30 cadeaus voor meisjes van 4 jaar die hun creativiteit stimuleren

Laatst bijgewerkt op 4 december, 2022

Geplaatst op

GiftExperts wordt gesteund door lezers. Als u een aankoop doet via een link op onze site, kunnen wij een commissie verdienen.

Tegen de tijd dat ze 4 jaar oud zijn, zijn kleine meisjes in vrijwel alles. Ze zijn nieuwschierig naar hoe dingen werken en naar de manier waarop je ze gebruikt. De cognitieve ontwikkeling gaat op deze leeftijd ontzettend snel. Sociale vaardigheden en ontwikkeling wordt in deze levensfase essentieel, omdat 4-jarigen meer over de sociale wereld ontdekken en de meningen, levens en voorkeuren van anderen overnemen. Rond 4 jaar oud imiteren en spelen ze scenarioā€™s na en veel cadeauā€™s op deze lijst zullen dit type spelen stimuleren, waardoor sociale vaardigheden worden bevorderd.

Met zoveel verschillende producten en geweldige opties op de markt kan het overweldigend zijn om een cadeau te kiezen voor een meisje van 4 jaar. Deze lijst geeft je enkele goede opties om toch iets leuks te vinden.

1. VTech Kidizoom Duo DX Kindercamera

VTech Kidizoom Duo DX Children’s Camera
Waarom we ervan houden: Een echt werkende digitale camera om creativiteit, expressie en technische vaardigheden te stimuleren.

Rond de leeftijd van 4 jaar zijn de meeste kinderen al steengoed met technology, omdat ze er sinds hun geboorte mee te maken hebben gehad en het natuurlijk voor hen is. De VTech Kidizoom Duo DX Kindercamera is een digitale camera ontworpen voor kinderen; het heeft een ā€˜kindvriendelijkā€™ ontwerp met een stevige rubberen behuizing om schade te beperken als iemand het laat vallen. Toch kan je er nog altijd goede fotoā€™s en videoā€™s mee maken. Dit houd in dat de fotoā€™s en vidieoā€™s die door het 4-jaar oude meisje worden genomen kunnen worden uitgeprint en op dezelfde manier tentoon worden gesteld als fotoā€™s van volwassenen.

De VTech Kidizoom camera is ook voorzien van leuk leerspelletjes, waardoor het een fijn attribuut is om mee te nemen tijdens een lange dag weg, omdat de spelletjes de 4-jarige bezig zullen houden tijdens het wachten op lunch, of tijdens een treinreis. De twee cameraā€™s zijn ook erg fijn voor de creativiteit van het kind en de expressie tijdens het maken van de fotoā€™s, selfies en het opnemen van hun eigen shows!

Voordelen
 • Robuust ā€˜kinder-bestendigā€™ ontwerp dat niet makkelijk breekt!
 • Maakt fotoā€™s en videos van hoge kwaliteit
 • Inclusief leerspelletjes
 • Stimuleert creativiteit en expressie
 • Verbetering van technische vaardigheden
Nadelen
 • Batterijen benodigd
 • Kind kan hulp nodig hebben bij het exporteren van fotoā€™s/videoā€™s naar de computer

2. Hudora BigWheel 205

Hudora BigWheel 205
Waarom we ervan houden: Perfecte scooter om mee rond te crossen! Houd kinderen actief terwijl ze fysieke kracht en vaardigheden ontwikkelen.

4-jarigen lijken wel een oneindige bron van energie te zijn omdat ze altijd bezig zijn met rennen, springen of klimmen. Het rijdens op een step is een leuke extra vaardigheid om toe te voegen aan het repertoire en is ook een nuttige manier voor ouders om de kinderen te verplaatsen; rond de leeftijd van 4 jaar oud hebben kinderen hun kinderwagen niet langer nodig en die eindeloze energie is opeens verdwenen als het weer tijd is om naar school te gaan of een klusje te doen! De step nemen kan een oplossing zijn voor dit probleem en is een leuke manier om de kinderen fysiek actief te houden en op een gezonde manier te laten bewegen.

De Hudora BigWheel 205 is een step met twee wielen, welke meer balans en kracht vergt dan een driewielige tegenhanger, maar rond de leeftijd van 4 jaar zijn de meeste kinderen klaar voor deze uitdaging. Het grotere wiel aan de voorzijde geeft meer stabiliteit dan een traditionele step met twee wielen, dus dit model is een prima keuze. Ook is er een verstelbaar stuur aanwezig, welke kan worden gebruikt tot maximaal 100kg, dus ook de ouders kunnen het even uitproberen. De Hudora BigWheel 205 is gemaakt van lichtgewicht aluminium, kan worden opgevouwen en is voorzien van een schouderdrager.

Voordelen
 • Lichtgewicht aluminium behuizing
 • Beschikbaar in verschillende kleuren
 • Kan worden ingeklapt en heeft een draagoptie voor de schouder
 • Hoogte-verstelbaar stuur die met het kind mee groeit
 • Stimuleert fysiek bewegen, kracht en vaardigheden
Nadelen
 • Supervisie van ouders nodig
 • Veiligheidsmaatregelen nodig, bijvoorbeeld een helm

3. FurReal Friends Cubby De Nieuwschierige Beer Interactieve Knuffelbeer

FurReal Friends Cubby The Curious Bear Interactive Plush Toy
Waarom we ervan houden: Zeer schattig en zacht speelgoed waarmee je lekker kunt knuffelen, maar ook op interactieve wijze kan spelen met het kind.

Veel uitgebreider dan de traditionele teddybeer, dat is deze FurReal Friends Cubby De Nieuwschierige Beer. Interactief pluchen speelgoed die er net zo uit ziet als een normale baby beer. Hij heeft een zachte vacht een extreme realistische gezichtsuitdrukkingen. Hierdoor zal hij zeker het hart doen smelten van elke 4-jaar-oud kind. Cubby de Nieuwschierige Beer vindt het leuk om te spelen met het kind als het licht is, waar hij gevoerd en geaaid kan worden. Fantasierijk rollenspel wordt hiermee gestimuleerd wat het sociale en verzorgende gedrag van elk kind naar buiten helpt komen.

Cubby de Nieuwschierige Beer heeft ook een speciale nachtmodus, waar hij zachte, rustgevende muziek speelt en slaapliedjes zingt. Ook moedigt de beer het kind aan om met hem te knuffelen tijdens het spelen, waardoor de ouders wellicht worden verlost van wacht nachtelijk reopen en huilen!

Voordelen
 • Zachte vacht en levensechte uitdrukkingen
 • Stimuleert sociaal gedrag
 • Heeft een nacht- en dagmodus
 • Stimuleert fantasierijke rollenspellen
Nadelen
 • Benodigd batterijen
 • Accessoires zijn klein

4. Baby Born Soft Touch Meisje

Baby Born Soft Touch Girl
Waarom we ervan houden: Zachte pop die meer levensecht aan voelt en maarliefst 9 interactieve functies heeft, perfect voor fantasierijk speelgedrag van elk meisje, maar ook goed voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden.

Baby Born poppen zijn extreem populair bij jonge meisjes en het Baby Born Soft Touch Meisje is een erg schattige pop met zacht lichaam en flexibele ledematen, welke veel realistischer aan voelt dan een harde plastic pop. Ze kan ook de rol invullen van een echte baby; water uit een flesje drinken, echte tranen huilen en zelfs op het potje gaan! Deze functies zullen gewledig zijn voor elk 4-jarig meisje, omdat ze waarschijnlijk de pop gebruikt voor het fantasie rollenspel in de rol van moeder of grote zus. Hierbij zorgt het kind voor de pop en ontwikkelt ze haar sociale vaardigheden tijdens het spelen.

Voordelen
 • Pop met een zacht lichaam, voelt hierdoor meer levensecht aan
 • Helpt fantasierijk rollenspel stimuleren
 • Goed voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden
 • Levensechte functies ā€“ eten, drinken, behoefte doen, badderen
Nadelen
 • Maakt geen geluiden

5. Brio World Cargo Railway Deluxe Set

Brio World Cargo Railway Deluxe Set
Waarom we ervan houden: Een treinenset met extra opties, zoals heuvels, kranen en vachtladers die fantasierijk bouwen en spelen stimuleert.

Trainsets zijn een ontzettend leuk speelgoed voor vrijwel elk jong kind. Rond 4 jaar oud zullen kinderen waarschijnlijk genoeg vaardigheden hebben ontwikkeld om de baan te leggen en verbinden, maar ook te veranderen. Ook kunnen kinderen vaak al hun fantasie gebruiken om een nieuwe route aan te leggen. Deze set bevat onder meer een kraan, bruggen en heuvels om een extra dimensie te geven aan fantasievol spelen.

Brio banen zijn vaak iets duurder dan andere merken, maar de naam staat gelijk aan kwaliteit en duurzaamheid; veel grootouders hebben zelf ergens nog een Brio baan staan op zolder van toen ze zelf jong waren! Deze luxe set kan worden verbonden met elke andere houten treinenbaan die je kind heeft, waardoor spelen met de onderdelen nog leuker zal worden.

Voordelen
 • Extra functionaliteit zoals heuvels, kranen en vrachtladers
 • Stimuleert bouwen op creatieve wijze
 • Goed voor fantasierijk spelen
 • Verbetering van de fijne motoriek: de baan verbinden en kranen aansturen
 • Past goed bij andere houten treinsets
Nadelen
 • Iets duurder dan andere merken

6. Bikestar Premium Safety Sportfiets voor Kinderen

Bikestar Premium Safety Sport Kids Bike
Waarom we ervan houden: Leren fietsen hoort erbij voor de kleintjes, deze fiets combineert veiligheid met een aantrekkelijk ontwerp om kinderen aan te moedigen meer te bewegen.

Rond de leeftijd van 4 jaar oud, kan een kind vaak al prima op een tweewieler leren rijden; de Bikestar Premium Safety Sportfiets voor Kinderen is precies het juiste formaat voor een 4-jaar oud meisje en kan worden aangepast om beter bij de lengte te passen. De veilige, kindvriendelijke remmen zijn makkelijk om te gebruiken met kleine handen, waardoor het kind makkelijk geleerd kan worden om de fiets te stoppen tijdens het leren fietsen.

Geloof het of niet, maar leren fietsen helpt erg bij het leren schrijven! Terwijl kinderen hun fysieke kracht ontwikkelen, zullen armen en polsen meer balans krijgen, de coƶrdinatie en het bewustzijn van al deze dingen gecombineert helpt bij het vasthouden van een pen, wat het handschrift kan verbeteren. Ook is fietsen natuurlijk een goede manier om kinderen actief te houden en hun gezondheid te versterken.

Voordelen
 • Ergonomisch zadel met aanpasbare hoogte
 • Veilig, kindvriendelijk remmen
 • Stimuleert fysieke ontwikkeling
 • Houd kinderen actief en gezond
Nadelen
 • Strakke supervisie van ouders nodig
 • Extra veiligheidsmaatregelen nodig

7. Flybar My First Foam Pogo Jumper voor Kinderen

Flybar My First Foam Pogo Jumper for Kids
Waarom we ervan houden: Een pogo stok zonder de risicoā€™s! Kan zowel binnen als buiten worden gebruikt om kinderen actief en gezond te houden.

De Flybar My First Pogo Jumper voor Kinderen is een ideal cadeau, omdat het iets complete nieuws is wat de meeste kinderen niet zullen hebben, of hebben gebruikt. Hierdoor blijft het interessant. Deze pogo jumper neemt veel van de risicoā€™s van een traditionele pogo weg, dankzij de gewatteerde staaf die de kracht verdeeld en springen wat makkelijker maakt voor de kleintjes. Dit houd ook in dat je de springstok kunt gebruiken in een buiten Ć©n binnen omgeving omdat het de vloer niet zal beschadigen. Wel levert het elke 4-jarige voldoende uitdaging, omdat ze leren balanceren, hun groffe motoriek verbeteren en heerlijk actief blijven.

Voordelen
 • Verbetert cardiovasculaire gezondheid, kracht en groffe motoriek
 • Goed voor geluidsherkenning
 • Compact ontwerp dat niet veel ruimte behoeft
 • Kan binnen en buiten worden gebruikt
Nadelen
 • Piepgeluid tijdens het springen kan herrie maken

8. Barbie Camper

Barbie Camper
Waarom we ervan houden: Spelen met poppen en figuren is goed voor de sociale ontwikkeling en fantasie. Dit Barbie Camper speelgoed levert een hoop leuke onderdelen om dit type speelgedrag te stimuleren.

Barbies zijn nog zoā€™n type speelgoed die al generaties lang mee gaat. Voor meisjes van 4 jaar zal een Barbie goed zijn voor urenlang speelplezier, van het vervangen van de kleding tot het borstelen van het haar. De Barbie Camper wordt geleverd met veel verschillende accessoires die fantasierijk spelen stimuleert op verschillende manieren, maar de set kan ook worden gecombineerd met ander Barbie speelgoed.

Scenarioā€™s bedenken met poppen, figuren en wagens, of ā€˜een wereld creĆ«renā€™ zoals experts het noemen, is een veilige manier voor kinderen om te experimenteren met verschillende sociale situaties en kunnen hiermee hun sociale vaardigheden bevorderen. Spelen met andere kinderen bevordert ook de sociale vaardigheden door te onderhandelen en ideeĆ«n te bediscussiĆ«ren.

Voordelen
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • 50 onderdelen ā€“ divers en kan op verschillende manieren worden gebruikt
 • Stimuleert sociaal spelen
 • Kan samen met andere Barbie speelsets worden gebruikt
Nadelen
 • Gemaakt van plastic

9. Fisher-Price DoodlePro

Fisher-Price DoodlePro
Waarom we ervan houden: Kinderen houden van tekenen, wat niet alleen de fijne motoriek verbeteren zal, maar ook de fantasie prikkelt en schrijven bevorderd. Dit knoeivrije schetsbord kan ook onderweg makkelijk worden meegenomen.

4-jarige kinderen zijn vaak bezig met het leren van woorden en letters, wat een hoop papierverspilling kan opleveren! De Fisher-Price DoodlePro is een ideale oplossing hiervoor. Hierdoor is het direct een ideal cadeau voor een 4 jaar oud meisje. De Fisher-Price DoodlePro is een plastic tekenbord met pen die magnetisme gebruikt om te tekenen, wat kan worden weggeveerd wanneer het kind klaar is. Dit bespaart niet alleen papier, maar lever took nog eens geen rommel is. Hierdoor is het ideaal voor onderweg.

Het oefenen van tekenen, schetsen en het maken van levers zorgt niet alleen voor meer flexibiliteit in de handen, polsen en vingers, maar zal ook de schrijfvaardigheid van het kind verbeteren.

Voordelen
 • Geen rommel
 • Makkelijk te vervoeren, handig voor onderweg
 • Goed voor de fijne motoriek
 • Stimuleert de fantasie
 • Geeft de mogelijkheid tot eindeloos oefenen met letters
Nadelen
 • Gemaakt van plastic- kan verbrijzelen

10. Lego Classic Medium Creatieve Bouwstenen Doos

Lego Classic Medium Creative Brick Box
Waarom we ervan houden: Lego is klassiek kinderspeelgoed die vele generaties mee kan. Het is een type speegoed dat bouwen, fijne motoriek en fantasie stimuleert.

Kinderen houden van Lego: het is duurzaam, onbreekbaar en gebouwd om nog jarenlang mee te gaan. De Lego Classic Medium Creatieve Bouwstenen Doos wordt geleverd met een opslagdoos om alle kleine onderdelen makkelijk te kunnen bewaren, en enkele instructies voor kleine modellen die met de bouwstenen kunnen worden gebouwd. Het speelgoed kan op vele verschillende manieren worden gebruikt om kinderen te helpen om zelf te bouwen en spelen op hun eigen manier.

Rond de leeftijd van 4 jaar zullen de meeste kinderen de fijne motoriek hebben om te bouwen met traditionele Lego. Hierdoor wordt de fijne motoriek nog verder getraind, waardoor kracht in de vingers en handen wordt opgebouwd. In de toekomst kan dit helpen met het schrijven van letters en later ook met het ontwikkelen van het handschrift.

Voordelen
 • Duurzaam en gemaakt om lang mee te gaan
 • Kan op velen verschillende manieren worden gebruikt
 • Goed voor de fijne motoriek
 • Stimuleert de fantasie en fantasierijk spelen
 • Geleverd met handige opbergdoos die ook bij andere sets kan worden gebruikt
Nadelen
 • Kleine onderdelen zijn mogelijk gevaarlijk wegens verstikking, zeker voor jongere broertjes of zusjes

11. Melissa & Doug Hi-Rise Houten Poppenhuis

Melissa & Doug Hi-Rise Wooden Dollhouse
Waarom we ervan houden: Een poppenhuis is een cadaeu dat vele jaren mee kan en fantasierijk en sociaal spelen zal bevorderen.

Een poppenhuis is een klassiek kinderspeelgoed die jarenlang mee kan, ook als het fantasierijk spelen van kinderen complexer wordt. Terwijl kinderen met kleine figuren spelen zullen ze sociale scenarioā€™s bedenken, hun kennis uittesten en hun kennis van de wereld vergroten. Dit Melissa & Doug Hi-Rise Houten Poppenhuis is hoog, open met maarliefst 6 ramen en wordt geleverd met poppen en meubels, waardoor je direct kunt beginnen met spelen!

Het Melissa & Doug Hi-Rise Houten Speelhuis wordt gemaakt met materialmen van hoge kwaliteit en gedecoreerd met mooie kleuren met veel natuurlijk hout in het geheel verwerkt. Dit maakt het geschikt voor zowel jongens als meisjes en zal het een stuk speelgoed zijn wat nog jaren mee kan.

Voordelen
 • Spelen op vele verschillende manieren
 • Stimuleert fantasierijk rollenspel
 • Stimuleert sociale vaardigheden
 • Houten speelgoed; wat milieuvriendelijker is dan plastic
 • Neutrale kleuren
Nadelen
 • Groot object; ruimte nodig om te kunnen spelen en het op te bergen

12. Kidkraft Vintage Keuken Roze

Kidkraft Vintage Kitchen Pink
Waarom we ervan houden: Een meisje van 4 jaar oud zal uren speelplezier hebben van het koken in deze speelkeuken; het is een erg fijn stuk speelgoed voor een fantasierijk rollenspel.

De meeste kinderen vinden het geweldig om keukentje te spelen en de mogelijkheid te hebben om het leven van een gewone familie na te spelen. Terwijl kinderen de keuken leren kennen door te experimenteren en hun ouders te imiteren, zijn ze ook lekker aan het spelen. De Kidkraft Vintage Keuken wordt geleverd in de kleur roze, wat waarschijnlijk goed zal passen bij de slaapkamer of speelkamer van 4-jaar oude meisjes. De keuken is gebouwd met hout en een robuust stuk speelgoed die ontworpen is om lang mee te gaan.

Terwijl kinderen een rollenspel uitvoeren in de keuken verwerken ze hun eigen ervaringen in hun leven en, wanneer ze samen met anderen spelen, ook hun sociale vaardigheden en kennis ontwikkelen. Kinderen van 4 jaar oud vinden het geweldig om te roeren, kloppen, frituren en bakken. Door hun polsen op deze manier te gebruiken kunnen ze hun kracht ontwikkelen en krijgen ze meer controle, wat later zal helpen bij de schrijfvaardigheid!

Voordelen
 • Stimuleert fantasievol rollenspel
 • Kind krijgt meer begrip van voedselbereiding
 • Gemaakt van hout; milieuvriendelijker dan plastic
 • Gemaakt om lang mee te gaan
Nadelen
 • Groot object; ruimte nodig om te kunnen spelen en het op te bergen

13. Fatmoose Speeltuin

Fatmoose Playground
Waarom we ervan houden: Een geweldige toevoeging aan de buitenomgeving die verschillende levensfases mee kan voor verschillende kinderen, terwijl ze actief en gezond blijven!

Elk 4 jaar oud kind zou een moord doen voor de mogelijkheid deze Fatmoose Speeltuin in hun tuin te hebben. Ondanks het feit dat het echt om een investering gaat, is het gebouwd om zeer lang mee te gaan. Niet alleen is deze Fatmoose Speeltuin gemaakt van hoge kwaliteit hout dat geperst is onder hoge druk, ook wordt het geleverd met een garantie van maarliefst 10 jaar. Verder is er genoeg variƫteit voor kinderen van verschillende leeftijden en levensfases, wat perfect is voor het gebruik door broertjes, zusjes of vriendjes die op bezoek komen.

Buiten spelen is van groot belang voor de algehele gezondheid van kinderen en een speeltuin als deze zal kinderen motiveren om naar buiten te gaan en actief te blijven. De toestellen bestaan onder meer uit een glijbaan, klimwand, basketbal net, schommel en meer. De vele fysieke voordelen zijn gigantisch! Deze Fatmoose Speeltuin zal vele honderden uren fysiek speelplezier opleveren.

Voordelen
 • Gemaakt van bewerkt stevig hout dat zeer lang mee kan
 • Kan mee met verschillende leeftijden en ontwikkelingsfasen
 • Geschikt voor meerdere kinderen
 • Houd kinderen actief en gezond
 • Stimuleert fysieke vaardigheden, kracht en ontwikkeling
Nadelen
 • Duur
 • Veel buitenruimte benodigd

14. Aquabeads Beginners Studio

Aquabeads Beginners Studio
Waarom we ervan houden: Een creatieve activiteit die ook de fijne motoriek, kracht en flexibiliteit in de handen en vingers ontwikkelt en de kinderen klaarstoomt voor het schrijven.

Aquabeads zijn kleine kralen waarvan je mooie patronen kunt maken. Kinderen kunnen hun eigen patronen en vormen ontwerpen die zijn meegeleverd in de doos om onder meer vormen, dieren, voertuigen en meer te maken. Patronen kunnen ook worden gedownload, waardoor er veel manieren zijn om met dit pakket te spelen. Anders dan bij soortgelijk creatief speelgoed heb je geen hitte nodig om de kralen samen te voegen tot Ć©Ć©n geheel. Je hoeft ze alleen maar te besprinkelen met water en ze te laten dromen, waardoor ze samen binden en van de bodem kunnen worden verwijderd. De Aquabeads Beginner Studio is ideaal om de collectie in te bewaren, maar ook om het als werkblad te gebruiken.

Tijdens het gebruik van kleine gereedschappen of hun vingers om de Aquabeads op hun plek te krijgen, ontwikkelen ze hun fijne motoriek, krach en flexibiliteit in de handen om ze klaar te stomen voor het schrijven. Ze ontwikkelen ook geduld en doorzettingsvermogen, belangrijke sociale vaardigheden om de rest van hun leven te gebruiken. Het harde werkt wordt beloond met een gevoel van trots met de creaties te ze hebben gemaakt. Het is een ideaal cadeau om de kleintjes bezig te houden!

Voordelen
 • Stimuleert creativiteit
 • Ontwikkelt fijne motoriek
 • Versterkt kracht in de handen en vingers
 • Maakt gebruik van water om ontwerpen te vervinden in plaats van hitte, wat veiliger is
 • Templates kunnen worden gedownload
Nadelen
 • Veel kleine onderdelen

15. Baby Born Soft Touch Jongen

Baby Born Soft Touch Boy
Waarom we ervan houden: Een mannelijke versie van de klassieke Baby Born pop, perfect om diversiteit toe te voegen aan het creatieve rollenspel.

Om Ć©Ć©n of andere reden zijn de meeste babypoppen meisjes. Baby Born bidet deze jongensbaby aan om meer diversiteit op de markt te brengen voor fantasievolle rollenspellen. Wanneer het meisje van 4 jaar (bijna) een klein broertje heeft, dan kan dit speelgoed helemaal een goede keuze zijn.

Net als het Baby Born Soft Touch Meisje heeft ook de Jongen een zacht lichaam en flexibele ledematen waardoor deze levendiger is. Ook zijn er veel van dezelfde functies, zoals eten, echte tranen huilen, op het potje gaan of in bad gaan. Fantasievol rollenspel is goed voor de sociale vaardigheden, wat liefdevol en verzorgend gedrag helpt ontwikkelen. Dit is perfect voor de meeste 4-jarige meisjes, maar deze pop is vooral goed voor meisjes die binnenkort een klein broertje krijgen.

Voordelen
 • Pop met zacht lichaam (voelt echt aan)
 • Goed voor creatief rollenspel
 • Bevorderen van de ontwikkeling en sociale vaardigheden
 • Levensechte functies: eten, drinken, huilen, op het potje gaan, in bad
 • Mannelijke baby geeft meer diversiteit in het creatieve rollenspel
Nadelen
 • Maakt geen geluiden

16. Retevis RT388 Walkie Talkie

Retevis RT388 Walkie Talkie
Waarom we ervan houden: Deze Walkie-Talkies ontworpen voor kinderen zijn een nieuwe manier om communicatieve vaardigheden te verbeteren door middel van technologie.

Een leuke set die 4-jaar oude kinderen communicatieve vaardigheden bij brengt, maar ook sociale vaardigheden en het begrip van technologie zal verbeteren. De Retevis RT388 Walkie Talkie is duurzaam en gemaakt voor gebruik door kinderen, wat inhoud dat je niet extreem voorzichtig om hoeft te gaan met de apparaten en je de kinderen gewoon lol kunt laten hebben!

De Retevis RT388 Walkie Talkie is legaal en veilig in gebruik zonder enige vergunning en heeft extra privacy-instellingen waardoor je niet bang hoeft te zijn voor vreemdelingen op dezelfde frequentie. De batterijen zijn oplaadbaar, wat inhoud dat je niet steeds weer nieuwe hoeft te kopen. Terwijl kinderen leren de Walkie-Talkies te gebruiken, zullen ze makkelijker helder en langzaam kunnen praten, maar ook hun beurt makkelijker kunnen afwachten tijdens een gesprek. Dit zijn belangrijke sociale vaardigheden om te leren, terwijl ook de fantasie wordt geprikkeld en er veel plezier wordt gemaakt.

Voordelen
 • Legaal en veilig om te gebruiken
 • Geleverd met oplaadbare batterijen
 • Duurzaam; gemaakt voor kinderen
 • Privacy instellingen voor extra veiligheid
 • Stimuleert communicatieve vaardigheden
Nadelen
 • Ouder is nodig om het kind te leren hoe het werkt

17. Paw Patrol Kijktoren Veelkleurig

Paw Patrol Main Quartier
Waarom we ervan houden: Deze speelset is gebaseerd op een popualir TV programma en laat kinderen hun fantasie gebruiken om verschillende scenarioā€™s uit te werken tijdens het spelen.

Paw Patrol is een enorme hit bij kinderen van 4 jaar en deze speelset is gebaseerd op een TV programma, wat erg leuk is voor de kleintjes! Kunnen spelen met iets wat je al kent geeft ze een goede basis om aan de slag te gaan en speelscenarioā€™s te ontwikkelen, of verschillende missies te spelen van de Paw Patrol. Hierdoor kunnen ze verschillende sociale scenarioā€™s ontdekken en probleemoplossingd nadenken.

De Paw Patrol Kijktoren plast bij de meeste standaard Paw Patrol voertuigen, welke apart worden verkocht. Dat kan dus ook in de toekomst nog een leuk cadeau zijn voor een meisje van 4 jaar oud. Ook zijn er lichtjes en geluiden aanwezig om een extra speeldimensie te geven aan het geheel.

Voordelen
 • Gebaseerd op een populair TV programma, relevant voor de interesses van kinderen
 • Stimuleert fantasievol, sociaal speelgedrag
 • Geschikt voor autotjes die apart worden verkocht
 • Beschikt over licht- en geluidseffecten
Nadelen
 • Benodigd batterijen
 • Groot; benodigd opslagruimte

18. VTech Kidizoom Smartwatch DX2

VTech Kidizoom Smartwatch DX2
Waarom we ervan houden: Hun eerste smartwatch special ontworpen voor kinderen met veel educatieve functies.

Kinderen vinden het geweldig om hun ouders te imiteren, en 4-jarigen zullen hun ouders wellicht al gezien hebben met het gebruik van een smartwatch. Wellicht zijn ze al geĆÆnteresseerd in de stappenteller en ingebouwde spelletjes! De VTech Kidizoom Smartwatch is speciaal voor kinderen gemaakt, duurzaam en bestand tegen spetters. Ook levert het aardig wat functies die verschillende fases van ontwikkeling zal bevorderen.

De Kidizoom Smartwatch heeft ook een stappenteller, welke het aantal stappen zal bijhouden, net als veel smartwatches voor volwassenen doen. Ook zijn er spelletjes die runnen en springen stimuleren om karakters op het scherm te verslaan. Een fijne manier om stilzitten bij het gamen te voorkomen! De Smartwatch leert kinderen ook om tijd te lezen via een interactief en leerzaam spel en door middle van hun algemene interesse in het kijken naar hun nieuwe horloge!

Voordelen
 • Stimuleert gebruik en begrip van technologie
 • Educatieve spelletjes
 • Stimuleert fysieke activiteit middels een stappenteller en spelletjes
 • Helpt met klok lezen
 • Duurzaam en spetterbestendig ontwerp
Nadelen
 • Benodigd regelmatig opladen

19. Playmobil Groot Poppenhuis

Playmobile Large Dollhouse
Waarom we ervan houden: Ontworpen om samen met andere Playmobil sets gebruikt te woren in een fantasierijke kleine wereld welke sociale ontwikkeling zal bevorderen.

Poppenhuizen zijn een leuke manier om fantasierijk spelen in een kleine wereld te introduceren waar kinderen verschillende scenarios kunnen bedenken en hierdoor hun sociale vaardigheden kunnen verbeteren. Aangezien het Playmobil Grote Poppenhuis is gemaakt door Playmobil zal het precies het juiste formaat zijn om te passen in andere Playmobil sets, waardoor het aantal situaties en scenarios dat een kind kan maken verder groeit.

Open speelsessies met poppenhuizen zijn een stuk beter voor de fantasie en creativiteit van kinderen dan speelgoed die alleen op Ć©Ć©n manier kunnen worden gebruikt. Playmobil is ook zeer duurzaam en gemaakt om lang mee te gaan voor vele generaties, dus ondanks de iets hogere prijs van deze set zal het zeker een goede investering zijn.

Voordelen
 • Ontworpen om te gebruiken met andere Playmobil sets
 • Duurzaam en gemaakt om lang mee te gaan
 • Fantasievol spelen
 • Stimuleert rollenspel
 • Bevorderd sociaal leren en sociale vaardigheden
Nadelen
 • Groot object die veel ruimte nodig heeft voor het spelen en opbergen
 • Bouwen is nodig

20. Green Toys Springtouw

Green Toys Jump Rope
Waarom we ervan houden: Een milieuvriendelijk, niet-giftig springtouw die fysieke vaardigheden en gezondheid zal bevorderen, maar ook nog eens in formaat kan worden aangepast.

Buiten spelen en fysieke vaardigheden zijn er belangrijk voor kinderen van 4 jaar oud; niet alleen gezien vanuit het oogpunt van een gezonde levensstijl, kracht verbeteren, flexibiliteit en fitness, maar ze vormen ook de basis voor vroege schrijfvaardigheid. Om een pen goed vast te kunnen houden en bewegen moet een kind goede groffe motoriek hebben en controle hebben over hun lichaam. Dit springtouw is een ideale manier om kinderen aan te moedigen om buiten te spelen en verschillende fysieke vaardigheden te ontwikkelen.

Het touw is 2,1 meter lang en kan worden aangepast in lengte, dus zelfs ouders kunnen meedoen! Je kunt het touw ook aanpassen zodat meerdere kinderen het kunnen gebruiken om spring-spelletjes te doen.

Voordelen
 • Lang, met aanpasbaar formaat
 • Gemaakt met gerecycled plastic
 • Niet giftig; zonder BPA, geen PVC of externe coatings
 • Stimuleert buiten spelen
 • Bevorderd fysieke kracht en gezondheid
Nadelen
 • Iets duurder dan andere springtouwen

21. Melissa & Doug Kinderkostuum Brandweer Set

Melissa & Doug Fire Chief Role Play Costume Set
Waarom we ervan houden: Verkleden en rollenspellen zijn een leuke manier om de fantasie te prikkelen en sociale vaardigheden te bevorderen, deze set wordt geleverd met kostuum en accessoires.

Kinderen van 4 houden van rollenspellen met zowel bekende als onbekende levensaspecten. Hoewel ze ervan houden om hun ouders te imiteren door pap en mama te spelen, of te koken in een keukentje, houden de kleintjes er ook van om te experimenteren met verschillende scenarioā€™s en beroepen.

Brandweer is een populaire keuze. De Melissa & Doug Kinderkostuum Brandweerset zal kinderen de mogelijkheid geven zich te verkleden als een lid van de brandweer. De accessoires maakt de fantasie ā€˜werkelijkheidā€™ in de fantasiewereld van het kind. De kostuum is wasbaar en kan worden afgeveegd, waardoor het makkelijk is om schoon te houden. Het oefenen om zelf de kleren aan en uit te doen maakt de kinderen bovendien een stuk zelfstandiger.

Voordelen
 • Stimuleert fantasierijk rollenspel
 • Bevorderd afhankelijkheid en voor zichzelf kunnen zorgen
 • Wasbaar en afveegbaar materiaal
 • Geleverd inclusief accessoires
Nadelen
 • Batterijen benodigd voor sommige accessoires

22. Lego Friends Sapwagen

Lego Friends Juice Truck
Waarom we ervan houden: Lego is een klassiek bouwspeelgoed en deze set is ideaal voor beginners, met grote blokken en makkelijke instructies.

Lego helpt fantasiewerelden maken en is erg open. Deze Lego Friends Sapwagen is een specifieke set die je kind de mogelijkheid geeft een Sapwagen te maken waar vervorgens mee gespeeld kan worden; ook past het goed bij andere Lego bouwstenen, waardoor het op meerdere manieren worden gebruikt als het kind in de toekomst meer Lego sets krijgt als cadeau.

De Lego Friends-reekt is een fantastische manier om meisjes van 4 te introduceren met het Lego concept, omdat het ontwerp aantrekkelijk is en ā€˜starterā€™ bouwstenen bevat welke groter zijn. Ook instructies zijn korter en makkelijker om te volgen.

Voordelen
 • Geleverd met bouwstenen voor beginners om te helpen bij het bouwen
 • Geschikt samen met andere Lego sets
 • Stimuleert fantasie en sociaal speelgedrag
 • Bevorderd de fijne motoriek
Nadelen
 • Kleine onderdelen, geen opbergdoos

23. Sgile Magnetisch Tekenbord

Sgile Magnetic Drawing Board
Waarom we ervan houden: Beter een pen kunnen vasthouden en creatief zijn met een groot bord met kleurrijk ontwerp, welke tekenen makkelijk maakt.

Tegen de tijd dat kinderen 4 jaar oud zijn, beginnen ze de beter om te gaan met de grip van een pen en zullen ze klaar zijn om te schrijven. Sommige kinderen hebben al interesse om letters te vormen en hun eigen naam te schrijven. Oefenen helpt en nieuwe manieren vinden om kinderen deze oefentijd te geven om letters te kunnen vormen is belangrijk om ervoor te zorgen dat hun interesse zal blijven.

Het Sgile Magnetisch Tekenbord is een groot bord, waardoor er voldoende ruimte is voor tekenen op grote schaal. Ook wordt er gebruik gemaakt van verschillende kleuren op het scherm, anders dan bij normale magnetische tekenborden, waardoor het kind langer interesse zal houden.

Voordelen
 • Groot tekenbord
 • Kleurrijk scherm
 • Niet-giftig plastic
 • Inclusief vormstempels
 • Oefenen met een pen vasthouden
Nadelen
 • Benodigd opslagruimte

24. Barbie Careers Care Clinic Ambulance Speelset

Barbie Careers Care Clinic Ambulance
Waarom we ervan houden: Stimuleert fantasierijk en sociaal speelgedrag en geeft kinderen de mogelijkheid om verschillende carriĆØrepaden te ontdekken.

De Barbie Careers Care Clinic Ambulance Speelset bevat een ambulancewagen die zich kan uitvouwen in een ziekenhuis met drie kamers, inclusief details als een Rƶntgenmachine. Hierdoor kunnen kinderen verschillende rollen ontdekken en een fantasierijk rollenspel spelen met verschillende scenarios.

Deze set past goed bij andere Barbie sets, dus kan samen met andere sets worden gebruikt, wat goed is voor sociale rollenspellen, praten en taalontwikkeling als kinderen met elkaar overleggen wat er moet gebeuren in het verhaal. Spelen met rollen wordt zo een sociale activiteit en verschillende rollen kunnen worden gebruikt. Als het meisje van 4 jaar oud Barbie producten leuk vindt is dit een erg leuke set om toe te voegen aan haar collectie.

Voordelen
 • Stimuleert fantasievol en sociaal spelen
 • Geeft kinderen de mogelijkheid om verschillende carriĆØrepaden en levensstijlen te ontdekken
 • Geschikt samen met andere Barbie producten
 • Veel accessoires
Nadelen
 • Benodigd batterijen
 • Kleine onderdelen

25. Melissa & Doug Stempelset Sprookjestuin

Melissa & Doug Stamp-a-Scene Stamp Set
Waarom we ervan houden: Houten stempels en een inktspons die creatief kan worden gebruikt voor verschillende kindvriendelijke kunstprojecten.

De meeste kinderen van 4 houden van creatieve kunstprojecten en de Melissa & Doug Stamp-a-Scene Stempelset geeft ze iets anders om toe te voegen aan hun creatieve collectie. De set is beschikbaar in verschillende ā€˜themaā€™sā€™ en is erg leuk om creativiteit aan te moedigen. Je kan er alle kanten mee op en voor verschillende projecten inzetten. Met 20 stempels om uit te kiezen kan je middels het inktdoosje voorzichtig nieuwe ontwerpen maken, wat de hand-oog coƶrdinatie en controle van het 4 jaar oude kind verbeteren. Dit zijn belangrijke vaardigheden voor bij het schrijven terwijl het ook nog eens leuk is om te doen Ć©n erg creatief is!

Voordelen
 • Stimuleert creativiteit
 • Hout; milieuvriendelijker en duurzamer
 • Creatief en kan gebruikt worden voor verschillende projecten
 • Goed voor hand-oog coƶrdinatie en controle
Nadelen
 • Inkt is wasbaar maar kan vlekken opleveren

26. Insect Lore Deluxe Vlindertuin Cadeau

Insect Lore Deluxe Butterfly Garden Gift
Waarom we ervan houden: Kinderen kunnen hun eigen vlinders opvoeden en hun wetenschappelijke kennis van levenscycli verbeteren.

De Insect Lore Deluxe Vlindertuin is een uniek cadeau die op zal vallen tussen de andere cadeaus die het 4 jarige kind zal ontvangen. Deze set is de mogelijkheid om in de echte wereld wat wetenschappelijke kennis op te doen! Kinderen kunnen de bijgevoegde voucher in deze set gebruiken om 3-5 baby rupsen te ontvangen per post. Wanneer de rupsen zijn aangekomen kunnen kinderen hun observering gebruiken om te zien hoe de beestjes groeien en veranderen over de dagen.

Uiteindelijk zullen de rupsen verpoppen en veranderen in prachtige vlinders. De vlinders kunnen in het verblijf van gaas worden gehouden voor een aantal dagen voordat je ze in het wild vrij kunt laten. Kinderen kunnen zo leren over de levenscyclus van vlinders tijdens het proces van 3 tot 5 weken.

Voordelen
 • Praktische wetenschap
 • Vergroot kennis van levenscycli
 • Stimuleert respect voor de natuur
 • Herbruikbare container van gaas
Nadelen
 • Seizoensgericht; rupsen kunnen enkel worden gevonden in de periode Maart-September

27. My Fairy Garden ā€“ FeeĆ«ntuin

My Fairy Garden
Waarom we ervan houden: Een mogelijkheid om zaadjes te planten en een levende feeƫntuin te creeƫren, wat goed is voor de fantasie en creativiteit.

Mijn Feeƫntuin is een erg leuk cadeau voor een meisje van 4 jaar oud. Deze set geeft je een aantal mini-gebouwen en mogelijkheden om een mooie tuin te groeien voor feeƫn om in te wonen. Ook een pakje graszaad is aanwezig, waar het kind voor moet zorgen en zelf kan planten. Kinderen kunnen hun gras zien groeien en de feeƫntuin komt zo langzaam tot leven!

Deze set geeft veel stof voor fantasierijk spelen en helpt de creativiteit. Er is een activiteitsgids voor 12 dagen aanwezig, waardoor kinderen kunnen leren over wat ze moeten doen om hun tuin te verzorgen. Hierdoor krijgen ze wetenschappelijke kennis over wat de planten nodig hebben om te groeien en overleven. De set geeft je ook toegang tot enkele online spelletjes, puzzels en activiteiten.

Voordelen
 • Geschikt voor fantasierijk spelen in een kleine wereld
 • Geleverd met activiteitengids van 12 paginaā€™s
 • Ontwikkelt begrip van levenscycli en groei
 • Stimuleert creativiteit
 • Online spelletjes, puzzels en activiteiten
Nadelen
 • Kleine onderdelen; supervisie van ouders aangeraden

Slotwoorden

Meisjes van 4 jaar oud bevinden zich in een bijzondere fase van hun ontwikkeling. Een tijd waarin ze meer onafhankelijk worden en nieuwschierig zijn naar de wereld om zich heen, welke ontdekt kan worden met een breed palet aan speelgoed, spelletjes en creatieve hulpmiddelen. Ze zijn ook enthousiast om alles in het leven aan te pakken, wat goed is voor een brede interesse. Op een aantal vlakken maakt dit het kopen van speelgoed makkelijker, terwijl het ook overweldigend kan zijn omdat er zoveel keuze op de markt is!

Deze lijst van 27 ideeƫn geeft je een goede indruk van speelgoed van hoge kwaliteit dat geschikt is al seen leuk cadeau voor 4 jaar oude meisjes. Hopelijk zal het je helpen om iets leuks in overweging te nemen en uiteindelijk een mooi cadeau te kopen voor het 4 jaar oude meisje welke je iets wil geven!

Meer inspiratie nodig?

Gabi van Kessel
Over Gabi van Kessel

Ik ben een yogalerares die graag cadeaus geeft en anderen wil helpen om het perfecte cadeau te vinden voor vrienden, familieleden, collega\'s... iedereen! Ik weet dat het soms moeilijk kan zijn om het juiste cadeau te vinden en daarom wil ik daar graag bij helpen. Cadeaus geven gaat niet alleen over geld uitgeven, het gaat erover dat je laat zien dat je om iemand geeft!