26 spännande presenter för 4-åriga killar att leka med

Uppdaterad 3 maj, 2024

Publicerad

När en pojke fyller 4 år är det en spännande fas; i den här åldern är de nyfikna på världen omkring dem och deras mentala tillväxt går framåt i snabb takt! Som ett resultat av detta är de flesta pojkar i den här åldersgruppen fascinerade av praktiskt taget allt. Dessutom blir sociala förmågor och framsteg extremt viktiga under den här perioden eftersom 4-åringar börjar förstå mer om den sociala miljön och utvecklar ett intresse för andras tankar, erfarenheter och smak. Imitation och rollspel är vanliga former av lek runt 4 års ålder, och många av presenterna på den här listan uppmuntrar denna typ av lek och utvecklingen av sociala färdigheter.

Med ett så stort utbud av produkter och utmärkta valmöjligheter kan det vara en svår uppgift att välja en present till en 4-årig pojke. I den här listan presenteras en rad olika alternativ som kan hjälpa dig att fatta ett beslut.

1. Theo Klein Bosch Verktygsbänk

Theo Klein Bosch Workstation
Motivering: Denna arbetsbänk är perfekt för barn som älskar att rollspela och kommer med massor av tillbehör som inspirerar fantasifull lek.

Rollspel är ett sätt för 4-åringar att förstå den sociala sidan av världen; de använder sin fantasi och förmåga att låtsas för att experimentera med olika situationer, vilket i sin tur hjälper dem att utveckla bra sätt att interagera samt ”spara” och förstå sociala upplevelser.

Theo Klein Bosch Verktygsbänk är en perfekt leksak för rollspel eftersom den baseras på riktiga produkter från Bosch som barnet kanske sett familjemedlemmar, vänner eller snickare använda. Den inkluderar inte mindre än 40 tillbehör och möjliggör en rad olika lekar. Denna typ av lek är perfekt för att utveckla finmotorik, fingerfärdighet och rörelser i händer och handleder.

Fördelar
 • Baseras på riktiga Bosch-produkter
 • Uppmuntrar rollspel
 • Förbättrar finmotorik och fingerfärdighet
 • 40 tillbehör
Nackdelar
 • Större föremål – kräver utrymme för lek och förvaring
 

2. Play Tent and Tunnels

Motivering: Ett spännande lekset med tunnlar, tipi och bollhav för aktiv fysisk och fantasifull lek.

Med livfulla tunnlar, kubtält och tipi uppmuntrar detta pop up-lekset från Weplay till timmar av aktiv och social lek. Målväggsspelet tar lekstunden upp ett snäpp.

Det lätta polyestertältet monteras på några sekunder och fälls ihop till en kompakt väska. Hållbart och säkert, perfekt för användning både inomhus och utomhus. Barnen kan krypa genom tunnlar, gömma sig i tält och låta fantasin flöda. De många olika lekplatserna och aktiviteterna gör detta till en perfekt present till 4-åriga pojkar som älskar aktiv fysisk lek.

Fördelar
 • Levande tunnlar och tält
 • Mål väggspel
 • Lätt och bärbar
 • Inomhus-/utomhusanvändning
Nackdelar
 • Bollar säljs separat
 

3. Paw Patrol Ultimat Polisräddningsbil

Paw Patrol Ultimate Police Rescue Cruiser
Motivering: Denna polisbil baseras på det populära barnprogrammet och inkluderar alla Paw Patrol-karaktärer för att möjliggöra massor av fantasifullt berättande och skoj.

Paw Patrol är en otroligt populär tecknad serie bland 4-åriga killar och ett perfekt tema för lek eftersom det inkluderar ”goda” och ”onda” karaktärer, ungefär som med superhjältar. Detta set är extra bra eftersom det inkluderar alla karaktärer, vilket säkerställer att det finns gott om scenarier för 4-åriga killar att spela upp samtidigt som de experimenterar med olika interaktioner mellan karaktärer och tränar på tal och språk.

Paw Patrol räddningspolisbil kommer inte bara med alla karaktärer, vilket uppmuntrar fantasifull lek, utan har även rörliga delar som verkligen gör leken interaktiv och förbättrar barnens förståelse för teknik.

Fördelar
 • Baseras på det populära barnprogrammet
 • Rörliga delar
 • Inkluderar alla karaktärer
 • Uppmuntrar fantasifull lek
 • Förbättrar tal- och språkfärdigheter
Nackdelar
 • Dyrare leksak
 

4. Lego Marvel Spider-Man Webquarters Hangout

Motivering: Ett spännande lekset med Spider-Man-högkvarter med figurer och tillbehör som inspirerar till fantasifulla äventyr.

Lego Marvel Spider-Man Webquarters Hangout är en actionfylld present till en 4-årig pojke. Detta superhjälteset innehåller Spider-Mans högkvarter med en gigantisk spindelbyggnad, Ghost Copter-fordon, basketkorg, rutschkanor och mycket mer för oändlig fantasifull lek.

Setet innehåller populära karaktärer som Spider-Man, Ghost-Spider och Green Goblin för rollspel med superhjälte vs. skurk-scenarier. De kreativa tillbehören som gitarr, pizza och målarfärg lockar till sociala lekar. Det 295 delar stora setet kan byggas ut med andra Lego Spidey-set och tränar finmotoriken.

Fördelar
 • Rollspela Spider-Man HQ med rollfigurer
 • Uppmuntrar till social och fantasifull lekk
 • 295 delar för att bygga färdigheter
 • Kan byggas ut med andra Spidey-set
Nackdelar
 • Små delar kräver övervakning
 

5. Set med Slängkappor från Superhjältar

Motivering: Ett set med flera slängkappor som väcker fantasin, uppmuntrar social lek och förbättrar finmotoriken.

Detta set med slängkappor från superhjältar, tillverkat av Roko, är en rolig present till en 4-årig pojke som drömmer om att rädda dagen! Setet inkluderar fyra slängkappor, var och en med en unik design, och fyra matchande masker. Slängkapporna är gjorda av högkvalitativt satängtyg, vilket inte bara gör dem bekväma, utan även hållbara nog att användas i timme efter timme.

Utöver spänningen med att bli en av sina favorithjältar, kommer den här uppsättningen med slängkappor att ha flera fördelar för en ung pojkes utveckling. Att klä ut sig och låtsas har visat sig förbättra kreativiteten, problemlösningsförmågan och ens sociala interaktioner. När pojkar drar på sig dessa slängkappor och ger sig ut på fantastiska äventyr, utvecklar de sin förmåga att berätta historier och lär sig att samarbeta med andra i de fantasifulla lekarna. Den justerbara fästanordningen runt halsen har kardborreband, vilket inte bara ser till att kappan sitter bra och bekvämt, utan även hjälper barnet att förbättra finmotoriken när det tar av och på slängkappan. Vare sig det är för en lekträff eller en maskerad, kommer det här setet med slängkappor att vara perfekt för den unga superhjälte du ska köpa något till.

Fördelar
 • Stimulerar fantasin
 • Utvecklar finmotoriken
 • Flera slängkappor, för social lek
 • Inkluderar matchande masker

Nackdelar
 • Endast handtvätt

 

6. Lysande Nåltavla i Retrostil

Motivering: En nostalgisk leksak som hela familjen kan njuta av att leka med tillsammans, medan yngre pojkar utvecklar mönsterigenkänning och kritiskt tänkande.

Förtrolla unga sinnen och väck deras kreativitet med den här klassiska leksaken. Istället för att skapa konst på papper låter Lite-Brite 4-åriga pojkar skapa 3D-konst som kommer att lysa upp deras rum och fantasi. Med sina lysande nålar och återanvändbara mallar kan den här tidlösa leksaken bjuda på timmar av konstnärligt utforskande. När barnen sätter fast nålarna i Lite-Brites upplysta bräde kommer de att utveckla sin finmotorik, koordination mellan hand och öga och färgigenkänning. Det främjar även koncentration och problemlösning.

Den här leksaken uppmuntrar självuttryck och höjer självförtroendet när barnen stolt visar upp sina upplysta mästerverk. De kan välja mellan en av de inkluderade mallarna eller skapa helt unika designer, vilket uppmuntrar konstnärlig frihet och självuttryck. Lite-Brite stimulerar inte bara kreativitet, utan förbättrar även det kritiska tänkandet. Planering och organisering av designer utvecklar logiskt tänkande och förmågan att känna igen mönster. Lite-Brite är en leksak som stått emot tidens tand och förtrollat flera generationer med sina magiska ljuseffekter och konstnärliga möjligheter.

Fördelar
 • Utvecklar finmotoriken
 • Förbättrar det kritiska tänkandet
 • Lär ut mönsterigenkänning
 • Stimulerar kreativitet och fantasi

Nackdelar
 • Innehåller väldigt små delar

 

7. Lego Duplo Godståg

Lego Duplo Cargo Train

Motivering: Klassikern Lego Duplo blev precis ännu roligare tack vare en motor och fjärrkontroll!

Även relativt små barn är intresserade av, och förvånansvärt skickliga med, teknik, så Lego Duplo godståg är en perfekt present till en 4-årig kille. Det är ett set som kommer hjälpa honom att förstå hur saker sker och varför de fungerar. Setet kombinerar det klassiska byggandet med Lego Duplo med en lättstyrd motor. Den robusta och barnvänliga designen gör det enkelt för barn att utöka sitt intresse och sin förståelse för teknik.

Lego Duplo Godståg kan även kontrolleras med en app, vilket ytterligare förbättrar de tekniska färdigheterna och säkerställer att setet kan lekas med i takt med att barnet blir äldre.

Fördelar
 • Kompatibelt med andra Duplo-set
 • Robust, barnvänlig design
 • Motor som är lätt för barnen att använda
 • Ökar intresset för och förståelsen av teknik
 • Kan kontrolleras med en app

Nackdelar
 • Dyrare än vanliga Duplo-set

 

8. Utgrävnings-kit med Dinosaurieägg

Motivering: En spännande present som låter unga pojkar leva sig in i en fantasifull värld av förhistoriska upptäckter, samtidigt som de utvecklar ett intresse för forskning och paleontologi.

Låt pojken fly iväg på ett förhistoriskt äventyr med det här utgrävningskitet med dinosaurieägg. Den här unika presenten är perfekt för 4-åriga pojkar som älskar dinosaurier och njuter av att utforska med sina egna händer. Kitet inkluderar tolv dinosaurieägg som är gjorda av gips – ett lerliknande material. Utöver äggen finns det olika utgrävningsverktyg för att försiktigt ta bort det yttre lagret av skal för att visa dinosaurierna inuti. Varje ägg har en egen art, så det finns massor av möjligheter att lära sig om olika dinosaurier.

Att ägna sig åt utgrävningar med redskapen hjälper pojkar att utveckla finmotorik, tålamod och förmågan att fokusera. Det väcker även en nyfikenhet för paleontologi och vetenskap. Den praktiska upplevelsen uppmuntrar utforskande med händerna och sensorisk utveckling, samtidigt som koordinationen mellan hand och öga utvecklas. Alla material är giftfria och säkra för barn. Det här är en häftig present som kommer att tillhandahålla lika mycket skoj som undervisning. Föräldrar och unga pojkar kommer att älska den.

Fördelar
 • Lär barn om olika dinosaurier
 • Uppmuntrar intresset för vetenskapen
 • Lär barn tålamod under utgrävningen
 • Förbättrar koordinationen mellan hand och öga

Nackdelar
 • Utgrävningen kan bara utföras en gång

 

9. Micro Scooters Mini Deluxe Sparkcykel

Micro Scooters Mini Deluxe

Motivering: En sparkcykel som är designad för att växa med yngre barn och ge dem en spännande fysisk färdighet att bemästra.

Sparkcyklar är populära bland barn av alla åldrar, och vid fyra års ålder kan de bli ett väldigt användbart transportmedel eftersom vagnen är urväxt och det är för långsamt att gå! Micro Scooters Mini Deluxe sparkcykel är speciellt designad för yngre barn i åldrarna 2–5 och har ett styre som enkelt kan justeras till rätt höjd. Själva brädan har dessutom gott om grepp, vilket gör sparkcykeln perfekt för en 4-årig kille.

Sparkcyklar är ett bra sätt att uppmuntra fysiska aktiviteter utomhus så att barnen håller sig aktiva och friska. De hjälper dem dessutom att bli av med lite av sin överskottsenergi! Att åka på dem utvecklar även balansen, koordinationen, styrkan i bålmusklerna och kroppskontrollen.

Fördelar
 • Styre med justerbar höjd
 • Lämpar sig för åldrarna 2–5
 • Bra grepp på brädan
 • Uppmuntrar fysisk aktivitet utomhus
 • Utvecklar koordination

Nackdelar
 • Kräver skyddsutrustning – som hjälm

 

10. Playmobil City Action Brandstation

Playmobil City Action Firestation

Motivering: Ett lekset baserat på brandkåren med spännande ljud och rörliga inslag som uppmuntrar fantasifullt rollspel.

Rollspel baserat på olika yrken och levnadssätt är en viktig del av utvecklingen för barn. Det visar att de kan förstå och utforska saker som är bortom vad som faktiskt påverkar dem. Rollspel med räddningstjänsten och ”personer som hjälper oss” demonstrerar att barnet börjar få en bredare förståelse för samhället det lever i.

Playmobil City Action brandstation är perfekt för denna typ av lek och inkluderar ljudeffekter samt rörliga inslag som låter barnen rollspela fantasifullt och utforska hur brandförsvaret fungerar. Detta set hjälper även barn att förbättra sin förmåga att följa instruktioner när de bygger ihop det.

Fördelar
 • Uppmuntrar fantasifullt rollspel
 • Låter barn utforska olika yrken
 • Förbättrar byggförmågan
 • Rörliga inslag
 • Ljudeffekter

Nackdelar
 • Kräver batterier
 • Brandbil säljs separat

 

11. Brio World Travel Järnväg med Växlar

Brio World Travel Switching Set

Motivering: Ett häftigt, batteridrivet tågset som uppmuntrar intresset för transportmedel och utvecklar byggförmågan.

Tågspår är klassiska leksaker som kommer med en rad fördelar för barns utveckling. När barnen lär sig att sätta ihop bitarna förbättrar de till exempel koordinationen mellan hand och öga; när de beslutar vilka bitar de behöver så utvecklar de problemlösningsförmågan; och när de planerar sin skapelse så jobbar de med sin rumsmässiga medvetenhet.

Brio World Travel järnväg med växlar gör leken med tåg extra spännande tack vare batteridrivna lok som baseras på tåg från runt om i världen. Detta uppmuntrar och utvecklar intresset för olika transportmedel. Brios tågspår är dessutom kompatibla med andra tågset.

Fördelar
 • Träspår – miljövänligare leksak
 • Kompatibelt med andra tågspår
 • Uppmuntrar byggförmågan
 • Utvecklar intresset för transportmedel
 • Batteridrivna lok – gör det extra spännande

Nackdelar
 • Kräver batterier

 

12. Mario Kart Radiostyrd Minibil

Nintendo Mario Kart 8 Mario Mini RC Racer

Motivering: Radiostyrd bil som kan utföra trick och stunt.

4-åriga killar älskar radiostyrda bilar eftersom de ofta intresserar sig för teknik, varför saker inträffar och hur de fungerar, och självklart även njuter av att kontrollera föremål. Nintendo Mario Kart 8 Radiostyrd minibil är en radiostyrd bil som är perfekt för att uppmuntra positiv användning av teknik.

Nintendo Mario Radiostyrd minibil baseras på de populära Mario Kart-karaktärerna och är därför extra lockande för barn. De kan dessutom utföra en rad olika trick och stunt som 4-åriga pojkar lär älska.

Fördelar
 • Fjärrstyrd bil
 • Baseras på de populära Mario Kart-karaktärerna
 • Kan utföra trick och stunt
 • Uppmuntrar användning av teknik

Nackdelar
 • Kräver batterier

 

13. Galt Toys Superkulbana

Galt Toys Super Marble Run

Motivering: Ett fantastiskt sätt att uppmuntra kreativitet och förbättra byggförmågan. Höjer även förståelsen för orsak, verkan och gravitation.

Kulbanor är väldigt roliga, öppna byggleksaker som kan hjälpa barn att bättre förstå orsak, verkan och gravitation. När 4-åringar använder dessa bitar, som är väldigt lätta att ansluta, kommer de behöva tänka på det bästa sättet att bygga för att låta kulorna komma ända ner.

Galt Toys Superkulbana kan kombineras med andra av Galt Toys kulbanor och inkludera instruktioner som 4-åringar kan följa för att bygga färdigdesignade banor – de kan dock givetvis även bygga precis som de vill.

Fördelar
 • 60 delar
 • Designade för att vara lätt att ansluta
 • Inkluderar instruktioner
 • Förbättrar förståelsen för orsak, verkan och gravitation
 • Ökar kreativiteten

Nackdelar
 • Kulor måste förvaras noggrant – risk för kvävning

 

14. Coding Critters Programmering för Barn

Coding Critters

Motivering: Utveckla tidiga programmeringskunskaper med detta gulliga, roliga lekset.

Programmeringskunskaper är väldigt eftertraktat idag, och ju tidigare barn utvecklar dessa förmågor, desto bättre! Om barn intresserar sig för teknik så är det en väldigt bra idé att uppmuntra relaterade förmågor med hjälp av leksaker.

Coding Critters Programmering för barn är en uppsättning gulliga djur som barn kan använda kod för att programmera så att de rör sig. Det finns gott om extraaktiviteter att ladda ner och barnen kan även använda ”lekläget”. I lekläget behöver barnen inte programmera djuren, utan kan bara leka med och låtsas ta hand om dem.

Fördelar
 • Ger tidiga programmeringskunskaper
 • Uppmuntrar användning av teknik
 • Lekläget låter barn ta hand om varelserna
 • Ytterligare nedladdningsbara aktiviteter

Nackdelar
 • Kan kräva en vuxens hjälp och uppsikt

 

15. Playmobil Porsche 911

Playmobil Porsche

Motivering: En radiostyrd Porsche som är perfekt för Playmobil-figurer och fantasifull lek!

Playmobil Porsche 911 baseras på den klassiska bilen med samma namn och kan användas med andra Playmobil-set för att uppmuntra fantasifull, social lek. Porschen, figurerna och tillbehören kan användas för att spela upp scener eller sociala scenarier, vilket hjälper till att förbättra barnets förståelse för sociala situationer.

Playmobil Porsche 911 kommer med alla tillbehör som behövs för ett race och har till och med fungerande lampor. Detta set kan vara en perfekt utgångspunkt för en Playmobil-samling eller ett tillskott till en existerande samling.

Fördelar
 • Baseras på den populära bilmodellen Porsche 911
 • Uppmuntrar fantasifull lek
 • Fungerande lampor
 • Kompatibel med andra Playmobil-set

Nackdelar
 • Kräver batterier
 • Kommer färdigbyggd – inget att bygga

 

16. Hasbro Hungriga Hungriga Flodhästar

Hasbro Hungry Hungry Hippo

Motivering: Klassiskt, roligt familjespel som förbättrar motorik, matematik och sociala färdigheter.

Att spela spel med familj och vänner är ytterligare ett väldigt bra sätt för barn att träna på sociala färdigheter. Detta eftersom de måste vänta på sin tur, spela rättvist, följa reglerna och hantera sina känslor om de vinner eller förlorar. Det hjälper även till att uppnå social harmoni, och det är ett fint sätt för familj och vänner att knyta band.

Hasbros Hungriga hungriga flodhästar är ett perfekt spel för 4-åringar eftersom det inte kräver särskilt mycket strategi eller kritiskt tänkande, och dessutom har ganska hög takt. Spelet är bra för att förbättra koordinationen mellan hand och öga såväl som motorik, och barnen måste använda en spak för att få flodhästen att öppna munnen just i rättan tid. Barnen får även träna på grundläggande matematik när de räknar ut hur många kulor de lyckats få för att se vem som vunnit.

Fördelar
 • Roligt spel som lämpar sig för hela familjen
 • Förbättrar koordinationen mellan hand och öga
 • Utvecklar motoriken
 • Uppmuntrar räknande och matematik
 • Främjar sociala färdigheter

Nackdelar
 • Kräver ytterligare spelare

 

17. Aquaplay Vattenkanaler för Leksaksbåtar

Aquaplay Mountain Lake

Motivering: Ett vattenkanalsystem som bjuder på timtal av skoj. Uppmuntrar fantasin och förbättrar matematiska färdigheter.

Att leka med vatten är populärt på förskolor och liknande platser, och inte utan anledning! Det finns väldigt mycket att lära sig när man handskas med vatten, och det är en typ av lek som stimulerar sinnena. Aquaplay Vattenkanaler för leksaksbåtar är ett system med kanaler som barn kan experimentera och leka med.

Detta hjälper till att lära dem grundläggande ingenjörskunskaper och vetenskapliga koncept med hjälp av dammar och vattenhjul. De får även grepp om enkel matematik eftersom de med hjälp av vatten kan experimentera med begrepp som ”tom”, ”halvfull” och ”full”. Det är en perfekt present till barn som älskar att leka med vatten utomhus.

Fördelar
 • Möjliggör sinnesstimulerande lek
 • Etablerar tidiga ingenjörskunskaper
 • Uppmuntrar fantasifull lek
 • Utvecklar grundläggande mattekunskaper

Nackdelar
 • Bäst att leka med utomhus – kräver utomhusutrymme

 

18. Hot Wheels Ultimate Garage

Hot Wheels Ultimate Garage

Motivering: Ultimat garage är en leksak för fans av Hot Wheels som kommer uppmuntra byggande och fantasifull lek.

Detta set är en del av det populära Hot Wheels-utbudet och perfekt för lek med leksaksbilar. Detta garage rymmer fler än 140 bilar och är kompatibelt med andra Hot Wheels-set, så leken kan expanderas hur mycket som helst. Fantasifull lek med bilar är ytterligare ett sätt för barn att experimentera med olika sociala situationer och utveckla sitt språk, eftersom de ofta berättar vad som händer i leken eller ger röster till karaktärerna i scenariot de skapar.

Hot Wheels Ultimat garage är över 90 cm högt, så det skulle helt klart vara en spännande present till en 4-årig pojke. Det kan dessutom hjälpa honom att förbättra sina byggförmågor.

Fördelar
 • Över 90 cm hög
 • Utrymme för fler än 140 bilar
 • Kompatibel med andra Hot Wheels-set
 • Uppmuntrar byggförmågan
 • Inspirerar fantasifull lek

Nackdelar
 • Dyr leksak

 

19. Fjärrstyrd Stuntbil

Motivering: En fjärrstyrd stuntbil som klarar av en hel del smällar medan pojken utvecklar sin finmotorik och koordination mellan hand och öga.

Ge bort skoj och spänning med den här fjärrstyrda stuntbilen från Amicool. Den är designad för att vara lätt att använda, även för barn, och är en perfekt leksak för en 4-årig pojke som precis börjat gilla tekniska leksaker. Den inkluderade fjärrkontrollen ser till att man har sömlös kontroll över bilens volter, snurr och sprintar genom rummet eller trädgården. De breda däcken ser till att den kör stabilt över tuff terräng, som gräs, grus eller snö.

Att använda fjärrkontrollen förbättrar finmotoriken och utvecklar koordinationen mellan hand och öga medan han kommer underfund med hur man manövrerar runt hinder. Den ordentliga designen och de flexibla däcken gör den här bilen ålderslämplig, eftersom den klarar av en och annan smäll och krock. Dess förmåga att rotera 360 grader och göra volter innebär att det roliga inte slutar bara för att man kör in i väggar eller möbler. Den här presenten kommer att ge massor av skoj samtidigt som den förbättrar viktiga färdigheter.

Fördelar
 • 360-graders rotation och kan göra volter
 • Enkla kontroller, minimalt med knappar
 • Utvecklar koordinationen mellan hand och öga
 • Uppmuntrar lek utomhus

Nackdelar
 • Återuppladdningsbara batterier som snabbt tar slut

 

20. Playmobil Vildmarksäventyr – Träkojan

Playmobil Wildlife Adventure Tree House

Motivering: Ett spännande vildmarks-set från Playmobil som uppmuntrar fantasifull och social lek.

Playmobil är en bra resurs för att främja social och fantasifull lek hos barn i 4-årsåldern. Det är i denna ålder som de börjar bli intresserade av en rad olika sociala scenarier, och Playmobil ger dem karaktärer och scener som är bra för att utforska dessa.

Playmobil Vildmarksäventyr – träkojan är perfekt för denna typ av fantasifull lek eftersom den har många rörliga delar och även är kompatibel med andra Playmobil-set; därför kan leken utökas genom att kombinera set och introducera nya karaktärer i leken.

Fördelar
 • Uppmuntrar fantasin
 • Förbättrar sociala förmågor
 • Kompatibelt med andra Playmobil-set
 • Rörliga inslag

Nackdelar
 • Små delar – kräver noggrann förvaring

 

21. Toy Story Gående Buzz Lightyear-Figur

Toy Story Ultimate Walking Buzz Lightyea

Motivering: En gående, pratande Buzz Lightyear-figur från den populära filmen Toy Story 4.

Toy Story har blivit en omåttligt populär och omedelbart igenkänningsbar filmserie. Den senaste filmen, Toy Story 4, var en stor hit, så många 4-åriga pojkar som gillade den kommer direkt känna igen karaktärerna. Buzz Lightyear, en av huvudfigurerna, är dessutom lite extra lockande.

Toy Story gående Buzz Lightyear-figur är en rolig actionfigur med ljus och ljud som dessutom kan gå och prata! De flesta 4-åringar kommer älska att höra honom upprepa sina populära fraser och ha timmar av skoj med att skapa fantasifulla scenarier. De kan experimentera med handlingen i filmerna eller bara använda fantasin för att komma på egna händelser.

Fördelar
 • Populär karaktär bland barn
 • Går och pratar
 • Ljus och ljud
 • Uppmuntrar fantasifull lek

Nackdelar
 • Kräver batterier

 

22. Lego Classic Extra Stor Bitbox

Lego Classic Extra Large Stone Box

Motivering: Ge fantasin och kreativiteten en knuff med detta set bestående av fler än 1500 bitar för fritt och öppet byggande med Lego.

Lego är verkligen en tidlös klassiker när det kommer till öppet byggande, och bitarna är sannerligen byggda för att hålla i generationer. Många familjer har Lego från när deras numer vuxna barn var små och barnbarnen sedan får fortsätta att leka med när de besöker. Det visar verkligen att Legos popularitet vidhålls över generationerna!

Lego Classic Extra stor stenbox kommer med 1500 Legobitar och uppmuntrar massor av fritt och öppet byggande för att höja barnens fantasi och kreativitet till nya höjder. Setet kommer även med byggtips ifall barnen behöver lite inspiration för att komma igång.

Fördelar
 • 1500 Legobitar
 • Öppen lek
 • Förbättrar fantasin och kreativiteten
 • Uppmuntrar byggförmågorna
 • Inkluderar byggtips

Nackdelar
 • Kommer inte med förvaringslåda

 

23. Tomy Popup-Piratspel

Tomy Pop Up Pirate Game

Motivering: Ett spännande spel som uppmuntrar sociala färdigheter, såsom att vänta på sin tur, samtidigt som motoriken förbättras.

Tomy Popup-piratspel är roligt att spela med hela familjen eftersom det lämpar sig för en rad olika åldrar och kan spelas med upp till fyra spelare samtidigt. Det är dock fullt möjligt för ett barn att leka med spelets bitar på egen hand, så det kräver inte alltid att det finns andra att spela med.

I detta spel måste spelarna trycka in små svärd i hål i en tunna tills ett av dem till slut får piratkaraktären att hoppa upp. Att kunna trycka in svärden i rätt hål kräver fingerfärdighet och hjälper barnen att förbättra sin finmotorik.

Fördelar
 • Uppmuntrar sociala färdigheter
 • Förbättrar motoriken
 • Upp till 4 spelare
 • Kan spelas ensam
 • Roligt familjespel

Nackdelar
 • Kräver vuxens uppsikt

 

24. Pusselglob

Puzzle Globe

Motivering: Introducera barn till geografi och hjälp dem att få en bredare uppfattning av världen de lever i.

Runt fyra års ålder börjar barn bli redo att förstå sin plats i vida världen, inklusive konceptet att världen är en glob. Att tidigt introducera geografi kommer gagna barnet när det läser berättelser, lär sig om högtider i andra länder eller till och med åker på semester, eftersom det ger dem en referenspunkt från vilken de kan förstå ny information som presenteras för dem.

Pusselgloben inkluderar sex kontinentbitar, namn på oceaner och berömda sevärdheter som låter barn lära sig om de större geografiska inslagen i världen. Bitarna har olikformade pluggar som passar in i globen, vilket även hjälper barn att känna igen olika former.

Fördelar
 • Tidig introduktion till geografi
 • Sex kontinentbitar, oceaner, sevärdheter
 • Ger kunskap om former
 • Flerspråkig aktivitetsguide inkluderas

Nackdelar
 • Plastleksak – mindre miljövänlig

 

25. Battat Byggsats av Sportbil

Battat Take-Apart Roadster

Motivering: Uppmuntra tidigt ingenjörskap med denna byggleksak.

Tidigt ingenjörskap kretsar kring hur saker passar ihop, hur de fungerar och även hur de kan tas isär. Många barn intresserar sig för att ta isär saker i bitar, och även om det kan vara frustrerande för föräldrarna så är det faktiskt en väldigt normal del av utvecklingen.

Battat Byggsats av sportbil är en bil i 18 delar som kan tas isär och sedan byggas ihop. Detta utvecklar barnens tidiga ingenjörsförmågor och problemlösning. Att använda de inkluderade verktygen hjälper dessutom till att utveckla finmotorik och styrka i fingrar, händer och handleder.

Fördelar
 • Bil i 18 delar som kan tas isär och byggas ihop
 • Utvecklar tidigt ingenjörskap
 • Förbättrar finmotoriken
 • Gjord av stark, hållbar plast

Nackdelar
 • Alla bitar måste förvaras tillsammans

 

26. Kinetisk Sand med Hopfällbar Sandlåda

Kinetic Sand Folding Sandbox

Motivering: Perfekt för lek som stimulerar sinnena och kan sedan bara fällas ihop!

Lek som stimulerar sinnena är viktig under de första åren, och det inkluderar 4-årsåldern. Sensorisk lek låter barn experimentera med en rad olika koncept och lära sig genom att använda händerna.

Kinetisk sand är sand som är lätt att forma och extremt tillfredsställande att använda. Kinetisk sand med hopfällbar sandlåda är perfekt eftersom den bara är att fälla ihop när barnet har lekt klart. Själva lådan är en behändig förvaringslösning och kommer med sju olika formar och redskap. Den kinetiska sanden är icke-giftig och hypoallergen, och därför väldigt säker för barn att leka med.

Fördelar
 • Sensorisk lek
 • Behändig, inbyggd förvaring
 • Inkluderar sju formar och redskap
 • Icke-giftig och hypoallergen

Nackdelar
 • Kan stöka ner

Avslutande ord

4-åriga pojkar är i ett fantastiskt skede av utvecklingen där de försöker bli mer självständiga. De är ivriga att utforska en rad olika leksaker, pyssel och spel, och är även fulla av livsglädje, vilket innebär att de kan ha massor av intressen. Å ena sidan gör detta det enklare att köpa presenter till dem, men å andra sidan är det lätt att bli överväldigad av alla produkter på marknaden! Denna lista över 26 idéer inkluderar en rad olika högkvalitativa produkter man kan köpa i present till en 4-årig kille. Vi hoppas att den hjälper dig att köpa en bra present till den 4-åriga kille du ska handla en gåva till.

Behöver du mer inspiration?

Helena Dahlgren
Om Helena Dahlgren

Jag heter Helena och jag kan hjälpa dig att hitta den perfekta presenten. Oavsett om du vill ge dem något spännande eller något som verkligen kommer att överraska dem kommer jag att visa dig mina favoritpresenter och hjälpa dig att hitta en present som matchar mottagarens personlighet.

Mitt mål är att hjälpa dig att hitta en fantastisk present till de viktiga personerna i ditt liv, oavsett om de är svåra eller lätta att hitta present till. Så se till att kolla in mina guider och gör dig redo att sätta ett leende på mottagarens läppar!