24 leuke cadeaus voor meisjes van 3 jaar

Laatst bijgewerkt op 2 mei, 2024

Geplaatst op

GiftExperts wordt gesteund door lezers. Als u een aankoop doet via een link op onze site, kunnen wij een commissie verdienen.

Als meisjes hun derde jaar bereiken, gaan ze over van “peuters” naar “kleuters”, wat kan betekenen dat ze naar de kleuterschool gaan of naar een kleuterklas binnen hun huidige kinderopvang. Deze overgang van peuter- naar kleuterleeftijd is niet altijd gemakkelijk en leidt soms tot gedrag dat lijkt op dat van tieners. Driejarigen ervaren intense emoties en uiten snel hun gedachten, gevoelens en meningen. Hoewel dit een uitdaging kan zijn om in goede banen te leiden, is het een uitstekende indicatie van hun goede ontwikkeling.

Deze expressieve houding gaat gepaard met een overvloed aan creativiteit en een groeiende verbeelding. Net als de meeste jonge kinderen hebben 3-jarigen veel tijd buiten en lichamelijke activiteit nodig; hen de vrijheid geven om te rennen, klimmen en springen is cruciaal. Kleuters moeten hun fysieke vaardigheden oefenen om kracht, evenwicht en coƶrdinatie op te bouwen. Als je op zoek bent naar een cadeau voor een 3-jarig meisje, is er een grote verscheidenheid aan speelgoed en cadeaus beschikbaar, maar wij hebben een lijst samengesteld met 24 topopties die hun ontwikkeling ondersteunen.

1. Hape Houten Gitaar

Hape Wooden Guitar
Waarom we ervan houden: Een echt instrument met kindvriendelijk ontwerp om muziek en creativiteit te stimuleren.

Als het meisje van 3 jaar oud waar je iets voor wil kopen een beginnende muzikant is, dan is de Hape Houten Gitaar wellicht het ideale cadeau voor haar. Een echt instrument gemaakt van hout en niet ā€˜gewoonā€™ een stuk speelgoed. Dit zal de kleine meid gelijk een stuk volwassener helpen voelen. Serieus genomen worden is erg belangrijk voor een kind van 3 jaar oud!

Naast het stimuleren van muzikale vaardigheden zal de Hape Houten Gitaar een erg leuke bron van creativiteit zijn terwijl het kind leert om haar eigen liedjes en melodieƫn te maken, of simpelweg te doen alsof ze een muzikant is. Muziek is geweldig om de luistervaardigheden te oefenen. Kinderen komen in de fase dat ze verschillen in toonhoogte, volume en noten beginnen te horen. Deze geavanceerde luistervaardigheden vertalen zich goed in vaardigheden als lezen of herkennen van geluiden of letters.

Voordelen
 • Gemaakt van hout; milieuvriendelijk
 • Echt instrument
 • Stimuleert muzikale vaardigheden
 • Verbetering van de luistervaardigheden
 • Stimuleert creativiteit
Nadelen
 • Echt instrument; afstellen is nodig
 

2. Unicorn Backpack

Waarom we ervan houden: Een schattig eenhoornrugzak knuffeldier dat perfect is om mee te spelen en te reizen.

De Unicorn Rugzak is een pluche eenhoornspeeltje met een afneembare rugzak. De zachte eenhoorn is een ideaal cadeau voor meisjes van 2-5 jaar om mee te spelen en te reizen.

De gevoerde riemen en het zakje met ritssluiting maken deze eenhoorn geweldig voor peuters om mee te nemen onderweg. Het kan ook een knuffelige metgezel zijn voor het slapengaan of een vriend voor fantasierijk spel. Dit eenhoorn knuffeldier stimuleert het doen alsof terwijl het knuffelbaar en draagbaar is. Het is een uniek cadeau dat speelgoed combineert met een functionele rugzak voor kleuters. Meisjes zullen dol zijn op deze magische eenhoornvriend.

Voordelen
 • Pluche eenhoorn knuffeldier
 • Afneembare rugzak
 • Draagbaar voor reizen en spelen
 • Zacht en knuffelbaar
Nadelen
 • Oppervlak niet machinewasbaar
 

3. Piano en Microfoon met Opname

Waarom we ervan houden: Een werkende piano die jonge meisjes zal aanmoedigen om hun passie voor muziek en creativiteit te ontdekken.

Peuters houden van interactief speelgoed dat geluid maakt en dit zal een echte verassing zijn voor elke tweejarige die graag zingt en danst. Koester haar passie voor muziek door haar deze leuke piano met ingebouwde microfoon te geven.

Deze multifunctionele piano helpt haar bij het ontwikkelen van geheugenvaardigheden, toonherkenning en oog-handcoƶrdinatie terwijl ze op de toetsen tikt. De piano speelt 22 demonummers, waaronder disco, tango, speeldoos en meer. Er zijn voorgeprogrammeerde toetsen die vier verschillende muziekinstrumenten afspelen waarmee ze haar eigen demo’s samen kan samenstellen en opnemen. Ouders kunnen de piano zelfs aansluiten op hun smartphone om muziek op te nemen of af te spelen zodat het kind mee kan zingen in de microfoon van de piano. Door haar muzikaal talent al vanaf jonge leeftijd aan te moedigen, bouwt ze aan haar zelfvertrouwen en creativiteit. Bovendien zullen grootouders het geweldig vinden om deze speciale opnames te ontvangen van hun tweejarige prinsesje dat een deuntje meezingt.

Voordelen
 • Helpt bij het ontwikkelen van geheugenvaardigheden
 • Aanleren van toonherkenning
 • Stimuleert persoonlijke passies
 • Verbinding met smartphones voor opnames

Nadelen
 • Bevat enkele kleine onderdelen

 

4. Barbie Malibu Huis Speelset

Barbie Malibu House Playset

Waarom we ervan houden: Een erg leuke speelset geschikt om te gebruiken met andere Barbie producten om fantasierijk spel en sociale vaardigheden te motiveren.

Speelhuizen en poppenhuizen zijn een populaire keuze voor een cadeau voor 3-jarige meisjes en met een goede reden! Ze stimuleren allerlei vormen van fantasierijke, creatieve rollenspellen en geven kinderen de mogelijkheid voor kinderen om hun spraak en taalvaardigheden te ontwikkelen tijdens het vertellen van verhalen en geven ook karakters een verhaal tijdens het spelen.

De Barbie Malibu Huis Speelset kan worden gebruikt met andere Barbie producten is perfect in formaat voor Barbiepoppen. Het huis met twee verdiepingen heeft 6 kamers met 25 accessoires om spelen zo leuk mogelijk te maken. Dit is een cadeau die een kleine meid zonder twijfel lang bezig zal houden.

Voordelen
 • Geschikt om te gebruiken met andere Barbie producten
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Verbetering van de sociale vaardigheden
 • Huis met 2 verdiepingen; 6 kamers
 • 25 accessoires meegeleverd

Nadelen
 • Groter object; ruimte nodig om te bewaren en spelen

 

5. KidKraft Prinsessentafel & Kruk

KidKraft Princess Table & Stool

Waarom we ervan houden: Een schattige prinsessentafel en kruk om fantasierijk spelen en zelfverzorging stimuleert.

Meisjes van 3 jaar oud houden van rollenspel als prinses, wat een groot deel van hun fantasie kan zijn. Dit type creatief spel is geweldig voor verschillende belangrijke sociale vaardigheden, maar ook het verbeteren van spraak en taal. Spraak wordt gebruikt om uit te leggen wat er gebeurt in een scenario. Deze meubelset is een ideaal cadeau voor een kleine meid die interesse heeft in prinsessen en verkleden.

KidKraft Prinsessentafel & Kruk zal een leuke toevoeging zijn aan een slaapkamer van een kleine meid en kan jarenlang mee. Ook is het erg makkelijk om in elkaar te zetten. Een goed cadeau om de zorgzame kant van het meisje van 3 naar boven te halen. Ook op die leeftijd zullen ze het erg leuk vinden om voor de Spiegel te zitten en hun haren te borstelen en doen alsof ze hun make-up aanbrengen!

Voordelen
 • Geweldige toevoeging aan een slaapkamer
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Groeit zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en zekerheid
 • Makkelijk in elkaar te zetten
 • Stimuleert zelfverzorging en onafhankelijkheid

Nadelen
 • Groter object, ruimte benodigd

 

6. Melissa & Doug Houten Schep & Serveer IJswinkel

Melissa & Doug Wooden Scoop & Serve Ice Cream

Waarom we ervan houden: De meeste 3-jarigen houden van ijsjes en dit houten speelgoed gebruikt ijs om sociale en fantasierijke spelscenarioā€™s te creĆ«ren.

Melissa & Doug zijn een geweldig merk die een alternatief bieden aan de bergen plastic speelgoed die te koop zijn, dus als je iets milieuvriendelijks zoekt of simpelweg de voorkeur geeft aan hout omdat dit goed is voor de zintuigen dan is dit een goede plek om te beginnen. De Melissa & Doug Houten Schep & Serveer IJswinkel set is een leuk speelgoed die kinderen de mogelijkheid geeeft om ijsjes te maken en verkopen.

Dit stimuleert een hoop scenarioā€™s voor fantasierijk spelen, welke goed zijn voor de sociale vaardigheden en het experimenteren met verschillende interacties en scenarioā€™s. Het betalen voor ijs zal ook vroege rekenvaardigheden goed doen en de kinderen beginnen zo de waarde van getallen beter te begrijpen. Alles bij elkaar zijn er veel leermogelijkheden bij dit cadeau en hij is gemaakt om lang mee te kunnen.

Voordelen
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Goed voor de sociale vaardigheden
 • Goed voor de rekenvaardigheden
 • Gemaakt van hout; milieuvriendelijk
 • Duurzaam in gebruik

Nadelen
 • 28 onderdelen; makkelijk om er eentje te verliezen

 

7. Little Tikes Easy Score Basketbalset

Little Tikes Easy Score Basketball Set

Waarom we ervan houden: Stimuleert een sportprofessional in spƩ om fysieke vaardigheden en hand-oog coƶrdinatie te verbeteren.

Het is erg leuk om interesse in sport en fysiek spel aan te moedigen, omdat deze vroege gewoonten later in het leven van kinderen een grotere rol kunnen spelen. Een goede manier om kinderen actief en gezond te houden voor een leven lang!

De Little Tikes Easy Score Basketbalset is een kindvriendelijke basketbalhoepel inclusief bal van kindformaat. De hoepel is verstelbaar in hoogte dus kan meegroeien met het kind, of lastiger worden gemaakt als de vaardigheden van kinderen verbeteren. Deze set helpt specifieke basketbalvaardigheden te ontwikkelen maar is ook goed voor hand-oog coƶrdinatie en ruimtelijk inzicht.

Voordelen
 • Stimuleert fysiek, actief spelen
 • Goed voor hand-oog coƶrdinatie
 • Bouwt interesse in sport
 • Ontwikkelt ruimtelijk inzicht
 • Aanpasbare hoogte

Nadelen
 • Veilige omgeving nodig om te spelen met een bal

 

8. My Little Pony Magische School van Vriendschap Speelset

My Little Pony Magical School of Friendship Playset

Waarom we ervan houden: Gebaseerd op de populaire My Little Pony karakters, goed voor sociaal spelen en fantasie.

Veel meisjes van 3 jaar zijn gek op de populaire My Little Pony karakters, welke veel TV shows, films en speelgoed hebben die bij het merk horen. De My Little Pony Magische Schoon van Vriendschap Speelset is ideaal voor kinderen van 3 jaar omdat het veel leuke onderdelen heeft die het spelen interessant maken. Zo zijn er de lichtjes en mechanische onderdelen. Om deze te activeren moet je op knoppen drukken en knoppen draaien. Hierdoor wordt het begrip voor technologie beter en zal spelen interessanter zijn.

De My Little Pony Magische School van Vriendschap Speelset is ideaal voor een kind van 3 jaar oud die interesse heeft in fantasierijk, sociaal spelen. Het geeft haar de mogelijkheid om scenes uit de films van My Little Pony te spelen of haar eigen scenario te verzinnen.

Voordelen
 • Gebaseerd op populaire kinderkarakters
 • Stimuleert sociaal spelen
 • Prikkelt de fantasie
 • Lichtfuncties
 • Mechanische functies

Nadelen
 • Batterijen benodigd
 • Extra figuren apart verkocht

 

9. L.O.L. Surprise! O.M.G. Miss Candylicious Modepop met 20 Verrassingen

L.O.L. Surprise! O.M.G. Miss Candylicious Fashion Doll with 20 Surprises

Waarom we ervan houden: Onderdeel van de populaire L.O.L. wereld, leuk voor een meisje van 3 jaar met 20 verrassingen.

L.O.L. poppen zijn erg populair bij kleine meisjes omdat ze poppen, toebehoren en een verrassing combineren. Dit zijn allemaal dingen waar meisjes van 3 jaar gek op zijn. De L.O.L. Surprise! O.M.G. Miss Candylicious Modepop met 20 verrassingen is een schattig, pastel, snoepkleurige pop welke onderdeel is van de populaire poppenreekst welke met 20 verrassingen en toebehoren wordt geleverd. Uitpakken van de pop met verrassing is goed voor de fijne motoriek en vaardigheid in de vingers, omdat uitpakken complex is en het toebehoren vrij klein zal zijn.

Spelen met de kleine figuren en toebehoeren is een leuke manier om fantasierijk spelen en sociale vaardigheden te stimuleren. Kleine meisjes beginnen verschillende sociale situaties na te doen en meer te leren over hun eigen ervaringen.

Voordelen
 • Onderdeel van een populaire franchise
 • 20 verrassingen
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Goed voor de sociale vaardigheden
 • Accessoires meegeleverd

Nadelen
 • Duurder dan andere poppen

 

10. Complete Theeset voor Feestjes

Waarom we ervan houden: Een schattig theeservies waarmee kleine meisjes leuke theefeestje kunnen organiseren voor hun vriendinnetjes en familie.

Voor kleine meisjes is doen alsof ze thee drinken een overgangsritueel. Deze set bevat alles wat ze nodig heeft om het beste theekransje in haar kinderkamer te geven. Pre-World, de makers van deze 45-delige set, hebben niets weggelaten. Alles zit erin, van de theepot en theekopjes tot de nepgebakjes en servetten. Er zit zelfs een prachtig tafelkleed bij dat bij de set past.

Je kan kiezen uit drie verschillende thema’s, een set met bloemen, paarden of prinsessen, allemaal gemaakt van niet-giftige en gemakkelijk afwasbare materialen. Als het theekransje voorbij is, kan de hele set worden opgeborgen in de bijgeleverde blikken doos. Met het gemakkelijk vast te pakken handvat aan de bovenkant kan zelfs een driejarige de set meenemen naar verschillende kamers in huis of naar haar vriendinnetje voor een speelafspraakje waarbij ze echt indruk zal maken. Pinkjes omhoog voor dit cadeau.

Voordelen
 • Stimuleert het fantasierijk spelen
 • Bevordert het delen en de beleefdheid
 • Verbetert de sociale vaardigheden
 • Ontwikkelt de fijne motoriek

Nadelen
 • Alleen om te doen alsof – De theepot is niet waterdicht

 

11. Barbie Estate Droomhuis

Barbie Estate Dreamhouse

Waarom we ervan houden: Een poppenhuis, geschikt om te gebruiken met andere Barbies sets die fantasie, verhalen en rollenspel stimuleren kan.

Het Barbie Estate Droomhuis is het speelgoed uit een droom van verschillende generaties; hoewel het ontwerp in verloop van de tijd is veranderd! Het Barbie Droomhuis heeft nu een werkende lift, een terras compleet met zwembad en glijbaan, maar ook allerlei lichten en geluiden. Het Barbie Estate Droomhuis is een cadeau die een echte wow factor heeft een goede investering zal zijn.

Het Barbie Estate Droomhuis is geschikt om te gebruiken met andere Barbie sets en wordt geleverd met ruim 60 verschillende toebehoren, waardoor er eindeloos veel manieren zijn om te spelen. Dit cadeau doen aan een meisje van 3 jaar oud zal inhouden dat het nog jaren mee kan en ze veel uit dit speelgoed zal kunnen halen.

Voordelen
 • Geschikt om te gebruiken met andere Barbie sets
 • Licht en geluid voegt realisme toe
 • Stimuleer fantasierijk rollenspel
 • Ontwikkelt de capaciteit om verhalen te vertellen
 • Meer dan 60 accessoires meegeleverd

Nadelen
 • Groter object die ruimte nodig heeft om mee te spelen en te bewaren
 • Batterijen benodigd

 

12. Magnetische Aankleedpoppen

Waarom we ervan houden: Een Disney verkleedpop die de zelfexpressie en ontwikkeling van de eigenheid stimuleert.

Geef het kleine meisje voor wie je gaat winkelen een manier om zelf creatief te zijn met mode dankzij dit cadeau. Deze aankleed-poppenset van Disney bevat twee houten figuurtjes, Ć©Ć©n van Minnie Mouse en de andere van Daisy Duck. De set bevat ook meer dan 45 houten kledingstukken en accessoires die via magneten aan de figuren kunnen worden bevestigd, waardoor meisjes van drie jaar ze gemakkelijk kunnen gebruiken.

De stijlmogelijkheden voor haar aankleedpoppen zijn eindeloos en ze zal veel plezier beleven aan het uitdrukken van haar persoonlijke stijl op oneindig veel manieren. De figuren kunnen worden getoond zodra ze zijn aangekleed met de individuele displaystandaards, of ze kunnen allemaal worden opgeborgen in het meegeleverde opbergdoosje. Dit is een geweldig milieuvriendelijk cadeau dat plastic- en gifvrij is. Kleine meisjes zullen er dol op zijn omdat ze hun eigen stijl kunnen ontdekken terwijl ze zelfvertrouwen opbouwen.

Voordelen
 • Ontwikkelt probleemoplossende vaardigheden
 • Stimuleert de zelfexpressie
 • Milieuvriendelijk en vrij van giftige stoffen
 • Ontwikkelt de fijne motoriek

Nadelen
 • Kleine stukjes – Toezicht wordt aanbevolen

 

13. Disney Frozen 2 Elsa Deluxe Jurk

Disney Frozen 2 Elsa Deluxe Dress

Waarom we ervan houden: Laat haar verkleden als Elsa en doe alsof je magische spreuken gebruikt tijdens haar fantasierijke spel.

Verkleden is een populair aspect aan veel fantasierijk rollenspel en deze jurk gebaseerd op de populaire Disney Frozen films zal het rollenspel van elke 3-jarige meid naar een nieuw niveau tillen. De Disney Frozen 2 Elsa Deluxe Jurk is een gelicenseerd product die getest is tegen standaarden in de EU en UK, dus je kunt er zeker van zijn dat het van hoge kwaliteit is.

Naast het verrijken van het verkleedpartijtje van kinderen van 3 jaar oud, is het ook positief voor de zelfverzorging rondom het aan- en uittrekken van kleren en deze zelf vastzetten. Als het 3-jarige meisje waarvoor je iets wil kopen fan is van de Frozen films dan zal dit een welkome toevoeging zijn aan de verkleedcollectie.

Voordelen
 • Gelicenseerd product
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Ontwikkelt vaardigheden rondom zelfverzorging
 • Getest onder EU en UK standaarden

Nadelen
 • Leeftijd 3-4, kan er snel uit groeien

 

14. KidKraft Kayla Houten Poppenhuis

KidKraft Kayla Wooden Dolls House

Waarom we ervan houden: Een poppenhuis is een tijdloos cadeau die fantasierijk, sociaal spelen jarenlang zal aanmoedigen.

Poppenhuizen zijn een populair en tijdloos cadeau voor een meisje van 3 jaar oud die veel jaren speelplezier garanderen voor de kleine meid. Ook worden poppen vaak doorgegeven aan familieleden of nieuwe generaties. Het KidKraft Kayla Houten Poppenhuis is een milieuvriendelijker alternatief ten opzichte van de moderne plastic poppenhuizen en heeft 3 verdiepingen met voldoende ruimte om te spelen.

Het KidKraft Kayla Houten Poppenhuis wordt geleverd inclusief meubels en toebehoren dus de kinderen kunnen direct spelen. Dit poppenhuis is een ideale manier om sociale vaardigheden te verbeteren omdat kinderen scenarioā€™s bedenken gebaseerd op hun eigen ervaringen thuis, voordat ze over gaan op andere speelscenarioā€™s.

Voordelen
 • Tijdloos cadeau; zal niet snel gedateerd raken
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Verbetering van de sociale vaardigheden
 • Huis met 3 verdiepingen; genoeg ruimte om te spelen
 • Geleverd met meubels en toebehoren

Nadelen
 • Groot object; ruimte nodig om te spelen en bewaren

 

15. Paw Patrol Skyeā€™s Ultieme Traumahelicopter

Paw Patrol Skye’s Ultimate Rescue Helicopter

Waarom we ervan houden: Gebaseerd op de populaire Paw Patrol cartoon. Kinderen zullen urenlang plezier hebben met reddingsverhalen.

Kinderen houden ervan om herkenbare dingen te gebruiken in hun spel en veel 3-jaar oude kinderen zijn fan van de populaire Paw Patrol cartoon dus deze speelset is ideaal voor hen. De Paw Patrol Skyeā€™s Ultieme Traumahelikoper is een speelset met twee paw patrol figuren en een traumaheli waarmee kinderen verschillende speelscenarioā€™s kunnen verkennen.

Op deze manier spelen is goed voor het vertellen van verhalen en het naspelen hiervan door de kinderen. Ze zullen karakters spraak en stemmen geven. Perfect voor een 3-jarige Paw Patrol fan!

Voordelen
 • Gebaseerd op de populaire Paw Patrol cartoon
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Ontwikkelt het vertellen van verhalen
 • 2 paw patrol figuren meegeleverd

Nadelen
 • Gemaakt van plastic; minder milieuvriendelijk

 

16. Hape Ezel met Whiteboard en Krijtbord

Hape Easel with Whiteboard and Chalkboard

Waarom we ervan houden: Perfect voor een kunstenaar in de dop, ontwikkelt motoriek en vroege letterformatie.

Een ezel is een leuke manier om artistieke vaardigheden te stimuleren en is goed voor vroege schrijfvaardigheden. Voordat kinderen leren om te schrijven is het belangrijk dat ze goede motoriek hebben, zowel grof (grote bewegingen) en fijn (kleine bewegingen). Tekenen op een verticaal oppervlak is goed voor beide varianten van de motoriek.

De Hape Ezel met Whiteboard en Krijtbord is een tweezijdige ezel met een magnetisch whiteboard aan Ć©Ć©n kant en een krijtbord aan de andere, hij wordt zelfs geleverd met verfpotjes en een rol papier dus er zijn voldoende manieren om te spelen en te experimenten wat betreft dit cadeau.

Voordelen
 • Ezel met twee kanten, magnetisch whiteboard en klassiek schoolbord
 • Hoogte verstelbaar
 • Inclusief ezel, 3 verf kleuropties en vervangbare papieren rol
 • Goed voor de creativiteit
 • Stimuleert motoriek

Nadelen
 • Groot object behoeft ruimte om te spelen en bewaren

 

17. Lego Duplo Disney Junior Minnieā€™s Verjaardagsfeestje

ego Duplo Disney Junior Minnie's Birthday Party

Waarom we ervan houden: Gebaseerd op het populaire kinderkarakter Minnie Mouse. Deze Lego Duplo set stimuleert bouwvaardigheden en creativiteit.

Minnie Mouse is een extreem populair kinderkarakter die direct herkenbaar is voor meisjes van 3 jaar oud en deze herkenbaarheid stimuleert haar om te bouwen met deze Lego Duplo Disney Junior Minnieā€™s Verjaardagsfeestje. Het is speciaal ontworpen voor kleine kinderen en heeft makkelijke instructies en bouwmethoden.

De Lego Duplo Disney Junior Minnieā€™s Verjaardagsfeestje set is een leuke manier om creatief spelen te stimuleren gebaseerd op de dingen die kinderen al kennen. Het is vooral ideaal voor kinderen die net hun verjaardag hebben gehad of veel verjaardagsfeestjes hebben bezocht, omdat dit het thema is van deze set.

Voordelen
 • Gebaseerd op het populaire kinderkarakter Minnie Mouse
 • Gemaakt voor jongere kinderen
 • Stimuleer bouwvaardigheden
 • Helpt bij creatief spelen
 • Geschikt voor gebruik bij andere Lego Duplo sets

Nadelen
 • Opslagruimte nodig

 

18. KidKraft Lilā€™ Doll Armoire Houten Kast

KidKraft Lil' Doll Armoire Wooden Closet

Waarom we ervan houden: Een kast van klein formaat die alle schattige poppen outfits veilig en georganiseerd kan bewaren!

Voor meisjes die graag spelen met poppen kunnen de kleertjes en toebehoren wat overweldigend worden en lastig om te bewaren. De KidKraft Lilā€™ Doll Armoire Houten Kast is een echte houten kast, met een perfect formaat voor poppenkleding.

De KidKraft Lilā€™ Doll Armoire Houten Kast heeft een stevig en stabiel ontwerp dusk an het goed tegen dagelijks gebruik en houd het kleding van poppen georganiseerd. Met klerenhangers meegeleverd in de set zullen 3-jarigen gelijk aan de slag met het sorteren en categoriseren van de beste outfits voor haar poppen.

Voordelen
 • Houd kleding georganiseerd
 • Formaat van een pop
 • Stevig en duurzaam ontwerp
 • Inclusief klerenhangers

Nadelen
 • Groter object, ruimte nodig in slaapkamer of speelkamer

 

19. Kid Kā€™Nex Budding Bouwset

Kid K’Nex Budding Builders Set

Waarom we ervan houden: Fantastisch leerobject met open einde die vroege technische vaardigheden stimuleert.

Speelgoed met open einde is belangrijk voor de creativiteit en technische vaardigheden van kinderen. De Kid Kā€™Nex Budding Bouwset is een geweldige manier om deze vaardigheden te verkennen en zal een hoop plezier opleveren voor 3-jarigen die graag creatief zijn en hun eigen dingen maken.

Hoewel een aantal bouwsuggesties worden gegeven in deze Kid Kā€™Nex Budding Bouwset is er voldoende ruimte voor spel met open einde en veel bouwplezier. De onderdelen zijn speciaal voor jongere kinderen gemaakt met kleine handen maar zijn nog wel uitdagend genoeg om goed te zijn voor de fijne motoriek bij het bouwen. De set is geschikt om te gebruiken met andere Kid Kā€™Nex sets waardoor spelen en bouwen kan worden uitgebreid met een doos die alles mooi bij elkaar kan houden.

Voordelen
 • Open einde
 • Stimuleert technische vaardigheden
 • Goed voor de fijne motoriek
 • Geschkt voor gebruik met andere Kid-Kā€™Nex sets
 • Met opslag doos geleverd

Nadelen
 • Kleine onderdelen, weghouden bij jongere kinderen

 

20. KidKraft Prinsessen Houten Bijzettafel Voor Peuters

KidKraft Princess Toddler Wooden Side Table

Waarom we ervan houden: De perfecte toevoeging aan een slaapkamer met prinsessenthema, gemaakt met jonge kinderen als uitgangspunt.

Sommige kinderen van 3 jaar zijn zich extreem bewust van hun omgeving en veel zullen er plezier in hebben om hun omgeving, zoals hun slaapkamer of speelkamer, zo veel mogelijk op hun interesses en persoonlijkheid te laten lijken. Als het 3-jarige meisje waarvoor je iets wil kopen dit ook doet, zal de KidKraft Prinsessen Houten Bijzettafel een ideaal cadeau zijn.

De KidKraft Prinsessen Houten Bijzettafel kan passen bij het interieur van de slaapkamer van een 3-jarige die houd van prinsessen. Het is gemaakt om lang mee te gaan. Het formaat past bij jongere kinderen en de opslaglade is geschikt voor benodigdheden in bed. Een extreem praktisch meubel die een 3-jarige zal laten voelen alsof het echt een ruimte voor haarzelf is.

Voordelen
 • Kan passen bij slaapkamer interieur
 • Goed formaat voor jongere kinderen
 • Gebouwd om lang mee te gaan
 • Geschikt voor opslag
 • Inclusief bouwinstructies

Nadelen
 • Bouwen door volwassene nodig

 

21. L.O.L. Surprise! 2-in-1 Glamper Modecamper met 55 Verrassingen

L.O.L. Surprise! 2-in-1 Glamper Fashion Camper with 55 Surprises

Waarom we ervan houden: Stimuleert fantasierijk spelen gebaseerd op de populaire L.O.L. poppen met 55 verrassingen!

Een nieuw speelgoed uit de L.O.L. serie. De L.O.L. Surprise! 2-in-1 Glamper Modecamper met 55 verrassingen is een ā€˜glampingā€™ camper die gebruikt kan worden samen met alle andere L.O.L. producten dus kan het worden gebruikt met de L.O.L. poppen voor fantasierijk spelen.

Met maarliefst 55 verrassingen en veel toebehoren zal een meisje van 3 het leuk vinden om creatief bezig te zijn met al haar L.O.L. poppen en ze mee te nemen op leuke ā€˜glampingā€™ trips. Hierdoor kan ze een hoop sociale situaties en interactief verkennen via het spelen. Een ideaal cadeau voor een meisje van 3 jaar oud die het leuk zal vinden om met poppen te spelen in een afgebakende wereld.

Voordelen
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Gebaseerd op de populaire L.O.L. poppen
 • Geschikt voor gebruik met andere L.O.L. producten
 • 55 verrassingen
 • Accessoires meegeleverd

Nadelen
 • Relatief duur
 • Niet milieuvriendelijk

 

22. Pogo Jumper van Piepschuim

Galt Toys Folding Trampoline

Waarom we ervan houden: Leuk speelgoed dat zowel binnen als buiten kan worden gebruikt, een actieve levensstijl stimuleert en het evenwicht en de coƶrdinatie verbetert.

Als je gaat winkelen voor een energieke driejarige die graag actief bezig is, dan is dit cadeau de perfecte manier om haar thuis te vermaken. Deze pogo stick lijkt op de traditionele pogo sticks, maar met een kleine aanpassing om het veiliger te maken voor jonge kinderen. Flybar, de maker van dit leuke speelgoed, ontwierp het met een duurzame voetplank van piepschuim dat er niet alleen voor zorgt dat het gemakkelijker te gebruiken is, maar het ook stabieler maakt voor jonge kinderen.

Dit cadeau houdt kinderen actief, verbetert het evenwicht, ontwikkelt de motoriek en bevordert een gezonde levensstijl. Ze zullen niet het gevoel hebben dat ze aan het sporten zijn, want ze hebben volop plezier wanneer de pogo stick piept bij elke stuitering. Het leuke aan het ontwerp van deze pogo stick is dat hij door de piepschuim basis, die hem anti-slip maakt, zowel buiten als binnen gebruikt kan worden.

Voordelen
 • Ontwikkelt de coƶrdinatie en het evenwicht
 • Zorgt voor een leuke manier van lichaamsbeweging
 • Veilig piepschuimontwerp
 • Geschikt voor binnen en buiten

Nadelen
 • Vereist toezicht

 

23. Peppa Pig Familiehuis Speelset

Peppa Pig Family Home Playset

Waarom we ervan houden: Fantasierijk rollenspel met deze set van populaire TV karakters helpt kinderen creatief te spelen.

Peppa Pig is een extreem populair programma op TV en deze speelset is erop gebaseerd, wat goed in de smaak zal vallen bij de meeste meisjes van 3 jaar oud. Wanneer kinderen hun fantasiewereld beginnen te ontwikkelen zal rollenspel gebaseerd op de eigen ervaring een positieve impuls geven aan het spel. Deze speelset geeft ze hiertoe de mogelijkheid omdat het gericht is op het huis en familieleven.

Met veel toebehoren zal er veel mogelijkheid zijn voor creatief spelen en de ontwikkeling van de woordenschat. Perfect voor een kind van 3 die een fan is van Peppa Pig.

Voordelen
 • Gebaseerd op karakters uit populaire TV show
 • Stimuleert fantasierijk rollenspel
 • Met veel toebehoren
 • Inclusief Peppa Pig familie figuren

Nadelen
 • Groter object; ruimte nodig voor spelen en opslag

24. Melissa & Doug Verplaatsbare Paardenstal

Melissa & Doug Take-Along Show-Horse Stable

Waarom we ervan houden: Houten speelgoed ontworpen om mee te nemen naar vriendinnetjes, met schattige figuren voor fantasierijk spelen.

Dit is een speelgoed dat is ontworpen om mee te nemen voor onderweg. Met een ingebouwd handvat kan de Melissa & Doug Verplaatsbare Paardenstal set makkelijk worden meegenomen van kamer naar kamer in het huis, of naar een vriendje of vriendinnetje om daar te spelen. De stal is gemaakt van hout en een milieuvriendelijker alternatief ten opzichte van de standaard plastic speelgoed varianten.

De Melissa & Doug Verplaatsbare Paardenstal stimuleert fantasierijk spelen en kan worden gepersonaliseerd met labels die zijn meegeleverd en over de stal kunnen worden geplakt. Perfect voor een kleine meid die houd van paarden en paardrijden.

Voordelen
 • Houten speelgoed; milieuvriendelijker
 • Draagbaar met handvat
 • Kan worden gepersonaliseerd; met labels voor paarden
 • Duurzaam ontwerp
 • Stimuleert fantasierijk spelen

Nadelen
 • Wat groter object; wellicht special opslagplek nodig

Slotwoorden

Fantasierijk spel en de woordenschat die nodig is voor het vertellen van verhalen en de scenarioā€™s van de karakters is een belangrijke focus voor veel kleine meisjes rond deze leeftijd. Hierom houden ze ook zo erg van poppen, kleine figuren en speelsets.

Echter is te merken van de grote verschillen in onze selectie van speelgoed en cadeaus in de lijst, dat de meeste 3-jarige meisjes nog altijd open staan voor het spelen met veel verschillende soorten speelgoed. Alle cadeaus en al het speelgoed in de lijst zijn positief voor het stimuleren van verschillende vormen van ontwikkeling en zullen vaardigheden helpen ontwikkelen. We hopen dat de lijst nuttig voor je is geweest bij het vinden van een geschikt cadeau dat ideaal is voor het 3-jarige meisje waar je iets voor wil kopen.

Meer inspiratie nodig?

Gabi van Kessel
Over Gabi van Kessel

Ik ben een yogalerares die graag cadeaus geeft en anderen wil helpen om het perfecte cadeau te vinden voor vrienden, familieleden, collega's... iedereen! Ik weet dat het soms moeilijk kan zijn om het juiste cadeau te vinden en daarom wil ik daar graag bij helpen. Cadeaus geven gaat niet alleen over geld uitgeven, het gaat erover dat je laat zien dat je om iemand geeft!