20 leuke en creatieve cadeaus voor 9-jarige meisjes

Laatst bijgewerkt op 2 mei, 2024

Geplaatst op

GiftExperts wordt gesteund door lezers. Als u een aankoop doet via een link op onze site, kunnen wij een commissie verdienen.

Als meisjes negen jaar worden, staan ze op het punt van adolescentie en krijgen ze de bijnaam ’tween’. Deze term beschrijft treffend hun unieke levensfase, waarin ze niet langer kinderen zijn maar ook nog geen volwaardige tieners. In plaats daarvan bevinden ze zich in een overgangsfase tussen die twee.

Hoewel 9-jarige meisjes nog steeds de verzorging, veiligheid en begeleiding nodig hebben die hun familie hen tijdens hun kindertijd gaf, ontwikkelen ze tegelijkertijd een groter gevoel van autonomie en bekwaamheid. Deze groeiende onafhankelijkheid stelt hen in staat om zich bezig te houden met een breed scala aan bezigheden zonder te hoeven vertrouwen op de hulp van volwassenen. Bij het uitzoeken van een cadeau voor een 9-jarige opent deze nieuwe zelfredzaamheid een breder spectrum aan mogelijkheden, omdat ze nu meer ingewikkelde uitdagingen kunnen aangaan. Deze verzameling cadeau-ideeƫn is bedoeld om je te helpen het perfecte cadeau voor een 9-jarig meisje te vinden, met een grote verscheidenheid aan opties die passen bij haar interesses en vaardigheden.

1. Mega Knutselset

Waarom we ervan houden: Een enorme knutselset met meer dan 1000 onderdelen die de verbeelding van jonge meisjes prikkelt en hun creatieve geest stimuleert.

De kunst- en knutseltijd zal een heel ander niveau bereiken met deze enorme set kunstbenodigdheden. Voor negenjarige meisjes die knutselen serieus nemen, zal dit cadeau de verbeelding enorm inspireren. Dylan en Rylie, de makers van deze set, hebben niets weggelaten bij het ontwerpen van deze bundel kunstbenodigdheden. Met meer dan 1000 onderdelen zijn er genoeg activiteiten om urenlang plezier te hebben en kan iedereen zich creatief uitleven.

De set bevat alles van pijpenragers en pompons tot vilt en gekleurde veren. Het bevat ook een set gekleurde stiften en lijm om alle stukjes samen te brengen tot iets echt origineels. Dit is een geweldig cadeau voor jonge meisjes die graag kunst maken met gemengde technieken of die graag al hun favoriete herinneringen verzamelen en versieren in een plakboek. De stevige kartonnen doos waarin het wordt geleverd dient ook als een opbergdoos met meerdere vakjes voor een betere organisatie.

Voordelen
 • Stimuleert de creativiteit
 • Bevordert ontspanning
 • Kan voor vele projecten worden gebruikt
 • Houdt kinderen actief en gezond
 • Inclusief een opbergdoos

Nadelen
 • Hou het buiten bereik van kleine kinderen

 

2. GraviTrax Knikkerbaan Start Set

GraviTrax Start Set Marble Run

Waarom we ervan houden: Een moderne versie van de klassieke knikkerbaan, experimenteer met de zwaartekracht, magnetisme en kinetische energie.

Klassieke knikkerbanen zijn erg leuk voor de creativiteit en bouwvaardigheden van kinderen. De GraviTrax Knikkerbaan Start Set is een moderne versie van een klassieke knikkerbaan, met elementen die kinderen laten experimenteren met zwaartekracht, magentisme en kinetische energie om de bal te laten bewegen. Dit speelgoed is goed voor het begrip van STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics) en vaardigheden die steeds belangrijker worden.

Kinderen van 9 jaar zullen er van nature van houden om te experimenteren met verschillende concepten en kunnen kritischer denken dan jongere kinderen, dus de GraviTrax Knikkerbaan Start Set is een ideaal cadeau voor deze leeftijdsgroep. Er zijn ook uitbreidingspakketten beschikbaar die meer elementen toevoegen aan de knikkerbaan, dus die kunnen samen met een uitbreidingspakket worden gekocht.

Voordelen
 • Groeit de wetenschappelijke kennis
 • Ontwikkelt creativiteit en bouwvaardigheden
 • Goed voor kritisch denkvermogen
 • Uitbreidingingen beschikbaar

Nadelen
 • Kleine onderdelen moeten worden bewaard

 

3. Lego Boost Creatief Robotica Pakket

Lego Boost Creative Toolbox Robotics Kit

Waarom we ervan houden: Lego speelgoed met technische snufjes om wetenschappelijke kennis van kinderen te vergroten.

Lego is een leuk speelgoed voor belangrijke wetenschappelijke vaardigheden, maar het Lego Boost Creatief Toolbox Robotica Pakket gaat een paar stappen verder. Niet alleen moeten kinderen instructies volgen en bouwen, maar de verbeterde technologie moeten kinderen coderen op een tablet om de robot te besturen die ze hebben gebouwd.

De robot zelf kan bewegen, kleuren en afstand waarnemen en is ook geschikt om te gebruiken met andere Lego bouwsets om creatief bouwen te stimuleren. Het Lego Boost Creatief Robotica Pakket is een leuk cadeau voor een meisje van 9 jaar oud die interesse heeft in wetenschap.

Voordelen
 • Wetenschappelijk speelgoed
 • Stimuleert creativiteit
 • Bluetooth verbinding
 • Goed voor begrip en gebruik van technologie

Nadelen
 • Vrij duur

 

4. Adidas Adilette Shower Slides

Waarom we ervan houden: Lichtgewicht, sneldrogende slippers met kussenzachte demping voor actieve meisjes van 9 jaar.

Welk actief 9-jarig meisje zou niet houden van een paar leuke, kleurrijke glijbanen om aan te trekken na sporttraining of andere activiteiten? De Adidas Adilette Shower Slides zijn lichtgewicht en gemaakt van sneldrogend synthetisch materiaal, dus ze zijn perfect om aan te trekken van het zwembad naar de kleedkamer of na het douchen.

Deze Adidas-slippers zijn er in een enorme verscheidenheid aan heldere, gedurfde kleuren en patronen, met iets dat zeker in de smaak zal vallen bij de persoonlijke stijl van elke 9-jarige. De sportieve stijl en het comfort voor de hele dag maken dit een ideaal cadeau voor actieve jonge meisjes die voortdurend in beweging zijn!

Voordelen
 • Lichtgewicht en sneldrogend
 • Kussenzachte demping
 • Duurzame EVA buitenzool
 • Leuke kleuren/patronen
 • Sportieve stijl

Nadelen
 • Valt klein uit, misschien maat groter nodig

 

5. Hudora Big Wheel RX Pro

Hudora Big Wheel RX Pro

Waarom we ervan houden: Steppen is erg populair bij meisjes van 9 jaar oud en dit model van hoge kwaliteit zal hun fysieke vaardigheden en fitheid verbeteren.

Een step lijkt steeds meer aan populairteit te winnen bij de jeugd. Meisjes van 9 jaar oud zullen vaak erg blij worden van een cadeau als deze. Ze zijn populair als speelobjecten, maar ook een transportmiddel. De Hudora Big Wheel RX Pro is een robuust model van hoge kwaliteit die gebouwd is met veiligheid als uitgangspunt. De wielen zijn stabieler en een makkelijk om te gebruiken rem aan het achterwiel maakt stoppen simpel.

Steppen zijn ook een leuke manier om buiten spelen en gezond bewegen te stimuleren. Leren balanceren is goed voor de kracht en stabiliteit terwijl sturen hand-oog coƶrdinatie stimuleert. De Hudora Big Wheel RX Pro is ook erg makkelijk op te vouwen, bewaren en mee te nemen waardoor het een ideaal cadeau is zelfs als er niet al te veel opslagruimte beschikbaar is.

Voordelen
 • Aanpasbare hoogte van stuur, groeit mee met kind
 • Gebruiker kan maximaal 100 kg wegen, lasting uit te groeien
 • Makkelijk opvouwen voor opslag en dragen
 • Goed voor fysieke vaardigheden
 • Goed voor de fitheid

Nadelen
 • Beschermende middelen nodig, bijvoorbeeld een helm

 

6. National Geographic Einstein Box Magic Science Kit

Waarom we ervan houden: Vermaak en leer met 20 unieke wetenschappelijke ‘magische’ experimenten die 9-jarige meisjes versteld zullen doen staan.

Welke jonge wetenschapper zou niet graag een goochelshow opvoeren waarin metaal buigt, munten zweven en reageerbuizen verdwijnen? Met de National Geographic Einstein Box kunnen kinderen 20 ontzagwekkende wetenschappelijke ‘goocheltrucs’ uitvoeren. De geĆÆllustreerde gids legt de wetenschap achter elke truc uit, zodat meisjes fascinerende feiten leren terwijl ze genieten van de experimenten.

Met materialen van hoge kwaliteit en een uitzonderlijke educatieve waarde voor National Geographic, prikkelt deze set de wetenschappelijke nieuwsgierigheid op een boeiende manier. Ontluikende wetenschappers zullen staan te popelen om hun nieuwe trucs aan familie en vrienden te onthullen!

Voordelen
 • 20 unieke wetenschappelijke ‘magische’ experimenten
 • Leert echte wetenschappelijke technieken
 • Bonusexperimenten met huishoudelijke voorwerpen
 • National Geographic-set van hoge kwaliteit

Nadelen
 • Voor een paar experimenten kan hulp van een volwassene nodig zijn

 

7. Set voor Gevlochten Vriendschapsarmbandjes

Waarom we ervan houden: Een cadeau dat de traditie van het maken van armbandjes voor vriendinnetjes voortzet en een leuke en creatieve vaardigheid aanleert.

Met deze uitgebreide set voor het maken van armbandjes zullen negenjarige meisjes enthousiast zijn om vriendschapsarmbandjes te maken voor al hun vriendinnetjes op school. Het ruilen en dragen van vriendschapsarmbandjes van verschillende gekleurde draden is al jarenlang een populaire traditie, maar dit pakket maakt het nog makkelijker met het bijgeleverde weefbord.

De plank, die gemaakt is van BPA-vrij plastic, is ontworpen om de uiteinden van de voorgeknipte draden vast te houden zodat kleine handjes hun unieke ontwerpen kunnen draaien en weven. Ze kunnen hun eigen patronen maken of de overvloed aan vooraf ontworpen patronen volgen die online beschikbaar zijn. De set bevat groen, geel, oranje, rood, roze, paars, blauw, bruin, zwart en wit garen. Als je het garen niet gebruikt, kun je het opbergen in de uittrekbare lade die in het weefbord schuift. Dit is een creatief cadeau dat aanzet tot delen en jonge meisjes leert hoe belangrijk het is om een positieve sociale kring te hebben.

Voordelen
 • Leert het kind een leuke vaardigheid
 • Stimuleert het delen met vrienden
 • Kan gebruikt worden voor het maken van meerdere armbandjes
 • Alles is inbegrepen met extra organisatielades

Nadelen
 • Optionele kralen zijn apart verkrijgbaar

 

8. Hudora Schommelnest

Hudora Nest Swing

Waarom we ervan houden: Een schommel die de hele jeugd mee kan, meer tijd buiten besteden en kracht trainen.

Een schommel is een stevige favoriet door de hele jeugd heen. De Hudora Nestschommel zal zelfs voor een meisje van 9 jaar oud jarenlang mee kunnen vanwege het robuuste ontwerp en het hoge gewichtslimiet. Schommelen is goed voor de gezondheid van kinderen. De zintuigelijke input helpt kinderen om rustiger te worden en zelfregulering makkelijker te maken.

De Hudora Nestschommel is een schommel van kunststof die aan de meeste schommelframes kan worden gehangen, wat actief buiten spelen zal stimuleren. De schommel is een goede workout voor kinderen, dus de Hudora Nestschommel zal een leuk cadeai zijn voor meisjes van 9 jaar oud die een tuin hebben om in te spelen.

Voordelen
 • Gemaakt van hoge kwaliteit materialen
 • Max gebruiksgewicht 100 kg
 • Geschkt voor 3 jaar tot volwassen leeftijd
 • Stimuleert actief buiten spelen
 • Goed voor het trainen van kracht

Nadelen
 • Schommelframe benodigd

 

9. Team Magnus Glijbaan XL

Team Magnus Slip and Slide XL

Waarom we ervan houden: Perfect voor buitenplezier in de zomer en gemaakt voor racen. Deze glijbaan is erg leuk voor elk kind van 9 jaar oud.

In de zomer zullen kinderen van 9 jaar oud het leuk vinden om buiten te spelen in een badje. Dit cadeau zal het waterplezier echter naar een nieuw niveau tillen. De Team Magnus Glijbaan XL is extreem robuust, gemaakt van stevig en dik PVC en is extra lang. Hij kan worden aangesloten aan een tuinslang zodat het water er constant overheen kan stromen waardoor het geheel extra slipperig zal zijn voor leuke glijraces!

Dubbelen banen maken het racen leuk en veilig, de opblaasbare bumper op het einde zorgt voor een zachte landing! Dit speelgoed stimuleert fysiek spelen en zal kinderen actief laten buiten spelen. Het plezier en de competitive zullen erg leuk zijn voor het meisje van 9 jaar waar je iets voor wil kopen.

Voordelen
 • Robuust, gemaakt van stevig en dik PVC
 • Lange glijbaan
 • Twee banen om te racen
 • Makkelijk aansluiten op standaard tuinslang
 • Crash landing mogelijk door kussen

Nadelen
 • Crash bumper moet worden opgeblazen
 • Alleen geschikt voor zomerdagen

 

10. Fitness- en Activiteitentracker

Waarom we ervan houden: Een fitnesstracker die speciaal voor kinderen is ontworpen om lichaamsbeweging aan te moedigen en hen iets te leren over het belang van een gezond leven.

Geef een cadeau waar een actieve negenjarige blij van wordt met deze fitnesstracker van Garmin. Garmin, een toonaangevende naam op het gebied van draagbare technologie, heeft deze tracker speciaal ontworpen voor opgroeiende kinderen. Zelfs het bandje dat gemakkelijk om kan worden gedaan is speciaal ontworpen voor jonge handen, zodat ze niet om hulp hoeven te vragen wanneer ze deze tracker willen omdoen.

De Vivofit jr houdt de fitnessactiviteit bij door stappen, slaappatronen of zelfs baantjes trekken in een zwembad bij te houden. Het maakt verbinding met een kindvriendelijke app waarmee ook ouders verbinding kunnen maken. De tracker heeft ook een herinneringsfunctie voor dingen zoals sporttraining, school of gewoon een herinnering om af en toe op te staan en te bewegen. De batterij werkt een heel jaar zonder dat deze opgeladen hoeft te worden, dus je hoeft je geen zorgen meer te maken dat je hem constant in het stopcontact moet steken of dure batterijen moet vervangen. Naast het feit dat het een cool cadeau is om fitness en gezondheidsbewustzijn aan te moedigen, maakt het fleurige bandje het ook een modieus polssieraad.

Voordelen
 • Gemakkelijk om het horlogebandje om te doen
 • Stimuleert lichaamsbeweging
 • Kindvriendelijke app
 • Kan verbinding maken met het apparaat van ouders

Nadelen
 • Er zijn bandjes die soms stukgaan

 

11. Intex Opblaasbare Flamingo

Intex Inflatable Flamingo

Waarom we ervan houden: Modieus Flamingo zwembad speelgoed voor meer zekerheid in het water en om kracht op te bouwen.

Zwemmen is een leuke oefening voor jonge kinderen en rond 9 jaar zullen veel kinderen zich al een stuk zekerder voelen in het zwembad. Onder supervisie van een volwassene zal deze leuke opblaasbare flamingo ideaal zijn voor waterplezier en het trainen van fysieke kracht en fitheid. De twee handvaten helpen het geheel stabiel te houden in het water, waardoor het niet makkelijk zal omslaan en de zekerheid van kinderen zal vergroten.

Zwemmen is ook goed voor de groffe motoriek, want ze bewegen hun lichaam door het water. De Intex Opblaasbare Flamingo stimuleert ook vaardigheden als balanceren, jezelf omhoog trekken en peddelen.

Voordelen
 • Makkelijk om op te blazen
 • 2 handvatten voor extra stabiliteit in het water
 • Extra zekerheid voor het kind
 • Kans op fysieke kracht te trainen
 • Fun, flamingo design

Nadelen
 • Vooral nuttig in het zwembad
 • Toezicht van volwassene nodig

 

12. Melissa & Doug Deluxe Goochelset

Melissa & Doug Deluxe Magic Set

Waarom we ervan houden: Wie wil niet leren voor goochelaar? Deze set wordt geleverd met alles wat je nodig zal hebben voor de basiskennis.

Het perfecte cadeau voor een 9-jarige die het leuk zal vinden om op te treden voor anderen. De Melissa & Doug Deluxe Goochelset stimuleert creativiteit en zekerheid op het ā€˜podiumā€™. Een leuke set voor beginners inclusief instructieboek en alle materialen die je nodig zal hebben om 10 trucjes uit te voeren. Trucjes uitvoeren zal kinderen ertoe aanzetten om hun actief vooraf uit te denken en voorzichtig te bewegen, maar ook hun stem en presentative vorm te geven; dit alles is goed voor fysieke en cognitieve vaardigheden die kunnen worden toegepast in latere fases van het leven.

De meeste kinderen van 9 zullen het leuk vinden om de trucjes te presenteren aan hun familie, wat zekerheid zal vergroten en ze een nieuwe interesse en hobby zal geven!

Voordelen
 • Inclusief 10 trucjes
 • Simpele stap-voor-stap instructies
 • Opslagdoos meegeleverd
 • Stimuleert optreden en creativiteit

Nadelen
 • Veel kleine onderdelen die makkelijk kwijt raken

 

13. Amicool Draadloze Karaoke Microfoon

Amicool Wireless Microphone Karaoke

Waarom we ervan houden: Stimuleer zingen en optreden met deze veelzijdige Karaoke Microfoon.

Sommige kinderen zijn geboren om op te treden, dus als het meisje van 9 waar je voor koopt dit ook is zal ze gek zijn op deze Amicool Draadloze Karaoke Microfoon. Het Bluetooth draadloze ontwerp zal zorgen voor een vrije zangervaring zonder te moeten knoeien met draden. De Amicool Draadloze Karaoke Microfoon kan worden gebruikt met een brede variatie aan geschikte apparaten; geen specifieke Karaoke machine is benodigd.

Anders dan andere handmicrofoons zal de Draadloze Karaoke Microfoon geen batterijen nodig hebben, omdat hij is voorzien van een ingebouwde herlaadbare lithium batterij, waardoor hij erg lang mee kan! Dit is het perfecte cadeau om creativiteit en optredens te stimuleren.

Voordelen
 • Bluetooth draadloos ontwerp, geschikt voor verschillende apparaten
 • Ingebouwde lithium batterij
 • Ruisonderdrukkende technologie
 • Stimuleert creativiteit en optreden

Nadelen
 • Geschikte apparaten benodigd

 

14. Lego Minecraft Mijn

Lego Minecraft Mine

Waarom we ervan houden: Gebaseerd op het populaire Minecraft computerspel. Een Lego set is goed voor bouwvaardigheden, fijne motoriek en fantasie.

Deze set is gebaseerd op het populaire Minecraft computerspel die de interesse van elke 9-jarige zal wekken en ze motivatie zal geven om door te zetten. De Lego Minecraft Mijn is een leuke complexe Lego set voor kinderen. De complexiteit geeft kinderen concentratie en doorzettingsvermogen, maar zal ook de bouwvaardigheden bevorderen, net als de fijne motoriek wat goed is voor de kleine vingerspiertjes.

Net als alle andere Lego sets is de Lego Minecraft Mijn geschikt om te gebruiken met andere typen Lego waardoor spel kan worden uitgebreid en de creativiteit van kinderen de vrij loop kan worden gelaten.

Voordelen
 • Gebaseerd op populair computerspel
 • Goed voor de bouwvaardigheden
 • Ontwikkelt fijne motoriek
 • Stimuleert fantasierijk spelen
 • Geschikt voor gebruik met andere Lego sets

Nadelen
 • Opslagruimte benodigd

 

15. Cluedo BordspelCluedo Board Game

Waarom we ervan houden: Klassiek bordspel vol mysterie die goed is voor probleemoplossend vermogen en kritisch denken.

Cluedo is een klassiek familie bordspel die vaak wordt gebruikt bij bordspel avonden en familiefeesten. Rond 9 jaar oud zal een meisje er klaar voor zijn om ook mee te doen. Het spel is gebaseerd rondom een moordmysterie en is niet per definitie geschikt voor kinderen die jonger zijn dan 9 jaar, maar een meid van deze leeftijd is volwassen genoeg om kritisch te kunnen denken wat essentieel is voor dit spel.

Cluedo is een leuk familiespel voor 2-6 spelers, wat goed is voor de sociale vaardigheden omdat kinderen naar anderen leren luisteren, eerlijk zullen winnen en verliezen, maar ook de regels zullen volgen. Wanneer je op zoek bent naar een bordspel waar ook oudere kinderen plezier aan zullen beleven dan zal dit bordspel het ideale cadeau zijn.

Voordelen
 • Leuk bordspel voor de hele familie (2-6 spelers)
 • Goed voor probleemoplossend vermogen
 • Benodigd kritisch denken
 • Traint sociale vaardigheden

Nadelen
 • Extra spelers benodigd

 

16. Galt Toys Eerste Naaiset

Galt Toys First Sewing Kit

Waarom we ervan houden: Introduceer een nieuwe vaardigheid met 5 simpele naaiprojecten en vervul alle instructies.

Naaien is een vaardigheid die niet erg populair meer is, dus waarom zou je het niet leren aan een meisje van 9 jaar oud? Naaien is niet alleen nuttig voor reparaties maar kan ook een creatieve uitlaatklep zijn en een ontspannendede hobby worden. De Galt Toys Eerste Naaiset is het ideale pakket voor beginners omdat het 5 makkelijke projecten bevat met alle materialen die nodig zijn, maar er is ook een instructieboekje aanwezig.

Leren naaien kan goed zijn voor de concentratie, het doorzettingsvermogen en het verbeteren van de fijne motoriek, welke allemaal belangrijk zijn voor het schrijven.

Voordelen
 • Introductie tot naaiwerkjes
 • Goed voor de fijne motoriek
 • Inclusief instructiegids
 • 5 projecten meegeleverd
 • Goed voor de concentratie

Nadelen
 • Toezicht van volwassene benodigd

 

17. Intex Opblaasbaar Zwembad

Intex Easy Set Pool

Waarom we ervan houden: Meer zekerheid in het water en afkoelen op een warme dag met een super stevig en onbreekbaar zwembad.

Een zwembad die kan worden opgezet en gebruikt in de tuin is een leuk cadeau voor een 9-jarige die genoeg buitenruimte heeft en ook plezier heeft in het water. Ook is het een goede manier om af te koelen op een warme dag. Het Intex Opblaasbaar Zwembad is groot genoeg om waterzekerheid te ontwikkelen. Ook is het makkelijk om op te zetten en op te Bergen.

Het bad is gemaakt met enorm stevige wanden die robuust en sterk zijn. Hoewel het wel toezicht behoeft van een volwassene, zal het klaarzetten urenlang buitenplezier opleveren, maar ook fysieke kracht en vaardigheden oefenen.

Voordelen
 • Enorm stevige zijwanden
 • Goed voor de zekerheid in het water
 • Stimuleert fysiek buiten spelen
 • Makkelijk om neer te zetten en op te bergen

Nadelen
 • Toezicht van volwassene is nodig
 • Volwassene moet het klaar zetten

 

18. Unicorn Schoudertasje van Silicone

Waarom we ervan houden: Een uniek mode-accessoire dat ook dienst doet als sensorisch speelgoed voor jonge meisjes die van fidget toys houden.

Met dit funky unicorn-tasje valt elk negenjarig meisje op als een jong mode-icoon op school. Het is niet zomaar een tasje, dit leuke unicorn-tasje is ook ontworpen als zintuiglijk speelgoed, geweldig voor jonge meisjes die houden van fidget toys. De tas is gemaakt van zacht silicone en heeft rijen bubbels aan de voorkant die ingedrukt kunnen worden en een poppend geluid maken. Het is bewezen dat fidget-accessoires zoals deze stress en angst verminderen.

Dankzij de verstelbare riem kan deze tas over de schouder of over de borst gedragen worden zoals een koerierstas. De levendige regenboogkleuren maken dit een perfect cadeau voor negenjarigen die een uniek gevoel voor mode hebben en zich graag onderscheiden van de massa. Het vak met ritssluiting is ideaal voor kleine dagelijkse spullen zoals pennen, een notitieblok of snacks voor onderweg.

Voordelen
 • Zintuiglijk speelgoed voor stressvermindering
 • Vak met rits om dingen veilig te bewaren
 • Verstelbare riem
 • Stimuleert een eigen modestijl

Nadelen
 • Ruikt in het begin naar siliconen

 

19. Cool Maker Ketting en Armband Maker

Cool Maker Necklace and Bracelet Maker

Waarom we ervan houden: Laat ze hun eigen armbanden en kettingen maken, stimuleer creativiteit en ontwerpen!

Kinderen van 9 houden ervan om creatief te zijn en dingen voor zichzelf te maken. Ze houden ook van glimmende, mooie sieraden! De Cool Maker Ketting en Armband Maker heeft het allemaal en geeft kinderen de optie kettingen en armbanden te maken. Ze kunnen hun creativiteit de vrije loop laten door hun eigen ideeƫn en ontwerpen te maken of een ontwerp te kiezen uit de 2 boekjes die worden meegeleverd.

Instructies leren lezen en ze opvolgen is een belangrijke vaardigheid in het leven die kan worden gestimuleerd met dit pakket. De Cool Maker Ketting en Armband Maker stimuleert ook het gebruik van technologie omdat het een machine is die kinderen hun eigen sieraden helpt te maken.

Voordelen
 • Stimuleert creativiteit
 • Geleverd met twee ontwerpboekjes
 • Stimuleert gebruik van technologie
 • Helpt bij lezen en instructies volgen

Nadelen
 • Kan toezicht van een volwassene nodig hebben

 

20. Kā€™Nex Thrill Rides 3-in-1 Klassiek Attractiepark

K'Nex Thrill Rides 3-in-1 Classic Amusement Park

Waarom we ervan houden: Bouw bewegende modellen met deze Kā€™Nex kit die STEM vaardigheden en creativiteit stimuleert.

STEM speegoed, dit is speelgoed die wetenschap, technologie en rekenvaardigheden zal stimuleren, worden steeds populairder omdat ook de industrie hierin groeit. Het Kā€™Nex Thrill Rides 3-in-1 Klassiek Attractiepark is een wetenschappelijk verantwoord speelgoed met drie attracties die kunnen worden gemaakt, maar de onderdelen kunnen ook andere structuren maken.

Het Kā€™Nex Thrill Rides 3-in-1 Klassiek Attractiepark pakket is ook ideaal voor het stimuleren van fijne motoriek, bouwvaardigheden en creativiteit. Ook kan het gebruikt worden met andere Kā€™Nex sets. Als de 9-jarige waar je iets voor wil kopen fan is van technologie, bouwen, of zelfs Kā€™Nex in het bijzonder dan is dit cadeau leuk om deze interesses en vaardigheden te stimuleren.

Voordelen
 • STEM speelgoed
 • Geschikt om te gebruiken met andere Kā€™Nex kits
 • Goed voor de bouwvaardigheden
 • Stimuleert creativiteit
 • Traint de fijne motoriek

Nadelen
 • Kleine onderdelen moeten worden opgeslagen

Slotwoorden

Met veel verschillende keuzemogelijkheden kan het kiezen van een cadeau voor een meisje van 9 erg leuk zijn. De kinderen zijn zelfstandiger, hebben interesse in veel activiteiten en zullen het speelgoed in deze lijst erg leuk vinden. Hopelijk heb je een keuze kunnen maken dat goed past bij de persoonlijkheid van de snel opgroeiende meid waar je een cadeau voor zoekt.

Rond de leeftijd van 9 jaar oud beginnen kinderen interesse te krijgen in nieuwe ervaringen en vaardigheden, dus er zullen ideeƫn bij zitten in de lijst waar ze wellicht nog niet over na hebben gedacht of naar gevraagd hebbeb, maar waarschijnlijk wel erg leuk zullen vinden. Kinderen vinden het altijd leuk om iets voor de eerste keer te proberen.

Meer inspiratie nodig?

Gabi van Kessel
Over Gabi van Kessel

Ik ben een yogalerares die graag cadeaus geeft en anderen wil helpen om het perfecte cadeau te vinden voor vrienden, familieleden, collega's... iedereen! Ik weet dat het soms moeilijk kan zijn om het juiste cadeau te vinden en daarom wil ik daar graag bij helpen. Cadeaus geven gaat niet alleen over geld uitgeven, het gaat erover dat je laat zien dat je om iemand geeft!