30 bra presenter till trädgårdsmästare som älskar sin trädgård

Uppdaterad 10 januari, 2023

Publicerad

Gift ideas for gardeners

Är du ute efter den perfekta presenten till en trädgårdsarbetare i ditt liv? Gör det lätt för dig genom att välja en av dessa 30 utmärkta presenter för trädgårdsmästare.

Vare sig du ska köpa något till en inbiten trädgårdsodlare eller en någon som bara gillar att påta på fritiden, täcker den här listan allt från praktiska presenter som hjälper till att ta trädgårdsskötseln till nya höjder, till DIY-inspirerade gåvor som sporrar kreativiteten.

Bli hjälten som hittade den där speciella presenten som personen inte ens visste att han eller hon behövde.

1. Extra Tjock Knädyna

Extra Thick Kneeling Pad

Att påta i trädgården är en avslappnande hobby, men den kan vara rätt tuff mot knäna. Den här extra tjocka knädynan från Gorilla Grip är den perfekta lösningen för det. Den är gjord av otroligt hållbart, kompakt skumgummi, och tjockleken på 3,8 cm innebär att den ger stöd och minskar smärtan när man står på knä. Därför är den perfekt när man fixar i trädgården eller ägnar sig åt andra aktiviteter som kräver att man är nära marken. Den lättviktiga designen och inbyggda handtaget gör den dessutom lätt att flytta i trädgården.

2. Set med Trädgårdsredskap

Garden Tool Set

Det här setet med trädgårdsredskap i elva delar är perfekta för alla trädgårdsmästare. Setet inkluderar två spadar i olika storlekar, handräfsa, ogräsverktyg, sekatör, sprejflaska, handskar och mycket mer. Det är ett komplett set för alla trädgårdsmästare som är redo att sätta händerna i jorden. De är gjorda av hållbar aluminiumlegering, så verktygen kommer inte att rosta eller gå sönder, utan hålla i många (många!) säsonger. De kommer dessutom med en behändig tygväska, så att allt kan hållas organiserat när det inte används.

3. pH-mätare för Jord

Soil PH Meter

Att hålla trädgården frisk och välmående blir betydligt enklare med den här pH-mätaren för jord från Sonikir. Den har tre funktioner i ett, vilket gör det möjligt att testa fuktighetsnivån och pH-värdet i jorden såväl som mängden sol plantorna får. Det innebär att man slipper gissa när man bör gödsla eller vattna trädgården. Inga batterier krävs och den lämpar sig för användning både inomhus och utomhus.

4. Knädyna och Pall för Trädgårdsarbete

Garden Kneeler and Seat

Den här knädynan och sittstolen lämpar sig perfekt för alla som vill ha fördelarna med både en sittdyna och en trädgårdspall. Den tjocka EVA-skumgummin är mjuk och stödjande nog för att motverka knäsmärta, medan den hållbara, hopfällbara pallen gör det enkelt att byta mellan att sitta på knä och på rumpan. Den har dessutom två fickor så att man alltid kan ha trädgårdsredskapen nära till hands. Mindre knä- och ryggsmärta innebär mer tid att njuta av trädgårdsarbetet.

5. Sprejflaska i Glas

Watering Spray Bottle

Den här sprejflaskan i gammaldags stil är perfekt för alla som älskar sina krukväxter eller örtodlingar. Den är bara 16 cm hög, vilket gör den enkel att bära runt på, samtidigt som den ordentliga kapaciteten på 200 ml gör den perfekt för att vattna alla småväxter i hemmet. Själva behållaren är gjord av hållbart, tjockt glas, men sprutanordningen är av plast, så att man inte behöver oroa sig över rost eller läckage. När den inte används blir den ett riktigt snyggt, gammaldags inslag i inredningen.

6. Växtetiketter av Koppar

Copper Metal Plant Labels

Dessa unika växtetiketter av koppar är inte bara funktionella, utan kommer även att vara mycket vackra i trädgården. De är gjorda av hållbart, galvaniserat stål, med ett något vinklat etikettområde som gör att de inte bara är vädertåliga, utan även lätta att läsa utan att böja sig ner. De kommer i paket om 25, 50 eller 100, så det finns gott om etiketter till varje rabatt eller grönsaksträdgård. De är ett trevligt alternativ till de typiska etiketter av trä eller griffeltavlor som annars är vanliga – ett originellt sätt att lägga till lite personlig flärd i trädgården.

7. Trädgårdsskål med Sil

Garden Colander Trug

Den här stora trädgårdsskålen kommer inte bara göra det enklare att samla blommor och grönsaker från trädgården, utan det inbyggda dräneringssystemet gör det dessutom lätt att skölja och dränera dem utan att behöva ta ur dem. Den slitstarka plasten innebär att den kommer att hålla länge, och den är lättare än vanliga trädgårdsskålar av metall. Med sina 226 gram är den lätt att bära runt på i trädgården, så att du kan plocka dina prisbelönta tomater utan ansträngning.

8. Verktygsbälte för Trädgården

Utility Belt Garden Apron

Det här verktygsbältet kommer garanterat att gå hem hos den minimalistiska trädgårdsarbetaren som gillar att kunna bära med sig allt han eller hon behöver. Det hållbara tyget gör det tillräckligt hållbart för att kunna bära på metallverktyg, samtidigt som det är vädertåligt och slitstarkt – man behöver alltså inte oroa sig över att sekatören ska sticka hål på det. Det justerbara midjebältet gör det lätt att få till en passform som är bekväm i längden.

9. Förkläde för Trädgårdsredskap

Gardening Tool Apron

Känner du en riktigt inbiten trädgårdsarbetare som gillar att bära med sig hela trädgårdsskjulet? Det här förklädet kan nog passa då. Med 21 (ja, 21!) fickor finns det en händig plats för absolut allt man behöver. Det har till och med en magnetisk remsa över bröstet där man kan fästa verktyg med magnetism. Det här heltäckande förklädet skyddar dessutom kläderna mot smuts betydligt bättre än förkläden som bara täcker från midjan och ner. Det kommer dessutom i en presentlåda, så det lämpar sig utmärkt som present till någon som verkligen tar trädgårdsarbete på allvar.

10. Unisex-Tofflor för Trädgården

Unisex Gardening Clogs

Dessa lättviktiga unisex-tofflor av gummi är perfekt för trädgårdsarbete. De är lätt att ta av och på, har halkfria sulor och är lätt att tvätta av efter en lång dag i trädgården. Det är bara att spola dem under vatten och låta dem torka till nästa dag. De kommer i olika färger och roliga mönster, så att hitta den perfekta stilen för den du ska skämma bort lär inte bli svårt.

11. Trädgårdspinnar

Landscape Stakes

En bra trädgård börjar med rätt grundarbete, och dessa 15 cm höga trädgårdspinnar gör det lätt att fäst landskapstyg vid marken. De kan användas i grunden när man höjer upp rabatter, grönsaksträdgårdar eller till och med för att bygga tomatburar. Seten kommer i fyra olika kvantiteter, från 50 till 500 pinnar, så det finns gott om pinnar att bygga det trädgårdsprojekt man tänkt sig.

12. Skärtåliga Ärmar

Cut Resistant Arm Sleeves

Håll din trädgårdsarbetande vän säker med dessa skärtåliga ärmar. De är enkla att dra på sig för att skydda mot skrapsår, skavsår eller andra skador när man till exempel ansar buskar eller träd. De är gjorda av TenActiv-garn, som erbjuder tåligt skydd som är upp till fem gånger starkare än stål, samtidigt som det håller sig tillräckligt svalt för att kunna användas i solen, där de dessutom skyddar armarna mot solbränna. Detta par av armslånga ärmar är en utmärkt present till trädgårdsarbetare som redan verkar ha allt.

13. Kit för Papperskrukor

Paper Pot Maker Kit

Trädgårdsarbetaren som satsar på DIY och att vara kreativ lär gilla detta kit från Burgon & Ball för att göra papperskrukor. Med det kan man ta gamla tidningar och göra dem till användbara krukor som kan nyttjas i trädgården. Papperskrukorna är perfekta för frön och sticklingar, så att de kan samla kraft innan de flyttar in i sitt permanenta hem i rabatterna. Vilket roligt sätt att återvinna och vara miljövänlig!

14. Roterande Trädgårdskompost

Garden Compost Bin

En trädgård som får bra näring växer även bra, och den här komposten på 200 liter med dubbla kammare är smart designad för kontinuerlig kompostering. Man fyller ena sidan åt gången, så att när en komposterar har den andra färdig kompost att sprida i trädgården. Den har luftade, interna galler som blandar komposten och möjliggör luftflödet som behövs. Den har även svarta dubbelpaneler som absorberar och håller kvar värme för att snabba på komposteringsprocessen. Det galvaniserade stålet den står på kommer i sin tur inte att rosta eller försämras i första taget, så den är byggd för att hålla. Den här komposten är perfekt för trädgårdsarbetaren som vill göra egen, ekologisk kompost.

15. Flexi Trädgårdsslang

Flexi Garden Hose

Varje trädgårdsarbetare behöver en pålitlig trädgårdsslang. Det är trots allt trädgårdens livlina. Den här hållbara, expanderbara slangen är ett av toppvalen bland hobbyister och professionella trädgårdsmästare. Den 15 meter långa slangen undviker att böja sig och är gjord av fyra lager latex för att skydda den inre slangen mot punktering och läckor när den dras över potentiellt vass mark. När den inte används så krymper den dessutom till nästan en tredjedel av sin storlek, så att den är lätt att förvara. Det är en av de mest rekommenderade trädgårdsslangarna på marknaden, och det här är en användbar present ingen trädgårdsarbetare skulle tveka att ta emot.

16. Regnmätare

Rainfall Gauge

Den här regnmätaren gör det lättare att hålla trädgården frisk och frodande genom att hålla koll på hur mycket regn som redan vattnat plantorna – ingen mer under- eller övervattning. Den 15 cm djupa reservoaren är perfekt för att mäta även de tyngsta av regnfall, och polykarbonatplasten är tålig mot gulnad och sprickor när den står i solen. Eftersom den inte behöver kalibreras elektroniskt är den här regnmätaren lätt att komma igång med. Det är bara att montera den i trädgården på en mur eller staket med det inkluderade fästet, och sen är den redo. Få ständigt perfekt vattnade växter.

17. Inomhuskompost i Stål

Indoor Steel Compost Bin

Att ge en trädgårdsmästare kompost är som att ge honom guld. De brukar faktiskt till och med kalla det för svart guld! Med den här inomhuskomposten på fyra liter kan han börja kompostera i köket. Den är tillräckligt kompakt för att kunna stå framme på köksbänken, och höljet av rostfritt stål är dessutom riktigt snyggt. Den har även ett lufttätt lock och utbytbara filter med aktivt kol som tar bort alla lukter. Den diskreta storleken och designen gör den till ett populärt val för kompostering inomhus, och den har till och med nämnts av Bon Appetit och Forbes. Dina trädgårspåtande vänner kommer garanterat att älska den (och deras trädgårdar också!).

18. Ekorrsäker Fågelmatare

Squirrel-proof Bird Feeder

Trädgårdsarbete är en chans att slappna av, reflektera och vara ett med naturen. Den här stora fågelmataren är ett sätt att bjuda in mer av naturen till trädgården. Med kapacitet för 1,5 kg frön och sex matningsportar med sittpinnar finns det gott om plats för att mata en strid ström av fåglar. Den är dessutom ekorrsäker, så de kommer inte att vara ett problem. Ett perfekt sätt att göra trädgården till en härlig oas för trädgårdsarbetare. Denna produkt är verkligen ett säkert kort när det gäller mor- och farföräldrar.

19. Återanvändbara Odlingspåsar

Reusable Grow Bags

Dessa odlingspåsar från Vivosun är perfekta för sticklingar eller andra unga växter och träd innan de planteras i marken. De är gjorda av hållbart, BPA-fritt tyg och erbjuder väldigt bra dränering som låter rötterna andas, vilket minskar risken för röta och uppmuntrar snabbare, starkare tillväxt. De förstärkta handtagen gör dem lätta att transportera, även när de är fulla med jord. De kommer i olika storlekar från 3,8 liter upp till gigantiska 136 liter. Så vare sig de är för små växter eller stora träd kan dessa återanvändbara odlingspåsar vara ovärderliga för en trädgårdsälskare.

20. Hydroponiskt System för Inomhusodling

Indoor Hydroponics Growing System

Den här är perfekt för den som gillar att odla inomhus eller bor i lägenhet och vill se lite grön växtlighet. Detta tysta, hydroponiska odlingssystem från iDoo låter växter och grönsaker växa inomhus 20 % snabbare än med jord. Med tolv platser som låter plantor växa till imponerande 28 cm kan man alltid ha färska örter redo även om man odlar inomhus.

21. Rabattavgränsare för Trädgårdar

Landscape Finishing Edging

Skönheten sitter i detaljerna, och den här vackra rabattavgränsaren är det perfekta sättet att fullända en vacker bädd av blommor som en vän har odlat med kärlek. Den flexibla träytan är en subtil skönhetsdetalj som tillför den gnutta av sofistik som får allt att falla på plats. Varje set kommer med åtta sektioner som är enkla att fästa vid varandra, så att de passar många olika typer av projekt. Det är ett DIY-projekt som ser riktigt proffsigt ut när det är klart.

22. Soldriven Vindsnurra

Solar Wind Spinner

Den här soldrivna vindsnurran är en häftig present till alla trädgårdsarbetare. Det är inte bara en vacker konstpjäs i trädgården dagtid, med sina snurrande, pulverlackerade bronsblad, utan nattetid tillhandahåller den en åtta timmar lång uppvisning av skiftande juvelfärger. Den eleganta designen smälter lätt in i alla trädgårdar utan att vara påträngande. Det är som ett klassiskt smycke för trädgården.

23. Hängande Ställning för Torkning av Örter

Hanging Herb Drying Rack

Odlare som gillar att torka örter, teer, blommor eller grönsaker lär gilla den här praktiska presenten och få gott om användning för den. Den är gjord av ett nätmaterial som andas och möjliggör kontinuerlig luftcirkulation, vilket hjälper till att snabba på torkningsprocessen. Den har dessutom flera lager, vilket gör det möjligt att torka större mängder samtidigt. Dragkedjorna ser till att hålla fåglar och andra djur borta från innehållet, och när den inte används är det bara att trycka ihop och lägga den i den inkluderade förvaringsväskan. Att torka örter och grönsaker är ett perfekt sätt att få vårskörden att hålla hela året.

24. Premium Glasbehållare för Örter

Premium Glass Herb Keeper

Den här örtbehållaren i premiumkvalitet är ett utmärkt sätt att spara pengar genom att förlänga hållbarheten hos färska örter och bladgrönsaker till upp till tre veckor! Man behöver alltså inte längre plocka örter från trädgården och sedan se på medan de vissnar innan man hinner använda dem. Den är gjord av glas, med en stomme av rostfritt stål och en bas av BPA-fri plast, vilket ser till att örterna hålls fräscha utan att de absorberar några skadliga kemikalier. Designen hos den här örtbehållaren är tillräckligt kompakt för att få plats i kylskåpet, men har samtidigt större kapacitet än de flesta andra modeller. Den passar utmärkt för persilja, koriander, basilika, mynta eller till och med sparris och grönkål. Det är den perfekta presenten till trädgårdsarbetaren som även gillar att laga mat.

25. Set med Vattningsglober

Watering Globe Set

Dessa vackra, handblåsta glasglober av Wyndham House gör att man kan sätta dem på plats och sedan låta växterna vattnas automatiskt. Detta set om fyra är inte bara estetiskt tilltalande, utan även funktionella eftersom de automatiskt ser till att växterna är friska och vattnade. Det är bara att fylla globerna med vatten och trycka ner dem i jorden, så drar växterna naturligt den mängd vatten de behöver. Det är en extra bra present till trädgårdsarbetare som reser mycket eller som tenderar att över- eller undervattna.

26. Mini-växthus

Mini Greenhouse

Trädgårdsarbetare kan förlänga odlingssäsongen med det här mini-växthuset. Det är ett flyttbart växthus med låsbara hjul som gör det möjligt att odla växter, örter, vetegräs eller blommor inomhus och utomhus året runt. Det är perfekt för sticklingar och blommor som kan gagnas av en längre odlingssäsong, och lämpar sig bra för att börja odla växter inomhus och sedan flytta ut dem när vädret blivit varmare. Med sin höga viktkapacitet på upp till 40 kg finns det gott om utrymme att odla det man tror kan må bra av en längre odlingssäsong. För det enda som är bättre än trädgårdsarbete är mer trädgårdsarbete!

27. Miljövänligt Bihotell

Eco-Friendly Bee House Hotel

Varje trädgård mår bra av välmående bin, och det här bihotellet är ett bra sätt att välkomna dem på. Det är gjort av miljövänliga material och designat för att locka fler bin till trädgården, så att de kan hjälpa till med pollineringen. Det är en kreativ present som din trädgårdspåtande vän garanterat kommer att gilla. Det här gulliga lilla bihuset ser till att bina kommer tillbaka, och din vän lär surra av glädje när de hjälper trädgården att frodas.

28. Låda för Fröförvaring

Seed Box Storage

En praktisk present till alla trädgårdsarbetare som de kommer att uppskatta varje gång en ny säsong börjar. Att hålla sina frön organiserade blir betydligt enklare med denna låda. Den yttre väskan innehåller 16 individuella fack på 10 x 15 cm, som är i perfekt storlek för de flesta fröpåsar. Fröna kan enkelt organiseras efter typ eller säsong, så att man inte behöver oroa sig över att hitta rätt frön.

29. Myggljus

Mosquito Repellent Candle

Det här myggljuset gör att din trädgårdsarbetande vän slipper tampas med irriterande myggor under trädgårdsarbetet. Det tillhandahåller upp till 30 timmar myggskydd med sin unika blandning av oljor från citronella, rosmarin, pepparmynta och citrongräs. Till skillnad från andra ljus som bara luktar som citronella – en doft man antingen hatar eller älskar – erbjuder det här ljuset fördelarna med citronella tillsammans med en härlig och fräsch arom. Det är dessutom fritt från petroleum, palmvax och parabener, så det är en miljövänlig present till en naturälskande vän. Det här ljuset är ett måste för varje vandringsäventyr.

30. Klohandskar för Trädgårdsarbete

Garden Claw Gloves

De är lika praktiska som de är roliga, och dessa trädgårdshandskar är faktiskt riktigt bra för att ta upp ogräs och sätta frön. De kommer i set om två par, där varje par har en hand med inbyggda klor som skyddar en mot spruckna naglar och andra skador medan man gräver. Det högkvalitativa latexlagret gör att de är hållbara och lätta att tvätta efter användning. Som en bonus kommer handskarna även med en trädgårdsspade och en handräfsa – allt en trädgårdsarbetare behöver för att underlätta grävandet. Den enda utmaningen blir att sätta på dem och undvika att låtsas vara Wolverine!

Related Posts

Helena Dahlgren
Om Helena Dahlgren

Jag heter Helena och jag kan hjälpa dig att hitta den perfekta presenten. Oavsett om du vill ge dem något spännande eller något som verkligen kommer att överraska dem kommer jag att visa dig mina favoritpresenter och hjälpa dig att hitta en present som matchar mottagarens personlighet.

Mitt mål är att hjälpa dig att hitta en fantastisk present till de viktiga personerna i ditt liv, oavsett om de är svåra eller lätta att hitta present till. Så se till att kolla in mina guider och gör dig redo att sätta ett leende på mottagarens läppar!