Presenter och julklappar till 17-åriga killar

27 presenter till 17-åriga killar som alla tonåringar vill ha

Vid 17 års ålder växer och förändras fortfarande killar fysiskt, men de håller på att ta steget ut från ungdomens sista skede och in i vuxenvärlden. 17-årsåldern är ett vägskäl för killar; de må tänka på sin framtid och sina mål, men det kan även vara något de skjuter framför sig.

Stöd från vuxna fortsätter att vara viktigt i denna ålder, även om 17-åriga killar kan verka väldigt självständiga. Denna växande självständighet innebär också att 17-åringar tenderar att spendera mer tid ensamma eller med sina kompisar, så det kan vara svårt att veta vad man ska köpa till dem i present. Vi har sammanställt en lista över de bästa presenterna till 17-åriga killar för att hjälpa dig att köpa en present som han kommer älska, vilja ha, behöva och använda.

Presenter och julklappar till 16-åriga killar

27 unika och spännande presenter till 16-åriga killar

16-åriga killar är i ett skede av sin utveckling där de kan väcka både en överväldigande känsla av stolthet såväl som massor av stress och frustration hos familj och vänner. Det må inte vara lätt att hantera en tonårings oförskämdhet, lathet eller grinighet, men dessa beteenden är ofta kortlivade och dessutom milstolpar i utvecklingen! Så försök att härda ut och fokusera på glädjen som 16-åringar utstrålar när de utvecklas, blir till egna personer, hittar nya intressen och lyckas med massor av olika prestationer.

Att köpa en present till en 16-årig kille är inte det lättaste, för även om vissa kan ha stora intressen och ge oss önskelistor, finns det många som är mer enigmatiska! Att försöka gissa sig till vad man ska köpa kan vara överväldigande, och ofta faller man tillbaka på att det kanske är bäst att bara ge pengar – tänk om man råkar köpa något som han inte vill ha, gillar eller kommer använda? Vi har sammanställt denna lista över presentförslag som de flesta 16-åringar kommer gilla så att du får lite inspiration i ditt sökande.

Presenter och julklappar till 15-åriga killar

26 unika presenter till 15-åriga killar som vill vara coola

Tonåren kan vara lite jobbig, och mellan 15 och 18 års ålder är tonåringar upptagna med att lära sig de färdigheter de behöver för att bli ansvarsfulla vuxna. Därför är det vitalt att man fortsätter att bygga starka relationer med dem under dessa år. De flesta 15-åriga killar har utvecklat en stark känsla av självständighet och självsäkerhet angående sina egna åsikter och kan till och med agera lite rebelliskt. Detta är dock bara en del av utvecklingen och vanligtvis inget att oroa sig över.

Att förstå en tonårings utveckling kan bidra till att bygga de starka relationer han behöver för att mogna, och kan dessutom hjälpa dig att köpa en lämplig present till honom! Vi har samlat ett urval av olika produkter fört att hjälpa dig att välja en present som passar en 15-årig kille.

Presenter och julklappar till 14-åriga killar

26 roliga och unika presenter till 14-åriga killar

14 är en viktig ålder för pojkar. Vissa 14-åringar blir mer ansvarsfulla och vuxna, men andra börjar att göra uppror och spendera tid med oönskade personer. Båda dessa situationer är helt normala, men det är viktigt att vuxna i barnets liv uppmuntrar hälsosam utveckling i denna ålder. Även om 14-åriga pojkar tycks vilja gräla med vuxna om allt så kräver de innerst inne den stabilitet som vuxna kan ge dem. De visar även stor uppskattning för presenter de får från viktiga vuxna i deras liv.

Vi har sammanställt en lista av förslag på presenter till 14-åriga killar som bör lämpa sig för en rad olika intressen och hjälpa dem att utveckla nödvändiga färdigheter.

Presenter och julklappar till 13-åriga killar

26 roliga presenter som kommer att underhålla 13-åriga killar

13 år markerar starten för den fruktade tonåren, och när barnen fyller 13 så genomgår de en mental skiftning i hur de ser sig själva. De upplever inte längre sig själva som barn, utan börjar istället anamma etiketten “tonåring”. En 13-årig kille kommer börja känna sig mer självständig under denna period, vilket yttrar sig i ett nyfunnet behov av att bli lyssnad på samt att få mer kontroll över sin kropp och omgivningen såväl som behovet av ett privatliv.

Presenter och julklappar till 12-åriga killar

27 unika och användbara presenter till 12-åriga killar

12-årsåldern är det sista året innan tonåren sätter igång och präglas ofta av att ”vara mittemellan”. 12-åringar är inte riktigt tonåringar och kan fortfarande bete sig som de barn de varit fram tills dess, men närmar sig å andra sidan en ålder där en önskan om självständighet och självuttryck gör sig till känna. Förändringarna i tonåren visar sig lyckligtvis gradvis, så det finns gott om tid att förbereda sig.

Presenter och julklappar till 11-åriga killar

26 roliga presenter till aktiva 11-åriga killar

Vid elva års ålder börjar pojkar snabbt röra sig bort från barndomen och mot den tumultartade tonåren. De har en nyuppkommen önskan om mognad i denna ålder, vilket kan göra det svårt att köpa en present till en 11-årig kille. Han vill nu börja bli en del av vuxenvärlden och är inte längre intresserad av leksaker som uppenbarligen är just leksaker, även om hans lekfulla sida och önskan om att ha roligt fortfarande finns kvar. Allt detta gör det helt klart knepigt att välja en present! Därför har vi sammanställt en lista som bör locka både lekfullheten och den nya mognaden hos 11-åriga killar.

Presenter och julklappar till 10-åriga killar

26 fantastiska presenter till 10-åriga killar som älskar att leka

Att fylla tio år innebär att man genomgår stora förändringar och övergångar. Barn i denna ålder kommer snart välkomnas till ungdomsåren och kan verkligen sägas befinna sig i en övergångsålder.

Självidentitet och självkänsla blir mycket viktigt runt denna ålder eftersom barnen börjar utveckla en känsla för vilka de är och hur de passar in i världen. För vissa barn kan det ske förändringar i skolan beroende på skolsystemet de ingår i, och för andra kan sociala aktiviteter som klubbar och organiserade fritidsaktiviteter bli mer aktuella. Sociala interaktioner blir allt viktigare i detta skede och barnen kommer börja bli skickligare på att handskas med andra människor; de kommer till exempel kunna navigera i konflikter, kontrollera sina känslor och förhandla fram olika lösningar med sina vänner.

Presenter och julklappar till 9-åriga killar

25 fantastiska presenter som kommer att engagera 9-åriga killar

Vid nio års ålder är pojkar lite för gamla för att anses vara småbarn, men ännu inte tillräckligt gamla för att vara tonåringar. Istället befinner de sig någonstans ”mittemellan”. De har nästan nått ungdomsåren, men har fortfarande kvar vissa egenskaper som kännetecknar yngre barn. Vissa föräldrar tycker att detta skede av barnens uppfostran är väldigt utmanande medan andra flyger igenom det utan större problem.

Presenter och julklappar till 8-åriga killar

27 roliga presenter som kommer att underhålla 8-åriga killar

Runt åtta års ålder genomgår de flesta barn ett stort skutt i den fysiska, känslomässiga och mentala utvecklingen. Den kroppsliga tillväxtspurten innebär att de blir skickligare på fysiska aktiviteter, vilket kan innebära att de blir mer intresserade av sport. I den här åldern börjar även koordinationen och finmotoriken att bli bättre, vilket gör konstnärliga aktiviteter mer njutbara samtidigt som byggande av komplexa byggsatser lockar.

Vi har sammanställt en lista över de 30 bästa leksakerna och presenterna till 8-åriga killar för att hjälpa dig att välja en bra gåva. Det finns gott om variation i denna lista, så du kommer utan tvekan att hitta något som passar pojkens tycke och smak, och samtliga alternativ kommer dessutom hjälpa till att förbättra förmågor som är viktiga för 8-åriga killar.

Presenter och julklappar till 7-åriga killar

27 spännande presenter till 7-åriga killar som de kan använda varje dag

7-åringar är i en fantastisk ålder, och de flesta av dem är väldigt intresserade av kunskap samt nyfikna på världen. 7-åriga killar är naturliga forskare som ställer allehanda frågor om hur saker sker och varför de fungerar. Detta är väldigt bra förmågor att uppmuntra eftersom de kommer hjälpa dem i livet. Vid det här laget känner sig barnen som hemma i skolan och självsäkra i sin roll som elever, och vill därför prata med andra om vad de har gjort och vad de vet.

Om du är ute efter att köpa en present till en 7-årig kille så kanske du känner dig överväldigad av hans många intressen, som dessutom konstant utvecklas och ändras! Men om du är osäker på vad du ska köpa så har vi sammanställt denna lista, så att du kan välja en present till en 7-årig kille som vänder sig till hans intressen och bidrar till hans utveckling.

Presenter och julklappar till 6-åriga killar

27 gåvor som kommer att engagera 6-åriga killar till max

6-åriga pojkar kan ibland verka som en samling motsägelser; å ena sidan börjar de gå på fester, lekträffar och skolevenemang på egen hand, men å andra sidan behöver de säkerheten och trösten som hemmet och föräldrarna ger. Det är en ålder som präglas av förändring.

Presenter och julklappar till 5-åriga killar

26 roliga presenter till 5-åriga killar som älskar att leka

Vid fem års ålder är pojkar inte längre småbarn eller förskolebarn, men de är heller inte ”stora barn” riktigt än. Man kan säga att de nått ett mellanskede i barndomen. I denna ålder har många barn börjat skolan och kommer få mer kontroll över sina känslor och beteenden. Känslomässiga utbrott är dock fortfarande vanligt förekommande eftersom självregleringen bara är i sin linda.

Fysiskt sett börjar 5-åringar att bli mycket längre såväl som mer koordinerade och skickliga i sina rörelser. Att hålla barnen aktiva och friska i denna ålder hjälper dem att etablera hälsosamma vanor i åratal framåt. Presenterna vi inkluderat på denna lista tar hänsyn till 5-åriga killars utveckling och är noggrant utvalda för att stödja den, utöver att vända sig till en rad olika intressen.

Presenter och julklappar till 4-åriga killar

26 spännande presenter för 4-åriga killar att leka med

4-årsåldern är en härlig tid – småkillar i denna ålder är nyfikna på hur saker fungerar och deras kognitiva utveckling sker i en rasande fart! Av denna anledning tenderar de flesta 4-åriga killar att vara intresserade av absolut allt. Sociala färdigheter och utveckling blir dessutom extra viktigt i denna ålder. Detta eftersom 4-åringar börjar få ett bättre grepp om den sociala världen och intressera sig för andras åsikter, liv och preferenser. Imitation och rollspelande är typiska lekar i denna ålder, och många av presenterna på denna lista stödjer denna typ av lek samt utveckling av sociala färdigheter.

Presente och julklappar till 3-åriga killar

27 otroligt roliga presenter till 3-åriga killar

När barn fyller tre år gamla så går det från ”småbarn” till ”förskolebarn”, och det kan sammanfalla med att de börjar i just förskolan eller kanske bara i en högre klass. Övergången från småbarn till förskolebarn är inte alltid en dans på rosor, och vissa liknar till och med 3-åringar med besvärliga tonåringar eftersom de uppvisar liknande beteenden. Känslorna är många vid tre års ålder och de är snabba att uttrycka sina tankar, känslor och åsikter. Det kan var svårt att hantera som förälder, men samtidigt är det ett tecken på att barnen utvecklas som de ska.

3-åriga pojkar behöver fortfarande spendera en hel del tid utomhus och ägna sig åt gott om fysisk aktivitet. Det ger dem friheten att springa, klättra och hoppa, vilket är mycket viktigt för att de ska få öva på sina fysiska förmågor och bränna sin oändliga överskottsenergi. Om du letar efter en present till en 3-årig kille så finns det gott om leksaker och andra gåvor att välja bland, och vi har sammanställt några av de bästa för att hjälpa honom med sin utveckling.

Presenter och julklappar till 2-åriga killar

26 presenter till 2-åriga killar som bränner deras energi

Vid två års ålder är pojkar inte längre bebisar, men kan inte riktigt klassas som småbarn heller. Ibland kallar man det här stadiet för ”den förfärliga 2-årsåldern” eftersom föräldrar kan behöva genomlida känslomässiga utbrott och tänjning av gränserna. Men 2-åringar är inte struliga utan anledning, för de genomgår en period av viktig neurologisk och kognitiv utveckling, och hjärnan växer avsevärt i denna ålder.

När hjärnan växer och förändras så börjar vi se mer utmanande beteenden, men även nya förmågor och utvecklingsmässiga skutt. Vid två års ålder utvecklas språket snabbt, precis som fysiska färdigheter och förmågan att leka fantasifullt. Om du letar efter en present till en 2-årig kille så kan listan vi sammanställt nedan vara till stor hjälp för denna typ av utveckling.

Presenter och julklappar till 1-åriga killar

27 unika och spännande presenter till 1-åriga killar

Vid ett års ålder har en pojke redan utvecklats en hel del; han har gått från att vara en pytteliten, mestadels sovande nyfödd till ett småbarn med en alldeles egen personlighet! Under det första levnadsåret är faktiskt den fysiska och kognitiva utvecklingen snabbare än under någon annan period.

Om du letar efter en present till en 1-årig pojke för att hjälpa hans fortsatta utveckling på traven så kommer denna lista med 30 olika idéer att komma väl till pass. Vi har inkluderat leksaker och presenter som främjar olika typer av utveckling samtidigt som de lockar småpojkars intresse och personlighet, så du kommer garanterat hitta något som passar just den lilla pojke du ska köpa en present till.