30 bra presenter till trädgårdsmästare som älskar sin trädgård

Är du ute efter den perfekta presenten till en trädgårdsarbetare i ditt liv? Gör det lätt för dig genom att välja en av dessa 30 utmärkta presenter för trädgårdsmästare.

Vare sig du ska köpa något till en inbiten trädgårdsodlare eller en någon som bara gillar att påta på fritiden, täcker den här listan allt från praktiska presenter som hjälper till att ta trädgårdsskötseln till nya höjder, till DIY-inspirerade gåvor som sporrar kreativiteten.

Bli hjälten som hittade den där speciella presenten som personen inte ens visste att han eller hon behövde.

30 användbara presenter till löpare som vill öka farten

Löpare har stor passion för sin sport, och precis som andra sporter finns det massor av tillbehör och utrustning som man kan använda för att springa säkrare, roligare och helt enkelt snyggare. Vare sig man köper den där speciella presenten eller skapar en egen presentkorg för löpare, finns det något för varje löpare, som kommer att se till att du springer rundor i deras sinnen.

Om du är ute efter den perfekta presenten till din löparpartner kommer här en lista med 30 idéer som varje löpare skulle gilla att få.

27 charmiga presenter till bokälskare i alla åldrar

Vem älskar inte att krypa upp i soffan med en bra bok? Oavsett genren, vare sig det är romans, deckare eller fantasy, njuter bokälskare över hela världen av att tillbringa tid med nya och spännande berättelser. Om du har en bokmal i familjen som alltid har näsan begravd i en ny roman, då vore det passande att köpa en födelsedagspresent eller gåva som matchar denna favorithobby. Visa att du förstår kärleken för läsning med en originell, unik present. Här kommer några idéer som passar perfekt för dina bokälskande vänner eller familjemedlemmar.

26 fantastiska presenter till kattälskare

Har du någon i familjen som verkligen älskar sin katt? Hitta den perfekta presenten för vänner eller släktingar som älskar att tillbringa tid med sina busiga kattvänner genom att välj en av dessa fina presenter med katter som tema. Välj bland fantastiska prydnadsobjekt, gulliga kläder och kattrelaterade föremål som är perfekta presenter för varje tillfälle, och som varje djurförälder kommer att älska. Att köpa rätt present till någon kan ofta vara utmanande, men man kan alltid lita på att personer med fyrbenta vänner kommer att älska presenter med katter som tema.

27 fantastiska presenter för musikälskare i ditt liv

Musik har alltid varit ett sätt att uttrycka känslor och säga saker vi annars inte kan säga. Någon som älskar harmonier lär otvivelaktigt skatta allt som har med musik att göra högt. Allt möjligt kan bli utmärkta presenter till dem, från vinylskivor till brusreducerande hörlurar. Är du fortfarande osäker på vad du bör köpa till en musikfanatiker? Då ska du inte oroa dig. Vi har sammanställt en detaljerade presentguide för alla dina musikälskande vänner.

31 omtänksamma bröllopspresenter par kan njuta av tillsammans

Fira dina vänners eller familjemedlemmars giftermål med en av dessa fina bröllopspresenter för par. Låt dig inte begränsas av vad som står på parets önskelista! Ge dem en speciell present som de kan njuta av och dela i det nya hemmet som gifta. Eller välj en present som är personlig och betydelsefull, för att på så sätt skapa ett varaktigt och speciellt föremål som hjälper dem att minnas sin bröllopsdag.

29 bra presenter till pappa som han garanterat kommer använda

Om du har svårt att komma på en presentidé som lever upp till hur fantastisk din pappa är, då har du hittat lösningen i den här listan vi tagit fram. Här har vi samlat 29 av de bästa, mest kreativa och pappagodkända produkterna och prylarna som visar honom hur älskad och uppskattad han är.

Den här omfattande listan inkluderar allt från matlagning och grillning till sport och mode, och gör att du slipper allt det stressiga med att köpa en present, så att du istället kan fokusera på den bästa biten: hans ansiktsuttryck när han öppnar den perfekta presenten!

25 omtänksamma presenter till svärmor

Att hitta den perfekta presenten till ens svärmor kan vara utmanande, och ibland vet man inte ens var man ska börja. Lyckligtvis har vi samlat ett antal produkter och presentidéer som hon garanterat kommer att gilla och som hjälper dig att visa hur mycket du bryr dig om henne. Välj mellan charmiga, skräddarsydda minnesobjekt som kan visas upp eller väldoftande hygienartiklar hon kan använda för att skämma bort sig. Oavsett vad du är ute efter så finns det otvivelaktigt en present som lämpar sig perfekt för din svärmor.

27 fantastiska julklappar till din pojkvän

Snart är det dags igen, och innan du vet ordet av är det jul. I år kan du undvika den frenetiska ruschen med att köpa julklappar i sista minuten och få en stressfri högtid genom att välja en av dessa fantastiska presenter till din pojkvän.

De inkluderar allt från leksaker och romantiska gåvor till roliga presenter och julklappar han kan använda varje dag, och listan kommer definitivt hjälpa dig att hitta den speciella julklapp som ger honom massor av glädje på julafton. Gör dig redo att hitta den perfekta julklappen till mannen i ditt liv.

29 kreativa pensionspresenter till kvinnor

Har du en kvinnlig kollega som snart ska gå i pension eller kanske en familjemedlem som nått slutet av sin karriär? Kvinnor som lämnar arbeten de varit på länge bör få en fin present för att markera detta speciella tillfälle. Vare sig det är en släkting eller en arbetskamrat, kan rätt present vara det perfekta sättet att önska någon en glad och frisk pension. Skicka positiva vibbar till någon med hjälp av dessa bedårande pensionspresenter.

30 kreativa presenter som par kan njuta av tillsammans

Är du ute efter presentidéer för det där speciella paret som redan verkar ha allt? Den här listan över 30 kreativa idéer kommer garanterat att komma väl till pass när du gett dig ut på ditt shoppingäventyr. Den är till för det där eleganta paret som inte vill ha kitschiga presenter som är speciellt framtagna för par. Inga tramsiga “herr och fru”-grejer här inte, bara praktiska och omtänksamma gåvor som kommer att göra dem tacksamma att ha en vän som du.

Gör det enkelt för dig och välj den perfekta presenten från den här listan. Paret kommer att bli så imponerade av hur mycket tid du måste ha lagt på att hitta en så pass omtänksam present (oroa dig inte, det blir vår lilla hemlighet).

Omtänksamma presenter till nyblivna mammor

30 unika och omtänksamma presenter till nyblivna mammor

Om någon behöver bli bortskämd så är det en nybliven mamma! Moderskapets första dagar är både magiska och helt utmattande, ofta på samma gång. Med alla känslomässiga toppar och dalar såväl som fysiska utmaningar att övervinna (sömnlösa nätter, bära på bebisen, läka från förlossningen) är det bara rätt att mammor får en del presenter!

Med det sagt kan det vara klurigt att veta vad man ska köpa, eftersom vissa mammor älskar praktiska, bebisrelaterade produkter som gör skötseln av deras småtting enklare, medan andra vill bli bortskämda och få något som bara är för dem. Vi har sammanställt 30 av de bästa presentidéerna för nyblivna mammor under 2022 för att peka dig i rätt riktning. Presenterna inkluderar en rad olika kategorier så att du kan välja vad som passar bäst för just den mamma du ska köpa något till.

Presenter till nyblivna pappor

30 användbara presenter till nyblivna pappor för att göra livet enklare

I all uppståndelse kring en ny bebis blir papporna ofta bortglömda, medan mammorna får babyshowers, graviditetsmassage, förlossningskurser och bebisgrupper. Liknande ritualer lyser dock med sin frånvaro för papporna. Det är synd, för pappor är mer involverade i uppfostran av barn än någonsin, och i vissa familjer är föräldrarna två pappor. Vi anser att övergången till föräldraskap är en stor förändring som förtjänar någon form av erkännande och firande.

Här har vi samlat några av de bästa presenterna till nya pappor under 2022, för att ge dig en uppfattning om vad du kan ge till en pappa, bland alla presenter till mamman och bebisen. Vissa är praktiska presenter som hjälper till i skötseln av bebisen, medan andra är mer fokuserade på att få pappan själv att känna sig speciell och uppskattad.

Presenter till nyfödda bebisar

30 fantastiska presenter till nyfödda och deras föräldrar

Med alla presenter och prylar som finns på marknaden kan det snabbt bli överväldigande att köpa något till en nyfödd bebis! Om du är ute efter en present till en nyfödd bebis, eller dess föräldrar, så kommer här vårt främsta råd: hoppa över de gulliga utstyrslarna. Dessa gulliga små kläder för bebisar kan verka som en bra present, men i själva verket blir de utslitna på bara några veckor och är ofta jobbiga att sätta på. Bebisar kommer dessutom i massor av olika storlekar, så storleken ”nyfödd” kan hänga som en säck på vissa bebisar medan den sitter väldigt tajt på andra.

Istället bör du fokusera på att köpa mer praktiska saker som föräldrar kan använda i flera månader för att lättare ta hand om bebisen. Vidare kan vissa leksaker lämpa sig även för högre åldrar, och det finns till och med roliga minnessaker som kommer uppskattas. I den här listan har vi sammanställt 30 av de bästa presenterna till nyfödda bebisar 2022 för att ge dig lite inspiration.

Instax Square SQ1 Instant Camera

30 unika presenter till 17-åriga tjejer för att få dem att känna sig speciella

Vid 17 års ålder står tjejer på randen till vuxen ålder, och även om många 17-åriga tjejer är uppspelta över framtiden så är vissa även rädda för vuxenvärlden och allt den innebär. Det är i denna ålder som vänner och familj kan vara tysta, stabila stöttepelare i en annars tumultartad värld.

Att köpa en present till en 17-årig tjej kan vara svårt, och man måste ta hänsyn till vad hon gillar och inte gillar. Om du känner tjejen bra så lär du ha en uppfattning om hennes intressen och kan välja en present i linje med dem. Om du inte känner henne särskilt väl så kan en praktisk, användbar present vara en bra idé. Här har vi sammanställt ett urval av produkter som 17-åriga tjejer kommer gilla att få, så att du får lite hjälp i jakten på den perfekta presenten.

Presenter och julklappar till 17-åriga killar

30 presenter till 17-åriga killar som alla tonåringar vill ha

Vid 17 års ålder växer och förändras fortfarande killar fysiskt, men de håller på att ta steget ut från ungdomens sista skede och in i vuxenvärlden. 17-årsåldern är ett vägskäl för killar; de må tänka på sin framtid och sina mål, men det kan även vara något de skjuter framför sig.

Stöd från vuxna fortsätter att vara viktigt i denna ålder, även om 17-åriga killar kan verka väldigt självständiga. Denna växande självständighet innebär också att 17-åringar tenderar att spendera mer tid ensamma eller med sina kompisar, så det kan vara svårt att veta vad man ska köpa till dem i present. Vi har sammanställt en lista över de bästa presenterna till 17-åriga killar för att hjälpa dig att köpa en present som han kommer älska, vilja ha, behöva och använda.

Presenter och julklappar till 16-åriga killar

30 unika och spännande presenter till 16-åriga killar

16-åriga killar är i ett skede av sin utveckling där de kan väcka både en överväldigande känsla av stolthet såväl som massor av stress och frustration hos familj och vänner. Det må inte vara lätt att hantera en tonårings oförskämdhet, lathet eller grinighet, men dessa beteenden är ofta kortlivade och dessutom milstolpar i utvecklingen! Så försök att härda ut och fokusera på glädjen som 16-åringar utstrålar när de utvecklas, blir till egna personer, hittar nya intressen och lyckas med massor av olika prestationer.

Att köpa en present till en 16-årig kille är inte det lättaste, för även om vissa kan ha stora intressen och ge oss önskelistor, finns det många som är mer enigmatiska! Att försöka gissa sig till vad man ska köpa kan vara överväldigande, och ofta faller man tillbaka på att det kanske är bäst att bara ge pengar – tänk om man råkar köpa något som han inte vill ha, gillar eller kommer använda? Vi har sammanställt denna lista över presentförslag som de flesta 16-åringar kommer gilla så att du får lite inspiration i ditt sökande.

Selfie Ring Light with Cell Phone Holder

30 riktigt unika presenter till 16-åriga tjejer

16-åringar är i ett skede av livet där de utvecklas väldigt mycket, vilket både kan medföra en överväldigande känsla av stolthet och en hel del stress och frustration hos familj och vänner. Det är inte lätt att handskas med en tonårings oförskämdhet, lathet eller tjurighet, men den goda nyheten är att det rör sig om kortare faser som dessutom utgör milstolpar i utvecklingen! Så försök att härda ut och fokusera på den glädje som 16-åringar kan ge under tiden de utvecklas, blir egna personer, hittar sina intressen och lyckas med massor av olika prestationer. 16-åriga tjejer kan dessutom vara mognare än killar i samma ålder och förmögna att interagera och bilda vänskaper med vuxna i sina liv.

Men att köpa en present till en 16-årig tjej kan vara lite komplicerat, och det är lätt att bli överväldigad när man försöker gissa vad man ska köpa. Ska man bara ge pengar? Kommer presenten man köpt vara något hon verkligen kommer vilja ha, gilla eller använda? Vi har sammanställt en lista över presenter som en 16-årig tjej kommer gilla att få så att det blir lättare för dig att välja.

Presenter och julklappar till 15-åriga killar

30 unika presenter till 15-åriga killar som vill vara coola

Tonåren kan vara lite jobbig, och mellan 15 och 18 års ålder är tonåringar upptagna med att lära sig de färdigheter de behöver för att bli ansvarsfulla vuxna. Därför är det vitalt att man fortsätter att bygga starka relationer med dem under dessa år. De flesta 15-åriga killar har utvecklat en stark känsla av självständighet och självsäkerhet angående sina egna åsikter och kan till och med agera lite rebelliskt. Detta är dock bara en del av utvecklingen och vanligtvis inget att oroa sig över.

Att förstå en tonårings utveckling kan bidra till att bygga de starka relationer han behöver för att mogna, och kan dessutom hjälpa dig att köpa en lämplig present till honom! Vi har samlat ett urval av olika produkter fört att hjälpa dig att välja en present som passar en 15-årig kille.

BonClare Gym Bag

30 presenter till 15-åriga tjejer som får dem att känna sig vuxna

Tonåren kan vara knepig, och mellan 15 och 18 års ålder är tonåringar upptagna med att tillgodogöra sig de färdigheter som de behöver för att bli ansvarsfulla vuxna. Därför är det så viktigt att fortsätta bygga starka relationer med dem. De flesta 16-åriga tjejer har utvecklat en stark känsla av självständighet och självsäkerhet angående sina åsikter, och vissa kan till och med uppvisa en rebellisk natur. Allt detta är dock en del av att växa upp och vanligtvis inget att oroa sig över.

Att förstå en tonårings utveckling kan hjälpa till att bygga de starka relationer de behöver för att mogna och kan dessutom hjälpa dig att välja en lämplig present till dem! Vi har sammanställt ett urval av gåvor för att hjälpa dig att välja en present till en 15-årig tjej.

Presenter och julklappar till 14-åriga killar

30 roliga och unika presenter till 14-åriga killar

14 är en viktig ålder för pojkar. Vissa 14-åringar blir mer ansvarsfulla och vuxna, men andra börjar att göra uppror och spendera tid med oönskade personer. Båda dessa situationer är helt normala, men det är viktigt att vuxna i barnets liv uppmuntrar hälsosam utveckling i denna ålder. Även om 14-åriga pojkar tycks vilja gräla med vuxna om allt så kräver de innerst inne den stabilitet som vuxna kan ge dem. De visar även stor uppskattning för presenter de får från viktiga vuxna i deras liv.

Vi har sammanställt en lista av förslag på presenter till 14-åriga killar som bör lämpa sig för en rad olika intressen och hjälpa dem att utveckla nödvändiga färdigheter.

Foreo Luna 2 Facial Brush

30 presenter till 14-åriga tjejer som redan har allt

14 år är en viktig ålder och ett stort steg i utvecklingen för tjejer; många 14-åringar börjar bli mer ansvarsfulla och vuxna, men det finns även de som gör uppror och börjar vistas med fel personer. Båda fallen är helt normala, men det är en tid då det är viktigt att vuxna uppmuntrar hälsosam utveckling. Även om många 14-åriga tjejer tycks vilja tjafsa med vuxna om precis allt och verkar väldigt självständiga, behöver de innerst inne den stabilitet som vuxna erbjuder. Därför uppskattar de även presenter som de får av vuxna de anser vara viktiga i sina liv.

Vi har sammanställt en lista av presentförslag till 14-åriga tjejer som vänder sig till en rad olika intressen och personligheter.

Presenter och julklappar till 13-åriga killar

30 roliga presenter som kommer att underhålla 13-åriga killar

13 år markerar starten för den fruktade tonåren, och när barnen fyller 13 så genomgår de en mental skiftning i hur de ser sig själva. De upplever inte längre sig själva som barn, utan börjar istället anamma etiketten “tonåring”. En 13-årig kille kommer börja känna sig mer självständig under denna period, vilket yttrar sig i ett nyfunnet behov av att bli lyssnad på samt att få mer kontroll över sin kropp och omgivningen såväl som behovet av ett privatliv.

La Bellefée Bath Bombs and Scented Candles

30 riktigt coola presenter som alla 13-åriga tjejer kommer att älska

13 är det första officiella året i tonåren! När barn fyller 13 så sker en mental förändring i deras självuppfattning; de ser inte längre sig själva som barn, utan börjar istället anamma stämpeln ”tonåring”. En 13-årig tjej kommer troligen känna sig betydligt mer självständig i denna ålder och lär vilja få sin röst hörd och utöva allt mer makt över sin kropp, sin omgivning och sitt behov av ett privatliv.

På vissa sätt gör detta det lättare att köpa en present eftersom hon uttrycker sina intressen rätt tydligt, så det är bara att köpa något i linje med det. Många 13-åringar vill dock fortfarande få bekräftelse från vuxna och bryr sig om vad de tycker. Att köpa presenter som speglar en 13-årings intressen och förmågor, såväl som att öppna upp möjligheten att utveckla nya färdigheter, är därför ett bra sätt att visa sitt erkännande. Vi har sammanställt en lista på 30 presenter som en 13-årig tjej lär gilla, så att du kan välja en perfekt gåva till henne.

Presenter och julklappar till 12-åriga killar

30 unika och användbara presenter till 12-åriga killar

12-årsåldern är det sista året innan tonåren sätter igång och präglas ofta av att ”vara mittemellan”. 12-åringar är inte riktigt tonåringar och kan fortfarande bete sig som de barn de varit fram tills dess, men närmar sig å andra sidan en ålder där en önskan om självständighet och självuttryck gör sig till känna. Förändringarna i tonåren visar sig lyckligtvis gradvis, så det finns gott om tid att förbereda sig.

Crayola Fashion Superstar

30 presenter till 12-åriga tjejer som de kommer att älska

12-årsåldern är en stor sådan eftersom det är det sista året innan tjejer officiellt blir tonåringar, och det är ett år som präglas av att vara lite ”mittemellan”. I takt med att barn kommer närmre och närmre tonåren så sker långsamma fysiska, sociala, känslomässiga och kognitiva förändringar. 12-åriga tjejer kan bete sig som barn ena sekunden och sedan slå om till att vara små vuxna nästa.

Denna period av förändring kan göra det svårt att köpa presenter eftersom man inte vet om man ska satsa på något roligt för barn eller något som vänder sig till deras nyfunna mognad. Vi har sammanställt en samling förslag nedan som lämpar sig till båda dessa kategorier.

Presenter och julklappar till 11-åriga killar

30 otroliga roliga presenter till aktiva 11-åriga killar

Vid elva års ålder börjar pojkar snabbt röra sig bort från barndomen och mot den tumultartade tonåren. De har en nyuppkommen önskan om mognad i denna ålder, vilket kan göra det svårt att köpa en present till en 11-årig kille. Han vill nu börja bli en del av vuxenvärlden och är inte längre intresserad av leksaker som uppenbarligen är just leksaker, även om hans lekfulla sida och önskan om att ha roligt fortfarande finns kvar. Allt detta gör det helt klart knepigt att välja en present! Därför har vi sammanställt en lista som bör locka både lekfullheten och den nya mognaden hos 11-åriga killar.

Spa Luxetique Spa Gift Set

30 roliga och kreativa presenter till 11-åriga tjejer

Vid elva års ålder håller tjejer snabbt på att röra sig bort från barndomen och mot den tumultartade tonåren. Detta yttrar sig i att de börjar kämpa för att få självständighet, och deras nyfunna önskan om mognad kan göra det svårt att veta vad man ska köpa i present till en 11-årig tjej.

Detta är en ålder där tjejerna börjar vilja vara en del av vuxenvärlden och inte längre få presenter som är uppenbara leksaker, trots att deras lekfulla sida fortfarande finns kvar. Detta gör det som sagt ganska lurigt att veta vad man ska köpa! Därför har vi sammanställt en lista av presenter som kan locka både den lekfulla och mogna sidan hos 11-åriga tjejer.

Presenter och julklappar till 10-åriga killar

30 fantastiska presenter till 10-åriga killar som älskar att leka

Att fylla tio år innebär att man genomgår stora förändringar och övergångar. Barn i denna ålder kommer snart välkomnas till ungdomsåren och kan verkligen sägas befinna sig i en övergångsålder.

Självidentitet och självkänsla blir mycket viktigt runt denna ålder eftersom barnen börjar utveckla en känsla för vilka de är och hur de passar in i världen. För vissa barn kan det ske förändringar i skolan beroende på skolsystemet de ingår i, och för andra kan sociala aktiviteter som klubbar och organiserade fritidsaktiviteter bli mer aktuella. Sociala interaktioner blir allt viktigare i detta skede och barnen kommer börja bli skickligare på att handskas med andra människor; de kommer till exempel kunna navigera i konflikter, kontrollera sina känslor och förhandla fram olika lösningar med sina vänner.

GirlZone Magical Reversible Sequin Pillow

30 presenter till 10-åriga tjejer som får dem att känna sig speciella

Att vara tio år gammal innebär att man genomgår en tid av förändring och övergång; barn i denna ålder är på väg in i ungdomen men befinner sig fortfarande i en övergångsålder. Självidentitet och självkänsla blir mycket viktigare runt denna ålder eftersom barnen utvecklar en känsla för vilka de är och hur de passar in i världen. För vissa barn kommer denna ålder innebära att de går från en skola till en annan, medan andra kommer uppleva helt nya sociala situationer, som olika klubbar eller fritidsaktiviteter. Social interaktion blir allt viktigare i detta skede och barnen börjar förbättra sina sociala förmågor. Detta gör dem mer förmögna att hantera konflikter, kontrollera sina känslor och förhandla fram lösningar med andra barn.

Om du letar efter en present till en 10-årig tjej så kommer denna lista hjälpa dig att hitta något speciellt. Vi har sammanställt ett stort utbud av alternativ som vänder sig till olika intressen och förmågor.