Presenter till farbror och morbror

27 presenter din farbror eller morbror kommer att gilla och använda

Mor- och farbröder är hyfsat enkla att köpa till – allt från campingpresenter till något för bilen brukar gå hem. Om du ska ge något till din farbror eller morbror så har vi ett riktigt bra utbud av presenter som passar den här roliga killen i ditt liv.

Vi har presenter till farbröder som gillar sport eller morbröder som älskar att ägna sig åt hobbyer som modellbygge, fiske och fotboll. Eller varför inte ge honom ett häftigt prydnadsobjekt eller något han kan ställa på hyllan eller på skrivbordet? Vad du än väljer så lär han älska det

Presenter till grannar

28 omtänksamma presenter till grannar som alltid hjälper till

Att leva bredvid ett härligt par eller enstaka personer är verkligen härligt. Du kanske tillbringar tid med grannarna socialt eller grillar då och då, eller så kanske det är personer du anordnar spelkvällar med dryck tillsammans med. Hur som helst kanske du behöver hitta en present till dina vänliga grannar för att ge dem dina lyckönskningar.

En gåva till hemmet kan vara ett bra val, eller något användbart, som en verktygslåda. Den här listan ger dig några riktigt bra förslag och idéer till bra presenter att ge till grannar.

24 roliga presenter till kvinnor som gillar att bli överraskade

Arbetsbördan och stressiga veckor som kommer med att vara vuxen är inte något att fnysa åt. Under dessa stressiga dagar kan en rolig present till en tjej vara ett ljus i tunneln. Så ge något roligt till din tjej som kan jaga bort känslorna av stress.

Vet du inte vad du ska köpa? Ingen fara, det finns något för alla i den här presentguiden, inklusive gör-det-själv-kit och gulliga inredningsobjekt.

Iniflyttningspresenter till par

27 inflyttningspresenter till par som precis flyttat in

När ett par du känner precis köpt sitt första, eller bara ett nytt, hem kanske du vill dela det stora ögonblicket med dem. Inflyttningspresenter kan vara ett fantastiskt sätt att säga ”bra jobbat” eller ”grattis” till det lyckliga paret. Så varför inte ge dem en present de kan använda i sitt nya boende och njuta av tillsammans när de har flyttat in?

Välj från saker som kan användas i hemmet till praktiska syften, som matlagning eller trädgårdsarbete, eller ge dem en lyxig present som de kan njuta av och dela med varandra vid speciella tillfällen eller lugna hemmakvällar.

26 unika och praktiska 60-årspresenter till honom

Fira din pappas, makes eller brors 60-årsdag i stil med en unik och originell present. Välj en present han kan behålla och använda, eller skaffa något som kan hjälpa honom med sin favorithobby.

Om din äldre vän gillar sport kan du ge honom något som stödjer det intressant, eller så kan ett verktygsbälte eller en verktygslåda vara perfekt för den händige. Äldre män har ofta ett bra sinne för humor, så ta även en titt på de skämtpresenter som designats för att skoja lite med hans åldrande och ge honom ett skratt.

Presenter till nyblivna föräldrar

30 användbara och roliga presenter till nyblivna föräldrar

Om din vän precis blivit gravid så kan listan över vad hon behöver verka oändlig. Visst krävs en stadig ström av blöjor och bebiskläder som barnet växer ur på fem röda, men du har ju kommit hit för att du vill hitta en speciell present som varar lite längre.

Den här listan med 30 presenter till nyblivna föräldrar hjälper dig att välja något som gör din väns liv enklare och bebisen gladare. Det finns till och med några presentidéer som är menade att vara livet ut. Bebisar växer så snabbt att alla minnen du kan ge de nya föräldrarna är en gåva de kommer att hålla kär för alltid.

Förlovningspresenter till det par

28 förlovningspresenter till det lyckliga paret

Så det lyckliga paret har precis förlovat sig? Du är så uppspelt, tills du inser att du inte kan dyka upp tomhänt till förlovningsfesten. Vad köper man till ett par för att uttrycka hur glad man är över den resa de beslutat sig för att åka på tillsammans?

Den här listan med 28 förlovningspresenter till det lyckliga paret innebär att du slipper gissa dig till vad som kan berika deras liv, utsmycka deras hem eller till och med föra dem närmre varandra. Det är inte något som vilken present som helst kan åstadkomma, men välj ett av dessa förslag för att vara på god väg att anses vara ett presentgeni. Grattis till det lyckliga paret!

Presenter till reseälskare

23 presenter till reseälskare som lever för att utforska

Känner du ett världsomseglande par eller har du en vän som aldrig tycks vara hemma? Personer med ständig resfeber kommer verkligen att bli glada om de får någon av följande presenter på sin födelsedag, vid jubileum eller bara som en spontan present för att underlätta resandet. De inkluderar allt från prydnadsobjekt till behändiga, bärbara föremål som designats för att göra resor säkrare och mer bekväma, och valmöjligheterna är nästintill oändliga.

Om du behöver en present till en vän eller släkting som ständigt är på resande fot, då kommer du att hitta något perfekt till din vän på den här listan med presenter till reseälskare.

Presenter till svärföräldrar

26 bra presenter till svärföräldrar som har allt

Att gifta sig är en stor dag i allas liv, och utöver den nya frun eller maken får man vanligtvis även en svärfar och en svärmor. Många personer har bra relationer till sina svärföräldrar, men det kan ofta vara en utmanande uppgift att hitta en bra present till dem. Vare sig du måste hitta en födelsedagspresent, en julklapp eller en annan gåva, kan dessa presentidéer göra att du imponerar på dina svärföräldrar.

30 unika presenter till 17-åriga tjejer för att få dem att känna sig speciella

30 unika presenter till 17-åriga tjejer för att få dem att känna sig speciella

Vid 17 års ålder står tjejer på randen till vuxen ålder, och även om många 17-åriga tjejer är uppspelta över framtiden så är vissa även rädda för vuxenvärlden och allt den innebär. Det är i denna ålder som vänner och familj kan vara tysta, stabila stöttepelare i en annars tumultartad värld.

Att köpa en present till en 17-årig tjej kan vara svårt, och man måste ta hänsyn till vad hon gillar och inte gillar. Om du känner tjejen bra så lär du ha en uppfattning om hennes intressen och kan välja en present i linje med dem. Om du inte känner henne särskilt väl så kan en praktisk, användbar present vara en bra idé. Här har vi sammanställt ett urval av produkter som 17-åriga tjejer kommer gilla att få, så att du får lite hjälp i jakten på den perfekta presenten.

Presenter och julklappar till 17-åriga killar

30 presenter till 17-åriga killar som alla tonåringar vill ha

Vid 17 års ålder växer och förändras fortfarande killar fysiskt, men de håller på att ta steget ut från ungdomens sista skede och in i vuxenvärlden. 17-årsåldern är ett vägskäl för killar; de må tänka på sin framtid och sina mål, men det kan även vara något de skjuter framför sig.

Stöd från vuxna fortsätter att vara viktigt i denna ålder, även om 17-åriga killar kan verka väldigt självständiga. Denna växande självständighet innebär också att 17-åringar tenderar att spendera mer tid ensamma eller med sina kompisar, så det kan vara svårt att veta vad man ska köpa till dem i present. Vi har sammanställt en lista över de bästa presenterna till 17-åriga killar för att hjälpa dig att köpa en present som han kommer älska, vilja ha, behöva och använda.

Presenter och julklappar till 16-åriga killar

30 unika och spännande presenter till 16-åriga killar

16-åriga killar är i ett skede av sin utveckling där de kan väcka både en överväldigande känsla av stolthet såväl som massor av stress och frustration hos familj och vänner. Det må inte vara lätt att hantera en tonårings oförskämdhet, lathet eller grinighet, men dessa beteenden är ofta kortlivade och dessutom milstolpar i utvecklingen! Så försök att härda ut och fokusera på glädjen som 16-åringar utstrålar när de utvecklas, blir till egna personer, hittar nya intressen och lyckas med massor av olika prestationer.

Att köpa en present till en 16-årig kille är inte det lättaste, för även om vissa kan ha stora intressen och ge oss önskelistor, finns det många som är mer enigmatiska! Att försöka gissa sig till vad man ska köpa kan vara överväldigande, och ofta faller man tillbaka på att det kanske är bäst att bara ge pengar – tänk om man råkar köpa något som han inte vill ha, gillar eller kommer använda? Vi har sammanställt denna lista över presentförslag som de flesta 16-åringar kommer gilla så att du får lite inspiration i ditt sökande.

30 riktigt unika presenter till 16-åriga tjejer

30 riktigt unika presenter till 16-åriga tjejer

16-åringar är i ett skede av livet där de utvecklas väldigt mycket, vilket både kan medföra en överväldigande känsla av stolthet och en hel del stress och frustration hos familj och vänner. Det är inte lätt att handskas med en tonårings oförskämdhet, lathet eller tjurighet, men den goda nyheten är att det rör sig om kortare faser som dessutom utgör milstolpar i utvecklingen! Så försök att härda ut och fokusera på den glädje som 16-åringar kan ge under tiden de utvecklas, blir egna personer, hittar sina intressen och lyckas med massor av olika prestationer. 16-åriga tjejer kan dessutom vara mognare än killar i samma ålder och förmögna att interagera och bilda vänskaper med vuxna i sina liv.

Men att köpa en present till en 16-årig tjej kan vara lite komplicerat, och det är lätt att bli överväldigad när man försöker gissa vad man ska köpa. Ska man bara ge pengar? Kommer presenten man köpt vara något hon verkligen kommer vilja ha, gilla eller använda? Vi har sammanställt en lista över presenter som en 16-årig tjej kommer gilla att få så att det blir lättare för dig att välja.

Presenter och julklappar till 15-åriga killar

30 unika presenter till 15-åriga killar som vill vara coola

Tonåren kan vara lite jobbig, och mellan 15 och 18 års ålder är tonåringar upptagna med att lära sig de färdigheter de behöver för att bli ansvarsfulla vuxna. Därför är det vitalt att man fortsätter att bygga starka relationer med dem under dessa år. De flesta 15-åriga killar har utvecklat en stark känsla av självständighet och självsäkerhet angående sina egna åsikter och kan till och med agera lite rebelliskt. Detta är dock bara en del av utvecklingen och vanligtvis inget att oroa sig över.

Att förstå en tonårings utveckling kan bidra till att bygga de starka relationer han behöver för att mogna, och kan dessutom hjälpa dig att köpa en lämplig present till honom! Vi har samlat ett urval av olika produkter fört att hjälpa dig att välja en present som passar en 15-årig kille.

30 presenter till 15-åriga tjejer som får dem att känna sig vuxna

30 presenter till 15-åriga tjejer som får dem att känna sig vuxna

Tonåren kan vara knepig, och mellan 15 och 18 års ålder är tonåringar upptagna med att tillgodogöra sig de färdigheter som de behöver för att bli ansvarsfulla vuxna. Därför är det så viktigt att fortsätta bygga starka relationer med dem. De flesta 16-åriga tjejer har utvecklat en stark känsla av självständighet och självsäkerhet angående sina åsikter, och vissa kan till och med uppvisa en rebellisk natur. Allt detta är dock en del av att växa upp och vanligtvis inget att oroa sig över.

Att förstå en tonårings utveckling kan hjälpa till att bygga de starka relationer de behöver för att mogna och kan dessutom hjälpa dig att välja en lämplig present till dem! Vi har sammanställt ett urval av gåvor för att hjälpa dig att välja en present till en 15-årig tjej.

30 presenter till 14-åriga tjejer som redan har allt

30 presenter till 14-åriga tjejer som redan har allt

14 år är en viktig ålder och ett stort steg i utvecklingen för tjejer; många 14-åringar börjar bli mer ansvarsfulla och vuxna, men det finns även de som gör uppror och börjar vistas med fel personer. Båda fallen är helt normala, men det är en tid då det är viktigt att vuxna uppmuntrar hälsosam utveckling. Även om många 14-åriga tjejer tycks vilja tjafsa med vuxna om precis allt och verkar väldigt självständiga, behöver de innerst inne den stabilitet som vuxna erbjuder. Därför uppskattar de även presenter som de får av vuxna de anser vara viktiga i sina liv.

Vi har sammanställt en lista av presentförslag till 14-åriga tjejer som vänder sig till en rad olika intressen och personligheter.

Presenter och julklappar till 14-åriga killar

30 roliga och unika presenter till 14-åriga killar

14 är en viktig ålder för pojkar. Vissa 14-åringar blir mer ansvarsfulla och vuxna, men andra börjar att göra uppror och spendera tid med oönskade personer. Båda dessa situationer är helt normala, men det är viktigt att vuxna i barnets liv uppmuntrar hälsosam utveckling i denna ålder. Även om 14-åriga pojkar tycks vilja gräla med vuxna om allt så kräver de innerst inne den stabilitet som vuxna kan ge dem. De visar även stor uppskattning för presenter de får från viktiga vuxna i deras liv.

Vi har sammanställt en lista av förslag på presenter till 14-åriga killar som bör lämpa sig för en rad olika intressen och hjälpa dem att utveckla nödvändiga färdigheter.

Presenter och julklappar till 13-åriga killar

30 roliga presenter som kommer att underhålla 13-åriga killar

13 år markerar starten för den fruktade tonåren, och när barnen fyller 13 så genomgår de en mental skiftning i hur de ser sig själva. De upplever inte längre sig själva som barn, utan börjar istället anamma etiketten “tonåring”. En 13-årig kille kommer börja känna sig mer självständig under denna period, vilket yttrar sig i ett nyfunnet behov av att bli lyssnad på samt att få mer kontroll över sin kropp och omgivningen såväl som behovet av ett privatliv.

30 riktigt coola presenter som alla 13-åriga tjejer kommer att älska

30 riktigt coola presenter som alla 13-åriga tjejer kommer att älska

13 är det första officiella året i tonåren! När barn fyller 13 så sker en mental förändring i deras självuppfattning; de ser inte längre sig själva som barn, utan börjar istället anamma stämpeln ”tonåring”. En 13-årig tjej kommer troligen känna sig betydligt mer självständig i denna ålder och lär vilja få sin röst hörd och utöva allt mer makt över sin kropp, sin omgivning och sitt behov av ett privatliv.

På vissa sätt gör detta det lättare att köpa en present eftersom hon uttrycker sina intressen rätt tydligt, så det är bara att köpa något i linje med det. Många 13-åringar vill dock fortfarande få bekräftelse från vuxna och bryr sig om vad de tycker. Att köpa presenter som speglar en 13-årings intressen och förmågor, såväl som att öppna upp möjligheten att utveckla nya färdigheter, är därför ett bra sätt att visa sitt erkännande. Vi har sammanställt en lista på 30 presenter som en 13-årig tjej lär gilla, så att du kan välja en perfekt gåva till henne.

30 presenter till 12-åriga tjejer som de kommer att älska

30 presenter till 12-åriga tjejer som de kommer att älska

12-årsåldern är en stor sådan eftersom det är det sista året innan tjejer officiellt blir tonåringar, och det är ett år som präglas av att vara lite ”mittemellan”. I takt med att barn kommer närmre och närmre tonåren så sker långsamma fysiska, sociala, känslomässiga och kognitiva förändringar. 12-åriga tjejer kan bete sig som barn ena sekunden och sedan slå om till att vara små vuxna nästa.

Denna period av förändring kan göra det svårt att köpa presenter eftersom man inte vet om man ska satsa på något roligt för barn eller något som vänder sig till deras nyfunna mognad. Vi har sammanställt en samling förslag nedan som lämpar sig till båda dessa kategorier.

Presenter och julklappar till 12-åriga killar

30 unika och användbara presenter till 12-åriga killar

12-årsåldern är det sista året innan tonåren sätter igång och präglas ofta av att ”vara mittemellan”. 12-åringar är inte riktigt tonåringar och kan fortfarande bete sig som de barn de varit fram tills dess, men närmar sig å andra sidan en ålder där en önskan om självständighet och självuttryck gör sig till känna. Förändringarna i tonåren visar sig lyckligtvis gradvis, så det finns gott om tid att förbereda sig.

25 användbara och uppskattade presenter till fiskare

Känner du någon som verkligen är en fiskefanatiker eller som bara älskar att sitta vid vattenbrynet och vänta på att en abborre ska nappa? Då kanske du behöver hitta en present som passar en metande bekant, i vilket fall vi har några utmärkta alternativ uppradade.

Oavsett om personen älskar att fiska i saltvatten, meta i sjöar eller kasta med drag, finns det något här. Fiske är en hobby som både gamla och unga gillar, och oavsett hur gammal din vän eller släkting är kommer dessa presenter garanterat uppskattas av en fiskare.

Presenter och julklappar till 11-åriga killar

30 roliga presenter till aktiva 11-åriga killar

Vid elva års ålder börjar pojkar snabbt röra sig bort från barndomen och mot den tumultartade tonåren. De har en nyuppkommen önskan om mognad i denna ålder, vilket kan göra det svårt att köpa en present till en 11-årig kille. Han vill nu börja bli en del av vuxenvärlden och är inte längre intresserad av leksaker som uppenbarligen är just leksaker, även om hans lekfulla sida och önskan om att ha roligt fortfarande finns kvar. Allt detta gör det helt klart knepigt att välja en present! Därför har vi sammanställt en lista som bör locka både lekfullheten och den nya mognaden hos 11-åriga killar.

30 roliga och kreativa presenter till 11-åriga tjejer

30 roliga och kreativa presenter till 11-åriga tjejer

Vid elva års ålder håller tjejer snabbt på att röra sig bort från barndomen och mot den tumultartade tonåren. Detta yttrar sig i att de börjar kämpa för att få självständighet, och deras nyfunna önskan om mognad kan göra det svårt att veta vad man ska köpa i present till en 11-årig tjej.

Detta är en ålder där tjejerna börjar vilja vara en del av vuxenvärlden och inte längre få presenter som är uppenbara leksaker, trots att deras lekfulla sida fortfarande finns kvar. Detta gör det som sagt ganska lurigt att veta vad man ska köpa! Därför har vi sammanställt en lista av presenter som kan locka både den lekfulla och mogna sidan hos 11-åriga tjejer.

30 presenter till 10-åriga tjejer som får dem att känna sig speciella

30 presenter till 10-åriga tjejer som får dem att känna sig speciella

Att vara tio år gammal innebär att man genomgår en tid av förändring och övergång; barn i denna ålder är på väg in i ungdomen men befinner sig fortfarande i en övergångsålder. Självidentitet och självkänsla blir mycket viktigare runt denna ålder eftersom barnen utvecklar en känsla för vilka de är och hur de passar in i världen. För vissa barn kommer denna ålder innebära att de går från en skola till en annan, medan andra kommer uppleva helt nya sociala situationer, som olika klubbar eller fritidsaktiviteter. Social interaktion blir allt viktigare i detta skede och barnen börjar förbättra sina sociala förmågor. Detta gör dem mer förmögna att hantera konflikter, kontrollera sina känslor och förhandla fram lösningar med andra barn.

Om du letar efter en present till en 10-årig tjej så kommer denna lista hjälpa dig att hitta något speciellt. Vi har sammanställt ett stort utbud av alternativ som vänder sig till olika intressen och förmågor.

Presenter och julklappar till 10-åriga killar

30 fantastiska presenter till 10-åriga killar som älskar att leka

Att fylla tio år innebär att man genomgår stora förändringar och övergångar. Barn i denna ålder kommer snart välkomnas till ungdomsåren och kan verkligen sägas befinna sig i en övergångsålder.

Självidentitet och självkänsla blir mycket viktigt runt denna ålder eftersom barnen börjar utveckla en känsla för vilka de är och hur de passar in i världen. För vissa barn kan det ske förändringar i skolan beroende på skolsystemet de ingår i, och för andra kan sociala aktiviteter som klubbar och organiserade fritidsaktiviteter bli mer aktuella. Sociala interaktioner blir allt viktigare i detta skede och barnen kommer börja bli skickligare på att handskas med andra människor; de kommer till exempel kunna navigera i konflikter, kontrollera sina känslor och förhandla fram olika lösningar med sina vänner.

Inspirera kreativitet: 30 roliga presenter till 9-åriga tjejer

Inspirera kreativitet: 30 roliga presenter till 9-åriga tjejer

Vid nio års ålder håller tjejer nästan på att bli ungdomar och tonåren är inte långt borta. Med andra ord är de lite för gamla för att anses vara småbarn, men för unga för att vara tonåringar – istället är det någonstans mittemellan.

På många sätt behöver 9-åringar fortfarande samma stöd, säkerhet och struktur som familjen gett dem fram till dess, men de håller även på att bli mer självständiga och förmögna att ägna sig åt en rad olika aktiviteter utan stöd från vuxna. När man köper en present till en 9-årig tjej så innebär denna nyfunna självständighet att det finns ett ännu större utbud av tillgängliga alternativ eftersom de nu kan ägna sig åt mer komplexa aktiviteter. Följande lista har tagits fram för att hjälpa dig att välja presenter till 9-åringar och inkluderar många varierade alternativ.

Presenter och julklappar till 9-åriga killar

30 fantastiska presenter som kommer att engagera 9-åriga killar

Vid nio års ålder är pojkar lite för gamla för att anses vara småbarn, men ännu inte tillräckligt gamla för att vara tonåringar. Istället befinner de sig någonstans ”mittemellan”. De har nästan nått ungdomsåren, men har fortfarande kvar vissa egenskaper som kännetecknar yngre barn. Vissa föräldrar tycker att detta skede av barnens uppfostran är väldigt utmanande medan andra flyger igenom det utan större problem.

30 fantastiska presenter som 8-åriga tjejer kommer att uppskatta

30 fantastiska presenter som 8-åriga tjejer kommer att uppskatta

Runt åtta års ålder genomgår de flesta barn en fysisk, känslomässig och mental spurt i utvecklingen, eller ett “språng framåt”. Den fysiska tillväxten innebär att de blir skickligare på sportaktiviteter samtidigt som förbättringen av deras koordination och finmotorik innebär att de kan börja gilla konstnärliga aktiviteter mer. Om du letar efter en present till en 8-årig tjej så kan alltså sport eller konst vara en bra utgångspunkt.

Vi har sammanställt en lista över de 30 bästa leksakerna och presenterna till 8-åriga tjejer för att hjälpa dig i sökandet efter en gåva. Det finns gott om variation bland dem, så du kommer garanterat hitta något som passar personligheten hos just den flicka du ska handla till. Alla alternativ fokuserar dessutom på att förbättra de förmågor som är viktiga för 8-åringar.

Presenter och julklappar till 8-åriga killar

30 roliga presenter som kommer att underhålla 8-åriga killar

Runt åtta års ålder genomgår de flesta barn ett stort skutt i den fysiska, känslomässiga och mentala utvecklingen. Den kroppsliga tillväxtspurten innebär att de blir skickligare på fysiska aktiviteter, vilket kan innebära att de blir mer intresserade av sport. I den här åldern börjar även koordinationen och finmotoriken att bli bättre, vilket gör konstnärliga aktiviteter mer njutbara samtidigt som byggande av komplexa byggsatser lockar.

Vi har sammanställt en lista över de 30 bästa leksakerna och presenterna till 8-åriga killar för att hjälpa dig att välja en bra gåva. Det finns gott om variation i denna lista, så du kommer utan tvekan att hitta något som passar pojkens tycke och smak, och samtliga alternativ kommer dessutom hjälpa till att förbättra förmågor som är viktiga för 8-åriga killar.