30 användbara presenter till löpare som vill öka farten

Uppdaterad 8 januari, 2023

Publicerad

30 användbara presenter till löpare som vill öka farten

Löpare har stor passion för sin sport, och precis som andra sporter finns det massor av tillbehör och utrustning som man kan använda för att springa säkrare, roligare och helt enkelt snyggare. Vare sig man köper den där speciella presenten eller skapar en egen presentkorg för löpare, finns det något för varje löpare, som kommer att se till att du springer rundor i deras sinnen.

Om du är ute efter den perfekta presenten till din löparpartner kommer här en lista med 30 idéer som varje löpare skulle gilla att få.

1. Adanac 3000 Digitalt Stoppur

Adanac 3000 Digital Stopwatch

Vare sig du tränar på egen hand eller med en löpargrupp, kan det här digitala stoppuret hjälpa dig att slå dina personbästan. Den är designad med en stor, lättläst display och visar exakt tid ner till en hundradels sekund, så den kommer att hjälpa dig att konstant pressa dina gränser. Den är tillgänglig i sju olika färger och du kommer garanterat att hitta en som passar löparens personliga stil och visar vilken atlet han eller hon är.

2. SABRE Multifunktionellt Personlarm

SABRE Multi Purpose Personal Alarm

Att springa tillsammans med en kompis är alltid det säkraste sättet, men det är inte alltid ett alternativ. Se till att du känner dig trygg när du springer ensam med det här personlarmet. Detta lättviktiga larm kan antingen bäras på handleden eller ens bicep, så att det alltid är lättillgänglig när man behöver det. En siren på 130 db kan höras i runt fyra kvarter, så den kommer garanterat att dra till sig uppmärksamhet om man skadas eller befinner sig i fara.

3. Night Runner 270 Skolampor

Night Runner 270 Shoe Lights

Att springa på natten är en riktig storfavorit. Det är tyst, avslappnande och fridfullt, även om det inte är alltid är säkert, eftersom vi måste ta hänsyn till både hinder och trafik. Se till att du ses med dessa lättviktiga skolampor. De är lätta att knäppa fast ovanpå skorna och ger ljus i 270 grader, så att man ser var man springer. De är dessutom helt vattentåliga, så att man kan springa även när det regnar.

4. Aduro Viktväst för Sport

Aduro Sport Weighted Vest

Att lägga till vikt till sin löprunda hjälper inte bara till att bränna fler kalorier, utan förbättrar även ens hållning och löptider. Den här viktvästan med låg profil kommer i sex olika viktutföranden, från 3 till 15 kilogram. Den är designad för att sitta ordentligt och distribuera vikten på ett jämnt sätt, så att man kan säkerställa att man förblir bekväm samtidigt som man förbättrar träningen.

5. Thinksport SPF 50+ Mineralsolkräm

Thinksport SPF 50+ Mineral Sunscreen

Se till att skydda huden på långa löprundor i solen med den här vattentåliga solkrämen med solskyddsfaktor 50+, speciellt framtagen för sportare. Den är fri från skadliga kemikalier, och krämen är inte flottig samtidigt som den absorberas snabbt av huden, för skydd under lång tid medan man njuter av löprundan i solen.

6. Squirrel’s Nut Butter Anti-Skavsårssalva

Squirrel's Nut Butter Anti Chafe Salve

Alla löpare som springer längre sträckor vet vad skavsår är. Vare sig det är låren som gnuggas mot varandra eller armarna som pumpar mot sidorna, leder det alltid till skavsår. Eller åtminstone brukade det göra det. Den här anti-skavsårssalvan i stiftform går att applicera som en deodorant. Den är gjord av helt naturliga ingredienser och blir inte kletig – bara lent och skönt under hela löpturen.

7. ECO-FUSED Deodoriserande Bollar för Träningsskor

ECO-FUSED Deodorizing Balls for Sneakers

Inget skriker ”löpare” mer än ett par svettiga joggingskor, och det är inget fel med det. Bär dem med stolthet! Men när de inte är på fötterna kan man använda de här miljövänliga, deodoriserande bollarna för att neutralisera lukter. De säljs i set om åtta, så det räcker för skorna, gymskåpet och träningsväskan. Dina vänner och din familj kommer att tacka dig.

8. Renpho Kraftfull, Portabel Massagepistol

Renpho Powerful Portable Massage Gun

Allt som hjälper en att återhämta sig snabbare och börja springa igen är varmt välkommet bland löpare. Den här otroligt kraftfulla, djupgående massagepistolen har fem olika inställningar och tränger verkligen in långt ner i musklerna. Massagepistolen drivs av laddningsbara batterier och har en C-laddningsport, så den är perfekt att ha med på affärsresor och semestern (ja, vi älskar att springa även på semestern). Denna produkt är effektiv för alla typer av aktiviteter som skidåkning, cykling, vandring med mera.

9. Muskelmasserande Handrullare

Muscle Massage Hand Roller

Den här muskelmasseraren av premiumkvalitet utlöser punkter för att hjälpa ens muskler att återhämta sig snabbare med hjälp av tryck som man själv har kontroll över. Tack vare dess unika, justerbara ring kan den användas för ben, lår, höfter och rygg. Till skillnad från andra mer otympliga massageredskap är den här rullaren tillräckligt kompakt för att följa med på resor, och den är lätt att förvara. Använd den för återhämtning eller bara självvård eftersom det känns så jäkla skönt.

10. Hands-Free Hundkoppel

Hands-Free Dog Leash

Alla hundägare kan nu springa utan att behöva hålla i kopplet till sin ludna följeslagare. Det här stötabsorberande, elastiska kopplet kan justeras för att bli upp till 175 centimeter långt och är designat för att absorbera plötsliga ryck när ens ludna vän byter riktning (till exempel när en ekorre dyker upp!). Det är bara att fästa det justerbara nylonbältet runt midjan, och det har dessutom plats för gott om bajspåsar och annat man behöver på löpturen. De har verkligen tänkt på allt. Njut av löpturen utan att behöva hålla i kopplet – bara du, din fyrbenta vän och den öppna vägen. Låt dig inspireras och hitta den perfekta presenten till din hundälskande vän eller familjemedlem med vår guide.

11. Adidas Unisex Stadium II Team Skoväska

Adidas Unisex Stadium II Team Shoe Bag

Förvara dina skor i gymväskan eller resväskan i funktionell stil. Den här fodrade, ventilerade skoväskan håller ytterskorna borta från rena kläder. Den har tillräckligt med utrymme för skorna och lite andra småsaker man använder vid löpning, och det är en perfekt present till personer som reser och vill ha med sig extra skor.

12. Under Armour Minipannband för Idrottare

Under Armour Mini Athletic Headbands

Dessa mjuka, tänjbara pannband är perfekta för att hålla håret borta från ansiktet när man löper. De kommer i ett sexpack och är tillgängliga i massor av häftiga färger. De är det perfekta tillbehöret för löparen som gillar ett minimalistiskt tillvägagångssätt, men ändå vill ha funktionella saker.

13. Halo-Pannband

Halo Headband

Det här pannbandet är den perfekta lösningen när man svettas mycket under löprundor. Pannbandet absorberar inte bara svett och neutraliserar odör, utan de patenterade silikoninläggen drar faktiskt bort svett från ögonen och ansiktet. Det mjuka, elastiska tyget gör det bekvämt att använda under längre rundor. Den anatomiska designen är gjord för att passa runt öronen och gör att det inte flyttar på sig när man springer.

14. Lock Laces – Låsbara Skosnören

Lock Laces

Dessa skosnören passar alla skor och eliminerar behovet av att knyta skorna innan man ger sig iväg på löprundan. De togs ursprungligen fram för triathleter, men har nu visat sig vara det perfekta tillbehöret för löparskor. De sparar en inte bara tid eftersom man slipper knyta skorna, utan de förhindrar även att skosnörena går upp medan man springer. Det extra trycket från de elastiska banden hjälper dessutom till att minska obehag från skorna, eftersom de sitter betydligt bättre. Med 13 olika färger kommer du garanterat att hitta en som passar dina löpskor.

15. Bältesfri, Magnetisk Förvaringsficka

Belt-free Personal Magnetic Storage Pouch

Det här är ett perfekt, minimalistiskt sätt att förvara allt vi behöver medan vi springer, som nycklar eller telefon. Den här förvaringsfickan har magnetiska spännen som kan fästas i alla byxlinningar, och den sitter ordentligt, utan att studsa, medan man springer. Den är gjord av ett högkvalitativt dry-fit-material som håller både dig och dina tillhörigheter torra.

16. Gymboss Charge Intervall-Timer

Gymboss Charge Interval Timer

Den här intervalltränaren är den perfekta följeslagaren för alla löpare som gillar högintensiv träning. Nu behöver man inte längre sätta en timer på sin klocka eller telefon – med den här är det bara att ställa in längden på varje intervall och hur många repetitioner man vill göra. När repetitionen är klar så piper och vibrerar timern för att signalera vila. Den är lätt och enkel att bära med sig antingen på en rem eller med det löstagbara bältspännet. Det är som att ha en personlig tränare som motiverar en.

17. AMZ CHEF kall Juicepress

AMZ CHEF Slow Masticating Juice

Alla löpare vet att bränslet man ger sin kropp gör stor skillnad för prestationsförmågan. Den här juicepressen är ett perfekt sätt att ladda med alla näringsämnen från ren, rå frukt och grönsaker. Det är en kallpress, som bevisats vara nyttigare än centrifugpressar, eftersom den långsamma ”tuggande” mekaniken inte värmer upp näringsämnena i juicen. Det finns massor av utsökta recept, så det finns garanterat en perfekt juice som mottagaren av denna present kan tillreda innan löprundan.

18. Kylande Handdukar

Cooling Towels

Är du ute efter det perfekta sättet att kyla ned dig efter en intensiv löprunda? Det här fyrapacket med absorberande, kylande handdukar är det perfekta sättet att fräscha upp sig. De är gjorda av ett nättyg som kan andas och är lätt att maskintvätta, och de kan bibehålla kylan i upp till tre timmar! Man aktiverar kylningen genom att helt enkelt blötlägga, vrida ur och sedan snärta med dem – omedelbar kylning! De kommer dessutom i en behändig bärficka med karbinhake, så att man kan fästa dem på gymväskan och ta dem med dig när man vet att man kommer vilja kyla ned och fräscha upp sig.

19. Ljus Pannlampa med LED

Bright LED Running Headlamp

Varde ljus! Och gott om det. Den här lilla pannlampan levererar riktigt många lumens för att lysa upp vägen åt en. På det högsta av de fem lägena kan denna löparlampa lysa upp till 150 meter framför en. Den tar bara fyra timmar att ladda full och kan sedan lysa med full styrka i 7 timmar, eller i 15 timmar på lägre styrka. Den är så lättviktig – bara 42 gram – att man inte ens märker att man bär den. Den är dessutom vattensäker, så att springa i regnet är inga problem.

20. Kompressionsstrumpor med Koppar för Vaderna

Copper Compression Calf Sleeves

Dessa kompressionsstrumpor är berikade med riktig koppar, för optimal antimikrobiell förmåga. Kopparen hjälper dem dessutom att bibehålla formen och spändheten efter tvätt. Att använda kompressionsstrumpor för vaderna hjälper inte bara till med återhämtning från vissa skador, som skenbensskador eller seninflammation, utan hjälper även till att förebygga ytterligare skador medan man tränar. Trycket från kompressionsstrumporna för vaderna ökar cirkulationen medan man springer, så de minskar dessutom återhämtningstiden. Och mindre återhämtning innebär mer löpning.

21. Anti-skavsårsstrumpor för Löpare

Anti-Blister Running Socks

Inget kan förstöra en löparrunda lika lätt som skavande strumpor. Undvik risken att drabbas av smärtsamma blåsor genom att använda dessa anti-skavsårsstrumpor för löpare. De är gjorda av återvunnet material, och strumporna är designade med sömlösa tår och vadderade zoner för att se till att varje steg på löpturen är bekvämt. De har dessutom tilldelats ”Redaktörens val” i Runners World – en mycket meriterande utmärkelse. Att ge bort dessa strumpor kommer alltid att gå hem.

22. Vätskeryggsäck

Hydration Pack Backpack

Nu kan du ha händerna fria och ändå bibehålla vätskebalansen, tack vare den här snygga och hållbara vätskeryggsäcken. Den har kapacitet för två liter och kommer att hålla vattnet kallt i upp till fem timmar. Med de vadderade och ventilerade remmarna kan man springa bekvämt, med vetskapen att man har allt man behöver för att pressa ännu längre.

23. Bröstrem med Pulsmätare

Heart Rate Monitor Chest Strap

Att hålla koll på pulsen är inte bara till för att veta hur intensivt man springer; det är även användbart för att hjälpa en att bibehålla takten under längre löprundor, så att man inte tar ut sig för tidigt. Den här pulsmätaren från Polar har länge rekommenderats som en av de mest exakta pulsmätarna för löpare och är utbrett använd bland atleter för träning. En av de främsta fördelarna med Polars bröstrem är att man inte behöver bära med sig en annan enhet för att spara resultaten. Den är enkel att ansluta till de flesta smarta telefoner och fitness-appar. Det är bara att fästa den bekväma remmen runt bröstet, ansluta den till sin telefon eller klocka, knyta skorna och ge sig iväg.

24. Löparbälte med Reflexer

Reflective Running Belt

De som gillar att bära med sig lite extra vikt på löparrundan kommer nog att gilla det här reflekterande löparbältet. Det har plats för massor av saker, men håller samtidigt låg profil och guppar inte. Det högkvalitativa materialet är vädertåligt och kommer att hålla alla saker torra i både regn och snö. Det har till och med en diskret öppning för hörlurarna, så att man kan lyssna på sina favoritlåtar medan man håller telefonen i säkert förvar.

25. Vapur Solid Flexible Vattenflaska

Vapur Solid Flexible Water Bottle

Alla vet hur viktigt det är att bibehålla vätskebalansen under och efter löpturen, men vem vill släpa på en stor vattenflaska? Den här flexibla vattenflaskan är den perfekta lösningen för att ta med sig vatten och sedan vika ihop den när man druckit klart. Den är så otroligt lätt – bara 42 gram – att man inte ens märker den i fickan när man springer. Denna behändiga vattenflaska på en liter är gjord av tre lager av BPA och ftalatfri, återanvändningsbar plast som kan maskindiskas och frysas om man vill använda den som ett kylpaket för att svalka eller återhämta sig. Bibehåll vätskebalansen och slipp bära på en flaska när du druckit klart.

26. Bose Sport-Hörlurar

Bose Sport Earbuds

Inget slår känslan av att springa till tonerna från en spellista med alla ens favoriter. Det enda som kan göra det ännu bättre är att lyssna på det högkvalitativa ljudet från Bose. Dessa trådlösa sporthörlurar är väder- och svettåliga, och designade för att stanna kvar i öronen oavsett hur hårt man tränar. Med upp till fem timmars speltid kommer de garanterat att hålla under hela löprundan. Behöver du hjälp med att hitta den perfekta presenten till musikälskaren? I vår guide hittar du även det.

27. iHealth Nexus Kroppsfettvåg

iHealth Nexus Body Fat Scale

Här är en våg som gör så mycket mer än att bara hålla koll på ens vikt. NU kan man följa hur mycket muskler man bygger, andelen vatten i kroppen och hur mycket benmassa man har. Den här vågen från iHealth Nexus mäter kroppssammansättningen och kan synkas med flera olika appar för att hålla koll på ens framsteg, så att man kan jämföra från vecka till vecka. Och med möjlighet att synka upp till åtta olika användare är den perfekt för att hålla koll på en hel familj av löpare. Du kan hålla koll på dina tider, din puls och allt möjligt annat.

28. LED-Säkerhetslampor

LED Safety Light

Håll dig säker medan du springer när sikten är sämre med dessa lättviktiga löparlampor som man kan fästa vid sig. Med tre olika blinkande lägen och fem ljusa färger att välja mellan kommer det inte gå att missa dig i mörkret. Man kan antingen fäst lamporna vid kläderna eller använda de medföljande elastiska banden för att fästa dem vid armar, handleder eller fotleder. Med 100 timmars batteritid behöver man heller inte oroa sig över att ladda dem innan varje löptur. Njut av din löpning utan att riskera din hälsa.

29. Ortotiska Fotinlägg i Kolfiber

Carbon Fiber Orthotic Inserts Insole

Löparskor är väldigt personliga. I en perfekt värld hade vi alla kunnat skaffa skräddarsydda löparskor för att passa våra fötter, men de flesta av oss kan inte det. Dessa ortotiska fotinlägg för löparskor kan dock tillhandahålla högre komfort och absorbera stötar samtidigt som de ger stöd i upp till 800 kilometer. De är lätta att anpassa genom att skära till dem, och dessa stötdämpande inlägg i skum fäster sig vid insidan av skon så att det blir lättare att kämpa vidare under de där sista kilometerna.

30. Rena Magnesiumflingor

Pure Magnesium Flakes

Muskelåterhämtning är viktigt för att hålla kroppen i optimal form när man springer. Lägg till ett par dl av dessa mycket koncentrerade, 100 procent rena magnesiumflingor i badvattnet för att snabba på återhämtningen och slappna av efter löprundan. Magnesium hjälper dessutom till att göra huden mjukare och ger bättre sömn, så att man kan vakna fräsch och redo att slå sitt personbästa.

Related Posts

Peter Mattsson
Om Peter Mattsson

Jag heter Peter och jag älskar att hitta den perfekta presenten till alla på min inköpslista. Det finns inget bättre än att se ett nöjd leende på någons läppar när de får något som är precis perfekt för dem. Om du vill ge den perfekta presenten så föreslår jag att du kollar in mina guider, fulla av fantastiska idéer och presenter som definitivt kommer att visa hur mycket du bryr dig om någon.