideaal voor fantasierijk spel.

Harry Potter is een erg populaire interesse onder 10-jarige meisjes dus als het meisje waar jij een cadeau voor zoekt van Harry Potter houdt, dan is deze lego set ideaal voor haar! Lego biedt een grote reeks aan voordelen voor groeiende kinderen, waaronder betere bouwende vaardigheden, verhoogde concentratie en fijne motorische vaardigheden.

De Lego Harry Potter Hagrids Huisje: Scheurbeks Ontsnapping set is ideaal voor fantasierijk spelen, waarbij je scenes kunt nadoen van de boeken en films. Hij bevat zes mini-figuren van de hoofdkarakters en beweegbare vleugels voor Scheurbek zodat je gemakkelijk met hem kunt spelen.

Voordelen
 • Gebaseerd op Populaire Harry Potter boeken en films
 • Compatibel met andere Lego sets
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Bevat 6 mini-figuren
 • Scheurbek figuur met beweegbare vleugels
Nadelen
 • Veel onderdelen die zorgvuldig moeten worden opgebergd.

18. Mini Rugzak van Vegan Leer

Waarom we ervan houden: Een modieuze en stijlvolle mini rugzak die jarenlang bij de leeftijd past.

Geef een cadeau dat zal worden goedgekeurd door elk meisje van 10 met een mode-obsessie. Bovendien zal ze er niet snel op uitgekeken raken. Dit rugzakje van veganistisch leer is perfect voor elk jong meisje dat graag al haar favoriete spullen meeneemt, waar ze ook naartoe gaat, of ze nu met haar vriendinnen gaat spelen of naar school gaat. Het is gemaakt van dierproefvrije en zeer duurzame materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn, zodat het bestand is tegen dagelijkse slijtage en goedgekeurd is voor op het schoolplein.

De stijl van deze rugzak is aangepast aan de leeftijd, met een ultravrouwelijk strikje en een compact formaat. Maar de klassieke off-white kleur en contrasterende rosĆ©gouden afwerkingen geven het een volwassen look waardoor ze dit cadeau jarenlang kan gebruiken. Voor kleine fashionista’s die hun individualiteit willen uitdrukken met mode, zal dit cadeau een schot in de roos zijn. Elk 10-jarig meisje zal dit graag aan al haar vriendinnen op school laten zien.

Voordelen
 • Dierproefvrije, veganistische materialen
 • Kan schoongeveegd worden, zeer duurzaam
 • Groot genoeg voor essentiĆ«le spullen
 • Verstelbare riem voor meer draagcomfort
Nadelen
 • Te klein voor schoolboeken

19. Microscoop voor Beginners met Objectglaasjes

Waarom we ervan houden: Een werkende microscoop om jonge meisjes de wondere wereld van de wetenschap te laten zien en hun nieuwsgierigheid en probleemoplossend vermogen aan te moedigen.

Voor 10-jarige meisjes die van wetenschap houden en nieuwsgierig zijn naar de wereld om ons heen, is deze beginnersmicroscoop het cadeau dat je zoekt. De microscoop is niet zomaar speelgoed, het is een echt werkende microscoop met een vergroting tot 20x. Het is krachtig genoeg om de kleinste details waar te nemen van datgene waar ze nieuwsgierig naar is.

De set bevat lege objectglaasjes voor preparaten, een pincet, een oogdruppelaar, een petrischaaltje, opvangflesjes en nog veel meer. Er zitten zelfs pekelkreeftjes en een garnalenbroedplaats bij. Alles, van het onderzoeken van bladeren tot insecten, is mogelijk met dit cadeau. Jonge meisjes zullen niet alleen versteld staan van hoe dingen eruit zien met een vergroting van 20x, maar het zal ook hun interesse in wetenschap, wiskunde en technologie stimuleren. De hele set wordt opgeborgen in de meegeleverde harde koffer om alles veilig en georganiseerd te houden. Het werkt op batterijen, maar die zijn inbegrepen dus dit cadeau kan meteen gebruikt worden.

Voordelen
 • Stimuleert de nieuwsgierigheid
 • Bevordert de interesse in wetenschap
 • Inclusief een harde koffer
 • Inclusief batterijen
Nadelen
 • Gemaakt van plastic

20. RockJam Keyboard Piano

RockJam Keyboard Piano
Waarom we ervan houden: Het perfecte Cadeau voor kinderen die zich interesseren in muziek, waarbij ze ook echte vaardigheden kunnen leren.

Muziek is een vaardigheid voor het leven, het is goed voor je cognitieve toestand, verbetert je stresslevels en is ook een goede sociale vaardigheid. Als de 10-jarige waar je dit cadeau voor wilt kopen geĆÆnteresseerd is in muziek of al is begonnen met het leren van de piano, dan is de RockJam Keyboard Piano zeker een fantastisch cadeau.

Het keyboard is compact en draagbaar en er is een standaard, stoel en koptelefoon inbegrepen, waardoor het ideaal is voor pianoles. Er zijn 200 set ritmes, 200 tonen en 30 demoliedjes waarmee de gebruiker kan opnemen en hun eigen werk kunnen terugspelen.

Voordelen
 • Stimuleert een interesse in muziek
 • Perfect voor pianoles
 • Draagbaar, compact ontwerp
 • 200 ritmes, 200 tonen en 30 demoliedjes
 • Standaard, stoel en koptelefoon inbegrepen
Nadelen
 • Groot artikel, je hebt wat ruimte nodig

21. Fitbit Ace 3

Fitbit Ace 2
Waarom we ervan houden: Fitbit tracker is ontworpen voor de levensstijl van kinderen om gezonde gewoontes te stimuleren.

10-jarige meisjes proberen vaak de volwassenen in hun leven te imiteren omdat ze op zoek zijn naar meer onafhankelijkheid en omdat ze zichzelf graag volwassen willen voelen. Veel volwassenen dragen momenteel fitness trackers en kinderen hebben daar hierdoor ook een interesse in. De Fitbit Ace 2 Activiteit Tracker voor Kinderen is een fitness tracker dat specifiek is ontworpen voor kinderen. Het heeft een robuust ontwerp dat zeker tegen een stootje kan, daarbij is hij ook water resistent tot wel 50 meter diep.

De Fitbit Ace 2 Activiteit Racker voor Kinderen is een geweldige manier om kinderen te stimuleren om actief te blijven en om meer affiniteit te krijgen met technologie. De batterijduur is tot wel 5 dagen, dus opladen is geen groot probleem!

Voordelen
 • Water-resistent tot wel 50m
 • Batterijduur tot wel 5 dagen
 • Stimuleert gezonde gewoontes
 • Houdt kinderen actief
 • Positief gebruik van technologie
Nadelen
 • Heeft een apparaat nodig met de Fitbit app zodat alles goed werkt

22. Ravensburger Delighted Dogs XXL 300pc Jigsaw Puzzle

Ravensburger Delighted Dogs XXL 300pc Jigsaw Puzzle
Waarom we ervan houden: Een uitdagende jigsaw puzzel voor honden liefhebbers.

Veel 10-jarige meisjes zijn dol op dieren en zullen de honden in deze puzzel dan ook geweldig vinden. De Ravensburger Delighted Dogs XXL 300pc Jigsaw Puzzel is precies zoals omschreven; een extra grote jigsaw puzzel met 300 onderdelen en een prachtig ontwerp van hondjes. Hij is redelijk uitdagend voor 10-jarigen, waardoor ze hun behendigheid kunnen verbeteren terwijl ze hem in elkaar zetten.

De puzzle, van Ravensburger, heeft stevige, kwalitatieve stukjes van karton om alles makkelijk en fijn te maken om in elkaar te zetten. Het verblindingsvrije puzzeloppervlak maakt het makkelijk om het ontwerp te zien en maakt zo het puzzelen nog leuker voor een 10-jarig meisje.

Voordelen
 • 300 onderdelen; redelijk uitdagend voor 10-jarigen
 • Ideaal voor meisjes die van dieren houden
 • Extra stevig karton
 • Verblindingsvrij puzzeloppervlak
Nadelen
 • Veel onderdelen; moet zorgvuldig worden opgeborgen

23. Cool Maker Go Glam Nagelstempel

Go Glam Nail Stamper
Waarom we ervan houden: Perfect voor een 10-jarig meisje dat houdt van beauty artikelen. Deze Nagel stempel stimuleert creativiteit en de fijne motoriek.

Veel 10-jarige meisjes zijn erg geintereseerd in make-up, schoonheid en alles dat als ā€˜meisjesachtigā€™ kan worden gezien dus de Go Glam Nagelstempel zal zeker relevant zijn voor hun. De Nagelstempel laat meisjes prachtige ontwerpen maken door slechts op hun nagel te stempelen. Het werkt op alle nagelgroottes, dus volwassenen kunnen ook meedoen!

De Go Glam Nagelstamper is makkelijk om te gebruiken en de nagellak is veilig voor kinderen zodat je niet bang hoeft te zijn dat deze schadelijk voor hen zal zijn. Deze set zou het perfecte cadeau zijn voor een 10-jarige die van alles houdt dat met schoonheid te maken heeft.

Voordelen
 • Geschikt voor elke nagelgrootte
 • 5 ontwerpen inbegrepen
 • Makkelijk om te gebruiken
 • Nagellak veilig voor kinderen
Nadelen
 • Moet worden bijgevuld

24. Vlinderdagboek met Lovertjes

Waarom we ervan houden: Een uniek omkeerbaar dagboek met lovertjes dat kleine meisjes een plek geeft om hun gedachten te verzamelen en zichzelf te uiten zonder oordeel.

Geef het 10-jarige meisje voor wie je gaat winkelen een plek om haar privĆ©gedachten te verzamelen en haar gevoelens op te schrijven met dit dagboek met lovertjes. De buitenkant van het dagboek is bedekt met blauwe lovertjes en de afbeelding van een paarse vlinder. Als de lovertjes naar de andere kant worden gestreken, worden de kleuren omgekeerd en wordt de vlinder blauw met een paarse achtergrond. Aan de binnenkant zitten 160 breed gelinieerde pagina’s die wachten om gevuld te worden met gedachten die alleen voor haar ogen bestemd zijn.

Dit dagboek zou een geweldig cadeau zijn om zelfreflectie en interesse in schrijven aan te moedigen. Het kan ook helpen bij het ontwikkelen van de emotionele gezondheid, omdat ze leert haar gevoelens onder woorden te brengen. Of, als schrijven niet haar favoriete uitdrukkingsvorm is, zou dit een geweldig doodle-dagboek kunnen zijn voor al haar schetsen. Het handige formaat maakt het groot genoeg om comfortabel in te schrijven, maar klein genoeg om in een rugzak te stoppen zodat ze het altijd bij zich wanneer ze de inspiratie voelt opkomen.

Voordelen
 • Bevordert zelfexpressie
 • Verbetert de schrijfvaardigheid
 • Omkeerbaar ontwerp
 • Handig formaat
Nadelen
 • Pagina’s kunnen niet aangevuld worden

25. Toroidz Flow Ringen

Toroidz Flow Rings
Waarom we ervan houden: Relaxend en stress verminderend. Ook goed voor je fysieke gezondheid.

Het is lastig om uit te leggen wat de Toroidz Flow Ringen precies zijn, maar 10-jarigen zullen er dol op zijn! Ze lijken een beetje op fidget spinners, de flow ringen zijn zo ontworpen om relaxend te zijn en stress te verminderen. Maar het kan ook worden gebruikt oom coole trucjes uit te halen. Ze zijn ideaal voor zowel volwassenen als kinderen en komen met hun eigen fluwelen draagtas.

De flowringen zijn leuk en makkelijk om te gebruiken en kunnen op je pols worden geplaatst waarbij ze verder bewegen, of ā€˜flowenā€™ over je arm. De gebruiker kan deze dan vastpakken en zo de ringen naar hun andere arm zenden waardoor ze over de arm zullen ā€˜flowen.ā€™ Heel raar, maar het geeft wel voldoening en dit is dan ook een uniek cadeau waar elk 10-jarig meisje versteld van zal staan.

Voordelen
 • Fluwelen draagtas inegrepen
 • Leuk en makkelijk
 • Verbetert de fysieke gezondheid
 • Leuk voor volwassenen en kinderen
 • Relaxend en stres verminderend
Nadelen
 • Kunnen in de knoop raken

26. Melissa & Doug Suspend Familiespel

Melissa & Doug Suspend Family Game
Waarom we ervan houden: Ideaal om te spelen met de familie. Dit spel bevordert ook de hand-oog-coordinatie.

Melissa en Doug hebben speciaal een set van spellen ontworpen waar de gehele familie mee kan spelen en het Suspend Familiespel is een deel van deze set. Het is makkelijk om te spelen en verbetert de hand-oog-coordinatie van spelers aangezien balans erg belangrijk is in dit spel.

Spelletjes spelen met de hele familie is een fantastisch manier om dichter tot elkaar te komen en om met elkaar te blijven communiceren, zeker als kinderen in hun tienerjaren komen. Het Melissa & Doug Suspend Familiespel is daarom de perfecte toevoeging voor familie-spelletjesavonden met je 10-jarige meisje.

Voordelen
 • Makkelijk om te spleen
 • Verbetert hand-oog-coordinatie
 • Stimuleert de sociale vaardigheden
 • Leuk voor de hele familie
Nadelen
 • Jongere kinderen hebben misschien de junior versie nodig

27. Lacoste Classic Horloge met Siliconen Band

Lacoste Classic Quartz Watch with Silicone Strap
Waarom we ervan houden: Een klassiek en stijlvol horloge dat het perfecte cadeau is.

Wanneer meisjes 10 jaar zijn, zijn ze vaak erg bewust van mode en willen ze zich graag uiten via hun kleren. Een horloge is vaak een leuk, speciaal cadeau voor meisjes die een interesse tonen in hun image en stijl.

Het Lacoste Classic Quartz horloge heeft een klassiek, mooi en sportief design en is gemaakt van kwalitatief goede materialen. Hij is water-resistent wat betekent dat hij niet snel kapot zal gaan door een 10-jarige en een cadeaubox is inbegrepen samen met een 2 jarige garantie. Dit alles maakt het natuurlijk een perfect cadeau voor een 10-jarig meisje.

Voordelen
 • Sportief, klassiek ontwerp
 • Materialen van hoge kwaliteit
 • Water-resistent
 • Compleet met cadeaubox
 • Garantie van 2 jaar
Nadelen
 • Speciale batterijen nodig

Slotwoorden

In het algemeen zijn 10-jarigen, en 10-jarige meisjes specifiek, op een interessant punt in hun ontwikkeling waardoor het niet altijd makkelijk is om cadeautjes voor hen te kopen; ze zijn te oud voor traditioneel ā€œspeelgoedā€ maar te jong voor meer volwassen cadeautjes zoals cadeaubonnen. Echter, in dit punt van hun ontwikkeling hebben ze de mogelijkheid om interesses te wekken in verschillende activiteiten en om zichzelf hier verder in te ontwikkelen.

Deze lijst bevat een reeks verschillende interesses en mogelijkheden om jou te inspireren in jouw zoektocht naar het perfecte cadeau voor een 10-jarig meisje. We hopen dat je iets hebt gevonden dat je zocht voor het 10-jarige meisje waar je een cadeau naar zoekt.

Meer inspiratie nodig?

Gabi van Kessel
Over Gabi van Kessel

Ik ben een yogalerares die graag cadeaus geeft en anderen wil helpen om het perfecte cadeau te vinden voor vrienden, familieleden, collega's... iedereen! Ik weet dat het soms moeilijk kan zijn om het juiste cadeau te vinden en daarom wil ik daar graag bij helpen. Cadeaus geven gaat niet alleen over geld uitgeven, het gaat erover dat je laat zien dat je om iemand geeft!