25 energieke cadeaus voor jongens die 2 jaar worden

Laatst bijgewerkt op 2 mei, 2024

Geplaatst op

GiftExperts wordt gesteund door lezers. Als u een aankoop doet via een link op onze site, kunnen wij een commissie verdienen.

Tegen de tijd dat een jongetje zijn tweede verjaardag bereikt, heeft hij de overgang gemaakt van babytijd naar de wereld van de peutertijd. Deze fase staat vaak bekend als “de verschrikkelijke twee” vanwege de toegenomen emotionele uitbarstingen en het grensverleggende gedrag waar ouders vaak mee te maken krijgen. Maar door 2-jarigen simpelweg als “vreselijk” te bestempelen, wordt voorbijgegaan aan de cruciale neurologische en cognitieve ontwikkeling die in deze periode plaatsvindt en die gekenmerkt wordt door een aanzienlijke groei van de hersenen.

Omdat de hersenen zich snel ontwikkelen, kan uitdagend gedrag ontstaan, maar deze fase brengt ook groeiende vaardigheden en ontwikkelingsmijlpalen met zich mee. Op de leeftijd van 2 jaar ervaren kinderen een snelle uitbreiding van hun spraakvermogen, fysieke vaardigheden en het vermogen om fantasierijk te spelen. Bij het kiezen van een cadeau voor een 2-jarige jongen is de lijst die we hier hebben samengesteld gericht op het ondersteunen en koesteren van deze verschillende aspecten van de ontwikkeling.

1. Berg Buzzy Nitro Skelter

Berg Buzzy Nitro Go Kart
Waarom we ervan houden: Een spannende skelter ontworpen voor jongere kinderen om hun fysieke kenmerken te ontwikkelen.

Skelters zijn een populair cadeau voor kinderen van 2 jaar oud, vooral jongens van 2 jaar die veel interesse hebben in het spelen met voertuigen. De Berg Buzzy Nitro Go Kart is ontworpen met jonge kinderen in het achterhoofd, dus het zal passen bij hun fysieke grootte en behoeften. Leuke bonus: het voertuig kan ook binnen worden gebruikt!

De Berg Buzzy Nitro Go Kart is geweldig voor het aanmoedigen van fysiek spelen en vaardigheden en het trainen van kracht in verschillende lichaamsdelen, waaronder de benen. Kinderen kunnen hierdoor beter stabile zitten en uiteindelijk ook de pedalen gebruiken. Trappen en sturen kan ook goed zijn voor de coƶrdinatie en de controle over het lichaam.

Voordelen
 • Stimuleert fysiek spelen en vaardigheden
 • Ontwikkeling van kracht in verschillende spiergroepen
 • Stabiel ontwerp, ideaal voor kleinere kinderen
 • Kan ook binnen worden gebruikt
 • Goed voor de coƶrdinatie
Nadelen
 • Groter object die opslagruimte behoeft
 

2. Gonge River Stenen

Gonge River Stones
Waarom we ervan houden: Kan op vele manieren worden gebruikt, speelgoed van hoge kwaliteit die jaren kan worden gebruikt op verschillende manieren.

Mensen die werken op de kinderopvang of peuterspeelzaal zijn erg gepassioneerd over speelgoed en speelobjecten die op veel manieren kunnen worden gebruikt. Maar wat houd dit ā€˜open-eindeā€™ speelgoed nu eigenlijk in? Speelgoed met open einde is iets dat op verschillende manieren kan worden gebruikt afhankelijk van de interesses en motivaties van het kind. Het is niet beperkt in de speelmethode. De Gonge River Stenen zijn een goed voorbeeld van zoā€™n speelobject met open einde. Ze kunnen op vele verschillende manieren worden gebruikt. Er wordt zelfs een boekje met speelideeĆ«n meegeleverd om van start te kunnen.

River Stenen zijn gemaakt van hoge kwaliteit materialen en zijn makkelijk om op te bergen. Ze zijn ideaal voor fysieke speelmomenten en moedigen aan om te balanceren en verplaatsen. Terwijl het kind van het ene naar het andere object gaat leren ze meer over balans, coƶrdinatie, ruimtelijk besef en kracht. Dit allemaal terwijl ze zichzelf uitdagen en hun doelen behalen die ze voor zichzelf hebben gezet!

Voordelen
 • Kan op veel manieren worden gebruikt
 • Materialen van hoge kwaliteit
 • Makkelijk om te bewaren
 • Instructieboekje voor spel ideeĆ«n
Nadelen
 • Wellicht een volwassene nodig om te beginnen
 

3. Lego Duplo Town Werelddieren Avontuur

Lego Duplo Town World Animals Adventure
Waarom we ervan houden: Geschikt samen met andere Lego Duplo sets, het is een ideale set voor kinderen die houden van dieren.

Dieren zijn een populaire interesse voor jongens van 2 jaar oud die ervan houden om de namen en geluiden die ze maken te leren. De Lego Duplo Town Werelddieren Avontuur zal dus een erg leuk cadeau zijn! Met maarliefst 25 verschillende dieren kan de 2-jarige jongen de namen en geluiden van al deze soorten leren, waardoor hun woordenschat groeit en hun fantasie wordt geprikkeld door het rollenspel met de figuren.

Duplo stenen samenvoegen is een fantastische manier om motoriek te verbeteren door handspieren te gebruiken, maar ook door de pols en vingers te trainen. Deze Lego Duplo Dierenavonturen set is geschikt voor gebruik met alle andere Duplo sets dus er zijn veel mogelijkheid om de speelmethoden te groeien.

Voordelen
 • Geschikt voor gebruik met andere Duplo sets
 • 15 verschillende dierenfiguren
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Goed voor ontwikkelen van de motoriek
 • Goed voor spraakontwikkeling
Nadelen
 • Niet geleverd met een opbergdoos
 

4. Lydaz Bubble Lawn Mower

Waarom we ervan houden: Deze duwmaaier met realistische geluiden brengt bubbels en buitenplezier.

De Lydaz Bubble Grasmaaier is de perfecte manier om een 2-jarige jongen buiten en actief te krijgen. Als hij deze maaier rondduwt, maakt hij realistische geluiden terwijl hij automatisch bellen blaast! Door de felle kleuren en het bellenplezier zal hij smeken om mee te helpen in de tuin.

Het duwen van de maaier bouwt grove motorische vaardigheden en kracht op. En het doen alsof stimuleert de verbeelding. Hij is gemaakt van duurzaam plastic met een verstelbaar handvat om hem gemakkelijk op te bergen. Met de 3 meegeleverde bellenoplossingen en stokken is hij direct uit de doos klaar voor urenlang bubbelend buitenspelen. Dit unieke speelgoed combineert fysieke activiteit met zintuiglijk plezier – een winnende combinatie voor actieve 2-jarige jongens.

Voordelen
 • Stimuleert buitenspelen
 • Bouwt grove motorische vaardigheden op
 • Produceert bellen voor zintuiglijk plezier
 • Realistische maaiergeluiden
 • Verstelbaar handvat
Nadelen
 • Batterijen niet meegeleverd
 

5. Smoby Glijbaan

Smoby Slide
Waarom we ervan houden: Stimuleer fysiek spelen en vaardigheden met een glijbaan die speciaal is ontworpen met de veiligheid van jonge kinderen in het achterhoofd.

De Smoby glijbaan is ontworpen met jongere kinderen als uitgangspunt en is makkelijk in elkaar te zetten, duurzaam en extreem veilig en stabiel. Kinderen worden gestimuleerd om buiten actief te zijn terwijl ze hun fysieke vaardigheden trainen zoals klimmen en balanceren.

Een glijbaan gebruiken behoeft een veel kracht van kinderen, omdat ze veel verschillende krachten op hun lichaam uitoefenen die goed zijn voor controle en kracht. Ook is de Smoby glijbaan voorzien van een ingebouwde tuinslangaansluiting, waarmee de glijbaan bij warm weer ook een waterglijbaan kan worden!

Voordelen
 • Ontworpen voor jongere kinderen
 • Tuinslang aansluiten mogelijk; kan een waterglijbaan worden
 • Makkelijk in elkaar te zetten
 • Duurzaam PVC waardoor voor bescherming tegen UV licht verkleuring
Nadelen
 • Ruimte om te spelen en opslag nodig
 

6. John Deere Tractor met Laadschep en Trailer

John Deere Ride-on Tractor with Loader and Trailer
Waarom we ervan houden: Tractor om mee te rijden inclusief werkende laadschep, met licensie van het merk John Deere.

In lijn met de interesses van kinderen van 2 jaar oud gericht op voertuigen zal deze John Deere Tractor met Lader en Trailer in de smaak vallen. Het is een accurate replica en gelicenseerd door John Deere! Er is een werkende laadschep aan de voorkant, verwijderbare trailer aan de achterkant en ook kan je er echt op rijden, wat allemaal erg interessant is voor kinderen.

De John Deere Tractor stimuleert actief buiten spelen wat kinderen gezond zal houden en ook hun fysieke vaardigheden zal vergroten. Door de pedalen te gebruiken en andere bewegende delen te gebruiken leren ze veel. Een special cadeau voor een jongen van 2 jaar oud met interesse in voertuigen.

Voordelen
 • Licensie van John Deere
 • Verwijderbare laadbak
 • Werkende laadschep voorop
 • Stimuleert buiten spelen
 • Goed voor de fysieke vaardigheden
Nadelen
 • Groot object, veel opslagruimte nodig
 

7. Little Tikes Waterspeelgoed

Little Tikes Water Play
Waarom we ervan houden: Compleet met alle toebehoren stimuleert deze watertafel vroege rekenvaardigheden en levert gerichte zintuigelijke speelmogelijkheden.

Spelen met water is een fantastische manier voor een 2-jarige om veel vaardigheden te leren en ook plezier te hebben! De meeste kinderen van 2 jaar oud houden van spelen in het water en zullen langer hiermee bezig zijn dan met andere activiteiten vanwege de prikkeling van de zintuigen. Waterspel geeft kinderen van 2 de mogelijkheid om kracht in hun handen en polsen te ontwikkelen en bakjes vullen, legen, schenken en knijpen. Ook zullen ze rekenen kunnen oefenen op een basisniveau.

Doordat alle toebehoren zijn bijgevoegd en de mogelijheid om golven te maken en bewegende onderdelen in de watertafel te gebruiken aanwezig is, zal de Little Tikes Water Play echt waar voor het geld zijn en een goed cadeau blijken voor een jongen van 2 jaar.

Voordelen
 • Inclusief waterspeelgoed; emmers, bakjes, etc.
 • Vormt golven
 • Bewegende onderdelen; stuur en anker
 • Stimuleert vroege rekenvaardigheden
 • Zintuigen worden gestimuleerd
Nadelen
 • Buiten gebruiken heeft de voorkeur; buitenruimte nodig
 

8. Harley Davidson Driewieler

Waarom we ervan houden: Een spannende, op Harley Davidson geĆÆnspireerde driewieler om de balans, coƶrdinatie en fysieke fitheid te verbeteren.

Als je op zoek bent naar een cool cadeau voor een hippe tweejarige jongen die graag actief bezig is, kan het niet cooler dan dit cadeau. Met deze Harley Davidson driewieler is hij het gesprek van de dag wanneer hij rondrijdt op zijn flitsende nieuwe fiets. Deze driewieler is gemaakt voor comfort en de hele dag buitenspelen.

Het gemakkelijke stuur en de grote pedalen maken het eenvoudig om te fietsen voor tweejarigen en de brede wielbasis maakt het perfect voor off-road avonturen. Het zadel kan zelfs omhoog geklapt worden voor een geheim vakje waar het kind zijn drinkbeker en favoriete snacks in kan opbergen voordat hij op pad gaat, of gewoon door de achtertuin racet. Dit stimuleert niet alleen het buitenspelen, maar helpt ook bij het ontwikkelen van essentiƫle motorische vaardigheden, het verbeteren van het evenwicht en de coƶrdinatie en het verhogen van de fysieke activiteit. Vergeet de veiligheidshelm niet en zorg ervoor dat hij niet op zijn mobieltje bezig is tijdens het rijden. Dit is echt een cool cadeau dat veel indruk zal maken.

Voordelen
 • Stimuleert het buitenspelen
 • Verhoogt de lichamelijke activiteit en fitheid
 • Brede wielen voor gras en modder
 • Verborgen opbergvak in het zitje

Nadelen
 • Veiligheidsuitrusting vereist – apart verkrijgbaar

 

9. Dierenrugzak met Dinosaurus

Waarom we ervan houden: Een functionele rugzak die ook een knuffel bevat in het harnas met klittenband.

Deze schattige rugzak is gemaakt voor de tweejarige jongen die dol is op dinosaurussen. Dit cadeau is niet alleen een functionele rugzak waar hij zijn snacks, krijtjes en favoriete speelgoed in kan bewaren, er zit ook een pluchen dinosaurus in het harnas aan de buitenkant. Als hij met de dinosaurus wil spelen, kan de klittenband gemakkelijk worden geopend om zijn dino-maatje los te maken.

Deze rugzak van duurzaam denim is gemaakt om de harde omstandigheden tijdens het spelen te doorstaan en biedt tegelijkertijd een comfortabele pasvorm voor kleine lichaampjes. De riempjes zijn verstelbaar voor extra draagcomfort en een gelijkmatige gewichtsverdeling. Deze rugzak helpt ook bij de ontwikkeling want het harnas met rits en klittenband verbetert de fijne motoriek en de oog-handcoƶrdinatie.

Bovendien helpt deze rugzak bij het opbouwen van organisatorische vaardigheden als hij leert zijn eigen tas in te pakken om al zijn belangrijke spullen veilig te bewaren. Dit cadeau combineert functionaliteit, duurzaamheid en plezier, waardoor het een super cadeau is dat elke tweejarige jongen graag aan zijn vriendjes zal laten zien.

Voordelen
 • Ontwikkelt de fijne motoriek
 • Leert het kind iets over organisatie en verantwoordelijkheid
 • Inclusief dinosaurus knuffeldier
 • Verstelbare riempjes voor een gelijkmatige gewichtsverdeling

Nadelen
 • Klein formaat – alleen voor jonge kinderen

 

10. Gund Baby Flappy De Olifant

Gund Baby Flappy The Elephant

Waarom we ervan houden: Hoe kan je niet genieten van deze babyolifant? Deze superzachte, knuffelbare olifant zal een hit zijn bij jongens van 2 jaar oud.

De Gund Baby Flappy de Olifant is niet alleen een schattige knuffel gemaakt van hoge kwaliteit materialen, maar kan ook bewegen! Met de druk op een knop zal de schattige olifant bewegen en zinen. Hierdoor zal de interesse van de 2-jarige snel zijn gewekt en het singen en dansen op de liedjes van de olifant zal geweldig zijn voor de kleintjes.

Rond de leeftijd van 2 jaar zal de emotionele ontwikkeling van kinderen snel groeien en hierom zie je al snel uitdagend gedrag en uitbarstingen rond deze leeftijd. Teddyberen en knuffels kunnen kinderen helpen om hun emoties te reguleren door het geven van comfort.

Voordelen
 • Superzacht
 • Gemaakt van hoge kwaliteit materialen
 • Pluchen buitenkant
 • Stimuleert emotionele ontwikkeling
 • Geanimeerd; inclusief muziek en beweging

Nadelen
 • Batterijen benodigd

 

11. Peppa Pig Familiehuis Speelset

Peppa Pig Family Home Playset

Waarom we ervan houden: Fantasierijk rollenspellen set met populaire karakters uit TV programmaā€™s die creatief spelen stimuleert.

Peppa Pig is een extreme populaire kinderserie en deze set is gebaseerd op de karakters in de serie, wat ook voor 2-jarige jongens leuk zal zijn. Kinderen beginnen hun fantasie te ontwikkelen en veel houden van rollenspel gebaseerd op hun eigen ervaringen. Deze set geeft ze hiertoe de mogelijkheid, gericht op het leven in en om het huis met een familie.

Bevat veel toebehoren, mogelijkheden voor creatief spelen en de woordenschat groeit bovendien mee tijdens het spelen.

Voordelen
 • Gebaseerd op karakters uit populair TV programma
 • Stimuleert fantasierijk rollenspel
 • Geleverd met een hoop toebehoren
 • Inclusief Peppa Pig familiefiguren

Nadelen
 • Groter object; ruimte nodig om mee te spelen en op te slaan

 

12. Fisher-Price Smart Stages Tablet

Fisher-Price Smart Stages Tablet

Waarom we ervan houden: Interactief tablet speelgoed die op drie verschillende niveauā€™s kan worden ingesteld. Verschillende fases aanwezig die passen bij de ontwikkeling van het kind.

De Fisher-Price Smart Stages serie is een slimme technologie waarmee ouders hun speelgoed kunnen aanpassen op de ontwikkeling van het kind. Niet alleen zal het speelgoed hierdoor perfect zijn voor elk kind, maar ook aan hun ontwikkelingsniveau. Het object zal meegroeien met het kind en dus langer mee gaan. Verander de ontwikkelingsfase als het te makkelijk wordt, dat is alles wat je hoeft te doen!

De Fisher-Price Smart Stages Tablet is een speelgoedtablet waarmee de interesse in technologie en het gebruik ervan wordt gestimuleerd. Ook hand-oog coƶrdinatie en begrip van oorzaak en gevolg wordt getraint door alle knoppen. De liedjes en leeropties geven veel opties om woordenschat te vergroten en taalbegrip te ontwikkelen.

Voordelen
 • Stimuleert gebruik van technologie
 • Ontwikkeling van de hand-oog coƶrdinatie
 • Drie verschillende niveauā€™s beschikbaar welke passen bij de leeftijd en de ontwikkeling van het kind
 • Beschikbaar in 4 verschillende kleuren
 • Goed voor de spraak en taalontwikkeling

Nadelen
 • Benodigd batterijen

 

13. VTech Toot Friends Kingdom Piratenschip

VTech Toot Friends Kingdom Pirate Ship

Waarom we ervan houden: Een piratenboot met veel interactieve knoppen die spraak en taalontwikkeling zal stimuleren.

Dit piratenschip is onderdeel van de populaire VTech Toot Toot reeks. Hij is voorzien van veel interactieve knoppen om het gebruik van technologie te oefenen en hand-oog coƶrdinatie te trainen. Ook is er de interesse in piraten, wat populair is bij veel 2-jarige jongens. Verder wordt spraak en taal ontwikkelt als kinderen woorden proberen te imiteren en geluiden n ate bootsen die ze horen als ze op de knoppen drukken.

Het VTech Toot Friends Kingdom Piratenschip is net als vele andere soorten speelgoed in dezelfde reeks erg goed voor de creativiteit en de fantasie van kinderen, welke zal groeien naarmate de jaren voorbij gaan.

Voordelen
 • Interactieve knoppen; stimuleert gebruik van technologie
 • Goed voor de hand-oog coƶrdinatie
 • Goed voor spraak en taalontwikkeling
 • Geschikt voor gebruik met andere VTech Toot Toot producten
 • Stimuleert creativiteit en fantasierijk spelen

Nadelen
 • Batterijen benodigd

 

14. Hape Speelgoed Piano

Hape Playful Piano

Waarom we ervan houden: Stimuleert een musicus in spƩ om te spelen op een realistisch ogende piano.

Muziek is een interesse die veel 2-jarigen hebben. Veel jonge kinderen hebben een natuurlijke liefde for experimenteren met verschillende geluiden. Bovendien is het ook een goede interesse om aan te moedigen, omdat muziek een hoop educatieve voordelen kent. Kinderen die houden van, en vaak worden blootgesteld aan, muziek hebben betere luistervaardigheden, wat ze helpt om de verschillen tussen spraakgeluiden te herkennen en taal sneller te leren.

De Hape Speelgoed Piano is een prachtige, levensechte piano om de muzikale vaardigheden van kinderen aan te moedigen. Jongens van 2 jaar oud houden ervan om mee te spelen, te experimenteren met geluiden en hun eigen muziek te maken. De Hape Speelgoed Piano is gemaakt van hoge kwaliteit materialen en is een cadeau dat zonder twijfel lang mee kan gaan.

Voordelen
 • Ontwikkeling van muzikale vaardigheden
 • Goed voor de creativiteit
 • Materialen van hoge kwaliteit
 • Gebruik gemaakt van duurzame materialen

Nadelen
 • Geen optie om het volume aan te passen

 

15. Playmobil Noah’s Ark

Playmobil Noah's Ark

Waarom we ervan houden: Deze Noahā€™s ark set is ontworpen voor jongere kinderen en stimuleert fantasierijk spelen, maar ook spraak en taalontwikkeling.

Playmobil is een merk dat hoog aanzien kent en veel speelgoedvarianten heeft voor verschillende interesses en leeftijdscategorieĆ«n. De Playmobil Noahā€™s Ark is ontworpen voor jongere kinderen en is ideaal voor kleinere handen met grotere onderdelen die makkelijk zijn vast te houden.

Met ingebouwde opslag voor alle dieren is de Playmobil Noahā€™s Ark makkelijk om te bewaren en alles bij elkaar te houden. Het stimuleert creativiteit en fantasierijk spelen, maar helpt ook woordenschat, taal en spraak te verbeteren. Kinderen zullen het Bijbel verhaal ook willen doorvertellen en naspelen met andere kinderen.

Voordelen
 • Ontworpen voor jongere kinderen; ideaal voor kleine handjes
 • Ingebouwde opslag voor alle onderdelen
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Goed voor spraak en taalontwikkeling

Nadelen
 • Niet geschikt voor gebruik met traditionele Playmobil sets

 

16. Micro Scooters Mini Deluxe

Micro Scooters Mini Deluxe

Waarom we ervan houden: Een step die is ontworpen om mee te groeien met jongere kinderen, en spannende fysieke vaardigheden om te oefenen.

Een step is erg populair bij kinderen van alle leeftijden en rond 2 jaar zal een kind genoeg fysieke kracht hebben om te leren steppen. De Micro Scooters Mini deluxe is speciaal ontworpen voor jongere kinderen, rond 2-5 jaar oud, en heeft een handvat die makkelijk is te verstellen qua hoogte. Er is genoeg grip op het plateau waardoor het perfect is voor een jongen van 2 jaar die net begint met leren.

Steppen zijn een geweldige manier om buiten spelen en actief zijn te stimuleren om kinderen bezig en gezond te houden en ook de nodige energie van 2-jarigen kwijt te kunnen! Steppen is goed voor het ontwikkelen van balans, coƶrdinatie, kracht en controle. De Micro Scooters Mini Deluxe is een geweldig cadeau voor een kind van 2 jaar oud.

Voordelen
 • Verstelbare handvathoogte
 • Geschikt voor leeftijden tusse 2-5
 • Grip op plateau
 • Stimuleert buiten spelen en bewegen
 • Ontwikkeling van coƶrdinatie

Nadelen
 • Beschermende middelen nodig, bijvoorbeeld een helm

 

17. Play-Doh Super Kleurenpakket

Play-Doh Super Colour Pack

Waarom we ervan houden: Een pakket met veel verschillende kleuren speelklei om fijne motoriek en creativiteit te trainen.

Welk kind houd nu niet van klei? Speelklei is Ć©Ć©n van die typen speelgoed die vele generaties al mee gaat bij de kleintjes, vooral door het open einde van het speelgoed. Klei kan op verschillende manieren worden gebruikt en geeft kinderen de mogelijkheid om creatief te zijn en zintuigelijk te spelen. Dit Play-Doh Super Kleurenpakket is een leuk cadeau voor een jongen van 2 omdat het maarliefst 20 kleuren bevat waarmee erg veel kan worden gemaakt.

Spelen met klei heeft ook het voordeel dat het erg goed is voor de fijne motoriek van kinderen; tijdens het knijpen, prikken, rollen en vormen van het deeg zijn ze bezig met het trainen van de kleine spieren in handen en vingers, wat goed is voor kracht tijdens het schrijven op latere leeftijd.

Voordelen
 • 20 kleuren
 • Traint de fijne motoriek
 • Kan op veel manieren worden gebruikt
 • Stimuleert creativiteit en fantasie
 • Zintuigelijk spelen mogelijk

Nadelen
 • Toezicht van een volwassene is nodig

 

18. Little Tikes Junior Activiteiten Klimspeelgoed

Little Tikes Junior Activity Gym

Waarom we ervan houden: Fantastisch klimspeelgoed en glijbaan die binnen en buiten kan worden gebruikt om fysiek spelen te stimuleren.

Dit Little Tikes Junior Activiteiten Klimspeelgoed is een ideaal cadeau voor jongens van 2 jaar oud die houden van fysiek spel en veel energie hebben die ze dagelijks kwijt moeten. Klimmen en glijden wordt gestimuleerd door dit klimspeelgoed, net als veel verschillende fysieke vaardigheden. Denk aan het trainen van balans, controle, coƶrdinatie en kracht. Ook is het goed voor actief bezig zijn en gezond blijven van het kind.

Deze Little Tikes Junior Activiteiten Klimmer is makkelijk in elkaar te zetten en is geschikt voor binnen en buiten. Het is gemaakt van sterke en duurzame materialen, waardoor het lang meek an. Ideaal voor een jongen van 2 jaar oud die wat buitenspeelruimte heeft.

Voordelen
 • Kan binnen en buiten worden gebruikt
 • Duurzaam en sterke materialen
 • Makkelijk om in elkaar te zetten
 • Goed voor fysiek spelen
 • Houd kinderen actief en gezond

Nadelen
 • Groot object dat veel ruimte nodig heeft

 

19. Fisher-Price Disney Toy Story 4 Jessieā€™s Camper Kampeerplaats

isher-Price Disney Toy Story 4 Jessie’s RV Campground

Waarom we ervan houden: Gebaseerd op de populaire Toy Story films. Dit speelgoed helpt het fantasierijk spelen en zal geweldig zijn voor kleine Toy Story fans.

Kinderen houden ervan om te spelen met dingen die herkenbaar en bekend voor hen zijn, dus wanneer de jongen van 2 jaar waarvoor je iets wil kopen de Toy Story films heeft gezien of hierin interesse heeft, dan kan dit het perfecte cadeau zijn! Dee Fisher-Price Disney Toy Story 4 Jessieā€™s RV Campground is a play set based on the characters and storyline of the Toy Story Movies.

With plenty of interactive buttons to increase understanding of cause, effect and technology, the Fisher-Price Disney Toy Story 4 Jessieā€™s Camper Kampeerplaats stimuleert fantasierijk rollenspel en helpt kinderen hun woordenschat te vergroten tijdens het spelen.

Voordelen
 • Gebaseerd op de populaire Toy Story films
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Interactieve knoppen
 • Goed voor het begrip van oorzaak en gevolg

Nadelen
 • Batterijen benodigd

 

20. John Deere Build-A-Johnny Tractor

John Deere Build-A-Johnny Tractor

Waarom we ervan houden: Een tractor en een bouwspeelgoed in Ć©Ć©n! Deze tractor helpt creativiteit en motoriek te trainen.

Vervul twee interesses tegelijkertijd! De John Deere Build-A-Johnny Tractor is een perfect cadeau voor een jongen van 2 jaar oud die interesse heeft in bouwen en voertuigen (voornamelijk tractoren). De set bevat 16 bouwonderdelen en het gereedschap dat nodig is om een werkende speelgoedtractor te bouwen.

Hoewel dit wat ingewikkeld klinkt voor iemand van2 jaar, is de John Deere Build-A-Johnny Tractor ontworpen voor jongere kinderen. Alle onderdelen zijn groter en makkelijker vast te houden en het gereedschap is ontworpen om gebruikt te worden door peuters en kleuters. Dit is een geweldig speelgoed voor het bevorderen van de motoriek en kracht in handen, polsen en vingers en zal een jongen van 2 jaar oud zeker bezig houden.

Voordelen
 • 2-in-1 speelgoed
 • Stimuleert creatief fantasierijk spelen
 • 16 bouwonderdelen meegeleverd
 • Goed voor motoriek
 • Ontworpen voor jongere kinderen

Nadelen
 • Kleine onderdelen moeten samen worden bewaard
 • Batterijen benodigd

 

21. Speelkleed en Dinosaurus set

Waarom we ervan houden: Een speelkleed en dinosaurus set die de verbeelding stimuleert en tegelijkertijd de hand-oogcoƶrdinatie en de ontwikkeling van de fijne motoriek verbetert.

Dit is het ultieme cadeau voor tweejarigen die van dinosaurussen houden. Jongens zullen eindeloze uren plezier beleven door hun speelruimte om te toveren in een fantasierijk themapark met dinosaurussen. De set bestaat uit een speelkleed en negen dinosaurussen, elk van een andere soort. De levendige kleuren van het kleed en de realistisch ontworpen dinosaurussen houden het spelen boeiend terwijl hij belangrijke vaardigheden ontwikkelt en zijn verbeelding de vrije loop laat.

Door met de dinosaurussen te spelen terwijl ze door het prehistorische themapark zwerven, bevorder je de creativiteit en het vertellen van verhalen, terwijl je ook de fijne motoriek en de oog-handcoƶrdinatie traint. Het is ook de perfecte manier om de verschillende soorten dinosaurussen te leren kennen. Dit cadeau is vooral geweldig omdat, in tegenstelling tot ander speelgoed waar jongens snel op uitgekeken raken als ze ouder worden, dit cadeau nog vele jaren mee zal gaan. Met dit cadeau zal de jonge geest van het kind interesse ontwikkelen in de wetenschap van paleontologie terwijl hij wegglijdt in zijn eigen wereld van dinosaurusachtig plezier.

Voordelen
 • Groot speelkleed voor 2-4 kinderen
 • Bevordert het fantasierijk spelen
 • Stimuleert het samenspelen
 • Inclusief opbergdoos

Nadelen
 • Alleen het reinigen van kleine vlekken wordt aanbevolen

 

22. Little Tikes Klassieke Wagen

Little Tikes Classic Cozy Coupe Ride-On

Waarom we ervan houden: Klassieke speelgoedwagen om fysieke vaardigheden en activiteit te stimuleren.

De Little Tikes Klassieke Wagen heeft een bijna iconische status verkregen, de auto is bekend over de hele wereld en staat gelijk aan peuters en spel. Elke jongen van 2 jaar zal deze auto met deur die echt open kan leuk vinden. Ook een stuur en toeters zijn aanwezig, welke buiten spelen zullen stimuleren en het kind bezig, in beweging en actief te houden.

Rijden met deze wagen heeft ook enkele andere voordelen. Denk aan het verbeteren van coƶrdinatie, ruimtelijk inzicht door sturen en kracht ontwikkelen bij het gebruik van de auto. Een leuk cadeau voor een jongen van 2, hij zal de auto met veel enthousiasme ontvangen!

Voordelen
 • Motiveert buiten spelen
 • Goed voor de kracht in benen en andere delen van het lichaam
 • Helpt coƶrdinatie te ontwikkelen
 • Houd kinderen actief en gezond

Nadelen
 • Groot speelgoed, opslagruimte nodig

 

23. Lego Duplo Disney Mickeyā€™s Vakantiehuis

Lego Duplo Disney Mickey’s Vacation House

Waarom we ervan houden: Gebaseerd op populaire kinderkarakters. Deze Lego Duplo set is ideaal voor het ontwikkelen van bouwvaardigheden.

Een andere Lego Duplo set, welke ook geschikt is voor gebruik met elke andere Duplo stenen en sets, gebaseerd op het populaire kinderkarakter Mickey Mouse. De Lego Duplo Disney Mickeyā€™s Vakantiehuis is een leuk cadeau voor een jongen van 2 jaar oud, omdat het twee bekende aspecten van zijn ervaringen combineert; Mickey Mouse en een huis. Veel 2-jarigen houden van creatief spelen met speelgoedhuizen omdat ze passen in hun beeld van een huis. Van hieruit kunnen ze hun eigen fantasie de vrije loop laten.

De Lego Duplo Disney Mickeyā€™s Vakantiehuis is ook een leuke manier om de bouwvaardigheden en motoriek te ontwikkelen, alsmede het vergroten van kracht in de handen tijdens het bevestigen van onderdelen.

Voordelen
 • Gebaseerd op populaire kinderkarakters
 • Geschikt voor gebruik met andere Lego Duplo sets
 • Ontwikkeling van bouwvaardigheden
 • Stimuleert creatief spelen

Nadelen
 • Geen opbergdoos bijgevoegd

 

24. Playmobil Familiehuis

Playmobil Family Home

Waarom we ervan houden: Een robuust familiehuis die fantasierijk spelen bij kinderen motiveert en gebaseerd is op hun eigen ervaringen.

Kinderen van 2 houden ervan om te spelen met huizen, omdat ze hiermee bekend zijn. De meesten 2-jarigen hebben veel ervaring met het familieleven thuis en hierdoor kunnen ze gebaseerd op hun eigen ervaringen spelen. Dit Playmobil Familiehuis is een leuk cadeau voor een 2-jarige en zal jaren mee kunnen omdat het creatief spelen en de fantasie zich pas net begint te ontwikkelen.

De hoge kwaliteit, het robuuste ontwerp en de geluidsknoppen die het geheel nog leuker maken is dit Playmobil Familiehuis een leuke manier voor 2-jarigen om hun spraak en taal te ontwikkelen tijdens het gebruik van taal die bij hun ervaringen past. Fantasierijk spelen geeft kinderen de mogelijkheid om veel sociale situaties veilig te verkennen, wat goed is voor de sociale vaardigheden.

Voordelen
 • Geluidsknoppen
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Robuust ontwerp van hoge kwaliteit
 • Goed voor spraak en taalvaardigheden

Nadelen
 • Batterijen benodigd
 • Veel accessoires; opslag benodigd

 

25. Green Toys Dubbeldekker Autolader

Green Toys Double-Decker Car Carrier

Waarom we ervan houden: Gemaakt met milieuvriendelijke materialen. Deze autolader stimuleert fysieke vaardigheden en fantasierijk spelen.

Jongens van 2 jaar oud en autoā€™s lijken de perfecte comibinatie te zijn! Veel jongens op deze leeftijd hebben een sterke interesse in autoā€™s en alles wat snel beweegt! De Green Toys Dubbeldekker Autolader is een droom die uitkomt met voertuigen die op de wagen kunnen worden geladen. Dit is goed voor het fantasierijke spel en fysieke vaardigheden waarbij het duwen en trekken van de voertuigen belangrijk is.

De Green Toys Dubbeldekker Autolader kan binnen en buiten worden gebruikt en in de vaatwasser worden schoongemaakt om die viezigheid op afstand te houden, wat altijd handig is bij speelgoed! Het is gemaakt van 100% gerecycled plastic zonder gifsroffen of schadelijke coatings, waardoor het een gifvrij en milieuvriendelijk cadeau zal zijn.

Voordelen
 • Gemaakt van 100% gerecycled plastic
 • Geschikt voor binnen en buiten spelen
 • Geen BPA, phthalaten, PVC, externe verf of coatings
 • Kan worden schoongemaakt in de vaatwasser
 • Goed voor fantasierijk spelen

Nadelen
 • Groter speelgoed, opslagruimte benodigd

Slotwoorden

Naast de uitdagende aspecten van het opvoeden van een jongen van 2 jaar oud, is er ook een hoop plezier te beleven! Kinderen van 2 willen veel onafhankelijker zijn, houden ervan om anderen aan het lachen te maken en kunnen extreem grappig zijn. Dit zijn allemaal belangrijke aspecten van 2-jarigen waarje van kunt genieten. Jongens van 2 jaar oud zullen speels en nieuwschierig zijn. Ook houden ze ervan om te spelen met veel verschillende soorten speelgoed en objecten.

Deze passie voor speelsheid maakt het vrij makkelijk om een cadeau voor een kind van 2 jaar te kopen, omdat ze open staan voor vele soorten speelgoed. De lijst die we voor je hebben samengesteld heeft veel mogelijkheden voor speelgoed en cadeauā€™s die geweldig zullen zijn voor een jongen van 2 jaar oud en ook iets zullen toevoegen aan zijn ontwikkeling. Veel plezier met het uitzoeken van een cadeau voor de 2-jarige jongen in je leven!

Meer inspiratie nodig?

Gabi van Kessel
Over Gabi van Kessel

Ik ben een yogalerares die graag cadeaus geeft en anderen wil helpen om het perfecte cadeau te vinden voor vrienden, familieleden, collega's... iedereen! Ik weet dat het soms moeilijk kan zijn om het juiste cadeau te vinden en daarom wil ik daar graag bij helpen. Cadeaus geven gaat niet alleen over geld uitgeven, het gaat erover dat je laat zien dat je om iemand geeft!