30 cadeaus om mee te spelen voor jongens van 4 jaar

Laatst bijgewerkt op 4 december, 2022

Geplaatst op

GiftExperts wordt gesteund door lezers. Als u een aankoop doet via een link op onze site, kunnen wij een commissie verdienen.

Kinderen van 4 jaar oud zijn op een perfecte leeftijd; kleine jongens in deze periode zijn nieuwschierig naar hoe dingen werken en hun cognitieve ontwikkeling gaat razendsnel! Hierom zullen de meeste 4-jarige jongens interesse hebben in vrijwel alles. Sociale vaardigheden en ontwikkeling wordt ook steeds belangrijker rond deze leeftijd, omdat 4-jarige kinderen steeds meer over de sociale wereld zullen begrijpen en interesse zullen tonen in de interesses, meningen en levens van anderen. Rond 4 jaar zal imitatie en verschillende scenarioā€™s naspelen een belangrijk deel uitmaken van het spelen en veel cadeauā€™s op deze lijst zullen dit type speelgedrag ondersteunen, maar ook de sociale vaardigheden helpen bevorderen.

Met zo veel verschillende producten en keuzes op de markt, kan het overweldigend zijn om een goed cadeau te vinden voor een jongen van 4 jaar oud. Deze lijst toont verschillende opties om je iets te helpen kiezen.

1. Theo Klein Bosch Werkbank

Theo Klein Bosch Workstation
Waarom we ervan houden: Perfect voor kinderen die houden van rollenspel. Deze werkbank wordt geleverd met veel toebehoren die inspiratie zullen geven voor fantasierijk spelen.

Rollenspellen zijn een manier voor 4-jarigen om de sociale wereld te ontdekken; ze gebruiken imitatie en acteren om te experimenteren met verschillende situaties en scenarios, welke ze vervolgens weer helpen om een aantal manieren van interactie te ontwikkelen en deze te bewaren. Ook helpt het sociale ervaringen beter te begrijpen.

De Theo Klein Bosch Werkbank is een ideaal speelgoed voor rollenspel, omdat het gebaseerd is op echte Bosch producten die het kind wellicht heeft gezien van een familielid, vriend of aannemer. Het wordt geleverd met 40 accessoires die een hoop speelsituaties zullen ondersteunen. Dit type spel is perfect voor het ondersteunen van de ontwikkeling van onder meer fijne motoriek en vaardigheid in vingers, handen en polsen.

Voordelen
 • Gebaseerd op echte Bosch producten
 • Stimuleert rollenspel
 • Goed voor de fijne motoriek en vaardigheid
 • 40 stuks toebehoren
Nadelen
 • Groter object, ruimte nodig om mee te spelen en te bewaren

2. Playmags 100-Delige Super Set

Playmags 100 Piece Super Set
Waarom we ervan houden: Bouwspeelgoed van hoge kwaliteit die een aanmoediging zal zijn voor de creatieve kant van kinderen.

Playmags zijn een goede toevoeging aan elk huis; ze hebben speelgoed voor vele leeftijden, zelfs volwassenen vinden het leuk om te gebruiken. De Playmags 100-Delige Super Set heeft vele verschillende onderdelen, waarmee een hoop nieuwe ideeƫn tot leven kunnen worden gebracht. Door ze magnetisch te verbinden heeft Playmags een zeer prettig bouwspeelgoed ontwikkeld die ook goed is voor de technische vaardigheden.

Leren hoe je het beste kunt bouwen en verbinden is een basisbegrip voor natuurkundige principes en zal gebruikers ook meer leren over magnetisme en het oplossen van problemen, zeker wanneer het bouwen niet helemaal volgens plan gaat! Kinderen van 4 jaar zullen hun motoriek verbeteren met deze tegels van hoge kwaliteit en het zal zonder twijfel een perfect cadeau zijn voor kinderen die houden van bouwen.

Voordelen
 • Ondersteuning voor technische vaardigheden
 • Hoge kwaliteit, duurzaam
 • Stimuleert creativiteit
 • Goed voor probleemoplossend vermogen
 • Traint de motoriek
Nadelen
 • Niet geleverd met opslagdoos

3. Paw Patrol Ultiem Politievoertuig

Paw Patrol Ultimate Police Rescue Cruiser
Waarom we ervan houden: Gebaseerd op de populaire kinderserie. Deze politiewagen bevat alle Paw Patrol karakters een staat garant voor fantasierijk spelen, verhalen verzinnen en plezier.

De serie Paw Patrol is erg populair bij 4-jarige jongens en een geweldig thema voor de momenten waarop kinderen spelen, omdat het verschillende sociale scenarios langslaaop, inclusief ā€˜goedā€™ tegen ā€˜slechtā€™ superhelden spelconcepten. Deze set is ideaal, omdat het alle karakters uit de serie bevat. Niets hoeft apart te worden gekocht. Omdat alle karakters aanwezig zijn, kunnen veel verschillende speelscenarios worden bedacht die de 4-jarige jongen kan ontdekken, om te experimenteren met interacties tussen de karakters en spraak en taalvaardigheid te ontwikkelen.

Deit Paw Patrol Politievoertuig heeft niet alleen alle karakters, maar stimuleert ook fantasierijk spel en heeft echte werkende onderdelen die het spel en het begrip voor technologie zullen verbeteren.

Voordelen
 • Gebaseerd op de populaire kinderserie
 • Werkende onderdelen
 • Inclusief alle karakters
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Goed voor spraak- en taalvaardigheden
Nadelen
 • Wat duurder speelgoed

4. Shifu Orboot Wereldbol

Shifu Orboot
Waarom we ervan houden: Wereldbollen zijn een goede bron om te leren over verschillende locaties en deze is voorzien van augmented reality!

Wereldbollen zijn een fantastische manier om te leren en het zal ook helpen op school. Context geven aan wat kinderen leren en begrip krijgen van verschillende locaties helpt de kinderen een voorsprong te geven op anderen! De Shifu Orboot Wereldbol gaat nog een stapje verder, door een extra laag toe te voegen met augmented reality, welke kan worden gebruikt middels een app.

Als kinderen hun smartphone of tablet gebruiken bij deze wereldbol, kunnen ze zeer veel informatie verkrijgen, wat goed is voor zowel technologische vaardigheden en het positief gebruik van technologie. De Shifu Orboot Wereldbol is geschikt voor zowel iOS als Android apparaten en helpt de interesse in aardrijkskunde te groeien bij kinderen, maar ook zal het helpen kennis over de wereld te vergroten.

Voordelen
 • Meer interesse krijgen in aardrijkskunde
 • Stimuleert gebruik van technologie
 • Goed voor de technologische vaardigheden
 • Geschikt om te gebruiken met iOS en Android apparaten
 • Helpt bij het verkrijgen van kennis
Nadelen
 • Geschikt apparaat benodigd voor app

5. Hot Wheels 50 Gegoten Autotjes

Hot Wheels 50 Diecast Car Pack
Waarom we ervan houden: Dit packet met 50 individueel ingepakte autotjes zal een geweldig cadeau zijn voor elke 4-jarige jongen.

Spelen met kleine autotjes is een populaire bezigheid van veel 4-jarige jongens en veel van hen hebben een collectie autotjes om te laten zien aan vriendjes tijdens een bezoek. De Hot Wheels 50 Gegoten Auto Set is ideaal om een collectie te starten, omdat er veel verschillende autoā€™s tussen zitten.

Om alles nog een stukje interessanter te maken, is elke auto apart verpakt, dus de jongen van 4 jaar oud zal het geweldig vinden om elke auto individueel uit te pakken en bekijken welke auto hij heeft gekregen. Deze gegoten autoā€™s zijn ideaal voor het realistischer maken van verschillende spelscenarioā€™s, met veel realistische details voor een kind om te bekijken en in hun verhaal te verwerken. Ze worden geleverd met opslagdoos, wat het opruimen een stuk makkelijker zal maken!

Voordelen
 • Stimuleert fantasierijk spel
 • Realistische details
 • Geleverd met opslagdoos
 • Autoā€™s zijn individueel verpakt
Nadelen
 • Selectie van autotjes is onduidelijk; je kan niet kiezen welke je koopt

6. Canicove Tiki Tent

Canicove Teepee Tent
Waarom we ervan houden: Een prijswinnende tiki tent die de perfecte speelplek is voor kinderen!

Een tent is populair bij 4-jarigen, omdat het wat privacy geeft en een veilige plek is om in te spelen. Het is ook een mogelijkheid voor rollenspel en kan een open einde hebben, omdat de tent als traditionele tiki, een grot, een geheime kamer, en op vele andere manieren kan worden gebruikt! Alles hangt af van de fantasie van de 4-jarige jongen.

De Canicove Tiki tent is een prijswinnende tiki-stijl tent die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt, waardoor het ideaal is in de slaapkamer of speelkamer, maar ook in de tuin. Het praktische ontwerp maakt het makkelijk om de tent op te vouwen en veilig op te bergen.

Voordelen
 • Prijswinnend
 • Stimuleert fantasierijk rollenspel
 • Ideaal voor slaapkamer en speelkamer
 • Kan worden opgevouwen voor makkelijke opslag
 • Kan buiten worden gebruikt
Nadelen
 • Groter object; ruimte nodig om te spelen

7. Lego Duplo Goederentrein

Lego Duplo Cargo Train
Waarom we ervan houden: Leg Duplo wordt steeds leuker, nu met meegeleverde motor en afstandsbediening voor meer plezier!

Zelfs vrij jonge kinderen hebben interesse in en zijn erg goed met technologie, dus de Lego Duplo Goederentrein is het perfecte cadeau voor een 4-jarige jongen die nieuwschierig is naar hoe dingen werken. Deze set combineert het plezier van Lego Duplo met een makkelijk te gebruiken duwmotor. Het robuuste en kindvriendelijke ontwerp maakt het makkelijk om de interesse van kinderen in de materie te vergroten.

De Lego Duplo Goederentrein kan ook worden bestuurd met een app, wat goed is voor technologische vaardigheden en er zeker van zijn dat de set ook kan worden gebruikt als het kind ouder is.

Voordelen
 • Geschikt om te gebruiken met andere Duplo sets
 • Robuust, kindvriendelijk ontwerp
 • Duwmotor; makkelijk voor kinderen om te gebruiken
 • Groeit de interesse in en begrip van technologie
 • Kan worden bestuurd middels een app
Nadelen
 • Duurder dan de normale Duplo sets

8. Buzz Lightyear Astronautenhelm

Buzz Lightyear Astronaut Helmet
Waarom we ervan houden: Een geweldige helm voor fantasierijk rollenspel. Het kostuum is gebaseerd op een populair filmkarakter voor kinderen.

Verkleden is een populaire activiteit voor een 4-jarige en er zijn vaak veel mogelijkheden hiertoe, zoals speciale dagen op school, feestjes, vakantie of gewoon tijdens een willekeurige dag vol verkleedplezier. Serker nog, verkleden is een rollenspel, dus het is goed voor sociale vaardigheden als empathie. Kinderen kunnen nadenken over hoe anderen voelen in verschillende scenarios.

De Buzz Lightyear Astronautenhelm zal leuk zijn voor 4-jarige jongens die fan zijn van de populaire Toy Story films en is voorzien van verschillende special effects als geluid en zinnen die het karakter gebruikt.

Voordelen
 • Gebaseerd op populair filmkarakter
 • Stimuleert fantasierijk rollenspel
 • Meerdere special effects
 • Geluid en zinnen die behoren bij het karakter
Nadelen
 • Batterijen benodigd

9. Micro Scooters Mini Deluxe

Micro Scooters Mini Deluxe
Waarom we ervan houden: Een step die is ontworpen om mee te groeien met jongere kinderen en een leuke manier om te spelen en bewegen.

Steppen zijn erg populair bij kinderen van alle leeftijden en rond 4 jaar oud zullen ze een praktische manier van voortbewegen zijn, wanneer de wandelwagen te groot is maar lopen nog altijd niet heel snel! De Micro Scooters Mini Deluxe is speciaal ontworpen voor jongere kinderen tussen 2-5 jaar en heeft een stuur die in hoogte kan worden versteld, maar ook verschillende gripmethoden op het plateau. Perfect voor een jongen van 4 jaar oud.

Steppen zijn een handige manier om buiten spelen op fysieke manier te motiveren en kinderen actief en gezond te houden, maar ook om energie kwijt te kunnen! Steppen help took bij balans, coƶrdinatie, kracht en controle.

Voordelen
 • Stuurhoogte is verstelbaar
 • Geschikt voor de leeftijden 2-5
 • Grip op het plateau
 • Stimuleert fysiek buiten spelen
 • Goed voor de coƶrdinatie
Nadelen
 • Beschermende middelen nodig, zoals een helm

10. Playmobil City Action Brandweerkazerne

Playmobil City Action Firestation
Waarom we ervan houden: Een speelset gebaseerd op de brandweer, met leuke geluiden en werkende elementen om fantasierijk rollenspel te stimuleren.

Rollenspel gebaseerd op verschillende beroepen en manieren om te leven zijn belangrijk voor de ontwikkeling. Het laat zien dat kinderen beroepen herkennen en zaken onderzoeken die niet direct op hun van toepassing zijn. Rollenspel van brandweer en ā€˜mensen die helpenā€™ laat zien dat kinderen beginnen te begrijpen dat de wereld groter is dan hetgeen waar ze zelf in leven.

De Playmobil City Action Brandweerkazerne is ideaal voor deze manier van spelen, inclusief geluidseffecten en werkende elementen. Het geeft kinderen de mogelijkheid om een fantasierijk rollenspel te spelen en de brandweer te ontwdekken. Deze set is ook goed voor de bouwvaardigheden, omdat kinderen instructies moeten volgen om het geheel in elkaar te zetten.

Voordelen
 • Stimuleert fantasierijk rollenspel
 • Geeft kinderen de mogelijkheid kennis te maken met verschillende beroepen
 • Goed voor de bouwvaardigheden
 • Werkende elementen
 • Geluidseffecten
Nadelen
 • Batterijen benodigd
 • Brandweerwagen apart verkocht

11. Brio World Travel Switching Set

Waarom we ervan houden: Erg leuke accu-gedreven treinset die interesse in transport ontwikkelt en bouwvaardigheden stimuleert.

Een treinbaan is een klassiek speelgoed, die veel voordelen geven voor de ontwikkeling van kinderen. Bijvoorbeeld de hand-oog coƶrdinatie wanneer kinderen leren om onderdelen te verbinden. Bij het kiezen van de onderdelen wordt het probleemoplossend vermogen aangesproken bij het plannen van de constructie, waarbij ook ruimtelijk inzicht belangrijk is.

De Brio World Reisbaan Set maakt treinbanen weer leuk en is voorzien van twee treinen die met accu worden aangestuurd, gebaseerd op treinen over de hele wereld. Dit stimuleert en ontwikkelt interesse in verschillende transportmiddelen. De Brio houten treinbaan is ook geschikt om te gebruiken met verschillende andere treinsets.

Voordelen
 • Houten baan; milieuvriendelijker speelgoed
 • Geschikt om te gebruiken met andere treinbanen
 • Stimuleert bouwvaardigheden
 • Ontwikkelt interesse in transport
 • Treinen werken op accu
Nadelen
 • Batterijen benodigd

12. Mario Kart Mini Anti-Zwaartekracht RC

Nintendo Mario Kart 8 Mario Mini RC Racer
Waarom we ervan houden: Op afstand bestuurbare auto die trucjes en stunts kan uitvoeren.

Gadgets die op afstand bestuurbaar zijn zullen erg populair zijn bij jongens van 4 jaar oud, vooral omdat ze interesse hebben in technologie, maar ook hoe en waarom dingen werken. Ook de ervaring van controle zal leuk worden gevonden. De Nintendo Mario Kart 8 Mario Mini RC Racer is een op afstand bestuurbare kart, perfect voor het stimuleren van positief gebruik van technologie.

De Nintendo Mario Mini RC Racer is gebaseerd op de populaire karakters uit Mario Kart, wat het speelgoed interessanter zal maken. Bovendien zijn er verschillende trucjes en stunts die de karts kunnen doen, welke geweldig zullen zijn voor jongens van 4 jaar oud.

Voordelen
 • Op afstand bestuurbare auto
 • Gebaseerd op populaire Mario Kart karakters
 • Kan trucjes en stunts uitvoeren
 • Stimuleert het gebruik van technologie
Nadelen
 • Batterijen benodigd

13. Galt Toys Super Knikkerbaan

Galt Toys Super Marble Run
Waarom we ervan houden: Een fantastische manier om creativiteit en bouwvaardigheden te trainen, maar ook begrip van oorzaak, gevolg en zwaartekracht te verbeteren.

Knikkerbanen zijn erg populaire bouwspeelgoed keuzes met open einde, welke goed is voor het begrip van oorzaak, gevolg en zwaartekracht. Omdat 4-jarigen het leuk vinden om te bouwen, zal het nadenken over hoe de knikkers door de baan gaan een leuke en leerzame bezigheid zijn voor het kind.

De Galt Toys Super Knikkerbaan kan worden samengevoegd met andere Galt Toys Knikkerbanen en bevat instructies zodat de 4-jarige ze kan volgen om een mooie baan te bouwen voor knikkers, maar natuurlijk is het ook mogelijk om zijn eigen ontwerpen in elkaar te zetten.

Voordelen
 • 60 onderdelen
 • Ontworpen om makkelijk te verbinden aan elkaar
 • Inclusief instructies
 • Goed voor het begrip van oorzaak, gevolg en zwaartekracht
 • Stimuleert creativiteit
Nadelen
 • Knikkers moeten veilig worden opgeborgen; verstikkingsgevaar

14. Coding Critters

Coding Critters
Waarom we ervan houden: Ontwikkel vroege vaardigheden op gebied van programmeren met deze schattige en leuke speelset.

Programmeren is zeerin trek in de wereld van vandaag en hoe vroeger kinderen dit kunnen leren, hoe beter! Wanneer kinderen interesse hebben in technologie dan zal het stimuleren van deze interesse en de hierbij horende vaardigheden een zeer goed idee zijn.

Deze Coding Critters set is een set schattige dieren waarvan kinderen leren programmeren, wat nodig is om ze te laten bewegen. Er zijn veel andere activiteiten die kunnen worden gedownload en kinderen kunnen ook de ā€˜Speelmodusā€™ gebruiken. In deze modus zullen kinderen niet bezig zijn met programmeren, maar kunnen ze gewoon met ze spelen en verzorgen.

Voordelen
 • Ontwikkel vroege programmeer vaardigheden
 • Stimuleer het gebruik van technologie
 • Speelmodus; geeft kinderen de mogelijkheid te zorgen voor beestjes
 • Extra downloadbare activiteiten
Nadelen
 • Wellicht een volwassene nodig om toezicht te houden of te helpen

15. Playmobil Porsche 911

Playmobil Porsche
Waarom we ervan houden: Op afstand bestuurbare Porsche wagen, perfect voor Playmobil figuren en fantasierijk spelen!

De poopulaire klassieke auto in Playmobil zien? Deze Porsche 911 kan samen met andere Playmobil sets worden gebruikt voor fantasierijk en sociaal spelen. De Porsche, figuren en toebehoren kunnen worden gebruikt om scenes en andere sociale scenarios na te spelen, wat goed is voor het begrip van sociale situaties.

De Playmobil Porsche 911 wordt geleverd met alle noodzakelijk toebehoren voor een race en heeft ook werkende lichtjes. Deze set zou een goed beginpunt kunnen zijn voor een Playmobil collective of een toevoeging aan een al bestaande collectie.

Voordelen
 • Gebaseerd op de populaire Porsche 911 auto
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Licht makkelijk op
 • Geschikt om te gebruiken met Playmobil sets
Nadelen
 • Batterijen benodigd
 • Vooraf gebouwd, geen bouwen benodigd

16. Hasbro Hongerige Nijlpaard

Hasbro Hungry Hungry Hippo
Waarom we ervan houden: Klassiek en leuk familiespel die goed is voor de motoriek, rekenvaardigheden en sociale vaardigheden.

Spelletjes spelen met de familie en vrienden is een andere leuke manier voor kinderen om te werken aan hun sociale vaardigheden, bijvoorbeeld door het wachten op de beurt, eerlijk spelen, de regels volgen en hun emoties in toom houden bij winnen of verliezen. Ook helpt het wat sociale interactie in de hand, het is een leuke manier voor vrienden en familie om tijd met elkaar te besteden.

De Hasbro Hongerige Nijlpaard is ideal voor 4-jarigen omdat hiet niet veel ingewikkelde strategie of kritisch denkvermogen zal vergen, ook is het een vrij snel spel. Ook is het ideal voor het verbeteren van de hand-oog coƶrdinatie en motoriek, omdat kinderen de knoppen indrukken op de nijlpaarden om hun monden open te maken op het juiste moment. Ook worden vroege rekenvaardigheden gestimuleerd omdat de ballen moeten worden geteld om te bepalen wie er heeft gewonnen.

Voordelen
 • Leuk spel geschikt voor de hele familie
 • Traint de hand-oog coƶrdinatie
 • Goed voor de motoriek
 • Gebruik tellen en rekenvaardigheden
 • Ondersteunt sociale vaardigheden
Nadelen
 • Extra spelers benodigd

17. Aquaplay Bergmeer

Aquaplay Mountain Lake
Waarom we ervan houden: Water kanaal systeem voor uren speelplezier, goed voor de fantasie en vroege rekenvaardigheden.

Spelen met water is een populair onderdeel van spelvormen voor kleuters, met een goede reden! Waterspel levert mooie leermomenten op en ook zal het de zintuigen prikkelen. De Aquaplay Bergmeer baan is een water kanaalsysteem dat leuk is om mee te spelen en experimenteren.

Dit is goed voor zowel techniek als vroege wetenschappelijke vaardigheden, omdant kinderen zo meer kennis krijgen over dammen en waterwielen. Vroege rekenvaardigheden worden ontwikkeld door het spelen doordat er wordt gespeeld met concepten als vol en leeg. Een ideaal cadeau voor kinderen die houden van buiten spelen met water.

Voordelen
 • Mogelijkheid om met de zintuigen te spelen
 • Traint vroege technische vaardigheden
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Ontwikkelt vroege rekenvaardigheden
Nadelen
 • Het beste om buiten te gebruiken; buitenruimte benodigd

18. Hot Wheels Ultieme Garage

Hot Wheels Ultimate Garage
Waarom we ervan houden: Dit speelgoed is de ultieme garage voor Hot Wheels fans, zal bouwen en fantasierijk spelen stimuleren.

Deze set is onderdeel van de populaire serie Hot Wheels. Het is ideaal voor fantasierijk spel met speelgoedautoā€™s. Het heeft ruimte voor meer dan 140 autoā€™s en is geschikt om te gebruiken met andere Hot Wheels sets, dus spelen kan zo veel mogelijk uitgebreid worden als je zelf zou willen. De fantasie gebruiken met autoā€™s is een andere manier waarop kinderen experimenteren met verschillende sociale situaties. Ook ontwikkelt het hun woordenschat en taalgebruik, omdat ze vaak verhalen vertellen bij het spelen. Ook zullen ze karakters vaak een rol geven tijdens een scene.

De Hot Wheels Ultieme Garage is meer dan 90 cm hoog en zou een erg indrukwekkend cadeau zijn voor een jongen van 4 jaar oud, maar ook zijn bouwvaardigheden een stuk verbeteren.

Voordelen
 • Meer dan 90 cm hoog
 • Ruimte voor meer dan 140 voertuigen
 • Geschikt om te gebruiken met andere Hot Wheels sets
 • Stimuleert bouwvaardigheden
 • Inspireert fantasierijk spelen
Nadelen
 • Duurder speelgoed

19. Brio Builder Creative Set

Waarom we ervan houden: Erg leuk houten speelgoed die goed is voor de fijne motoriek en het aanmoedigen van creatief bouwen.

Bouwspeelgoed met een open einde is ideaal voor de ontwikkeling van kinderen omdat het ze de mogelijkheid geeft om te experimenteren met verschillende ideeƫn om er achter te komen wat werkt en wat niet. Dit zal goed zijn voor hun begrip van basistechniek en bouwconcepten, maar ook het probleemoplossend vermogen verbeteren.

De Brio Builder Creatieve Set is een mooie houten bouwset dat spelen met open einde stimuleert, maar ook instructies zal geven wanneer de 4-jarige wat ideeƫn zoekt om van start te kunnen met hun creatieve idee. Op deze manier bouwen is ook goed voor de fijne motoriek van kinderen, doordat ze bijvoorbeeld schroeven en boutjes gebruiken.

Voordelen
 • Houten speelgoed; milieuvriendelijker
 • Goed voor de fijne motoriek
 • Stimuleert bouwen
 • Instructies om te volgen
 • Mogelijkheden om te spelen met open einde
Nadelen
 • Duurder dan de plastic alternatieven

20. Playmobil Wildlife Adventure Boomhut

Playmobil Wildlife Adventure Tree House
Waarom we ervan houden: Een erg leuke avontuurlijke Playmobil set met wilde dieren, geschikt voor het prikkelen van de fantasie en sociaal spelen.

Playmobil is erg fijn voor de fantasie en sociale speelvaardigheden van kinderen, zeker rond de leeftijd van 4 jaar, omdat ze rond deze tijd zeer veel interesse krijgen in verschillende sociale scenarioā€™s. Playmobil geeft de karakters en sceneā€™s die hiertoe de mogelijkheid geven om ze te verkennen.

De Playmobil Wildlife Adventure Boomhut is ideal voor dit type fantasiespel, het heeft veel werkende onderdelen en is geschikt om te gebruiken met andere Playmobil sets, dus spelen kan worden uitgebreid door sets samen te voegen en karakters te introduceren voor een nieuw verhaal.

Voordelen
 • Prikkelt de fantasie
 • Goed voor sociale vaardigheden
 • Geschikt om te gebruiken met andere Playmobil sets
 • Workende onderdelen
Nadelen
 • Kleine onderdelen; veilig opbergen benodigd

21. Toy Story Ultieme Lopende Buzz Lightyear

Toy Story Ultimate Walking Buzz Lightyea
Waarom we ervan houden: Lopende en pratende Buzz Lightyear uit de populaire film Toy Story 4.

Toy Story heeft een zeer bekend merk neergezet en is direct herkenbaar voor kinderen. De meest recente film, Toy Story 4 was een grote hit. Veel 4-jarige jongens zullen fan zijn van de karakters uit de Toy Story 4 film. Buzz Lightyear, als Ć©Ć©n van de belangrijkste personages, heeft hierbij een special aantrekkingskracht.

De Toy Story Ultieme Lopende Buzz Lightyear is een leuke pop om mee te spelen, met licht, geluid en de optie om te praten en lopen! De meeste 4-jarigen zullen het geweldig vinden om hem de populaire zinnen uit de film te horen zeggen. Ze zullen uren plezier hebben met de fantasierijke speelscenarioā€™s gebaseerd op de verhalen uit de films, maar ook met hun eigen verhaaltjes.

Voordelen
 • Populair kinderkarakter
 • Loopt en praat
 • Licht en geluid
 • Stimuleert fantasierijk spelen
Nadelen
 • Batterijen benodigd

22. Lego Classic Extra Grote Bouwstenendoos

Lego Classic Extra Large Stone Box
Waarom we ervan houden: Prikkel de fantasie en creativiteit met deze set met meer dan 1500 bouwstenen, spelen met Lego heeft een open einde.

Lego is een echte tijdloze klassieker als het aankomt op bouwspeelgoed met open einde, het is gemaakt om zeer lang mee te gaan. Veel families hebben Lego nog liggen van vroeger, toen ze zelf kind waren. Ze zullen dit doorgeven aan kinderen en kleinkinderen, of bijvoorbeeld om te gebruiken tijdens een bezoek. Dit laat maar eens zien hoe lang Lego interessant blijft!

De Lego Classic Extra Grote Bouwdoos is voorzien van 1500 Legostenen voor veel speelplezier met open einde, wat goed is voor de fantasie en creativiteit van kinderen. De set heeft ook wat bouwideeƫn voor wanneer kinderen op zoek zijn naar inspiratie om van start te kunnen.

Voordelen
 • 1500 Lego bouwstenen
 • Open-einde
 • Prikkelt de fantasie en creativiteit
 • Ontwikkelt bouwvaardigheden
 • Inclusief bouw ideeĆ«n
Nadelen
 • Niet geleverd met een opslagdoos

23. Tomy Pop Up Piratenspel

Tomy Pop Up Pirate Game
Waarom we ervan houden: Een spannend spel die goed is voor de sociale vaardigheden als het wachten op de beurt, ook goed voor de motoriek.

Het Tomy Pop Up Piratenspel is leuk om met de hele familie te spelen, omdat het geschikt is voor alle leeftijden en tot 4 spelers kan worden gespeeld op hetzelfde moment. Het is ook goed mogelijk voor het kind om zelf met het spel aan de gang te gaan, dus zijn er niet altijd extra spelers nodig.

Het spel laat kinderen kleine zwaarden in gaten van de ton prikken, totdat Ć©Ć©n de piraat activeert en omhoog brengt. De zwaarden plaatsen in de gaten is goed voor de handvaardigheid en fijne motoriek.

Voordelen
 • Stimuleert sociale vaardigheden
 • Goed voor de motoriek
 • Tot 4 spelers
 • Kan alleen worden gespeeld
 • Erg leuk familiespel
Nadelen
 • Toezicht van een volwassene nodig

24. Puzzle Globe

Waarom we ervan houden: Introduceer een kind in de wereld van aardrijkskunde en help ze de bredere context van de wereld begrijpen waarin ze leven.

Rond 4 jaar oud zullen kinderen klaar zijn om hun plek in de wereld beter te begrijpen, inclusief het idee van een wereldbol. Een vroege introductie in de wereld van aardrijkskunde zal de kinderen op latere leftijd een leervoordeel geven. Kinderen kunnen verhalen lezen over andere plekken in vreemde landen, of het zal zee en referentiepunt geven als ze zelf op vakantie gaan, zodat nieuwe informatie een plaats kan krijgen in de wereld.

Deze wereldbol heeft zes onderdelen, Ć©Ć©n voor elk continent. Ook zijn er namen voor de ocenanen en belangrijke locaties, welke kinderen helpt belangrijke geografische locaties te herkennen. De onderdelen passen in verschillend gevormde gaten, welke goed zijn voor het herkennen van verschillende vormen.

Voordelen
 • Vroege introductie in de wereld van aardrijkskunde
 • Zes continenten, namen van oceanen en belangrijke locaties
 • Moedig herkenning van vormen aan
 • Activiteitengids in meerdere talen meegeleverd
Nadelen
 • Plastic speelgoed; minder milieuvriendelijke keuze

25. Battat Montage Kraanwagen

Battat Take-Apart Roadster
Waarom we ervan houden: Stimuleer vroege technische vaardigheden met dit bouwpakket.

Vroege technische vaardigheden gaan over het in elkaar zetten van onderdelen, hoe ze werken en hoe ze uit elkaar kunnen worden gehaald. Veel kinderen hebben interesse in ā€˜slopenā€™, hoewel ouders dit soms vervelend vinden is het een normaal onderdeel van de ontwikkeling.

De Battat Montage Kraanwagen is een auto die 18 onderdelen heeft die uit elkaar kunnen worden gehaald en weer terug kunnen worden geplaatst. Goed voor vroege technische vaardigheden en het probleemoplossend vermogen. Door de gereedschappen te gebruiken die in de set worden meegeleverd, zal het kind ook motoriek verbeteren en kracht trainen in vingers, handen en polsen.

Voordelen
 • 18 auto onderdelen om uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten
 • Ontwikkelt vroege technische vaardigheden
 • Goed voor de fijne motoriek
 • Gemaakt van sterk en duurzaam plastic
Nadelen
 • Alle onderdelen moeten samen worden bewaard

26. Hape Speelgoed Piano

Hape Playful Piano
Waarom we ervan houden: Stimuleer een musicus in spƩ met deze realistisch ogende piano.

Muziek is een belangrijke interesse voor veel kinderen van 4 jaar oud, welke een natuurlijke liefde lijken te hebben voor het experimenteren met verschillende geluiden. Het is een interesse om te stimuleren, omdat plezier hebben in muziek veel voordelen kan hebben voor kinderen. Kinderen die veel muziek luisteren of spelen zijn beter in luisteren, wat het verschil tussen spraak verbeteren kan en goed is voor de taalontwikkeling.

De Hape Kinderpiano is een prachtige, levensechte piano om de muzikale vaardigheden van kinderen aan te moedigen. Jongens van 4 jaar zullen het leuk vinden om hun eigen muziek te spelen en mee te spelen met deuntjes. De piano is gemaakt van duurzame, hoogwaardige materialen, dus de Hape Kinderpiano is een cadeau dat lang mee zal gaan.

Voordelen
 • Ontwikkel muzikale vaardigheden
 • Stimuleer de creativiteit
 • Materialen van hoge kwaliteit
 • Duurzame materialen gebruikt
Nadelen
 • Geen mogelijkheid om het volume aan te passen

27. Kinetisch Zand Pakket

Kinetic Sand Folding Sandbox
Waarom we ervan houden: Perfecte set voor spelen met de zintuigen, opvouwen als je ermee klaar bent!

Spelen met zintuigen is belangrijk in de vroege kinderjaren, daar valt ook 4 jaar onder. Zintuigelijk spel geeft kinderen de optie om te experimenteren met verschillende concepten en om te leren met hun handen.

Kinetisch zand is zand dat makkelijk kan worden gevormd en is erg fijn om te gebruiken. Dit Kinetisch Zand Pakket is ideaal omdat je het gewoon weg kunt vouwen wanneer het kind er klaar mee is. De doos zelf is een handig opslagmechanisme die wordt geleverd met 7 mallen en gereedschapskeuzes. Het kinetische zand zelf is niet giftig en hypoallergeen, dus erg veilig voor kinderen om mee te spelen.

Voordelen
 • Mogelijkheid om met de zintuigen te spelen
 • Handige ingebouwde opslag
 • 7 mallen / gereedschap meegeleverd
 • Niet giftig en hypoallergeen
Nadelen
 • Kan rommel opleveren

28. Fat Brain Toys Schommelplank

Fat Brain Toys Teeter Popper
Waarom we ervan houden: Een geweldige en unieke keuze om kinderen actief, gezond en sterk te houden.

Kinderen actief houden is erg belangrijk voor hun gezondheid. Fysieke activiteit helpt de gezondheid van het hart en bloedvaten verbeteren, het kweekt spieren en flexibiliteit, maar is ook goed voor de ontwikkeling vna kinderen in het algemeen. Ontwikkelde spieren en veel oefening met grote bewegingen is goed voor de groffe motoriek.

De Fat Brain Toys Schoomelplank is een goede optie met open einde voor kinderen die willen werken aan hun fysieke kracht. Het kan worden gebruikt al seen schommel, zittend of staand. Als brug, glijbaan of balansobject. Dit is goed voor de fantasie en ook om kracht te ontwikkelen. Het is een uniek cadeau die veel kinderen nog niet kennen, dus erg interessant zullen vinden.

Voordelen
 • Train kracht van kinderen
 • Verbeter de balans
 • Hou kinderen fysiek actief
 • Speelgoed met open einde
Nadelen
 • Groter speelgoed; wat opslagruimte benodigd

29. Intex Gigantische Krokodil

Intex Giant Gator
Waarom we ervan houden: Mooie opblaasbare krokodil die helpt meer zekerheid te krijgen in het water, maar ook kracht op te bouwen.

Zwemmen is een goede oefening voor jonge kinderen en rond 4 jaar oud zullen veel kinderen zich zekerder voelen om te experimenteren in het water. Onder ouderlijk toezicht kan deze leuke opblaaskrokodil worden gebruikt om hun fysieke kracht en gezondheid te verbeteren. De twee handevatten helpen om het geheel te stabiliseren in het water, waardoor kinderen niet zullen omslaan, wat de zekerheid in het water verder laat groeien. De grote krokodil is ideaal voor kinderen om op te zitten in het water.

Zwemmen is ook goed voor de groffe motoriek van kinderen, omdat ze hun lichaam leren bewegen door het water heen, en de Intex Gigantische Krokodil stimuleert bewegingen als optrekken, balanceren en peddelen.

Voordelen
 • Makkelijk op te blazen
 • 2 handvatten om meer stabiliteit in het water te verkrijgen
 • Goed voor de zelfverzekerdheid van het kind
 • Mogelijkheid om fysieke vaardigheden te oefenen
Nadelen
 • Handigste voor in het zwembad
 • Toezicht van een ouder benodigd

Slotwoorden

Jongens van 4 jaar oud bevinden zich in een geweldige fase van hun ontwikkeling. Ze proberen steeds onafhankelijker te zijn en zullen interesse tonen in veel soorten verschillend speelgoed, knutseloptis of spelletjes. Ze zijn ook op zoek naar hun interesses, dus zullen ze veel willen uitproberen en een brede interesse tonen in veel dingen. Op verschillende manieren is het kopen van een cadeau in dit opzicht makkelijker, maar het kan ook snel overweldigend worden met zoveel producten op de markt! Deze lijst met 29 ideeƫn bevat een hoop producten van hoge kwaliteit die geschikt zijn als cadeau voor jongens van 4 jaar oud, dus hopelijk zal het je helpen om een goed cadeau uit te kiezen voor de 4-jarige jongen waar je iets voor wil kopen.

Meer inspiratie nodig?

Gabi van Kessel
Over Gabi van Kessel

Ik ben een yogalerares die graag cadeaus geeft en anderen wil helpen om het perfecte cadeau te vinden voor vrienden, familieleden, collega\'s... iedereen! Ik weet dat het soms moeilijk kan zijn om het juiste cadeau te vinden en daarom wil ik daar graag bij helpen. Cadeaus geven gaat niet alleen over geld uitgeven, het gaat erover dat je laat zien dat je om iemand geeft!