30 fantastiska presenter till nyfikna 1-åriga tjejer

26 fantastiska presenter till nyfikna 1-åriga tjejer

När en flicka fyller ett år så har hon redan genomgått en snabb utveckling, från en pytteliten bebis som var helt beroende av sina föräldrar till ett litet barn med sin egen personlighet. Om du letar efter en present till en 1-årig tjej så kan denna lista med 30 olika idéer garanterat vara användbar. Vi har inkluderat leksaker och presenter som lockar en rad olika personligheter, och de stödjer dessutom flera typer av utveckling hos barnet. Du kommer utan tvekan hitta något som passar till den lilla tjej du ska ge något till.

30 riktigt spännande presenter till 2-åriga tjejer

27 riktigt spännande presenter till 2-åriga tjejer

Ibland kallas detta skede i barnens utveckling för “trotsåldern” eftersom föräldrar tenderar att se en hel del känslomässiga utbrott och utmanande av gränserna från sina barn. Framförallt 2-åriga tjejer vill desperat vara självständiga, men ofta matchar deras fysiska förmågor ännu inte denna önskan, vilket leder till stor frustration. Men 2-åringar är inte trotsiga utan anledning, för det är en viktig period för den neurologiska utveckling och hjärnan växer avsevärt under detta år. Sättet som hjärnan utvecklas i 2-årsåldern lägger faktiskt grunden för hela barnets framtida liv.

30 roliga presenter som alla 3-åriga tjejer bara kommer att älska

27 roliga presenter som alla 3-åriga tjejer bara kommer att älska

När tjejer fyller tre år brukar man säga att de går från “småbarn” till “förskolebarn”, vilket ofta sammanfaller med att de börjar i förskolan eller bara i en högre åldersgrupp om de redan går där. Övergången från småbarn till förskolebarn är inte alltid utan problem och kan leda till beteenden som snarare associeras med tonåringar än yngre barn. Känslorna är heta i 3-årsåldern och de är snabba med att uttrycka vad de tänker, känner och tycker. Detta kan vara svårt att hantera, men det är även ett tecken på att de utvecklas precis som de ska.

30 presenter till 4-åriga tjejer som uppmuntrar deras kreativitet

26 presenter till 4-åriga tjejer som uppmuntrar deras kreativitet

När småflickor når fyra års ålder så tenderar de att vara intresserade av absolut allt. De är nyfikna av hur saker händer och varför de fungerar, och deras kognitiva utveckling går framåt i en rasande takt. Sociala förmågor och utveckling blir otroligt viktigt runt denna ålder eftersom 4-åringar börjar förstå mycket mer av den sociala världen. Detta leder till att de intresserar sig för andra personers åsikter, liv och preferenser. Runt 4-årsåldern är imitation och rollspel typiska lekar, och många av presenterna på denna lista stöder detta såväl som utveckling av sociala förmågor.

30 fantastiska presenter som gör 5-åriga tjejer lyckliga

27 fantastiska presenter som gör 5-åriga tjejer lyckliga

Vid fem års ålder befinner sig tjejer i ett övergångsskede i barndomen där de inte längre är små förskoleelever eller småbarn, men inte riktigt är ”stora barn” heller. Vid fem års ålder har många barn börjat i skolan, och som skolbarn känner de sig mycket äldre och mer kapabla att kontrollera sig själva och sitt beteende, såsom när de lyssnar på sina lärare i skolan. Men känslomässiga utbrott kommer fortfarande att vara vanligt förekommande eftersom självregleringen bara är i sin linda.

Rent kroppsligt sker många förändringar hos 5-åringar när de börjar bli smalare och längre, och de får även bättre koordination i sina rörelser. Att se till att barnen förblir aktiva och friska vid denna ålder hjälper till att lägga en hälsosam grund för de kommande åren. Presenterna vi inkluderat på denna lista tar hänsyn till var 5-åriga tjejer befinner sig i sin utveckling och är noggrant utvalda för att hjälpa till att stödja detta samtidigt som de riktar sig till en rad olika intressen.

30 unika presenter som kommer att glädja alla 6-åriga tjejer

26 unika presenter som kommer att glädja alla 6-åriga tjejer

Vid sex års ålder tenderar småtjejer att ha väldigt utvecklade personligheter och väletablerade intressen. Om en speciell tillställning är stundande, såsom en födelsedag eller annan högtid, kommer de troligen ha en önskelista redo, eller åtminstone några idéer om vad de skulle vilja få. Om de inte har någon så behöver du dock inte oroa dig, för 6-åriga tjejer tvekar för det mesta inte att prova på nya saker!

30 unika och roliga presenter till 7-åriga tjejer

26 unika och roliga presenter till 7-åriga tjejer

7-årsåldern är en fantastisk ålder; de flesta 7-åriga tjejer älskar allt vad kunskap heter och är nyfikna på världen. Normalt sett är tjejer i denna ålder naturliga forskare och ställer massor av olika frågor om varför saker sker samt hur de fungerar. Vid det här laget känner sig även de flesta barn hemma i skolan och bekväma i sin roll som elever, vilket uttrycker sig i att de gärna diskuterar vad de gör och vet med andra.

Om du är ute efter att köpa en present till en 7-årig tjej så kanske du känner dig överväldigad av hennes många intressen och osäker på vad du ska köpa. Den här listan ger dig dock en uppsjö av idéer att hämta inspiration från så att du kan välja en present som lämpar sig för hennes intressen och bidrar till hennes utveckling.

Presenter och julklappar till 1-åriga killar

27 unika och spännande presenter till 1-åriga killar

Vid ett års ålder har en pojke redan utvecklats en hel del; han har gått från att vara en pytteliten, mestadels sovande nyfödd till ett småbarn med en alldeles egen personlighet! Under det första levnadsåret är faktiskt den fysiska och kognitiva utvecklingen snabbare än under någon annan period.

Om du letar efter en present till en 1-årig pojke för att hjälpa hans fortsatta utveckling på traven så kommer denna lista med 30 olika idéer att komma väl till pass. Vi har inkluderat leksaker och presenter som främjar olika typer av utveckling samtidigt som de lockar småpojkars intresse och personlighet, så du kommer garanterat hitta något som passar just den lilla pojke du ska köpa en present till.

Presenter och julklappar till 2-åriga killar

26 presenter till 2-åriga killar som bränner deras energi

Vid två års ålder är pojkar inte längre bebisar, men kan inte riktigt klassas som småbarn heller. Ibland kallar man det här stadiet för ”den förfärliga 2-årsåldern” eftersom föräldrar kan behöva genomlida känslomässiga utbrott och tänjning av gränserna. Men 2-åringar är inte struliga utan anledning, för de genomgår en period av viktig neurologisk och kognitiv utveckling, och hjärnan växer avsevärt i denna ålder.

När hjärnan växer och förändras så börjar vi se mer utmanande beteenden, men även nya förmågor och utvecklingsmässiga skutt. Vid två års ålder utvecklas språket snabbt, precis som fysiska färdigheter och förmågan att leka fantasifullt. Om du letar efter en present till en 2-årig kille så kan listan vi sammanställt nedan vara till stor hjälp för denna typ av utveckling.

Presente och julklappar till 3-åriga killar

27 otroligt roliga presenter till 3-åriga killar

När barn fyller tre år gamla så går det från ”småbarn” till ”förskolebarn”, och det kan sammanfalla med att de börjar i just förskolan eller kanske bara i en högre klass. Övergången från småbarn till förskolebarn är inte alltid en dans på rosor, och vissa liknar till och med 3-åringar med besvärliga tonåringar eftersom de uppvisar liknande beteenden. Känslorna är många vid tre års ålder och de är snabba att uttrycka sina tankar, känslor och åsikter. Det kan var svårt att hantera som förälder, men samtidigt är det ett tecken på att barnen utvecklas som de ska.

3-åriga pojkar behöver fortfarande spendera en hel del tid utomhus och ägna sig åt gott om fysisk aktivitet. Det ger dem friheten att springa, klättra och hoppa, vilket är mycket viktigt för att de ska få öva på sina fysiska förmågor och bränna sin oändliga överskottsenergi. Om du letar efter en present till en 3-årig kille så finns det gott om leksaker och andra gåvor att välja bland, och vi har sammanställt några av de bästa för att hjälpa honom med sin utveckling.

Presenter och julklappar till 4-åriga killar

26 spännande presenter för 4-åriga killar att leka med

4-årsåldern är en härlig tid – småkillar i denna ålder är nyfikna på hur saker fungerar och deras kognitiva utveckling sker i en rasande fart! Av denna anledning tenderar de flesta 4-åriga killar att vara intresserade av absolut allt. Sociala färdigheter och utveckling blir dessutom extra viktigt i denna ålder. Detta eftersom 4-åringar börjar få ett bättre grepp om den sociala världen och intressera sig för andras åsikter, liv och preferenser. Imitation och rollspelande är typiska lekar i denna ålder, och många av presenterna på denna lista stödjer denna typ av lek samt utveckling av sociala färdigheter.

Presenter och julklappar till 5-åriga killar

26 roliga presenter till 5-åriga killar som älskar att leka

Vid fem års ålder är pojkar inte längre småbarn eller förskolebarn, men de är heller inte ”stora barn” riktigt än. Man kan säga att de nått ett mellanskede i barndomen. I denna ålder har många barn börjat skolan och kommer få mer kontroll över sina känslor och beteenden. Känslomässiga utbrott är dock fortfarande vanligt förekommande eftersom självregleringen bara är i sin linda.

Fysiskt sett börjar 5-åringar att bli mycket längre såväl som mer koordinerade och skickliga i sina rörelser. Att hålla barnen aktiva och friska i denna ålder hjälper dem att etablera hälsosamma vanor i åratal framåt. Presenterna vi inkluderat på denna lista tar hänsyn till 5-åriga killars utveckling och är noggrant utvalda för att stödja den, utöver att vända sig till en rad olika intressen.

Presenter och julklappar till 6-åriga killar

27 gåvor som kommer att engagera 6-åriga killar till max

6-åriga pojkar kan ibland verka som en samling motsägelser; å ena sidan börjar de gå på fester, lekträffar och skolevenemang på egen hand, men å andra sidan behöver de säkerheten och trösten som hemmet och föräldrarna ger. Det är en ålder som präglas av förändring.

Presenter och julklappar till 7-åriga killar

27 spännande presenter till 7-åriga killar som de kan använda varje dag

7-åringar är i en fantastisk ålder, och de flesta av dem är väldigt intresserade av kunskap samt nyfikna på världen. 7-åriga killar är naturliga forskare som ställer allehanda frågor om hur saker sker och varför de fungerar. Detta är väldigt bra förmågor att uppmuntra eftersom de kommer hjälpa dem i livet. Vid det här laget känner sig barnen som hemma i skolan och självsäkra i sin roll som elever, och vill därför prata med andra om vad de har gjort och vad de vet.

Om du är ute efter att köpa en present till en 7-årig kille så kanske du känner dig överväldigad av hans många intressen, som dessutom konstant utvecklas och ändras! Men om du är osäker på vad du ska köpa så har vi sammanställt denna lista, så att du kan välja en present till en 7-årig kille som vänder sig till hans intressen och bidrar till hans utveckling.

Presenter och julklappar till 8-åriga killar

27 roliga presenter som kommer att underhålla 8-åriga killar

Runt åtta års ålder genomgår de flesta barn ett stort skutt i den fysiska, känslomässiga och mentala utvecklingen. Den kroppsliga tillväxtspurten innebär att de blir skickligare på fysiska aktiviteter, vilket kan innebära att de blir mer intresserade av sport. I den här åldern börjar även koordinationen och finmotoriken att bli bättre, vilket gör konstnärliga aktiviteter mer njutbara samtidigt som byggande av komplexa byggsatser lockar.

Vi har sammanställt en lista över de 30 bästa leksakerna och presenterna till 8-åriga killar för att hjälpa dig att välja en bra gåva. Det finns gott om variation i denna lista, så du kommer utan tvekan att hitta något som passar pojkens tycke och smak, och samtliga alternativ kommer dessutom hjälpa till att förbättra förmågor som är viktiga för 8-åriga killar.

30 fantastiska presenter som 8-åriga tjejer kommer att uppskatta

27 fantastiska presenter som 8-åriga tjejer kommer att uppskatta

Runt åtta års ålder genomgår de flesta barn en fysisk, känslomässig och mental spurt i utvecklingen, eller ett “språng framåt”. Den fysiska tillväxten innebär att de blir skickligare på sportaktiviteter samtidigt som förbättringen av deras koordination och finmotorik innebär att de kan börja gilla konstnärliga aktiviteter mer. Om du letar efter en present till en 8-årig tjej så kan alltså sport eller konst vara en bra utgångspunkt.

Vi har sammanställt en lista över de 30 bästa leksakerna och presenterna till 8-åriga tjejer för att hjälpa dig i sökandet efter en gåva. Det finns gott om variation bland dem, så du kommer garanterat hitta något som passar personligheten hos just den flicka du ska handla till. Alla alternativ fokuserar dessutom på att förbättra de förmågor som är viktiga för 8-åringar.

Inspirera kreativitet: 30 roliga presenter till 9-åriga tjejer

Inspirera kreativitet: 27 roliga presenter till 9-åriga tjejer

Vid nio års ålder håller tjejer nästan på att bli ungdomar och tonåren är inte långt borta. Med andra ord är de lite för gamla för att anses vara småbarn, men för unga för att vara tonåringar – istället är det någonstans mittemellan.

På många sätt behöver 9-åringar fortfarande samma stöd, säkerhet och struktur som familjen gett dem fram till dess, men de håller även på att bli mer självständiga och förmögna att ägna sig åt en rad olika aktiviteter utan stöd från vuxna. När man köper en present till en 9-årig tjej så innebär denna nyfunna självständighet att det finns ett ännu större utbud av tillgängliga alternativ eftersom de nu kan ägna sig åt mer komplexa aktiviteter. Följande lista har tagits fram för att hjälpa dig att välja presenter till 9-åringar och inkluderar många varierade alternativ.

30 presenter till 10-åriga tjejer som får dem att känna sig speciella

28 presenter till 10-åriga tjejer som får dem att känna sig speciella

Att vara tio år gammal innebär att man genomgår en tid av förändring och övergång; barn i denna ålder är på väg in i ungdomen men befinner sig fortfarande i en övergångsålder. Självidentitet och självkänsla blir mycket viktigare runt denna ålder eftersom barnen utvecklar en känsla för vilka de är och hur de passar in i världen. För vissa barn kommer denna ålder innebära att de går från en skola till en annan, medan andra kommer uppleva helt nya sociala situationer, som olika klubbar eller fritidsaktiviteter. Social interaktion blir allt viktigare i detta skede och barnen börjar förbättra sina sociala förmågor. Detta gör dem mer förmögna att hantera konflikter, kontrollera sina känslor och förhandla fram lösningar med andra barn.

Om du letar efter en present till en 10-årig tjej så kommer denna lista hjälpa dig att hitta något speciellt. Vi har sammanställt ett stort utbud av alternativ som vänder sig till olika intressen och förmågor.

30 roliga och kreativa presenter till 11-åriga tjejer

27 roliga och kreativa presenter till 11-åriga tjejer

Vid elva års ålder håller tjejer snabbt på att röra sig bort från barndomen och mot den tumultartade tonåren. Detta yttrar sig i att de börjar kämpa för att få självständighet, och deras nyfunna önskan om mognad kan göra det svårt att veta vad man ska köpa i present till en 11-årig tjej.

Detta är en ålder där tjejerna börjar vilja vara en del av vuxenvärlden och inte längre få presenter som är uppenbara leksaker, trots att deras lekfulla sida fortfarande finns kvar. Detta gör det som sagt ganska lurigt att veta vad man ska köpa! Därför har vi sammanställt en lista av presenter som kan locka både den lekfulla och mogna sidan hos 11-åriga tjejer.

30 presenter till 12-åriga tjejer som de kommer att älska

27 presenter till 12-åriga tjejer som de kommer att älska

12-årsåldern är en stor sådan eftersom det är det sista året innan tjejer officiellt blir tonåringar, och det är ett år som präglas av att vara lite ”mittemellan”. I takt med att barn kommer närmre och närmre tonåren så sker långsamma fysiska, sociala, känslomässiga och kognitiva förändringar. 12-åriga tjejer kan bete sig som barn ena sekunden och sedan slå om till att vara små vuxna nästa.

Denna period av förändring kan göra det svårt att köpa presenter eftersom man inte vet om man ska satsa på något roligt för barn eller något som vänder sig till deras nyfunna mognad. Vi har sammanställt en samling förslag nedan som lämpar sig till båda dessa kategorier.

30 riktigt coola presenter som alla 13-åriga tjejer kommer att älska

26 riktigt coola presenter som alla 13-åriga tjejer kommer att älska

13 är det första officiella året i tonåren! När barn fyller 13 så sker en mental förändring i deras självuppfattning; de ser inte längre sig själva som barn, utan börjar istället anamma stämpeln ”tonåring”. En 13-årig tjej kommer troligen känna sig betydligt mer självständig i denna ålder och lär vilja få sin röst hörd och utöva allt mer makt över sin kropp, sin omgivning och sitt behov av ett privatliv.

På vissa sätt gör detta det lättare att köpa en present eftersom hon uttrycker sina intressen rätt tydligt, så det är bara att köpa något i linje med det. Många 13-åringar vill dock fortfarande få bekräftelse från vuxna och bryr sig om vad de tycker. Att köpa presenter som speglar en 13-årings intressen och förmågor, såväl som att öppna upp möjligheten att utveckla nya färdigheter, är därför ett bra sätt att visa sitt erkännande. Vi har sammanställt en lista på 30 presenter som en 13-årig tjej lär gilla, så att du kan välja en perfekt gåva till henne.

30 presenter till 14-åriga tjejer som redan har allt

27 presenter till 14-åriga tjejer som redan har allt

14 år är en viktig ålder och ett stort steg i utvecklingen för tjejer; många 14-åringar börjar bli mer ansvarsfulla och vuxna, men det finns även de som gör uppror och börjar vistas med fel personer. Båda fallen är helt normala, men det är en tid då det är viktigt att vuxna uppmuntrar hälsosam utveckling. Även om många 14-åriga tjejer tycks vilja tjafsa med vuxna om precis allt och verkar väldigt självständiga, behöver de innerst inne den stabilitet som vuxna erbjuder. Därför uppskattar de även presenter som de får av vuxna de anser vara viktiga i sina liv.

Vi har sammanställt en lista av presentförslag till 14-åriga tjejer som vänder sig till en rad olika intressen och personligheter.

30 presenter till 15-åriga tjejer som får dem att känna sig vuxna

26 presenter till 15-åriga tjejer som får dem att känna sig vuxna

Tonåren kan vara knepig, och mellan 15 och 18 års ålder är tonåringar upptagna med att tillgodogöra sig de färdigheter som de behöver för att bli ansvarsfulla vuxna. Därför är det så viktigt att fortsätta bygga starka relationer med dem. De flesta 16-åriga tjejer har utvecklat en stark känsla av självständighet och självsäkerhet angående sina åsikter, och vissa kan till och med uppvisa en rebellisk natur. Allt detta är dock en del av att växa upp och vanligtvis inget att oroa sig över.

Att förstå en tonårings utveckling kan hjälpa till att bygga de starka relationer de behöver för att mogna och kan dessutom hjälpa dig att välja en lämplig present till dem! Vi har sammanställt ett urval av gåvor för att hjälpa dig att välja en present till en 15-årig tjej.

30 riktigt unika presenter till 16-åriga tjejer

27 riktigt unika presenter till 16-åriga tjejer

16-åringar är i ett skede av livet där de utvecklas väldigt mycket, vilket både kan medföra en överväldigande känsla av stolthet och en hel del stress och frustration hos familj och vänner. Det är inte lätt att handskas med en tonårings oförskämdhet, lathet eller tjurighet, men den goda nyheten är att det rör sig om kortare faser som dessutom utgör milstolpar i utvecklingen! Så försök att härda ut och fokusera på den glädje som 16-åringar kan ge under tiden de utvecklas, blir egna personer, hittar sina intressen och lyckas med massor av olika prestationer. 16-åriga tjejer kan dessutom vara mognare än killar i samma ålder och förmögna att interagera och bilda vänskaper med vuxna i sina liv.

Men att köpa en present till en 16-årig tjej kan vara lite komplicerat, och det är lätt att bli överväldigad när man försöker gissa vad man ska köpa. Ska man bara ge pengar? Kommer presenten man köpt vara något hon verkligen kommer vilja ha, gilla eller använda? Vi har sammanställt en lista över presenter som en 16-årig tjej kommer gilla att få så att det blir lättare för dig att välja.

30 unika presenter till 17-åriga tjejer för att få dem att känna sig speciella

27 unika presenter till 17-åriga tjejer för att få dem att känna sig speciella

Vid 17 års ålder står tjejer på randen till vuxen ålder, och även om många 17-åriga tjejer är uppspelta över framtiden så är vissa även rädda för vuxenvärlden och allt den innebär. Det är i denna ålder som vänner och familj kan vara tysta, stabila stöttepelare i en annars tumultartad värld.

Att köpa en present till en 17-årig tjej kan vara svårt, och man måste ta hänsyn till vad hon gillar och inte gillar. Om du känner tjejen bra så lär du ha en uppfattning om hennes intressen och kan välja en present i linje med dem. Om du inte känner henne särskilt väl så kan en praktisk, användbar present vara en bra idé. Här har vi sammanställt ett urval av produkter som 17-åriga tjejer kommer gilla att få, så att du får lite hjälp i jakten på den perfekta presenten.

Presenter och julklappar till 9-åriga killar

25 fantastiska presenter som kommer att engagera 9-åriga killar

Vid nio års ålder är pojkar lite för gamla för att anses vara småbarn, men ännu inte tillräckligt gamla för att vara tonåringar. Istället befinner de sig någonstans ”mittemellan”. De har nästan nått ungdomsåren, men har fortfarande kvar vissa egenskaper som kännetecknar yngre barn. Vissa föräldrar tycker att detta skede av barnens uppfostran är väldigt utmanande medan andra flyger igenom det utan större problem.

Presenter och julklappar till 10-åriga killar

26 fantastiska presenter till 10-åriga killar som älskar att leka

Att fylla tio år innebär att man genomgår stora förändringar och övergångar. Barn i denna ålder kommer snart välkomnas till ungdomsåren och kan verkligen sägas befinna sig i en övergångsålder.

Självidentitet och självkänsla blir mycket viktigt runt denna ålder eftersom barnen börjar utveckla en känsla för vilka de är och hur de passar in i världen. För vissa barn kan det ske förändringar i skolan beroende på skolsystemet de ingår i, och för andra kan sociala aktiviteter som klubbar och organiserade fritidsaktiviteter bli mer aktuella. Sociala interaktioner blir allt viktigare i detta skede och barnen kommer börja bli skickligare på att handskas med andra människor; de kommer till exempel kunna navigera i konflikter, kontrollera sina känslor och förhandla fram olika lösningar med sina vänner.

Presenter och julklappar till 11-åriga killar

26 roliga presenter till aktiva 11-åriga killar

Vid elva års ålder börjar pojkar snabbt röra sig bort från barndomen och mot den tumultartade tonåren. De har en nyuppkommen önskan om mognad i denna ålder, vilket kan göra det svårt att köpa en present till en 11-årig kille. Han vill nu börja bli en del av vuxenvärlden och är inte längre intresserad av leksaker som uppenbarligen är just leksaker, även om hans lekfulla sida och önskan om att ha roligt fortfarande finns kvar. Allt detta gör det helt klart knepigt att välja en present! Därför har vi sammanställt en lista som bör locka både lekfullheten och den nya mognaden hos 11-åriga killar.

Presenter och julklappar till 12-åriga killar

27 unika och användbara presenter till 12-åriga killar

12-årsåldern är det sista året innan tonåren sätter igång och präglas ofta av att ”vara mittemellan”. 12-åringar är inte riktigt tonåringar och kan fortfarande bete sig som de barn de varit fram tills dess, men närmar sig å andra sidan en ålder där en önskan om självständighet och självuttryck gör sig till känna. Förändringarna i tonåren visar sig lyckligtvis gradvis, så det finns gott om tid att förbereda sig.

Presenter och julklappar till 13-åriga killar

26 roliga presenter som kommer att underhålla 13-åriga killar

13 år markerar starten för den fruktade tonåren, och när barnen fyller 13 så genomgår de en mental skiftning i hur de ser sig själva. De upplever inte längre sig själva som barn, utan börjar istället anamma etiketten “tonåring”. En 13-årig kille kommer börja känna sig mer självständig under denna period, vilket yttrar sig i ett nyfunnet behov av att bli lyssnad på samt att få mer kontroll över sin kropp och omgivningen såväl som behovet av ett privatliv.