Scooters for kids

15 grymma sparkcyklar för aktiva barn i alla åldrar

Barn och tonåringar behöver spendera gott om tid utomhus för att dra nytta av solljuset och den friska luften. Solen hjälper människokroppen att producera D-vitamin, som vi behöver för att ha starka och friska ben. Att tillbringa tid utomhus hjälper dessutom till att öka mängden serotonin, lyckohormonet, som kroppen producerar och som leder till en känsla av välmående. Utöver detta hormonsvar är sparkcyklar ett bra sätt att hålla barnen aktiva och få dem att motionera lite. Sparkcyklar kommer med fördelar som förbättrad hjärt- och kärlhälsa, utöver att träna musklerna, och är en allsidig form av motion för barn såväl som tonåringar. Att hålla balansen på dem kräver dessutom både styrka och rumslig medvetenhet, vilket i sin tur är viktigt för att lära sig att skriva.

Race Tracks for Children

15 racerbanor för barn som älskar fart

Racerbanor, eller bilbanor, är fantastiska och tidlösa leksaker för barn som lockar många åldersgrupper. Det är faktiskt inte ovanligt med vuxna som också vill testa! Racerbanor verkar förbli populära generation efter generation, och många far- och morföräldrar har egna banor på vinden som de tar fram när barnbarnen kommer på besök. Trots att tekniska prylar blir allt vanligare tycks racerbanor alltid gå hem hos barn.

Fun Learning Toys

20 roliga inlärningsleksaker för barn i alla åldrar

Alla vill hjälpa sina barn att bli så bra som möjligt, och det innefattar ofta att stödja dem i deras utbildning. Vi kanske tänker på lektioner och böcker när “inlärning” förs på tal, men leksaker har också en mycket viktig roll att spela för majoriteten av alla barns utbildning. Att lära sig genom lek är något som barn gör helt naturligt, och forskning har visat att det är otroligt effektivt. Via leken kan barnen utveckla en rad olika dispositioner och färdigheter som utgör grunden för deras framtida inlärning i skolan och livet.

Watches for Kids

9 snygga klockor för barn som vill veta tiden

Smarta klockor och aktivitetsarmband marknadsförs i allt högre utsträckning mot barn och tonåringar, så det finns massor av alternativ. Det finns helt enkelt inget ”rätt tillfälle” att köpa en klocka till ett barn. Det som fungerar för just er är det rätta, men det finns fortfarande vissa saker att ha i åtanke när du gör ditt val.

Fun SpongeBob SquarePants Toys

11 roliga SvampBob Fyrkant-leksaker för barn

Om det känns som att SvampBob Fyrkant hängt med ända sedan du var barn, är det förmodligen för att han har det! Serien hade premiär 1999 och har sedan dess varit konstant omtyckt bland både barn, tonåringar och vuxna. Serien följer en gul svamp som bor i Bikinibotten på havets botten. SvampBob jobbar på restaurangen Krångliga Krabban som kock och spenderar även tid med vännerna Patrick och Bläckvard, som är framstående karaktärer i serien. Serien följer dessa vänners äventyr och är full av galen humor, samtidigt som den erbjuder gott om positiva budskap om lojalitet, vänlighet och vänskap.

Minecraft Toys

15 Minecraft-leksaker för barn som älskar fyrkantiga pixlar

Minecraft beskrivs som ett äventyrs- och sandlådespel som släppts till flera format, vilket innebär att spelarna är fria att utforska världen och bygga i princip vad de vill. Spelet är relativt enkelt att komma igång med, vilket förklarar varför det blivit så pass populärt bland yngre barn. Det kan dock vara rätt komplicerat när man ska bygga mer avancerade saker och byggnader, och dess öppna natur har visat sig vara otroligt populär bland både äldre barn och tonåringar.

Exciting Paw Patrol Toys

20 spännande Paw Patrol-leksaker för fans av Ryder och hans valpar

Den animerade serien Paw Patrol har gått från klarhet till klarhet och blivit allt populärare bland förskolebarn och andra unga. Serien baseras på en grupp räddade hundvalpar som hjälper andra som har problem – varje avsnitt börjar med ett barn eller ett djur i knipa, men slutar alltid med ett lyckligt slut tack vare Paw Patrols skicklighet och mod. Chase, Marshall, Rocky, Rubble, Zuma och Skye leds av sin mänskliga vän Ryder och har gott om spännande äventyr.

Fun Peppa Pig Toys

15 roliga Greta Gris-leksaker för barn som älskar att leka

Den här fina, animerade serien om en familj med grisar har gett upphov till ett helt imperium! Greta, Georg och deras föräldrar, mamma och pappa Gris, utforskar en rad olika sociala scenarier i denna TV-serie som tagits fram för förskolebarn. Det hjälper till att lugna barns oro och rädslor, och presenterar ett flertal situationer och koncept på ett säkert och roligt sätt. Under varje avsnitt finns det starka sociala budskap om att vara vänlig, eftertänksam och att bete sig bra.

Greta Gris popularitet runt om i världen innebär att marknaden är full med produkter, från vattenflaskor och handdukar till T-shirts och skor, och givetvis gott om leksaker! Med denna gigantiska mängd leksaker, som erbjuder olika typer av utvecklingsmässiga fördelar, underhållning och undervisning, kan det snabbt bli överväldigande att försöka välja en present till ett barn. Vi har sammanställt en lista över de 15 bästa Greta Gris-leksakerna under 2022 för att hjälpa dig att välja.

Great Ninja Turtles Toys

11 roliga Ninja Turtles-leksaker för barn i alla åldrar

Teenage Mutant Ninja Turtles, eller Teenage Mutant Hero Turtles som de också kallades, har i princip uppnått kultstatus. Varumärket skapades 1983 av amerikanska serietidningsförfattare och baseras på fyra bröder: Leonardo, Raphael, Donatello och Michelangelo, som slåss mot ondskan i New York och även råkar vara sköldpaddor som tränats i ninjutsu.

Teenage Mutant Ninja Turtles har varit otroligt populärt i flera decennier, och är idag ett av de populäraste varumärkena som finns. Barn älskar handlingen där de goda slåss mot de onda med hjälp av häftiga ninjatekniker och action, medan tonåringar främst tar till dig av de mer mänskliga berättelserna och utforskandet av djupare teman. Hur som helst är det ett gigantiskt varumärke med ett stort följe, och det finns massor av olika leksaker, produkter och samlarföremål på marknaden. Därför blir man lätt överväldigad och förvirrad när man ska försöka köpa något till ett fan. Här har vi lista de elva bästa Ninja Turtles-leksakerna under 2022, för att hjälpa dig att hitta något åt den Turtles-älskare du ska köpa en present till.

Star Wars-leksaker

14 coola Star Wars-leksaker för rymdälskande barn

Star Wars är ett av de populäraste och mest framgångsrika varumärkena i historien, med uppföljare, föregångare, serier och dataspel som släppts i flera decennier. Episod IV: Ett nytt hopp släpptes 1977 och Star Wars popularitet visar inga tecken på att bli mindre. Lukes, Leias, Han Solos, Obi-Wans, Yodas och alla de andras äventyr i en galax långt, långt borta verkar vara en tidlös och universell frestelse, och förtrollar yngre barn, äldre barn, tonåringar och vuxna. En del av innehållet lämpar sig bara för en mognare publik, så föräldrar måste vara försiktiga med vad deras barn tittar på. Men de flesta barn kan förstå handlingen tillräckligt bra och njuta av det klassiska upplägget med de onda mot de goda.

Radiostyrda bilar för barn

15 spännande radiostyrda bilar för barn i alla åldrar

Radiostyrda leksaker kan verka som simpelt, barnsligt skoj, men de är faktiskt bra leksaker för barnens utveckling! Att leka med radiostyrda leksaker gör att barn börjar förstå och få upp intresset för teknik. I dess mest grundläggande form lär sig barn om orsak och verkan när de experimenterar med att trycka på knappen för att få leksaken att göra olika saker. Senare kan de börja skilja mellan vad knapparna gör och bli skickligare på att kontrollera leksaken.

Radiostyrda leksaker kan även hjälpa barn att utveckla koordination mellan hand och öga såväl som den rumsliga medvetenheten. Detta sker när de försöker manövrera leksakerna runt olika hinder med hjälp av diverse knappkombinationer, rattar eller joysticks. Det finns gott om olika leksaker och fordon att köpa, och de lämnar sig för olika åldersgrupper och grader av skicklighet – kort och gott finns det en radiostyrd leksak för alla! Vi har samlat några av de bästa i den här listan.

Bästa dinosaurieleksakerna

15 spännande dinosaurieleksaker för barn som älskar att ryta

Dinosaurier har fascinerat både barn och vuxna i många år. Det är ett väldigt populärt intresse bland barn, vars fantasi väcks av dessa gigantiska, förhistoriska varelser. Många barn lär sig till och med namnen på dinosaurierna och slukar massor av information om deras storlek, matvanor och livsmiljö.

Bästa robotleksakerna

15 pedagogiska robotleksaker för barn i alla åldrar

Robotar är spännande leksaker som barn alltid varit intresserade av. Men i takt med att tekniken utvecklats har robotar även blivit en del av våra dagliga liv; vi har självskanning i matbutikerna, robotdammsugare i hemmen och till och med robotar i fabriker som producerar saker som bilar. I takt med att utvecklingen går framåt är det troligt att robotar kommer att göra fler och fler saker. Självkörande bilar utforskas redan, och i takt med att denna industri växer kommer fler personer att behöva anställas. Därför är det smart att bygga upp de färdigheter som krävs för att arbeta i denna sektor.

Barn har en naturlig dragning till robotar, kanske för att de verkar korsa gränsen mellan levande och icke-levande – de är inte människor, men är fortfarande märkligt bekanta och kan ibland till och med verka vänliga. Därför drömmer många barn om att ha en robotvän, eller åtminstone en robottjänare som kan göra deras hushållssysslor och läxor åt dem! Men att leka med robotar har många fler utvecklingsmässiga fördelar än att bara göra sysslor eller ha kul. Att leka med robotar kan hjälpa till att förbättra barnens tekniska kunskaper, bygga kunskap för kodning och programmering såväl som att öka förståelsen för orsak och verkan. Här har vi listat några av de bästa robotarna år 2022. De är uppdelade efter årsgrupp, och vi beskriver även vad man ska tänka på när man köper till respektive åldrar.

Bästa dockhusen

11 fantastiska dockhus som alla barn kommer att älska

Dockhus är leksaker som aldrig blir gamla, och de lockar våra barn år efter år. Utöver att vara ett vackert tillskott i barnets sov- eller lekrum, erbjuder dockhus en rad utvecklingsmässiga fördelar. Möjligheten att leka kreativt och rollspela är de huvudsakliga fördelarna med dockhus.

Fantasifull lek med små figurer ger barnen chansen att skapa och experimentera med en rad olika sociala situationer och scenarier, vilket i sin tur ger dem en säker plats att testa olika koncept på, såväl som att bygga upp en logisk bild av den sociala världen. Men numer finns det så många olika typer av dockhus på marknaden att det kan vara svårt att välja rätt, med tanke på de många funktioner som erbjuds. Här kommer därför elva av de bästa dockhusen.

Barbie-leksaker

15 roliga Barbie-leksaker för barn att använda sin kreativitet med

Barbie måste vara en av de kändaste leksakerna i världen. Den första Barbiedockan kom ut på marknaden 1959, och sedan dess har Barbieimperiet bara växt. Att leka med Barbiedockor är ett väldigt bra sätt för barn att förbättra sina sociala förmågor och sin fantasi, eftersom de leker genom att spela upp olika scenarier och experimentera med sociala situationer.

Mattels framgång med Barbie kan härledas till det faktum att de lyckats hålla produkterna fräscha genom att förbättra, innovera och skapa nya typer av dockor, utöver den klassiska, blonda Barbiedockan. Idag har Barbie en rad olika hus, fordon, vänner och karriärer, vilket innebär att möjligheterna att utöka samlingen av Barbiedockor är oändliga. Med så många olika sätt att leka och diverse karriärer såväl som koncept att experimentera med, är syftet med Barbie att låta barn leva ut sina drömmar. Men det innebär även att valmöjligheterna kring Barbieleksaker för barn kan vara överväldigande, och därför har vi listat några av de bästa här, för att hjälpa dig i ditt sökande.