26 cadeaus om mee te spelen voor jongens van 4 jaar

Laatst bijgewerkt op 3 mei, 2024

Geplaatst op

GiftExperts wordt gesteund door lezers. Als u een aankoop doet via een link op onze site, kunnen wij een commissie verdienen.

Als een jongen 4 jaar wordt, is dat een spannende fase; op deze leeftijd zijn ze nieuwsgierig naar de wereld om hen heen en hun mentale groei gaat razendsnel! Als gevolg daarvan zijn de meeste jongens in deze leeftijdsgroep gefascineerd door bijna alles. Bovendien worden sociale vaardigheden en vooruitgang heel belangrijk in deze periode, omdat 4-jarigen meer beginnen te begrijpen van de sociale omgeving en interesse ontwikkelen in de gedachten, ervaringen en smaken van anderen. Imitatie en rollenspellen zijn veel voorkomende vormen van spel rond de leeftijd van 4 jaar en veel van de cadeaus op deze lijst moedigen dit soort spel en de vooruitgang van sociale vaardigheden aan.

Met zo’n grote verscheidenheid aan producten en uitstekende keuzes die beschikbaar zijn, kan het kiezen van een cadeau voor een 4-jarige jongen een ontmoedigende taak zijn. In deze lijst vind je een gevarieerd aanbod dat je kan helpen bij het maken van een keuze.

1. Theo Klein Bosch Werkbank

Theo Klein Bosch Workstation
Waarom we ervan houden: Perfect voor kinderen die houden van rollenspel. Deze werkbank wordt geleverd met veel toebehoren die inspiratie zullen geven voor fantasierijk spelen.

Rollenspellen zijn een manier voor 4-jarigen om de sociale wereld te ontdekken; ze gebruiken imitatie en acteren om te experimenteren met verschillende situaties en scenarios, welke ze vervolgens weer helpen om een aantal manieren van interactie te ontwikkelen en deze te bewaren. Ook helpt het sociale ervaringen beter te begrijpen.

De Theo Klein Bosch Werkbank is een ideaal speelgoed voor rollenspel, omdat het gebaseerd is op echte Bosch producten die het kind wellicht heeft gezien van een familielid, vriend of aannemer. Het wordt geleverd met 40 accessoires die een hoop speelsituaties zullen ondersteunen. Dit type spel is perfect voor het ondersteunen van de ontwikkeling van onder meer fijne motoriek en vaardigheid in vingers, handen en polsen.

Voordelen
 • Gebaseerd op echte Bosch producten
 • Stimuleert rollenspel
 • Goed voor de fijne motoriek en vaardigheid
 • 40 stuks toebehoren
Nadelen
 • Groter object, ruimte nodig om mee te spelen en te bewaren
 

2. Play Tent and Tunnels

Waarom we ervan houden:Een spannende speelset met tunnels, tipi en ballenbak voor actief lichamelijk en fantasierijk spel.

Met zijn levendige tunnels, kubustent en tipi stimuleert deze pop-up speelset van Weplay urenlang actief en sociaal spel. Het doelwandspel tilt de speeltijd naar een hoger niveau.

De lichtgewicht polyester tent is in een paar seconden in elkaar gezet en kan worden opgevouwen tot een compacte draagtas. Duurzaam en veilig, ideaal voor binnen of buiten. Kinderen kunnen door tunnels kruipen, zich verstoppen in tenten en hun fantasie de vrije loop laten. De verscheidenheid aan speelruimtes en activiteiten maken dit een ideaal cadeau voor 4-jarige jongens die van actief lichamelijk spel houden.

Voordelen
 • Levendige tunnels en tenten
 • Doelwand spel
 • Lichtgewicht en draagbaar
 • Gebruik binnen/buiten
Nadelen
 • Kogels afzonderlijk verkrijgbaar
 

3. Paw Patrol Ultiem Politievoertuig

Paw Patrol Ultimate Police Rescue Cruiser
Waarom we ervan houden: Gebaseerd op de populaire kinderserie. Deze politiewagen bevat alle Paw Patrol karakters een staat garant voor fantasierijk spelen, verhalen verzinnen en plezier.

De serie Paw Patrol is erg populair bij 4-jarige jongens en een geweldig thema voor de momenten waarop kinderen spelen, omdat het verschillende sociale scenarios langslaaop, inclusief ā€˜goedā€™ tegen ā€˜slechtā€™ superhelden spelconcepten. Deze set is ideaal, omdat het alle karakters uit de serie bevat. Niets hoeft apart te worden gekocht. Omdat alle karakters aanwezig zijn, kunnen veel verschillende speelscenarios worden bedacht die de 4-jarige jongen kan ontdekken, om te experimenteren met interacties tussen de karakters en spraak en taalvaardigheid te ontwikkelen.

Deit Paw Patrol Politievoertuig heeft niet alleen alle karakters, maar stimuleert ook fantasierijk spel en heeft echte werkende onderdelen die het spel en het begrip voor technologie zullen verbeteren.

Voordelen
 • Gebaseerd op de populaire kinderserie
 • Werkende onderdelen
 • Inclusief alle karakters
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Goed voor spraak- en taalvaardigheden
Nadelen
 • Wat duurder speelgoed
 

4. Lego Marvel Spider-Man Webquarters Hangout

Waarom we ervan houden: Een spannende Spider-Man hoofdkwartier speelset met personages en accessoires om fantasierijke avonturen te inspireren.

De Lego Marvel Spider-Man Webquarters Hangout is een cadeau boordevol actie voor een 4-jarige jongen. Deze superheldenset bevat het hoofdkwartier van Spider-Man met een gigantisch spinnengebouw, Ghost Copter-voertuig, basketbalhoepel, glijbanen en meer voor eindeloos fantasierijk spel.

Deze set bevat populaire personages zoals Spider-Man, Ghost-Spider en Green Goblin om superheld vs. schurk scenario’s te spelen. De creatieve accessoires zoals een gitaar, pizza en verfbenodigdheden stimuleren het sociale spel. Uitbreidbaar met andere Lego Spidey sets, deze 295 delige set bouwt de fijne motoriek op.

Voordelen
 • Rollenspel Spider-Man HQ met personages
 • Stimuleert sociaal en fantasierijk spel
 • 295 stukken voor het opbouwen van vaardigheden
 • Uitbreidbaar met andere Spidey-sets
Nadelen
 • Kleine onderdelen vereisen toezicht
 

5. Set Superheldenkostuums met Cape

Waarom we ervan houden: Een multi-cape set die de verbeelding prikkelt, sociaal spel aanmoedigt en de fijne motoriek verbetert.

Deze Roko Capeset voor Superhelden is een leuk cadeau voor elke vierjarige jongen die ervan droomt om de dag te redden! De set bevat vier superheldencapes, elk met een uniek ontwerp en vier bijpassende maskers. De capes zijn gemaakt van satijnen stof van hoge kwaliteit, waardoor ze niet alleen comfortabel zitten, maar ook duurzaam zijn voor eindeloos speelplezier.

Naast de opwinding om hun favoriete superhelden te worden, biedt deze set capes verschillende voordelen voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Het is aangetoond dat doen alsof de creativiteit, het probleemoplossend vermogen en de sociale interactie bevordert. Als de jongens deze capes aantrekken en op fantastische avonturen gaan, ontwikkelen ze hun vaardigheden om verhalen te vertellen en leren ze met anderen samen te werken tijdens fantasierijke speelsessies. De verstelbare klittenbandsluiting zorgt niet alleen voor een veilige en comfortabele pasvorm voor opgroeiende jongens, maar verbetert ook de fijne motoriek wanneer ze de capes leren vast- en losmaken. Of het nu gaat om een speelafspraakje of een verkleedfeestje, deze set capes is perfect voor de jonge superheld voor wie je gaat winkelen.

Voordelen
 • Stimuleert de verbeelding
 • Ontwikkelt de fijne motoriek
 • Meerdere capes voor sociale spelletjes
 • Inclusief bijpassende maskers

Nadelen
 • De capes en maskers kunnen alleen met de hand gewassen worden

 

6. Retro Lichtgevend Prikbord

Waarom we ervan houden: Een nostalgisch stuk speelgoed waar het hele gezin samen mee kan spelen terwijl jonge kinderen patroonherkenning en kritisch denkvermogen ontwikkelen.

Verblind jonge geesten en stimuleer de creativiteit met dit klassieke speelgoed. In plaats van kunst op papier te moeten maken, kunnen vierjarige jongens met deze Lite-Brite 3D kunst maken die hun kamer en hun verbeelding zal opvrolijken. Met zijn levendige pinnetjes en herbruikbare sjablonen biedt dit tijdloze speelgoed eindeloze uren artistie plezier. Terwijl kinderen de pinnetjes in het verlichte bord van de Lite-Brite steken, ontwikkelen ze hun fijne motoriek, oog-handcoƶrdinatie en kleurherkenning. Het bevordert ook de concentratie en het probleemoplossend vermogen.

Dit speelgoed stimuleert de zelfexpressie en vergroot het zelfvertrouwen wanneer kinderen trots hun verlichte meesterwerken kunnen tonen. Ze kunnen kiezen uit een van de meegeleverde sjablonen of hun eigen unieke ontwerpen maken, waardoor de artistieke vrijheid en zelfexpressie worden aangemoedigd. De Lite-Brite stimuleert niet alleen de creativiteit, maar bevordert ook het kritisch denken. Met het plannen en organiseren van ontwerpen wordt er aandacht besteed aan het logisch redeneren en patroonherkenning. De Lite-Brite is speelgoed dat al generaties lang fascineert met zijn magische lichteffecten en artistieke mogelijkheden.

Voordelen
 • Helpt bij de ontwikkeling van de fijne motoriek
 • Verbetert het kritisch denkvermogen
 • Help om patronen te leren herkennen
 • Stimuleert de creativiteit en verbeelding

Nadelen
 • Bevat zeer kleine onderdelen

 

7. Lego Duplo Goederentrein

Lego Duplo Cargo Train

Waarom we ervan houden: Leg Duplo wordt steeds leuker, nu met meegeleverde motor en afstandsbediening voor meer plezier!

Zelfs vrij jonge kinderen hebben interesse in en zijn erg goed met technologie, dus de Lego Duplo Goederentrein is het perfecte cadeau voor een 4-jarige jongen die nieuwschierig is naar hoe dingen werken. Deze set combineert het plezier van Lego Duplo met een makkelijk te gebruiken duwmotor. Het robuuste en kindvriendelijke ontwerp maakt het makkelijk om de interesse van kinderen in de materie te vergroten.

De Lego Duplo Goederentrein kan ook worden bestuurd met een app, wat goed is voor technologische vaardigheden en er zeker van zijn dat de set ook kan worden gebruikt als het kind ouder is.

Voordelen
 • Geschikt om te gebruiken met andere Duplo sets
 • Robuust, kindvriendelijk ontwerp
 • Duwmotor; makkelijk voor kinderen om te gebruiken
 • Groeit de interesse in en begrip van technologie
 • Kan worden bestuurd middels een app

Nadelen
 • Duurder dan de normale Duplo sets

 

8. Set voor het Opgraven van Dinosauruseieren

Waarom we ervan houden: Een spannend cadeau dat jonge jongens zal meenemen in een fantasierijke wereld van prehistorische verkenning, terwijl ze hun interesse voor wetenschap en paleontologie verder ontwikkelen.

Ga mee op een spannend prehistorisch avontuur met deze set voor het opgraven van dino-eieren. Dit unieke cadeau is perfect voor vierjarige jongens die dol zijn op dinosaurussen en graag op onderzoek uitgaan. De set bevat 12 dinosauruseieren die gemaakt zijn van gips, een kleiachtig materiaal. Bij de eieren zitten verschillende gereedschappen om voorzichtig de buitenste schaal te verwijderen en de miniatuur dinosaurussen binnenin te onthullen. Elk ei verbergt een andere diersoort, dus er zijn talloze mogelijkheden om over verschillende dinosaurussen te leren.

Het opgraven met het gereedschap helpt bij het ontwikkelen van de fijne motoriek, het oefenen van geduld en de concentratie. Het stimuleert ook de nieuwsgierigheid naar paleontologie en wetenschap. De praktijkervaring stimuleert tactiele verkenning en zintuiglijke ontwikkeling terwijl ook de oog-handcoƶrdinatie verder wordt ontwikkeld. Alle materialen zijn gifvrij en veilig voor kinderen. Dit is een cool cadeau dat zowel leuk als educatief is. Zowel de ouders als kinderen zullen er dol op zijn.

Voordelen
 • Geeft informatie over verschillende dinosaurussen
 • Stimuleert de interesse in de wetenschap
 • Leert het kind geduld te hebben tijdens het graven
 • Verbetert de oog-handcoƶrdinatie

Nadelen
 • De graafwerkzaamheden zijn eenmalig

 

9. Micro Scooters Mini Deluxe

Micro Scooters Mini Deluxe

Waarom we ervan houden: Een step die is ontworpen om mee te groeien met jongere kinderen en een leuke manier om te spelen en bewegen.

Steppen zijn erg populair bij kinderen van alle leeftijden en rond 4 jaar oud zullen ze een praktische manier van voortbewegen zijn, wanneer de wandelwagen te groot is maar lopen nog altijd niet heel snel! De Micro Scooters Mini Deluxe is speciaal ontworpen voor jongere kinderen tussen 2-5 jaar en heeft een stuur die in hoogte kan worden versteld, maar ook verschillende gripmethoden op het plateau. Perfect voor een jongen van 4 jaar oud.

Steppen zijn een handige manier om buiten spelen op fysieke manier te motiveren en kinderen actief en gezond te houden, maar ook om energie kwijt te kunnen! Steppen help took bij balans, coƶrdinatie, kracht en controle.

Voordelen
 • Stuurhoogte is verstelbaar
 • Geschikt voor de leeftijden 2-5
 • Grip op het plateau
 • Stimuleert fysiek buiten spelen
 • Goed voor de coƶrdinatie

Nadelen
 • Beschermende middelen nodig, zoals een helm

 

10. Playmobil City Action Brandweerkazerne

Playmobil City Action Firestation

Waarom we ervan houden: Een speelset gebaseerd op de brandweer, met leuke geluiden en werkende elementen om fantasierijk rollenspel te stimuleren.

Rollenspel gebaseerd op verschillende beroepen en manieren om te leven zijn belangrijk voor de ontwikkeling. Het laat zien dat kinderen beroepen herkennen en zaken onderzoeken die niet direct op hun van toepassing zijn. Rollenspel van brandweer en ā€˜mensen die helpenā€™ laat zien dat kinderen beginnen te begrijpen dat de wereld groter is dan hetgeen waar ze zelf in leven.

De Playmobil City Action Brandweerkazerne is ideaal voor deze manier van spelen, inclusief geluidseffecten en werkende elementen. Het geeft kinderen de mogelijkheid om een fantasierijk rollenspel te spelen en de brandweer te ontwdekken. Deze set is ook goed voor de bouwvaardigheden, omdat kinderen instructies moeten volgen om het geheel in elkaar te zetten.

Voordelen
 • Stimuleert fantasierijk rollenspel
 • Geeft kinderen de mogelijkheid kennis te maken met verschillende beroepen
 • Goed voor de bouwvaardigheden
 • Werkende elementen
 • Geluidseffecten

Nadelen
 • Batterijen benodigd
 • Brandweerwagen apart verkocht

 

11. Brio Railway

Brio World Travel Switching Set

Waarom we ervan houden: Erg leuke accu-gedreven treinset die interesse in transport ontwikkelt en bouwvaardigheden stimuleert.

Een treinbaan is een klassiek speelgoed, die veel voordelen geven voor de ontwikkeling van kinderen. Bijvoorbeeld de hand-oog coƶrdinatie wanneer kinderen leren om onderdelen te verbinden. Bij het kiezen van de onderdelen wordt het probleemoplossend vermogen aangesproken bij het plannen van de constructie, waarbij ook ruimtelijk inzicht belangrijk is.

De Brio World Reisbaan Set maakt treinbanen weer leuk en is voorzien van twee treinen die met accu worden aangestuurd, gebaseerd op treinen over de hele wereld. Dit stimuleert en ontwikkelt interesse in verschillende transportmiddelen. De Brio houten treinbaan is ook geschikt om te gebruiken met verschillende andere treinsets.

Voordelen
 • Houten baan; milieuvriendelijker speelgoed
 • Geschikt om te gebruiken met andere treinbanen
 • Stimuleert bouwvaardigheden
 • Ontwikkelt interesse in transport
 • Treinen werken op accu

Nadelen
 • Batterijen benodigd

 

12. Mario Kart Mini Anti-Zwaartekracht RC

Nintendo Mario Kart 8 Mario Mini RC Racer

Waarom we ervan houden: Op afstand bestuurbare auto die trucjes en stunts kan uitvoeren.

Gadgets die op afstand bestuurbaar zijn zullen erg populair zijn bij jongens van 4 jaar oud, vooral omdat ze interesse hebben in technologie, maar ook hoe en waarom dingen werken. Ook de ervaring van controle zal leuk worden gevonden. De Nintendo Mario Kart 8 Mario Mini RC Racer is een op afstand bestuurbare kart, perfect voor het stimuleren van positief gebruik van technologie.

De Nintendo Mario Mini RC Racer is gebaseerd op de populaire karakters uit Mario Kart, wat het speelgoed interessanter zal maken. Bovendien zijn er verschillende trucjes en stunts die de karts kunnen doen, welke geweldig zullen zijn voor jongens van 4 jaar oud.

Voordelen
 • Op afstand bestuurbare auto
 • Gebaseerd op populaire Mario Kart karakters
 • Kan trucjes en stunts uitvoeren
 • Stimuleert het gebruik van technologie

Nadelen
 • Batterijen benodigd

 

13. Galt Toys Super Knikkerbaan

Galt Toys Super Marble Run

Waarom we ervan houden: Een fantastische manier om creativiteit en bouwvaardigheden te trainen, maar ook begrip van oorzaak, gevolg en zwaartekracht te verbeteren.

Knikkerbanen zijn erg populaire bouwspeelgoed keuzes met open einde, welke goed is voor het begrip van oorzaak, gevolg en zwaartekracht. Omdat 4-jarigen het leuk vinden om te bouwen, zal het nadenken over hoe de knikkers door de baan gaan een leuke en leerzame bezigheid zijn voor het kind.

De Galt Toys Super Knikkerbaan kan worden samengevoegd met andere Galt Toys Knikkerbanen en bevat instructies zodat de 4-jarige ze kan volgen om een mooie baan te bouwen voor knikkers, maar natuurlijk is het ook mogelijk om zijn eigen ontwerpen in elkaar te zetten.

Voordelen
 • 60 onderdelen
 • Ontworpen om makkelijk te verbinden aan elkaar
 • Inclusief instructies
 • Goed voor het begrip van oorzaak, gevolg en zwaartekracht
 • Stimuleert creativiteit

Nadelen
 • Knikkers moeten veilig worden opgeborgen; verstikkingsgevaar

 

14. Coding Critters

Coding Critters

Waarom we ervan houden: Ontwikkel vroege vaardigheden op gebied van programmeren met deze schattige en leuke speelset.

Programmeren is zeerin trek in de wereld van vandaag en hoe vroeger kinderen dit kunnen leren, hoe beter! Wanneer kinderen interesse hebben in technologie dan zal het stimuleren van deze interesse en de hierbij horende vaardigheden een zeer goed idee zijn.

Deze Coding Critters set is een set schattige dieren waarvan kinderen leren programmeren, wat nodig is om ze te laten bewegen. Er zijn veel andere activiteiten die kunnen worden gedownload en kinderen kunnen ook de ā€˜Speelmodusā€™ gebruiken. In deze modus zullen kinderen niet bezig zijn met programmeren, maar kunnen ze gewoon met ze spelen en verzorgen.

Voordelen
 • Ontwikkel vroege programmeer vaardigheden
 • Stimuleer het gebruik van technologie
 • Speelmodus; geeft kinderen de mogelijkheid te zorgen voor beestjes
 • Extra downloadbare activiteiten

Nadelen
 • Wellicht een volwassene nodig om toezicht te houden of te helpen

 

15. Playmobil Porsche 911

Playmobil Porsche

Waarom we ervan houden: Op afstand bestuurbare Porsche wagen, perfect voor Playmobil figuren en fantasierijk spelen!

De poopulaire klassieke auto in Playmobil zien? Deze Porsche 911 kan samen met andere Playmobil sets worden gebruikt voor fantasierijk en sociaal spelen. De Porsche, figuren en toebehoren kunnen worden gebruikt om scenes en andere sociale scenarios na te spelen, wat goed is voor het begrip van sociale situaties.

De Playmobil Porsche 911 wordt geleverd met alle noodzakelijk toebehoren voor een race en heeft ook werkende lichtjes. Deze set zou een goed beginpunt kunnen zijn voor een Playmobil collective of een toevoeging aan een al bestaande collectie.

Voordelen
 • Gebaseerd op de populaire Porsche 911 auto
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Licht makkelijk op
 • Geschikt om te gebruiken met Playmobil sets

Nadelen
 • Batterijen benodigd
 • Vooraf gebouwd, geen bouwen benodigd

 

16. Hasbro Hongerige Nijlpaard

Hasbro Hungry Hungry Hippo

Waarom we ervan houden: Klassiek en leuk familiespel die goed is voor de motoriek, rekenvaardigheden en sociale vaardigheden.

Spelletjes spelen met de familie en vrienden is een andere leuke manier voor kinderen om te werken aan hun sociale vaardigheden, bijvoorbeeld door het wachten op de beurt, eerlijk spelen, de regels volgen en hun emoties in toom houden bij winnen of verliezen. Ook helpt het wat sociale interactie in de hand, het is een leuke manier voor vrienden en familie om tijd met elkaar te besteden.

De Hasbro Hongerige Nijlpaard is ideal voor 4-jarigen omdat hiet niet veel ingewikkelde strategie of kritisch denkvermogen zal vergen, ook is het een vrij snel spel. Ook is het ideal voor het verbeteren van de hand-oog coƶrdinatie en motoriek, omdat kinderen de knoppen indrukken op de nijlpaarden om hun monden open te maken op het juiste moment. Ook worden vroege rekenvaardigheden gestimuleerd omdat de ballen moeten worden geteld om te bepalen wie er heeft gewonnen.

Voordelen
 • Leuk spel geschikt voor de hele familie
 • Traint de hand-oog coƶrdinatie
 • Goed voor de motoriek
 • Gebruik tellen en rekenvaardigheden
 • Ondersteunt sociale vaardigheden

Nadelen
 • Extra spelers benodigd

 

17. Aquaplay Bergmeer

Aquaplay Mountain Lake

Waarom we ervan houden: Water kanaal systeem voor uren speelplezier, goed voor de fantasie en vroege rekenvaardigheden.

Spelen met water is een populair onderdeel van spelvormen voor kleuters, met een goede reden! Waterspel levert mooie leermomenten op en ook zal het de zintuigen prikkelen. De Aquaplay Bergmeer baan is een water kanaalsysteem dat leuk is om mee te spelen en experimenteren.

Dit is goed voor zowel techniek als vroege wetenschappelijke vaardigheden, omdant kinderen zo meer kennis krijgen over dammen en waterwielen. Vroege rekenvaardigheden worden ontwikkeld door het spelen doordat er wordt gespeeld met concepten als vol en leeg. Een ideaal cadeau voor kinderen die houden van buiten spelen met water.

Voordelen
 • Mogelijkheid om met de zintuigen te spelen
 • Traint vroege technische vaardigheden
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Ontwikkelt vroege rekenvaardigheden

Nadelen
 • Het beste om buiten te gebruiken; buitenruimte benodigd

 

18. Hot Wheels Ultieme Garage

Hot Wheels Ultimate Garage

Waarom we ervan houden: Dit speelgoed is de ultieme garage voor Hot Wheels fans, zal bouwen en fantasierijk spelen stimuleren.

Deze set is onderdeel van de populaire serie Hot Wheels. Het is ideaal voor fantasierijk spel met speelgoedautoā€™s. Het heeft ruimte voor meer dan 140 autoā€™s en is geschikt om te gebruiken met andere Hot Wheels sets, dus spelen kan zo veel mogelijk uitgebreid worden als je zelf zou willen. De fantasie gebruiken met autoā€™s is een andere manier waarop kinderen experimenteren met verschillende sociale situaties. Ook ontwikkelt het hun woordenschat en taalgebruik, omdat ze vaak verhalen vertellen bij het spelen. Ook zullen ze karakters vaak een rol geven tijdens een scene.

De Hot Wheels Ultieme Garage is meer dan 90 cm hoog en zou een erg indrukwekkend cadeau zijn voor een jongen van 4 jaar oud, maar ook zijn bouwvaardigheden een stuk verbeteren.

Voordelen
 • Meer dan 90 cm hoog
 • Ruimte voor meer dan 140 voertuigen
 • Geschikt om te gebruiken met andere Hot Wheels sets
 • Stimuleert bouwvaardigheden
 • Inspireert fantasierijk spelen

Nadelen
 • Duurder speelgoed

 

19. Stuntauto met Afstandsbediening

Waarom we ervan houden: Een stuntauto met afstandsbediening die tegen een stootje kan terwijl jongens hun fijne motoriek en oog-handcoƶrdinatie ontwikkelen.

Geef plezier en spanning cadeau met deze stuntauto met afstandsbediening van Amicool. Deze auto is ontworpen voor eenvoudige bediening, zelfs door jonge kinderen, en is het perfecte speelgoed voor een vierjarige jongen die net begint met technisch speelgoed. De bijgeleverde afstandsbediening zorgt voor een probleemloze besturing terwijl de auto door de kamer of achtertuin flipt, draait en zoemt. De brede banden zorgen zelfs voor een vlotte rit op ruw terrein zoals op gras, in modder of door sneeuw.

Als je de afstandsbediening gebruikt, verbeter je de fijne motoriek en wordt de oog-handcoƶrdinatie beter terwijl kinderen uitvinden hoe ze om obstakels heen moeten manoeuvreren. Het stevige ontwerp en de soepele banden maken deze auto geschikt voor jonge kinderen, want hij kan wel tegen een stootje. De 360 graden draaibaarheid en de flip-functie zorgen ervoor dat er zelfs tegen muren of meubels aangereden kan worden want de auto kan helemaal omdraaien en toch verder rijden. Dit cadeau zorgt voor veel plezier terwijl het jonge kind belangrijke vaardigheden ontwikkelt.

Voordelen
 • 360 graden draai- en kantelmogelijkheden
 • Eenvoudige bediening met weinig knoppen
 • Ontwikkelt de hand-oog coƶrdinatie
 • Stimuleert het buitenspelen

Nadelen
 • De oplaadbare batterijen gaan niet lang mee

 

20. Playmobil Wildlife Adventure Boomhut

Playmobil Wildlife Adventure Tree House

Waarom we ervan houden: Een erg leuke avontuurlijke Playmobil set met wilde dieren, geschikt voor het prikkelen van de fantasie en sociaal spelen.

Playmobil is erg fijn voor de fantasie en sociale speelvaardigheden van kinderen, zeker rond de leeftijd van 4 jaar, omdat ze rond deze tijd zeer veel interesse krijgen in verschillende sociale scenarioā€™s. Playmobil geeft de karakters en sceneā€™s die hiertoe de mogelijkheid geven om ze te verkennen.

De Playmobil Wildlife Adventure Boomhut is ideal voor dit type fantasiespel, het heeft veel werkende onderdelen en is geschikt om te gebruiken met andere Playmobil sets, dus spelen kan worden uitgebreid door sets samen te voegen en karakters te introduceren voor een nieuw verhaal.

Voordelen
 • Prikkelt de fantasie
 • Goed voor sociale vaardigheden
 • Geschikt om te gebruiken met andere Playmobil sets
 • Workende onderdelen

Nadelen
 • Kleine onderdelen; veilig opbergen benodigd

 

21. Toy Story Ultieme Lopende Buzz Lightyear

Toy Story Ultimate Walking Buzz Lightyea

Waarom we ervan houden: Lopende en pratende Buzz Lightyear uit de populaire film Toy Story 4.

Toy Story heeft een zeer bekend merk neergezet en is direct herkenbaar voor kinderen. De meest recente film, Toy Story 4 was een grote hit. Veel 4-jarige jongens zullen fan zijn van de karakters uit de Toy Story 4 film. Buzz Lightyear, als Ć©Ć©n van de belangrijkste personages, heeft hierbij een special aantrekkingskracht.

De Toy Story Ultieme Lopende Buzz Lightyear is een leuke pop om mee te spelen, met licht, geluid en de optie om te praten en lopen! De meeste 4-jarigen zullen het geweldig vinden om hem de populaire zinnen uit de film te horen zeggen. Ze zullen uren plezier hebben met de fantasierijke speelscenarioā€™s gebaseerd op de verhalen uit de films, maar ook met hun eigen verhaaltjes.

Voordelen
 • Populair kinderkarakter
 • Loopt en praat
 • Licht en geluid
 • Stimuleert fantasierijk spelen

Nadelen
 • Batterijen benodigd

 

22. Lego Classic Extra Grote Bouwstenendoos

Lego Classic Extra Large Stone Box

Waarom we ervan houden: Prikkel de fantasie en creativiteit met deze set met meer dan 1500 bouwstenen, spelen met Lego heeft een open einde.

Lego is een echte tijdloze klassieker als het aankomt op bouwspeelgoed met open einde, het is gemaakt om zeer lang mee te gaan. Veel families hebben Lego nog liggen van vroeger, toen ze zelf kind waren. Ze zullen dit doorgeven aan kinderen en kleinkinderen, of bijvoorbeeld om te gebruiken tijdens een bezoek. Dit laat maar eens zien hoe lang Lego interessant blijft!

De Lego Classic Extra Grote Bouwdoos is voorzien van 1500 Legostenen voor veel speelplezier met open einde, wat goed is voor de fantasie en creativiteit van kinderen. De set heeft ook wat bouwideeƫn voor wanneer kinderen op zoek zijn naar inspiratie om van start te kunnen.

Voordelen
 • 1500 Lego bouwstenen
 • Open-einde
 • Prikkelt de fantasie en creativiteit
 • Ontwikkelt bouwvaardigheden
 • Inclusief bouw ideeĆ«n

Nadelen
 • Niet geleverd met een opslagdoos

 

23. Tomy Pop Up Piratenspel

Tomy Pop Up Pirate Game

Waarom we ervan houden: Een spannend spel die goed is voor de sociale vaardigheden als het wachten op de beurt, ook goed voor de motoriek.

Het Tomy Pop Up Piratenspel is leuk om met de hele familie te spelen, omdat het geschikt is voor alle leeftijden en tot 4 spelers kan worden gespeeld op hetzelfde moment. Het is ook goed mogelijk voor het kind om zelf met het spel aan de gang te gaan, dus zijn er niet altijd extra spelers nodig.

Het spel laat kinderen kleine zwaarden in gaten van de ton prikken, totdat Ć©Ć©n de piraat activeert en omhoog brengt. De zwaarden plaatsen in de gaten is goed voor de handvaardigheid en fijne motoriek.

Voordelen
 • Stimuleert sociale vaardigheden
 • Goed voor de motoriek
 • Tot 4 spelers
 • Kan alleen worden gespeeld
 • Erg leuk familiespel

Nadelen
 • Toezicht van een volwassene nodig

 

24. Learning Resources Pusselglob

Puzzle Globe

Waarom we ervan houden: Introduceer een kind in de wereld van aardrijkskunde en help ze de bredere context van de wereld begrijpen waarin ze leven.

Rond 4 jaar oud zullen kinderen klaar zijn om hun plek in de wereld beter te begrijpen, inclusief het idee van een wereldbol. Een vroege introductie in de wereld van aardrijkskunde zal de kinderen op latere leftijd een leervoordeel geven. Kinderen kunnen verhalen lezen over andere plekken in vreemde landen, of het zal zee en referentiepunt geven als ze zelf op vakantie gaan, zodat nieuwe informatie een plaats kan krijgen in de wereld.

Deze wereldbol heeft zes onderdelen, Ć©Ć©n voor elk continent. Ook zijn er namen voor de ocenanen en belangrijke locaties, welke kinderen helpt belangrijke geografische locaties te herkennen. De onderdelen passen in verschillend gevormde gaten, welke goed zijn voor het herkennen van verschillende vormen.

Voordelen
 • Vroege introductie in de wereld van aardrijkskunde
 • Zes continenten, namen van oceanen en belangrijke locaties
 • Moedig herkenning van vormen aan
 • Activiteitengids in meerdere talen meegeleverd

Nadelen
 • Plastic speelgoed; minder milieuvriendelijke keuze

 

25. Battat Montage Kraanwagen

Battat Take-Apart Roadster

Waarom we ervan houden: Stimuleer vroege technische vaardigheden met dit bouwpakket.

Vroege technische vaardigheden gaan over het in elkaar zetten van onderdelen, hoe ze werken en hoe ze uit elkaar kunnen worden gehaald. Veel kinderen hebben interesse in ā€˜slopenā€™, hoewel ouders dit soms vervelend vinden is het een normaal onderdeel van de ontwikkeling.

De Battat Montage Kraanwagen is een auto die 18 onderdelen heeft die uit elkaar kunnen worden gehaald en weer terug kunnen worden geplaatst. Goed voor vroege technische vaardigheden en het probleemoplossend vermogen. Door de gereedschappen te gebruiken die in de set worden meegeleverd, zal het kind ook motoriek verbeteren en kracht trainen in vingers, handen en polsen.

Voordelen
 • 18 auto onderdelen om uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten
 • Ontwikkelt vroege technische vaardigheden
 • Goed voor de fijne motoriek
 • Gemaakt van sterk en duurzaam plastic

Nadelen
 • Alle onderdelen moeten samen worden bewaard

26. Kinetisch Zand Pakket

Kinetic Sand Folding Sandbox

Waarom we ervan houden: Perfecte set voor spelen met de zintuigen, opvouwen als je ermee klaar bent!

Spelen met zintuigen is belangrijk in de vroege kinderjaren, daar valt ook 4 jaar onder. Zintuigelijk spel geeft kinderen de optie om te experimenteren met verschillende concepten en om te leren met hun handen.

Kinetisch zand is zand dat makkelijk kan worden gevormd en is erg fijn om te gebruiken. Dit Kinetisch Zand Pakket is ideaal omdat je het gewoon weg kunt vouwen wanneer het kind er klaar mee is. De doos zelf is een handig opslagmechanisme die wordt geleverd met 7 mallen en gereedschapskeuzes. Het kinetische zand zelf is niet giftig en hypoallergeen, dus erg veilig voor kinderen om mee te spelen.

Voordelen
 • Mogelijkheid om met de zintuigen te spelen
 • Handige ingebouwde opslag
 • 7 mallen / gereedschap meegeleverd
 • Niet giftig en hypoallergeen

Nadelen
 • Kan rommel opleveren

 

Slotwoorden

Jongens van 4 jaar oud bevinden zich in een geweldige fase van hun ontwikkeling. Ze proberen steeds onafhankelijker te zijn en zullen interesse tonen in veel soorten verschillend speelgoed, knutseloptis of spelletjes. Ze zijn ook op zoek naar hun interesses, dus zullen ze veel willen uitproberen en een brede interesse tonen in veel dingen. Op verschillende manieren is het kopen van een cadeau in dit opzicht makkelijker, maar het kan ook snel overweldigend worden met zoveel producten op de markt! Deze lijst met 26 ideeƫn bevat een hoop producten van hoge kwaliteit die geschikt zijn als cadeau voor jongens van 4 jaar oud, dus hopelijk zal het je helpen om een goed cadeau uit te kiezen voor de 4-jarige jongen waar je iets voor wil kopen.

Meer inspiratie nodig?

Gabi van Kessel
Over Gabi van Kessel

Ik ben een yogalerares die graag cadeaus geeft en anderen wil helpen om het perfecte cadeau te vinden voor vrienden, familieleden, collega's... iedereen! Ik weet dat het soms moeilijk kan zijn om het juiste cadeau te vinden en daarom wil ik daar graag bij helpen. Cadeaus geven gaat niet alleen over geld uitgeven, het gaat erover dat je laat zien dat je om iemand geeft!