26 leuke cadeaus voor meisjes van 3 jaar

Laatst bijgewerkt op 29 augustus, 2023

Geplaatst op

GiftExperts wordt gesteund door lezers. Als u een aankoop doet via een link op onze site, kunnen wij een commissie verdienen.

Wanneer meisjes 3 jaar oud worden gaan ze van ā€˜peutersā€™ naar ā€˜kleutersā€™. Dit kan samenvallen met de start van de kleuterschool of het beginnen met kleuterlessen naast de normale peuterklas. De verandering van peuter naar kleuter is niet altijd makkelijk, waardoor het gedrag soms zo lastig zal zijn als een puber. Hevige emoties zijn niet ongewoon rond de leeftijd van 3 jaar. Kinderen van 3 zullen snel zeggen wat ze denken, voelen en ook hun mening geven over dingen. Hoewel het lasting zal zijn om hierin een goede weg te vinden, is het een goed teken dat ze ontwikkelen zoals de bedoeling is.

Naast deze expressieve kenmerken zal ook veel creativiteit en een weelde aan fantasie de leeftijdsgroep kenmerken. Kinderen van 3 jaar oud, net als de meeste andere jonge kinderen, hebben veel tijd nodig om buiten te spelen en even hun energie kwijt te kunnen; fysieke activiteit geeft kinderen de mogelijkheid om in vrijheid te rennen, klimmen en springen en zal essentieel zijn. Kleuters moeten hun fysieke vaardigheden actief kunnen beoefenen om kracht, balans en coƶrdinatie te ontwikkelen. Wanneer je op zoek bent naar een geschikt cadeau voor een meisje van 3 jaar oud dan kan je uit voldoende cadeauā€™s en speelgoed kiezen, maar we hebben een lijst voor je samengesteld met de 26 beste opties die de ontwikkeling van de kleintjes zal ondersteunen.

1. Hape Houten Gitaar

Hape Wooden Guitar
Waarom we ervan houden: Een echt instrument met kindvriendelijk ontwerp om muziek en creativiteit te stimuleren.

Als het meisje van 3 jaar oud waar je iets voor wil kopen een beginnende muzikant is, dan is de Hape Houten Gitaar wellicht het ideale cadeau voor haar. Een echt instrument gemaakt van hout en niet ā€˜gewoonā€™ een stuk speelgoed. Dit zal de kleine meid gelijk een stuk volwassener helpen voelen. Serieus genomen worden is erg belangrijk voor een kind van 3 jaar oud!

Naast het stimuleren van muzikale vaardigheden zal de Hape Houten Gitaar een erg leuke bron van creativiteit zijn terwijl het kind leert om haar eigen liedjes en melodieƫn te maken, of simpelweg te doen alsof ze een muzikant is. Muziek is geweldig om de luistervaardigheden te oefenen. Kinderen komen in de fase dat ze verschillen in toonhoogte, volume en noten beginnen te horen. Deze geavanceerde luistervaardigheden vertalen zich goed in vaardigheden als lezen of herkennen van geluiden of letters.

Voordelen
 • Gemaakt van hout; milieuvriendelijk
 • Echt instrument
 • Stimuleert muzikale vaardigheden
 • Verbetering van de luistervaardigheden
 • Stimuleert creativiteit
Nadelen
 • Echt instrument; afstellen is nodig

2. Lego Duplo Kermis

Lego Duplo Big Fair
Waarom we ervan houden: Erg leuke Lego Duplo set om bouwvaardigheden en fantasierijk spelen te stimuleren.

Lego Duplo is een geweldig cadeau voor jongere kinderen omdat het met kleine handjes als uitgangspunt is ontworpen, maar ook stevig genoeg is om drukke kinderen aan te kunnen en makkelijk genoeg om zelf te bouwen en samen te voegen. De Lego Duplo Kermis is een set van Duplo die kinderen de mogelijkheid geeft om een leuke kermiservaring zelf te bouwen, inclusief vijf Lego Duplo figuren die meegleeverd worden in deze set.

Naast het verbeteren van bouwvaardigheden zullen kinderen instructies leren volgen om de kermis te bouwen maar kunnen ook de bouwstenen gebruiken zoals ze zelf willen, wat goed is voor de creativiteit en vroege technologische vaardigheden. De Lego Duplo Kermis is geschikt om te gebruiken in combinatie met andere Lego Duplo sets, waardoor het feitelijk oneindig is uit te breiden.

Voordelen
 • Stevig en gemaakt om lang mee te gaan
 • Perfect formaat voor jongere kinderen
 • Geschikt om te gebruiken met andere Lego sets
 • Verbetering van de bouwvaardigheden
 • Inclusief 5 figuren
Nadelen
 • Niet geleverd met opslagmogelijkheid

3. Piano en Microfoon met Opname

Waarom we ervan houden: Een werkende piano die jonge meisjes zal aanmoedigen om hun passie voor muziek en creativiteit te ontdekken.

Peuters houden van interactief speelgoed dat geluid maakt en dit zal een echte verassing zijn voor elke tweejarige die graag zingt en danst. Koester haar passie voor muziek door haar deze leuke piano met ingebouwde microfoon te geven.

Deze multifunctionele piano helpt haar bij het ontwikkelen van geheugenvaardigheden, toonherkenning en oog-handcoƶrdinatie terwijl ze op de toetsen tikt. De piano speelt 22 demonummers, waaronder disco, tango, speeldoos en meer. Er zijn voorgeprogrammeerde toetsen die vier verschillende muziekinstrumenten afspelen waarmee ze haar eigen demo’s samen kan samenstellen en opnemen. Ouders kunnen de piano zelfs aansluiten op hun smartphone om muziek op te nemen of af te spelen zodat het kind mee kan zingen in de microfoon van de piano. Door haar muzikaal talent al vanaf jonge leeftijd aan te moedigen, bouwt ze aan haar zelfvertrouwen en creativiteit. Bovendien zullen grootouders het geweldig vinden om deze speciale opnames te ontvangen van hun tweejarige prinsesje dat een deuntje meezingt.

Voordelen
 • Helpt bij het ontwikkelen van geheugenvaardigheden
 • Aanleren van toonherkenning
 • Stimuleert persoonlijke passies
 • Verbinding met smartphones voor opnames
Nadelen
 • Bevat enkele kleine onderdelen

4. Barbie Malibu Huis Speelset

Barbie Malibu House Playset
Waarom we ervan houden: Een erg leuke speelset geschikt om te gebruiken met andere Barbie producten om fantasierijk spel en sociale vaardigheden te motiveren.

Speelhuizen en poppenhuizen zijn een populaire keuze voor een cadeau voor 3-jarige meisjes en met een goede reden! Ze stimuleren allerlei vormen van fantasierijke, creatieve rollenspellen en geven kinderen de mogelijkheid voor kinderen om hun spraak en taalvaardigheden te ontwikkelen tijdens het vertellen van verhalen en geven ook karakters een verhaal tijdens het spelen.

De Barbie Malibu Huis Speelset kan worden gebruikt met andere Barbie producten is perfect in formaat voor Barbiepoppen. Het huis met twee verdiepingen heeft 6 kamers met 25 accessoires om spelen zo leuk mogelijk te maken. Dit is een cadeau die een kleine meid zonder twijfel lang bezig zal houden.

Voordelen
 • Geschikt om te gebruiken met andere Barbie producten
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Verbetering van de sociale vaardigheden
 • Huis met 2 verdiepingen; 6 kamers
 • 25 accessoires meegeleverd
Nadelen
 • Groter object; ruimte nodig om te bewaren en spelen

5. KidKraft Prinsessentafel & Kruk

KidKraft Princess Table & Stool
Waarom we ervan houden: Een schattige prinsessentafel en kruk om fantasierijk spelen en zelfverzorging stimuleert.

Meisjes van 3 jaar oud houden van rollenspel als prinses, wat een groot deel van hun fantasie kan zijn. Dit type creatief spel is geweldig voor verschillende belangrijke sociale vaardigheden, maar ook het verbeteren van spraak en taal. Spraak wordt gebruikt om uit te leggen wat er gebeurt in een scenario. Deze meubelset is een ideaal cadeau voor een kleine meid die interesse heeft in prinsessen en verkleden.

KidKraft Prinsessentafel & Kruk zal een leuke toevoeging zijn aan een slaapkamer van een kleine meid en kan jarenlang mee. Ook is het erg makkelijk om in elkaar te zetten. Een goed cadeau om de zorgzame kant van het meisje van 3 naar boven te halen. Ook op die leeftijd zullen ze het erg leuk vinden om voor de Spiegel te zitten en hun haren te borstelen en doen alsof ze hun make-up aanbrengen!

Voordelen
 • Geweldige toevoeging aan een slaapkamer
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Groeit zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en zekerheid
 • Makkelijk in elkaar te zetten
 • Stimuleert zelfverzorging en onafhankelijkheid
Nadelen
 • Groter object, ruimte benodigd

6. Melissa & Doug Houten Schep & Serveer IJswinkel

Melissa & Doug Wooden Scoop & Serve Ice Cream
Waarom we ervan houden: De meeste 3-jarigen houden van ijsjes en dit houten speelgoed gebruikt ijs om sociale en fantasierijke spelscenarioā€™s te creĆ«ren.

Melissa & Doug zijn een geweldig merk die een alternatief bieden aan de bergen plastic speelgoed die te koop zijn, dus als je iets milieuvriendelijks zoekt of simpelweg de voorkeur geeft aan hout omdat dit goed is voor de zintuigen dan is dit een goede plek om te beginnen. De Melissa & Doug Houten Schep & Serveer IJswinkel set is een leuk speelgoed die kinderen de mogelijkheid geeeft om ijsjes te maken en verkopen.

Dit stimuleert een hoop scenarioā€™s voor fantasierijk spelen, welke goed zijn voor de sociale vaardigheden en het experimenteren met verschillende interacties en scenarioā€™s. Het betalen voor ijs zal ook vroege rekenvaardigheden goed doen en de kinderen beginnen zo de waarde van getallen beter te begrijpen. Alles bij elkaar zijn er veel leermogelijkheden bij dit cadeau en hij is gemaakt om lang mee te kunnen.

Voordelen
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Goed voor de sociale vaardigheden
 • Goed voor de rekenvaardigheden
 • Gemaakt van hout; milieuvriendelijk
 • Duurzaam in gebruik
Nadelen
 • 28 onderdelen; makkelijk om er eentje te verliezen

7. Little Tikes Easy Score Basketbalset

Little Tikes Easy Score Basketball Set
Waarom we ervan houden: Stimuleert een sportprofessional in spƩ om fysieke vaardigheden en hand-oog coƶrdinatie te verbeteren.

Het is erg leuk om interesse in sport en fysiek spel aan te moedigen, omdat deze vroege gewoonten later in het leven van kinderen een grotere rol kunnen spelen. Een goede manier om kinderen actief en gezond te houden voor een leven lang!

De Little Tikes Easy Score Basketbalset is een kindvriendelijke basketbalhoepel inclusief bal van kindformaat. De hoepel is verstelbaar in hoogte dus kan meegroeien met het kind, of lastiger worden gemaakt als de vaardigheden van kinderen verbeteren. Deze set helpt specifieke basketbalvaardigheden te ontwikkelen maar is ook goed voor hand-oog coƶrdinatie en ruimtelijk inzicht.

Voordelen
 • Stimuleert fysiek, actief spelen
 • Goed voor hand-oog coƶrdinatie
 • Bouwt interesse in sport
 • Ontwikkelt ruimtelijk inzicht
 • Aanpasbare hoogte
Nadelen
 • Veilige omgeving nodig om te spelen met een bal

8. My Little Pony Magische School van Vriendschap Speelset

My Little Pony Magical School of Friendship Playset
Waarom we ervan houden: Gebaseerd op de populaire My Little Pony karakters, goed voor sociaal spelen en fantasie.

Veel meisjes van 3 jaar zijn gek op de populaire My Little Pony karakters, welke veel TV shows, films en speelgoed hebben die bij het merk horen. De My Little Pony Magische Schoon van Vriendschap Speelset is ideaal voor kinderen van 3 jaar omdat het veel leuke onderdelen heeft die het spelen interessant maken. Zo zijn er de lichtjes en mechanische onderdelen. Om deze te activeren moet je op knoppen drukken en knoppen draaien. Hierdoor wordt het begrip voor technologie beter en zal spelen interessanter zijn.

De My Little Pony Magische School van Vriendschap Speelset is ideaal voor een kind van 3 jaar oud die interesse heeft in fantasierijk, sociaal spelen. Het geeft haar de mogelijkheid om scenes uit de films van My Little Pony te spelen of haar eigen scenario te verzinnen.

Voordelen
 • Gebaseerd op populaire kinderkarakters
 • Stimuleert sociaal spelen
 • Prikkelt de fantasie
 • Lichtfuncties
 • Mechanische functies
Nadelen
 • Batterijen benodigd
 • Extra figuren apart verkocht

9. L.O.L. Surprise! O.M.G. Miss Candylicious Modepop met 20 Verrassingen

L.O.L. Surprise! O.M.G. Miss Candylicious Fashion Doll with 20 Surprises
Waarom we ervan houden: Onderdeel van de populaire L.O.L. wereld, leuk voor een meisje van 3 jaar met 20 verrassingen.

L.O.L. poppen zijn erg populair bij kleine meisjes omdat ze poppen, toebehoren en een verrassing combineren. Dit zijn allemaal dingen waar meisjes van 3 jaar gek op zijn. De L.O.L. Surprise! O.M.G. Miss Candylicious Modepop met 20 verrassingen is een schattig, pastel, snoepkleurige pop welke onderdeel is van de populaire poppenreekst welke met 20 verrassingen en toebehoren wordt geleverd. Uitpakken van de pop met verrassing is goed voor de fijne motoriek en vaardigheid in de vingers, omdat uitpakken complex is en het toebehoren vrij klein zal zijn.

Spelen met de kleine figuren en toebehoeren is een leuke manier om fantasierijk spelen en sociale vaardigheden te stimuleren. Kleine meisjes beginnen verschillende sociale situaties na te doen en meer te leren over hun eigen ervaringen.

Voordelen
 • Onderdeel van een populaire franchise
 • 20 verrassingen
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Goed voor de sociale vaardigheden
 • Accessoires meegeleverd
Nadelen
 • Duurder dan andere poppen

10. Complete Theeset voor Feestjes

Waarom we ervan houden: Een schattig theeservies waarmee kleine meisjes leuke theefeestje kunnen organiseren voor hun vriendinnetjes en familie.

Voor kleine meisjes is doen alsof ze thee drinken een overgangsritueel. Deze set bevat alles wat ze nodig heeft om het beste theekransje in haar kinderkamer te geven. Pre-World, de makers van deze 45-delige set, hebben niets weggelaten. Alles zit erin, van de theepot en theekopjes tot de nepgebakjes en servetten. Er zit zelfs een prachtig tafelkleed bij dat bij de set past.

Je kan kiezen uit drie verschillende thema’s, een set met bloemen, paarden of prinsessen, allemaal gemaakt van niet-giftige en gemakkelijk afwasbare materialen. Als het theekransje voorbij is, kan de hele set worden opgeborgen in de bijgeleverde blikken doos. Met het gemakkelijk vast te pakken handvat aan de bovenkant kan zelfs een driejarige de set meenemen naar verschillende kamers in huis of naar haar vriendinnetje voor een speelafspraakje waarbij ze echt indruk zal maken. Pinkjes omhoog voor dit cadeau.

Voordelen
 • Stimuleert het fantasierijk spelen
 • Bevordert het delen en de beleefdheid
 • Verbetert de sociale vaardigheden
 • Ontwikkelt de fijne motoriek
Nadelen
 • Alleen om te doen alsof – De theepot is niet waterdicht

11. Barbie Estate Droomhuis

Barbie Estate Dreamhouse
Waarom we ervan houden: Een poppenhuis, geschikt om te gebruiken met andere Barbies sets die fantasie, verhalen en rollenspel stimuleren kan.

Het Barbie Estate Droomhuis is het speelgoed uit een droom van verschillende generaties; hoewel het ontwerp in verloop van de tijd is veranderd! Het Barbie Droomhuis heeft nu een werkende lift, een terras compleet met zwembad en glijbaan, maar ook allerlei lichten en geluiden. Het Barbie Estate Droomhuis is een cadeau die een echte wow factor heeft een goede investering zal zijn.

Het Barbie Estate Droomhuis is geschikt om te gebruiken met andere Barbie sets en wordt geleverd met ruim 60 verschillende toebehoren, waardoor er eindeloos veel manieren zijn om te spelen. Dit cadeau doen aan een meisje van 3 jaar oud zal inhouden dat het nog jaren mee kan en ze veel uit dit speelgoed zal kunnen halen.

Voordelen
 • Geschikt om te gebruiken met andere Barbie sets
 • Licht en geluid voegt realisme toe
 • Stimuleer fantasierijk rollenspel
 • Ontwikkelt de capaciteit om verhalen te vertellen
 • Meer dan 60 accessoires meegeleverd
Nadelen
 • Groter object die ruimte nodig heeft om mee te spelen en te bewaren
 • Batterijen benodigd

12. Magnetische Aankleedpoppen

Waarom we ervan houden: Een Disney verkleedpop die de zelfexpressie en ontwikkeling van de eigenheid stimuleert.

Geef het kleine meisje voor wie je gaat winkelen een manier om zelf creatief te zijn met mode dankzij dit cadeau. Deze aankleed-poppenset van Disney bevat twee houten figuurtjes, Ć©Ć©n van Minnie Mouse en de andere van Daisy Duck. De set bevat ook meer dan 45 houten kledingstukken en accessoires die via magneten aan de figuren kunnen worden bevestigd, waardoor meisjes van drie jaar ze gemakkelijk kunnen gebruiken.

De stijlmogelijkheden voor haar aankleedpoppen zijn eindeloos en ze zal veel plezier beleven aan het uitdrukken van haar persoonlijke stijl op oneindig veel manieren. De figuren kunnen worden getoond zodra ze zijn aangekleed met de individuele displaystandaards, of ze kunnen allemaal worden opgeborgen in het meegeleverde opbergdoosje. Dit is een geweldig milieuvriendelijk cadeau dat plastic- en gifvrij is. Kleine meisjes zullen er dol op zijn omdat ze hun eigen stijl kunnen ontdekken terwijl ze zelfvertrouwen opbouwen.

Voordelen
 • Ontwikkelt probleemoplossende vaardigheden
 • Stimuleert de zelfexpressie
 • Milieuvriendelijk en vrij van giftige stoffen
 • Ontwikkelt de fijne motoriek
Nadelen
 • Kleine stukjes – Toezicht wordt aanbevolen

13. Disney Frozen 2 Elsa Deluxe Jurk

Disney Frozen 2 Elsa Deluxe Dress
Waarom we ervan houden: Laat haar verkleden als Elsa en doe alsof je magische spreuken gebruikt tijdens haar fantasierijke spel.

Verkleden is een populair aspect aan veel fantasierijk rollenspel en deze jurk gebaseerd op de populaire Disney Frozen films zal het rollenspel van elke 3-jarige meid naar een nieuw niveau tillen. De Disney Frozen 2 Elsa Deluxe Jurk is een gelicenseerd product die getest is tegen standaarden in de EU en UK, dus je kunt er zeker van zijn dat het van hoge kwaliteit is.

Naast het verrijken van het verkleedpartijtje van kinderen van 3 jaar oud, is het ook positief voor de zelfverzorging rondom het aan- en uittrekken van kleren en deze zelf vastzetten. Als het 3-jarige meisje waarvoor je iets wil kopen fan is van de Frozen films dan zal dit een welkome toevoeging zijn aan de verkleedcollectie.

Voordelen
 • Gelicenseerd product
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Ontwikkelt vaardigheden rondom zelfverzorging
 • Getest onder EU en UK standaarden
Nadelen
 • Leeftijd 3-4, kan er snel uit groeien

14. KidKraft Kayla Houten Poppenhuis

KidKraft Kayla Wooden Dolls House
Waarom we ervan houden: Een poppenhuis is een tijdloos cadeau die fantasierijk, sociaal spelen jarenlang zal aanmoedigen.

Poppenhuizen zijn een populair en tijdloos cadeau voor een meisje van 3 jaar oud die veel jaren speelplezier garanderen voor de kleine meid. Ook worden poppen vaak doorgegeven aan familieleden of nieuwe generaties. Het KidKraft Kayla Houten Poppenhuis is een milieuvriendelijker alternatief ten opzichte van de moderne plastic poppenhuizen en heeft 3 verdiepingen met voldoende ruimte om te spelen.

Het KidKraft Kayla Houten Poppenhuis wordt geleverd inclusief meubels en toebehoren dus de kinderen kunnen direct spelen. Dit poppenhuis is een ideale manier om sociale vaardigheden te verbeteren omdat kinderen scenarioā€™s bedenken gebaseerd op hun eigen ervaringen thuis, voordat ze over gaan op andere speelscenarioā€™s.

Voordelen
 • Tijdloos cadeau; zal niet snel gedateerd raken
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Verbetering van de sociale vaardigheden
 • Huis met 3 verdiepingen; genoeg ruimte om te spelen
 • Geleverd met meubels en toebehoren
Nadelen
 • Groot object; ruimte nodig om te spelen en bewaren

15. Paw Patrol Skyeā€™s Ultieme Traumahelicopter

Paw Patrol Skye’s Ultimate Rescue Helicopter
Waarom we ervan houden: Gebaseerd op de populaire Paw Patrol cartoon. Kinderen zullen urenlang plezier hebben met reddingsverhalen.

Kinderen houden ervan om herkenbare dingen te gebruiken in hun spel en veel 3-jaar oude kinderen zijn fan van de populaire Paw Patrol cartoon dus deze speelset is ideaal voor hen. De Paw Patrol Skyeā€™s Ultieme Traumahelikoper is een speelset met twee paw patrol figuren en een traumaheli waarmee kinderen verschillende speelscenarioā€™s kunnen verkennen.

Op deze manier spelen is goed voor het vertellen van verhalen en het naspelen hiervan door de kinderen. Ze zullen karakters spraak en stemmen geven. Perfect voor een 3-jarige Paw Patrol fan!

Voordelen
 • Gebaseerd op de populaire Paw Patrol cartoon
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Ontwikkelt het vertellen van verhalen
 • 2 paw patrol figuren meegeleverd
Nadelen
 • Gemaakt van plastic; minder milieuvriendelijk

16. Hape Ezel met Whiteboard en Krijtbord

Hape Easel with Whiteboard and Chalkboard
Waarom we ervan houden: Perfect voor een kunstenaar in de dop, ontwikkelt motoriek en vroege letterformatie.

Een ezel is een leuke manier om artistieke vaardigheden te stimuleren en is goed voor vroege schrijfvaardigheden. Voordat kinderen leren om te schrijven is het belangrijk dat ze goede motoriek hebben, zowel grof (grote bewegingen) en fijn (kleine bewegingen). Tekenen op een verticaal oppervlak is goed voor beide varianten van de motoriek.

De Hape Ezel met Whiteboard en Krijtbord is een tweezijdige ezel met een magnetisch whiteboard aan Ć©Ć©n kant en een krijtbord aan de andere, hij wordt zelfs geleverd met verfpotjes en een rol papier dus er zijn voldoende manieren om te spelen en te experimenten wat betreft dit cadeau.

Voordelen
 • Ezel met twee kanten, magnetisch whiteboard en klassiek schoolbord
 • Hoogte verstelbaar
 • Inclusief ezel, 3 verf kleuropties en vervangbare papieren rol
 • Goed voor de creativiteit
 • Stimuleert motoriek
Nadelen
 • Groot object behoeft ruimte om te spelen en bewaren

17. Lego Duplo Disney Junior Minnieā€™s Verjaardagsfeestje

ego Duplo Disney Junior Minnie's Birthday Party
Waarom we ervan houden: Gebaseerd op het populaire kinderkarakter Minnie Mouse. Deze Lego Duplo set stimuleert bouwvaardigheden en creativiteit.

Minnie Mouse is een extreem populair kinderkarakter die direct herkenbaar is voor meisjes van 3 jaar oud en deze herkenbaarheid stimuleert haar om te bouwen met deze Lego Duplo Disney Junior Minnieā€™s Verjaardagsfeestje. Het is speciaal ontworpen voor kleine kinderen en heeft makkelijke instructies en bouwmethoden.

De Lego Duplo Disney Junior Minnieā€™s Verjaardagsfeestje set is een leuke manier om creatief spelen te stimuleren gebaseerd op de dingen die kinderen al kennen. Het is vooral ideaal voor kinderen die net hun verjaardag hebben gehad of veel verjaardagsfeestjes hebben bezocht, omdat dit het thema is van deze set.

Voordelen
 • Gebaseerd op het populaire kinderkarakter Minnie Mouse
 • Gemaakt voor jongere kinderen
 • Stimuleer bouwvaardigheden
 • Helpt bij creatief spelen
 • Geschikt voor gebruik bij andere Lego Duplo sets
Nadelen
 • Opslagruimte nodig

18. KidKraft Lilā€™ Doll Armoire Houten Kast

KidKraft Lil' Doll Armoire Wooden Closet
Waarom we ervan houden: Een kast van klein formaat die alle schattige poppen outfits veilig en georganiseerd kan bewaren!

Voor meisjes die graag spelen met poppen kunnen de kleertjes en toebehoren wat overweldigend worden en lastig om te bewaren. De KidKraft Lilā€™ Doll Armoire Houten Kast is een echte houten kast, met een perfect formaat voor poppenkleding.

De KidKraft Lilā€™ Doll Armoire Houten Kast heeft een stevig en stabiel ontwerp dusk an het goed tegen dagelijks gebruik en houd het kleding van poppen georganiseerd. Met klerenhangers meegeleverd in de set zullen 3-jarigen gelijk aan de slag met het sorteren en categoriseren van de beste outfits voor haar poppen.

Voordelen
 • Houd kleding georganiseerd
 • Formaat van een pop
 • Stevig en duurzaam ontwerp
 • Inclusief klerenhangers
Nadelen
 • Groter object, ruimte nodig in slaapkamer of speelkamer

19. Kid Kā€™Nex Budding Bouwset

Kid K’Nex Budding Builders Set
Waarom we ervan houden: Fantastisch leerobject met open einde die vroege technische vaardigheden stimuleert.

Speelgoed met open einde is belangrijk voor de creativiteit en technische vaardigheden van kinderen. De Kid Kā€™Nex Budding Bouwset is een geweldige manier om deze vaardigheden te verkennen en zal een hoop plezier opleveren voor 3-jarigen die graag creatief zijn en hun eigen dingen maken.

Hoewel een aantal bouwsuggesties worden gegeven in deze Kid Kā€™Nex Budding Bouwset is er voldoende ruimte voor spel met open einde en veel bouwplezier. De onderdelen zijn speciaal voor jongere kinderen gemaakt met kleine handen maar zijn nog wel uitdagend genoeg om goed te zijn voor de fijne motoriek bij het bouwen. De set is geschikt om te gebruiken met andere Kid Kā€™Nex sets waardoor spelen en bouwen kan worden uitgebreid met een doos die alles mooi bij elkaar kan houden.

Voordelen
 • Open einde
 • Stimuleert technische vaardigheden
 • Goed voor de fijne motoriek
 • Geschkt voor gebruik met andere Kid-Kā€™Nex sets
 • Met opslag doos geleverd
Nadelen
 • Kleine onderdelen, weghouden bij jongere kinderen

20. KidKraft Prinsessen Houten Bijzettafel Voor Peuters

KidKraft Princess Toddler Wooden Side Table
Waarom we ervan houden: De perfecte toevoeging aan een slaapkamer met prinsessenthema, gemaakt met jonge kinderen als uitgangspunt.

Sommige kinderen van 3 jaar zijn zich extreem bewust van hun omgeving en veel zullen er plezier in hebben om hun omgeving, zoals hun slaapkamer of speelkamer, zo veel mogelijk op hun interesses en persoonlijkheid te laten lijken. Als het 3-jarige meisje waarvoor je iets wil kopen dit ook doet, zal de KidKraft Prinsessen Houten Bijzettafel een ideaal cadeau zijn.

De KidKraft Prinsessen Houten Bijzettafel kan passen bij het interieur van de slaapkamer van een 3-jarige die houd van prinsessen. Het is gemaakt om lang mee te gaan. Het formaat past bij jongere kinderen en de opslaglade is geschikt voor benodigdheden in bed. Een extreem praktisch meubel die een 3-jarige zal laten voelen alsof het echt een ruimte voor haarzelf is.

Voordelen
 • Kan passen bij slaapkamer interieur
 • Goed formaat voor jongere kinderen
 • Gebouwd om lang mee te gaan
 • Geschikt voor opslag
 • Inclusief bouwinstructies
Nadelen
 • Bouwen door volwassene nodig

21. L.O.L. Surprise! 2-in-1 Glamper Modecamper met 55 Verrassingen

L.O.L. Surprise! 2-in-1 Glamper Fashion Camper with 55 Surprises
Waarom we ervan houden: Stimuleert fantasierijk spelen gebaseerd op de populaire L.O.L. poppen met 55 verrassingen!

Een nieuw speelgoed uit de L.O.L. serie. De L.O.L. Surprise! 2-in-1 Glamper Modecamper met 55 verrassingen is een ā€˜glampingā€™ camper die gebruikt kan worden samen met alle andere L.O.L. producten dus kan het worden gebruikt met de L.O.L. poppen voor fantasierijk spelen.

Met maarliefst 55 verrassingen en veel toebehoren zal een meisje van 3 het leuk vinden om creatief bezig te zijn met al haar L.O.L. poppen en ze mee te nemen op leuke ā€˜glampingā€™ trips. Hierdoor kan ze een hoop sociale situaties en interactief verkennen via het spelen. Een ideaal cadeau voor een meisje van 3 jaar oud die het leuk zal vinden om met poppen te spelen in een afgebakende wereld.

Voordelen
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Gebaseerd op de populaire L.O.L. poppen
 • Geschikt voor gebruik met andere L.O.L. producten
 • 55 verrassingen
 • Accessoires meegeleverd
Nadelen
 • Relatief duur
 • Niet milieuvriendelijk

22. Pogo Jumper van Piepschuim

Galt Toys Folding Trampoline
Waarom we ervan houden: Leuk speelgoed dat zowel binnen als buiten kan worden gebruikt, een actieve levensstijl stimuleert en het evenwicht en de coƶrdinatie verbetert.

Als je gaat winkelen voor een energieke driejarige die graag actief bezig is, dan is dit cadeau de perfecte manier om haar thuis te vermaken. Deze pogo stick lijkt op de traditionele pogo sticks, maar met een kleine aanpassing om het veiliger te maken voor jonge kinderen. Flybar, de maker van dit leuke speelgoed, ontwierp het met een duurzame voetplank van piepschuim dat er niet alleen voor zorgt dat het gemakkelijker te gebruiken is, maar het ook stabieler maakt voor jonge kinderen.

Dit cadeau houdt kinderen actief, verbetert het evenwicht, ontwikkelt de motoriek en bevordert een gezonde levensstijl. Ze zullen niet het gevoel hebben dat ze aan het sporten zijn, want ze hebben volop plezier wanneer de pogo stick piept bij elke stuitering. Het leuke aan het ontwerp van deze pogo stick is dat hij door de piepschuim basis, die hem anti-slip maakt, zowel buiten als binnen gebruikt kan worden.

Voordelen
 • Ontwikkelt de coƶrdinatie en het evenwicht
 • Zorgt voor een leuke manier van lichaamsbeweging
 • Veilig piepschuimontwerp
 • Geschikt voor binnen en buiten
Nadelen
 • Vereist toezicht

23. Peppa Pig Familiehuis Speelset

Peppa Pig Family Home Playset
Waarom we ervan houden: Fantasierijk rollenspel met deze set van populaire TV karakters helpt kinderen creatief te spelen.

Peppa Pig is een extreem populair programma op TV en deze speelset is erop gebaseerd, wat goed in de smaak zal vallen bij de meeste meisjes van 3 jaar oud. Wanneer kinderen hun fantasiewereld beginnen te ontwikkelen zal rollenspel gebaseerd op de eigen ervaring een positieve impuls geven aan het spel. Deze speelset geeft ze hiertoe de mogelijkheid omdat het gericht is op het huis en familieleven.

Met veel toebehoren zal er veel mogelijkheid zijn voor creatief spelen en de ontwikkeling van de woordenschat. Perfect voor een kind van 3 die een fan is van Peppa Pig.

Voordelen
 • Gebaseerd op karakters uit populaire TV show
 • Stimuleert fantasierijk rollenspel
 • Met veel toebehoren
 • Inclusief Peppa Pig familie figuren
Nadelen
 • Groter object; ruimte nodig voor spelen en opslag

24. Brio World Boerderij Treinenset

Brio World Farm Railway Set
Waarom we ervan houden: Een treinbaan is een klassiek speelgoed die helpt bij bouwvaardigheden en fantasierijk spelen.

Treinbanen zijn een tijdloos speelgoed die nooit weg lijken te gaan. Brio is een tijdloos merk in de wereld van de treinbanen. Brioā€™s sets zijn geschikt om te gebruiken met andere treinbanen dus spel kan worden uitgebreid wanneer het kind meer onderdelen krijgt.

De Brio World Boerderij Treinenset is een ideale set om mee te beginnen omdat er veel onderdelen bij zitten (leuk boerderijthema!) die het spelen interessant maken. Treinbanen bouwen zal goed zijn voor het bouwen en vroege technische vaardigheden, maar ook fantasierijk spelen stimuleren.

Voordelen
 • Tijdloos speelgoed
 • Ontwikkelt bouwvaardigheden
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Geschikt voor gebruik met andere treinbaan sets
Nadelen
 • Duurder dan soortgelijke merken

25. Melissa & Doug Verplaatsbare Paardenstal

Melissa & Doug Take-Along Show-Horse Stable
Waarom we ervan houden: Houten speelgoed ontworpen om mee te nemen naar vriendinnetjes, met schattige figuren voor fantasierijk spelen.

Dit is een speelgoed dat is ontworpen om mee te nemen voor onderweg. Met een ingebouwd handvat kan de Melissa & Doug Verplaatsbare Paardenstal set makkelijk worden meegenomen van kamer naar kamer in het huis, of naar een vriendje of vriendinnetje om daar te spelen. De stal is gemaakt van hout en een milieuvriendelijker alternatief ten opzichte van de standaard plastic speelgoed varianten.

De Melissa & Doug Verplaatsbare Paardenstal stimuleert fantasierijk spelen en kan worden gepersonaliseerd met labels die zijn meegeleverd en over de stal kunnen worden geplakt. Perfect voor een kleine meid die houd van paarden en paardrijden.

Voordelen
 • Houten speelgoed; milieuvriendelijker
 • Draagbaar met handvat
 • Kan worden gepersonaliseerd; met labels voor paarden
 • Duurzaam ontwerp
 • Stimuleert fantasierijk spelen
Nadelen
 • Wat groter object; wellicht special opslagplek nodig

26. Baby Born Badkamer Tandverzorging SpaBaby Born Bath Toothcare Spa

Waarom we ervan houden: Stimuleert zelfverzorging en leuk om te spelen met de speelgoedpoppen.

Spelen met poppen is erg populair voor meisjes van 3 jaar oud. Ben je naar iets op zoek wat past bij deze interesse, dan kan de Baby Born Badkamer Tandverzorging Spa een ideale keuze zijn. Een wastafel en spiegel met veel toebehoren voor het poetsen en verzorgen van tanden. Een ideale manier om normaal spelen met poppen om te zetten in verzorgend gedrag.

De Baby Born Badkamer Tandverzorging Spa heeft licht en geluid om het interessant te houden voor het spelen. Ook stimuleert het zefverzorging bij 3-jarigen en vergroot het de kennis rondom het poetsen van de tanden.

Voordelen
 • Meer speelopties door speelgoedpoppen
 • Stimuleert zelfverzorging
 • Goed voor verzorgend gedrag
 • Licht en geluid
Nadelen
 • Batterijen benodigd
 • Pop niet meegeleverd

Slotwoorden

Fantasierijk spel en de woordenschat die nodig is voor het vertellen van verhalen en de scenarioā€™s van de karakters is een belangrijke focus voor veel kleine meisjes rond deze leeftijd. Hierom houden ze ook zo erg van poppen, kleine figuren en speelsets.

Echter is te merken van de grote verschillen in onze selectie van speelgoed en cadeaus in de lijst, dat de meeste 3-jarige meisjes nog altijd open staan voor het spelen met veel verschillende soorten speelgoed. Alle cadeaus en al het speelgoed in de lijst zijn positief voor het stimuleren van verschillende vormen van ontwikkeling en zullen vaardigheden helpen ontwikkelen. We hopen dat de lijst nuttig voor je is geweest bij het vinden van een geschikt cadeau dat ideaal is voor het 3-jarige meisje waar je iets voor wil kopen.

Meer inspiratie nodig?

Gabi van Kessel
Over Gabi van Kessel

Ik ben een yogalerares die graag cadeaus geeft en anderen wil helpen om het perfecte cadeau te vinden voor vrienden, familieleden, collega's... iedereen! Ik weet dat het soms moeilijk kan zijn om het juiste cadeau te vinden en daarom wil ik daar graag bij helpen. Cadeaus geven gaat niet alleen over geld uitgeven, het gaat erover dat je laat zien dat je om iemand geeft!