27 heta presenter till kaffeälskare

Uppdaterad 28 februari, 2023

Publicerad

Om du är ute efter en present som är imponerande nog att ge till din kaffeälskande vän så ska vi göra processen betydligt enklare för dig. Ödsla inte tid på att söka runt på internet efter underväldigande idéer, för vi har gjort grovgörat åt dig och tagit fram några riktigt häftiga presenter som din vän kommer att älska.

Den här listan med 27 heta presenter till kaffeälskare täcker allt från prylar och teknik till konst, inredning och mer. Om kaffe är din väns passion så finns den perfekta presenten på den här listan. Så häll upp en het kopp java och ha så roligt när du botaniserar på den här listan över presenten som kommer att göra din vän mer uppspelt än tio koppar kaffe på en dag kan.

1. Temperaturkontrollerad Mugg

Temperature Controlled Mug

Vad är bättre än en het kopp kaffe? En som förblir vid rätt temperatur precis så länge man vill. Den här högklassiga presenten kommer verkligen att göra en kaffeälskare glad. Muggen rymmer 400 ml och kan kontrolleras via den tillhörande appen, så att man får precis rätt temperatur på kaffet. Det är en perfekt kaffemugg för alla som gillar att dricka kaffe vid skrivbordet. Nu slipper din vän oroa sig över att bli distraherad och att kaffet därmed kallnar.

2. Isolerad Resemugg

Insulated Travel Mug

Den här produkten är perfekt för att dricka kaffe på språng. De isolerade väggarna ser till att hålla drycker kalla i upp till 24 timmar eller varma i upp till 5. Den magnetiska förslutningen förhindrar att läckor sker medan man har den i väskan.

Den rymmer imponerande 500 ml, men har designats för att vara hög snarare än bred, så att den enkelt passar in i alla mugghållare. Din behöver aldrig oroa sig över att inte ha med sig sin koffeinhaltiga dryck med den här presenten.

3. Mugg med Automatisk Omrörning

Self Stirring Mug

Med den här presenten slipper din vän lägga en massa energi på att röra om i koppen. Om personen dricker sitt kaffe med mjölk och socker så är det här den perfekta kaffeprylen. Med ett knapptryck börjar muggen att på egen hand röra om i innehållet tills allt är jämnt fördelat. Det är framför allt användbart om din vän använder diverse pulver i kaffet. Inga fler äckliga klumpar, bara utsökt kaffe.

4. Set med Keramiska Muggar

Ceramic Mug Set

Detta attraktiva set med keramiska muggar kommer att se fantastiskt ut i din väns kök. Setet inkluderar sex muggar på 340 ml, var och en med ett unikt, svartvitt, geometriskt mönster. Om din vän uppskattar modern inredning så kommer personen att älska att dricka ur dessa muggar. De kan dessutom köras i diskmaskinen och mikrovågsugnen, så de är enkla att ta hand om.

5. Glas för Iskaffe

Cold Coffee Glasses

Om din vän gillar att njuta av iskaffe så kommer dessa glas verkligen att bli en present som går hem. Setet inkluderar fyra glas formade som 33 cl-burkar, med fyra bambulock med öppning för sugrör såväl som fyra sugrör i glas. Det tjocka glaset är designat för att tåla temperaturförändringar, så din vän behöver inte oroa sig över krossat glas när han eller hon tillsätter is i det varma kaffet. De kan dessutom enkelt rengöras i diskmaskinen.

6. Avancerad Kaffebryggare

Coffee Making System

Den här kaffebryggaren är en spännande present till alla kaffeälskare. Det är inte bara en simpel bryggare, utan ett komplett system som gör allt kaffe man kan tänkas vilja ha. Den klarar av både te och kaffe i sex olika storlekar och fem olika stilar, inklusive Klassiskt, Fylligt, Is, Kallt och Special.

Vidare kommer den med en isolerad kanna på 2,3 liter som håller drycken rykande het i upp till två timmar. Den här presenten kommer att bli din väns favorit så fort han eller hon behöver lite koffein.

7. Portabel Espressomaskin

Portable Espresso Maker

Med den här presentidén kommer din vän alltid att kunna njuta av utsökt espresso, oavsett platsen. Allt som behövs är att tillsätta kokande vatten i den integrerade vattenbehållaren och manuellt pumpa vattnet genom det malda kaffet i filtret.

Den är perfekt för någon som arbetar på kontor eller gillar att tillbringa tid utomhus. Den kompakta storleken gör den enkel att kasta ner i handväskan eller ryggsäcken. Din vän kommer att älska dig för att du gett personen möjligheten att få en riktig espresso oavsett var han eller hon är.

8. Fransk Presskanna i Stål

Steel French Press

Den här stora, franska presskannan i stål är perfekt om din vän gillar enkelheten med att göra kaffe utan en elektrisk maskin. Att göra kaffe i en fransk presskanna är inte bara enklare när man inte har ett eluttag i närheten, utan ger en även mer kontroll över hur kaffet smakar.

Just denna presskanna är dessutom gjord av högkvalitativt, rostfritt stål, till skillnad från de traditionella kannorna i glas. Det gör den inte bara lättare att ta med sig, utan håller även kaffet varmt längre.

En annan unik funktion hos denna presskanna är att filtret i rostfritt stål har designats med tre lager, så att inget kaffesump alls hamnar i kaffet.

9. Manuell Kaffebryggare

Pour-Over Coffee Maker

För att få en högkvalitativ kopp med kaffe kan den här manuella kaffebryggaren vara den perfekta presenten till en kaffekännare. Den kan inte bara användas som en kaffekanna och återuppvärmas, utan även användas för att brygga kaffet.

Glasfiltret där man heller det malda kaffet placeras över kannan, varpå man häller hett vatten över kaffet och låter det droppa ner i kannan. Resultatet är en utsökt kopp kaffe med ren och fyllig smak.

10. Vakuumkaffebryggare

Syphon Coffee Maker

Den här unika kaffebryggaren blir en fantastisk present om din vän gillar att bjuda över gäster på en kopp kaffe. Till skillnad från vanliga kaffebryggare, som vanligtvis göms undan i ett hörn, ska den här visas upp på bordet. Bryggan kan göra upp till fem koppar kaffe åt gången.

Den är gjord av högkvalitativt glas som hänger över en alkoholbrännare som värmer kaffet medan det bryggs. Din vän kommer inte bara att få utsökt kaffe med den här presenten, utan även en rolig konversationsstartare inför nästa sammankomst.

11. Kaffemal

Coffee Bean Grinder

Den här presenten ser till att din kaffeälskande vän har perfekt malda bönor för den typ av kaffe som han eller hon vill göra. Den elektriska malen har 38 olika inställningar och en minnesfunktion som sparar den senast använda inställningen.

Bönbehållaren rymmer 350 gram kaffebönor och håller dem fräscha tills din vän är redo för nästa kaffekopp. Om din vän är seriös med sitt kaffedrickande så kommer det här att bli en uppskattad present.

12. Rengörings-kit för Kaffemal

Grinder Cleaning Kit

Kaffemalar av rang bör inte rengöras med vatten, vilket din vän förmodligen redan vet. Därför kommer det här proffsiga rengöringspaketet att bli väl uppskattat. Setet kommer med åtta olika borstar som är speciellt framtagna för just rengöring av kaffemalar.

Att hålla maskinen ren ser inte bara till att man får perfekt malt kaffe varje gång, utan förlänger även livslängden på dyra maskiner. När det inte används kan setet förvaras tryggt i det medföljande fodralet.

13. Smakbevarande Kaffebehållare

Freshness Coffee Canister

Hjälp din vän att hålla kaffebönorna färska längre med den här praktiska presenten. Denna behållare från Coffee Gator är gjord av högkvalitativt rostfritt stål med ett lufttätt lock. Locket har dessutom en inbyggd datumräknare och en ventil för att släppa ut koldioxid, för att motverka att kaffet förlorar sin smak.

Den kommer även med en minibehållare för resor som är perfekt om man vill ta med sig sitt favoritkaffe till kontoret. Den eleganta och moderna designen hos behållaren gör den snygg nog att lämna framme på bänken, så att den alltid är inom räckhåll när det är dags för morgonkaffet.

14. Elektrisk Mjölkvisp

Electric Milk Frother

En skummig cappuccino hemma blir lekande lätt med den här presenten. Det är en portabel mjölkvisp med två hastigheter som man kan använda för att vispa varm mjölk till tjockt skum. Höljet är gjort av rostfritt stål av livsmedelskvalitet och vispen kan snabbt laddas via USB. Den kommer med två vispar som är lätta att ta av och kan diskas i diskmaskinen.

Den är perfekt att använda hemma, men inkluderar ett lock som täcker vispen så att man även kan ta den med sig i väskan när man lämnar hemmet. Din vän kommer aldrig att behöva betala alldeles för mycket för en skummig cappuccino igen.

15. Kaffeomrörare för Espresso

Espresso Coffee Stirrer

Om din vän är en hemmabarista som tar sitt kaffe på allvar så kommer den här presenten att ta kaffeskapandet till en ny nivå. Omröraren hjälper till att bryta sönder klumpar och jämnt fördela det malna kaffet i filtret för att se till att espresson smakar rikligt och håller hög kvalitet. Det här är en present man kan låta stå framme bredvid espressomaskinen.

Utsidan är gjord av sandelträ med ett vackert trämönster. Den här presenten kommer verkligen att göra ett bra intryck och vara något som hon behåller för evigt.

16. Hållare för Kaffekapslar

Coffee Pod Holder

Om du vill ge din vän ett elegant sätt att förvar sina kaffekapslar på så lär han eller hon bli glad över att placera ut denna i köket. Till skillnad från andra förvaringssystem som har tagits fram för specifika kapslar från ett och samma märke, passar den här korgen alla olika storlekar och varianter på samma gång. Den kan användas för kaffekapslar, sockerpaket eller påsar med mjölkpulver.

Det här blir ett vackert tillskott till din väns kaffehörna och kan med fördel lämnas framme som en del av inredningen bredvid kaffemaskinen.

17. Kaffetermos

Thermal Coffee Carafe

Den här mångsidiga kaffetermosen är en present som din vän kommer att få mycket användning för. Den rymmer två liter kaffe och håller det varmt i upp till tolv timmar. Locket har en pump som man trycker på för att hälla upp kaffet från pipen.

Om din vän gillar att bjuda hem gäster så kommer den här termosen se till att varje persons kopp förblir full utan att man konstant måste springa och hämta kannan. Bärhandtaget gör den även perfekt att ta med sig till kontoret eller för händelser utomhus, som sportmatcher eller camping.

18. Set för Mjölk och Socker

Cream and Sugar Set

Om din vän gillar klassiskt inredning lika mycket som kaffe, är den här presenten ett vinnande kort. Kaffe-setet inkluderar en mjölkkanna, en sockerskål och en bytta för sockerpaket. Designen i vit keramik har rena linjer som gör att de passar in perfekt i varje inredning. De kommer att bli ett väldigt elegant inslag nästa gång din vän bjuder över bekanta på en kopp kaffe.

19. Serveringsbricka för Kaffe

Coffee Serving Tray

Den här serveringsbrickan är ett elegant sätt att ta med sig kaffet till bordet när man serverar gäster. Den högpolerade ytan fulländas av moderna, guldfärgade handtag, och brickans botten är vackert designad med geometriska mönster under glas.

När den inte används för att servera kaffe kan den nyttjas för att skapa en mini-kaffestation på en bänk. Den blir ett glammigt inslag och en speciell present till din kaffedrickande vän.

20. Muggträd i Trä

Wooden Mug Tree

Ge bort en present som din vän kan använda för att visa upp favoriterna bland alla kaffemuggar. Detta muggträd är gjort av äkta trä och inkluderar sex stabila krokar.

Det är perfekt för att organisera muggarna som din vän vill visa upp och ha nära till hands. Den minimalistiska och rustika designen gör det till en snygg del av inredningen som är värdig varje kaffeälskares köksbänk eller kaffestation.

21. Bord för Kaffestation

Coffee Station Table

Vill man skapa den ultimata kaffebaren så kan det här bordet med inbyggda hyllor ger din vän gott om utrymme för alla kaffeprylar. Bordsskivan är stor nog att rymma de flesta kaffe- och espressomaskiner, medan hyllorna kan förvara muggar, socker, brickor och andra tillbehör för att göra kaffe.

Att han en öronmärkt kaffestation är väldigt trendigt, och om din vän har passion för kaffe så kommer han eller hon älska att placera ut denna i sitt kök.

22. Mugghållare med Hylla

Mug Rack Shelf

Om din vän vill få bort sina muggar från köksbänken men fortfarande vill ha dem inom räckhåll, kan den här väggmonterade hyllan vara en passande present. Den kommer att se fantastisk ut monterad över kaffestationen. Hyllan har plats för kaffekapslar eller prydnadssaker, medan undersidan har plats för åtta löstagbara krokar som man kan hänga muggar i.

Hyllan är gjord av solitt kejsarträ som har behandlas med eld för att få fram det naturliga trämönstret. Det är ett perfekt sätt att tillföra lite mer användbart utrymme till kaffebaren.

23. Pumpar för Kaffekoncentrat

Coffee Syrup Dispensers

Din vän kan skapa flådiga kaffekreationer med den här häftiga presenten. Det är en uppsättning pumpar med glasflaskor som är ett trendigt och snyggt sätt att förvar olika koncentrat för kaffedrycker. Setet inkluderar två flaskor med varsin gammaldags pump som levererar två milliliter koncentrat med varje tryck.

Med flaskorna kommer en tratt för att göra påfyllningen enkel, såväl som valfria etiketter. Din vän kan även använda sin fantasi för att skapa egna etiketter efter eget tycke och smak. Om din vän gillar smaksatt kaffe så kommer den här presenten att göra dagen lite sötare.

24. Organiserare för Kaffebar

Coffee Bar Organizer

Den här presenten låter din vän organisera sitt kaffeområde samtidigt som han eller hon får mer utrymme för sina kafferedskap. Ramen är gjord av svart rostfritt stål, medan de båda hyllorna är av svart trä.

Den kan användas som en fristående kaffebar eller användas på köksbänken. En vän som älskar att samla kafferelaterad dekor och tillbehör kommer att uppskatta så här pass användbara presenter.

25. Set för Kaffekonst

Coffee Art Shakers

Din vän kommer att imponera på alla med sina fantastiska förmågor att skapa kaffekonst med den här presenten. Det är en uppsättning med två burkar i rostfritt stål och 16 olika stenciler i plast.

Pulver som kakao, florsocker eller kanel kan skakas över stencilerna för att göra roliga designer ovanpå kaffet. Burkarna inkluderar dessutom damm- och fuktsäkra lock som håller pulvren torra och fräscha tills nästa konstverk ska skakas fram.

26. Baristaförkläde

Barista Canvas Apron

Den här presenten kommer göra att din vän ser ut, och känner sig, som en expertbarista. Det är ett förkläde av professionell kvalitet som är gjort av ett hållbart bomullstyg som inte fläckas eller rivs sönder i första taget. Det kan även maskintvättas, så det är perfekt att använda i köket.

Framsidan har flera fickor där man kan förvara diverse baristaredskap, och det finns till och med en metallögla där man kan hänga en kökshandduk. Din vän kommer älska att använda det här förklädet när hon slänger ihop sin omtyckta espresso.

27. Gulliga Kaffekonstverk

Quirky Coffee Art

Här är en rolig idé som kommer att överraska din kaffebesatta vän. Det är en uppsättning skulpturer i konstharts som ser ut som kaffe som spills från en kopp som hänger i luften. Setet inkluderar två konstverk i olika färgkombinationer.

De kan se fantastiska ut som ett roligt inslag i kaffebarens inredning, på köksbänken, i bokhyllan eller till och med på skrivbordet på kontoret. Det är en present som låter din vän visa omvärlden hur mycket han eller hon älskar kaffe.

Peter Mattsson
Om Peter Mattsson

Jag heter Peter och jag älskar att hitta den perfekta presenten till alla på min inköpslista. Det finns inget bättre än att se ett nöjd leende på någons läppar när de får något som är precis perfekt för dem. Om du vill ge den perfekta presenten så föreslår jag att du kollar in mina guider, fulla av fantastiska idéer och presenter som definitivt kommer att visa hur mycket du bryr dig om någon.