27 charmiga presenter till bokälskare i alla åldrar

Uppdaterad 19 januari, 2023

Publicerad

Gift ideas for book lovers

Vem älskar inte att krypa upp i soffan med en bra bok? Oavsett genren, vare sig det är romans, deckare eller fantasy, njuter bokälskare över hela världen av att tillbringa tid med nya och spännande berättelser. Om du har en bokmal i familjen som alltid har näsan begravd i en ny roman, då vore det passande att köpa en födelsedagspresent eller gåva som matchar denna favorithobby. Visa att du förstår kärleken för läsning med en originell, unik present. Här kommer några idéer som passar perfekt för dina bokälskande vänner eller familjemedlemmar.

1. Personligt Biblioteks-kit

Personal Library Kit

Det här är en mycket nostalgisk present som återupplivar de klassiska biblioteksprocedurerna. Det är en omtänksam present till alla bokälskare, och inkluderar klassiska bibliotekskort, en datumstämpel med bläckdyna och bokägarmärken. Återupplev den gamla goda tidens biblioteksprocedurer eller använd helt enkelt setet som ett effektivt sätt att hålla koll på vilka böcker som lånats ut. Hela kitet kommer i en fin låda och är en väldigt unik födelsedagspresent eller julklapp för bokälskare.

2. Roliga Kvinnostrumpor

Women’s Novelty Socks

Visa världen att du verkligen gillar en god bok med dessa roliga strumpor, med färggranna böcker staplade på varandra med en bokälskande orm på toppen. Dessa galna, skojiga strumpor håller fötterna varma och mysiga, så att man kan läsa ostört och utan avbrott. Det färggranna bokmotivet är i tecknad stil, och strumporna ser till att man förblir bekväm när man lägger upp fötterna i soffan. Ge en bokälskande vän ett gott skratt med dessa roliga och söta strumpor.

3. LED-läslampa för Nacken

LED Neck Reading Light

Gör det nattliga läsande lekande lätt med den här justerbara lampan man fäster runt nacken. Den är perfekt för att läsa böcker när man sitter i sängen, och ljuset gör texten väldigt lättläst. Man kan även använda den för hobbyer som stickning eller brodering. De böjbara armarna ger maximal komfort och gör att lamporna kan placeras i precis rätt position. LED-lamporna har dessutom tre olika färger och flera ljusstyrkor. Den här produkten är tillräckligt lätt för att ta med sig när man reser eller campar, och är behändig eftersom man inte behöver anstränga ögonen när man läser. Den gör det möjligt att läsa böcker var som helst och är laddningsbar.

4. Sidhållare av Valnöt

Walnut Book Page Holder

Den här fantastiska sidhållaren av valnöt är lästillbehöret vi inte visste att vi behövde! Den är som sagt gjord av högkvalitativt valnötsträ, och passar perfekt över tummen så att man kan hålla sidan öppen, medan den andra handen är fri att laga mat, skriva eller göra något annat. Sidorna är fullt läsliga och designen förebygger dessutom skador på boken. Bokhållaren är lättviktig och kompakt, och kan läggas i väskan för att tas med var som helst, såsom till skolan, jobbet eller kontoret. Den ser till att handen förblir i en bekväm position och inte krampar, oavsett storleken på boken.

5. Dagbok för Bokläsning

Book Reading Journal

Skriv ner och håll koll på alla böcker du någonsin läst med den här dagboken för bokläsning. Dokumentera boktitlar, genrer och datum, och anteckna vad du tycker om berättelserna i denna fina bok. Det är ett enkelt sätt att snabbt få koll på sina favoritböcker och författare, och böckerna kan även kategoriseras på ett enkelt sätt. Med sin slående framsida och ordentliga omslag kan den här boken tas med och användas var som helst.

6. Läskudde

Bedrest Reading Pillow

Läsandet kommer att bli så bekvämt som möjligt med den här stora läskudden. Den är ergonomiskt designad för maximal stabilitet och bekvämlighet, och den här läskudden ger stöd för armarna samtidigt som den förhindrar att nacke och axlar blir överansträngda. Det är en perfekt present till mammor, fastrar eller bästa vänner som gillar att tillbringa tid med en bok i högsta hugg. Den kan även användas i barnrummet för att skapa en mysig läshörna. Den kan dessutom användas i sängen, på soffan eller på golvet, och vore ett perfekt tillskott för studentlägenheten.

7. Mjukt Bokstöd

Cushioned Reading Stand

Ge en fantastisk och unik present till bokmalen i familjen med det här mjuka bokstödet. Det är perfekt för att läsa i sängen och håller enkelt en bok eller surfplatta för att göra det enkelt att läsa. Det är en omtänksam present som lämpar sig perfekt för nattliga läsare, och förhindrar rygg- och axelsmärta man får genom att luta sig framåt för mycket. Den är gjord av högkvalitativa material och är både hållbar och maskintvättbar, och återfår alltid sin form. Ta med den på resor, övernattningar eller sjukhusbesök.

8. Stort Förstoringsglas

Large Magnifying Glass

Det här stora förstoringsglaset är en häftig present till alla som har lite svårt för att läsa. Förbättra synligheten och förstora texten upp till fyra gånger originalstorleken med det här mångsidiga hjälpmedlet för läsning. Glasdelen täcker en stor yta och låter en läsa mindre text utan problem. Det justerbara ljuset gör sidan ännu mer lättläst, och ljusstyrkan kan justeras med en inbyggd dimmer. Det här är en fantastisk present för läsare, men förstoringsglaset kan även användas för hantverk och andra hobbyer.

9. Elegant Bladbokmärke i Metall

Elegant Metal Leaf Bookmark

Det här bokmärket i metall är perfekt att ge bort i födelsedags- eller jubileumspresent till en bokälskare. Det är gjort av ren koppar och format som ett detaljrikt blad. I en kedja är även en vacker fjäril och en glaspärla som innehåller äkta strass och en riktig blomma. Den elektropläterade metallen är säker att använda och kommer inte att göra märken på eller skada sidorna. Bokmärket kommer i en vacker låda och är en fin present till en bokälskare.

10. Badbricka av riktig Bambu

Natural Bamboo Bath Tray

Om du har en vän eller släkting som gillar att läsa i badet så kan den här bambubrickan vara en perfekt present. Man kan använda den för att ställa upp en bok eller surfplatta i rätt vinkel för att kunna läsa enkelt, medan resten av brickan kan användas för tilltugg, telefon eller annat viktigt. Den är gjord av naturlig och miljövänliga material, och brickan är ett jordvänligt presentval som kan bli en fantastisk inflyttningspresent till en vän eller närstående.

11. Modern Ryggsäck i Gammaldags stil

Modern Vintage Backpack

Den här otroligt snygga ryggsäcken är en behändig present till alla som måste bära böcker till skolan eller jobbet. Den är gjord av hållbart tyg med ordentliga spännen, så den kan utan vidare frakta böcker från plats till plats. Den har dessutom ett inbyggt uttag för att ladda telefon eller läslampa. Den är perfekt att använda på weekendresor eller på campingtrippen, och är en utmärkt present till skolbarn eller högskolestudenter. De neutrala färgerna gör även att den lämpar sig för både pojkar och flickor.

12. Meddelandelappar med Boktema

Book Themed Notecards

Säg ”Tack”, ”Hej” eller ett annat meddelande med dessa meddelandelappar med boktema. De har en bild av en trave färggranna böcker på framsidan, och insidan är tom för att ge plats åt skriftliga meddelanden. Vänner och släktingar kommer att uppskatta att få ett personligt, handskrivet meddelande på dessa färggranna och roliga kort, och de ser väldigt snygga ut travade på skrivbordet eller fästa vid anslagstavlor. Setet inkluderar 20 olika kort som kan användas för att skicka diverse meddelanden, inklusive lyckönskningar eller kärleksbrev.

13. Mugg med Bild av Bokhylla

Library Bookshelf Mug

Ge bokälskare den perfekta muggen att dricka något ur medan de läser. Den här biblioteksmuggen är designad för att se ut precis som en serie bokhyllor fulla med böcker och kan användas för att dricka te, kaffe eller andra drycker. Det är en otroligt fin present till litteraturälskare och studenter, och lär bli ett originellt och intressant inslag i köket. Muggen kan köras i mikron och diskmaskinen utan att färgerna bleknar. Trycket är synligt på båda sidor och täckt med en glansig ytbehandling.

14. Soffkudde med Bokhylla som Motiv

Bookshelf Throw Pillow

Den här häftiga och färgglada soffkudden skulle verkligen se hemma ut i sovrummet eller på kontoret. Lägg den på en soffa för att göra den lite mer intressant eller ställ den i din favoritstol. Bokhylledesignen inkluderar massor av glada färger, och den här kudden kan användas var som helst – där den otvivelaktigt lär ge upphov till diskussion. Den är dessutom lätt att rengöra och kan maskintvättas, och fodralet är enkelt att ta bort med den dolda dragkedjan. Den här soffkudden blir en fantastisk inflyttnings- eller födelsedagspresent.

15. LED-skrivbordslampa

LED Desk Lamp

Håll saker och ting ordentligt upplyst med den här moderna kontorslampan, som är perfekt för läsning. Den står prydligt på nattduksbordet eller skrivbordet, och den flexibla, justerbara lampskärmen kan flyttas för att rikta ljuset dit man vill. Den är gjord av plast som är lätt att rengöra och inkluderar ett pennställ, så den kommer att se hemma ut både i vardagsrummet eller i studentlägenheten. Basen har dessutom trådlös laddning som är kompatibel med de flesta smartphones, så att dessa enheter blir enkla att ladda. Lampan använder en ekonomisk LED-lampa för att minska energiförbrukningen.

16. Servetthållare – Antika Böcker

Antique Book Tissue Holder

Känner du någon som har flyttat till ett nytt hem och vill ha en lite mer unik present till personen? Då kan det här vara svaret! Ge personen en inflyttningspresent som både tillför något och är unik genom att ge bort denna ovanliga servetthållare. Den är designad för att se ut som en trave gammaldags, läderbundna böcker, så den är attraktiv och originell, men samtidigt användbar. Toppen kan tas av så att man kan ställa ner en kartong servetter inuti böckerna, och hållaren kan sedan placeras i vardagsrummet eller var som helst den behövs.

17. Bokstöd med Astronauter

Astronaut Bookends

Dessa bokstöd föreställande astronauter kommer att se fantastiska ut i en ung bokmals rum och är en fantastisk present till barn. Ställ dem i bokhyllan för att hindra böckerna från att ramla, och skänk bort en födelsedagspresent eller julklapp som unga läsare verkligen kan använda och njuta av. De rejäla bokstöden håller även stora böcker på plats, och eftersom de är halkfria tillhandahåller de ännu mer stabilitet. De fungerar givetvis utmärkt för böcker, men kan även användas för att hålla ordning på tidningar, CD-skivor eller DVD-filmer.

18. Järnskulptur av Läsande Person

Iron Reader Sculpture

De som är beroende av böcker kommer att älska den här originella järnskulpturen. Den är elegant och dekorativ, och föreställer en läsande figur som kommer att passa in perfekt på hemkontoret eller skrivbordet. Den är gjord med sandgjutning, och den charmiga figuren är tillräckligt liten för att kunna visas upp överallt och demonstrera ens kärlek för böcker. Den är hållbar och helt solid, och detta otroliga prydnadsobjekt kan skänkas bort som en fantastisk födelsedagspresent eller inflyttningspresent.

19. Låda Maskerad som Bok

Faux Book Safe

Förvara och skydda värdesaker, smycken och andra föremål genom att gömma dem i bokhyllan. Den här falska boken ser ut precis som en riktig, så man kan skjuta in den bland riktiga böcker och låta den smälta in. Bokens omslag kan öppnas för att visa ett gömt fack där värdesaker kan förvaras. Det stängs sedan med en magnetisk anordning så att sakerna förblir gömda. Använd den för att gömma pengar, anteckningar eller privata dokument.

20. Doftljus med Aromaterapi

Fragrant Aromatherapy Candle

Hjälp en bekant att njuta av läsningen ännu mer genom att skapa en fridfull atmosfär med detta lugnande ljus. Det har aromaterapidofter av sandelträ och vanilj, så det skapar frid och lugn – en perfekt miljö att läsa i. De är gjorda av högkvalitativ sojavax som blandats med färska, botaniska ingredienser, och ljuset kommer att brinna och sprida sin härliga doft i många timmar. När det inte används kan man försegla det med ett ordentligt lock i trä, så att det hålls säkert och redo att användas nästa gång.

21. Tofflor av Konstpäls

Faux Fur Slippers

Förhindra att din mamma, faster eller bästis blir kall när hon läser en bok med dessa fina tofflor av konstpäls. De kommer garanterat att hålla fötter och tår varma med sitt mjuka foder och är designade som mockasiner. De tillverkas av att företag som är kända för att skapa högkvalitativa skor, och de är verkligen hur sköna som helst att gå runt i hemmet med. Bokälskare lär gilla dem eftersom de kan lägga upp fötterna på soffan medan de läser utan att frysa.

22. Förkläde med Biblioteksdesign

Library Cooking Apron

Män och kvinnor som gillar att laga mat hade nog inte haft något emot att ha det här vackra biblioteket på sig. Det här hållbara förklädet har ett roligt tryck av böcker som får användaren att se ut som ett vandrande bibliotek. Perfekt att använda i köket eller när man lagar mat på grillen, så att kläderna hålls rena och skyddade. Det är en riktigt roligt skämtpresent till aspirerande bagare och kockar som älskar att läsa lika mycket som att laga mat.

23. Glasögonhållare Föreställande Katt

Cat Glasses Holder

Känner du någon som läser och även har en kattvän? Kombinera kärleken för katter och böcker med den här vackra och funktionella glasögonhållaren. Den gulliga katten sitter tyst på skriv- eller nattduksbordet tills det är dags att hålla glasögonen på ett säkert sätt. Den här presenten är ett fantastiskt sätt att hålla glasögonen säkra och alltid veta var de är när man behöver dem. Bokmalar kommer tycka att det är väldigt roligt att förvara glasögonen på den här roliga presenten, och det är dessutom behändigt att alltid veta var de är!

24. Keramikvas för Bibliofiler

Bibliophile Ceramic Vase

Ge bort den här vasen som en vacker inflyttnings- eller födelsedagspresent. Inget rum är komplett utan en bok, och den här vasen är ett perfekt sätt att uppfylla detta måste och dessutom uppvisa kärleken för läsning. Den är målad i en slående blå färg med gulddetaljer, och kan användas för blommor eller agera pennhållare för att hålla skrivbordet organiserat. Eller varför inte använda den i köket för att förvara skedar och andra redskap, eller kanske fristående som ett prydnadsobjekt? Den är liten och elegant, och vasen blir en vacker prydnad i alla rum i hemmet.

25. Vakuumisolerad Resemugg

Vacuum Insulated Travel Mug

Ge din favoritbokmal en present han eller hon verkligen kan använda. Den här resemuggen kan hålla kaffe eller te varmt i timmar medan personen läser eller pluggar i biblioteket. Den här perfekt när man måste studera på språng, och den har både hög kapacitet såväl som Autoseal-teknik. Därför kommer den garanterat inte att läcka eller spilla, vilket gör den perfekt för när man läser. Den öppnas med ett knapptryck, vilket gör det enkelt att dricka med en hand, så att den andra kan användas för att hålla i boken. Det är bara att lägga ner den i ryggsäcken och använda den i skolan eller på jobbet för att alltid ha varm och fräsch dryck.

26. Eddie Bauer Sherpafilt

Eddie Bauer Sherpa Blanket

Kryp upp i soffan med den senaste romanen och den här otroligt mjuka och varma sherpafilten. Det här verkligen en supermysig filt som är gjord av garnfärgad bomullsflanell och håller utan svårighet värmen medan man läser. Filten är lättviktig och mångsidig, och kan även användas när man reser eller i sängen när det är extra kallt. När man är klar är den enkel att rulla ihop och packas i väskan för resor och övernattningar. Välj mellan olika stilar och mönster för att passa bokälskaren i ditt liv.

27. Mörk Biblioteksaffisch

Dark Library Poster

Vill du ge bor en present som låter mottagaren visa upp sin kärlek för böcker på ett konstnärligt sätt? Lägg till en gnutta dramatik till varje vägg med den här spännande, mörka biblioteksaffischen. Den tillför lite atmosfärisk mystik till rummet, vilket är perfekt för personer som gillar deckare eller mysterieromaner. Bokhyllan har en gammaldags design och lämpar sig bra för tonåringar eller studentlägenheter. Det går bra att rama in den eller bara hänga den på väggen som den är för att väcka en känsla av akademi och studier.

Related Posts

Helena Dahlgren
Om Helena Dahlgren

Jag heter Helena och jag kan hjälpa dig att hitta den perfekta presenten. Oavsett om du vill ge dem något spännande eller något som verkligen kommer att överraska dem kommer jag att visa dig mina favoritpresenter och hjälpa dig att hitta en present som matchar mottagarens personlighet.

Mitt mål är att hjälpa dig att hitta en fantastisk present till de viktiga personerna i ditt liv, oavsett om de är svåra eller lätta att hitta present till. Så se till att kolla in mina guider och gör dig redo att sätta ett leende på mottagarens läppar!