30 unika presenter till 17-åriga tjejer för att få dem att känna sig speciella

27 unika presenter till 17-åriga tjejer för att få dem att känna sig speciella

Vid 17 års ålder står tjejer på randen till vuxen ålder, och även om många 17-åriga tjejer är uppspelta över framtiden så är vissa även rädda för vuxenvärlden och allt den innebär. Det är i denna ålder som vänner och familj kan vara tysta, stabila stöttepelare i en annars tumultartad värld.

Att köpa en present till en 17-årig tjej kan vara svårt, och man måste ta hänsyn till vad hon gillar och inte gillar. Om du känner tjejen bra så lär du ha en uppfattning om hennes intressen och kan välja en present i linje med dem. Om du inte känner henne särskilt väl så kan en praktisk, användbar present vara en bra idé. Här har vi sammanställt ett urval av produkter som 17-åriga tjejer kommer gilla att få, så att du får lite hjälp i jakten på den perfekta presenten.

30 riktigt coola presenter som alla 13-åriga tjejer kommer att älska

26 riktigt coola presenter som alla 13-åriga tjejer kommer att älska

13 är det första officiella året i tonåren! När barn fyller 13 så sker en mental förändring i deras självuppfattning; de ser inte längre sig själva som barn, utan börjar istället anamma stämpeln ”tonåring”. En 13-årig tjej kommer troligen känna sig betydligt mer självständig i denna ålder och lär vilja få sin röst hörd och utöva allt mer makt över sin kropp, sin omgivning och sitt behov av ett privatliv.

På vissa sätt gör detta det lättare att köpa en present eftersom hon uttrycker sina intressen rätt tydligt, så det är bara att köpa något i linje med det. Många 13-åringar vill dock fortfarande få bekräftelse från vuxna och bryr sig om vad de tycker. Att köpa presenter som speglar en 13-årings intressen och förmågor, såväl som att öppna upp möjligheten att utveckla nya färdigheter, är därför ett bra sätt att visa sitt erkännande. Vi har sammanställt en lista på 30 presenter som en 13-årig tjej lär gilla, så att du kan välja en perfekt gåva till henne.

30 unika presenter som kommer att glädja alla 6-åriga tjejer

26 unika presenter som kommer att glädja alla 6-åriga tjejer

Vid sex års ålder tenderar småtjejer att ha väldigt utvecklade personligheter och väletablerade intressen. Om en speciell tillställning är stundande, såsom en födelsedag eller annan högtid, kommer de troligen ha en önskelista redo, eller åtminstone några idéer om vad de skulle vilja få. Om de inte har någon så behöver du dock inte oroa dig, för 6-åriga tjejer tvekar för det mesta inte att prova på nya saker!

30 fantastiska presenter som gör 5-åriga tjejer lyckliga

27 fantastiska presenter som gör 5-åriga tjejer lyckliga

Vid fem års ålder befinner sig tjejer i ett övergångsskede i barndomen där de inte längre är små förskoleelever eller småbarn, men inte riktigt är ”stora barn” heller. Vid fem års ålder har många barn börjat i skolan, och som skolbarn känner de sig mycket äldre och mer kapabla att kontrollera sig själva och sitt beteende, såsom när de lyssnar på sina lärare i skolan. Men känslomässiga utbrott kommer fortfarande att vara vanligt förekommande eftersom självregleringen bara är i sin linda.

Rent kroppsligt sker många förändringar hos 5-åringar när de börjar bli smalare och längre, och de får även bättre koordination i sina rörelser. Att se till att barnen förblir aktiva och friska vid denna ålder hjälper till att lägga en hälsosam grund för de kommande åren. Presenterna vi inkluderat på denna lista tar hänsyn till var 5-åriga tjejer befinner sig i sin utveckling och är noggrant utvalda för att hjälpa till att stödja detta samtidigt som de riktar sig till en rad olika intressen.

30 presenter till 4-åriga tjejer som uppmuntrar deras kreativitet

26 presenter till 4-åriga tjejer som uppmuntrar deras kreativitet

När småflickor når fyra års ålder så tenderar de att vara intresserade av absolut allt. De är nyfikna av hur saker händer och varför de fungerar, och deras kognitiva utveckling går framåt i en rasande takt. Sociala förmågor och utveckling blir otroligt viktigt runt denna ålder eftersom 4-åringar börjar förstå mycket mer av den sociala världen. Detta leder till att de intresserar sig för andra personers åsikter, liv och preferenser. Runt 4-årsåldern är imitation och rollspel typiska lekar, och många av presenterna på denna lista stöder detta såväl som utveckling av sociala förmågor.

30 roliga presenter som alla 3-åriga tjejer bara kommer att älska

27 roliga presenter som alla 3-åriga tjejer bara kommer att älska

När tjejer fyller tre år brukar man säga att de går från “småbarn” till “förskolebarn”, vilket ofta sammanfaller med att de börjar i förskolan eller bara i en högre åldersgrupp om de redan går där. Övergången från småbarn till förskolebarn är inte alltid utan problem och kan leda till beteenden som snarare associeras med tonåringar än yngre barn. Känslorna är heta i 3-årsåldern och de är snabba med att uttrycka vad de tänker, känner och tycker. Detta kan vara svårt att hantera, men det är även ett tecken på att de utvecklas precis som de ska.

30 riktigt spännande presenter till 2-åriga tjejer

27 riktigt spännande presenter till 2-åriga tjejer

Ibland kallas detta skede i barnens utveckling för “trotsåldern” eftersom föräldrar tenderar att se en hel del känslomässiga utbrott och utmanande av gränserna från sina barn. Framförallt 2-åriga tjejer vill desperat vara självständiga, men ofta matchar deras fysiska förmågor ännu inte denna önskan, vilket leder till stor frustration. Men 2-åringar är inte trotsiga utan anledning, för det är en viktig period för den neurologiska utveckling och hjärnan växer avsevärt under detta år. Sättet som hjärnan utvecklas i 2-årsåldern lägger faktiskt grunden för hela barnets framtida liv.

30 fantastiska presenter till nyfikna 1-åriga tjejer

26 fantastiska presenter till nyfikna 1-åriga tjejer

När en flicka fyller ett år så har hon redan genomgått en snabb utveckling, från en pytteliten bebis som var helt beroende av sina föräldrar till ett litet barn med sin egen personlighet. Om du letar efter en present till en 1-årig tjej så kan denna lista med 30 olika idéer garanterat vara användbar. Vi har inkluderat leksaker och presenter som lockar en rad olika personligheter, och de stödjer dessutom flera typer av utveckling hos barnet. Du kommer utan tvekan hitta något som passar till den lilla tjej du ska ge något till.

30 riktigt unika presenter till 16-åriga tjejer

27 riktigt unika presenter till 16-åriga tjejer

16-åringar är i ett skede av livet där de utvecklas väldigt mycket, vilket både kan medföra en överväldigande känsla av stolthet och en hel del stress och frustration hos familj och vänner. Det är inte lätt att handskas med en tonårings oförskämdhet, lathet eller tjurighet, men den goda nyheten är att det rör sig om kortare faser som dessutom utgör milstolpar i utvecklingen! Så försök att härda ut och fokusera på den glädje som 16-åringar kan ge under tiden de utvecklas, blir egna personer, hittar sina intressen och lyckas med massor av olika prestationer. 16-åriga tjejer kan dessutom vara mognare än killar i samma ålder och förmögna att interagera och bilda vänskaper med vuxna i sina liv.

Men att köpa en present till en 16-årig tjej kan vara lite komplicerat, och det är lätt att bli överväldigad när man försöker gissa vad man ska köpa. Ska man bara ge pengar? Kommer presenten man köpt vara något hon verkligen kommer vilja ha, gilla eller använda? Vi har sammanställt en lista över presenter som en 16-årig tjej kommer gilla att få så att det blir lättare för dig att välja.

30 presenter till 15-åriga tjejer som får dem att känna sig vuxna

26 presenter till 15-åriga tjejer som får dem att känna sig vuxna

Tonåren kan vara knepig, och mellan 15 och 18 års ålder är tonåringar upptagna med att tillgodogöra sig de färdigheter som de behöver för att bli ansvarsfulla vuxna. Därför är det så viktigt att fortsätta bygga starka relationer med dem. De flesta 16-åriga tjejer har utvecklat en stark känsla av självständighet och självsäkerhet angående sina åsikter, och vissa kan till och med uppvisa en rebellisk natur. Allt detta är dock en del av att växa upp och vanligtvis inget att oroa sig över.

Att förstå en tonårings utveckling kan hjälpa till att bygga de starka relationer de behöver för att mogna och kan dessutom hjälpa dig att välja en lämplig present till dem! Vi har sammanställt ett urval av gåvor för att hjälpa dig att välja en present till en 15-årig tjej.

30 presenter till 14-åriga tjejer som redan har allt

27 presenter till 14-åriga tjejer som redan har allt

14 år är en viktig ålder och ett stort steg i utvecklingen för tjejer; många 14-åringar börjar bli mer ansvarsfulla och vuxna, men det finns även de som gör uppror och börjar vistas med fel personer. Båda fallen är helt normala, men det är en tid då det är viktigt att vuxna uppmuntrar hälsosam utveckling. Även om många 14-åriga tjejer tycks vilja tjafsa med vuxna om precis allt och verkar väldigt självständiga, behöver de innerst inne den stabilitet som vuxna erbjuder. Därför uppskattar de även presenter som de får av vuxna de anser vara viktiga i sina liv.

Vi har sammanställt en lista av presentförslag till 14-åriga tjejer som vänder sig till en rad olika intressen och personligheter.

30 presenter till 12-åriga tjejer som de kommer att älska

27 presenter till 12-åriga tjejer som de kommer att älska

12-årsåldern är en stor sådan eftersom det är det sista året innan tjejer officiellt blir tonåringar, och det är ett år som präglas av att vara lite ”mittemellan”. I takt med att barn kommer närmre och närmre tonåren så sker långsamma fysiska, sociala, känslomässiga och kognitiva förändringar. 12-åriga tjejer kan bete sig som barn ena sekunden och sedan slå om till att vara små vuxna nästa.

Denna period av förändring kan göra det svårt att köpa presenter eftersom man inte vet om man ska satsa på något roligt för barn eller något som vänder sig till deras nyfunna mognad. Vi har sammanställt en samling förslag nedan som lämpar sig till båda dessa kategorier.

30 roliga och kreativa presenter till 11-åriga tjejer

27 roliga och kreativa presenter till 11-åriga tjejer

Vid elva års ålder håller tjejer snabbt på att röra sig bort från barndomen och mot den tumultartade tonåren. Detta yttrar sig i att de börjar kämpa för att få självständighet, och deras nyfunna önskan om mognad kan göra det svårt att veta vad man ska köpa i present till en 11-årig tjej.

Detta är en ålder där tjejerna börjar vilja vara en del av vuxenvärlden och inte längre få presenter som är uppenbara leksaker, trots att deras lekfulla sida fortfarande finns kvar. Detta gör det som sagt ganska lurigt att veta vad man ska köpa! Därför har vi sammanställt en lista av presenter som kan locka både den lekfulla och mogna sidan hos 11-åriga tjejer.

30 presenter till 10-åriga tjejer som får dem att känna sig speciella

28 presenter till 10-åriga tjejer som får dem att känna sig speciella

Att vara tio år gammal innebär att man genomgår en tid av förändring och övergång; barn i denna ålder är på väg in i ungdomen men befinner sig fortfarande i en övergångsålder. Självidentitet och självkänsla blir mycket viktigare runt denna ålder eftersom barnen utvecklar en känsla för vilka de är och hur de passar in i världen. För vissa barn kommer denna ålder innebära att de går från en skola till en annan, medan andra kommer uppleva helt nya sociala situationer, som olika klubbar eller fritidsaktiviteter. Social interaktion blir allt viktigare i detta skede och barnen börjar förbättra sina sociala förmågor. Detta gör dem mer förmögna att hantera konflikter, kontrollera sina känslor och förhandla fram lösningar med andra barn.

Om du letar efter en present till en 10-årig tjej så kommer denna lista hjälpa dig att hitta något speciellt. Vi har sammanställt ett stort utbud av alternativ som vänder sig till olika intressen och förmågor.

Inspirera kreativitet: 30 roliga presenter till 9-åriga tjejer

Inspirera kreativitet: 27 roliga presenter till 9-åriga tjejer

Vid nio års ålder håller tjejer nästan på att bli ungdomar och tonåren är inte långt borta. Med andra ord är de lite för gamla för att anses vara småbarn, men för unga för att vara tonåringar – istället är det någonstans mittemellan.

På många sätt behöver 9-åringar fortfarande samma stöd, säkerhet och struktur som familjen gett dem fram till dess, men de håller även på att bli mer självständiga och förmögna att ägna sig åt en rad olika aktiviteter utan stöd från vuxna. När man köper en present till en 9-årig tjej så innebär denna nyfunna självständighet att det finns ett ännu större utbud av tillgängliga alternativ eftersom de nu kan ägna sig åt mer komplexa aktiviteter. Följande lista har tagits fram för att hjälpa dig att välja presenter till 9-åringar och inkluderar många varierade alternativ.

30 fantastiska presenter som 8-åriga tjejer kommer att uppskatta

27 fantastiska presenter som 8-åriga tjejer kommer att uppskatta

Runt åtta års ålder genomgår de flesta barn en fysisk, känslomässig och mental spurt i utvecklingen, eller ett “språng framåt”. Den fysiska tillväxten innebär att de blir skickligare på sportaktiviteter samtidigt som förbättringen av deras koordination och finmotorik innebär att de kan börja gilla konstnärliga aktiviteter mer. Om du letar efter en present till en 8-årig tjej så kan alltså sport eller konst vara en bra utgångspunkt.

Vi har sammanställt en lista över de 30 bästa leksakerna och presenterna till 8-åriga tjejer för att hjälpa dig i sökandet efter en gåva. Det finns gott om variation bland dem, så du kommer garanterat hitta något som passar personligheten hos just den flicka du ska handla till. Alla alternativ fokuserar dessutom på att förbättra de förmågor som är viktiga för 8-åringar.

30 unika och roliga presenter till 7-åriga tjejer

26 unika och roliga presenter till 7-åriga tjejer

7-årsåldern är en fantastisk ålder; de flesta 7-åriga tjejer älskar allt vad kunskap heter och är nyfikna på världen. Normalt sett är tjejer i denna ålder naturliga forskare och ställer massor av olika frågor om varför saker sker samt hur de fungerar. Vid det här laget känner sig även de flesta barn hemma i skolan och bekväma i sin roll som elever, vilket uttrycker sig i att de gärna diskuterar vad de gör och vet med andra.

Om du är ute efter att köpa en present till en 7-årig tjej så kanske du känner dig överväldigad av hennes många intressen och osäker på vad du ska köpa. Den här listan ger dig dock en uppsjö av idéer att hämta inspiration från så att du kan välja en present som lämpar sig för hennes intressen och bidrar till hennes utveckling.

29 häftiga presenter till tonårstjejer som älskar mode

Om du är ute efter en present som passar en tonårstjej så kan du sluta leta. Den här listan med 29 häftiga presenter till tonårstjejer är full med idéer som kommer få henne att uppskatta din förmåga att köpa passande gåvor. Det finns definitivt något på den här listan som passar något av hennes intressen.

Vare sig hon gillar att uttrycka sig, sport, smink eller smycken, väntar den här omfattande listan på att göra ditt liv lite enklare. Ge henne något hon får användning för och kommer att behålla i takt med att hon växer upp till den fantastiska kvinna du vet att hon kommer att bli. Ge henne en present som är lika häftig som hon.