27 roliga presenter som alla 3-åriga tjejer bara kommer att älska

Uppdaterad 2 maj, 2024

Publicerad

När flickor når sitt tredje år övergår de från att klassificeras som ”småbarn” till ”förskolebarn”, vilket kan innebära att de börjar förskolan eller går vidare till en förskoleklass inom sin nuvarande barnomsorgsmiljö. Övergången från småbarn till förskoleålder är inte alltid lätt och kan ibland leda till ett beteende som liknar tonåringars. Treåringar upplever intensiva känslor och är snabba med att uttrycka sina tankar, känslor och åsikter. Även om detta kan vara svårt att hantera är det en utmärkt indikation på att de utvecklas väl.

Denna expressiva läggning åtföljs av ett överflöd av kreativitet och en växande fantasi. Precis som de flesta små barn behöver 3-åringar mycket utomhusvistelse och fysisk aktivitet; att ge dem frihet att springa, klättra och hoppa är avgörande. Förskolebarn behöver träna sina fysiska förmågor för att bygga upp styrka, balans och koordination. Om du letar efter en present till en 3-årig flicka finns det ett brett utbud av leksaker och presenter, men vi har sammanställt en lista med 27 toppalternativ som kommer att stödja deras utveckling.

1. Hape Gitarr i Trä

Hape Wooden Guitar
Motivering: Ett riktigt instrument med barnvänlig design som uppmuntrar musikalitet och kreativitet.

Om den 3-åriga flickan du ska köpa en present till är en blivande musiker så kan Hapes gitarr i trä vara den perfekta gåvan. Den är som sagt gjord i trä och är ett riktigt instrument, inte en leksak, som kommer hjälpa henne att känna sig vuxen och att hon tas på allvar (väldigt viktigt för en 3-åring!).

Utöver att uppmuntra musikaliska färdigheter kommer Hapes gitarr i trä vara en perfekt resurs för att främja kreativitet eftersom den låter barnet få utlopp för sin kreativitet och skapa egna sånger. Man kan dock givetvis även använda den till att bara rollspela och imitera kända musiker. Musik är fantastisk för att hjälpa barn att utveckla sin förmåga att lyssna, och de kommer lära sig att skilja på olika toner och volymer när de experimenterar med instrumentet. Detta är avancerade lyssningsförmågor som avsevärt kommer hjälpa barnet att lära sig bokstäver och ljud.

Fördelar
 • Gjord av trä – miljövänlig
 • Riktigt instrument
 • Uppmuntrar musikaliska förmågor
 • Förbättrar förmågan att lyssna
 • Uppmuntrar kreativitet
Nackdelar
 • Riktigt instrument – kräver stämning
 

2. Unicorn Backpack

Motivering: En söt ryggsäck med enhörning som är perfekt för lek och resor.

Unicorn Backpack är en plyschig enhörningsleksak med avtagbar ryggsäck. Den mjuka enhörningen är en perfekt present till flickor i åldern 2-5 år för lek och resor.

De vadderade remmarna och påsen med dragkedja gör den här enhörningen perfekt för små barn att ta med sig på resan. Den kan också vara en gosig följeslagare under tuppluren eller en vän för fantasifull lek. Detta enhörningsgosedjur uppmuntrar till låtsaslekar samtidigt som det är kramvänligt och bärbart. Det är en unik gåva som kombinerar en leksak med en funktionell ryggsäck för förskolebarn. Flickor kommer att älska denna magiska enhörningskompis.

Fördelar
 • Plyschig enhörning som gosedjur
 • Avtagbar ryggsäck
 • Portabel för resor och lek
 • Mjuk och kramvänlig
Nackdelar
 • Ytan kan inte tvättas i maskin
 

3. Piano och Mikrofon som kan Spela In

Motivering: Ett fungerande piano som kan uppmuntra unga tjejer att utforska sin passion för musik och kreativitet.

Småbarn älskar interaktiva leksaker som gör ljud ifrån sig, och den här lär verkligen gå hem hos tvååringar som gillar att dansa och sjunga. Ta till vara på hennes passion för musik genom att ge henne detta roliga piano med inbyggd mikrofon.

Detta multifunktionella piano hjälper henne att utveckla minnet, förmågan att känna igen toner och koordinationen mellan hand och öga medan hon spelar på tangenterna. Det kan spela upp 22 demolåtar, inklusive disco, tango, speldosa och mer. Det finns även förprogrammerade knappar som spelar fyra olika musikinstrument som hon kan kombinera för att skapa egna låtar. Föräldrar kan till och med ansluta pianot till sin smarta telefon för att spela in eller spela upp musik att sjunga med i med hjälp av den inbyggda mikrofonen. Att uppmuntra hennes musikaliska talang från tidig ålder kommer att ge henne självsäkerhet och kreativitet. Mor- och farföräldrar kommer dessutom älska att få speciella inspelningar där deras 2-åriga prinsessa sjunger.

Fördelar
 • Hjälper till att utveckla minnet
 • Lär barn att känna igen toner
 • UKan anslutas till smarta telefoner för inspelningppmuntrar personliga passioner
 • Främjar vårdande beteende

Nackdelar
 • Inkluderar små delar

 

4. Barbie Malibu-Hus

Barbie Malibu House Playset

Motivering: Ett vackert hus som är kompatibelt med andra Barbie-produkter och uppmuntrar fantasifull lek samt sociala färdigheter.

Lekhus och dockhus är populära val av presenter till 3-åriga tjejer, och inte utan anledning! De främjar alla former av fantasifullt, kreativt rollspel och låter barn utveckla sina tal- och språkförmågor när de berättar, utvecklar berättelser och pratar åt karaktärerna i leken.

Barbie Malibu-hus kan användas med andra Barbie-produkter och är i perfekt storlek för Barbiedockor. Det tvåvåniga huset har sex rum och kommer med 25 tillbehör som tar leken till nya höjder. Den här presenten kommer garanterat hålla varje liten flicka upptagen länge.

Fördelar
 • Kompatibelt med andra Barbieprodukter
 • Uppmuntrar fantasifull lek
 • Förbättrar sociala förmågor
 • Tvåvåningshus – sex rum
 • Inkluderar 25 tillbehör

Nackdelar
 • Större föremål – kräver utrymme för förvaring och lek

 

5. KidKraft Prinsessbord och Pall

KidKraft Princess Table & Stool

Motivering: Ett gulligt bord med pall som uppmuntrar fantasifull lek och självvård.

3-åriga tjejer gillar ofta att utöva fantasifullt rollspel med prinsesstema. Denna typ av kreativ lek är bra för att utveckla viktiga sociala färdigheter såväl som att förbättra tal och språk. Detta eftersom barnen använder sina ord för att förklara eller berätta om vad som försiggår i leken. Denna möbel är en perfekt present till en liten flicka som är intresserad av prinsessor och att klä ut sig.

KidKraft Prinsessbord och pall kommer garanterat vara ett bra tillskott till en flickas sovrum. Det är väldigt hållbart och dessutom lätt att montera ihop. Detta är dessutom en väldigt bra present för att förbättra en 3-årings självvård, och hon lär älska att sitta framför spegeln och borsta håret eller sminka sig.

Fördelar
 • Bra tillskott till sovrummet
 • Uppmuntrar fantasifull lek
 • Förbättrar självmedvetenheten, självsäkerheten och självkänslan
 • Lätt att montera
 • Främjar självvård och självständighet

Nackdelar
 • Stort föremål – kräver utrymme

 

6. Melissa & Doug Glassbar i Trä

Melissa & Doug Wooden Scoop & Serve Ice Cream

Motivering: De flesta 3-åringar älskar glass, och denna leksak i trä har just glass som tema för att främja social och fantasifull lek.

Melissa & Doug är ett väldigt bra märke som erbjuder ett alternativ till de massvis av plastleksaker som finns på marknaden. Om du letar efter något mer miljövänligt för dina presentinköp eller bara föredrar den känsla som trä medför, då är detta ett perfekt märke att titta på. Melissa & Doug glassbar i trä är en riktigt fin leksak som låter barn låtsas servera och sälja glass.

Detta uppmuntrar en rad olika rollspelsscenarier, vilka förbättrar sociala färdigheter när barnen experimenterar med olika situationer och interaktioner. Att betala för glassen introducerar även chansen att lära sig lite grundläggande matematik och ger barnen förståelse för siffror och värde. Över lag är detta en present som har många inlärningsmöjligheter, och byggkvaliteten är dessutom riktigt hög.

Fördelar
 • Uppmuntrar fantasifull lek
 • Främjar sociala förmågor
 • Chansen att lära sig enkel matematik
 • Gjord av trä – miljövänlig
 • Bra byggkvalitet

Nackdelar
 • 28 delar – lätt att tappa bort bitar

 

7. Little Tikes Set med Basketkorg och Boll

Little Tikes Easy Score Basketball Set

Motivering: Uppmuntra små sportstjärnor för att träna deras fysiska förmågor och förbättra koordinationen mellan hand och öga.

Det är bra att uppmuntra ett intresse för sport och fysisk lek, för dessa tidiga vanor kommer barnen bära med sig för resten av livet. Förhoppningsvis kan de hjälpa dem att förbli aktiva och friska.

Little Tikes set med basketkorg och boll är en barnvänlig basketkorg med boll i juniorstorlek som även är justerbar på höjden så att den kan växa med barnet eller göras mer utmanande. Detta set hjälper till att utveckla specifika färdigheter för basket, men även koordinationen mellan hand och öga såväl som rumsmässig medvetenhet – viktiga färdigheter i livet.

Fördelar
 • Uppmuntrar fysisk, aktiv lek
 • Förbättrar koordinationen mellan hand och öga
 • Bygger upp intresset för sport
 • Utvecklar rumsmässig medvetenhet
 • Justerbar på höjden

Nackdelar
 • Kräver en säker omgivning för att kasta bollen

 

8. My Little Pony – Den Magiska Vänskapsskolan

My Little Pony Magical School of Friendship Playset

Motivering: Baseras på de populära My Little Pony-karaktärerna och främjar social lek såväl som fantasi.

Många 3-åriga tjejer är som förtrollade av de populära My Little Pony-karaktärerna. Med alla TV-serier, filmer och leksaker är det ett märke med massor att välja bland när man köper presenter, men My Little Pony – Den magiska vänskapsskolan är ett perfekt val för 3-åriga tjejer. Det har gott om funktioner som gör leken mer intressant, inklusive lysande inslag och mekaniska funktioner som kräver att man vrider på rattar eller trycker på knappar. Dessa funktioner ökar barnens förståelse för teknik och gör det även ännu mer intressant att leka med setet.

My Little Pony – Den magiska vänskapsskolan är perfekt för en 3-årings växande intresse för fantasifull, social lek som låter henne spela upp scener från My Little Pony-filmer eller TV-serier, eller helt enkelt hitta på egna.

Fördelar
 • Baseras på figurer som är populära hos barn
 • Främjar social lek
 • Uppmuntrar fantasi
 • Funktioner som lyser
 • Mekaniska funktioner

Nackdelar
 • Kräver batterier
 • Ytterligare figurer säljs separat

 

9. Geospace – Min Första Mjuka Hoppstylta

Geospace The Original Deluxe Bungee Boing

Motivering: Håll barnen aktiva på ett nytt sätt! En hoppstylta för nybörjare som hjälper barn att utveckla fysiska förmågor.

3-åringar har gott om energi som måste användas under dagen. Det är dock inte alltid praktiskt att gå ut på promenad, ta en cykeltur eller besöka parken, så ibland måste de göra av med överskottsenergin hemma. Geospace – Min första mjuka hoppstylta är ett perfekt sätt att göra det på eftersom det är en hoppstylta för nybörjare som barnen kan studsa med.

Geospace – Min första mjuka hoppstylta är säker för yngre barn eftersom den har en stabil, platt underdel som låter barnen träna sin balans och koordination. Den platta underdelen innebär även att hoppstyltan kan användas inomhus utan risk för att skada golvet.

Fördelar
 • Håller barnen aktiva
 • Utvecklar fysiska förmågor
 • Förbättrar koordination och balans
 • Säker för yngre barn
 • Kan användas utomhus och inomhus

Nackdelar
 • Kräver förvaringsutrymme

 

10. Komplett Teservis för Lek

Motivering: En jättesöt teservis som hjälper små tjejer att anordna roliga tebjudningar på skoj med familj och vänner.

Att låtsas ha tebjudning är något av ett eldprov för små tjejer. Det här setet kommer med allt hon behöver för att anordna den bästa tebjudningen på dagiset. Pre-World har skapat detta set i 45 delar, och det är verkligen ett komplett sådant. Det inkluderar allt från tekanna och tekoppar till låtsasbakverk och servetter. Till och med en vacker, matchande bordsduk inkluderas.

Det finns tre olika varianter av setet att välja mellan: ett med blommor, ett med hästar och ett med prinsesstema, varav samtliga är gjorda av icke-giftiga och lättrengjorda material. När tebjudningen är över kan hela setet läggas ner i den inkluderade plåtlådan. Handtaget ovantill är lätt att greppa och gör att till och med en treåring kan ta det med sig till olika rum i hemmet eller hem till en kompis för att verkligen imponera på lekträffen. Vi höjer koppen till detta set.

Fördelar
 • Uppmuntrar fantasifull lek
 • Främjar att dela med sig och hövlighet
 • Förbättrar sociala förmågor
 • Utvecklar finmotoriken

Nackdelar
 • Endast för lek – tekannan är inte vattentät

 

11. Sylvanian Families – Familj med Chokladkaniner

Sylvanian Families Chocolate Rabbit Family

Motivering: Påbörja en Sylvanian Families-samling med denna urgulliga kaninfamilj – perfekt för fantasifull lek med småvärldar.

Sylvanian Families är en produktserie med leksaker för fantasifull lek med småvärldar. Det finns gott om olika lekset, tillbehör och karaktärer tillgängliga, och alla är kompatibla och kan kombineras med varandra, så varje set expanderar världen ytterligare.

Sylvanian Families – familj med chokladkaniner är ett set med fyra karaktärer från Sylvanian Families-världen som kommer med kläder och tillbehör. Den mjuka och sensoriska texturen hos figurerna kommer garanterat locka 3-åringar och stimulera deras sinnen samtidigt som de uppmuntras att ägna sig åt fantasifullt rollspel. Eftersom Sylvanian Families-karaktärerna kommer i familjepaket så uppmuntras rollspel baserat på barnets erfarenheter av just familjelivet.

Fördelar
 • Kompatibelt med andra Sylvanian Families-produkter
 • Uppmuntrar fantasifull lek
 • Inkluderar kläder
 • Mjuk, sensorisk textur.

Nackdelar
 • Små delar – lätta att tappa bort

 

12. Magnetiska Klippdockor

Motivering: Klippdockor från Disney som uppmuntrar självuttryck och utvecklingen av individualitet.

Ge lilltjejen du ska köpa nåt till ett sätt att vara kreativ med mode med den här presenten. Det är ett set med klippdockor från Disney som inkluderar två dockor i trä: en av Mimmi Pigg och en av Kajsa Anka. Vidare kommer setet med fler än 45 klädartiklar och accessoarer i trä som kan fästas vid figurerna med magneter – väldigt lätthanterligt för 3-åriga tjejer.

Stilmöjligheterna för dessa klippdockor är oändliga och hon kommer att ha massor av skoj med att uttrycka sin personliga stil på så många sätt hon kan. När figurerna väl är uppklädda kan de visas upp med de inkluderade ställen, alternativt stuvas undan i den medföljande asken med olika fack. Det är dessutom en miljövänlig present, eftersom den är plast- och giftfri. Små tjejer kommer att älska att utforska sin egen stil och förbättra sitt självförtroende.

Fördelar
 • Utvecklar problemlösningsförmågan
 • Uppmuntrar självuttryck
 • Miljövänlig och giftfri
 • Utvecklar finmotoriken

Nackdelar
 • Små delar – vuxens uppsikt rekommenderas
 • Inget lock på förvaringsasken

 

13. Aquaplay Vattenkanaler för Leksaksbåtar

Aquaplay Mountain Lake

Motivering: Ett vattenkanalsystem som bjuder på timmar av skoj samtidigt som det uppmuntrar fantasin och tidiga mattekunskaper.

Lekar med vatten är populärt bland många förskolebarn, och inte utan anledning! Inlärningsmöjligheterna när barn leker med vatten är väldigt stora, och det är dessutom lek som är väldigt stimulerande för sinnena. Aquaplay vattenkanaler för leksaksbåtar är ett vattenkanalsystem som barn kan experimentera och leka med.

Detta hjälper dem att bygga upp tidiga färdigheter om ingenjörskap, eftersom experimenterandet hjälper dem att förstå dammar och vattenhjul. Tidiga matematikkunskaper utvecklas också genom lek med vatten eftersom barnen kan lära sig om koncept som tom och full. Detta är en perfekt present till barn som älskar att leka med vatten utomhus.

Fördelar
 • Lek som stimulerar sinnena
 • Etablerar tidiga ingenjörsförmågor
 • Uppmuntrar fantasifull lek
 • Utvecklar tidiga matematikkunskaper

Nackdelar
 • Bäst att använda utomhus – kräver utomhusutrymme

 

14. Melissa & Doug Jättegiraff

Melissa & Doug Giant Giraffe

Motivering: En gigantisk, naturtrogen och mjuk giraffleksak som uppmuntrar vårdande beteenden.

Varje ungt barn älskar att ta hand om andra och kan visa stor ömhet och omvårdnad om djur och yngre barn. Mjuka gosedjur är ett mycket bra sätt att uppmuntra detta beteende med, och Melissa & Doug jättegiraff är en massiv giraff som små tjejer bara kommer älska. Den lär torna över de flesta flickor i den här åldern och kommer garanterat bli ett spännande inslag i alla sov- eller lekrum.

Med sin detaljerade design och naturtrogna detaljer är denna leksak perfekt för 3-åriga tjejer som älskar att klappa djur. Melissa & Doug jättegiraff är dessutom gjord av hållbara material, så den lär klara av många år av kärlek!

Fördelar
 • Naturtroget gosedjur
 • Detaljerad design
 • Hållbar kvalitet
 • Främjar vårdande beteenden
 • Tvättbart yttre

Nackdelar
 • Stor leksak – kräver förvaringsutrymme

 

15. Disneys – Frost 2 Elsa Deluxeklänning

Disney Frozen 2 Elsa Deluxe Dress

Motivering: Låt henne klä ut sig till Elsa och låtsas kasta magiska trollformler i fantasifulla lekar.

Att klä ut sig är ett populärt inslag i fantasifulla rollspel, och denna klänning baserad på de populära Frost-filmerna från Disney kommer garanterat berika leken för varje 3-årig tjej. Disneys Frost 2 – Elsa deluxeklänning är en licensierad produkt som är testad enligt EU:s och Storbritanniens standarder, så du kan vara säker på att produkten håller hög kvalitet.

Utöver att låta 3-åringar rollspela och klä ut sig så är den även användbar eftersom den lär barn självvård när de försöker ta av och på den på egen hand. Om 3-åringen du ska köpa en present till gillar Frost-filmerna så kommer denna garanterat vara ett välkommet tillskott i deras leksakssamling.

Fördelar
 • Licensierad produkt
 • Uppmuntrar fantasifull lek
 • Utvecklar barns självvård
 • Testad enligt brittisk och EU-standard

Nackdelar
 • 3–4 år – kan snabbt bli urväxt

 

16. KidKraft Kayla Dockhus i Trä

KidKraft Kayla Wooden Dolls House

Motivering: Ett dockhus är en tidlös klassiker som kommer uppmuntra fantasifull, social lek i åratal.

Dockhus är populära och tidlösa presenter till 3-åriga tjejer och erbjuder åratal av lek, både för flickan som får det såväl som de som kommer att ärva dockhuset. KidKraft Kayla dockhus i trä är ett miljövänligare alternativ till moderna dockhus i plast och kommer med tre våningar samt gott om utrymme för lek.

KidKraft Kayla dockhus i trä kommer med möbler och tillbehör, så det är redo för lek direkt. Detta dockhus är ett perfekt sätt att förbättra sociala färdigheter eftersom barnen kan leka baserat på sina egna erfarenheter av att leva i ett hem med en familj. De kan därefter utveckla leken och utforska olika typer av sociala situationer i livet.

Fördelar
 • Tidlös gåva – blir inte gammal i första taget
 • Uppmuntrar fantasifull lek
 • Förbättrar sociala färdigheter
 • Trevåningshus – gott om utrymme för lek
 • Kommer med möbler och tillbehör

Nackdelar
 • Stort föremål – kräver gott om utrymme för lek och förvaring

 

17. Paw Patrol Skyes Ultimata Räddningshelikopter

Paw Patrol Skye’s Ultimate Rescue Helicopter

Motivering: Barn kommer att ha massor av kul när de spelar upp olika räddningsberättelser från det populära barnprogrammet Paw Patrol.

Barn älskar att leka baserat på vad de känner till och är bekanta med, och många barn har sett det populära barnprogrammet Paw Patrol. Därför lär de älska detta lekset, som baseras på serien. Paw Patrol Skyes ultimata räddningshelikopter är ett lekset som inkluderar två Paw Patrol-karaktärer såväl som ett räddningsfordon, vilket låter barn spela upp en rad olika scener från serien.

Att leka på detta sätt hjälper barn att utveckla sitt historieberättande när de förklarar vad som händer i lekens handling och ger röster till karaktärerna. Perfekt för ett 3-årigt Paw Patrol-fan!

Fördelar
 • Baseras på det populära barnprogrammet Paw Patrol
 • Uppmuntrar fantasifull lek
 • Utvecklar barns berättande
 • Två Paw Patrol-figurer inkluderas

Nackdelar
 • Gjort av plast – mindre miljövänligt

 

18. Hape Staffli med Whiteboard och Griffeltavla

Hape Easel with Whiteboard and Chalkboard

Motivering: Perfekt för blivande konstnärer och utvecklar dessutom motorik och skrivförmåga i tidig ålder.

Ett staffli är ett utmärkt sätt att uppmuntra konstnärliga färdigheter såväl som viktiga skrivförmågor. Innan barn lär sig att skriva så är det viktigt att de har bra motorik – både grovmotorik, som används för stora rörelser, och finmotorik, som används för små rörelser. Att rita på vertikala ytor, såsom med ett staffli, tränar både grovmotoriken och finmotoriken.

Hape staffli med whiteboard och griffeltavla är ett dubbelsidigt staffli med en magnetisk whiteboard på en sida och en griffeltavla på den andra. Den kommer dessutom med koppar för färg och en rulle papper, så det finns gott om sätt att leka och experimentera med att rita och skriva med denna present.

Fördelar
 • Dubbelsidigt staffli med magnetisk whiteboard och griffeltavla
 • Justerbart på höjden
 • Inkluderar staffli, tre färgkoppar och utbytbar pappersrulle
 • Utvecklar kreativiteten
 • Förbättrar motoriken

Nackdelar
 • Stort föremål – kräver utrymme för lek och förvaring

 

19. Lego Duplo Disney Junior Mimmis Födelsedagskalas

ego Duplo Disney Junior Minnie's Birthday Party

Motivering: Detta set från Lego Duplo baseras på den populära karaktären Mimmi Pigg och uppmuntrar byggande och kreativitet.

Mimmi Pigg är en extremt populär karaktär bland barn, och alla 3-åriga tjejer kommer känna igen henne. Denna igenkänningsfaktor är en bra morot för att försöka bygga ihop setet Lego Duplo Disney Junior Mimmis födelsedagskalas. Detta set är speciellt framtaget för yngre barn och har därför instruktioner som är lätta att följa och bitar som är lätta att fästa vid varandra.

Lego Duplo Disney Junior Mimmis födelsedagskalas är ett utmärkt sätt att uppmuntra kreativ lek baserat på något som barn är bekanta med. Det är speciellt bra för barn som precis fyllt år eller som själva deltagit vid många födelsedagskalas, eftersom det är temat för setet.

Fördelar
 • Baseras på den populära karaktären Mimmi Pigg
 • Gjort för yngre barn
 • Tränar byggförmågan
 • Utvecklar kreativ lek
 • Kompatibelt med andra Lego Duplo-set

Nackdelar
 • Kräver förvaring

 

20. KidKraft Dockgarderob i Trä

KidKraft Lil' Doll Armoire Wooden Closet

Motivering: En garderob i dockstorlek där man kan förvara alla söta dockklänningar på ett säkert och organiserat sätt!

Flickor som älskar att leka med dockor och deras utstyrslar samt accessoarer kan lätt bli överväldigade över alla plagg. KidKrafts dockgarderob i trä är en riktig trägarderob, men i perfekt storlek för att förvara dockkläder.

KidKraft dockgarderob i trä har en robust, stabil design för att klara av konstant användning, och den är verkligen ett perfekt sätt att förvara dockkläder på ett organiserat sätt. Galgar inkluderas i detta set, så 3-åringen kan direkt börja leka med och organisera sina dockors speciella utstyrslar.

Fördelar
 • Håller dockkläder organiserade
 • Dockstorlek
 • Robust, stabil design
 • Inkluderar galgar

Nackdelar
 • Större föremål – kräver utrymme i sovrum/lekrum

 

21. Kid K’Nex-Set för Nybörjarbyggare

Kid K’Nex Budding Builders Set

Motivering: En fantastisk, öppen och pedagogisk resurs som uppmuntrar tidiga ingenjörsfärdigheter.

Pedagogiska resurser av öppen natur är viktiga för att låta barn utveckla sin kreativitet och sitt ingenjörskap. Kid K’Nex-set för nybörjare är just en sådan resurs som stödjer utvecklingen av dessa färdigheter. Den är dessutom otroligt rolig att använda eftersom 3-åringar älskar att vara kreativa och skapa sina egna byggnadsverk.

Kid K’Nex-setet för nybörjarbyggare kommer med en del byggförslag, men det finns gott om möjligheter att bygga på egen hand. Bitarna är gjorda med yngre barn och små händer i åtanke, men utgör fortfarande en stimulerande utmaning som förbättrar deras finmotorik när de försöker få ihop bitarna. Setet är kompatibelt med andra Kid K’Nex-set, vilket innebär att det öppna byggandet kan utökas ytterligare. Den kommer dessutom med en förvaringslåda så att man kan förvara allt på samma ställe.

Fördelar
 • Öppen lek
 • Uppmuntrar tidigt ingenjörskap
 • Förbättrar finmotoriken
 • Kompatibelt med andra Kid K’Nex-set
 • Kommer med förvaringslåda

Nackdelar
 • Små bitar – måste hållas borta från yngre syskon

 

22. Pipande Hoppstylta av Skumgummi

Motivering: En rolig leksak som kan användas utomhus och inomhus, och som uppmuntrar en aktiv livsstil och förbättrar balans såväl som koordination.

Om du ska handla till en energisk treåring som gillar att vara aktiva, då kommer den här presenten att vara ett perfekt sätt för henne att ha roligt hemma. Den här hoppstyltan är som en traditionell variant, men med vissa modifikationer som gör den säkrare för mindre barn. Flybar är skaparen bakom den här roliga leksaken, och de har designat den med en hållbar fotbräda av skumgummi som inte bara gör den lättare att använda, utan även stabilare för småttingar.

Den kommer att hålla barnen aktiva, förbättra balansen, utveckla motoriken och främja en hälsosam livsstil. Men barnen kommer inte ens att inse att de får motion, för styltan piper med varje hopp, vilket bara gör den ännu roligare. Det härliga med den här hoppstyltan är att den tack vare skumgummit inte är hal och kan användas både inomhus och utomhus.

Fördelar
 • Utvecklar koordinationen och balansen
 • Tillhandahåller rolig motion
 • Säker design med skumgummi
 • Kan användas utomhus och inomhus

Nackdelar
 • Kräver vuxens uppsikt
 • Kan vara svår att vänja sig vid

 

23. KidKraft Prinsessbord i Trä

KidKraft Princess Toddler Wooden Side Table

Motivering: Detta nattduksbord är det perfekta tillskottet till ett sovrum med prinsesstema och tillverkat med yngre barn i åtanke.

Vissa 3-åringar är extremt medvetna om sin omgivning och många gillar att få sina utrymmen, som sov- eller lekrum, att spegla deras intressen och personligheter. Om detta stämmer in på den 3-åriga tjej du ska köpa något till så kan KidKraft prinsessbord i trä vara en perfekt present.

KidKraft prinsessbord i trä kan vara ett perfekt inslag i inredningen hos en 3-årig flickas rum om hon gillar prinsessor. Det har dessutom hög byggkvalitet och rätt storlek för yngre barn, med en låda för saker som är bra att ha nära sängen. Kort och gott är det en extremt praktisk möbel som kommer att låta en 3-åring verkligen känna att utrymmet tillhör henne.

Fördelar
 • Lär passa bra in i en 3-årings inredning
 • Rätt storlek för yngre barn
 • Bra byggkvalitet
 • Förvaringslåda
 • Inkluderar monteringsinstruktioner

Nackdelar
 • Kräver att en vuxen monterar

 

24. Melissa & Doug Insektsburk med GosedjurMelissa & Doug Bug Jug Fill & Spill

Motivering: Möjliggör sensorisk lek och repeterande inlärning med detta gulliga, insektsbaserade lekset.

Melissa & Dougs insektsburk med gosedjur är en sensorisk leksak som produceras av en miljövänlig tillverkare. De medföljande insektsleksakerna har sensoriska egenskaper, som krusande och skallrande ljud. Insekterna kan placeras i och hällas ut från en transparent, mjuk burkleksak. Den har inga vassa kanter eller hårda delar och är därför extremt säker.

Melissa & Doug insektsburk med gosedjur kan användas för att förbättra finmotoriken hos barn när de lägger insekterna i burken och sedan häller ut dem. Insekterna kan också användas på egen hand för fantasifull lek och samtidigt förbättra barnens vokabulär när de berättar historier om dem. De kan även räkna insekterna när de lägger ner dem i burken.

Fördelar
 • Sensorisk leksak
 • Förbättrar finmotoriken
 • Hjälper barn att räkna
 • Uppmuntrar fantasifull lek
 • Ökar vokabulären

Nackdelar
 • Relativt dyr leksak

 

25. L.O.L. Surprise! 2-i-1 Glammig Husvagn med 55 Överraskningar

L.O.L. Surprise! 2-in-1 Glamper Fashion Camper with 55 Surprises

Motivering: Uppmuntrar fantasifull lek baserad på de populära L.O.L-dockorna, med 55 överraskningar!

L.O.L Surprise! 2-i-1 glammig husvagn med 55 överraskningar är ytterligare en leksak från L.O.L-produktutbudet, och föreställer en glamorös husvagn. Den är kompatibel med alla andra L.O.L-produkter, så barnen kan kombinera dem för att skapa många fantasifulla scenarier.

Detta set inkluderar 55 olika överraskningar och massor av accessoarer, så 3-åriga tjejer kommer älska att leka kreativt med sina L.O.L-dockor och ta dem på spännande ”glamping-turer”. Detta låter dem även utforska olika sociala situationer och interaktioner med hjälp av leken. Detta är en perfekt present till en 3-årig tjej som gillar att leka med småvärldar och dockor.

Fördelar
 • Uppmuntrar fantasifull lek
 • Baseras på de populära L.O.L-dockorna
 • Kompatibel med de andra L.O.L-produkterna
 • 55 överraskningar
 • Inkluderar tillbehör

Nackdelar
 • Förhållandevis dyr
 • Inte miljövänlig

 

26. Galt Toys Hopfällbar Trampolin

Galt Toys Folding Trampoline

Motivering: Levererar gott om studsande skoj för att hålla barn aktiva och låta dem utveckla fysiska färdigheter.

Att hålla barn aktiva är väldigt viktigt för deras hälsa eftersom det påverkar deras hjärt- och lugnhälsa, muskelstyrka och till och med bendensitet. 3-åringar behöver gott om fysisk aktivitet under dagen, och att hitta rätt sätt att uppnå detta är viktigt; ju mer varierad du kan göra ett barns motion, desto bättre.

Galt Toys hopfällbar trampolin introducerar en ny rörelse till barnets dagliga rutin som förbättrar såväl bålmuskulatur och benstyrka som koordination. Den kan dessutom fällas ihop för förvaring, vilket gör den lite mer praktisk att ha hemma. Detta är en perfekt present till en 3-årig tjej med massor av energi!

Fördelar
 • Handtagen kan skruvas av och benen fällas ner för förvaring
 • Håller barnen aktiva och friska
 • Utvecklar fysiska färdigheter
 • Förbättrar styrkan i bålen och benen
 • Perfekt för att utveckla koordination

Nackdelar
 • Kräver utrymme för användning och förvaring

27. Melissa & Doug Bärbart Häststall

Melissa & Doug Take-Along Show-Horse Stable

Motivering: Träleksak designad för att tas med på lekträffar, med fina småfigurer för fantasifull lek.

Detta är en leksak som designats för att tas med på allehanda äventyr. Med sitt inbyggda trähandtag är Melissa & Doug bärbart häststall väldigt lätt att ta med från rum till rum hemma eller hem till lekkamrater. Stallet är gjort i trä och är därmed ett miljövänligare alternativ till alla plastleksaker på marknaden.

Melissa & Doug bärbart häststall uppmuntrar fantasifull lek och kan skräddarsys med namnskyltar över hästarnas stall. Perfekt för en liten tjej som älskar lek med småvärldar eller hästar och ridning.

Fördelar
 • Träleksak – miljövänligare
 • Bärhandtag – lätt att ta med
 • Kan skräddarsys – inkluderar namnskyltar för hästarna
 • Hållbar byggkvalitet
 • Uppmuntrar fantasifull lek

Nackdelar
 • En lite större leksak – kan kräva ett speciellt förvaringsutrymme

 

Avslutande ord

Fantasifull lek och den associerade vokabulären som krävs för berättande och att ge karaktärerna röster är mycket viktigt för många flickor i denna ålder. Det är därför de dras så mycket till dockor, småfigurer och lekset.

Som du ser har dock denna lista över leksaker och presenter till 3-åriga tjejer väldigt stor variation, eftersom små tjejer är relativt öppna för att leka med en rad olika saker. Alla leksaker och presenter som listas här hjälper dem att utveckla olika förmågor och uppmuntra diverse intressen. Vi hoppas att du får användning av listan när du letar efter en present till den 3-åriga tjej som du ska köpa något till.

Behöver du mer inspiration?

Helena Dahlgren
Om Helena Dahlgren

Jag heter Helena och jag kan hjälpa dig att hitta den perfekta presenten. Oavsett om du vill ge dem något spännande eller något som verkligen kommer att överraska dem kommer jag att visa dig mina favoritpresenter och hjälpa dig att hitta en present som matchar mottagarens personlighet.

Mitt mål är att hjälpa dig att hitta en fantastisk present till de viktiga personerna i ditt liv, oavsett om de är svåra eller lätta att hitta present till. Så se till att kolla in mina guider och gör dig redo att sätta ett leende på mottagarens läppar!