30 användbara och roliga presenter till nyblivna föräldrar

Uppdaterad 6 november, 2022

Publicerad

Om din vän precis blivit gravid så kan listan över vad hon behöver verka oändlig. Visst krävs en stadig ström av blöjor och bebiskläder som barnet växer ur på fem röda, men du har ju kommit hit för att du vill hitta en speciell present som varar lite längre.

Den här listan med 30 presenter till nyblivna föräldrar hjälper dig att välja något som gör din väns liv enklare och bebisen gladare. Det finns till och med några presentidéer som är menade att vara livet ut. Bebisar växer så snabbt att alla minnen du kan ge de nya föräldrarna är en gåva de kommer att hålla kär för alltid.

1. Presentkorg för Bebisar

Hamper Gift Set

Den här gulliga presentkorgen är perfekt för en nybliven förälder. Den inkluderar allt viktigt man behöver, som en filt, en badrock med huva, mjuka raphanddukar av muslin och kam såväl som borste. Den inkluderar dessutom en mjuk teddybjörn. Setet ligger i en könsneutral förvaringslåda som kan återanvändas i barnrummet till leksaker eller kläder.

2. Nagelklippare för Bebisar

Baby Nail Clippers

Det här är en användbar present som många nyblivna föräldrar missar, och dina vänner kommer att vara otroligt tacksamma för den. Det är ett set med en elektrisk nagelklippare som är gjord specifikt för nyfödda bebisar, så den är extremt tyst och inkluderar en inbyggd LED-lampa som gör att man klipper exakt där man vill. Nya föräldrar kan se till att småttingens naglar har optimal längd och dessutom är filade, så att bebisen inte river sig själv. Setet kommer med sex fjädrade filhuvuden till bebisar och till och med fyra bonusfilar som föräldrarna kan använda.

3. Deluxe-hälsopaket för Bebisar

Deluxe Health Kit

Som nybliven förälder kommer man uppskatta att ha den här presenten i hemmet. Det är ett högkvalitativt hälsopaket som består av 25 viktiga saker för bebisar. Det inkluderar allt från hårvård till viktiga medicinska produkter. Paketet kommer dessutom i en snygg clutch-väska där allt får plats, och den har perfekt storlek för att lägga ner i blöjväskan.

4. Bärsjal

Wrap Sling Carrier

Den här otroligt användbara presenten låter din vän bära sin bebis nära kroppen samtidigt som han eller hon använder händerna för annat. Denna bärsjal viras runt kroppen och är gjord av ett mjukt, elastiskt material som håller bebisen nära kroppen och låter föräldern syssla med annat. Designen fördelar vikten jämt, så den leder inte till ryggsmärta om man använder den under lång tid. Som ny föräldrar har de miljontals saker att göra, och med den här presenten kan de hålla bebisen och samtidigt få saker och ting gjorda.

5. Unisex Blöjryggsäck

Unisex Diaper Backpack

Varje ny förälder behöver en högkvalitativ blöjväska för att få plats med allt bebisen behöver. Men alla föräldrar vill inte ha en blöjväska som ser ut som en blöjväska. Det är här denna snygga blöjväska kommer in i bilden, eftersom det är en ryggsäck. Den har stora fack för blöjor och extrakläder, och inkluderar till och med en packningskub, ett isolerat flaskfack och en skötbordsdyna. När skötbordsdynan tas ut finns det dessutom plats för en 15” laptop. Oavsett tillfället, arbete eller lek, kommer den här väskan se till att din vän är redo.

6. Organiserare för Barnvagnen

Baby Stroller Organizer

Nästa gång din vän är ute med barnvagnen kommer den här presenten se till att han eller hon har allt organiserat och inom räckhåll. Den här organiseraren för barnvagnar kan fästas vid alla barnvagnar av standardstorlek och tillhandahåller flera fickor för saker som flaskor, nappar, plånbok och telefon. Som ny förälder är det viktigt att hålla allt organiserat och att händerna är fria, och den här presenten möjliggör det.

7. Portabelt Skötbord

Travel Changing Pad

Bebisar behöver många blöjbyten, så se till att din vän aldrig står utan en plats att göra bytet på med den här användbara presenten. Det här portabla skötbordet ger dem inte bara en säker plats att lägga bebisen på, utan det agerar även blöjväska i miniatyr. De två stora fickorna är designade för att få plats med upp till fem blöjor och en hel ask våtservetter. Det yttre materialet leder bort vatten medan insidan är vattensäker och lätt att torka ren. När bebisen är ombytt och klar är det lätt att vika ihop dynan och bära den i handtaget. Din vän kommer att uppskatta hur smart designad och behändig den här presenten är.

8. Elektrisk Babygunga

Electric Baby Swing

Ge din vän en paus i gungandet med den här portabla babygungan. Den här kompakta gungan har allt som behövs för att hålla bebisen säker, underhållen och glad när det inte är ett alternativ att hålla den själv. Den automatiska gungfunktionen har sex olika hastigheter och spelar musik för att lugna bebisen. Den har även en ribba som det hänger leksaker från. Den portabla designen gör den enkel att flytta från rum till rum så att din vän alltid kan ha sin småtting nära.

9. Lekgym för Bebisar

Baby Play Gym

Detta lekgym kommer att bli otroligt roligt för både bebisen och din vän. Gymmet inkluderar en färggrann lekmatta och en ställning med massor av olika aktiviteter som designats för att underhålla och stimulera bebisen från de första åren och framåt. Din vän kan se bebisen utveckla nya färdigheter och samtidigt ha skoj.

10. Modern Lindningsfilt

Modern Swaddle Blanket

Den här smarta filten gör att man slipper frustrationen med att försöka gissa sig fram till hur man ska linda in bebisen. Till skillnad från traditionella lindningsfiltar, som förlitar sig på en specifik teknik för att sitta ordentligt, gör den här filten det enkelt. Allt man behöver göra är att placera bebisen i filten och sedan dra upp dragkedjan. Den här filten låter dessutom bebisen sova i en mer naturlig position, med armarna upp. Materialet är ultramjukt, kan maskintvättas och kommer i en rad söta färger att välja mellan.

11. Snuttefilt med Elefant

Elephant Security Blanket

Den här otroligt söta snuttefilten kan bli en gullig present att ge till din vän och dennes barn. Den lilla filten kommer att bli bebisens bästa vän när det är dags att sova middag. Filten är gjord av ett mjukt tyg som kan maskintvättas och garanterat inte kommer att bli fläckigt eller ludda. Elefantdesignen gör den här presenten till snuttefilt och gosedjur i ett.

12. Teddybjörn

Keepsake Teddy Bear

Ge din vän en present de kommer att vilja spara även efter att bebisen växt upp. Den här teddybjörnen är gjord av företaget som designade en av de allra första teddybjörnarna, och de har gjort mjukisdjur i över 100 år. Alla har vi nog haft ett gosedjur som vi minns som vår favorit som barn. Den här teddybjörnen kommer att bli din väns barns favorit.

13. Mjuk Bebisfilt

Soft Baby Blanket

Den här könsneutrala bebisfilten kommer att hålla bebisen varm när den ligger i sängen, vagnen eller bilbarnstolen. Den har perfekt storlek för att ta med sig överallt. Den dubbelsidiga designen har tecknade djur på ena sidan och en prickig textur på den andra. Det mjuka materialet är ultramjukt mot bebisens hud och filten kan enkelt kastas i tvättmaskinen när den behöver rengöras. Den här presenten kommer att användas friskt både i och utanför hemmet.

14. Mjuk Badrock

Plush Bath Robe

Badrockar för bebisar blir inte sötare än den här med ankdesign. Rocken är gjord av mjuk och absorberande fleece som kan maskintvättas och snabbt torkas, så att den är redo för nästa bad. Den otroligt söta huvan har ett ankansikte och ser till att bebisens huvud förblir varmt och skyddat, medan det matchande bältet håller rocken stängd tills bebisen är torr.

15. Badkar för Bebisar

Baby Bath Tub

Hjälp din vän genom att göra bebisbaden lite enklare med det här portabla badkaret för nyfödda. Badkaret har en rolig valdesign och har dubbla lager av nättyg som passar barnet även när det blir större. När barnet kan sitta upp på egen hand kan man helt enkelt ta bort tygdelen. Badet har en propp som gör det enkelt att tömma på vatten och är dessutom utrustat med en krok, så att det kan hängas upp i duschen eller över badkaret när det inte används.

16. Elektrisk Värmare för Babyservetter

Electric Wipe Warmer

Se till att din väns nya bebis aldrig behöver genomlida iskalla babyservetter mot rumpan genom att skänka bort den här presenten. Det är en elektrisk värmare för babyservetter som har plats för upp till hundra servetter och har ett automatiskt fuktningssystem som aktiveras varje gång locket stängs, så att servetterna aldrig torkar ut. Den här presenten kommer att göra både bebis och förälder glad.

17. Soptunna för Blöjor

Dedicated Diaper Bin

Hjälp din vän att hålla barnrummet väldoftande med den här väldigt smarta soptunnan för blöjor. Den är designad med flera försvar mot dåliga lukter. Den har inte bara en fotpedal som gör att man kan kasta blöjor även när man har händerna fulla och ett automatiskt lock som håller lukten inne, utan dessutom en funktion som försluter påsen så att lukten inte kommer ut. Påsarna är designade med sju lager av antimikrobiella väggar med kolfilter som fångar odörer och förhindrar att stinkande bakterier kan frodas. Med den här presenten kommer din vän endast att känna härlig bebisdoft.

18. Gråtaktiverad Tröstande Mjukisuggla

Cry Activated Soother

Den här presenten ser till att din väns nyfödda alltid känner sig säker och tröstad i spjälsängen. Det är en lugnande uggla som spelar 20 olika lugnande ljud, inklusive hjärtslag, och den kan antingen spela upp dem konstant eller aktiveras automatiskt när bebisen börjar gråta. Till skillnad från andra maskiner som skapar vitt brus är den här inbyggd i en mjukisuggla, och kan därför ställas i spjälsängen tillsammans med bebisen, som ett vanligt mjukisdjur. Med den här presenten kanske din vän till och med kan få ett par minuters extra sömn, vilket är vad nyblivna föräldrar verkligen behöver.

19. Wi-Fi-uppkopplad Bebisbevakare

Wifi Baby Monitor

Ge din vän möjligheten att kunna slappna av med vetskapen att han eller hon kan hålla ett vakande öga på bebisen även om den ligger i ett annat rum. Den här Wi-Fi-anslutna bevakaren har en 1080p-kamera som kan vridas åt alla håll och zooma. Den har dessutom högupplöst nattseende som gör att man tydligt ser vad bebisen gör under natten. Kameran funkar med den inkluderade appen, så att föräldrarna kan se videoströmmen direkt i telefonen. Din vän kommer att uppskatta den här presenten mer än du anar.

20. Portabel Bilmonitor

Portable Car Monitor

Den här presenten ser till att din vän kan hålla koll på sin bebis även i bilen. Den här bilmonitorn är lätt att fästa på nackstödet och skickar sedan trådlöst videon till en stor display som man monterar i bilens framsäte. Kameran byter till och med automatiskt till nattseende beroende på hur ljust det är i bilen. Vidvinkelobjektivet i kameran innebär att din vän får en tydlig bild av sin bebis utan att behöva vända sig eller konstant justera backspegeln.

21. Färgglada Nappflaskor

Colorful Baby Bottles

Din vän kommer att behöva gott om nappflaskor. Dessa flaskor kommer i paket om sex, samtliga med en egen färg. De är BPA-fria och rymmer 260 ml. Det långsamma flödet från nappen är designat för att påminna om vanlig amning, vilket gör dessa flaskor perfekt för nyfödda, eftersom de får dem att svälja mindre luft när de äter. Designen hos flaskorna gör dem även till bra övergångsflaskor för bebisar som går från amning till flaskmatning.

22. Flaskvärmare

Bottle Warmer Machine

Se till att din vän inte behöver förlita sig på mikrovågsugnen för att värma mjölkersättning eller bröstmjölk. Den här flaskvärmaren värmer snabbt upp flaskorna till en exakt temperatur med hjälp av den tillhörande appen. Mjölken kan värmas på bara tre minuter, så att man slipper ödsla dyrbar tid framför spisen eller på att vänta på att alltför varm mjölk ska svalna. Värmaren håller dessutom mjölken varm i upp till en timme, så att den är redo nästa gång bebisen är hungrig. Den här presenten sparar väldigt mycket tid, vilket din vän kommer att älska.

23. Elektrisk Flasksteriliserare

Electric Bottle Sterilizer

Flaskor kan vara jobbiga att rengöra, och om det inte görs ordentligt kan skadliga bakterier börja växa och skada bebisen. Se till att det aldrig blir ett problem med den här fantastiska presenten. Den här flasksteriliseraren kan sterilisera upp till elva flaskor på en gång. Den har sex inställningar för allt från att sterilisera till att torka och förvara. Den är tillräckligt liten för att lämna framme på bänken, så att en fräsch flaska alltid är redo. Den kan även användas för att sterilisera leksaker, nappar och bitringar.

24. Bitringar och Skallror

Teething and Rattle Toys

Alla nya föräldrar vet att sinnesstimulerande leksaker är en viktig del av bebisens utveckling. Det här färggranna setet kommer med sju olika leksaker som inte bara underhåller bebisen, utan även hjälper den att minska obehaget när tänderna börjar komma. Samtliga leksaker är gjorda av BPA-fri silikon och är enkla att rengöra och sterilisera. Dessa gulliga leksaker kommer att bli en välkommen present till deras nya bebis.

25. Mjuka Byggklossar

Soft Building Blocks

Dessa byggklossar för bebisar kommer att bli en storfavorit i din väns barnrum när bebisen blir äldre. När den är liten kan de användas som sinnesstimulerande leksaker, eftersom de är mjuka och säkra nog för bebisen att tugga på. När barnet blir äldre kan de användas för att öva på siffror och former. Inget barnrum är komplett utan en uppsättning byggklossar, och det här setet kommer garanterat att gå hem.

26. Lergjutning av Handavtryck

Clay Hand Print Kit

Ge dina vänner något som kommer att utgöra en påminnelse om hur liten deras bebis brukade vara. Det här kitet inkluderar allt de behöver för att skapa egna lergjutningar av barnets hand- eller fotavtryck. Kitet inkluderar även stämplar med bokstäver, så att man kan skräddarsy avtrycket ytterligare med barnets namn och födelsedatum. Avgjutningen kan sedan användas som ett vackert inslag i heminredningen, som julgranspynt eller en väldigt speciell present till far- eller morföräldrar.

27. Bläckfria kit för Handavtryck

Ink Hand Print Kit

Den här presenten kan möjliggöra bebisens allra första fingermålning, på sätt och vis. De bläckfria dynorna är perfekta för att låta din vän göra detaljerade avtryck av hans eller hennes bebis händer och fötter, utan att barnet kladdas ner med färg. Setet består av 18 stycken plattor, så det finns gott om rum att göra avtryck under de kommande åren för att dokumentera hur bebisen växer. De kan vara roliga att rama in eller inkludera i en klippbok över bebisens första år i livet.

28. Kollageram för Minnesobjekt

Momento Collage Frame

Den här ramen kommer att passa perfekt på väggen i barnrummet. Den har inte bara plats för en favoritbild, utan visar även upp andra så föremål som föräldrarna kan vilja behålla, såsom armbandet från sjukhuset. Ramen inkluderar även ett ler-kit för att göra avtryck av barnets hand och fot, och har dessutom förtryckta bokstäver i klistermärkesform, så att varje del av ramen kan märkas.

29. Digital Fotoram

Digital Photo Frame

Med den här presenten behöver din vän inte behöva välja bara en favoritbild av den nya bebisen, utan kan välja hundratals. Den här digitala fotoramen har en högupplöst rörelsekänslig skärm som låter en bläddra manuellt bland bilderna eller ställas in för att automatiskt skifta från bild till bild via en app. Bilderna kan laddas upp direkt till ramen från din väns smarta telefon, och kan till och med delas med andra som har ramen, oavsett var i världen de befinner sig. Din vän kommer älska att omedelbart kunna dela speciella ögonblick i realtid.

30. Avslappnande Sömnsprej

Relaxing Sleep Spray

Med så här många presenter till bebisen kanske även din vän förtjänar att få något speciellt. Ge personen bra sömn i present. Eftersom nyblivna föräldrar alltid är på språng och jonglerar massor av saker i huvudet, kan det bli svårt för dem att slappna av. Den här helt naturliga, doftfria och avslappnande sömnsprejen hjälper en att somna snabbare så att man vaknar fräschare och mer utvilad. Den här presenten kommer att göra dig till mottagarens nya bästa vän.

Helena Dahlgren
Om Helena Dahlgren

Jag heter Helena och jag kan hjälpa dig att hitta den perfekta presenten. Oavsett om du vill ge dem något spännande eller något som verkligen kommer att överraska dem kommer jag att visa dig mina favoritpresenter och hjälpa dig att hitta en present som matchar mottagarens personlighet.

Mitt mål är att hjälpa dig att hitta en fantastisk present till de viktiga personerna i ditt liv, oavsett om de är svåra eller lätta att hitta present till. Så se till att kolla in mina guider och gör dig redo att sätta ett leende på mottagarens läppar!